Restaurant: Grand Hyatt Steakhouse
Info:

2022-12-03 1724 views
生日男朋友安排咗去呢間餐廳住,包埋一餐晚餐!晚餐係set dinner當然包含牛扒啦!有咩食可以睇吓以下Menu一入到嚟就覺得呢間餐廳非常之靚,勵德君悅酒店就知道格局一定唔晒!始終都係五星級酒店之後同朋友share返先知原來呢間餐廳質素都真係西餐入面係高尚的試過嘅話都10分認同呀坐低之後侍應會問你想要幾多成熟牛扒同埋使唔使加啲配菜,我哋覺得夠食就唔使啦牛扒揀咗medium Rare之後叫佢加水,佢話原來而家冇得要tap Water,可以揀加$30 free flow sparkling water or distilled water西餐來講價錢其實幾抵喎!平時可能70至$90先得一字,呢度加$30就可以任飲而且我飲水都算多,但係侍應係keep住不斷幫我加水!真係好出色!呢間餐廳除咗食物質素高,侍應嘅服務態度簡直係outstanding 讚不絕口!講返食物先!坐低一陣佢就會送上蒜蓉包,如圖所見好靚仔!蒜蓉包嘅蒜蓉同牛油醬汁嘅份量啱啱好唔會過分,亦都唔會查出邊只係我個人鍾意食白麵包多啲,之後食食吓主菜問佢有冇白麵包好奇之下,原來可以揀白麵包或者gluten free嘅麵包好奇之下兩種都想

當然包含牛扒啦!有咩食可以睇吓以下Menu
試過嘅話都10分認同呀

牛扒揀咗medium Rare

好奇之下兩種都想試吓!侍應就每種都拎咗兩片過嚟,冇看過嘅麵包非常非常之鬆軟!本身食到飽飽地都食得晒!
頭盤有海鮮拼盤!青口一般般,男朋友就覺得味道麻麻哋,但係嗰隻大蝦真係超級新鮮同埋好味好大隻!男朋友諗住幫我滅下學嘅時候,發現其實佢只係輕輕入面個頭甩完之後個外殼就會自己脫咗
非常細心

平時唔鍾意食三文魚嘅我都覺得呢度嘅三文魚異常地幾好味喎!佢配上青瓜食,易啲青瓜撈咗少少沙律醬嘅,但係男朋友就覺得配搭好似唔係幾match,我就覺得OK啦🤣

另外嗰個蟹肉沙律配上三文魚子非常之好味!係雞大蝦之後排第二,新鮮,唔會太多沙律醬唔錯!因為一開始諗住叫佢沙律醬聆賞原來撈好,但係唔會太氾濫又幾好味喎

龍蝦湯好味喎!龍蝦湯好似喺西餐廳飲不嬲都唔錯,因為我去開嗰啲都唔會話質素太低嘅,不過就覺得意大利餐廳尖沙咀有一間嗰個好似好味少少
呢度嘅龍尾得來好似有啲over,如果早少少嗌佢配麵包食就好啦!不過呢度出色嘅一點係!超多粒龍蝦肉,有四粒都唔細嘅龍蝦肉㗎

西冷牛扒好靚仔!不過一想接受覺得佢10安士都唔係太多,兩個人share其實會唔夠喉,每人食到兩舊半
如果一人一份會好啲
牛尾唔係好重,但係煎得幾好,男朋友就覺得啱,我就覺得佢瘦瘦地幾好味,但係執鞭啲焗蔬菜就唔係幾好食,因為我哋唔係咁鍾意面頭嗰個酸忌廉嘅味道同埋嗰啲香料果子嘅味道

另外問佢拎啲芥茉醬,佢有六種,我每種都試吓,最鍾意就係黑松露味嗰種!其他每一隻都好出色好好味,覺得呢間嘢嘅調味幾好,芥末醬都出色,只係嗰個焗蔬菜怪怪地
仲有個忌廉芝士焗通心粉,見到嘅時候我都知我麻麻哋,因為我唔係咁鍾意食呢一類咁Heavy嘅食物,佢一碟非常錢嘅份量,因為興趣不大嘅我哋都食淨,通心粉切到細細粒一粒一粒咁樣,煙煙韌韌唔錯,只係唔鍾意咁多sauce haha

最後仲有個生日蛋白cake!幾特別,甜甜地,不過最鍾意都係食雪糕🤣🤣

生日嘅話侍應仲會幫你影一張相然後即刻晒出嚟寫啲字,超級細心好warm

成餐食得勁開心,不過就咁食嘅話未必會夠飽,但係環境食物質素同埋服務係超級好
推薦大家嚟呢間餐廳慶祝
Dinner
2022-11-14 597 views
心血來潮,想食甜品但本身唔太熟過海既甜品店👉🏻👈🏻唯有求救搵開最識食嘅朋友,佢竟然介紹我嚟君悅酒店扒房食雪糕,一開頭聽完都有諗係咪玩我架,但都諗住膽粗粗去試下一入到去,我就同侍應講主要想來試吓啲甜品,佢就俾咗個Menu我,我叫咗一個雪糕同埋蘋果批,大概等咗15至20分鐘就送到。當佢一送到嚟,原來叫蘋果批已經會額外配一杯雪糕,我即刻諗住實食唔晒。點知一食落口第一啖,嘩竟然有咁滑甘香嘅雪糕,真係估唔到。唔夠10分鐘已經清咗杯雪糕喇😍😍😍加上價錢真係唔貴,印象中都只係$60-$70一杯,仲要喺酒店有咁好嘅享受😎

2022-09-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2022-11-03 709 views
Grand Hyatt Steakhouse有自己嘅入口,喺酒店隔離,𨋢口有啲霍格華茲嘅感覺🧙‍♂🪄餐廳晚餐分兩輪,都幾難book。負責我哋嗰枱嘅外籍侍應相當熱心推介食物。我哋聽佢推介前菜叫咗個thick cut bacon🥓佢真係冇介紹錯。雖然係bacon,但係唔會好似平時成日食嗰隻咁韌,相反有啲火腿嘅感覺,好容易咬,上面仲落咗啲楓糖🍁,甜甜地,估唔到咁夾😋另外我哋叫咗碟signature嘅蟹餅🦀,非常足料。主菜叫咗兩個牛扒🥩,其中一個係聽侍應推介叫嘅rangers valley M5 tenderloin,肉質鬆軟無筋,火候控制適當🔥牛扒有五種醬汁選擇,我又揀咗侍應推介嘅bearnaise🧈,有啲牛油味又唔會覺得太溜,幾好👍 但係都係比餐廳自己整嘅黑松露芥末🍄搶晒風頭,個芥末好濃黑松露味,啱晒我胃口😘😘😘甜品叫咗個apple crumble🍎,都唔錯唔會太甜,但係佢個配角軟雪糕正啲,好滑好滑🍦總括嚟講用餐體驗幾好,但係我覺得相比之下Ruth’s Chris性價比高啲,前菜更加好食啲,牛扒就Grand Hyatt質素高啲。💰: HK$1300 pp (Dinner)💝: 7.5/10

💰: HK$1300 pp (Dinner)
💝: 7.5/10
今次嚟到Steakhouse幫屋企人慶生,無論環境定服務都好好,得知有人生日更加送上即影即有心意卡,實在窩心。前菜小食嘅Garlic bread勁好食!充滿牛油味、香草味再加上Garlic!十分香脆!忍唔住再encore多碟😆Seafood platter有龍蝦、蝦、蟹腳、藍青口同生蠔,都幾新鮮,生蠔唔腥👍🏻見到其他食評都有讚Crab Cake,難得嚟到當然要試下😋好足料!加埋sour cream一齊食無咁滯。主菜簡左烤雞同最重點嘅steak!烤雞肉質嫩滑👍🏻 Steak亦唔韌,可以encore☺️Sides叫左兩款,香脆嘅麵包糠鋪滿Mac Cheese好出色!而且Macaroni細細粒,唔會太膩,岩岩好!如果同親朋戚友慶祝,依度會係不二之選,值得再嚟試其他dishes👍🏻

Garlic  Bread

Seafood  on  Ice

見到其他食評都有讚Crab Cake,難得嚟到當然要試下😋
好足料!加埋sour cream一齊食無咁滯。

Crab  Cake

主菜簡左烤雞同最重點嘅steak!
烤雞肉質嫩滑👍🏻 Steak亦唔韌,可以encore☺️

Sauteed  Portabella  Mushroom

Macaroni  and  Cheese

Garlic  Bread
Seafood  on  Ice
Sauteed  Portabella  Mushroom
Macaroni  and  Cheese
2022-10-31 552 views
提早一個月book嘅君悅steakhouse冇令人失望😝😝😝環境夠hight class慶祝生日一流🌈👍服務態度都好好~~會送上小蛋糕,仲會幫手影相留念🥰🥰🥰碳烤斧頭扒碳燒香味一上台就聞到生蠔不過不失,都有星級水準沙律就麻麻哋啦普普通通不係生日都值得幫襯
提早一個月book嘅君悅steakhouse

冇令人失望😝😝😝
環境夠hight class慶祝生日一流🌈👍
服務態度都好好~~會送上小蛋糕,仲會幫手影相留念🥰🥰🥰
碳烤斧頭扒
碳燒香味一上台就聞到

生蠔不過不失,都有星級水準

沙律就麻麻哋啦普普通通

不係生日都值得幫襯
2022-10-26 593 views
Grand Hyatt steakhouse呢間係少有用明火炭爐嘅扒房😍👍🏻💛 牛扒醬汁有6種選擇,可以要晒咁多種(紅酒汁同辣根醬好清新),我哋一行5 個姊妹s 叫左;Starter 🥣 Garlic bread Maryland Crab Cakes Lobster BisqueMain 🥩 Ribeye Cap (USDA prime, grain fed) 👍🏻Porterhouse (Rangers valley, M5)Foie GrasSides🍟Truffle French fries 👍🏻Dessert 🍨 Key Lime PieSignature cheese cakeIrish coffee Sundaes 👍🏻Drinks 🍹 Milk Punch mocktails Ribeye Cap 不得了,肉味濃,炭燒味好重😍👍🏻 呢個部位係Ribeye 上蓋軟嫩又Juicy 的部位😍👍🏻推介! 不過明明叫3 成熟,出黎似5,6 成熟,好在我鐘意食熟啲….. Truffle Fries 薯條香脆, 松露同芝士味突出,好味😋 雪糕同檸檬派都出色🍦呢間食物滿意,店員友善又不
Grand Hyatt steakhouse

Signature cheese cake
Irish coffee Sundaes 👍🏻

Drinks 🍹
Milk Punch mocktails

呢間食物滿意,店員友善又不時主動介紹👍🏻🍽同朋友慶生,仲有brownies 同即影即有送返👍🏻 食完呢餐要儲下錢9月再食啦…
  • Rib  eye  cap
.自從嚟咗呢間steakhouse,真係對食牛高要求咗🤣試完真係返唔到轉頭‼️ 高質😋🧡絕無誇張成份💯 連side dish都好吸引👍🏼.美中不足嘅地方係,燈光暗到基本上影唔到靚相😂太暗唔夠光,開閃光又會爆光🫣雖然適逢生日,餐廳都會有免費即影即有,但係影出嚟嘅效果……通常都係炒哂車🫠Don’t expect too much~~.▪️USDA PRIME-RIB EYE CAP (12oz) 340g $680 • 9/10上牛扒之前,staff會好詳細講解6種唔同嘅mustard,又會suggest邊種mustard啱返邊種牛扒,好貼心~仲會整熱隻碟,令到稍後上嘅牛扒保持餘溫🥰RIB EYE CAP可以話係我嘅至愛❤️❤️叫過一次就返唔到轉頭,每次去都必叫!!MEDIUM RARE 剛剛好👍🏼肉質非常軟嫩,油脂分佈好平均,有肉味之餘,仲保留到肉汁😋.▪️AUSTRALIAN WAGYU-M5 TENDERLOIN (8oz) 225g $580 • 8/10口感同RIB EYE CAP一樣咁鮮嫩,筋位同油脂嘅部分都相對少,顯得肉味更濃、更重、更有風味👍🏼👍🏼.🔳SAUCE🫗MUSHROOM R
自從嚟咗呢間steakhouse,真係對食牛高要求咗🤣
試完真係返唔到轉頭‼️ 高質😋🧡
絕無誇張成份💯 連side dish都好吸引👍🏼
美中不足嘅地方係,燈光暗到基本上影唔到靚相😂
太暗唔夠光,開閃光又會爆光🫣
雖然適逢生日,餐廳都會有免費即影即有,
但係影出嚟嘅效果……通常都係炒哂車🫠
Don’t expect too much~~

又會suggest邊種mustard啱返邊種牛扒,好貼心~
仲會整熱隻碟,令到稍後上嘅牛扒保持餘溫🥰
RIB EYE CAP可以話係我嘅至愛❤️❤️
叫過一次就返唔到轉頭,每次去都必叫!!
MEDIUM RARE 剛剛好👍🏼
肉質非常軟嫩,油脂分佈好平均,
有肉味之餘,仲保留到肉汁😋
顯得肉味更濃、更重、更有風味👍🏼👍🏼
🔳SAUCE
🫗MUSHROOM RAGOUT
🫗GREEN PEPPERCORN & BRANDY
✨超推薦GREEN PEPPERCORN & BRANDY
MUSHROOM RAGOUT偏鹹咗少少~

▪️GARLIC BREAD **FREE • 8/10
上主菜前,會先一碟香草蒜蓉包🥖
熱辣辣🔥 麵包好厚身,夠鬆軟,煙煙韌韌~
個人認為蒜蓉味可以再濃啲✨
唔夠嘅話仲可以免費refill💯

▪️LOBSTER BISQUE $220 • 9/10
Order嘅時候,staff會好貼心咁問係咪”to share”,
如果係就會預先幫你分好用碗仔上🥰
龍蝦湯係必叫嘅✨🦞
龍蝦味十足,超級濃郁,令你會想飲完一啖接一啖嘅感覺🤩
飲落口感非常綿密,仲唔會覺得太膩👍🏼
入面仲有一粒粒龍蝦肉,yumyum🤩
*order 1碗 2個人share 啱啱好😇*

▪️NEW ENGLAND CLAM CHOWDER $180 • 7/10
睇其他食評介紹,呢度嘅周打蜆湯係必飲嘅🥣
果然!超多蜆肉!煙肉薯仔樣樣齊,好足料!
又夠杰身同creamy👍🏼 就咁飲半碗已經有啲飽🫣
**同龍蝦湯相比,我個人鍾意龍蝦湯多啲😇

▪️APPETISER-MARYLAND CRAB CAKES $330 • 10/10
*SAUCE REMOULADE*
好新鮮😋 啖啖蟹肉超級過癮👍🏼
落埋檸檬汁做點綴,再點埋個sauce,
夾得嚟感覺又夠fresh,好滿足‼️‼️

▪️SIDES-MASHED POTATOES $90 • 8/10
非常幼滑,超級綿密嘅薯蓉,無可挑剔👍🏼😋

▪️DESSERT-RUM BABA(TO SHARE) $120 • 8/10
*SEASONAL BERRIES , CHANTILLY CREAM*
「蘭姆酒漬蛋糕」🧁
特登揀比較fresh嘅甜品解膩,好彩seasonal berries都唔係太酸👍🏼
浸滿咗蘭姆酒嘅海綿蛋糕,非常濕潤、軟綿綿😋
充滿酒香,有驚喜🍾✨
2022-10-08 504 views
garlic bread~蒜蓉味唔算濃,面包唔係脆口,反而係煙煙韌韌,我自己鍾意呢個煙韌口感多過脆👍🏻如果蒜味重返少少就更加正Oyster ~生蠔🦪👍🏻正Maryland crab cakes ~充滿蟹肉絲嘅蟹餅一切開就見到成個蟹餅都係由蟹肉絲交織而成正推介,揾唔到唔食嘅理由沙律~無乜特別,唔算好好食纖維素雖則很重要,但對於一啲唔係每餐都一定要叫菜食嘅人,唔叫都唔係損失😆tomahawk steak~黎到steakhouse 無理由唔叫steak斧頭扒巧正,medium, 肉質好柔軟juicy 蘆筍,蕃薯條~ok 啦,無乜驚喜全部甜品,雪糕都好食
garlic    bread

生蠔

Oyster ~生蠔🦪👍🏻正
Maryland  crab  cakes

Maryland crab cakes ~充滿蟹肉絲嘅蟹餅

一切開就見到成個蟹餅都係由蟹肉絲交織而成
推介,揾唔到唔食嘅理由

salad

沙律~無乜特別,唔算好好食
tomahawk steak

斧頭扒巧正,medium, 肉質好柔軟juicy

蘆筍,蕃薯條~ok 啦,無乜驚喜

apple  crumble
chocolate fondant

全部甜品,雪糕都好食
garlic    bread
生蠔
Maryland  crab  cakes
tomahawk steak
apple  crumble
chocolate fondant
2022-09-22 641 views
這類型的扒房,氣氛、服務、環境、衛生程度肯定是很好的!而且,點一份牛扒,是一定的事!然而,這次有一位朋友不能吃牛肉,所以點了一份豬扒!成餐飯,最好吃的,竟然就是這份豬扒!這份豬扒,厚薄適中,而且十分多汁!另外,也點了一份煙肉,亦是比較厚的帶酸帶甜,味道也不錯!反而,那份 tenderloin 只是一般……沒有深刻印象,另外side dish點了 dirty potato ,味道都是一般,外表看上去,很濃味,但是吃上去,其實很清淡!其餘菜式… 意大利雲吞很重芝士味,蟹餅用料十足,但味道還是一般而已。
2022-09-12 648 views
同朋友一齊生日 想過得特別啲 早一個月就book左呢間扒房 佢分兩節時間 分別5:45 同8:15入場 我地揀左5:45 - 7:45呢節 入到去燈光好昏暗 幾有格調不過因為兩個人食 要坐出面二人卡位 成日有人經過 呢樣減小小分 我地好快點左中秋節套餐 店員推薦我地試下威靈頓月餅 一於試下!先先頭盤係龍蝦沙律 🥗龍蝦都好新鮮 bacon 烤得好脆 幾好味蒜蓉餐包都好好食 仲有得refill tim 栗子蘑菇湯就一般般 蘑菇味稍為淡左啲 然後到重頭戲主菜 威靈頓月餅 雖然比較細舊 但肉質好軟腍 非常好食西冷 職員建議我地點medium rare 熟度剛好 係比較多筋 牛味都好香濃用餐前仲會有六款mustard比我地揀最後到甜品 係雲尼拿雪糕配合桃芝士蛋糕雪糕非常好食 讚 生日關係 特別安排係點品寫上生日快樂字樣 另外仲影左張合照留念 🫶🏻特別要講既呢度既服務一流🧡會不時問我地食物好唔好食 仲好體貼照顧我地每樣須要 👍🏻同埋店員會推介覺得好食既野比我地試 成個用餐體驗好正😘
同朋友一齊生日 想過得特別啲
早一個月就book左呢間扒房

佢分兩節時間 分別5:45 同8:15入場
我地揀左5:45 - 7:45呢節
入到去燈光好昏暗 幾有格調
不過因為兩個人食 要坐出面二人卡位
成日有人經過 呢樣減小小分

我地好快點左中秋節套餐
店員推薦我地試下威靈頓月餅 一於試下!

先先頭盤係龍蝦沙律 🥗

仲好體貼照顧我地每樣須要 👍🏻
同埋店員會推介覺得好食既野比我地試
成個用餐體驗好正😘
2022-09-11
$1200 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • Garlic Bread
2022-09-12 559 views
機緣巧合下再次黎到依間老牌扒房,今次成個用餐體驗比上次更好,可能多啲人試到更多食物啦!熱辣辣嘅蒜蓉包超香又超脆,蒜蓉醬今次調較得更好,冇咁油膩! 牛肉他他偏向經典口味,味道可以,但我嫌佢太酸,酸青瓜放得較多。海鮮拼盤都唔錯,份量算豐富。今次我自己最buy嘅一定係法式洋蔥湯。洋蔥煲到軟爛,味道勁出,而芝士麵包又索哂洋蔥精華,非常值得叫!龍蝦湯反而就普普通通,龍蝦肉係幾彈牙嘅。Rib eye chop 38oz火候控制得好好,炭味夠足之餘,切完都唔會有血水。M5澳洲和牛肉油脂分布均勻,油花比較重同有咬口,肉質都嫩口,肉味亦較濃。另一塊Striploin都幾好食,肉質鮮嫩度會更高。Sides的話,除咗薯條必點之外,roasted brussel sprouts同樣值得叫!本身我都好怕小椰菜球本身嘅草青味,但依度係連煙肉同莓乾一齊炒,味道帶點酸酸甜甜,炒得勁惹味!

• Garlic Bread
  • French onion  soup
今次嚟君悅扒房食佢哋嘅𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭,價錢方便相當優惠,前菜同主菜有多款選擇,總括嚟講食物同服務質素都好。餐廳嘅樓底好高,環境舒適地方寬躺闊落,裝修走歐陸式風格帶有古典氣息,而且燈光比較暗,環境都幾有格調,另外仲設有吧枱位置可以摸吓杯底🍷𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 $𝟓𝟒𝟎 𝐏𝐞𝐫 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧🔝𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝 點完餐𝐬𝐭𝐚𝐟𝐟就會送上熱辣辣嘅蒜蓉包,麵包外脆內軟,牛油同蒜蓉味道濃郁,非常香口。🔝𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞呢個牛肉他他酸度十足,𝐒𝐨𝐮𝐫𝐝𝐨𝐮𝐠𝐡有小小過硬,最後我選擇咗配蒜蓉麵包食😛🔝𝐁𝐥𝐮𝐞 𝐌𝐮𝐬𝐬𝐞𝐥𝐬 青口配搭濃濃嘅蕃茄紅酒汁,仲有微微嘅辣調味,再滴小小檸檬汁令味道更清新。🔝𝐍𝐞𝐰 𝐄𝐧𝐠𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐥𝐚𝐦 𝐂𝐡𝐨𝐰𝐝𝐞𝐫 +$𝟒𝟎周打蜆湯味道香濃好𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,食到好多蜆肉煙肉薯仔蘿蔔等等,材料足每一啖都好豐富,必點之選🌟🔝𝟔𝟎𝐨𝐳 𝐆𝐫𝐚𝐬𝐬 𝐅𝐞𝐝 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧 我哋兩個人都點咗𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧,叫咗𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐫𝐚𝐫𝐞。而牛嘅味道同肉質普通,無太大驚喜。🔝𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐑𝐚𝐫𝐞🥩🔝另外有𝟔款唔同嘅芥末醬選擇,揀咗黑松露芥末醬同埋𝐦𝐢𝐱

𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭 $𝟓𝟒𝟎 𝐏𝐞𝐫 𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧

🔝𝐆𝐚𝐫𝐥𝐢𝐜 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐝

🔝𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐓𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞

🔝𝐁𝐥𝐮𝐞 𝐌𝐮𝐬𝐬𝐞𝐥𝐬

🔝𝟔𝟎𝐨𝐳 𝐆𝐫𝐚𝐬𝐬 𝐅𝐞𝐝 𝐓𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐨𝐢𝐧

🔝𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮𝐦 𝐑𝐚𝐫𝐞🥩

🔝另外有𝟔款唔同嘅芥末醬選擇,揀咗黑松露芥末醬同埋𝐦𝐢𝐱咗𝐛𝐫𝐚𝐧𝐝𝐲嘅芥末籽醬。

🔝配菜我哋揀咗𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐦𝐚𝐜 𝐚𝐧𝐝 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞同𝐅𝐫𝐞𝐧𝐜𝐡 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐬,薯條面層鋪滿好多芝士碎,食落好鹹香。

🔝黑松露芝士焗通粉超級好食,面頭有一層焗到脆卜卜嘅麵包糠,內裡就係沾滿芝士松露醬嘅通粉,雖然已經好飽但真係好食到停唔到口。

🔝𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞𝐜𝐚𝐤𝐞
本生芝士蛋糕面層會淋上杏桃醬,但我唔係咁鍾意,所以同𝐬𝐭𝐚𝐟𝐟講分開上。芝士蛋糕表面平平無奇,但食落有驚喜,超濃郁嘅芝士味好𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲。

🔝𝐒𝐭𝐫𝐚𝐰𝐛𝐞𝐫𝐫𝐲 𝐒𝐮𝐧𝐝𝐚𝐞
士多啤梨新地味道正常,不過嚟到嘅時候已經有小小溶。

🔝吧枱位置🍸
2022-08-25
Lunch
2022-09-11 653 views
其實都唔洗點寫食評,因係寫都係等於阿媽係女人,好多人都知道Grand Hyatt Steakhouse 係好高質素。冇嚟幾個月,今晚同屋企人慶祝,所以忍唔住要分享食物相,今餐嘅特式係,狂食佢啲麵包、打孖mac & cheese、甜品及雪糕,肥到一個點。好餓之下一人食咗4個麵包。呢個包好多人都登過啲相,佢又熱又香又脆,仲要侍應姐姐知我餓,俾一個包山我哋。蟹肉餅呢度四個人食都夠薯條上面啲芝士粉及truffle好香第一次試佢個海鮮盤,好食都癲。叫咗兩份,好過份。大魚大肉之際,食個露荀,減低心理壓力雪糕甜品時間全部都係雪糕四個人HK$5,000蚊內埋單。

蟹肉餅

呢度四個人食都夠

薯條上面啲芝士粉及truffle好香

第一次試佢個海鮮盤,好食都癲。

叫咗兩份,好過份。

大魚大肉之際,食個露荀,減低心理壓力

雪糕甜品時間

全部都係雪糕

四個人HK$5,000蚊內埋單。

2022-09-08
$1250 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2022-08-21 538 views
每次黎到Grand Hyatt steak house, 真係有賓至如歸感覺,一出lift 就對住reception,即刻招待,好快帶我地入座,之後即刻有同事再招呼,問想要咩飲品咁。Order食物時,我地問既問題都有問必答,而且非常清晰,比我地既感覺係好熟悉食物既品質,烹調方式,非常好。蒜蓉包先送上signature既蒜蓉包,真係熱辣辣,勁香蒜味,唔夠可以向佢地encore,佢地非常樂意附上。薯條配黑松露醬又係每次黎都忍唔住order,真係炸得好好,好香脆又唔油,又唔乾硬,就算凍左都保持香脆,做到依一點真係唔容易,油溫控制非常重要,薯條面加左parmesan cheese同埋新鮮香草,真係好香,另外,黑松露醬又係令到薯條生息不少,真係好好食。黃鰭吞拿魚牛油果他他又係每次黎都必叫,吞拿魚非常新鮮,冇腥味,加埋紅椒粒,法國蔥粒,牛油果,醬汁有橄欖油帶點甜豉油味道,撈埋真係好好食,加埋檸檬汁,令味道更上一個層次。期間,又會問我地對食物有冇咩意見,比好多advice我地,好親切。另外我叫左壺熱水,不時幫我斟水,又加水,搞到我都唔好意思飲咁多水,服務實在太貼心啦。

蒜蓉包

薯條配黑松露醬

黃鰭吞拿魚牛油果他他

2022-08-13
Dinner
2022-08-21 498 views
Grand Hyatt Steakhouse。Chargrilled Octopus $250。Australian Full Blood Wagyu - M9 Tenderloin $890。Australian Wagyu - M5 Striploin $580。Truffle Fries $90。Vanilla Soft Ice-cream with Brownie (Free as birthday treat)環境好典雅,好傳統嘅扒房風格我哋被安排咗上2樓,環境再寬鬆、安靜上菜前有任食嘅蒜蓉包牛油同蒜蓉超多,味道超香建議趁熱食,真係非常香脆鬆軟平常少自己整嘅前菜叫咗燒八爪魚腳整幾juicy但好細條,呢個價有啲貴下次唔會再叫呢款純種嘅M9和牛果然有佢貴嘅價值叫咗medium,處理得非常好牛柳肉質食落唔會好乾身,仲好嫩滑牛味仲好濃郁,炭火嘅焦香令肉味更加濃另一款M5西冷都係medium 外皮都係處理到焦香,但肉質仍然嫩紅牛味同樣非常濃郁,但肥膏比想像中多!如果預算冇咁多,建議可以揀呢款都一樣好食呢度提供左六款醬汁客人選擇由於第一次食有啲難揀佢哋好貼心咁安排咗六款醬汁俾我哋試最後最
Grand Hyatt Steakhouse

。Chargrilled Octopus $250
。Truffle Fries $90

環境好典雅,好傳統嘅扒房風格
我哋被安排咗上2樓,環境再寬鬆、安靜

上菜前有任食嘅蒜蓉包
牛油同蒜蓉超多,味道超香
建議趁熱食,真係非常香脆鬆軟

平常少自己整嘅前菜叫咗燒八爪魚腳
整幾juicy但好細條,呢個價有啲貴
下次唔會再叫呢款

純種嘅M9和牛果然有佢貴嘅價值
叫咗medium,處理得非常好
牛柳肉質食落唔會好乾身,仲好嫩滑
牛味仲好濃郁,炭火嘅焦香令肉味更加濃

另一款M5西冷都係medium
外皮都係處理到焦香,但肉質仍然嫩紅
牛味同樣非常濃郁,但肥膏比想像中多!
如果預算冇咁多,建議可以揀呢款都一樣好食

呢度提供左六款醬汁客人選擇
由於第一次食有啲難揀
佢哋好貼心咁安排咗六款醬汁俾我哋試
最後最鐘意係蘑菇汁、紅酒汁
另外再加咗份松露薯條,好食鬆脆
不過好飽,其實食唔哂🤣

因為慶祝生日,佢哋仲送咗一份甜品
仲有一張即影即有相可以帶走~
整體質素唔錯,全晚服務都好好
呢度嘅氣氛真係好啱慶祝~