2016-08-25 1669 views
其實一值出開去食放題自助餐,好少係自己住個頭食野,前晚終於同男朋友去食由於Book左位 好快比到我地坐不過好多大陸人去搶野食,我真係唔知佢地係十日無食飯定第一次放題 ,啲蝦同啲熟生比佢地搞到跌到周圍都係熟食方面 味道一般 唔多講而生食方面有我最鐘意既腸仔成餐最鍾意係佢地擺放既碗真係好整齊 好抵錫 每次經過都忍唔住 拎啲碗返去枱面客串下
由於Book左位 好快比到我地坐

熟食方面 味道一般 唔多講

而生食方面有我最鐘意既腸仔

成餐最鍾意係佢地擺放既碗
真係好整齊 好抵錫

每次經過都忍唔住 拎啲碗返去枱面客串下
2016-06-18 5946 views
店舖空間狹窄,很多時會跟人有碰撞😅肉類味道不知系米醃料的關係,每款的味道皆一樣至於刺身方面,每次可選兩款,刺身挺新鮮👍不過種類不多。有六款可選。但壽司方面,雖然沒有限款式種類,於是我拿了三文魚,但非常失望。壽司飯十分硬,還比百佳一盒盒的差。所有的甜品都比較伏(除了雪糕外),只有賣相沒有內涵。首先,桂花糕沒有桂花味,質地十分硬。馬豆糕嘅馬豆亦過硬,質地較桂花糕軟身但屬偏硬。最後紅豆糕嘅系最令人失望的。紅豆糕系未"鯨"晒,呈水狀。總括而言,只有刺身系好的。如果是這樣選取一間日式放題會比較好。
店舖空間狹窄,很多時會跟人有碰撞😅

肉類味道不知系米醃料的關係,每款的味道皆一樣

2016-06-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$210 (Dinner)
2016-05-10 7255 views
其實本身都住將軍澳,但住左咁耐都無發現呢間韓燒,咁我就同我3個朋友試下,個人認為價錢真系好抵,咁我就試下個shabu shabu真·夠飽,我地4個人嗌左個4人餐,1個半小時,都系$238加10%,每人都系$66大元。佢第一,會黎左個韓式部隊鍋,有少少少少辣,但味道不錯,蔬菜類比較多,食齋者都適合,當然有最愛既泡菜👇🏼👇🏼食完尼個其實已經有少少飽,但之後仲會有其他肉類,雞 牛 豬 有齊哂👍🏻👍🏻跟餐每人都有一杯野飲,咁我地簡左柚子茶,但柚子茶偏甜,可以攞多個杯再加水飲🍹🍹當然食到勁飽😋 其實呢間韓燒lunch仲有個$68 自助餐,因為我地食部隊鍋,set死一個餐,所以無得岀去攞野食😟好吸引😍
2016-05-04
$66 (Lunch)
2016-04-25 6221 views
下午1500左右,肚子餓了,於是周圍逛逛有什麼吃,發現這間餐館之前沒有試過,因此進內一試內裡燈光較暗,適合情侶撐枱腳,大致上有冷盤,熱盤,烤肉,甜品尼幾類由於時間關係,去到下午1600這裡便完場,因而只要了60分鐘免燒烤任飲任食,除了烤肉其他的都可以任飲任食。一坐下我便去拿熱食,有豬腳薑,人蔘雞湯,炸雞,炸魚,紅酒燴牛尾,豆腐花,雪糕等等,冷盤有凍蝦,壽司,沙律,冷麵,味道一般,但熱食的食物不夠熱,可以的話分數會激增$68免燒烤任飲任食整體吸引,只是熱食的食物不夠熱,值得一試

2016-04-21
$75 (Lunch)
  • 韓燒放題
  • 各式燒肉
2016-03-03 7701 views
新式的韓燒餐廳, 室內的環境和擺設都模仿酒店, 座位寬尚, 不如旺角的那麼擠迫, 坐得舒服。 加上是無煙網燒, 抽風系統好, 燒完後, 頭髮與衣服不會沾上濃烈的燒烤味。是次用了團購$98, 不過加服務費$38後, 午餐都要$136一位, 與walk in $138價差不多, 不用買團購也可。 主打燒肉, 不輪雞,牛, 豬, 魚等, 樣樣有, 種類凡多, 確是食肉獸之選。 可以推介有一囗牛肉粒, 肉嫩多汁, 燒至七成熟後入口最好。 BBQ叉燒也不錯, BBQ燒汁很入味但不會令肉太鹹, 味道剛好。 生肉醮料比較重口味, 吃不到肉味魚味吧。 這裏還有大量熟食, 都是港式的, 如燴牛尾及焗豬扒飯, 肉煮得腍外, 仍鎖住肉汁, 超於茶餐廳的水準。不要對甜品太大其望, 西餅只得三款, 多cream, 藍梅芝士餅有少量芝士味, 不太滑, 平凡的。 唯有杞子桂花糕值得一試, 糕彈口實在, 很香桂花味, 還有多多杞子, 不太甜, 可算全場最好的甜品。 這還有任食dryers 雪糕, 食多幾球可回本了。

可以推介有一囗牛肉粒, 肉嫩多汁, 燒至七成熟後入口最好。

生肉醮料比較重口味, 吃不到肉味魚味吧。

這還有任食dryers 雪糕, 食多幾球可回本了。
2016-02-21
$136 (Lunch)
Birthday
2015-09-26 14033 views
枱已book,但因為我比預定時間早到了10分鐘,店方還沒有開始營業,所以等了一下。入座後,發現2人座位不會迫夾,桌面有充足空間放食物,椅子旁有個籃子可以放袋,很貼心。朋友先幫忙拿飲品,雖說麥茶是冷的,但味道也不錯。沒有吃小食,留肚。先吃熟食打打底,試了燒賣和紅酒燴牛尾。燒賣:大大粒,有茶樓水準。紅酒燴牛尾:夠腍夠入味。等待網燒變熟期間......我先去排隊取刺身好了。當日刺身有三文魚、劍魚、吞拿魚、北寄貝、鱆紅魚和八爪魚,每人每次限取兩份。三文魚:新鮮肥美,超級喜歡火炙三文魚的我,把部份的三文魚放到網上輕輕燒過,帶微微焦香,外熟內軟。劍魚:劍魚算得上新鮮,輕輕燒過,變得有點爽,我更喜歡。吞拿魚:入口即化冇佢份,但都可以接受。人蔘雞湯:清清地,但都有參味。羅宋湯:很辣,但足料,水準拍得住豉油西餐廳。無煙網燒可逼出食物本身的油份,不用另外為食物落油,感覺冇咁Heavy,最正的是食完真係無油煙味。和風一口牛、極上牛肋骨、牛舌,雞軟骨和鮮冬菇比軟有印象,要encore極上牛肋骨:肉嫩多汁,十分入味!和風一口牛:同樣肉嫩,一啖一粒,懶人最愛。牛舌:薄切很快熟,只要注意時間,口感也是ok的。雞軟骨
飲品
朋友先幫忙拿飲品,雖說麥茶是冷的,但味道也不錯。
沒有吃小食,留肚。
燒賣
先吃熟食打打底,試了燒賣和紅酒燴牛尾。
燒賣:
大大粒,有茶樓水準。
紅酒燴牛尾:
夠腍夠入味。
刺身
等待網燒變熟期間......我先去排隊取刺身好了。
三文魚:
劍魚:
劍魚算得上新鮮,輕輕燒過,變得有點爽,我更喜歡。
吞拿魚:
入口即化冇佢份,但都可以接受。
人蔘雞湯
人蔘雞湯:清清地,但都有參味。
羅宋湯:
很辣,但足料,水準拍得住豉油西餐廳。
燒肉
肉肉
極上牛肋骨:
肉嫩多汁,十分入味!
和風一口牛:
同樣肉嫩,一啖一粒,懶人最愛。
牛舌:薄切很快熟,只要注意時間,口感也是ok的。
雞軟骨:脆口。
鮮冬菇:燒得好就鮮甜

值得一提,每枱有三款醬料,當中檸檬醋最吸引我,因為感覺沒那麼油膩
爆谷
見到有爆谷機,一開始好似唔覺眼,就望多兩眼。有服務員見到,問我是不是想吃,之後,就幫我拿了一小碟,很細心。
爆谷:味道普通,但吃到了"服務"。
甜品區選擇很多,有林林總總的小瓶子。
珍珠奶茶奶凍
當中,珍珠奶茶奶凍最吸引我,有台式奶茶香,但不會太甜,珍珠QQ的,太棒了!
當然,甜品區還有蛋糕和朱古力噴泉。
可惜當日蛋糕款式不合我意,留肚吃朱古力噴泉和Dreyer's好了。
朱古力噴泉
朱古力噴泉
是淡紫色,對女孩子有一定的吸引力。
服務員淡紫色是什麼口味,只回答我是「朱古力」,我猜她也不知道吧@@
我自己嘗試吧~味道像棉花糖(?!)是街頭小食的紫色棉花糖味,我猜是提子口味...吧
Dreyer's雪糕
雪糕匙接觸到Dreyer's雪糕的一刻,感覺雪糕不結實,應該因為太多人開雪糕櫃,令雪糕溶化了,腸胃差,不敢吃,可惜。

團購$138,服務費 $48及另收附加費 $20(期五、六、日、公眾假期及其前夕),感覺沒有便宜多少,但整體質素是不錯的。
2015-08-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
燒賣
燒肉
珍珠奶茶奶凍
2015-09-14 11550 views
早前團購了的韓燒到了差不多過期才有時間品嚐地點較隔涉花了一段時間才找到環境頗企理食物選擇十分多醃肉種類多,味道也相當不錯五花腩和牛柳粒相當好味平時韓燒叫雞腎通常好難燒熟但呢度切得好好,好快燒得熟相反牛舌就切得太薄,欠了些口感熟食,甜品的款式也很多元化連芝士蛋糕以至豆腐花也有比連鎖店有過之而無不及壽司,雪糕,飲品也有數款提供每樣都可以試下總括而言很滿意食品的質素和種類是少數沒有中伏的團購有機會會再試
早前團購了的韓燒
到了差不多過期才有時間品嚐

地點較隔涉
花了一段時間才找到

環境頗企理
食物選擇十分多
醃肉種類多,味道也相當不錯
五花腩和牛柳粒相當好味

平時韓燒叫雞腎通常好難燒熟
但呢度切得好好,好快燒得熟
相反牛舌就切得太薄,欠了些口感

熟食,甜品的款式也很多元化
連芝士蛋糕以至豆腐花也有
比連鎖店有過之而無不及
壽司,雪糕,飲品也有數款提供
每樣都可以試下

總括而言很滿意食品的質素和種類
是少數沒有中伏的團購
有機會會再試
$136 (Lunch)
  • 牛柳粒
2015-09-14 10106 views
將軍澳大型商場內,連港鐵站超方便,但唯有商場內指示不太清楚,要乘升降機才能到達,除非好熟路,唔想周圍搵個電梯大堂,最好問下職員, 任飲任食,一大班朋友最好,不用等齊人,食住等,款式算很多,有燒烤,有熟食,食物都不錯,有甜點,飲品任飲,燒賣,豬手,雞腳,蛋榚,豆腐花(腦),雪榚有Dreyer's ,食材當然不算是貴價品種,但樣樣可以。這個價錢,可以可以,怪不得我們坐下不久,個場爆滿。

2015-09-10
$240 (Dinner)
今晚我們去咗將軍澳Popcorn商場嘅Grill n More食韓國燒烤放題!他們嘅款式種類超多!燒肉類有我最愛嘅牛肉款式牛仔骨、牛舌、一口牛同其他各色各樣嘅豬肉鷄肉魚肉同腸仔等等等等⋯⋯牛仔骨醃得相當入味,肉質嫩滑,好多肉汁!一口牛嘅牛肉味好濃郁,肉質幼嫩,同埋一口一啖非常方便,最啱女士們食!刺身有幾款選擇,但每位人客每次限選兩款,如果想食齊幾款就要行多幾次喇!熟食類我最愛嘅炆牛尾、燒賣、沙薑鷄腳同豬腳薑等等等等⋯⋯炆牛尾炆得好腍好入味!豬腳薑就失色咗小小,薑醋嘅味道比較淡同比較稀!甜品類士多啤梨朱古力噴泉、朱古力蛋糕、豆腐花等等等等⋯⋯最特別嘅係有爆谷,同埋可以自己整嘅棉花糖!真係非常特色!
他們嘅款式種類超多!燒肉類有我最愛嘅牛肉款式牛仔骨、
牛舌、一口牛同其他各色各樣嘅豬肉鷄肉魚肉同腸仔等等等等⋯⋯
肉質幼嫩,同埋一口一啖非常方便,
最啱女士們食!刺身有幾款選擇,
但每位人客每次限選兩款,如果想食齊幾款就要行多幾次喇!
熟食類我最愛嘅炆牛尾、
燒賣、沙薑鷄腳同豬腳薑等等等等⋯⋯
炆牛尾炆得好腍好入味!豬腳薑就失色咗小小,
薑醋嘅味道比較淡同比較稀!甜品類士多啤梨朱古力噴泉、
朱古力蛋糕、
真係非常特色!
2015-09-06 8051 views
星期日午餐時段,不用等位,有8成滿。凍肉有牛豬雞等選擇,品質不錯,但醃肉汁偏淡。個人會選冇經醃製牛粒及豬腩,燒熟後再夾泡菜食,咁就有韓風味!熱葷都有數款選擇,冇試過不評論。包飲品有2-3款選擇甜品有糕餅,生果(比較量少款少)及雪糕
星期日午餐時段,不用等位,有8成滿。

熱葷都有數款選擇,冇試過不評論。

包飲品有2-3款選擇

甜品有糕餅,生果(比較量少款少)及雪糕

$150 (Lunch)
2015-07-19 9909 views
韓風襲港多時,但韓式食店仍長開長有,grill n more, 便是其中一員,記憶中,grill n more經常有團購活動,未知是其質素有問題,還是鋪位沒其麼人流呢?那天與他心血來潮想要到茶樓飲茶,但兩個年輕人走進家庭樂天地未免有點異相,加上午市時間等位難,看到grill n more的午餐價錢還可以接受,便試一下。grill n more標榜無煙燒烤,個場亦都真係無咩煙飄出嚟,感覺上都幾舒服。埋位!其實張枱睇落都幾乾淨,算係咁啦,但係一張枱得一個夾好似太少,因為笨妹與他會因為會夾餸爭崩頭,搶住夾,搶住反嘢食,同搶住炒餸。笨妹覺得,成間舖最好就係醃肉醃得幾好食,唔似出面啲燒烤場,所有肉同一個醃法選擇都幾多舊燒賣比想像中好食,仲要一擺出嚟就即刻俾人夾走晒。蠔仔粥,都算足料。淡而無味的韓式炒粉絲握唔實嘅卷物士多啤梨朱古力火鍋真心,呢兩件蛋糕好難食。但係有邊個地方任食嘅蛋糕係好食燒到咁上下,距離限定時間仲有半個鐘左右,已經有位哥仔行埋嚟叫你埋單。由於他散叫咗兩支汽水,所以兩條友盛惠322,晏就嚟講都咪話唔貴。但係佢都算係幾多種類啲熟食選擇,算係咁,不過試過一次,就無下次嚕。不過,走嘅時候聞

埋位!

選擇都幾多
舊燒賣比想像中好食,仲要一擺出嚟就即刻俾人夾走晒。
蠔仔粥,都算足料。
淡而無味的韓式炒粉絲
握唔實嘅卷物
士多啤梨朱古力火鍋
真心,呢兩件蛋糕好難食。但係有邊個地方任食嘅蛋糕係好食

不過,走嘅時候聞下自己個身,無煙味,爽晒!

$150 (Lunch)
2015-06-28 9840 views
屋企人生日,嚟到Popcorn嘅Grill n More, 大家收工都9點幾,所以我地就決定入9:30個場$198仲有85折。佢係自助形式既,有肉類可以拎埋位燒,亦有好多熟食可以享用,炸物,咖哩魚,紅酒牛尾等等,仲有啲韓國伴菜好似kimchi,大豆芽等等,種類都幾多架!小姐拎左好多KIMCHI,但係竟然沒最鍾意既烏冬,得白飯,炒飯都係基本吧...韓燒肉類都係啲大路野,豬、牛、羊、魚、南瓜、菇類都有。尤其是燒雞翼、牛仔骨最好味!另外魚生刺身都係另一個主攻位,魚生幾新鮮,仲有少量壽司可選擇。食到咁上下去望望啲甜品,嘩種類同樣豐富!朱古力噴泉、芝士蛋糕,仲有Dreyer's!Grill n More講真質素一般,不過種類多搭救,梗有幾樣岩心水!所以未必會再番黎,但未試過既朋友可以一試。
Other Info. : 卡位枱5個人坐好狹窄,而且出入拎野食唔方便。
2015-06-26
Birthday
2015-05-14 13092 views
近年韓風勢不可擋,不論韓劇、K Pop 及各式各樣的韓國餐飲都大受歡迎,當中當然不乏韓式燒烤。最近吃了一趟在 PopFood 內的「Grill n More」,主打吃韓國燒烤放題,任吃之餘,無煙燒烤也是另一亮點之一。說真,吃韓燒烤最怕煙 boom boom,全身一陣味,吃完會覺得自己變了剛才在烤爐上的雞翼。。。「Grill n More」能夠做到無煙是因為它的烤爐會將油煙不斷向下抽,令室內不會煙霧瀰漫及肉香四射。韓燒的食物有超過20款,一般大路的都齊備,豬牛羊魚紅腸茄子南瓜蔬菜,想烤甚麼悉隨尊便。枱面上有調味料檸檬汁、醬油及芝麻鹽,我就有在烤肉中灑上檸檬汁去吊出香味。以下幾款我都覺得不錯吃,「燒雞翼」外脆內嫩,皮一定要燒得夠焦。「牛仔骨」肥美,尤其筋位的位置,燒焦了點檸檬汁很香口。「辣豬仔肉」,較有韓國特色,若想吃得更有風味的話,不妨可以用生菜包著豬肉及枱上的泡菜同吃。另一驚喜是燒「雞軟骨」及「一口牛」,前者烤後脆卜卜,後者入口幼嫩,不要錯過。除了韓式燒烤部分,此店也有供應中式小炒,相信可以滿足附近街坊的口腹,選擇也蠻多。「咖喱魚柳」、「辣酒煮花螺」、「紅酒炆牛尾」、「豬腳薑」、「蒜蓉

「牛仔骨」肥美,尤其筋位的位置,燒焦了點檸檬汁很香口。
除了韓式燒烤部分,此店也有供應中式小炒,相信可以滿足附近街坊的口腹,選擇也蠻多。「咖喱魚柳」、「辣酒煮花螺」、「紅酒炆牛尾」、「豬腳薑」、「蒜蓉西蘭花」、各式點心及炒粉麵飯都有。我覺得最好吃是「紅酒炆牛尾」,炆得入味,是出街食好過自己煮。
飮品有任喝豆漿、酸梅湯、啤酒汽水:
甜品陣也甚誇張,朱古力噴泉、芝士蛋糕、朱古力蛋糕,各式杯狀甜品都齊齊報道:
其中亮點必定是任吃 Dreyer's 雪糕,眼見十分受在場朋友歡迎。這晚天氣十分炎熱,我就吃了「石板街」及「士多啤梨」雪糕,加上吃完燒烤之後,來一些冰涼甜品降降溫,透心涼。
此燒烤放題採取分段收費方式,我吃的晚餐時段是人均$198+10%,任吃兩小時,對於一眾大胃王及韓迷來說,可說是個不俗的選擇呢。
1925 views
2015-05-04
$220 (Dinner)
  • 辣豬仔肉
  • 雞軟骨
  • 一口牛
  • 紅酒炆牛尾
  • 牛仔骨
2015-05-07 11304 views
基本上唔會有咩機會去將軍澳,因為S先生有時去做野先搞事提議去食。地點-好難搵!因為唔係住果度,根本冇可能知咩位,團購上話商場2樓同酒店隔離😒兜黎兜去都搵唔到,要打去店問先識,好心團購上面咪咁寫,激死😒買既係午市團購,2點去到冇乜人,坐低大量店員企響道吹水,有時要叫幾次佢地先聽到(因為好專心吹水),裝修好新式韓國店,幾靚,坐得都舒服。一間主打「酒店級」網燒自助餐,最吸引唔係d燒肉😥所有肉睇落上晒色,但冇乜味,點醬既柚子汁幾清新,醬油唔咸,冇味既肉加冇乜咸味既醬油😥粉紅色噴泉最驚喜,好香草莓味,S先生食左2轉,佢話好似明治欣欣杯個醬,第一次見粉紅色,堅係靚😍隔離有d炸物,例如薯條,炸魚,疑似咖哩角,不過一睇就知放左好耐好耐,唔會想食,我冇食到,S先生中計食左薯條😂話放左好耐世紀咁,硬晒😂熱食真係意外好食wo,豬腳薑好夠味,食左2碗;韓國泡菜得泡菜好食,其他唔好食,中伏;韓國粉絲都好食;咖哩魚最正,食左好多,唔記得影相😅人參湯又幾好味,淡淡既人參味,但S先生話一般,人參味唔重,應該個個人口味唔同😂甜品bar好似好多甜品咁,雪糕比人「筆」到得番少少,冇食,應該都係咁既味,芒果布甸好難食,又希又

粉紅噴泉😍

豬腳薑

人參雞湯

甜品bar
Dreyers雪糕

甜品bar好似好多甜品咁,雪糕比人「筆」到得番少少,冇食,應該都係咁既味,芒果布甸好難食,又希又大陣椰奶味,咩事呀,不如直接整椰汁布甸嘛😒

豆腐花加大量黃糖

豆腐花幾好,最開心係可以落勁多黃糖,哈哈

😂千奇百趣刨冰機

刨冰係我最唔明,又冇指示以為壞左,問下店員原來要自行加冰😅見有野玩試下,「筆」左2/3兜入部機,開紅制,部機出番我入去果d冰出黎,哈哈,笑左😂,S先生唔信,自己試都係咁,對笑左好耐😂

果度有2款野飲,豆漿同酸梅湯,2樣都好難飲,加左$20(每位),但每人飲得2支,散叫都係$8/支😂中計

最後埋單加一$58,應該唔會再黎,拜拜
2015-05-06
2015-04-28 9501 views
經歷多次團購後, 感覺都會伴隨著不禮貌的員工及敷衍的質素, 故今次令我更感驚喜...先說訂位容易, 完全沒有什麼FULL BOOKING的事, 真的是客人自主...然後到場亦不需要等就可入席, 員工亦非常有禮~!!環境較暗是滿有情調的, 只是附近都是街坊客, 真有點......食物真的很新鮮乾淨, 補充也很快, 只是款色不算多, 比起其他韓燒店有點吃虧...生肉有肥牛, 牛仔骨, 豬扒, 豬腩肉, 豬頸肉, 雞翼, 雞件, 魷魚腳, 魚塊...還有芝士腸紅腸和蔬菜等...而炸物有薯條春卷, 意外的發現有大大的咖喱角, 以前在中學還經常吃的...最最最特別是有酒樓燒賣...真的比很多XX酒家還好吃...不小心就吃了一整籠...還有魚生, 沙律, 都非常新鮮可口...醬汁方面有檸汁, 醬油和鹽醬, 說實話是夠味不用點也好吃, 但這也可見店家的用心...飲品是有酸梅湯. 荳漿和水 免費供應...其實都幾好飲, 不會過甜都可以...另外甜品絕對比其他韓燒店好, 有Dreyer's雪糕, 砂冰, 奶凍是奶茶味的, 好有特色,而蛋糕有朱古力及芝士, 還有幾款布丁之類的沒有試...好像有個朱古力噴泉
然後到場亦不需要等就可入席, 員工亦非常有禮~!!

還有芝士腸紅腸和蔬菜等...
還有魚生, 沙律, 都非常新鮮可口...
而蛋糕有朱古力及芝士, 還有幾款布丁之類的沒有試...好像有個朱古力噴泉...沒有試

用餐過程舒服, 待應收碟也很快手, 而且換網也很樂意, 感覺服務很周到...
食物真的很新鮮, 補充也好快, 由於我食的 8:30-11:00 時段, 吃了兩小時也沒有出現食物或缺,
這點非常值得欣賞, 很多店子就算酒店也很難做到這點...!!

價錢方面, 團購是148+48 =196 但現場WALKIN都是198+10%, 團購只便宜20算是吸引新顧客吧, 差額不多, 下次也會再去的~!!!

2015-04-27
$196 (Dinner)
Anniversary
  • 黑椒肥牛