尖沙嘴日式放題燒肉專門店 - 燒魂每年CK都會黎燒魂翻焯,順便睇睇有無新菜式既。呢期餐廳重點推介酒,韓國星光有氣清酒🍶法國利維子爵白酒🍾日本1800ml清酒🍶可惜我就無咩興趣,哈哈不過而家香港大部份餐廳好早就收鋪,難得呢度開到凌晨一點,好難得既一個俾三五知己聚會既好地方 ! 簡單講下CK既重點推介啦 : 燒肉既話,今日CK會推介食鹽燒一口豚同蜜運豚后肉,入口即溶同甜甜地好開胃,而雞CK就推薦香茅雞中翼,夠哂入味 🤩 如果覺得唔夠味,枱上仲有三款醬汁俾大家調番岩自己口味既 ! 剌身方面CK就推薦三文魚﹑馬刀貝同甜蝦,三文魚意想不到比一般日式餐廳仲好食 😍 而馬刀貝都幾新鮮 !甜蝦又做到極致鮮甜,肉質彈牙,一隻接著一隻超過癮!甜蝦長七吋,足足有成部Iphone 咁大條啊 !  炸物既話餐廳炸得好脆而且唔會好油,CK推薦食北海道牛乳松葉蟹薯餅! 飲品係雪櫃雪住俾大家任飲既,當然想飲常溫飲品都係可以既餐廳上菜速度都好快!店員時不時過黎提醒燒肉燒夠鐘提我地翻一翻肉,十好貼心 ❤️CK一定會再黎既 ! 燒魂 (尖沙咀)地址 : 尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓訂座電話 : 23666072營
尖沙嘴日式放題燒肉專門店 - 燒魂

飲品係雪櫃雪住俾大家任飲既,當然想飲常溫飲品都係可以既

地址 : 尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓
訂座電話 : 23666072
營業時間 : 星期一至日 17:30 - 01:00
2024-09-09
$372 (Dinner)
  • 甜蝦
2024-10-17 348 views
尖沙咀嘅「燒魂」真係一間唔可以錯過嘅日式放題餐廳。餐廳主打和牛燒肉,肉質鮮嫩,入口即化,配搭上他們特製嘅醬汁,更加提升咗味道。而且,刺身新鮮,色彩繽紛,讓人一見就食指大動, 最正係甜蝦,大隻又甜又新鮮。壽司亦相當有水準,每一口都能感受到食材嘅新鮮。天婦羅外脆內嫩,油炸到啱啱好,不會過油膩,配襯上清新的蘸醬,令人回味無窮。煮物方面,牛舌係必試,簡直同出面餐廳一樣水準。整體環境雅緻舒適,服務人員熱情周到,令用餐體驗更加分。放題價格合理,適合同朋友聚餐或者家庭聚會,非常值得一試!🥰🥰🥰
尖沙咀嘅「燒魂」真係一間唔可以錯過嘅日式放題餐廳。

煮物方面,牛舌係必試,簡直同出面餐廳一樣水準。

2024-10-17 235 views
其實已經知道呢間餐廳好多年,一直都未有機會去食下。今日早咗啲收工係金馬倫道啱啱睇緊有乜嘢食,就不如上去試吓喇。見$338一位都算ok。入座基本上係坐喺度就得,得飲品要出去拎,見到有啤酒仲有冰杯,先飲一罐真爽。點餐係用傳統畫紙仔,成個感覺好懷舊。刺身款式唔算好多,但係質素都OK,尤其是佢哋嘅甜蝦真係超大隻,三文魚同埋吞拿魚就要不斷encore。燒肉就主要得牛、豬、雞,款式都唔算多多係嗰幾隻味,但係睇到個樣個質素都唔錯。另外佢仲有啲熟食嘅我推介就食佢哋嘅紅酒燴牛脷,厚厚一片又淋又入味。平時去餐廳食一碗都要$60-$70啦。

2024-10-03 525 views
今日我同朋友去咗尖東一間放題網燒烤肉店,聽講佢哋嘅食物選擇非常多元化!一入到去,餐廳環境就已經好舒服,設計時尚又有氣氛。首先,呢間店最特別嘅地方就係佢哋竟然有刺身任嗌!我哋叫咗赤蝦、三文魚同吞拿魚,刺身嘅新鮮度真係一流,每一口都感受到海鮮嘅鮮味,特別係三文魚,肉質滑嫩,赤蝦的口感彈牙,食落去又甜又鮮,完全唔會膩。接住,燒肉方面就更加精彩!基本款嘅豬肉、牛肉同雞肉都係必選,但最驚喜嘅係每款肉都有唔同嘅味道選擇,例如蕃茄味、柚子味同燒汁味。特別係蕃茄味嘅豬肉,味道酸甜可口,令整塊肉更加多層次。另外,雞肉同樣好味,特別係佢哋的柚子味雞扒,清新又帶有果香,真係驚喜!熟食方面,我哋叫咗白酒煮大蜆,呢道菜真係令人驚艷。蜆肉鮮甜,白酒煮出嚟嘅湯底清淡而不膩,真係好適合在燒烤之後食,令味蕾得到一個清新的享受。而牛油粟米就更加唔使講,牛油嘅香味配上粟米嘅甜味,仲要超大份!最特別嘅係佢哋竟然有啫啫通菜煲!這道菜真係讓我驚喜,通菜煮得剛好,保持住脆感,啫啫的效果令整道菜更加香脆可口!飲品方面,餐廳提供咗多款選擇。

飲品方面,餐廳提供咗多款選擇。
2024-10-02 386 views
今日黎到尖沙咀食燒肉放題!環境都幾舒適,適合同朋友聚餐食放題最緊要任飲任食,呢個價錢仲有刺身食,好抵坐底估唔到仲有得好似以前食放題咁寫紙仔落單,幾過癮第一輪就緊係叫左刺身先啦,我地食左三文魚、馬刀背、八爪魚同埋甜蝦,整體都好新鮮,最好食係馬刀背,咬落好爽脆,三文魚都好食,都肥美然後當然係食燒肉啦,個爐火力都夠猛,燒好快就一輪,我地首先食左黑毛和牛,呢個真係無得輸!牛肉質地非常滑嫩,油花分佈得好均勻,咬落去肉汁四溢,完全唔會油膩!另外仲有安格斯牛仔粒都好推介,肉質一樣好鮮嫩,配埋少少鹽同胡椒,味道絕配,比較特別既有蕃茄牛裡肌,好重蕃茄既酸味搭配牛肉,增加咗層次感,令整體味道更清新。除左牛, 仲有好多雞肉既選擇,雞腿肉就正常水準,雞翼反而有好多唔胎口味, 值得試下如果唔夠飽既仲有D熱食同炸物可以叫最後,當然食番個燒菠蘿,燒完菠蘿既甜味出曬黎,正!
今日黎到尖沙咀食燒肉放題!環境都幾舒適,適合同朋友聚餐
放題最緊要任飲任食,呢個價錢仲有刺身食,好抵

坐底估唔到仲有得好似以前食放題咁寫紙仔落單,幾過癮

如果唔夠飽既仲有D熱食同炸物可以叫

最後,當然食番個燒菠蘿,燒完菠蘿既甜味出曬黎,正!

2024-09-29
2024-09-14 579 views
而家啲餐廳普遍都好早收,少見呢一間會開到凌晨一點,諗住振興下經濟就去幫襯吓~同一般放題相差唔大,都係有牛肉豬肉雞肉仲有啲小食、沙律、刺身,啲刺身幾好味!嘢飲都幾貼心,有分凍同埋常溫

同一般放題相差唔大,都係有牛肉豬肉雞肉

2024-08-21 922 views
現在香港大部份餐廳很早就關門,難得發現一間日式放題燒肉店經營到凌晨一點,十分之難得。🔸燒肉今天主要想吃豬和雞,都有不少款式可以選擇。豬方面最喜歡鹽燒一口豚和蜜運豚后肉,而雞就推薦香茅雞中翼,夠入味 🤩 如果覺得不夠味,枱上還有三款醬汁提供🔸刺身沒有想過這麼夜的時間刺身可以這麼新鮮 🍣 叫了三文魚同埋馬刀貝,三文魚意想不到的比一般日式放題店更好吃 😍 馬刀貝亦很新鮮 🔸炸物炸得很酥脆不會很油,超級喜歡北海道牛乳松葉蟹薯餅!🔸涼食叫了涼拌豬耳和涼拌雞腳,都是孜然味,有一點辣,不過都不錯 👍🏻飲品任飲,還設有常溫的飲品,十分貼心 ❤️ 除此之外還有很多款料理,留待下次再試!

🔸燒肉

🔸刺身

🔸炸物
炸得很酥脆不會很油,超級喜歡北海道牛乳松葉蟹薯餅!

🔸涼食

依家香港嘅餐廳好早就收舖,夜晚行街行耐咗想再搵啲嘢食吓都好難。今日發現尖沙咀有一間日式放題燒肉店做到凌晨一點!喺呢個市度係超級難得 🤩 仲要有好多款食物選擇 🥰🥩 燒肉今日想食雞同豬,豬都有唔少款式部位可以揀,最鍾意鹽燒豚肉同埋血池赤豚小排!肉偏大塊又夠入味,厚道適中唔係超薄嘅肉。而雞肉就係單骨雞翼同雞髀肉,如果覺得唔夠味嘅話,枱上面仲有三款醬汁提供,實有一款啱你口味!🍣 刺身叫咗三文魚同埋馬刀貝,諗住咁夜先過嚟食可能啲刺身都會有小小唔新鮮,點知係完全唔會!勁新鮮!馬刀貝好爽口,而三文魚比一般日式放題店更好食!🍤 炸物全部都好好食炸得好酥脆,唔會好油。特別係北海道牛乳松葉蟹薯餅,入面超 creamy 好正!🥗 涼食試咗涼拌豬耳同埋涼拌雞腳,孜然味有小小辣,都唔錯!飲品都係任飲,仲要超級貼心有常溫嘅飲品 😍 除此之外仲有好多款料理,例如藥膳雞腳、蠔仔粥、韓式石鍋飯等等,款式多到真係叫唔哂!📍燒魂 尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓

🥩 燒肉

🍣 刺身

🍤 炸物

🥗 涼食
試咗涼拌豬耳同埋涼拌雞腳,孜然味有小小辣,都唔錯!

📍燒魂
尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓
2024-08-12 1222 views
好耐冇食過放題,喺尖沙咀科學館玩完之後就搜尋吓附近有咩日式放題餐廳,就見到喺附近嘅金馬倫中心2樓有呢間叫燒魂嘅任飲任食🤩🤩呢度有小童同長者優惠,晚上10點前幫襯中可以免費任飲汽水同啤酒,超級正!食物選擇非常多,包括刺身、壽司、火炙壽司,燒物方面有騷肌牛皇、惹火豚后、穀飼雞、一品料理等等。我鍾意幫襯呢間,上菜速度好快,職員仲好有禮貌,亦都唔會漏單,同埋呢度嘅壽司嘅飯份量適中,可以叫多幾款,試更多嘅美食燒魂 (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓

食物選擇非常多,包括刺身壽司、火炙壽司,燒物方面有騷肌牛皇、惹火豚后、穀飼雞、一品料理等等。

尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2樓
2024-08-10 1151 views
今晚同朋友去左燒魂食燒肉放題,我地係最早到既一枱😀😬♥️♥️食物種類多,有豬,牛,雞肉,不同部位,任君選擇。仲有壽司、刺身、炸物、石頭鍋飯、蔬菜等,款式充足!仲可以任拎飲品!👍🏻👍🏻👍🏻上菜速度都好快!🫶🏻🫶🏻👍🏻👍🏻我同朋友都食得好飽足!😬😬😬原來10點後入座仲有平價添!好抵!😍😍😍抽氣充足,食完唔會成身油煙味!👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻
今晚同朋友去左燒魂食燒肉放題,我地係最早到既一枱😀😬
♥️♥️食物種類多,有豬,牛,雞肉,不同部位,任君選擇。仲有壽司刺身、炸物、石頭鍋飯、蔬菜等,款式充足!仲可以任拎飲品!👍🏻👍🏻👍🏻
上菜速度都好快!🫶🏻🫶🏻👍🏻👍🏻
我同朋友都食得好飽足!😬😬😬
原來10點後入座仲有平價添!好抵!😍😍😍
抽氣充足,食完唔會成身油煙味!👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻
2024-07-26
2024-07-29 1066 views
係尖沙咀行街經過呢個廣告牌好多次,今次終於去試下~6點上去食,完美避開晚餐既人潮,仲有window seat坐,幾舒服放題任叫+燒肉幾開心~menu有好多頁,魚生、壽司、前菜、小炒、炸物、蔬菜都有~例牌叫左刺身先~三文魚,吞拿魚都鮮甜又冇筋,原隻甜蝦好大隻啖啖肉除左日式刺身,仲有泰色生蝦,冇諗過又幾好食喎,即刻encore多2碟~腸胃亦好平安👌🏻燒肉方面既薄燒牛舌ok喎,薄薄地好快熟,點少少鹽食,食左好多塊都唔膩,仲有個醃既牛肉都ok好食,配埋韓國啤酒,爽~好欣賞佢既雞翼係單骨!唔洗”論”骨!我最驚喜係啲小炒好出色炒通菜夠鑊氣又夠哂味,好食過某啲香港既泰國餐廳。牛油炒什菜都好惹味,入面有椰菜金菇,萵筍,秋葵,蘿蔔,好多料

好欣賞佢既雞翼係單骨!唔洗”論”骨!

我最驚喜係啲小炒好出色
夏天好想食壽司🍣飲汽水,留意到位於尖沙咀漆咸道南金馬倫中心2樓既呢間,日式燒烤刺身放題叫燒魂,成人三百幾蚊位,一般放題價錢,見到啲相同裝修都幾靚仔,於是入去試吓🤭🤭我哋兩個人,侍應好貼心俾咗卡位我哋坐,坐得幾舒服,同埋可以睇到漆咸道南嘅街景,餐廳採用傳統紙仔落單,比用QR code落單更加自在更加實在😛😛我哋叫咗好多燒物,我尤其推介霜降和牛,除咗原味之外,餐廳仲好貼心,提供蕃茄味同埋柚子味,我三款都有試過三款都喜歡☺️大家都可以試吓呢度飲品選擇都好多,我就最鍾意呢個涼粉飲品,一路食燒物一路飲返啲清熱飲品,調劑吓燒魂 (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2

尖沙咀漆咸道南57-59號金馬倫中心2
2024-07-23 902 views
今日放假約朋友去尖沙咀行街睇戲,睇完戲喺附近搵啲嘢食,朋友話好想食燒肉,帶咗我去一間日本菜燒肉放題,食物質素非常好性價比高。燒魂 地址尖沙咀漆咸道南57號金馬倫中心2樓。餐廳空間感足夠,坐得特別舒服,上到去一啲油煙味都冇抽氣系統做得好好。星期一至四,八點前埋單308元。食物種類繁多真係想食咩都有.刺身.三文魚.鮑魚片.吞拿魚,希靈魚,玉子燒,甜蝦,三文魚切到啱啱好,食落去有口感加上有啲魚油脂肪味道特別香口。甜蝦亦都係我哋最愛,食落去鮮味十足,蝦身爽口彈牙,一食就知好新鮮。燒肉方面有黑毛和牛,霜降和牛,牛裡肌,汁燒安格斯骰仔粒,薄切牛舌西等,黑毛和牛牛味香濃脂肪分佈均,有入口即溶嘅感覺,邊位燒有少少焦香,口感同味道更加豐富。豚肉,雞肉,炸物應有盡有。值得一提,期間限定日本燒蠔108元六隻,燒蠔size唔算大隻,入口非常爽甜,蠔味香濃,口感爽脆
燒魂 地址尖沙咀漆咸道南57號金馬倫中心2樓。
好耐冇食過放題,心血來潮,上網見到尖沙咀嘅「燒魂」好似都幾多好評,一於試吓🥰食物嘅款式都幾多,刺身壽司燒物炸物走唔甩啦其中特別欣賞佢嘅牛肉,選擇超級多由於6:00就入座,所以舖頭唔算好多人,上菜超級快,同我劃紙仔叫嘅份量都好精準黑毛飛霜空降和牛、薄切牛舌、壺漬牛粒、汁燒安格斯骰仔粒、騷騷牛𥚃肌都幾好食👍🏽另外牛肉亦可以揀加特別嘅醬汁,蕃茄汁同柚子汁,不過我都係鍾意原汁原味多啲❤️刺身方面,甜蝦好出色夠大條 肉質紮實另外,想讚下雞翼柚子蜜薑味雞中翼、香茅雞中翼、孜然雞中翼、生薑味雞中翼都好出色仲要已經切成單骨好方便我呢啲懶人另外,舖頭送咗兩隻生蠔,有驚喜味道好鮮甜,唔會太鹹 不錯

食物嘅款式都幾多,刺身壽司燒物炸物走唔甩啦
其中特別欣賞佢嘅牛肉,選擇超級多

另外牛肉亦可以揀加特別嘅醬汁,蕃茄汁同柚子汁,
不過我都係鍾意原汁原味多啲❤️

刺身方面,甜蝦好出色
夠大條 肉質紮實

另外,想讚下雞翼
仲要已經切成單骨
好方便我呢啲懶人

另外,舖頭送咗兩隻生蠔,有驚喜
味道好鮮甜,唔會太鹹 不錯
2024-07-18 802 views
嗰日喺尖沙咀同朋友行街,眨吓眼就行咗成日,又要搵晚餐食咩好。因為朋友係食量比較大,所以佢都好想食放題。啱得咁蹺朋友想食刺身,但係我想食燒肉,唯有要搵間兩樣都有得食嘅餐廳。好彩俾我哋search到呢間餐廳兩樣都有得食,嗰日我哋去嘅時候好彩夠早,啱啱好有得Walk in食。呢度嘅設計好好,因為大部份位都係卡位,私隱度比較高,傾偈自由自在又坐得舒服。呢度有好多唔同嘢揀,除咗刺身壽司呢啲放題必有嘅嘢食之外,燒烤方便有牛肉,豬肉,雞肉,淨係牛肉都有成10款選擇,我自己個人好鍾意食牛舌,呢度仲要有兩款牛舌選擇,夠晒有心意。熟食方便,好有驚喜嘅包括蒜爆通菜,煮得非常香濃惹味。呢度除咗嘢食都質素之外,價錢亦都唔算貴,店員亦都親切有禮,如果之後再要食放題都會考慮再返嚟呢度。

熟食方便,好有驚喜嘅包括蒜爆通菜,煮得非常香濃惹味。