2023-09-12
一踏入餐廳就聞到叉燒同鹽焗雞嘅香氣,即刻覺得好肚餓。我地點咗叉燒煎蛋飯、海蜇鹽焗手撕雞飯、鹽焗手撕雞撈麵同埋冬菇扒生菜,樣樣都好唔錯。首先係叉燒煎蛋飯,叉燒肉質鮮嫩,煎蛋煮得剛好,飯粒粒分明,味道都好香。叉燒肉有啲微微甜味,同埋啲油脂分佈得好均勻,一啖入口就感受到啲肉汁爆發出嚟。其次係海蜇鹽焗手撕雞飯,啲雞肉好嫩好滑,加上啲鹽焗味道更加突出。海蜇同埋啲青瓜配上啲手撕雞肉,令到呢碗飯更加清爽健康。鹽焗手撕雞撈麵亦都好入味,啲雞肉好嫩好滑,撈麵煮得彈牙有口感,啲醬汁同啲調味汁都好香濃。每啖都令人回味無窮。最後係冬菇扒生菜,清爽健康,生菜新鮮爽脆,冬菇煮得剛好。啲冬菇有啲微微甜味,同埋啲汁汁都好入味。之前都食過另一間炯記餐室,同樣食物質素真心唔錯,份量都足夠,價錢亦都相對實惠,絕對係上班族一個好選擇,價格經濟實惠,食物美味。😋