Restaurant: GYOJASANG
Terms & Details:
2025-01-06 199 views
銅鑼灣Fashion Walk的GYOJASANG韓國餐廳,提供了不少來自濟洲𡷊的精緻新派菜式。這裡的菜由韓國大廚主理,充滿了濟州島的風味,來過一次的食客都會想再來嘗試其他美味。1. 泡菜奶油布拉塔泡菜奶油布拉塔的組合非常特別,自家製的泡菜酸辣可口,與柔滑的布拉塔芝士形成完美對比。每一口都能感受到泡菜的鮮明風味,搭配奶油般的芝士,讓人驚喜,絕對值得一試!2. 和牛蘑菇火鍋和牛蘑菇火鍋一上桌就讓人垂涎欲滴,脂肪分布均勻的和牛在熱湯中輕輕煮熟,肉質鮮美,口感滑順。搭配各式新鮮蘑菇,湯底鮮香四溢,讓每一口都充滿層次感,是寒冷天氣裡的完美選擇!3. 半半炸雞(原味/甜辣)半半炸雞的原味和甜辣各有千秋,外皮酥脆,肉質鮮嫩。原味雞肉香氣迷人,而甜辣則帶來微妙的甜味與一點辛辣,讓人一口接一口。無論是配啤酒還是單吃,都是絕佳的小吃選擇!4. 魚籽蛋卷這道魚籽蛋卷嫩滑,蛋味濃郁,上面堆滿了新鮮的魚子。每一口都鮮美無比,魚油在嘴裡爆開,與蛋卷的滑順感完美結合,口感絕妙,令人回味無窮!5. The Night Begins細細杯,飲落感覺清爽,味道以蘋果醋及鳳梨汁為主6. RED ENCHANTMEN 粉紅

1. 泡菜奶油布拉塔

2. 和牛蘑菇火鍋

3. 半半炸雞(原味/甜辣)

4. 魚籽蛋卷

5. The Night Begins
細細杯,飲落感覺清爽,味道以蘋果醋及鳳梨汁為主

6. RED ENCHANTMEN
粉紅少女心,味道酸酸甜甜,果香與酒香完美配搭。
  • 半半炸雞
  • 和牛蘑菇火鍋
2025-01-06 207 views
之前去過銅鑼灣Fashion Walk嘅韓式居酒屋Gyojasang,對佢嘅型格環境以及足料又好食嘅菜色留下深刻印象😛於是呢日去encore一下😆佢哋嘅餐牌有唔少鍋物、煎餅、炸雞等經典韓式料理選擇,份量頗大適合一班人share🥳如果想chill啲,可以坐係半室外嘅位置,個vibe好正😎🥙小菜附送嘅小菜有菠菜、芽菜以及醃辣椒🫑🥩韓式生牛肉 $215前菜嚟講都幾大碟👏🏻牛肉好軟滑,拌勻蛋黃、松子仁、芝麻等配料,再配脆卜卜嘅紫菜脆片一齊食,口感豐富😚🦀醬油蟹 $288唔使去韓國食醬油蟹,呢度都食到味道夠正宗又鮮味嘅醬油蟹😍一隻蟹size唔算大,不過黃澄澄嘅蟹膏都有唔少,醃得入味,鹹鮮之餘亦保留蟹嘅鮮味,送飯一流😋😋🍗半半炸雞 $178炸雞可以揀原味、醬油、芝士或甜辣4款經典韓式炸雞口味😗雞肉大大件啖啖肉,夠juicy💦炸粉唔會太厚。甜辣幾惹味😚🍹柚子梳打 $48飲品方面,呢度有唔少韓式燒酒調製而成嘅cocktail,同埋一啲無酒精特飲。柚子梳打入面有好多柚子粒呢😚推介指數(10分為滿分):8分

🥙小菜
附送嘅小菜有菠菜、芽菜以及醃辣椒🫑

🥩韓式生牛肉 $215

🦀醬油蟹 $288

🍗半半炸雞 $178

🍹柚子梳打 $48

推介指數(10分為滿分):8分
2024-12-30
2025-01-04 236 views
首先,我們點了烤泡菜五花肉。這道菜以豬五花肉和泡菜為主料,豬肉烤得外焦里嫩,搭配上酸辣的泡菜,口感豐富且層次分明。每一口都能感受到豬肉的香濃和泡菜的爽口,真的是一絕。First, we ordered the **Grilled Kimchi Pork Belly**. 接下來是 Burrata 配泡菜。這道菜非常有創意,濃郁的Burrata奶酪搭配上韓式泡菜,形成了一種獨特的味覺碰撞。奶酪的柔滑和泡菜的酸辣相得益彰另一道讓我印象深刻的是薯仔煎餅。這道煎餅外焦里嫩,香氣四溢,搭配上特製的蘸醬,味道更加香濃。每一口都能感受到薯仔的軟糯和煎餅的酥脆,真的是一道經典的韓式小吃。

2025-01-03 206 views
聖誕節相約左好朋友食飯,今日朋友帶左我去位於Fashion Walk 的「Gyojasang」韓式居酒屋食Lunch。餐廳裝潢型格,環境寬敞,設有室內室外,環境坐得舒適,適合三五知己聚會的好地方。芝士蛋卷蛋卷非常濃郁蛋香味,蛋煎得剛剛好,還保持到濕潤,好滑,入面有超多芝士,而且有拉絲效果,芝味十足,口感豐富。半半炸雞(原味|洋蔥芝士)炸雞即點即炸,粉漿厚薄適中,炸得金黃香脆,好乾身,不會油膩,炸雞外脆內軟,雞肉依然保持嫩滑和有肉汁,兩款味道都相當入味。海鮮煎餅好大塊,外脆內軟,海鮮煎餅海鮮材料滿滿,吃到海鮮的彈牙和蛋的香味,而且帶有微辣,與海鮮搭配味道再升級。烤牛肉飯牛肉軟腍,牛肉和洋蔥非常入味,肉味濃郁,再伴上流心蛋,牛肉更滑溜,底下超多醬汁,送飯一流。牛肉海帶湯由牛肉熬煮而成,牛肉及海帶軟嫩可口又美味,帶有濃郁的肉香,湯汁味道鮮美濃厚而清甜。

芝士蛋卷

半半炸雞(原味|洋蔥芝士)

海鮮煎餅

烤牛肉飯

牛肉海帶湯
2025-01-03 178 views
CWB韓式 Fine dining🍷 Korean style fine dining😊⭐️🤎Grilled Beef Trio - $420🥩🐮 The grilled beef trio is a standout dish, showcasing a perfect blend of flavors and textures. The meat is expertly cooked to a tender medium-rare, making each bite succulent and juicy. The seasoning is spot-on, enhancing the natural flavors without overpowering them. It's a hearty portion, perfect for sharing or indulging solo.Baum Sea Breeze Mulberry Wine - $88 (per glass)🍷 This mulberry wine offers a refreshing twist, w
CWB韓式 Fine dining🍷
Korean style fine dining😊⭐️🤎

Grilled Beef Trio - $420🥩🐮

This mulberry wine offers a refreshing twist, with a subtle sweetness that complements the richness of the beef. Its light body and fruity notes make it a delightful pairing, enhancing the overall dining experience. A glass of this wine is a must-try for those looking to elevate their meal.

Fish Roe Omelet - $85🐠
The fish roe omelet is a delightful dish, featuring fluffy eggs packed with umami flavors from the roe. The texture is pleasing, with a creamy interior and crispy edges. It's a unique take on a classic omelet, making it a worthy addition to the menu.

Beef and Seaweed Soup - $120 🍲🥣
The beef and seaweed soup is a comforting bowl that warms the soul. The broth is rich and flavorful, with tender pieces of beef and soft seaweed that add depth. It's a perfect dish for the colder days, providing both nourishment and satisfaction.
2025-01-03 169 views
記得第1次食係上年叔叔帶我黎食,事隔一年又想黎食下,同叔叔邊食邊飲chill下🥂泡菜奶油布拉塔有個巨型芝士球係面,芝士加埋酸酸辣辣既泡菜豬肉,好開胃魚籽蛋卷既蛋捲入面有片紫菜,加埋落滿左既魚籽,好有口感🫔和牛蘑菇火鍋用好多片和牛鋪滿鍋面,鍋邊有唔同種類既菇:金菇、磨菇、本菇。落枱之後店員會等你影完相再幫你燒。一路燒啲牛香味一路吹出黎,牛味幾重,食落肉質都幾嫩😍半半炸雞我簡左甜辣同芝士味,一個濃味一個淡味,炸雞既炸粉唔厚,肉質好嫩,亦keep到啲肉汁,唔會好乾,仲有炸蓮藕同青椒各2片做配菜🫑飲品我叫左see you同peach wonder,前者就比較濃味&甜啲,後者就清啲&淡味啲,我比較中意see you多啲😆
魚籽蛋卷既蛋捲入面有片紫菜,加埋落滿左既魚籽,好有口感🫔
2025-01-02 137 views
近來在銅鑼灣Fashion Walk 發現一間隱世韓式居酒屋 餐廳環境高雅 以木色為主調 燈光柔和讓人感到放鬆舒適 菜式貴精不貴多 是享受高級韓國料理的好地方.🌮海鮮煎餅很有驚喜 比一般坊間的用料豐富 包括魷魚 瑤柱 白魚仔 魚乾蝦乾 青口仔等 口感香脆帶鹹香 煎餅煎得脆身不油膩 配上特製辣醬汁相當惹味 整體口感豐富 .🥩清燉牛肋骨也很推薦 牛脂比例剛剛好 採用清燉煮法牛味濃郁 入口軟腍 配搭蔥絲和韓國甜醬油口感更佳🍗.半半炸雞可選擇兩款口味 炸雞酥脆不油膩 炸粉不厚身 肉質嫩滑 咬下去帶肉汁 .🍸The Night Begins 是以韓國燒酒為base的cocktail 加入青檸汁及菠蘿汁調製 味道清新帶酸香

• 半半炸雞
  • 清燉牛肋骨
  • 海鮮煎餅
2025-01-02 137 views
節日當然要食好野☺️成日行Fashion walk 經過呢間韓國餐廳都想試吓,今次終於有機會👻海膽紫菜包飯 $380海膽壽司排列整齊 賣相精緻📸紫菜脆口,牛肉他他鮮美~海膽微甘,creamy 口感與生牛肉的鮮嫩相互交融🤤搭配少許魚子醬,口感更豐富,色香味俱全❗️人參雞湯 $288人參雞湯成隻上,份量足👍🏻湯底清甜,味道天然~切開烏雞,內裏有有紅棗、糯米等,散發著人參的獨特香氣。雞肉鮮嫩,有埋個爐慢慢煲,凍冰冰季節啱晒🔥每一口都是溫暖,滋補又美味🫶🏻甜辣炸雞 $158/半份甜辣炸雞外酥內嫩,口感一流❗️甜辣醬汁香濃,帶有微微韓式辣味,唔會好辣🌶️又甜甜地,啱晒唔食得辣嘅二小姐🧛🏻‍♀️SNOWING NIGHT $118酒精咪唔太濃,淡淡韓國燒酒味,適合女生飲用~Fashion walk 有好多餐廳睇落都唔錯🧛🏻‍♀️下次要再試吓其他先‼️

海膽紫菜包飯 $380

海膽壽司排列整齊 賣相精緻📸

人參雞湯 $288

人參雞湯成隻上,份量足👍🏻

甜辣炸雞 $158/半份
甜辣炸雞外酥內嫩,口感一流❗️

SNOWING NIGHT $118

酒精咪唔太濃,淡淡韓國燒酒味,適合女生飲用~

2024-12-28
Type of Meal
Dinner
2024-12-31 203 views
約朋友過聖誕,當然要食好野啦!之前都去過Fashion Walk美食街,呢度美食雲集,仲好feel,所以再喺度搵餐廳,朋友特別鍾意韓國菜,所以就揀左呢間。我地平日的晚上黎,都見已經好多客人,好彩有訂位。環境很有氣氛,暗得來卻不會黑,很適合和朋友聊天。 一開始職員就上韓式小菜,有菠菜,很幼嫩,調味很香,芽菜很爽口,辣椒就比較辣。 我地點左以下食物: 炸泡菜蝦仁卷($108)有6件,呢款菜幾特別,係紫菜包住泡菜,泡菜包住粉絲同蝦,然後炸的。泡菜帶酸辣和蝦仁爽口的感覺很配搭,辣度適中。外皮炸得酥脆,口感很有層次。 半半炸雞($178),揀左兩款口味,包括甜辣和蔥蒜醬油。炸雞炸得金黃酥脆,裡面嫩滑多汁。甜辣醬很開胃,而且還有炸蓮藕,很爽口,炸過更加好吃。 烤牛肉三合($420)這道菜有兩個size,我們兩人吃所以選了regular,職員會先問我們會否拍照,之後再烤,牛肉有5片大大片,很柔嫩,可點醬汁,帶有鹽味,和牛很配搭。亦配有帶子,菇和蔬菜,非常豐富。

我地點左以下食物:

炸泡菜蝦仁卷($108)

烤牛肉三合($420)

2024-12-18
2024-12-31 183 views
天氣凍👶🏻👼🏻都真係幾中意食辣野🌶️🌶️今日同👼🏻去左銅鑼灣行街Shopping就意外地‼️發現左係Fashion Walk有一間幾有特色既韓國菜♥️睇過菜單即刻就入去♨️🤣-熟成泡菜豬肉湯鍋 $385一般既泡菜豬肉湯鍋👶🏻👼🏻都聽唔少🙈🙈加多熟成2個字就真係第一次聽🩵🩵 等到個鍋上到枱打卡就一定既🤣🤣之後即刻試下個湯先😝😝個湯無想像中咁咸而且都幾鮮😍之後見到有幾舊有白又滑既豆腐🤤🤤口水流哂岀泥♥️然後又點可以放過熟成Kamchi呢🥬 食落口酸味好似淡口左不過熟成既kamchi又比較香🌶️🥬配埋豬肉片風味一流♥️🍀如果配埋個飯應該仲吸引🤤🤤-炒粉絲 $120👼🏻👶🏻好少會係韓國菜叫炒粉絲食♥️😝今次就叫左呢個炒粉絲睇下好吾好食先🙈🙈上到枱即刻偷一啖試下先🤣🤣味道吾會太重太咸🧡粉絲煙煙韌韌有咬口又幾吸引🤤🤤♥️炒粉絲既配菜都好足料🥬🥬絕對好食🍀🌶️不過有一點要留意就係打卡吾好打太耐喔🤣🤣會變左面餅喔‼️-芝士蛋卷 $145呢個芝士蛋卷好岀色🤤🤤♥️♥️用玉子方法製作😝🩵玉子中間有紫菜夾住芝士🧀最後係蛋卷上面淋上店舖既特色沙律醬🙈🙈沙律醬有小小芥末同柚子既蛋黃醬🍳作為前菜都幾正🐷🍓-炸雞(甜辣) $158到左呢個重頭

熟成泡菜豬肉湯鍋 $385

炒粉絲 $120

芝士蛋卷 $145

炸雞(甜辣) $158
到左呢個重頭戲😝😝食韓仔菜又點可以吾叫炸雞嫁🩵♥️‼️今次👶🏻👼🏻係掙扎之下揀左最傳統既甜辣炸雞🐥🍀呢間店既炸雞又真係炸得幾岀色🐥🌶️脆口之餘仲要大大舊啖啖肉🤤🤤♥️♥️炸岀泥既🐥🐥吾鞋又好味‼️🤪
  • 蛋卷
  • 炸雞
難得無約會或計劃嘅一日假期,想食得精緻啲但又唔想太豐富 (尤其係連日來聚會不停吸收嘅澱粉質🙈),於是揀左呢間位於 Fashion Walk 嘅韓式居酒屋☺️韓式豬手同牛骨湯俾我好好嘅印象👍🏻 豬手好嫰,肥瘦肉均勻,美味嘅醬汁相當入味😋 牛骨湯除左有包住滿滿牛肉嘅牛骨外,仲有牛展同粉絲,湯頭十分清甜濃郁,飲落去感覺舒服又暖身💚海膽紫菜包飯無論鮮味同賣相都係推介之作,原來生牛肉同海膽可以咁夾,就個人口味來講,如果飯再軟身啲我就更鍾意啦☺️如果到訪記得叫燒酒 Cocktail,佢地選擇好多而且好靚,我點左 The Night Begins,裡面加左蘋果醋同鳳梨汁,可口開胃🍸然後我唔識讀呢間餐廳個名,有邊個可以教我?😆

然後我唔識讀呢間餐廳個名,有邊個可以教我?😆

2024-12-28 225 views
超正宗的韓國餐廳,有室內及室外座位選擇,如坐室外的話,更有火爐提供,很貼心,又有氣氛!辣炒年糕的辣度剛剛好,內裡除了魚糕外,更加入了豬肉片、炸粉絲卷及芝士等,年糕煙煙韌韌很香軟!原味炸雞炸得非常香脆,雞皮咬下卜卜聲,雞肉炸後亦能保持有水份感,肉質嫩滑,外脆內嫩,炸雞吃起來也不油膩,炸時已把油份迫出,很有誠意!薯仔雞蛋煎餅也實在太好吃了,薯仔以條狀鋪滿整個蛋餅上,煎得脆卜卜,每口咬下都有令人滿足的咯咯聲,新鮮薯仔味香濃,中心位置還加上了一隻雞蛋,外觀一流,美道也非常好!石頭鍋飯的石鍋超熱,飯吃到最後都還是熱,鍋底有飯焦脆卜卜,配料也多,侍應會幫忙拌勻,辣度可在拌勻前自由選擇!泡菜豆腐湯配飯也很好吃,豆腐及泡菜份量都超多滿滿的,味道帶點微辣,很有食慾!荔枝梳打及菠蘿梳打都是午餐加購12元就有了,味道清爽不太甜,對於吃辣的韓國菜來說是必備!

銅鑼灣一直都係美食集中地,識食之人一定會去過雲集各國美食的Fashion Walk美食街。當中有一間韓式餐廳質素非常高,菜式獨特絕對要試一試!!🥂- 烤泡菜五花肉 HK$410 🔥🐷專人燒烤五花肉!!店員用酸甜泡菜一邊醃香五花肉一邊烤,五花肉肥瘦相間又爽脆!!用生菜包入香口五花肉、泡菜及大蒜,再沾香油鹽醬,口感豐富又啖啖肉,超滿足!!- 韓式生牛肉 HK$215 🥩 新派韓式生牛肉!!超柔軟肉質配上生蛋黃滑溜又新鮮,濃濃牛肉鮮香散發韓式香油芳香,與酥脆炸紫菜片入口,濃郁惹味!!再加上紫洋蔥、青蔥、紫蘇葉及松子,香氣更有層次!!- 炸泡菜蝦仁卷 HK$108 🦐驚喜之選!!炸紫菜卷中包入韓式粉絲、鮮香蝦仁、青口仔及甜酸泡菜,再配上蜜糖蛋黃醬,味道豐富有層次,滿滿韓式滋味!!

- 烤泡菜五花肉 HK$410 🔥🐷
韓式生牛肉

- 韓式生牛肉 HK$215 🥩

- 炸泡菜蝦仁卷 HK$108 🦐

韓式生牛肉
2024-12-28 201 views
銅鑼灣嘅Fashion Walk出名多嘢食,環境又夠chill, 今次同朋友揀咗呢一間韓式料理GYOJASANG🥰 環境服務以及食物質素都非常好👍 🌟清燉牛肋骨 $358最近天氣咁涼,食呢個暖胃嘅菜式就啱晒啦🫶🏻 佢嘅牛肋肉肉質非常軟嫩,油脂分布非常均勻,清燉嘅方式更加突顯牛肉香味🥰 醬汁清甜,食完一啲都唔漏👍 🌟炒粉絲 $120粉絲好煙韌,配料豐富而且色彩繽紛,爽甜紅蘿蔔絲、香甜蛋皮同洋蔥👍 韓式嘅醬料甜甜地,非常開胃🫶🏻🌟炸雞(醬油味) $158炸雞皮脆肉嫩,醬油味其實唔會好鹹,反而係鹹中帶甜,平衡得非常好👍 炸雞表皮沾滿醬油汁,食到停唔到口😂非常滿足又滿意嘅一餐😎 名店坊呢度仲有好多間唔同嘅餐廳,每一間都好有氣氛,下次再嚟試吓其他先😎地址:銅鑼灣名店坊加寧街1-3號地下C舖

🌟清燉牛肋骨 $358

🌟炒粉絲 $120

🌟炸雞(醬油味) $158

地址:銅鑼灣名店坊加寧街1-3號地下C舖
2024-12-22
$350 (Dinner)
  • 清燉牛肋骨
2024-12-28 250 views
之前經過Fashion Walk美食街一直都好想試!午餐有成1️⃣3️⃣款揀,由$85至到$198起仲包埋前菜3款! 梳打飲需要額外加$12 !相比起à la carte,價錢真係好親民🫶🏻🫶🏻🫶🏻🥘燉牛助骨配紫米飯🍛石頭鍋飯鍋🍹荔枝梳打&菠蘿梳打燉牛肋骨喺呢度嘅招牌菜🧡牛肉份量好多! 肉質鬆軟而且調味啱啱好!配菜顏色非常豐富!冬菇蘿蔔索晒汁!好送飯指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️天氣凍就最想食熱乎乎石頭鍋飯!簡單嘅配菜顏色賣相非常吸引📸📸店員仲會幫你撈埋! 服務態度仲好好添🫶🏻🫶🏻2杯特飲都唔錯! 整體午餐性價比真係超級高呀💯所以中午時間真係好多人! 記得預先book枱‼️餐廳有室內區同戶外區!室內區用左深色牆身設計! 整體環境好高雅!戶外區就有種放假嘅鬆弛感! 啱晒收工飲杯野!🍻🍻
之前經過Fashion Walk美食街一直都好想試!
午餐有成1️⃣3️⃣款揀,由$85至到$198起
仲包埋前菜3款! 梳打飲需要額外加$12 !
相比起à la carte,價錢真係好親民🫶🏻🫶🏻🫶🏻

🥘燉牛助骨配紫米飯
🍛石頭鍋飯鍋
🍹荔枝梳打&菠蘿梳打

燉牛肋骨喺呢度嘅招牌菜🧡
牛肉份量好多! 肉質鬆軟而且調味啱啱好!
配菜顏色非常豐富!冬菇蘿蔔索晒汁!
好送飯指數⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
天氣凍就最想食熱乎乎石頭鍋飯!
簡單嘅配菜顏色賣相非常吸引📸📸
店員仲會幫你撈埋! 服務態度仲好好添🫶🏻🫶🏻
2杯特飲都唔錯! 整體午餐性價比真係超級高呀💯
所以中午時間真係好多人! 記得預先book枱‼️

餐廳有室內區同戶外區!
室內區用左深色牆身設計! 整體環境好高雅!
戶外區就有種放假嘅鬆弛感! 啱晒收工飲杯野!🍻🍻
Type of Meal