2022-09-15 81 views
餐廳供應60分鐘及90分鐘的火鍋放題,這次選了最貴的丹麥王樣!牛小排,當中包括了嚴選特級牛胸腹、美國特選牛及丹麥豚肉。肉質方面,質素中規中矩, 油脂分佈平均,肉香十足。後期下單的肥膏位較多,愛滿口肥油的必定大愛。湯底共有8種,我和朋友分別選了關東壽喜燒鍋及泰酸辣蝦鍋。關東壽喜燒鍋:味道甜甜,還附送生雞蛋1隻。泰酸辣蝦鍋:冬蔭功的味道,酸酸甜甜,附帶兩條生蝦。飲品及雪糕任拿任食,其他火鍋配料是自取的,選擇都是大路款式,不過款式略嫌少。

湯底共有8種,我和朋友分別選了關東壽喜燒鍋及泰酸辣蝦鍋。
關東壽喜燒鍋:味道甜甜,還附送生雞蛋1隻。
泰酸辣蝦鍋:冬蔭功的味道,酸酸甜甜,附帶兩條生蝦。

2022-09-14 74 views
上個星期日日落雨天氣都冇咁熱,開始大風返涼少少,咁就決定不如去打個邊爐,近近地就去咗荃灣呢間牛牛日式火鍋放題。本身唔太食得辣嘅我之後叫咗膠原豬骨鍋,估唔到味道幾唔錯喎,飲落係好濃郁嘅豬骨湯湯底味道。今次佢哋嘅火鍋放題我主要只係食海鮮同肉🤩海鮮方面都有10幾種可以揀,一次過送咗一大碟嚟,好彩樣樣都好新鮮!跟住丹麥王樣牛小排真係不得了!牛肉嘅油花分泌平均,賣相已經十分之吸引,口感肉質鮮嫩,牛肉嘅味道完全散發出嚟。丹麥豚腩肉比起牛肉肉質更鬆軟,十分能夠吸收湯底嘅精華。整體而言,無論環境服務態度同食物質素我都會比好評👍🏻

今次佢哋嘅火鍋放題我主要只係食海鮮同肉🤩

整體而言,無論環境服務態度同食物質素我都會比好評👍🏻
2022-09-14 76 views
前嗰排同同事吹水問吓佢最近食咗乜好野,佢就話食咗間好抵食嘅火鍋放題,咁啱又約咗好姊妹敘舊喎,所以就決定去佢講呢一間火鍋店食嘢。朋友就叫咗一個藥膳麻辣鍋,唔食辣嘅我聞到已經覺得好香辣,佢就話辣得嚟都幾重藥膳香味,中和左後都唔會話辣到好辛苦。我就正正常常叫返個關東壽喜燒鍋,好有日式風味,都有少少甜豉油嘅香味,唔算太heavy ,不錯。海鮮、肉類、炸物、小食、甜品、沙律!哇估唔到真係乜都有齊🥹最正同最想推介嘅就係佢哋啲肉!咁多款牛肉我最鍾意食牛胸腹,牛味超級香濃,肥瘦適中。之後有驚喜嘅就係澳洲綠草原羊肩肉,估唔到肉就鮮嫩,仲要一啲羊嘅臊味都冇!

海鮮、肉類、炸物、小食、甜品、沙律!哇估唔到真係乜都有齊🥹

2022-09-14 65 views
打邊爐嘅湯底係精粹,今次呢間火鍋店最有心思嘅係提供左好多唔同嘅湯底🍲有成七、八款咁多。今次試左傳統山椒味噌鍋,山椒辛辣具刺激感,但辣得來又不是死辣,仲會有味噌嘅味道。膠原豬骨鍋好迎合大眾都鍾意嘅味道,豬骨湯味道好香濃,但係又唔會好油。本身好鍾意食餃子嘅我見到佢哋有煎餃子🥟餃子皮薄肉餡多汁好正🥳澳洲綠草原羊肩肉,羊肩肉入口即化,肥瘦適中。而牛胸腹則有濃厚牛肉香味。兩者各有特色。其實仲有好多唔同嘅食物選擇,大致上我覺得呢間火鍋放題性價比係幾高,下次打邊爐都會再揀返嚟呢度食。

呢排有一間荃灣好多人推介關注度好高嘅日式火鍋放題店,個名叫做牛牛日式火鍋放題,地理位置相當方便就喺海之戀商場入面!呢間放題店嘅食物款式好多,嘢食種類多達80幾樣。無論係海鮮小食咋嘛嘅味道都唔錯。不過我食得最多嘅就係佢哋啲肉啦😛打邊爐點可以唔食肉啊?牛肉方面有三隻係食得最多嘅,丹麥封門牛柳、極上牛舌、牛胸腹。其實三款牛嘅質素都相當之唔錯,食落口都係有好香濃嘅牛肉味,只不過部位唔同所以個口感上面都會有唔同嘅變化。仲有平時好少見嘅澳洲綠草原羊肩肉都好多人食呀!見到咁多人食我都試吓,估唔到羊肉肉質都幾鬆軟😛湯底就揀左好鬼補嘅膠原豬骨鍋同日本風味嘅關東壽喜燒鍋。

不過我食得最多嘅就係佢哋啲肉啦😛打邊爐點可以唔食肉啊?

湯底就揀左好鬼補嘅膠原豬骨鍋同日本風味嘅關東壽喜燒鍋。
2022-09-13 82 views
這一間位於荃灣海之戀商場的火鍋放題店,假日的時候也很多人排隊等候,我們也是其中一批等候的顧客。幸好繁忙用膳時間也不需等太久便已經可以入場。我們先去自助區拿了一些特色沙律,前菜,選擇也有不少,可以自己夾一些喜歡的任意配搭。我認為他們的食材也十分之新鮮,海鮮是必須一試的,種類繁多,無論是海蝦、扇貝、蟶子等等,味道都是很鮮甜。另外肉類選擇也很多,期中的極上牛舌很合口味,牛舌切得厚薄適中,而且十分之有口感。澳洲綠草原羊肩肉的肉質軟腍,沒有半點羊肉臊味。湯底方面也不錯,極之鰹魚鍋清淡之選,藥膳麻辣鍋10分惹味。

湯底方面也不錯,極之鰹魚鍋清淡之選,藥膳麻辣鍋10分惹味。
happy Friday咁啱俾個朋友甩底,但都無阻我放假嘅好心情,決定一個人食餐好滿足嘅火鍋放題,在一教訓天光瞓到自然醒😍呢度嘅環境好舒適,光線充足,座位方面都好闊落。我就叫咗佢哋嘅膠原豬骨鍋,一嚟到已經聞到好香濃嘅豬骨味,奶白色嘅湯底已經知道係真材實料。啲肉味熟哂之前就去自助區叫咗個充滿木魚碎嘅大阪燒🥰仲有好多其他特色小食添。除咗一般嘅牛肉同埋豚肉之外,呢度竟然有澳洲綠草原羊肩肉,好少食羊肉嘅我決定試一試,估唔到有幾啱我口味喎,羊肉本身係好怕好蘇,但呢個一啲都唔會。梗係要再食埋個甜品先夠啦,呢間雪糕雪條嘅選擇都好多💕

呢度嘅環境好舒適,光線充足,座位方面都好闊落。

梗係要再食埋個甜品先夠啦,呢間雪糕雪條嘅選擇都好多💕
2022-09-01 302 views
上星期係男朋友生日,比佢話事佢話想食打邊爐,跟住就揀咗荃灣呢間日式火鍋放題食嘢。價錢方面又唔算太貴喎,假期都係三百幾蚊,重點係真係好多野食,而且食物嘅質素又唔差,都幾高質。因為我本身唔食牛肉,所以就集中食佢哋嘅澳洲綠草原羊肩肉同丹麥豚腩肉。兩者都擺入麻辣湯底之後都好入味。我叫嗰個湯底係藥膳麻辣鍋,有好香嘅藥材味道,同埋真係好夠香同夠麻辣,不過值得一讚嘅就係飲完唔會話好口渴,唔同出面啲味精湯底即刻要飲好多水。朋友就叫左極之鰹魚鍋,佢話清清淡淡好啱佢,佢就最特別推介極上牛舌啦。

2022-09-01 206 views
一個人都可以大飽口福🥰自己黎左呢間火鍋放題都大吃大喝!一個人食足90分鐘,3百幾蚊埋單走得!抵到爛😛仲要超多嘢食😂一開始去自助區揀左啲特色沙律,前菜。然後見到啲脹卜卜大大隻嘅餃子都好吸引就拎埋啦!然後再調整埋我自家製嘅醬汁準備好開大餐🤪我就order 左個傳統山椒味噌鍋,其實都好快手店員就搞掂送嚟😆湯底都好香味噌同帶點麻辣香。打邊爐必食丹麥王樣牛小排同丹麥封門牛柳。牛小排肉質細嫩,肥瘦適中。牛柳香濃牛肉味,有嚼勁。仲有啲豚肉同羊肉食過都唔錯呀🤪
仲要超多嘢食😂一開始去自助區揀左啲特色沙律,前菜。
然後見到啲脹卜卜大大隻嘅餃子都好吸引就拎埋啦!
然後再調整埋我自家製嘅醬汁準備好開大餐🤪
2022-08-31 174 views
呢間火鍋店幾個月之前已經同自己一個人嚟食過,但今次就帶埋朋友試下仲係咪一樣咁高質先☺️分別叫左泰酸辣蝦鍋同膠原豬骨鍋,佢係一人一鍋嫁,咁就同朋友食都唔怕揀唔到自己最鍾意嘅湯底。泰酸辣蝦鍋就酸酸辣辣咁,唔會太過辣,食唔到好辣嘅朋友都可以試下。膠原豬骨鍋都好香濃,豬骨味好重,奶白色嘅湯底一睇就知好入味。肉類都有各式各樣唔同嘅選擇,牛肉種類繁多,全部我都試過,都係好新鮮同牛肉味香濃,但一定要揀我就最鐘意丹麥王樣牛小排同丹麥封門牛柳另外自助區仲有啲特色沙律同前菜比大家開下胃先。小食炸物都有唔少,炸得都唔會太油。

2022-08-31 154 views
唔知食lunch食咩,行行下見到呢間火鍋放題店幾吸引,就入左去試。價錢有幾個選擇,因為想食多少少嘢就揀左LV3牛小排個個SET,平日都係$308,仲要食足90分鐘。湯底估唔到有成七、八款咁多,但呢排太熱氣係咁爆暗瘡,所以就叫左個清清地嘅極之鰹魚鍋,湯底係好清澈嘅,但味道又岩岩好,唔會太淡。跟住有好多款肉類,牛胸腹係我最愛❤️肉質厚實,勝在脂肪平均又夠肉😍正呀!自助區仲提供好多特色沙律前菜,仲有好多唔同嘅汽水雪糕小食選擇😆環境方面都好舒適,乾淨企理。餐廳店員服務態度質素都好好,嘢食好快就黎到👍🏻一定會再次嚟幫襯。

2022-08-30 109 views
發現自己春夏秋冬無論咩季節都可以打邊爐,仲要每次都要揀任食個啲🤩因為咁先食得夠盡興。今次試呢間荃灣嘅牛牛日式火鍋放題喺海之戀商場入面,位置十分方便,食完仲可以去Donki買下野添。今次分別試咗兩個唔同嘅湯底,泰酸辣蝦鍋同傳統山椒味噌鍋。傳統山椒味噌鍋就會比起泰式酸辣蝦和香辣嘅味道重一啲,酸辣蝦鍋係偏酸小辣,兩個湯底味道都好濃郁。佢哋嘅海鮮十分之新鮮,賣相好吸引,令人忍唔住即刻想試!海鮮同湯底嘅味道都好夾,湯底雖然龍尾但係並不會蓋過海鮮嘅鮮甜,而且一啲都唔會腥。跟住牛肉方面都有好多唔同嘅位置,咁多款入面最鍾意食丹麥王樣牛小排,因為自己好鍾意食大大塊嘅牛肉,而且牛小排嘅肉質比較軟膩,啱晒我呢啲食肉獸🤭

2022-08-30 88 views
好耐冇同朋友一齊打邊爐啦,朋友係住荃灣個邊,今次入去搵佢,佢就帶左我試呢間牛牛日式火鍋放題。入到去環境都都幾舒服,位置空間都夠闊落。湯底都好正,實在太多唔同款,最後叫左極之鰹魚鍋同藥膳麻辣鍋。朋友個極之鰹魚鍋就清清地而有魚香味,不會太鹹。而我個藥膳麻辣鍋真係好足料,十分濃郁而且好重藥膳同麻辣味🥰海鮮食材都好掂,最鍾意食蝦同蟶子,大大隻之餘又鮮甜,隻隻都一樣咁新鮮。另外仲有好多配料醬汁比你自己調味👍🏻我同朋友都一致認為丹麥王樣牛小排係肉類嘅皇牌🥰牛肉都肉質鮮嫩,油花豐富,啖啖都有牛肉香味!搞到我地兩個都食左好多碟先收口🤣

入到去環境都都幾舒服,位置空間都夠闊落。

另外仲有好多配料醬汁比你自己調味👍🏻

2022-08-29 120 views
難得放假屋企又冇人煮飯,就決定一個人放肆下食返個任食邊爐。屋企附近呢間牛牛日式火鍋放題之前都有食開,價錢三百幾蚊可以任食90分鐘。因為唔想成日食辣,我就叫咗一個膠原豬骨鍋,估唔到豬骨湯底味道超濃郁,而且又唔會太鹹同油膩,都幾啱我口味。咁多樣嘢入面最推介食佢哋嘅極上牛舌,因為口感真係十分爽口,越咬越嚼勁,越食越香牛肉味。跟住佢哋嘅海鮮都係好推介,因為全部都十分之新鮮,海蝦大隻又彈牙,蟶子鮮甜又好味。除咗打邊爐之外都可以叫佢地啲小食,竟然有我最鍾意食嘅日本大阪燒,太耐冇食啦所以都決定叫返個😆啲木魚碎真係好多啊!

2022-08-25 184 views
好耐冇打邊爐啦,上個星期同朋友行完街就揀咗呢間荃灣嘅火鍋店食嘢,假期任食嘅每位都係$328,仲可以食足90分鐘,真係可以慢慢揀慢慢嘆。湯底就揀左關東壽喜燒鍋同膠原豬骨鍋。兩個都唔辣嘅,兩款都味道唔錯,感覺上關東壽喜燒鍋就會清啲,帶點日本香甜醬油味。而膠原豬骨鍋就有好香濃嘅豬骨湯味。牛肉入面我最鍾意食佢哋嘅極上牛舌同丹麥封門牛柳。牛舌十分爽口,牛柳軟腍嫩滑,仲有其他唔同嘅牛肉、豚肉、羊肉選擇。飲品區都有大量汽水🥤連我最鍾意飲嘅OOHA都有,爽😊食埋個ICE CREAM呢餐就岩岩好😆