2022-12-20 1742 views
今日冇食早餐,中午十二點左右去到海之戀,即使今日己稍回暖,仍心郁郁想食日式火鍋放題,決定就去呢間食啦,入到去餐廳客人唔多,揀好左湯底同套餐就好快入座呢度有60分鐘定量,60/90分鐘火鍋放題套餐,自已唔想食得過急就揀左90分鐘$198特選牛炙套餐同膠原豬骨鍋湯底,呢個套餐包左丹麥豚肉,特級牛胸腹同美國特選牛,可以QR Code落單任點任食,牛胸腹同特選牛色呈粉红同光澤,肉同脂肪比例均匀,食落牛肉味好重冇騷味,丹麥豚肉肥瘦比例啱啱好,都幾有豬肉味,不過都係比牛肉遜色少少食左咁多肉當然要食返多啲蔬菜消化下,自助區拎左羽衣甘藍,娃娃菜,生菜,萵筍,金菇等蔬菜,全部幾新鮮同索哂湯底味道,另外,再食左少少墨魚丸,魚蛋,芝心丸,蛋餃,加埋水晶薯粉同烏冬,食埋呢啲自助火鍋配料已經飽哂,最後,梗係食埋自助區甜品雪糕棉花杯,雀巢雪條同hagendaaz雪糕為今餐火鍋放題劃上句號海之戀有好多高質食肆,呢間日式火鍋放題套餐性價比極高,雖然得90分鐘享餐但食得好舒服,去到下午一點幾客人又唔多,絕對值得encore黎食!

2022-12-20
Type of Meal
Lunch
2022-12-12 1134 views
今日是一個特別的日子愛人~你要離我而去啦收起了傷感~沒有離愁別感~祇有笑聲同愉快的回憶言歸正傳~今日真好彩~喺沒有book 枱情況下~門口接待員都安排我哋坐窗邊位要加分不得不提~今次碰巧佢哋做緊promotion 四人同行一人免費三人同行一人半價~啱哂我哋三個不過~要留意祇限[星期一至四]今日見愛人笑得最sweet~就喺食M字頭雪糕個樣.掛住睇冇影~失敗另外菜蔬~都好新鮮丸類款式就不太多飲品款式沒有太大驚喜~但以午市食緊日本宮崎埋單都喺唔駛$1000 ~讚啦
今日是一個特別的日子

愛人~你要離我而去啦

收起了傷感~沒有離愁別感~
祇有笑聲同愉快的回憶

要加分

不得不提~今次碰巧佢哋做緊promotion
四人同行一人免費
三人同行一人半價~啱哂我哋三個

不過~要留意祇限[星期一至四]

另外菜蔬~都好新鮮

丸類款式就不太多
飲品款式沒有太大驚喜~
但以午市食緊日本宮崎

伊比利亞豬~愛人鐘意食唔停口
三種味M字頭雪糕~大滿足
2022-12-12
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2022-10-24 1211 views
最近同同事傾開想火鍋放題,同事介紹左一間係荃灣既人氣日式火鍋,提早放工立即坐地鐵去荃灣西🥳。我地一行四人大概等左15分鐘就入座。揀左Lv3丹麥王樣,叫左以下食物同湯底:膠原豬骨湯:湯底有濃濃既豬骨味,仲有好濃郁既膠原,食到lam lam脷😋😋 傳統山椒味噌鍋:上枱已聞到香氣撲鼻,味道少辣刺激一下胃口😚😚澳洲綠草原羊肩肉:🐑濃濃羊肉味,好香口惹味,配上山椒味噌湯底膻膻辣辣好開胃。牛胸腹 :🐄肉質鮮嫩,雪花分佈好靚,帶一半脂肪好香好滋味🤩🤩丹麥王樣牛小排:🐄脂肪分佈平均,肉質好滑溜又多汁,肉味仲好濃添!全程見到餐廳人來人往,好多人,埋單每人約三百五十蚊,性價比超高。👍👍👍

揀左Lv3丹麥王樣,叫左以下食物同湯底:
膠原豬骨湯:
 傳統山椒味噌鍋:
上枱已聞到香氣撲鼻,味道少辣刺激一下胃口😚😚

澳洲綠草原羊肩肉:
🐑濃濃羊肉味,好香口惹味,配上山椒味噌湯底膻膻辣辣好開胃。
牛胸腹 :
🐄肉質鮮嫩,雪花分佈好靚,帶一半脂肪好香好滋味🤩🤩
丹麥王樣牛小排:
🐄脂肪分佈平均,肉質好滑溜又多汁,肉味仲好濃添!

2022-10-18 877 views
最近網上好多人推介人氣超高日式火鍋放題,屯馬線開通一年幾,一於同好姊妹相約去試一試👩🏼‍🤝‍👩🏽。一行六人揀左lv3丹麥王樣餐:《傳統山椒味噌鍋》🌶️入口少少辛辣, 趁夏天刺激一下味蕾,開下胃好正。《泰酸辣蝦鍋》🇹🇭酸酸辣辣, 夏天好適合醒神開胃,又好足料,隻隻蝦都大隻又鮮甜~《任食海鮮》🐠🦐🐚叫左蟶子、蜆、海蝦 、扇貝、螺, 啖啖肉之餘,亦都好鮮甜~Oishi!!《前菜沙律》🥗沙律菜清爽脆口,又有蕃茄仔酸酸甜甜,好味道~《Ooha 0卡飲品》🍹想飲有氣既野飲,但又怕肥,有ooha 0卡飲品,真係好驚喜!姊妹們盛讚店舖食物優質又抵食👍🏻, 埋單每人唔使$400。地理位置又方便,最緊要有 屯馬綫方便住係啟德、九龍城、 新蒲崗既我地💖。
《傳統山椒味噌鍋》🌶️
入口少少辛辣, 趁夏天刺激一下味蕾,開下胃好正。

《泰酸辣蝦鍋》🇹🇭

《任食海鮮》🐠🦐🐚

《前菜沙律》🥗
沙律菜清爽脆口,又有蕃茄仔酸酸甜甜,好味道~

《Ooha 0卡飲品》🍹

2022-10-18 862 views
今日帶左家人去食〈牛牛日式火鍋放題〉,搬左去荃灣兩年因疫情甚少出街食,今次俾到個驚喜俾屋企人😉! 平日見到好多人排隊,訂位又有得平,所以一早訂定位先,訂左食Level 3 既丹麥王樣牛小排餐🤤🤤💓爸爸最愛海鮮叫左 魷魚、大墨魚仔、海蝦, 肉質爽口彈牙,味道都好鮮甜。🤩香噴噴揚物雞塊,炸得好好味,外脆內軟,肉質幼嫩多汁,不停encore!💖丹麥封門牛柳,肉質脂肪比例均勻,色水光鮮。咬落肉質幼嫩,充滿肉汁,好好味呀!🥒前菜沙律,沙律超足料,佈滿蕃茄仔,沙律菜爽口新鮮。🇹🇭泰酸辣蝦鍋,酸酸辣辣好開胃,配埋海鮮好似食緊冬陰公咁!同火鍋肉都好夾,消滯開胃。爸爸媽咪都好滿意🥰,提早訂位每人只係308仲要任叫,食物質素又高,超值抵食!🥳🥳

2022-10-17 495 views
朋友介紹之前食過一間叫〔牛牛殿堂日式火鍋放題〕,大讚超好味又抵食。今日帶埋我一齊去食好野。去到店外,人流不絕,不停有客人出出入入😲。朋友推介🔥-膠原豬骨鍋豬骨味濃郁,而且有濃淍既膠原👅,非常之正!店員推介🔥-傳統山椒味噌鍋少少辛辣刺激味蕾😙,放豆腐入火鍋絕配!本人強烈推介🔥-明太子青瓜及炸蝦青瓜新鮮爽口又清甜,明太子少辣提升左胃口! 炸蝦🍤外脆內彈牙,食完炸蝦再食青瓜非常夾!超高質火鍋料💕-海鮮有蜆、蟶子、蝦 、扇貝、螺,全部都好鮮甜,肉質飽滿,配埋兩個滋味火鍋湯底,好味到不得了,好彩係任食,不停再叫🥰牛胸腹脂肪比例較多😋,有我最愛的少許油膩感,但帶鮮甜味道,配傳統山椒味噌鍋一流!丹麥王樣牛小排🐄,脂肪比例平均,肉嫩多汁,口感軟嫩,超級好味!朋友絕對無介紹錯呢間咁好味既日式放題,店員仲好友善推介不同既食法🥰~

朋友推介🔥-膠原豬骨鍋

豬骨味濃郁,而且有濃淍既膠原👅,非常之正!

店員推介🔥-傳統山椒味噌鍋

少少辛辣刺激味蕾😙,放豆腐入火鍋絕配!

本人強烈推介🔥-明太子青瓜及炸蝦

2022-10-17 395 views
早排經過海之戀,見到店外好多人排隊,即刻上網睇下,原來係荃灣好熱門既日式火鍋放題🔥,立即行動call埋老公一齊食。我地揀左level 3既 丹麥王樣餐,可以任叫85樣食物🤩。1️⃣前菜:明太子水果青瓜🥒青瓜爽脆多汁,配埋明太子醬微辣,好惹味。2️⃣揚物:豚肉餃子🥟豚肉餃子煎得香口惹未,豚肉嫩滑多汁,食完再叫多兩牒。3️⃣️鍋肴:明太子墨魚滑、日本年糕片🦑墨魚滑好滑溜,又帶有濃濃既墨魚味,放落火鍋超級好味。年糕軟得來有彈性,好好味!4️⃣麵食: 稻庭真打烏冬🍜爽口彈牙,滑而不爛,軟而不易斷。5️⃣火鍋肉:牛胸腹、丹麥豚腩肉🥩牛胸腹油膩得嚟味帶鮮甜,同火鍋好夾!🥓豚腩肉香而不膻,豬肉味濃!6️⃣湯底:藥膳麻辣鍋🍲味道好吸引,辣中帶麻,麻中帶藥膳既香味,配埋肉類一齊食好夾!總括嚟講每人三百幾蚊有得食高質食材放題火鍋,超值👍🏻!店員又爽,食物又好味,下次約埋朋友再嚟!

1️⃣前菜:明太子水果青瓜
🥒青瓜爽脆多汁,配埋明太子醬微辣,好惹味。

2️⃣揚物:豚肉餃子
🥟豚肉餃子煎得香口惹未,豚肉嫩滑多汁,食完再叫多兩牒。
3️⃣️鍋肴:明太子墨魚滑、日本年糕片
🦑墨魚滑好滑溜,又帶有濃濃既墨魚味,放落火鍋超級好味。
年糕軟得來有彈性,好好味!

4️⃣麵食: 稻庭真打烏冬
🍜爽口彈牙,滑而不爛,軟而不易斷。
5️⃣火鍋肉:牛胸腹、丹麥豚腩肉
🥩牛胸腹油膩得嚟味帶鮮甜,同火鍋好夾!
🥓豚腩肉香而不膻,豬肉味濃!
6️⃣湯底:藥膳麻辣鍋

2022-10-14 319 views
作為火鍋控既我,每日都睇下全港九新界有咩好味既火鍋🍲,上網見到荃灣超多人推介既日式火鍋【牛牛殿堂】🐄,即刻約埋朋友們一行8人一齊去。好彩有book定位,行到附近已經見到一堆人排緊隊😳!火鍋控們揀左極豐富既Lv3 丹麥王樣,有多達85樣食物任君選擇🤩!《極上牛舌👅》果然名不虛傳,極上等級,肉質柔軟可口,咬口軟淋,超好味呀。《澳洲綠草原羊肩肉🐑》羊肉肉質柔軟,口感幼滑,羊肉味濃郁,愛羊之人必食!《膠原豬骨鍋🐖》豬骨味道好濃郁,真材實料,食完無口乾,加上餐廳係少鹽少糖餐廳,健康養生之選。《關東壽喜燒鍋🇯🇵》超級喜歡花花形紅蘿蔔,好有心思,而且薄切易食,牛肉擺落鍋後,更滑更好味!總結,職員好友善介紹不同湯底以及配菜,食材高質美味,湯底都超足料😙!

《極上牛舌👅》

果然名不虛傳,極上等級,肉質柔軟可口,咬口軟淋,超好味呀。

《澳洲綠草原羊肩肉🐑》

羊肉肉質柔軟,口感幼滑,羊肉味濃郁,愛羊之人必食!

《膠原豬骨鍋🐖》

《關東壽喜燒鍋🇯🇵》

2022-10-14 291 views
屯馬線開通左成年,終於有時間同老公係啟德坐過去荃灣西。經過海之戀見到「牛牛日式火鍋放題」門口排哂長龍😳,即刻都排埋一份試下。揀左Lv3丹麥王樣!牛小排放題,ABC 3個section都揀得,作為大食積既我,一定超值💯!湯底:泰酸辣蝦鍋🦐,係泰國既味道!酸酸辣辣!加埋大大隻彈牙既蝦同泰國香料,好鮮甜好惹味!前菜:味付墨魚仔🦑,味道濃郁,墨魚仔爽口。餐牌C:丹麥王樣牛小排🥩,雪花分佈均勻,肉質嫩滑多汁,入口融化,非常好味!餐牌C:澳洲綠草原羊肩肉🥓,肉既質感幼細,口感非常滑嫩,肉味濃郁,食到停唔到!兩公婆加埋先700蚊,食材高質,普通火鍋放題質素食唔到既優質食材😋!

前菜:味付墨魚仔🦑,味道濃郁,墨魚仔爽口。

2022-10-14 266 views
在荃灣上班接近一年,一直看到牛牛殿堂日式火鍋每天都大排長龍,就特別訂位和家人一起去試試,提早訂位會更便宜🤭。❤️‍丹麥封門牛柳❤️‍封門牛柳色澤鮮紅,脂肪分佈極優🤩,肉質鮮嫩,肉汁更非常飽滿。❤️‍丹麥豚腩肉❤️‍肉質爽口彈牙,而且沒有豬肉的膻味😚~❤️明太子墨魚滑❤️‍墨魚味濃,鮮味十足,配上明太子微辣又粒粒分明,令墨魚滑錦上添花🥰!❤️‍稻庭真打烏冬❤️‍每一條都爽口彈牙🤤,吃落口「索索」聲,成為火鍋的絕配~❤️‍泰酸辣蝦鍋❤️‍味道讓我回想到泰國旅遊一樣,味道微酸帶辣,非常開胃,而且材料十足,鮮蝦大隻又鮮甜😋~餐廳人氣高至平日晚上都滿座,我們六時半入座,八時離座門口仍有人在等候,建議各位提前預約😉。
❤️‍丹麥封門牛柳❤️‍
❤️‍丹麥豚腩肉❤️‍
肉質爽口彈牙,而且沒有豬肉的膻味😚~
❤️明太子墨魚滑❤️‍

❤️‍稻庭真打烏冬❤️‍
每一條都爽口彈牙🤤,吃落口「索索」聲,成為火鍋的絕配~
❤️‍泰酸辣蝦鍋❤️‍

2022-10-14 254 views
最近男朋友係荃灣返工,係IG見到好多人推介:牛牛殿堂日式火鍋放題,好吸引😍,所以預訂左位試試叫左第三個等級既丹麥王樣餐,可以叫哂A B C 三個部分既食物😍前菜-味付墨魚仔:墨魚仔鮮味十足又彈牙,加上味付配搭,好滋味開胃火鍋湯底-藥膳麻辣鍋:麻麻辣辣芳香撲鼻🤪,味道濃郁。火鍋湯底-關東壽喜燒鍋:微甜既香味,再配上花形紅蘿蔔🥕,好吸引,放肉落鍋令肉更香甜惹味!火鍋配料-海鮮有:蝦、元貝、蜆、螺、蟶子、魚柳,全部都好鮮甜,好彈牙🤓火鍋肉-極上牛舌:肉質好軟腍又幼嫩,不停encore 🥰無論湯底、海鮮、肉類、前菜、炸物都好掂,必試💗!

火鍋湯底-藥膳麻辣鍋:麻麻辣辣芳香撲鼻🤪,味道濃郁。
火鍋肉-極上牛舌:肉質好軟腍又幼嫩,不停encore 🥰
無論湯底、海鮮、肉類、前菜、炸物都好掂,必試💗!
2022-10-12 196 views
身為火鍋愛好者嘅我😍,一年四季都要食ShabuShabu,之前無意中發現左呢間火鍋店,一試愛上返唔到轉頭。🤫我最愛的牛肉部位就是牛胸腹,呢個部位肉質結實油花紋路細緻,肉汁味道相當突出。🤤每一次食都可以食幾碟,愛不釋手。😂平時打邊爐都唔點叫海鮮,一嚟驚唔新鮮其次放左落湯底一定會縮水而且會撈唔反。😂不過今次既蝦同魷魚又無甘既情況,肉質爽口彈牙。😮聽朋友推介呢到的澳洲綠草原羊肩肉,羊肉食落肉質新鮮肥瘦適中,唔會有臭味。🤗湯底太多選擇,最後選擇了藥膳麻辣鍋,湯底材料很多用料十足而且好入味,放滿芝麻的湯頭,散發出陣陣的柔和不難聞的藥材香氣,另外發現揚物餃子都唔錯,上枱仲熱辣辣,入口香脆。
另外發現揚物餃子都唔錯,上枱仲熱辣辣,入口香脆。
澳洲綠草原羊肩肉🐏羊肩肉喺呢度必食的肉類之一,羊肉味芳香四溢,有嚼勁及能夠品嚐到羊香。好味指數: 🌕🌕🌖極之鰹魚鍋🦈湯頭清晰帶出鏗魚香氣,追求健康嘅你可以選擇呢一款湯底,望落好似好清淡但其實堅魚味十足。好味指數: 🌕🌕🌘極上牛舌👅厚度切得岩岩好,有咬口之餘又唔韌而且無羶味。細細塊有入口即溶嘅感覺😂好味指數: 🌕🌕🌗前菜 🥗餐廳連前菜都認真準備,選擇種類多,沙律好夠料而且沙律菜好新鮮。好味指數: 🌕🌕🌘泰酸辣蝦鍋🦐類似泰式冬陰功嘅湯底好開胃,而且湯底好足料有濃郁的蝦味,涮肉味道較為新鮮,值得一試!👍🏻好味指數: 🌕🌕🌖
澳洲綠草原羊肩肉🐏
好味指數: 🌕🌕🌘
泰酸辣蝦鍋🦐
好味指數: 🌕🌕🌖
2022-10-11 179 views
荃灣海之戀開咗好多唔同種類的食肆,其中一間日式火鍋店尤其吸引❤️,趁放假嚟個Shabu Shabu自肥一下。🥰🌟餐廳湯底選擇好多👍🏻,我選擇了泰酸辣蝦鍋,湯底味道有少少似泰式冬陰公,酸味中帶有蝦甜味,而且湯入邊有大大隻嘅蝦肉。😋😋餐廳仍都有唔少前菜、沙律🥗同熟食提供,可以係等待火鍋嘅期間進食。🙌🏻見到餐牌中有🌟丹麥王樣牛小排🌟選擇,牛小排脂肪分布平均質地柔軟,打邊爐好好食。💖最愛的明太子墨魚滑💖墨魚滑爽口彈牙,加上明太子新穎配搭。🤤
2022-10-11 140 views
同朋友去荃灣行街,入咗去海之戀經過呢間餐廳被佢嘅裝修吸引住,餐廳裝修佈置色彩繽紛,一入門口有好大個牛公仔歡迎你😜餐廳提供很多款前菜給客人選擇,例如揚物或者熟食都有,而且食物上枱仲有溫度唔會凍哂🍖澳洲綠草原羊肩肉🍖一開始都有啲驚羊肉會好羶,之前食過一啲餐廳羊肉好羶好難聞。但呢間羊肉唔會有羶味而且有奶香味。🍲極之鰹魚鍋🍲堅魚鍋味道適中唔會太咸或者有腥味,湯味濃郁唔會搶咗啲肉嘅味道。🫕藥膳麻辣鍋🫕唔係好食得辣嘅我,選擇了小辣。辣到啱啱好可以入口,而且涮肉好惹味,藥膳反而有小小甘甜香。

🍖澳洲綠草原羊肩肉🍖

🍲極之鰹魚鍋🍲