Restaurant: Gyu-Kaku Buffet (Grand Plaza)
Info:

2022-07-14 1964 views
朋友有個朋友係入面做,可以幫手做booking,所以先選擇尼間餐廳,直接去拎飛排隊有排先到,佢放題有幾種價錢,我揀左中間個種,反正都食唔到太多野,每樣試下少少咁🤔依家用電子落單,d食物都尼得幾快,無漏單既情況出現,感覺唔錯,牛肉都鮮紅色,好新鮮,唔會放左好耐,幾好食不過我等帶位個陣無聊禁制拎左張walk in 飛,食完出尼睇番個number,仲有20個先到,walk in真心唔建議,除非你唔係太肚餓咁樣開始排😅
2022-06-24 3954 views
諗住同朋友食得好DD,揀左 LV4和牛放題點知性價比咁低, 包含嘅任選小食入面,原來有幾款都冇, 但沒有事先講明。而海鮮扇貝及蝦等,簡直唔新鮮到爆, 炸物係有油浸住,D炸粉又厚又唔脆,牛肉更加大失所望, 質素超低。食到中途有隻蟑螂爬到枱上, 立即想叫職員,但係等咗好耐先有人幫忙,隻蟑螂已經不知所蹤... 之後已經唔敢再食其他嘢,冇哂食慾😥食完呢餐,又搞肚痛又肚屙咗幾次, 真心冇諗過大集團會咁。(申利:本人今朝先做完body check, 尋晚已一早空腹 ,之後亦都冇食過其他嘢~所以唔係受其他食物所影響)如果大家唔想清腸胃,就自己諗清楚🙈本身都唔想寫篇嘢影響佢哋 ,食物質素其次,但係令到身體有影響,我覺得大家都要小心
諗住同朋友食得好DD,揀左 LV4和牛放題
如果大家唔想清腸胃,就自己諗清楚🙈
2022-06-24
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$500 (Lunch)
Celebration
Birthday
2022-06-20 2593 views
前幾日想食熟肉,就嚟左旺角嘅牛角🥩雖然嚟到嗰陣係4-5點,唔係食lunch同dinner嘅時間,但都大排長龍💫差唔多滿曬座咁濟~而喺食物方面,不論係牛猪定熟食方面都有好多選擇,而牛嘅質素都好高。唔會太油膩,反而好嫩同Q彈,食落口仲有好大陣牛香🤤另外都要提一提佢嘅熟食,炸雞炸魷魚鬚,炸粉厚度適中,唔會話炸得太柴👍🏿雖然價錢方面較貴,但可以食到高質肉都算係唔話得!如果有機會都會再試💫但最好係都係平日會好啲🙈等位都唔駛太耐~
前幾日想食熟肉,就嚟左旺角嘅牛角🥩
2022-06-12 3129 views
平時食開牛角level 3放題,見lunch set有和牛嘅set可以揀,一於試下喇,平平地折埋都係$200左右,雖然肉量係限定嘅,不過可以以咁嘅價錢試和牛都可以嘅😝😝😝PS.我地係app到拎籌,所以唔使等就入到去🤩我就揀左lunch G,有美國、澳洲、日本嘅和牛,除左一口牛燒得有d韌外(可能我燒得唔好 🫣),其他和牛都幾易咬,最鐘意係左上角嘅日本和牛肩脊肉,睇到d花紋就知油脂感好正,燒嗰陣係咁起火🔥🤣食落唔使點咬就吞落肚😍😍😍😍😍😍黎到牛角,一定要食佢嘅牛角飯,加埋d醬汁同好多好多嘅紫菜,真心好好好食,每次都一大碗,明明平時我唔係點食飯🤔一塊肉➕泡菜➕牛角飯,加埋一淡食落肚,真係好滿足🥰🥰🥰就算幾飽都好,呢個係必食嘅🤤🤤🤤自助吧嘅話,銅鑼燒同牛乳雪糕都好食,銅鑼燒攞去燒下,外層會脆脆地,而牛乳雪糕甜度唔高奶味都可以,佢地放埋一齊食都好夾🤩整體黎講,今次食左60分鐘嘅lunch set,時間係夠嘅,但講真係有d趕嘅,如果想慢慢食嘅可以揀100分鐘,可能會好d🫢
PS.我地係app到拎籌,所以唔使等就入到去🤩

2022-06-08
Lunch
2022-05-30 2718 views
第一次去牛角食buffet 又興奮又期待嗰日紅日下晝大約三四點 好開心估唔到Walk in都有位 一行到入去 煙霧離漫 真係好想掉頭走 有一刻懷疑過其實佢哋有冇開個通風系統 所以食得幾辛苦 不斷吸啲煙 好想知係旺角呢間分店係咁定其他都一樣係咁揀咗lv3 覺得個SRF牛又真係幾唔錯幾好食 所以主要都係叫SRF 黎食 其他嘢正正常常都唔錯飲品方面好少選擇 得啲汽水 同埋啲極度甜嘅果汁(好難飲)雪糕亦都唔吸引 加埋一 四百幾蚊一個人 中規中矩啦
第一次去牛角食buffet 又興奮又期待

加埋一 四百幾蚊一個人 中規中矩啦
2022-05-23 2496 views
同朋友約咗好耐,好艱辛咁約到星期五一齊食飯,咁啱嗰日我放假,所以我同另外一個朋友去攞位先。😎但星期五嘅牛角實在太多人,等到8:00先有得入座。😢我地揀咗個Level B嚟食,三百幾蚊得一百分鐘其實唔算多,因為加埋換網呢啲濕碎嘢其實可能可能得八十幾分鐘食。😔但係撇開呢啲唔講,就算level B嘅牛角啲牛都幾高質。要嫩有嫩,要牛味有牛味,仲有飯同豬。😋😋不過排隊嗰陣時會成日比金會員打尖希望牛角可以改善下呢個問題。😔
但星期五嘅牛角實在太多人,等到8:00先有得入座。😢
2022-05-18 2336 views
幫襯左牛角好多年,除咗牛角,仲有牛涮鍋佢嘅其他餐廳等等,因為佢嘅食物質素維持得唔錯,而且有手機app去攞飛,感覺好方便,而且食物嘅口味亦都啱我同我嘅朋友。苦等開放晚市堂食,約好耐都冇見嘅朋友去食飯,大家都好有期待,亦都叫咗Level4嘅澳洲和牛,但係叫晒所有牛嘅唔同部位,都覺得同一直食開嘅質素比較,感覺大不如前,朋友試過觀塘,尖沙咀等等,已經覺得旺角呢間係最好食,但係今次食嘅質素認真麻麻,牛肉比較”鞋”,有啲靭,牛肉嘅香味亦大不如前。心諗,究竟Level 1到Level3嘅牛肉會係點樣呢,真係無從得知,我都叫咗level 3 SRF 嘅牛肉試咗一下,感覺都係大不如前,究竟係商業手法,想我哋食再高級啲?還是呢個批次嘅牛麻麻哋?還是。。。?今次嘅感覺有啲失望,希望佢會努力改善一下, 收到我哋顧客嘅反映。又或者各位你哋有唔同嘅睇法,不妨分享一下,求各位可以分享一下邊一間牛角buffet係最好食而且送餐嘅同事,都好唔顧及食客嘅感受,我好明白張枱好細,但係佢將啲生嘅食物放喺我隻食熟野既碟周圍,我連放筷子嘅地方都冇,而偏偏係有其他地方可以放嘢食!!呢個先係重點!求其放喺張枱度,爭在未喺我個頭上面放

又或者各位你哋有唔同嘅睇法,不妨分享一下,求各位
可以分享一下邊一間牛角buffet係最好食

而且送餐嘅同事,都好唔顧及食客嘅感受,我好明白張枱好細,但係佢將啲生嘅食物放喺我隻食熟野既碟周圍,我連放筷子嘅地方都冇,而偏偏係有其他地方可以放嘢食!!呢個先係重點!求其放喺張枱度,爭在未喺我個頭上面放落去。

而且,一叫咪,叫你個號碼,就即刻開始計時,剛剛坐低嘅時間,同佢張單嘅時間,相差5分鐘,5分鐘唔多,但係感覺就好差

明白疫情為食肆帶嚟嘅影響,但我覺得消費成日都要受到尊重,今次食嘅性價比係非常之低。

期望佢有改善,我會繼續支持!
2022-05-18
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Dinner
2022-01-21 5209 views
次次諗唔到食咩就會選擇牛角,同埋朋友一齊4個黎食,預早係apps上面攞飛唔洗等咁耐,因為實在太多人排隊啦平時。通常都係食lv3,肉質好新鮮,味道一流加埋任食唔怕唔夠飽呀!心目中最理想既燒肉餐廳
心目中最理想既燒肉餐廳
2022-01-13 4293 views
喜歡吃燒肉,更喜歡到牛角Buffet吃燒肉,因為除了肉之外,甜品、湯、蔬菜、飯可以按自己喜好無限添加。很多時午餐時間嚟到,都不用等候太耐便可入坐,亦因為午餐不想吃太多,亦沒有太多時間,所以點套餐(可選60分鐘或100分鐘)最適合,套餐好處就係除了肉之外,自助區的其他所有都係無限添加,其實一份肉對女生而言已足夠,男生真的不夠,大可以多添兩碗牛角飯,比起放題任食,套餐會更經濟,午餐短短1小時,亦沒有時間燒太多肉吧。午餐有多達13款選擇,如果不一定要吃燒肉,最平$75便可吃到香葱炸雞飯,同樣可選60分鐘,或100分鐘($98)放題,自助區食物同樣可放題任食。要吃燒肉的也有7款套餐可選,不同級數、不同肉類的配搭,悉隨專便。今次點了A、B餐,豬、牛、雞都可食到,因為A餐選了雞腿肉及豚肉,而B餐則選了牛吞及肩脊肉,如果喜歡較多油脂的可以選牛胸腹。講質數,一定唔算高質,但午餐快閃,不會期望很高。豚肉偏肥,應該係五花腩,但豬油令鐵網變得更香,燒菜時會多一點肉味。而雞腿肉很大塊,需要花一點時間去燒,味ok,不過不失。牛肩脊肉需留意火喉,很易會過熟變鞋。牛舌切得太薄,無咩咬口。之前提過,套餐除了肉之外,其
之前提過,套餐除了肉之外,其餘都可以自助無限添加,蔬菜通常都有洋葱、雞脾菇、冬菇、粟米、偶然會有大葱;其他還有涼伴青瓜、沙律、牛角飯、關東煮、果汁、汽水、等等,但個人不太推薦果汁類,因為味道都係偏甜。而甜品有泡芙、小杯裝慕斯(一定不要食藍梅慕斯🤮,一放入口,以為自己食緊藥水。)還有軟雪糕都有3-4款口味,不時會有期間限定雪糕推出,今日就有焦糖爆谷,入口真的很香焦糖味,略略有爆谷的香味,值得一試😋。
套餐A豚肉、雞腿肉;套餐B肩脊肉、牛舌
牛角飯、蔬菜
自助牛角飯
牛角飯、蔬菜
自助牛角飯
2022-01-04 3286 views
一直聽人講牛角Buffet好難book🤯食左咁多次牛角放題 終於有機會試牛角Buffet😍 今次一大班人去食 所以可以早d book定位但時間係21:30入座🥴 真係餓到一個點諗返起讀書嗰陣食放題要等到9點半入座先有得平D🥶 真係青春😂今次都係第一次試Lv4😍 我好興奮呀😍環境: 抽氣真係做得麻麻🥲 剛入座都還好坐多5分鐘唔對路😂 真係幾大煙😶‍🌫️重點係我地都未開始燒😂 四人枱好大張 嗌勁多碟都夠哂位擺👍Buffet位置分兩個區域 兩個區域最大分別係佢個飲品種類同埋重點係雪糕口味🍦記得行哂兩邊個雪糕機先決定呀😍食物: Level4真係第一次食 牛肉個size係超大😲 簡直可以用癡孖筋形容🤭 主打澳洲和牛系列 我就鍾意食佢個牛肋條脂肪較多 食落好香好滿足🤤仲有佢個牛腹胸肉 切得超厚肉味好濃 總之叫哂佢D王樣就無錯架啦😂但由於舊肉真係比較厚 建議燒到一半剪開咁會比較易熟 同埋都要注意個網要換密D真係幾易燶😂整體食物質素係正👍 lv4好滿意🥰略嫌抽風要改善下😅
一直聽人講牛角Buffet好難book🤯

咁會比較易熟 同埋都要注意個網要換密D
真係幾易燶😂

整體食物質素係正👍 lv4好滿意🥰
略嫌抽風要改善下😅
😋😋牛角Buffet(雅蘭中心)😋😋好好味呢日興起想食燒野,就揀左呢間晚餐時段勁多人,等左勁耐,如果有金卡會快啲金卡另行一條隊我地叫左Lv3時間有啲短🤣🤣但都食到好多野,入座後掃QR code 落單,上碟快,唔洗等太耐,啲牛肉唔錯,好好味。另有自助區有關東煮,有唔少甜品🍮😋😋。雪糕有芝士、伯爵茶等口味可以揀,飲品亦有好多選擇🥃🍷🍵☕️🧃,有白飯。除左牛肉、雞肉、羊肉之後,仲叫左啲菜,好好味😋😋👍🏻👍🏻最後拎左啲甜品🍮食😋😋。
😋😋牛角Buffet(雅蘭中心)😋😋好好味

呢日興起想食燒野,就揀左呢間
晚餐時段勁多人,等左勁耐,如果有金卡會快啲
金卡另行一條隊
我地叫左Lv3

除左牛肉、雞肉、羊肉之後,仲叫左啲菜,好好味😋😋👍🏻👍🏻

最後拎左啲甜品🍮食😋😋。
2021-12-28
Dinner
2021-12-21 1998 views
期待已久食呢餐燒肉😋 性價比相比起上次就低咗啲,今次叫咗Lv4,金會員加一之後嘅人均消費係$368,係幾平嘅,但今次牛嘅質素比起上次喺觀塘食lv3仲差,但啲海鮮就真係正嘅👏🏻 同埋座位都好迫,坐得都幾辛苦🤣 下次都係食lv3夠😆同埋夜晚6點50分開始就好多人,之前拎位嗰啲差唔多全部都未到,都係拎定位嘅啫😂所以睇啱時間拎位,咪真係等到傻仔咁😂 如果想正常時間食,6:30好到啦😚 不過如果唔係大食嘅,食返普通牛角仲好

2021-12-08 1678 views
一直都好鍾意食🐂🐂亦係大食之人,如果去散叫燒肉店,唔洗唸,埋單一定好貴!!所以黎左牛角buffet, 食反餐懞既🤤😂雅蘭依間老實講等侯時間勁耐,等左差不多個幾鐘先入到去,食既時間只有90分鐘。入到去完全同時間競賽🏃🏃我地今次叫level 3,牛肉質感軟身,種類都好多俾選擇。除左牛之外,有雞,豬同海鮮。。每款既質素不錯,樣樣都好好味!!不過係時間唔多夠。。。由於佢d肉都好新鮮,唔洗燒太耐,唔係就會好硬😊😊

由於佢d肉都好新鮮,唔洗燒太耐,唔係就會好硬😊😊
2021-12-06
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 牛角飯
2021-11-15 2279 views
因為好鍾意食牛,所以成日都會去食燒肉,牛角嘅燒肉buffet真係好抵,夜晚要等好耐,所以我哋晏晝兩點去,就唔使點排隊。牛角嘅燒肉buffet質素非常高,今次我哋叫咗lv3,我最鍾意食佢嘅牛舌,每次去都會叫好多碟。 同埋牛角飯都係完美嘅配搭,可以自己去裝飯,自己落幾多紫菜,同埋燒汁。對我來講,我覺得lv3嘅牛質素已經幾好,當然如果你係想食一啲更加多油脂嘅咁可能揀lv4,5會好啲。每次去牛角buffet我都覺得值回票價,因為佢嘅質素都好穩定。

2021-11-04 2265 views
話說朋友話想來驗證一下這間店是否與網上傳聞一樣,和牛係會出晒血水貨不對辦的問題,特此來視察一下~我地揀咗Lv3個餐一坐低有整齊餐具!ok~ 無問題!再來每人頭盤一客一出去見到甜品櫃都呆咗一下~ 幾多款式喎仲有各式前菜~ 我都食左兩碟泡菜呢碟牛都閒置咗15-30分鐘,仲未有血水出。果然只係傳聞,呃唔到半價添🤪呢塊肉肉真係要介紹,好似係芝士牛油蒜茸和牛🥰🥰 好香 好林 😌正呀今次親身體驗呢間和牛品質,確實唔錯!唯獨通風系統尚待改善😅 食完成身味,坐巴士巧尷尬丫~ BTW, 今次用朋友金會員去食,唔係借返黎架!😆😆😆

我地揀咗Lv3個餐

一坐低有整齊餐具!ok~ 無問題!

再來每人頭盤一客

一出去見到甜品櫃都呆咗一下~ 幾多款式喎

仲有各式前菜~ 我都食左兩碟泡菜

BTW, 今次用朋友金會員去食,唔係借返黎架!😆😆😆
2021-11-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)