2021-10-23 73 views
今日咁啱經過 又想食日本嘢 就入咗去呢間餐廳大概12:30左右 成間餐廳都冇乜人 可以任意揀位坐之後叫咗個午市套餐 三文魚壽司四件 蟹子壽司四件 加烏冬 ($58+1 如果冇記錯價錢嘅話)店員好快就會上前菜 包括一個蒸蛋 一個沙律 同一杯茶 叫咗杯熱檸水 (其實冇飲品揀 唔使加錢嘅得咖啡同熱檸水)⋯壽司味道不過不失 加埋個烏冬 好暖胃 一定食得飽飽🥰🥰全程用餐時間都唔過15分鐘 因為上菜真係好快當然食飽坐喺度休息一陣都可以😌😉😉
今日咁啱經過 又想食日本嘢 就入咗去呢間餐廳
大概12:30左右 成間餐廳都冇乜人 可以任意揀位坐

當然食飽坐喺度休息一陣都可以😌😉😉
2021-08-28 79 views
位於繁華都市的尖沙咀,有這一間十分少人的日本餐廳,裝修擺設比較古舊,有幾個日本人在談天,好像去了日本的鄉郊。前菜是海蜇,太酸,每位收費$20。點了三樣東西,包括煮薯仔牛肉、燒豚肉飯、蒲燒鰻魚。其實還有其他壽司刺身的選擇,有機會再試吧。薯仔牛肉的味道大致上是關東煮,加入一些芋絲和紅蘿蔔,薯仔的烹調時間足夠,味道合適。豚肉飯沒有其他配料,豚肉比較肥,醬汁偏鹹。鰻魚的肉比較厚身,醬汁很多,燒很很香口。整體而言,食品質素大致符合預期。感覺到生意不太好,職員有點壓力。
2021-08-14 94 views
名不虛傳Well deserved reputation朋友將於暑假前舉家到外國開展新生活,一班舊同學和他送行。來這間餐廳,主要是因為朋友介紹,說這間居酒屋是老字號,質素有保証。My friend introduced this izakaya to me, claiming its reputation and services are great.老闆很好客,細心地為我們推介了很多食物。我們點了兩條魚作刺身、粒貝、海膽和生蠔。The owner was hospitable, and introduced us varies kind of food.  We decided to order sashimi first, including two fishes,  whelk, Urchin and  Oyster first.魚刺身的處理實在是好。終於有一間居酒屋懂得不用冰再把刺身浸死多一次,實在令人感動。魚整體的鮮味、旨味,完全在碟上呈現,沒有遺漏。雖然這歸功於食材本身,但適當的處理無礙能令食材進一步提升。很讚。The handling of the fishes were
名不虛傳
Well deserved reputation

The handling of the fishes were good.  Finally, there was a izakaya did not drown the dead fish one more time.  Although the quality mainly depends on the fish itself, but will definitely being upgraded to a higher level with proper handling.  This was good.

貝類刺身的處理也是相當的好。微微添上青檸汁的粒貝、添加了魚子的生蠔,和可添加綠荳芽的海膽…全部配合得恰到好處,添加的調味和食材亦成功地將貝類的鮮味作進一步提升。也是相當的讚。

The handling of shell type sashimi was also good.  The izakaya had added a few seasoning or add-on on them, and able to upgrade the taste successfully.  It was also really good.

至於熟食方面,雖然選擇不算多,但也相當的充足。然而處理一點都不壞,尤其是那個炸魚骨,將魚骨炸得很鬆脆,可以輕易把它咬碎和吞嚥。
The cooked food was also good there.  The choice is not wide but it's definitely more than enough.  The fried food was also properly handled, especially the fried fish bone, you can actually chewed and swallow it easily.

環境寬敞、員工好客、食物質素也很好。名不虛傳,建議幫襯。
The place was spacious, the staff was hospitable, and the food quality was also good.  Recommended.
$860 (Dinner)
2021-08-03 74 views
約咗以前嘅老師食飯,聽講有一間喺尖沙咀嘅日本餐廳又正又好食,於是就book咗嚟試吓🤣呢間日本餐廳好正宗,連職員大多數都係日本人,我哋叫咗好多嘢食,食物質素好高服務質素又好唔好值得大家去試!1. 雞泡魚乾🐟呢個雞泡魚乾好入味,燒到戀戀地甜甜地,唔會好似其他雞泡魚乾咁乾爭爭,點埋個蛋黃醬,超級好食!2. 刺身拼盤🍣個刺身拼盤有好多款,包括三文魚、海膽、吞拿魚、赤蝦、帶子等等。全部都好新鮮好肥美,入口感覺豐富。最鍾意嘅係三文魚同埋帶子,三文魚油脂分布好靚,一入口三文魚嘅魚油香充滿咗成個口腔。而帶子就好新鮮好甜!3. 龍蝦沙律🥗日式沙律嘅感覺就係好清新,新鮮嘅蝦同蟹子加埋沙律醬口感好豐富!4. 自家製忌廉薯餅薯餅好香脆,炸粉唔重,咬入去忌廉味好香,完全係做到外脆內軟5. 花魚鹽燒好少食日本菜會食成條魚,呢條魚唔算好多骨,鹽燒帶出咗魚嘅鮮味,魚嘅鮮味唔會比重嘅醬汁搶咗

1. 雞泡魚乾🐟

2. 刺身拼盤🍣

3. 龍蝦沙律🥗

4. 自家製忌廉薯餅
薯餅好香脆,炸粉唔重,咬入去忌廉味好香,完全係做到外脆內軟

5. 花魚鹽燒

2021-07-26 96 views
聽聞呢間傳統日式居酒屋已經係呢度開業約二十年,中途餐牌都冇轉過,但仍有好多日本人幫襯,一定有佢過人之處!今次就同鐘意食日本菜既朋友一齊黎試下。餐廳環境十分簡約,裝潢十分傳統日式。入座後,店員先送上熱毛巾俾我地清潔雙手,然後再奉上熱茶。豆腐沙律($65)前菜當然要fresh啲,我地一於揀左呢款清清地既沙律~沙律有唔同材料,全部都好新鮮,食落好有層次。如果可以再多啲沙律汁就更好啦😉雞泡魚干($95)雞泡魚干燒得好香、好軟,一放落口,就感受到濃濃魚油融於口中既感覺,配酒一流!🍻必試!雜錦魚身($420)拼盤有多款新鮮厚切魚生,包括:三文魚、吞拿魚、帶子、油甘魚、甜蝦及海膽。最鐘意係帶子,十分鮮甜~🍣自家制牛肉薯餅($68)薯餅新鮮炸起,熱辣辣就送上枱,要小心熱,慢慢食先得~薯餅外層十分香脆,而內裏就係十分綿密既牛肉薯蓉,牛肉同薯蓉mix得好好,啖啖都可以食到牛肉味!🤤帶子牛油燒($100)一份有四隻大粒帶子,熱辣辣,充滿濃濃既牛油味,好正👍日式高菜炒飯($90)呢個都係店員推薦之一,係好傳統既日式主食。炒飯炒得粒粒分明,但又唔會過乾或過鹹,入面仲有唔少配料,包括鹹香既雪菜、白飯魚及白芝麻,好

豆腐沙律($65)

雞泡魚干($95)

雜錦魚身($420)

自家制牛肉薯餅($68)

帶子牛油燒($100)
一份有四隻大粒帶子,熱辣辣,充滿濃濃既牛油味,好正👍

日式高菜炒飯($90)
呢個都係店員推薦之一,係好傳統既日式主食。炒飯炒得粒粒分明,但又唔會過乾或過鹹,入面仲有唔少配料,包括鹹香既雪菜、白飯魚及白芝麻,好香,味道好傳統,有家既味道😜

食食下都聽到唔少客人講日文,甚至店員會同客人用日文溝通,氛圍唔錯~如果想試返傳純啲既居酒屋,呢間真係可以一試~
朋友話帶我去食好嘢,介紹一間正宗日本菜,好多日本人都會去的餐廳一入去就見到好多客人寄存的日本酒,睇得出呢度好多熟客因為成櫃都係龍蝦沙律$88前菜先黎個龍蝦沙律,份量望落唔大,但食落值回票價🥰啖淡龍蝦肉非常爽彈新鮮配上蟹子更加有口感層次燒雞泡魚干$95配酒一流可惜我唔太愛酒, 燒到香味出黎但唔會太乾雜錦刺身$420有六款刺身,款款都好新鮮當然有我最鍾意的海膽,配上青瓜爽口甘甜帶子雖然唔係king size但勝在鮮甜花魚鹽燒$90燒到非常香口,啖啖魚肉帶子牛油燒$100高菜炒飯$90原以為好普通的炒飯,但盡見店家的心思細問之下,先知棄用一般壽司,選用秋田小丁米,食落比較有咬口,唔會太軟林配料選用來自日本的雪菜沒有一般的死咸,加上魚乾仔更加提鮮相對尖沙咀的繁華及貴價餐廳,呢間相對性價比高及。最重要的係沒有急速的限時,可以慢慢坐暢所欲言

龍蝦沙律$88

前菜先黎個龍蝦沙律,份量望落唔大,但食落值回票價🥰
啖淡龍蝦肉非常爽彈新鮮配上蟹子更加有口感層次

燒雞泡魚干$95

配酒一流可惜我唔太愛酒, 燒到香味出黎但唔會太乾

雜錦刺身$420

有六款刺身,款款都好新鮮

當然有我最鍾意的海膽,配上青瓜爽口甘甜
帶子雖然唔係king size但勝在鮮甜

花魚鹽燒$90
燒到非常香口,啖啖魚肉

帶子牛油燒$100

高菜炒飯$90

原以為好普通的炒飯,但盡見店家的心思
配料選用來自日本的雪菜沒有一般的死咸,加上魚乾仔更加提鮮

• 雜錦魚生
  • 雞泡魚乾
2021-06-16 105 views
八海山-尖沙咀今日尖沙咀搵食就比我搵到間老字號日本居酒屋。入到去已經有幾枱日本客人,覺得日本人都嚟食,應該有返咁上下水準。😏燒雞泡魚乾🐡店主大力推介,心諗同出面都唔會有咩大分別。點知一咬落去食有腍腍嘅肉質,唔係平時食開嗰種死硬嘅,再加出豐富嘅魚油,真係唔同出面普通貨。龍蝦沙律🦞循例食個沙律清新下,諗住所謂龍蝦應該都係點綴下,點知一嚟到成球沙律每啖都大大舊龍蝦肉,咸咸地再加甜甜嘅沙律牆,仲要係龍蝦肉多過菜,必點。刺身盛🐟🐠🐡有油甘魚,三文魚,吞拿魚赤身,甘蝦,璋紅魚,帶子,海膽。標榜每天日本漁市場直送,食落口真係無得呃,每啖都係結實嘅肉質,廚師亦都切到好厚唔慳皮,價錢又唔貴,又係必點。牛油煎帶子帶子勁大隻,每碟有4隻,連埋鐵板上,熱辣辣,不過唔知係咪太遲食放耐左,熱到有少少韌。🤣忌廉薯餅外皮炸得鬆脆香口,裡面熱辣辣,食得出唔係現成貨。味噌叉燒拉麵🍜唔夠喉再叫左個拉麵,個風格近似九洲,有豐富嘅芽菜同韮菜,勁滿足。
八海山-尖沙咀

今日尖沙咀搵食就比我搵到間老字號日本居酒屋。
燒雞泡魚乾🐡

龍蝦沙律🦞

刺身盛🐟🐠🐡

牛油煎帶子

忌廉薯餅
外皮炸得鬆脆香口,裡面熱辣辣,食得出唔係現成貨。

味噌叉燒拉麵🍜
2021-06-05
$250 (Dinner)
  • 雞泡魚乾
2021-06-08 817 views
因為朋友有張coupon 想用埋佢,見張coupon 咁抵食,所以就黎咗呢度食飯。原來呢間餐廳已經屹立喺寶勒巷好多年,第一次黎拜訪,發現入面有好多日本人食客。前菜有啲螺肉食下。朋友發板叫咗個龍蝦沙律,一入口好震撼味蕾,係每啖都有龍蝦肉,而且沙律味都好香濃,好味!雞泡魚乾,每次食日本野都會嗌,燒得好軟熟,好好味!雜錦魚生,有好多款刺身,呑拿魚,三文魚,帶子,甜蝦,海膽,油甘魚同𩶘魚,款款都好新鮮,比較鍾意少食嘅𩶘魚,好鮮味。呢盤刺身用coupon 有半價,真係幾抵食!忌廉薯餅,點炸豬扒汁食個味超夾,個汁酸酸地,可以解膩,薯餅入邊有好多忌廉,正!試咗條鹽燒花魚,擠咗檸檬汁,帶出到魚嘅鮮味!還掂食開魚,叫多個雪菜炒飯,店員話雪菜炒飯係日本人嘅屋企先會食嘅野,幾特別,飯炒得好乾身,雪菜又有少少咸味,仲有啲白飯魚喺入面,幾好味!
前菜有啲螺肉食下。
雞泡魚乾,每次食日本野都會嗌,燒得好軟熟,好好味!
試咗條鹽燒花魚,擠咗檸檬汁,帶出到魚嘅鮮味!
2021-06-08 90 views
每到4-6月就是去日本的時候, 可惜年幾都無去過啦~近排天氣又熱,自然好想食日本野,朋友就帶左我黎呢間日本老字號!其實呢間日本餐廳好多年歷史, 但就真係無試過!望下MENU咁多野揀, 同埋都幾相宜, 我地就每款都叫D試下啦!刺身拼盤是必叫的, 見到擺盤咁靚食慾都大增! 海膽仲係鮮橙色, 好新鮮, 好甜!帶子同甜蝦都好甜美, 高質!另外叫左個龍蝦沙律, 淡淡龍蝦肉好爽口, 而且醬汁唔會太HEAVY, 就咁食都好食!熟食方面叫左帶子/串燒/炸雞, 咩都試下!牛油帶子都幾大粒, 有D驚喜!!炸雞好JUICY, 炸粉又薄, 好吃!最後想加個飯, 問店員有咩推介, 佢就話雪菜炒飯係SIGNATURE, 本身以為有D怪, 不過食落真係好好食, 咸香味好香, 而且好夾!
每到4-6月就是去日本的時候, 可惜年幾都無去過啦~
其實呢間日本餐廳好多年歷史, 但就真係無試過!
帶子同甜蝦都好甜美, 高質!
熟食方面叫左帶子/串燒/炸雞, 咩都試下!
牛油帶子都幾大粒, 有D驚喜!!
炸雞好JUICY, 炸粉又薄, 好吃!
2021-06-07 605 views
這次推薦的是位於尖沙咀的八海山~甫踏進餐廳,就看到一旁的櫃上放滿了熟客寄存的酒,感覺蠻溫馨的,很有輕鬆小酌的氣氛入座後店員先送上熱毛巾給我們清潔雙手,然後再奉上熱茶和前菜涼拌金針菇。附近兩枱都是日本客人,聽著他們和店員用日語溝通,很有地道的日式氛圍我們點了一份雞泡魚乾的小食,燒得很香,食起來帶點濕潤的口感,不會很乾硬,用來佐酒一流這道是店員推薦的龍蝦沙律,說是這裡的人氣沙律。沙律很真材實料,滿滿的龍蝦肉,非常彈牙鮮味,難怪深受客人歡迎呢🦞來到當然要吃刺身😋 我們點了一份雜錦魚生,非常豐富!有赤身、油甘魚、鮭魚、帆立貝、甘海老、季節魚和海膽。厚切的刺身很鮮味,大大隻的甘海老肉質甘甜粘糯,而海膽也非常新鮮~~自家製牛肉薯餅新鮮炸起香酥可口,外層是脆卜卜的炸衣,內裡是綿密柔軟的牛肉薯蓉,滲岀淡淡的肉香最後點了一份花魚鹽燒,肉質飽滿紮實,燒得鹹香焦脆又帶點油亮。日本人會將蘿蔔泥和烤魚料理一起品嚐,也可擠點檸檬汁來吃,吃的時候要注意魚骨呢

自家製牛肉薯餅

花魚鹽燒

自家製牛肉薯餅
花魚鹽燒
2021-06-06 101 views
無得去旅行住,唯食下野當自己去咗旅行😂見到好多人話佢好地道,就一於去下黎個日本之夜☺️佢位於尖東個邊,都幾易搵!!一入到去啲staff用日文同你打招呼,巧有feel!!!👍🏼佢入面裝修係滿滿嘅日本風👍🏼真係好似去咗日本,最正係啲staff講日文仲正宗過講廣東話,好似真係日本人!我地入咗無耐,有一大班日本人應該打完波過黎食飯🤣睇黎都幾受自己人歡迎🙈一黎到佢地會比熱毛巾你抹手,好舒服好好的體驗👍🏼今晚前菜係金菇,我地一食已經知係日本野,問下店員果然真係😌一啲都唔痴牙!!龍蝦沙律店員話好多人叫!佢真係好重料🙈啲龍蝦肉仲多過沙律醬,我都係第一次!!佢好清新👍🏼👍🏼好好食😋雞泡魚魚乾佢一啲都唔乾唔硬,仲有蜜汁去燒,所以會有少少甜味🤣不過一定要點醬食,個味會完全升華哂!刺身有三文魚,吞拿魚,帆立貝,甜蝦,油甘魚,海膽!!其中帆立貝,三文魚同海膽係最標青🤩帆立貝夾住檸檬,個味立即醒目哂!!!海膽亦十分肥美新鮮👍🏼👍🏼👍🏼唔會好腥好梅🙈忌廉薯仔餅🤣新鮮!即叫即炸!!上到黎放咗一陣仲係熱辣辣㗎!!好食!這個燒魚都好fresh!!一定要加檸檬🍋否則會略微咸咗啲!而且比較多骨🤣鐘意食魚嘅人,會喜歡😋日本高菜魚
雞泡魚魚乾
刺身
忌廉薯仔餅🤣
新鮮!即叫即炸!!上到黎放咗一陣仲係熱辣辣㗎!!好食!
日本高菜魚仔炒飯!
店員話好多人叫,都幾好食個味好特別👍🏼👍🏼用沙律醬炒,但味道完之後無話好奇怪反而好好食!!不過略厭比較油,否則我一個人食哂一碟都得hehehe
2021-06-06 345 views
同朋友出尖沙咀行街夏日炎炎都係想食日本野行去尖東見到呢間居酒屋 決定入去試一試餐廳外面掛上紅燈籠 而入面用上深色木質裝修無論內外都好有日式居酒屋嘅感覺🌟汁煮金菇(Free)坐低冇幾耐就送上前菜同其他日本餐廳唔同 唔係咩芝麻八爪魚反而係好有日本居酒屋feel嘅汁煮金菇金菇煮得好入味 仲有陣陣鰹魚香味🌟雞泡魚乾($95)見到菜牌有就即刻點左呢個雖然價錢比較貴 但上枱就知值得一試除左分量多之外 魚乾肉身非常厚用味醂醃完再輕輕一燒 非常有風味🌟龍蝦沙律($88)龍蝦沙律非常足料 啖啖都係肉仲有海量蟹籽好有口感🌟雜錦魚生($360)刺身非常新鮮 特別係呑拿魚咬落去唔會霉 魚味香濃有咬口海膽亦creamy得嚟有少少海水味🌟自家製忌廉薯餅($68)薯餅內嘅薯蓉夠實心 仲有粟米粒雖然唔係好大舊但比想像中飽肚🌟鹽燒鯖魚($75)魚肉濕潤唔會過熟燒香左嘅魚皮加上魚皮下嘅魚油非常甘香美味🌟日式雪菜炒飯($90)想食少少飯又唔想就咁白飯餸鯖魚店員推介我哋叫呢個日式雪菜炒飯原本以為雪菜炒飯會好寡 入面有好多銀魚意外地鮮味-餐廳入面幫襯嘅過半數都係日本人有啲店員仲同嗰啲日本客人有傾有笑咁多日本客人捧場就知食物夠晒
同朋友出尖沙咀行街
夏日炎炎都係想食日本野
行去尖東見到呢間居酒屋 決定入去試一試
餐廳外面掛上紅燈籠 而入面用上深色木質裝修
無論內外都好有日式居酒屋嘅感覺

🌟汁煮金菇(Free)
坐低冇幾耐就送上前菜
同其他日本餐廳唔同 唔係咩芝麻八爪魚
反而係好有日本居酒屋feel嘅汁煮金菇
金菇煮得好入味 仲有陣陣鰹魚香味
雞泡魚乾

🌟雞泡魚乾($95)
見到菜牌有就即刻點左呢個
雖然價錢比較貴 但上枱就知值得一試
除左分量多之外 魚乾肉身非常厚
用味醂醃完再輕輕一燒 非常有風味
龍蝦沙律

🌟龍蝦沙律($88)
龍蝦沙律非常足料 啖啖都係肉
仲有海量蟹籽好有口感
雜錦魚生

🌟雜錦魚生($360)
刺身非常新鮮 特別係呑拿魚
咬落去唔會霉 魚味香濃有咬口
海膽亦creamy得嚟有少少海水味
自家製忌廉薯餅

🌟自家製忌廉薯餅($68)
薯餅內嘅薯蓉夠實心 仲有粟米粒
雖然唔係好大舊但比想像中飽肚
鹽燒鯖魚

🌟鹽燒鯖魚($75)
魚肉濕潤唔會過熟
燒香左嘅魚皮加上魚皮下嘅魚油
非常甘香美味
日式雪菜炒飯

🌟日式雪菜炒飯($90)
想食少少飯又唔想就咁白飯餸鯖魚
店員推介我哋叫呢個日式雪菜炒飯
原本以為雪菜炒飯會好寡 入面有好多銀魚意外地鮮味
餐廳入面幫襯嘅過半數都係日本人
有啲店員仲同嗰啲日本客人有傾有笑
咁多日本客人捧場就知食物夠晒正宗
自家製忌廉薯餅
鹽燒鯖魚
日式雪菜炒飯
2021-06-05 92 views
成日都好想搵一間正宗嘅日本餐廳去試吓佢,想知一間日本餐廳正唔正宗就要睇吓佢幫襯嘅顧客係有啲咩人,如果多日本人嘅話證明其實佢都係幾正宗,而呢一間餐廳就係咁啦~都見到好多日本人嚟幫襯!我哋都叫咗好多嘢食,我哋叫咗刺身拼盤、龍蝦沙律、燒雞泡魚乾、南蠻炸雞、牛油帶子燒同埋炒烏冬!刺身拼盤有好多唔同種類嘅刺身,食得出係好鮮味嘅,海膽勁鮮,三文魚又肥美~樣樣都好出色!龍蝦沙律都好正,搬埋啲將同埋沙坐一齊食又唔會太漏感覺非常之好~燒雞泡魚干夠哂入味!配埋隔離嘅醬汁一齊食,零舍開胃!最衰聽日要返工如果唔係我哋都會叫sake飲吓~南蠻炸雞嘅炸雞就夠晒大件,入邊仲要炸得勁嫩!超Juicy!牛油帶子燒入邊嘅帶子就估佢唔到咁大粒同埋咁香口,牛油嘅香氣滲哂入帶子入邊!食落啖啖肉!炒烏冬就夠晒鑊氣!成餐飯人均都唔使$400 ,但係食到正宗同好食既日本菜真係好抵!

燒雞泡魚干夠哂入味!配埋隔離嘅醬汁一齊食,零舍開胃!最衰聽日要返工如果唔係我哋都會叫sake飲吓~南蠻炸雞炸雞就夠晒大件,入邊仲要炸得勁嫩!超Juicy!

朋友打開波,成日一齊打友誼賽既日本隊大力推介呢間餐廳,連日本人都推介,當然有點期待企理乾淨既擺盤個杯好正🤣🤣幾鐘意個前菜!叫左龍蝦沙律,沙律已經唔馬虎,真材實料食到啖啖蝦肉,唔係得沙律醬感覺,沙律味道鮮甜refreshing雜錦魚生(上)相當豐富,有甘海老、三文魚、海膽、吞拿魚、帶子等魚生,片片都厚切,味道鮮甜,特別鐘意帶子,用左檸檬調味,提升左佢既清甜雞泡魚據知係招牌菜,當然要試下!魚乾表面燒到微焦燒得香口之餘入口又不至於太乾身,做前菜抑或下酒菜都幾好香蒜牛柳粒唔好睇佢普普通通,味道一啲都唔差,最難得係牛肉一啲都唔鞋/老,口感仲係好嫩滑,蒜片提升左個牛肉香,食落好惹味

企理乾淨既擺盤

個杯好正🤣🤣
幾鐘意個前菜!

雜錦魚生(上)

雞泡魚

香蒜牛柳粒

2021-05-31 85 views
「幾時可以返日本家鄉?」🔍相信有好多香港人同我一樣都十分思鄉🇯🇵而八海山係香港值得一試的正宗日式餐廳🗾 身為日本精既你 唔使飛日本🤣隨時都可以黎尖沙咀📍就歎到高質日本菜🤪據老闆説 以往大部分客人都係來自日本😳呢度既裝潢傳統 連餐牌都係仿照日本餐牌📖牆上面高掛住多幅既畫作 猶如走進日本🥰雜錦刺身盛(上)$420呢度既刺身 都係前一日師傅向日本落貨朝早就由羽田機場直送到港✈️保證新鮮🤩店舖依家仲做緊優惠 凡惠滿$500即可半價享用雜錦刺身盛 折實後$210 好掋啊✨個人最❤️:赤身 含脂量少 肉質實 有咬口😋銀鱈魚西京燒$130銀鱈魚🐟肉質細緻 好多汁😝甜甜鹹鹹既味道 好滋味🤤加上魚肉本身一片一片入口即化既口感 超級美味!!🥳雞泡魚乾$95好地道既日本小食~ 配上沙律醬 有口感😙龍蝦沙律$88極多龍蝦😈性價比高 好開胃好爽口😍明太子芝士薯條$75Hong Kong style~ 喜歡芝士既朋友 值得一試!
「幾時可以返日本家鄉?」🔍
相信有好多香港人同我一樣都十分思鄉🇯🇵