2017-04-08
我之前曾經search過土瓜灣有咩美食推介,發現呢家麵店榜上有名,點知我去個時因爲農歷新年期間,所以佢收左爐我就摸門釘,冇緣食。今晚突然心血來潮記起呢間麵店,於是我就再去拜訪下。呢間麵店個位置唔算易搵,因為佢唔係係正大街度,附近有個高山劇場,其實google下就一定搵得到。我去到個時大概2130,店鋪已經得番三兩個人係入面,有個伯伯點頭示意我入去,我就入去求奇坐,店鋪既裝修好簡單懷舊,正當我睇緊食咩餃既時候,先發現原來得番白菜冬菇餃🤦🏻♀️,其他既都已經賣晒😭😭😭咁一場黎到當然要食下淨番既唯一選擇啦。當我落完order冇耐,就已經落閘準備收鋪,所以想去食好西既朋友都係早d去啦,夜晚收鋪時間唔一定係2300架。白菜冬菇餃$32呢個餃既皮唔算薄,但係食落有d煙韌,而入面既白菜冬菇同豬肉既比例亦都好平均,足以填滿左隻餃,加上味道唔錯,掂呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻老鋪果然係有一定既吸引力既,下次我一定要試埋其他餃餃,特別係煎餃😋😋
呢間麵店個位置唔算易搵,因為佢唔係係正大街度,附近有個高山劇場,其實google下就一定搵得到。我去到個時大概2130,店鋪已經得番三兩個人係入面,有個伯伯點頭示意我入去,我就入去求奇坐,店鋪既裝修好簡單懷舊,正當我睇緊食咩餃既時候,先發現原來得番白菜冬菇餃🤦🏻♀️,其他既都已經賣晒😭😭😭咁一場黎到當然要食下淨番既唯一選擇啦。 當我落完order冇耐,就已經落閘準備收鋪,所以想去食好西既朋友都係早d去啦,夜晚收鋪時間唔一定係2300架。 白菜冬菇餃$32