2023-03-27 268 views
Megabox地方夠大,又有我至愛的日資百貨公司同傢俬店。行完街,搵個地方坐低食下野先行過見到呢間門口有個日式鐵路牌,價錢又合理,一於試試餐廳擺放了很多日本鐵路模型, 牆上掛上鐵路相片,還有列車在鐵路行走,也用上火車送餐,很有趣食品好多元化,掃QR code落單。粟米沙律福袋 (2件)$22賣相吸引,粟米加上沙律香甜, 加埋福袋,增添口感油甘魚刺身(3切)$54油甘魚脂肪含量低,蛋白質豐富。刺身色澤紋路均勻,魚肉細緻甘甜蔥吞拿魚腩手卷 $28吞拿魚腩蓉幼細無筋,入口即溶玉子吞拿魚沙律軍艦 (2件)$22龍蝦沙律軍艦 (2件)$22吞拿魚同龍蝦肉質細綿,配上沙律同紫菜,食出不同的層次玉子燒 $18 濃濃的蛋香,吃下有甜絲絲感覺。還叫了不同的壽司,吃得出全部用料都好新鮮,魚生鮮甜,計起上嚟一件價錢都唔貴吞拿魚腩盛 $48三文魚腩壽司 (2件)$28炙燒油甘魚 (2件)$34中吞拿魚腩壽司 (1件)$30草燒三文魚壽司 (2件)$28炙燒芝士左口魚裙邊 (2件)$26三文魚頭麵豉湯 $16麵豉味頗重,足料。日式餃子 (4隻) $28香口,唔濃。最尾,食翻件芝士蛋糕 $28香滑見到menu有兒

行過見到呢間門口有個日式鐵路牌,價錢又合理,一於試試
食品好多元化,掃QR code落單。
粟米沙律福袋 (2件)$22
賣相吸引,粟米加上沙律香甜, 加埋福袋,增添口感

油甘魚刺身(3切)$54

蔥吞拿魚腩手卷 $28
吞拿魚腩蓉幼細無筋,入口即溶

玉子吞拿魚沙律軍艦 (2件)$22

龍蝦沙律軍艦 (2件)$22
吞拿魚同龍蝦肉質細綿,配上沙律同紫菜,食出不同的層次

玉子燒 $18
濃濃的蛋香,吃下有甜絲絲感覺。

吞拿魚腩盛 $48
三文魚腩壽司 (2件)$28
炙燒油甘魚 (2件)$34
中吞拿魚腩壽司 (1件)$30
草燒三文魚壽司 (2件)$28
炙燒芝士左口魚裙邊 (2件)$26
三文魚頭麵豉湯 $16
麵豉味頗重,足料。

日式餃子 (4隻) $28
香口,唔濃。

最尾,食翻件芝士蛋糕 $28
香滑

見到menu有兒童餐,用火車再住食物,小朋友一定鍾意。
2023-03-22
2023-03-24 19 views
親子必去壽司店😆 餐廳主打日式壽司 以火車鐵路為主題 送餐用列車送餐 同小朋友食一定好興奮🥰!食物款式都好小朋友friendly 有唔少兒童之選嘅壽司、小食同兒童餐👼🏻 餐廳位於Megabox童真天地9樓 同小朋友行完街就去食壽司就prefect!====去嘅時候仲做緊海膽季 海膽迷必去🤫====᪥ 芝士海膽烏冬 $58 好邪惡嘅烏冬🫣 濃郁嘅芝士醬汁佈滿煙韌烏冬 每條烏冬都掛滿甜鹹味美嘅芝士汁 面頭更有新鮮海膽作點綴 ᪥ 海膽軍艦 $38海膽creamy 味道甘香甘甜 ᪥ 隼列車壽司 $88好精緻好誇張嘅壽司 其實可以話係一個迷你丼😆 包括海膽、赤蝦、三文魚、吞拿魚蓉、三文魚籽、蟹籽✨ 款款材料都新鮮鮮美 好豐富好滿足!᪥ 灸燒芝士皇帝蟹棒 $28᪥ 灸燒芝士鰻魚 $24᪥ 灸燒左口魚裙邊 $24᪥ 芝士吉列蝦卷 $24灸燒類嘅壽司都好香 加咗芝士嘅更加誘人~ ᪥ 北寄貝壽司 $20᪥ 帆立貝壽司 $34᪥ 赤蝦壽司 $28刺身都新鮮甜美 帆立貝都好厚身~᪥ 炸軟殼蟹 $38᪥ 芝士年糕 $30炸物即叫即炸熱辣辣 芝士流心 軟殼蟹酥脆~᪥ 茶碗蒸 $20

====

᪥ 灸燒芝士皇帝蟹棒 $28
᪥ 灸燒芝士鰻魚 $24
᪥ 灸燒左口魚裙邊 $24

᪥ 芝士吉列蝦卷 $24
灸燒類嘅壽司都好香 加咗芝士嘅更加誘人~

᪥ 北寄貝壽司 $20
᪥ 帆立貝壽司 $34
᪥ 赤蝦壽司 $28
刺身都新鮮甜美 帆立貝都好厚身~

᪥ 炸軟殼蟹 $38
᪥ 芝士年糕 $30
炸物即叫即炸熱辣辣 芝士流心 軟殼蟹酥脆~

᪥ 茶碗蒸 $20
2023-03-23 42 views
餐廳位於九龍灣的大型商場之內,紅盒子之內,大型商場之內其中一個好處就是座位舒適,溫度適中,絕對是一個適合小朋友聚會的好去處。餐廳更以火車為主題,吸引着小朋友的目光,食物運送也以火車作為輸送帶,帶有特色又美觀,最重要也是非常快捷。流水麵,同樣以火車作為食物擺盤,冰冷冷的流水配搭爽口彈牙的麵,在內裏不停的流動,小朋友努力的夾起來,對於小朋友來說是一個好玩的過程,也是訓練他們使用筷子的技巧。但最重要的當然是食物也十分美味。最喜愛的壽司粟米沙律壽司,完全是為小朋友而設的。芝麻雞翼,香脆可口,不油膩,內裏肉質豐富。

最喜愛的壽司粟米沙律壽司,完全是為小朋友而設的。
芝麻雞翼,香脆可口,不油膩,內裏肉質豐富。
2023-03-23 269 views
去了九龍灣megabox睇傢俬,真係好大好好行,行到攰就搵野食,見到呢間隼 HAYABUSA Sushi決定試下。隼是一間走親子路線既壽司店,餐廳主題是日本高速列車,門口係車站設計。點餐係用qR code , 叫左之後會由回轉路軌送餐,上面有格列車一直運行,見到很多小朋友都很興奮。海鮮沙律福袋是童年的回憶,已經好少見到壽司店有這麼多款的福袋。裡面嘅海鮮沙律餡料夠多,調味啱啱好,好開胃。蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝帆立貝燒得啱啱好,肉質鮮嫩,加上蒜蓉牛油嘅味道,好香好濃郁,不怕燒過火而乾。博多椎茸其實係炸冬菇,好juicy。蟹棒天婦羅辣味三文魚軍艦兩個都係我最愛,蟹棒鮮甜,炸得好酥脆,同埋加埋個天婦羅醬好好食,最重要的是蟹棒好長,啖啖肉。三文魚軍艦辣味啱啱好,好開胃。炙燒芝士左口魚裙邊左口魚配上芝士燒得啱啱好,魚的油脂出晒嚟,好香的魚油,充斥整個口腔。溶岩海膽魚餅溶岩海膽魚餅裡面嘅海膽味道濃郁,魚餅爽口,外爽內軟,好夾。吞拿魚腩盛吞拿魚腩盛有三款不同的吞拿魚壽司,分別是芝士炙燒吞拿魚、吞拿魚壽司和香蔥吞拿魚壽司吞拿魚肉質鮮美,配上不同的做法,可以有多重享受。盛岡冷麵配刺身盛岡冷麵十分特別,麵條口
蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝
博多椎茸
其實係炸冬菇,好juicy。
蟹棒天婦羅
辣味三文魚軍艦
炙燒芝士左口魚裙邊
溶岩海膽魚餅
溶岩海膽魚餅裡面嘅海膽味道濃郁,魚餅爽口,外爽內軟,好夾。
吞拿魚腩盛
吞拿魚肉質鮮美,配上不同的做法,可以有多重享受。
盛岡冷麵配刺身
盛岡冷麵十分特別,麵條口感好爽滑,加上啱啱好嘅調味,非常開胃,而且是用列車模樣的流水碟送上,一定吸引小朋友的喜愛。
這個定食還有三款刺身,包括三文魚、蝦和北寄貝。
花之戀
原條芝士穴子
穴子是原條,所以比較大,肉質鮮美,成條穴子包着少少的飯,加埋芝士,入口就俾芝士穴子溶化,好滿足。
隼係一間平價得黎質素唔錯既餐廳,而且用餐環境舒適,好適合同朋友、家人一齊去食,特別是小朋友,除了環境之外,還有很多適合小朋友的壽司,而且座位寬闊,幾適合一家大細。服務都幾好,侍應好有禮貌。
  • 蟹棒天婦羅
  • 海鮮沙律福袋
  • 炙燒芝士左口魚裙邊
2023-03-21 20 views
放工攰攰地想同老公食餐好,我哋於是去MegaBox睇吓有啲咩好食,我哋見到有間日本料理裝修好像日本的鐵路好特別,而且見到門外餐牌都幾經濟實惠,於是便試吓😀入到餐廳,見到周圍嘅裝修都好像日本的鐵路,牆上面還有全日本的鐵路網絡,我哋一坐低便開始用QR code點餐,等緊食物嚟嘅時候沖左杯綠茶嘆下,綠茶粉幾香,好快食物便送到,用日本列車送上食物呢,好可愛😍牛油果軟殼蟹卷:牛油果醬夠creamy,配上軟殼蟹夠脆,味道唔錯辣味三文魚福袋:三文魚鮮甜,配上香味醬汁,配埋甜甜地嘅腐皮福袋,味道非常之夾腐皮烏冬:想食啲熱食所以叫咗個烏冬,有三大塊腐皮,配上濃郁嘅豬骨湯底,烏冬夠晒煙人好好味三文魚子手卷:三文魚子勁鮮甜,而且魚子份量好多連手卷中間都有,配上紫菜同壽司飯勁正大蝦天婦羅手卷:天婦羅蝦夠大隻,肉質鮮甜爽脆,而且炸得好脆,味道唔錯火炙帶子壽司、火炙左口魚裙邊壽司:我覺得呢2款壽司係咁多款之中最正,帶子勁鮮甜,輕微火炙令帶子更加甘香,火炙左口魚裙邊充滿魚油香,一咬魚油充滿口腔,配上壽司飯簡直是一流享受象拔蚌壽司:肉質鮮甜爽口,質素不錯芝士蟹蓋:蟹膏甘香,配上薯蓉芝士,味道超正加洲手卷:牛油果好cr

象拔蚌壽司:肉質鮮甜爽口,質素不錯
芝士蟹蓋:蟹膏甘香,配上薯蓉芝士,味道超正
加洲手卷:牛油果好creamy,配上蟹棒玉子魚子味道好好
蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝:帆立貝夠鮮甜大粒,上面有啲好香嘅蒜蓉牛油醬汁,好香
芝麻手羽:雞翼好大隻,燒得好香而且充滿肉汁,外脆內Juicy
2023-03-19 14 views
今日去九龍灣做嘢,放工經過Mega Box 諗住逛下商場,見到有間新開壽司店一於入去醫醫肚吧!這間迴轉壽司店是用JR列車🚄送餐的,所以吸引很多家長帶小朋友來吃壽司。茶碗蒸🥚熱辣辣茶碗蒸蛋味濃又幼滑,內裡還有冬菇日本魚蛋等,味道頗夾。一連點了十款八款壽司🍣吃吃先,原條炙燒穴子,皇帝蟹棒壽司,赤蝦壽司,北寄貝壽司,蒜蓉牛油燒珍寳帆立貝壽司,海膽醬炙燒帆立貝壽司,草燒三文魚壽司,吞拿魚腩盛。原條炙燒穴子🐍醬汁味道香濃配鮮甜穴子很搭配再輕輕炙燒過帶點甘香,皇帝蟹棒🦀很大條鮮甜美味,赤蝦🦐很厚身一啖吃下非常爽口彈牙,海膽醬炙燒帆立貝🦪新鮮厚肉而味道很鮮甜加入海膽令口感提升,吞拿魚腩盛🐟,一次過吃到不同味道的吞拿魚腩,首先是海膽炙燒,半生半熟的吞拿魚口感很特別,外脆內軟加上海膽多份鮮甜,第二件是吞拿魚刺身,肉身質地綿綿的吃到非常新鮮又鮮甜,到最後就是芝麻吞拿魚蓉軍艦,一啖吃到幾種味道在口腔內遊走,啖啖吞拿魚蓉很滿足。盛岡冷麵🥣這個火車形狀流水式轉轉盛岡冷麵很好玩又吸睛,真的不只是小朋友專利,見到我們也點了來吃,感覺好像去了日本一樣,冷麵放在清涼的水中,帶點涼快感覺,蕎麥麵很幼滑爽口,在炎炎夏日中可
茶碗蒸🥚
一連點了十款八款壽司🍣吃吃先,原條炙燒穴子,
盛岡冷麵🥣
這個火車形狀流水式轉轉盛岡冷麵很好玩又吸睛,真的不只是小朋友專利,見到我們也點了來吃,感覺好像去了日本一樣,冷麵放在清涼的水中,帶點涼快感覺,蕎麥麵很幼滑爽口,在炎炎夏日中可以消消暑。
最後也點了幾款炸物,有炸軟殼蟹🦀,大蝦天婦羅🍤,炸魷魚鬚🦑,款款都很出色炸得非常之鬆脆爽口又乾身,吃了都不會覺得很油膩。

2023-03-19 27 views
見身邊嘅朋友一個二個都出晒去旅行… 賴低 #小秘書 一個喺香港,心情當然有啲不爽😑 呢晚一於化悲憤為食量,去我一直想試嘅 隼 Hayabusa Sushi #日本壽司餐廳 吃個飽‼順便睇吓可唔可以用 #美食 醫吓我個 #思鄉病🥹#隼 以 #日本新幹線 🚄為主題,由餐廳大門開始,裏裏外外都會搵到 #新幹線 嘅足跡,單係入嚟打卡已經夠晒興奮🥳 呢晚服務員幫我哋安排咗張卡位,再為我哋介紹點餐方式… 心急嘅我已經按耐不住,馬上展開我哋嘅美食之旅🤭 餐牌上面嘅食物似乎樣樣都好吸引,睇嚟我嘅減肥計劃又要擱置😅 喺等緊食物之際,餐廳特意安排嘅 #小火車 會不停時喺我哋身邊略過,好可愛呀☺️首先由新幹線(經壽司輸送帶送出)送到我哋面前嘅係 #海膽花之戀,肥嘟嘟嘅 #三文魚腩 配上鮮甜嘅 #海膽,實在令人回味🤤 #原隻活赤背刺身 單係賣相已經非常吸引👀 肉質脆口鮮味,以$42/隻呢個價錢,喺香港真係好難搵到🤤 崇尚「隔籬飯香」嘅我,見到小朋友食緊個 #冷麵 咁可愛,我又點可以執偷‼️等我都叫個「成人版」… 大家咪唔會呀!只不過我呢個餐多咗份 #魚生刺身,小朋友都係食返 #熟食 比較好🤭另外我想講佢哋嘅 #壽

另外我想講佢哋嘅 #壽司 🍣 都唔錯,#帆立貝、#帶子… 通通都好肥美🤤 仲有佢哋嘅 #牛油果軟殼蟹卷,#壽司卷飯 中間嘅 #軟殼蟹 口感鬆化,唔會好油膩🤤 最後我哋再配埋啲 #小食,#炸魷魚鬚、#芝麻雞翼、#螺肉 都非常惹味🤤 唔覺唔覺我哋居然掃咗14個items 嘅食物落肚… 依家大家終於都明白我點解減極都咁肥啦🤣🤣

📍隼 (九龍灣)宏照道38號企業廣場5期Megabox9樓25號舖
2023-03-16
$253 (Dinner)
如果你鍾意日本菜,呢度嘅壽司一定唔可以錯過。我最鍾意嘅就係豬骨湯腐皮烏冬配上新鮮即叫即做壽司。豬骨湯熬得非常濃郁,配上腐皮烏冬更加有咬勁。壽司方面,新鮮同新鮮,尤其係活赤貝壽司,真係好新鮮,令人咀嚼後感受到海鮮嘅鮮甜。三文魚腩同油甘魚都好滑好鮮美,帆立貝同赤蝦都好鮮甜。最後一定要推介番芝士鰻魚壽司,啲鰻魚肉好嫩,芝士芝味夠,真係好好味。總括黎講,如果你係日本菜嘅愛好者,呢度嘅豬骨湯腐皮烏冬同壽司絕對值得一試。食物新鮮美味,令人回味無窮。當我哋踏入去嘅時候,店員主動問好,同埋詳細介紹菜單同埋點餐方式。當我哋有問題嘅時候,店員就好有耐性咁解答我哋,仲會提供好多好有用嘅建議。喺我哋點餐嘅過程中,店員都好關心我哋嘅需要,仲足夠咁提供餐具同埋醬料。當我哋提出意見嘅時候,店員都好正面同埋積極咁回應,仲會好感激同埋尊重我哋嘅意見。呢啲好善意嘅態度真係令我好感動同埋好有尊重感,令我好喜歡呢間壽司店。我覺得一間好嘅餐廳唔止要注重食物嘅質量,仲要注重服務質量同埋顧客體驗。店員嘅善意態度可以令顧客感到舒適同埋滿足,仲可以增加佢哋對呢間店嘅忠誠度同埋推薦度。總之,我好欣賞呢間壽司店嘅店員善意態度,希望佢哋可以

總之,我好欣賞呢間壽司店嘅店員善意態度,希望佢哋可以繼續保持呢樣嘅態度,令更多嘅顧客可以享受到一個愉快同埋美好嘅用餐體驗。
2023-03-15 23 views
早前去九龍灣megabox食壽司有火車🚄送壽司架好得意!叫咗幾款壽司、丼飯、炸物醋飯幾好食唔會鬆散環境好大 店員超級nice嚟行行嘅話真係可以去試吓🔸唐揚炸雞應該係即炸,所以好脆、唔油、中間有肉汁又入味,有少少蒜香,哩款正!🔸集鮮丼($178)有拖羅、三文魚、油甘魚、牡丹蝦、三文魚子,材料新鮮呀!尤其係拖羅入口即溶、魚油香濃,好食。🔸三文魚腩壽司($28/2件)肥美充滿魚脂香,口感好滑。🔸赤蝦壽司($28/2件)鮮甜彈牙,蝦肉飽滿。🔸帆立貝壽司($34/2件)大件又厚,甘甘甜甜。🔸馬刀貝壽司($20/2件)口感好爽脆。🔸味付螺肉軍艦($18/2件)🔸芝麻八爪魚軍艦($18/2件)🔸粒粒飛魚籽軍艦($24/2件)🔸炙燒鰻魚壽司($22/2件)🔸腐皮壽司($16/2件)叫咗幾款小朋友口味但我好鍾意嘅壽司。芝麻八爪魚幾大隻,哩個好食。腐皮壽司咸咸甜甜。炙燒鰻魚壽司口感綿滑。
早前去九龍灣megabox食壽司
有火車🚄送壽司
好得意!
叫咗幾款壽司、丼飯、炸物
醋飯幾好食唔會鬆散
環境好大 店員超級nice
嚟行行嘅話真係可以去試吓

🔸唐揚炸雞

🔸集鮮丼($178)

🔸三文魚腩壽司($28/2件)
肥美充滿魚脂香,口感好滑。

🔸赤蝦壽司($28/2件)
鮮甜彈牙,蝦肉飽滿。

🔸帆立貝壽司($34/2件)
大件又厚,甘甘甜甜。

🔸馬刀貝壽司($20/2件)
口感好爽脆。

🔸味付螺肉軍艦($18/2件)
🔸芝麻八爪魚軍艦($18/2件)
🔸粒粒飛魚籽軍艦($24/2件)
🔸炙燒鰻魚壽司($22/2件)
🔸腐皮壽司($16/2件)
2023-03-14 27 views
溜完冰諗住食埋飯先走,想食壽司,見到有間新嘅餐廳,所以就入去試吓。餐廳環境光猛闊落,卡位坐得舒服🛋️。落單用手機scan QR code📱,非常方便,然後食物會由火車送到🚅,好有趣,見到隔籬枱個小朋友都好鍾意🥳。🍣中吞拿魚腩壽司🍣Pink pink 中吞拿魚腩💗,入口油香四溢。🍣蔥吞拿魚腩軍艦🍣綿滑吞拿魚腩蓉,有入口即溶嘅感覺🤤🍣三文魚壽司、三文魚手卷、油甘魚壽司🍣三文魚同油甘魚都好肥美而且都幾厚切😵,每啖都充滿魚嘅油脂香味。🍣帆立貝壽司🍣帆立貝鮮甜肥美,好滿足😍🍣炙燒芝士三文魚壽司🍣炙燒芝士三文魚燒到焦香🧀,比三文魚壽司多咗炙燒嘅香味🔥🍣赤蝦壽司🍣赤蝦大大隻,啖啖肉,肉質彈牙🤩。🍣牛油果軟殼蟹卷、芝士吉列蝦卷🍣軟殼蟹🦀同吉列蝦🦐都炸得好香脆。軟殼蟹卷上面鋪咗牛油果醬🥑,好creamy,令到口感更加有層次,好食到即刻encore。吉列蝦卷上面嘅芝士經過炙燒🧀,今到味度更加豐富。🥚茶碗蒸🥚蛋味香,蒸得滑😋🧀芝士蛋糕🍰
🍣中吞拿魚腩壽司🍣
Pink pink 中吞拿魚腩💗,入口油香四溢。
🍣蔥吞拿魚腩軍艦🍣
綿滑吞拿魚腩蓉,有入口即溶嘅感覺🤤
🍣三文魚壽司、三文魚手卷、油甘魚壽司🍣
🍣帆立貝壽司🍣
帆立貝鮮甜肥美,好滿足😍
🍣炙燒芝士三文魚壽司🍣
炙燒芝士三文魚燒到焦香🧀,比三文魚壽司多咗炙燒嘅香味🔥
🍣赤蝦壽司🍣
赤蝦大大隻,啖啖肉,肉質彈牙🤩。
🍣牛油果軟殼蟹卷、芝士吉列蝦卷🍣
🥚茶碗蒸🥚
蛋味香,蒸得滑😋
🧀芝士蛋糕🍰
$250 (Dinner)
MegaBox而家都開咗好多特色餐廳,今日食呢間就係其中一間,以日本火車🚝做主題,門口直頭有個裝飾牌係模仿日本車站😍🔅推薦壽司🍣海膽軍艦 $38/件香甜嘅海膽加埋脆卜卜嘅紫菜🤤赤蝦壽司 $28赤蝦唔係出邊食嗰啲細細隻又薄身個啲,蝦肉鮮甜肥美帆立貝壽司 $34我最愛嘅壽司之一❤️啖啖肉又夠晒甜,而且係厚切海膽醬灸燒左口魚裙邊壽司 $26輕微隻燒過嘅左口魚能夠逼出油脂😋加埋香甜嘅海膽醬,呢個配搭非常之夾🔅一品料理🍤盛岡冷麵 $68冷麵包埋六片刺身,冷麵類似蕎麥麵但又有少少蒟蒻質感,Q彈得來又一啲都唔膩 ,唯一少少失望嘅係,上菜發現我哋隻船唔識郁🙁蟹棒天婦羅 $26長過筷子嘅蟹柳!炸粉好薄,唔會蓋過蟹柳嘅味道,香脆得黎又唔會勁油👍蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝$34用芝士蒜蓉燒過嘅帆立貝,香味十足

🔅推薦壽司🍣

海膽軍艦 $38/件
香甜嘅海膽加埋脆卜卜嘅紫菜🤤

赤蝦壽司 $28
赤蝦唔係出邊食嗰啲細細隻又薄身個啲,蝦肉鮮甜肥美

帆立貝壽司 $34
我最愛嘅壽司之一❤️啖啖肉又夠晒甜,而且係厚切

海膽醬灸燒左口魚裙邊壽司 $26

🔅一品料理🍤

盛岡冷麵 $68

蟹棒天婦羅 $26

蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝$34
用芝士蒜蓉燒過嘅帆立貝,香味十足
2023-03-07
$250 (Dinner)
陪女兒去九龍灣MegaBox買嘢,之後經過一間日式壽司店叫隼,餐廳以列車做主題,會用列車來送餐。見餐牌價格經濟大眾化,我哋都想試吓,於是乎就入座去也。隼鮮丼:食材相當豐富又新鮮,已經鋪滿整碗飯面,蔥吞拿魚蓉勁有魚油香、赤蝦肉質肥美鮮爽、三文魚和油甘魚都好肥美,每口都充斥魚油香氣、帆立貝豐厚的肉身極富彈性,味道鮮味甘甜、三文魚子完全沒有腥味,帶著深海魚獨特的豐腴脂香。海鮮沙律福袋:腐皮質感濕潤,豆味香濃。炙燒鰻魚壽司:鰻魚甘甜化口,十分惹味!帆立貝壽司:帆立貝鮮甜肥美。赤蝦壽司:赤蝦口感爽口有彈性。三文魚壽司:三文魚新鮮肥美,魚脂甘香。雞骨腸:日本地道風味,由新鮮豬肉製成香腸,再包裹雞腿骨,外形似足雞髀,肉味濃郁,惹味多汁。芝麻手羽:雞翼外皮金黃酥脆,咬開內裡藏著雪白嫩滑的雞肉,加埋香味濃郁嘅芝麻,香口非常!腐皮烏冬:奶白色的湯底味道濃郁,腐皮吸入湯汁口感豐富,烏冬質感彈牙煙韌。

海鮮沙律福袋:腐皮質感濕潤,豆味香濃。

炙燒鰻魚壽司:鰻魚甘甜化口,十分惹味!

帆立貝壽司:帆立貝鮮甜肥美。
赤蝦壽司:赤蝦口感爽口有彈性。
三文魚壽司:三文魚新鮮肥美,魚脂甘香。

2023-02-21
Type of Meal
Dinner
2023-03-07 27 views
以日本火車鐵路做主題嘅壽司店,真係可以吸引到大人細路嚟食❤️係呢度落完單,之後就會用火車軌道送餐,好有新鮮感⭐️活赤貝刺身呢個100%推介係新鮮即開的,肉質好厚肉,味道鮮甜無比⭐️馬刀貝壽司馬刀貝口感爽口鮮甜,不過舊飯就太實,有啲遜色‼️⭐️火炙三文魚 ⭐️火炙皇帝蟹捧⭐️油甘魚壽司⭐️海膽軍艦馬糞海膽雖然鮮甜味不足,不過好彩無苦味,而且質感都夠嫩滑呢個價錢$38都值得一食紫菜亦夠脆,唔會淋哂,真係加哂分⭐️腐皮烏冬豬骨湯味好濃,仲有麻油香添⭐️茶碗蒸
以日本火車鐵路做主題嘅壽司店,
真係可以吸引到大人細路嚟食❤️

係呢度落完單,之後就會用火車軌道送餐,
好有新鮮感

⭐️活赤貝刺身
呢個100%推介

係新鮮即開的,肉質好厚肉,
味道鮮甜無比

⭐️馬刀貝壽司
馬刀貝口感爽口鮮甜,
不過舊飯就太實,有啲遜色‼️

⭐️火炙三文魚
⭐️火炙皇帝蟹捧
⭐️油甘魚壽司

⭐️海膽軍艦
馬糞海膽雖然鮮甜味不足,不過好彩無苦味,
而且質感都夠嫩滑

呢個價錢$38都值得一食

紫菜亦夠脆,唔會淋哂,真係加哂分

⭐️腐皮烏冬
豬骨湯味好濃,仲有麻油香添

⭐️茶碗蒸
2023-03-06
Type of Meal
Dinner
2023-03-07 21 views
一打開餐牌,設計得色彩奪目,完全❤️❤️眼,有各種午餐例如烏冬,魚生飯和壽司定食,又有刺身、天婦羅等等🎉吃日本餐當然要叫我至愛的吞拿魚,這個吞拿魚腩盛有三件,三種不同製法各有特色,全部非常好味👍🏻希靈魚刺身也不錯,夠新鮮大蝦天婦羅💯,熱辣辣炸得香脆,最重要是不油膩,不會食到成口油加州卷也大大件,餡料多火炙魚生丼的魚生非常新鮮,廚燒火炙技巧非常好,微燒香口我仍然保持魚生的鮮甜味道🥰而且飯底非常軟,加了少許醋,酸酸地的飯與火炙簡直是絕配👍🏻👍🏻隼鮮丼簡直是全個餐的重點,很久未在香港食海膽,這間餐廳的海膽沒有令人失望,鮮味到不得了,而且片片三文魚厚切,大🦐又鮮甜無比。午餐還配沙律前菜,麵豉湯和滑嘟嘟的茶碗蒸蛋💯原來九龍玩商業區也可以試到真正的日本味道,真是大快朵頤😌!

希靈魚刺身也不錯,夠新鮮

大蝦天婦羅💯,熱辣辣炸得香脆,最重要是
不油膩,不會食到成口油

加州卷也大大件,餡料多

原來九龍玩商業區也可以試到真正的日本味道,真是大快朵頤😌!
2023-03-07 26 views
去玩具反斗城,偶然發現了這間壽司店,店舖是以鐵路為主題,很有趣味。平日晚上餐廳人不算多,卡位很寬敞舒適,QR code 落單非常方便,落單後食物以列車送達,如果有小朋友一定大愛😂剛好遇上海膽宴,我們海膽控必吃。芝士蟹蓋 $38以蟹蓋盛載著食物,表面燒過有焦香味,香味更加突出,混合著通粉味道很夾,啖啖芝士。芝士吉列蝦卷 $24卷物一直係我的最愛,表面鋪著半溶芝士,吉烈蝦卜卜脆被白飯包著,不論味道,還是口感都十分豐富。牛油果軟殼蟹卷 $28酥脆的軟殼蟹,配上牛油果奶油軟滑嘅口感,包著白飯,讓人停不了口。海膽手卷 $42橙黃色的海膽味道甘甜,份量也十分多,海膽質感細膩肥厚,幾乎入口即溶,紫菜脆身,包著白飯,這三種食物一起放入口,味蕾的享受。海膽醬火灸燒皇帝蟹柳捧壽司 $28大大條蟹柳,海膽醬鮮味,表面有火灸燒過有陣陣焦香,配合得恰到好處,味道香濃。灸燒左口魚裙邊 $24濃郁甘香,入口即溶,食後那股魚油香會停留於口內,甘香之味令人回味無窮!蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝壽司 $18很香的蒜蓉牛油味,帆立貝大大粒,非常鮮甜。中吞拿魚腩壽司 $30吞拿魚紅紅的,質感較腍,魚味鮮美。三文魚腩壽司 $28魚身最
芝士蟹蓋 $38
芝士吉列蝦卷 $24
牛油果軟殼蟹卷 $28
海膽手卷 $42
海膽醬火灸燒皇帝蟹柳捧壽司 $28
灸燒左口魚裙邊 $24
蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝壽司 $18
很香的蒜蓉牛油味,帆立貝大大粒,非常鮮甜。
中吞拿魚腩壽司 $30
吞拿魚紅紅的,質感較腍,魚味鮮美。
三文魚腩壽司 $28
魚身最肥美的部分,鮮味濃郁甘香,入口即溶的油脂感,超級美味。
芝士海膽烏冬 $58
海膽鋪在面,烏冬掛滿了厚稠的海膽醬汁,忌廉感很重,海膽鮮甜味爆出,啖啖鮮味,口感順滑
辣味三文魚軍艦 $26
少許辣味,三文魚鮮味,紫菜脆身。
朱古力泡芙 $18
外型精緻香滑,皮蓬鬆酥脆,內餡入口即化,朱古力味濃郁,冰冰冷冷很過癮
芝士蛋糕 $28
滿口濃重的奶香,甜膩中帶點芝士獨有的鹹香,非常芝味。