2023-04-23 37 views
聽聞九龍灣MegaBox開了一間日本餐廳,今天便和朋友來試一試隼海膽魚生飯,見到賣相有驚喜,海膽滿瀉, 十分鮮味,大蝦甘甜,魚生fresh 到不得了,果然是signature dish. 朋友也叫了雜錦魚生飯,他說飯底軟綿綿非常好味,而且魚生份量亦很多,完全是大滿足😍兩種魚生飯均包了湯、沙律和茶碗蒸蛋。下午茶餐十分抵食,叫了一個小小的魚生飯,茶餐並包了手卷、朋友選了炸又可以配搭烏冬一個餐三樣食品,非常滿足🦀️甲羅燒芝士味濃,熱辣辣,很好吃芝麻雞翼炸得金黃香脆油甘魚壽司非常肥美今餐我和朋友都吃得很開心,因為每樣食品也十分美味

兩種魚生飯均包了湯、沙律和茶碗蒸蛋。

🦀️甲羅燒芝士味濃,熱辣辣,很好吃

芝麻雞翼炸得金黃香脆

油甘魚壽司非常肥美

今餐我和朋友都吃得很開心,因為每樣食品也十分美味
嗰日同朋友係megabox行街,路過見到呢間以新幹線為主題嘅日本餐廳,而且店面好整潔乾淨就決定入去一試。一行過去餐廳職員已經好熱情同有禮貌同我哋打招呼,並安排咗座位比我哋。呢間餐廳係以日本新幹線軌道上菜,除咗上菜嘅車軌之外,上面仲有一架列車好得意咁巡迴🤭 我哋一行二人叫咗十幾款唔同嘅壽司,海膽軍艦令我最深刻,佢嘅價錢嚟講佢比嗰舊海膽都算大舊,而且食落好新鮮,完全無嗰種苦澀味,食完一舊即刻想叫多舊。另外個甜蝦刺身都好抵食,3隻甜蝦屬於正常size,不過食落就好鮮甜,一般我都會食埋蝦頭啲膏,都好鮮而且唔會有腥臭味,都係食過翻尋味之選。仲有和牛壽司塊和牛都好大塊,油脂分布好平均,唔會食落口一啖油咁,燒過之後好香口。壽司方面另外仲叫咗芝士吉列蝦卷、蟹籽沙律手卷、龍蝦沙律軍艦、赤蝦壽司、炙燒芝士熟蝦壽司、蟹棒天婦羅壽司、軟殼蟹卷同象拔蚌壽司。仲叫咗啲炸物同小食好似芝士蟹蓋、忌廉蟹肉薯餅同雞皮餃子。總括嚟講佢哋嘅壽司用料都好新鮮,不過壽司飯略嫌有啲酸,但都唔會遮咗材料嘅鮮味。小食同炸物都好有日本風味,芝士蟹蓋入面好似mac and cheese咁都有驚喜。餐廳主題好適合一家大細一齊嚟,小朋友應該會

總括嚟講佢哋嘅壽司用料都好新鮮,不過壽司飯略嫌有啲酸,但都唔會遮咗材料嘅鮮味。小食同炸物都好有日本風味,芝士蟹蓋入面好似mac and cheese咁都有驚喜。餐廳主題好適合一家大細一齊嚟,小朋友應該會好鍾意!
2023-04-18 26 views
今日約咗朋友去megabox睇戲,咁啱又想食壽司,經過9樓見到呢間列車主題餐應,好似好得意咁,決定一試~餐廳門口櫥窗擺放咗D玩具火車組合俾人買,環境好闊落,多數都係卡位,坐得好舒服,餐具同茶水都係自助,提供咗綠茶粉同熱水自己沖,QR Code落完單後,野食會由列車經個迴轉帶送到埋位,好方便又有趣,好啱帶小朋友嚟!食物味道整體唔錯,價錢又抵,CP值好高,推薦大家一試!💎$18 味付螺肉軍艦(2件)螺肉飽滿大粒,好彈牙,調味鮮甜帶辣,味道同口感兼具!.💎$24 炙燒芝士鰻魚(2件)炙燒過嘅芝士變得更加香,配埋濃郁既照燒汁,仲有軟滑嘅鰻魚,好正!.💎$38 象拔蚌刺身 (3切)都幾新鮮,食落好爽嫩,味道鮮甜,性價比之選!.💎 $34 蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝燒過嘅帆立貝好香,一啲都唔乾,肉質鮮嫩,夾雜香濃嘅蒜蓉牛油味,一啖食好滿足!.💎$40 原條炙燒穴子 (1件)份量好足,穴子肉質軟腍,經過炙燒有陣焦香味,配埋甜甜地嘅特製醬油,滋味十足!.💎$36 炙燒黑松露洋風油甘魚 (2件)油甘魚甘香肥美,火炙完油分逼曬出嚟,魚油香氣更加濃,配埋黑松露醬撈熟洋蔥絲,甘甜得嚟又香味十足!.💎$30 龍蝦沙律

食物味道整體唔錯,價錢又抵,CP值好高,推薦大家一試!

💎$18 味付螺肉軍艦(2件)
螺肉飽滿大粒,好彈牙,
調味鮮甜帶辣,味道同口感兼具!

💎$24 炙燒芝士鰻魚(2件)
炙燒過嘅芝士變得更加香,
配埋濃郁既照燒汁,
仲有軟滑嘅鰻魚,好正!
💎$38 象拔蚌刺身 (3切)
都幾新鮮,食落好爽嫩,
味道鮮甜,性價比之選!
💎 $34 蒜蓉牛油燒珍寶帆立貝

燒過嘅帆立貝好香,
一啲都唔乾,肉質鮮嫩,
夾雜香濃嘅蒜蓉牛油味,
一啖食好滿足!

💎$40 原條炙燒穴子 (1件)
份量好足,穴子肉質軟腍,
經過炙燒有陣焦香味,
配埋甜甜地嘅特製醬油,
滋味十足!

💎$36 炙燒黑松露洋風油甘魚 (2件)
油甘魚甘香肥美,
火炙完油分逼曬出嚟,
魚油香氣更加濃,
配埋黑松露醬撈熟洋蔥絲,
甘甜得嚟又香味十足!

💎$30 龍蝦沙律福袋(2件)

腐皮釀咗滿滿嘅龍蝦沙律,
龍蝦沙律好鮮甜,
配埋甜甜地嘅腐皮,
夾埋一齊食好match!
💎$68 盛岡冷麵

冷麵用架列車擺盤,好啱打卡,
冷麵滑溜Q彈,少少似蒟蒻咁,
配埋清甜嘅湯汁,好清新開胃~
仲配咗兜細刺身盤,好有誠意,
北寄貝同甜蝦刺身有驚喜!
💎$28 薯絲炸蝦(2件)
出面嘅薯絲炸到好脆,
入面嘅蝦肉鮮嫩彈牙,
食落香脆可口!
💎$18 忌廉蟹肉薯餅(1件)

薯餅香脆得嚟又唔油膩,
蟹肉溝埋忌廉餡,
好creamy,食到停唔到口!
💎$54 草燒三文魚刺身 (3件)
三文魚好鮮甜,肉質軟腍,
燒到有陣油香,食落甘香鮮味~
💎$38 海膽醬炙燒三文魚皮卷(3件)
好鍾意食炙燒三文魚,
配埋香濃嘅海膽醬,
呢個組合無得輸,
中間仲包咗啲炸碎,
令口感增加不少~
💎$28 溶岩海膽魚餅
外層係黑墨魚餅,好彈牙,
中間包住流心海膽,
鮮味又濃郁!
另收加一服務費
Japanese train theme restaurant@Megabox,Kowloon Baythe restaurant just next to ToysRus and children playground inside Megabox mallMy friend and I went to a restaurant called "Hayabusa Sushi" (隼) located in Shop 25, 9/F, Enterprise Square Five, Megabox, 38 Wang Chiu Road, Kowloon Bay九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox9樓25號舖 ..There are moving train models and photos all over the restaurant.The most fun part is that your ordered food is delivered via the train!!there are sushi,sushi rolls,Japanese cuisine,udon

九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox9樓25號舖

there are sushi,sushi rolls,Japanese cuisine,udon and noodles,desserts and kid meals are provided !

Seared Salmon
炙燒三文魚
HKD$26

the salmon is fresh and sweet and nicely seared by torch
Teriyaki sauce salmon collar
燒汁三文魚鮫
HKD$38
crispy golden brown on the outside.moist,juicy,soft and tender on the inside
incredibly collagenic with healthy Omega 3 fat render out
yum and wholesome
highly recommended

Japanese dumplings
日式餃子
HKD$28/4 pcs 件
moist,juicy filling with crispy golden brown wrapping
tasty

fried chicken cartilage (right)
炸雞軟骨(右)
HKD$26
the batter is incredibly crunchy and crispy
with a bite
not stodgy nor oily at all
delish.recommended

fried chicken
炸雞
HKD$36
nice seasoning.bery flavourful
juicy and moist on the inside
tasty
fried chicken wings
炸雞
HKD$36
Golden crispy skin with sesame on top

cheese rice cake
HKD$30
with runny oozy cheese on the center
nice enviroment,neat and clean

2023-04-14 564 views
放假去了九龍灣megabox 買波鞋,多層行到不停,行到腳軟又餓就搵間店舖食晚餐想食壽司就到呢間隼 HAYABUSA Sushi 堂食餐廳門外擺放了好日本鐵路模型,很有日本風味同小朋友到呢間食就最開心,因為餐廳主題係有日本高速列車點餐後會由路軌送餐,小朋友見到都好開心座位好舒適,座位旁有運輸帶送餐上層 更有小火車循環走動點餐用QR code,非常方便炙燒左口魚裙邊最愛食左口魚佢嘅魚油脂好香,魚油充滿口腔。三文魚籽好豐富又大大粒入口卜卜脆架日式餃子 4隻$28細細隻餃子,一口一啖岩岩好個皮薄好夠脆仲唔會油波子汽水必飲多春魚多春魚香香脆脆,咬開中間一粒粒魚籽很多又好食牛肉湯烏冬個湯底好好味,湯被烏冬吸收好味道烏冬十分彈牙爽滑,肥牛好食嫩滑海膽軍艦 $38紫菜夠脆海膽味道濃厚甘甜入口嫩滑三文魚壽司三文魚新鮮肥美,魚脂甘香炸蝦大大隻蝦來到金黃色,第一口咬落去又熱又脆中間非常嫩滑彈牙三文魚頭麵豉湯 $16打開蓋個湯香氣四溢三文魚頭湯味道濃郁,湯味鮮甜唔肥膩店員服務友善很好,食物亦都美味多元化📍隼Hayabusa Sushi (九龍灣)宏照道38號企業廣場5期Megabox9樓25號舖
想食壽司就到呢間隼 HAYABUSA Sushi 堂食
餐廳門外擺放了好日本鐵路模型,很有日本風味
同小朋友到呢間食就最開心,因為餐廳主題係有日本高速列車
點餐後會由路軌送餐,小朋友見到都好開心
座位好舒適,座位旁有運輸帶送餐
上層 更有小火車循環走動

點餐用QR code,非常方便
炙燒左口魚裙邊

最愛食左口魚佢嘅魚油脂好香,魚油充滿口腔。
三文魚籽好豐富又大大粒
入口卜卜脆架
日式餃子 4隻$28
細細隻餃子,一口一啖岩岩好
個皮薄好夠脆仲唔會油
波子汽水必飲
多春魚
多春魚香香脆脆,咬開中間一粒粒魚籽很多又好食
牛肉湯烏冬

個湯底好好味,湯被烏冬吸收好味道
烏冬十分彈牙爽滑,肥牛好食嫩滑
海膽軍艦 $38
紫菜夠脆海膽味道濃厚甘甜
入口嫩滑
三文魚壽司
三文魚新鮮肥美,魚脂甘香
炸蝦

大大隻蝦來到金黃色,第一口咬落去又熱又脆
中間非常嫩滑彈牙
三文魚頭麵豉湯 $16

打開蓋個湯香氣四溢
三文魚頭湯味道濃郁,湯味鮮甜唔肥膩

店員服務友善很好,食物亦都美味多元化

📍隼Hayabusa Sushi (九龍灣)
宏照道38號企業廣場5期Megabox9樓25號舖
2023-04-13
$250 (Dinner)
2023-04-14 355 views
仲未去到日本嘅日子,唯有搵日本菜食住先。早排喺銅鑼灣一間餐廳隨手拎咗張卡片,卡片上一個「隼」,即刻令我諗起東北新幹線特別急行列車。於是就第二日帶埋媽咪嚟試吓。嚟到Mega Box 9樓就見到門口成個車站嘅設計,鐵路迷都可以嚟打吓卡。職員安排好座位後就送上點餐嘅QR Code落單。不知不覺就點咗十三款壽司連小食。最大特色是每款壽司都是由列車/輸送帶送上,小朋友嚟到一定好開心。炙燒海膽醬和牛壽司海膽醬香濃,和牛油脂很香蒜香牛油燒珍寶帆立貝、蒜香牛油燒珍寶帆立貝壽司牛油同蒜蓉真係好夾,帆立貝唔會話熟好夠嫩滑。炙燒鰻魚壽司係媽媽的最愛,醬汁不會過甜。海膽炙燒油甘魚壽司同樣配上香濃海膽醬,油甘魚夠新鮮。蟹柳沙律福袋滿滿的配料用腐皮袋住,大人小朋友都鍾意。茶碗蒸很滑炙燒左口魚裙邊很爽口鮮味鹽燒三文魚鮫亦係為媽媽而點,一邊吃,一邊提到魚鮫很滑。值得再來。
仲未去到日本嘅日子,唯有搵日本菜食住先。

職員安排好座位後就送上點餐嘅QR Code落單。

不知不覺就點咗十三款壽司連小食。

炙燒海膽醬和牛壽司
海膽醬香濃,和牛油脂很香

蒜香牛油燒珍寶帆立貝、蒜香牛油燒珍寶帆立貝壽司
牛油同蒜蓉真係好夾,帆立貝唔會話熟好夠嫩滑。

炙燒鰻魚壽司
係媽媽的最愛,醬汁不會過甜。

海膽炙燒油甘魚壽司
同樣配上香濃海膽醬,油甘魚夠新鮮。

蟹柳沙律福袋
滿滿的配料用腐皮袋住,大人小朋友都鍾意。

很滑

炙燒左口魚裙邊
很爽口鮮味

鹽燒三文魚鮫
亦係為媽媽而點,一邊吃,一邊提到魚鮫很滑。

值得再來。

2023-04-12
$225 (Tea)
2023-04-13 231 views
趁住放假去MegaBox 行街睇戲,行完運動用品的樓層再上就係小朋友嘅天地。買嘢、玩嘅同食都有🌟當中隱藏了一間以高速列車為主題的日式壽司店,門口仲有列車模型,吸引好多小朋友。身為大朋友嘅想食壽司都係唔錯嘅選擇。感覺非常親子,所以熟食壽司款式特別多!列車送遞壽司,速度非常高!🚄🚄三文魚手卷冇太大驚喜,三文魚比較碎但亦帶甜。三文魚子手卷三文魚子粒粒晶凝通透,有鹹鮮味,飯和餡料比例恰當。赤蝦壽司唔算好大隻,還好鮮味夠。油甘魚壽司有魚油香但厚切會去更加好囉~三文魚壽司份量細咗啲但肉質尚算甜美。北寄貝壽司肉質爽甜,小朋友嘅至愛。馬刀貝壽司非常爽口嘅馬刀貝,有鮮味唔腥。象拔蚌壽司象拔蚌肉質夠爽唔韌。甜蝦壽司中型嘅甜蝦,肉質夠鮮。軍艦方面都試咗數款:既然係海膽祭就梗係試海膽軍艦,雖然賣相唔係金黃色澤,食落甘香鮮甜,味道唔錯!👍🏻吞拿魚腩蓉軍艦雖然係魚腩,不過魚油香不足。炙燒帆立貝厚切帆立貝夠鮮甜!炙燒芝士蟹棒大大件蟹棒,炙燒過嘅味道特別濃郁😋👍🏻呢度嘅福袋壽司好似幾多款式🌟😋福袋吞拿魚腩蓉,腐皮唔會好甜,塞滿吞拿魚蓉,這個組合口味好特別。熟食方面:芝士年糕柔軟煙靭,包着半容嘅流心芝士餡料,非常美味。
買嘢、玩嘅同食都有🌟

身為大朋友嘅想食壽司都係唔錯嘅選擇。

感覺非常親子,所以熟食壽司款式特別多!

列車送遞壽司,速度非常高!🚄🚄

三文魚手卷

冇太大驚喜,三文魚比較碎但亦帶甜。
三文魚子手卷
三文魚子手卷
三文魚子粒粒晶凝通透,有鹹鮮味,飯和餡料比例恰當。
赤蝦壽司
唔算好大隻,還好鮮味夠。
油甘魚壽司
有魚油香但厚切會去更加好囉~
三文魚壽司
份量細咗啲但肉質尚算甜美。
北寄貝壽司
肉質爽甜,小朋友嘅至愛。
馬刀貝壽司
非常爽口嘅馬刀貝,有鮮味唔腥。
象拔蚌壽司
象拔蚌肉質夠爽唔韌。
甜蝦壽司
中型嘅甜蝦,肉質夠鮮。

軍艦方面都試咗數款:
吞拿魚腩蓉軍艦
吞拿魚腩蓉軍艦
雖然係魚腩,不過魚油香不足。
炙燒帆立貝
厚切帆立貝夠鮮甜!

炙燒芝士蟹棒
大大件蟹棒,炙燒過嘅味道特別濃郁😋👍🏻
吞拿魚蓉腐皮壽司
呢度嘅福袋壽司好似幾多款式🌟😋
熟食方面:
芝士年糕
柔軟煙靭,包着半容嘅流心芝士餡料,非常美味。
炸豆池魚
炸豆池魚
好香口的小食,魚味幾香,全條連骨都可以食。👍🏻
Type of Meal
Dinner
2023-04-06 179 views
在九龍灣Mega Box逛了一整天, 正找地方歇息及來點輕食, 有緣看見這家趣緻日式壽司店, 決定探店😀店內外以高速鐵路線及站頭作佈置, 全自動點菜上菜流程, 二維碼落單後, 食物會從座位旁形似路軌的運輸帶送上, 食物放在火車模型托盤上, 頗有新意👏先點了:茶碗蒸: 温度適中, 味道中和, 燉蛋入口綿滑😋再來了:煙鴨胸, 煙燻味濃,入口甘香嫩滑😋鹽燒油甘魚鮫,咸香有度,烤至微脆,水平之作😋枝豆,清香温暖,正好伴重味鸭胸及鹽燒油甘魚鮫😋胃纳仍在決定再攻壽司,手卷:海膽醬炙燒三文魚,火炙海膽 鋪在三文魚柳上,有海膽香加三文魚油脂感😋蔥吞拿魚腩手卷(雙份),蔥香吞拿魚腩碎上入口仍富咬口,芬芳不膩😋海膽軍艦,材料十足,咬落好有海膽鮮味,伴上包邊紫菜,更惹味😋邊食日本壽司手卷, 邊欣賞鐵道火車模型動感, 好多兒時回憶👏👏

先點了:
茶碗蒸: 温度適中, 味道中和, 燉蛋入口綿滑😋

再來了:
煙鴨胸, 煙燻味濃,入口甘香嫩滑😋
煙鴨胸

鹽燒油甘魚鮫,咸香有度,烤至微脆,水平之作😋
鹽燒油甘魚鮫

枝豆,清香温暖,正好伴重味鸭胸及鹽燒油甘魚鮫😋
枝豆

胃纳仍在決定再攻壽司,手卷:
海膽醬炙燒三文魚壽司

海膽醬炙燒三文魚壽司
蔥吞拿魚手卷
海膽軍艦
2023-04-05 29 views
去咗MegaBox玩具反斗城買禮物俾小朋友,買完之後搵餐廳食晚飯,見到食壽司都唔錯就入咗去試。原來呢間壽司店係以火車為主題,所有壽司、食物都係由火車响輸送帶運送過嚟你枱㗎。炙燒左口魚裙邊壽司炙燒將左口魚嘅肥美油脂香味充分散發出嚟,簡直入口即溶。炙熱芝士三文魚壽司三文魚肥美嫩滑,炙燒過有種獨特嘅香味,加上火炙過嘅芝士奶香,口感綿綿。隼列車壽司相信呢個係餐廳嘅招牌壽司,簡直就係一個迷你版嘅海鮮丼,超級豐富,打卡一流,有大赤蝦,吞拿魚蓉,海膽,魚子,三文魚等等。三文魚壽司三文魚好大塊,質素唔錯,肥美,魚油香。帆立貝壽司帆立貝好大隻又新鮮,鮮味十足,口感綿密。總括而言,壽司嘅種類都好多,係MegaBox食飯嘅其中一個好選擇。

炙燒左口魚裙邊壽司
炙燒將左口魚嘅肥美油脂香味充分散發出嚟,簡直入口即溶。

炙熱芝士三文魚壽司

隼列車壽司

三文魚壽司
三文魚好大塊,質素唔錯,肥美,魚油香。

帆立貝壽司
帆立貝好大隻又新鮮,鮮味十足,口感綿密。

2023-04-04 25 views
行完街👫🏻睇完戲🎦都攰攰地啦🥹係時間要醫下肚先😋俾門口吸引到😍壽司樣樣都想食🤭環境乾淨同舒適👍🏻唔同一般迴轉壽司😆用新幹線火車頭🚂送壽司🍱仲配埋日本歌音樂🎼(雖然唔知佢唱乜🤭🤭)一路食😋一路耳仔👂🏻都享受緊手🎼嗌咗好多嘢食😍蟹棒天婦羅、原條芝士穴子、盛岡冷面、芝士蛋糕、蟹柳沙律福袋、三文魚頭麵豉湯、大蝦天婦羅、雞軟骨、青瓜卷、加州卷、牛油果軟殼蟹卷、芝士吉列蝦卷、花之戀、粒粒飛魚子軍艦😘😘😘😘😘😘食物新鮮、鮮甜👍🏻 啖啖肉😘炸物鬆化👏火焰壽司🍣~全部都(衣枝棒)👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻最特別係盛岡冷麵🍜成架列車上~大人食得巧Happy😍仲有好多兒童套餐添😘😘小朋友👧🏻🧒🏻一定會好開心+興奮😁啱晒😘一家大細一齊食👏真係食得好開心😁全單仲有九折添👍🏻👍🏻
行完街👫🏻睇完戲🎦
都攰攰地啦🥹
係時間要醫下肚先😋
俾門口吸引到😍
壽司樣樣都想食🤭
環境乾淨同舒適👍🏻
唔同一般迴轉壽司😆
用新幹線火車頭🚂送壽司🍱
仲配埋日本歌音樂🎼(雖然唔知佢唱乜🤭🤭)
一路食😋一路耳仔👂🏻都享受緊手🎼

小朋友👧🏻🧒🏻一定會好開心+興奮😁
啱晒😘一家大細一齊食👏
真係食得好開心😁
全單仲有九折添👍🏻👍🏻
我有一位非常挑剔的朋友,常常說要找一家食材新鮮好味,又要環境舒適,服務不可以太爛,價錢又不可以太貴的餐廳。我每次都以「不如,自己煮吧!」這幾個字作出回應。今次佢話上網見到有人推介呢間【隼】,眼看圖中嘅環境真係幾舒服,就爽快地「YES!」而且春天嚟到,香港天氣越嚟越濕熱,沒有胃口食熱食,更加想食壽司類別。是晚兩個出發去Megabox,【隼】呢間舖頭都幾特別,門面企理仲有貫切返店舖列車風格,有一個站頭牌喺到。踏入店舖,長長的通道兩旁有著不同設計的座位,一邊是吧枱設計,一邊是卡位式設計,全木色配搭,令餐廳更有簡約感,入面牆身掛上很多不同年份嘅火車站頭照片。襯就晚市時段,先行提早入座,我們選了卡位,相當闊落、旁邊就是高速列車軌道,拎野食相當方便,比傳統嘅日式履帶送壽司更為過癮。坐低之後就掃一掃QR Code開始喺手機落單,款式都多,而且佢又多個類別她似是日推界咁,介紹返近期有咩特色可以Order。無幾耐啲壽司就一車車咁送過嚟,體驗都幾搞笑~首先送過嚟嘅係前菜◼️味付螺肉同盛岡冷麵!螺肉口感爽脆,冷麵口感清爽,冷麵器血都是火車型狀,小朋友見到一定會食多幾啖呀!麵條本體都幾有彈性,搭配凍凍哋酸酸哋嘅

無幾耐啲壽司就一車車咁送過嚟,體驗都幾搞笑~

首先送過嚟嘅係前菜

麵條本體都幾有彈性,搭配凍凍哋酸酸哋嘅冷麵汁,為開胃菜也是可以的!

◼️雞軟骨都上埋碟,炸得幾香口沒有太大驚喜,反宜份量偏小了一點。

◼️蔥吞拿魚腩福袋:香蔥同吞拿魚腩蓉嘅口感軟綿綿,外面包住嘅腐皮甜得嚟有啲Juicy食落口感綿綿哋得嚟又鮮又甜。唔同部位有唔同口感,呢件係品嚐到鮮嫩肉質及清甜魚味可能是佈滿油脂吧!

◼️蔥吞拿魚腩軍艦:呢款軍艦壽司充斥住吞拿魚腩同蔥嘅香氣,加埋又爽又脆嘅海苔口感一流。
◼️三文魚籽軍艦:佢哋嘅三文魚籽爆汁十足,入口即化,三文魚籽嘅鹹香同鮮甜嘅味道簡直係我嘅至愛。好像吃這個都沒有點太多Wasabi,因為已經夠鮮了!

◼️草燒三文魚壽司:呢款壽司出面都比較少見舖頭咁整,我覺得算係隼的招牌美食 - 三文魚嘅肉質十分鮮嫩,加埋香氣四溢的草木灰燒得啱啱好,味道非常獨特。

◼️牛油果軟殼蟹卷:呢款加州卷on top有牛油果醬,入面就包住酥脆嘅軟殼蟹,口感有層次。

◼️炙燒左口魚裙邊壽司:這款壽司我覺得係隼嘅另一款招牌美食,左口魚的肉質鮮嫩,配上燒得啱啱好嘅裙邊,魚油非常香濃,令人難以忘懷。

◼️海膽醬炙燒左口裙邊壽司:呢款係啱啱嗰款壽司嘅升級版,加埋海膽醬個鮮味更上一層樓。

◼️炙燒芝士三文魚壽司:同埋係炙燒芝士系列,濃郁嘅芝士同燒烤香氣配搭經典三文魚,沒有雪味又沒有根,咬落好滑。
◼️Cheese Cake 也不錯!

整體黎講,環境同服務都好滿意,每道壽司款式、醬汁都絕不馬虎, 人均唔洗300都可以一試~
$250 (Dinner)
  • 海膽醬炙燒左口裙邊壽司
  • 炙燒左口魚裙邊壽司
  • 蔥吞拿魚腩軍艦
2023-03-30 27 views
好耐都無嚟Megabox原來開咗間壽司鋪、有迴轉壽司嘅佈置,以新幹線為主題,食物會從路軌快速送到,可算係好貼題快狠「隼」~價位方便又唔貴喎~咁要睇埋食物質素啦~|炙燒芝士帆立貝(2件)|帆立貝厚切好厚肉,炙燒香過嘅芝士融合一齊多重滋味~|海膽花之戀(1件)|拆開原來有成三塊三文魚,但最正當然要一啖食落肚,海膽加三文魚嘅香氣充斥係口腔~慢慢品嚐先吞落肚🥰|粒粒飛魚籽軍艦(2件)|我最愛每次食壽司都必點,我最鍾意個種粒粒咬爆嘅口感🤣|海膽手卷|海膽質素唔錯,夠肥夠厚同夠香~性價比好高!|炙燒黑松露洋風三文魚(2件)|洋風原來即係黑松露醬炒洋蔥,洋蔥爽爽地,黑松露香氣同三文魚又幾夾~都算幾好嘅配搭同調味~|吞拿魚腩盛|有三款包括吞拿魚腩壽司、蔥吞拿魚腩軍艦、海膽醬燒吞拿魚腩壽司,海膽醬不至於蓋過魚嘅鮮味~都幾特別~蔥吞拿魚腩咬落好肥美~好滿足😍|芝士蛋糕|好重奶味同芝士味,細細件做甜品食落唔會太膩~good呀

|炙燒芝士帆立貝(2件)|
帆立貝厚切好厚肉,炙燒香過嘅芝士融合一齊多重滋味~

|海膽花之戀(1件)|

|粒粒飛魚籽軍艦(2件)|
我最愛每次食壽司都必點,我最鍾意個種粒粒咬爆嘅口感🤣

|海膽手卷|
海膽質素唔錯,夠肥夠厚同夠香~性價比好高!

|炙燒黑松露洋風三文魚(2件)|

|吞拿魚腩盛|

|芝士蛋糕|
好重奶味同芝士味,細細件做甜品食落唔會太膩~good呀
2023-03-30 73 views
本身係想去最大型嘅傢俬店度,睇吓啲平價傢俬添置下屋企,睇吓睇吓呀都行咗半日,結果就決定喺MegaBox呢度搵餐廳食晚飯😊😊行到嚟呢間係食壽司,仲有高速列車傳菜嘅壽司舖就入咗去了坐低之後係用QR code落單,我哋叫咗啲壽司,軍艦,腐皮壽司,魚生都好新鮮,腐皮壽司份量都好足,甜甜地咁。除咗壽司之外,仲有少少魚生刺身,炸物,小食, 湯品,拉麵等等嘅食物可以選擇所有食物都係以座位旁邊嘅列車傳送到你枱面,都幾得意,啱晒大人小朋友一齊去食,亦都唔需要等太耐😍

行到嚟呢間係食壽司,仲有高速列車傳菜嘅壽司舖就入咗去了

2023-03-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
Mega box的9樓可以說是小朋友的天堂~ 這家壽司店以高速火車為主題,場景佈置生動有趣,想必能吸引不少父母帶小朋友來用餐😆 QR code下單方便快捷👍🏻 看着壽司被火車送來的瞬間,心情莫名大好😍粒粒飛魚籽福袋小朋友最愛💗 飛魚籽口感香脆,內餡鮮美赤蝦刺身和海膽軍艦都是非常鮮甜可口,特別是海膽軍艦,鮮甜的味道在口中綻放✨三文魚籽軍艦和三文魚腩壽司三文魚肉質鮮美,搭配上滑順的壽司飯,一口咬下去,口感豐富。茶碗蒸和溶岩海膽魚餅茶碗蒸的蛋香味十分濃郁而且口感滑嫩,而溶岩海膽魚餅則是外酥內嫩,海膽流心的味道在口中綻放炙燒芝士三文魚和芝士蟹蓋鮮美的食材搭配上炙燒的芝士,口感好豐富👍🏻

粒粒飛魚籽福袋
小朋友最愛💗 飛魚籽口感香脆,內餡鮮美

赤蝦刺身和海膽軍艦
都是非常鮮甜可口,特別是海膽軍艦,鮮甜的味道在口中綻放✨

三文魚籽軍艦和三文魚腩壽司
三文魚肉質鮮美,搭配上滑順的壽司飯,一口咬下去,口感豐富。

茶碗蒸和溶岩海膽魚餅

炙燒芝士三文魚和芝士蟹蓋
鮮美的食材搭配上炙燒的芝士,口感好豐富👍🏻
2023-03-28 27 views
这家店的主题是列车,环境非常有趣。我尝试了他们的芝士年糕,外酥内软,里面的芝士是流心的,非常Q弹。盛岡冷面也非常美味,用小火车造型端出,非常可爱,小朋友们一定会喜欢。牛油果软壳蟹卷也是一道非常好吃的菜品。最后,我品尝了他们的隼鲜丼,满满的刺身铺在上面,非常美味。最后,让我们来谈谈价格。这家店的价格非常合理,性价比非常高。相比其他的寿司店来说,这里的价格还算是比较亲民的。总的来说,是一家非常有趣、美味、价格合理的寿司店。如果你正在寻找一家独特的餐厅,那么这里绝对是你的不二之选。
这家店的主题是列车,环境非常有趣。