1K
2024-04-21 189 views
今晚同朋去了間好日式風嘅居酒屋,位置都算方便在寶勒巷10號嘅9樓,當然都係要識飲識食嘅朋友先可以搵到,內裡裝修以日式居酒屋格局,有兩邊,一邊是房間,夠晒私隱度,另一邊就係普通嘅枱椅組合,這主打串燒,當然還有其他選擇,而同朋友一齊當要先點杯Sappro生啤先似在居酒屋內吹水,生啤口感清爽,入口不苦!先點份佐酒佳品燒鱈魚乾,燒得十分香脆,配埋個沙律醬入口味道更佳!另一個就係唐揚魷魚鬚,這裡炸得十分香脆,入口完全唔會覺得油膩,魷魚鬚十分彈牙爽口,同樣都係佐酒佳品!邊食邊吹串燒都不能少,我就點了燒牛小排同鹽燒大白鱔,燒牛小排肉質綿密,有咬勁且多汁,這使得每一口都帶來豐富的口感享受,點埋旁邊嘅芥末醬,味道更佳!而串鹽燒大白鱔,燒得皮脆肉香,師傅控制得剛好,見到塊皮燒得剛好,反轉金黃色嘅白鱔肉,入口鱔肉的爽甜,口感豐富!最後加埋個汁煮牛肉飯,在碗內放滿了汁煮嘅肥牛,加埋啲汁滲到彈牙煙靭嘅米飯上,一齊入口感覺飽滿。唔覺唔覺咁又一餐,另一個個人喜歡嘅地方就係這裡不停播放日本電視節目,邊食邊聽住電視嘅日本節目就好似身在日本嘅感覺!

Dinner
今日放工約咗人行尖沙咀 途經尖沙咀寶勒巷 突然之間 好想食串燒 間餐廳名好搞笑 餐廳名叫做#Hea Ha Hea Ha 居洒屋上到餐廳 我哋坐單邊位 入到去感覺好似去咗日本咁 同埋佢播啲音樂都係日本音樂 感覺好舒服首先我哋嗌左個 🌸前菜$28🌸Hea HaHea Ha招牌沙律$98🌸唐楊魷魚鬚$88🌸免治豬肉串$42🌸豚肉蘆筍卷$38🌸鹽燒大白鱔$78🌸高菜豆腐什菜鍋$68🌸螢光魷魚$68🌸熊本豬腩肉串$42🌸燒茄子$78入到去呢間餐廳食嘅嘢都好好味 太高質 又有CP值又抵😋😋
首先我哋嗌左個
🌸熊本豬腩肉串$42
🌸燒茄子$78
入到去呢間餐廳食嘅嘢都好好味 太高質 又有CP值又抵😋😋

2024-04-06
$400 (Dinner)
  • 鹽燒大白鱔
  • 燒茄子
  • Hea  Ha  Hea  Ha  招牌沙律
  • 豚肉芝士年糕
2024-04-14 87 views
週未鬆鬆,約了朋友尖沙咀行下看商舖精品擺設同服飾,行到有點累累地,找附近位餐廳晚餐,見樓下這餐廳名得意,上網看下有甚麼吃,見食物不錯,上了去,入到去環境寧靜,坐下看了餐牌叫了前菜  有鮮甜番茄味,酸粒夠酸味,爽口脆,好開胃口招牌沙津  少見,放了蓮藕片,蓮藕片烘過,入口脆卜卜,每款菜好新鮮鮮菜鮮味,唰唰聲,薯蓉嫩滑,好香薯味唐揚魷魚鬚  厚身,炸得好脆皮,好有煙韌性同彈牙爽滑,魷魚味好鮮香免治雞肉串  雞肉特別軟霖滑身,咬一口嘴嚼到, 好鮮雞肉香味,塗上蛋黄的雞肉身,香味再提升加多了一份鮮蛋香味,更滑身,豐富口感豚肉露筍卷  薄片身豚肉包住露筍,切得幼身露筍,仍保留豚肉濃香味,露筍爽脆,好新鮮菜鮮香味,味道搭配豚肉芝士年糕  少有,豚肉入面包住芝士年糕,年糕同豚肉好煙靭彈滑,同時有豚肉鮮香味和芝士鮮芝香味,另一種特色味道鹽燒大白鱔  灑了鹽白鱔身,僻了本身鱔好重腥味,平時怕吃腥味朋友,可以一叫,燒得嫩皮,魚肉脆滑爽身,好鮮海魚鮮香味高菜豆腐什菜鍋  菜片片濃香鮮菜鮮味,爽口嫩牙,菇的,好新鮮菇香鮮味,清新豆腐甜香味,消消油氣之選螢光魷魚  特別,幼細魷魚身,一夾好滑身,吃一口更嫩爽彈滑
前菜

有鮮甜番茄味,酸粒夠酸味,爽口脆,好開胃口

唐揚魷魚鬚

厚身,炸得好脆皮,好有煙韌性同彈牙爽滑,魷魚味好鮮香

螢光魷魚

特別,幼細魷魚身,一夾好滑身,吃一口更嫩爽彈滑,除本身魷魚海鮮魚鮮味,再有多一層甘甜鮮香味,另一種味道吃感
熊本豬胸肉串

少見大件,厚身的豬胸肉,不油膩,特别軟霖爽滑,濃郁豬胸肉香味,有層次口感
燒茄子

好少見那麼長身同厚度的茄子,熱度燒得剛剛好,好爽霖軟滑,濃茄子香味
梅子青檸梳打

清新香梅子味同檸檬味,平均酸甜,甜度適中
2024-04-06
$413.5 (Dinner)
2024-03-31 22 views
hea ha hea ha居酒屋,一間以串燒為主打的餐廳。喺度唔止有各式各樣嘅串燒,仲有其他美味嘅料理等緊你嚟品嘗。首先,我哋試咗牛脷心串。牛脷心肉質鮮嫩,經過炭火燒烤,帶出嚟嘅炭燒香氣令人垂涎欲滴。再嚟就係鹽燒大白鱔串,大白鱔肉質鮮美,配上微鹹嘅鹽燒調味,味道更加突出。如果你鍾意豬肉,咁西班牙橡木豬肋骨肉串一定唔可以錯過。豬肋骨肉質豐腴,經過慢燉烹調,入口即化。而雞頸肉串亦係一個不錯嘅選擇,肉質嫩滑,配上炭火燒烤嘅香味,令人回味無窮。鹽燒油甘魚鮫係另一款特色串燒,油甘魚鮫魚肉鮮嫩多汁,經過鹽燒處理,帶出魚肉嘅鮮味同鹹香。免治雞肉串亦係一個不錯嘅選擇,雞肉細緻多汁,烤至金黃色,口感香脆。如果你鍾意飯食,北海道蟹肉湯飯同鰻魚飯都係唔錯嘅選擇。北海道蟹肉湯飯以新鮮嘅蟹肉為主,湯底鮮甜,配上飽滿嘅蟹肉,味道豐富。鰻魚飯則以炭火燒烤嘅鰻魚配上軟糯嘅飯粒,香氣四溢。hea ha hea ha居酒屋嘅食物質素唔錯,價錢亦都相宜。如果你鍾意串燒同其他美食,不妨嚟到hea ha hea ha居酒屋一試。餐廳環境舒適,服務亦都友善,係一個適合與朋友或家人共享美食嘅好地方。

2024-03-31 25 views
    假日不外遊免得人 逼人,約了好友出來吃吃飯閒聊一番。聽朋友的口碑不錯,去了尖沙咀一間居酒屋, 「Heaha Heaha居酒屋」。這裡環境不錯有舒服感覺。有多款酒類及其他日本料理選擇,串燒款式也很多。    今天沒有喝酒只點了清爽的凍飲~凍烏龍茶  28元餐前小食 56元西班牙豬肋骨肉  48元肥瘦肉 平均有脂香,外面脆脆的又有微甜調味口感滋味。鹽燒大蝦 78元蝦大隻,肉質鮮甜燒得很香口。鹽燒油甘魚魚鮫 138 元外層香脆肉質嫩滑有油香,付有醬汁和鮮檸調味,邊聊邊吃相當滋味。北海道蟹肉湯飯 98元可每人一小碗分享,材料豐富蟹肉份量足有蟹聊和蛋花,湯底鮮甜味道很不錯!滿足!有感~香港也有好吃的,不一定要北上的!
    假日不外遊免得人 逼人,約了好友出來吃吃飯閒聊一番。
    今天沒有喝酒只點了清爽的凍飲~
凍烏龍茶  28元
餐前小食 56元
西班牙豬肋骨肉  48元
西班牙豬肋骨肉
肥瘦肉 平均有脂香,外面脆脆的又有微甜調味口感滋味。
鹽燒大蝦 78元
鹽燒大蝦
蝦大隻,肉質鮮甜燒得很香口。
鹽燒油甘魚魚鮫 138 元
鹽燒油甘魚魚鮫
北海道蟹肉湯飯 98元

滿足!
有感~香港也有好吃的,不一定要北上的!
2024-03-28
西班牙豬肋骨肉
鹽燒大蝦
鹽燒油甘魚魚鮫
2024-03-30 20 views
前排去咗間呢間Hea Ha Hea Ha居酒屋!個名都幾特別。佢嘅菜單真係好豐富,都有幾多串燒選擇!我就分享下我食咗邊幾樣同邊啲好食啦!首先,如果你鍾意串燒,你一定要試下佢嘅牛脷心串!牛脷心肉質鮮嫩多汁,每一口都好滋味!另外,佢嘅鹽燒大白鱔串都係一個不容錯過嘅選擇!大白鱔肉質鮮美,配上鹽燒嘅調味,味道更加突出!如果你想要嚐下豬肉串,我推薦你試下佢嘅西班牙橡木豬肋骨肉串!豬肉肉質鮮嫩,橡木燒烤嘅香味令味道更加濃郁!雞頸肉串都係一個好受歡迎嘅選擇!雞頸肉嫩滑多汁,燒烤後更加香口!如果你鍾意魚類,你一定要試下佢嘅鹽燒油甘魚鮫!油甘魚鮫鮮美嫩滑,鹽燒調味更加突出魚嘅鮮味!佢仲有其他嘅選擇,例如免治雞肉串!免治雞肉鮮嫩多汁,每一口都好美味!如果你想要一個滿足嘅主食,我推薦你試下佢嘅北海道蟹肉湯飯!湯飯濃郁鮮美,加上蟹肉嘅鮮甜,絕對令你食得好開心!最後,如果你鍾意鰻魚嘅話,你一定要試下佢嘅鰻魚飯!鰻魚肉質鮮嫩,配上飯嘅口感,每一口都好滿足!總括嚟講,Hea Ha Hea Ha居酒屋係一間提供豐富選擇嘅餐廳,佢嘅菜單有好多串燒選擇同埋其他美味嘅菜式!如果你想要一個多選擇嘅晚餐,嚟呢度應該會食得好開心

總括嚟講,Hea Ha Hea Ha居酒屋係一間提供豐富選擇嘅餐廳,佢嘅菜單有好多串燒選擇同埋其他美味嘅菜式!如果你想要一個多選擇嘅晚餐,嚟呢度應該會食得好開心!
2024-03-29 55 views
    同事介紹了這間開張不久的居酒屋給我,表示試過出品不錯!今晚與朋友正好想找個適合傾偈的地方,於是過來試試~"Heaha heaha"居酒屋的名字改得很貼切,地方不算很寬敞但整潔座位舒適也有廂房,燈光柔和令人放輕鬆是間新派居酒屋可以Hea ha的地方。Menu上不少菜餚選擇,串燒,炸物,雞,牛,羊,海鮮,肉類,佐酒小食,沙律和飯,麵,酒類,無酒精飲品..... 等等。先點了飲品~梅子青檸梳打烏龍茶吸一口透心涼的梅子青檸梳打,酸酸甜甜醒神非常!再點了:塩燒大白鱔肉厚而爽口質地扎實,肥美甘香皮脆肉滑很新鮮!滴下檸檬汁更添鮮味!燒牛橫隔肉~牛味濃,肉質軟滑面層燒得香脆可口。燒連殼廣島蠔蠔杯深充滿海洋味,蠔肉爽滑鮮甜。很有質素!螢光魷魚這款會發光的魷魚無論生食或熟食都一樣的好味!這款是醃過的佐酒一流!肥美鮮味外層帶爽脆甜味濃郁,吃完滿口鮮甜餘韻。bbj北海道蟹肉湯飯湯飯配料豐富,非常吸引!有滑滑蛋花和蟹棒,面層蟹肉份量足。湯底鮮甜,飯粒口感清爽,吃完很有飽足感。這間居酒屋真不錯!
    同事介紹了這間開張不久的居酒屋給我,表示試過出品不錯!
今晚與朋友正好想找個適合傾偈的地方,於是過來試試~
先點了飲品~
烏龍茶
吸一口透心涼的梅子青檸梳打,酸酸甜甜醒神非常!
再點了:
塩燒大白鱔
燒牛橫隔肉~
牛味濃,肉質軟滑面層燒得香脆可口。
燒牛橫隔肉
燒連殼廣島蠔
蠔杯深充滿海洋味,蠔肉爽滑鮮甜。很有質素!
燒連殼廣島蠔
螢光魷魚
這款會發光的魷魚無論生食或熟食都一樣的好味!
螢光魷魚
這款是醃過的佐酒一流!
肥美鮮味外層帶爽脆甜味濃郁,吃完滿口鮮甜餘韻。bbj
北海道蟹肉湯飯
湯飯配料豐富,非常吸引!
北海道蟹肉湯飯
有滑滑蛋花和蟹棒,面層蟹肉份量足。
湯底鮮甜,飯粒口感清爽,吃完很有飽足感。
這間居酒屋真不錯!

2024-03-25
燒牛橫隔肉
2024-03-26 12 views
今晚同朋友來食串燒聊天,傾傾下都食咗好耐,最近工作忙碌,今晚真係可以好好Hea番一晚。環境舒適寬敞,濃厚日式居酒屋情懷。•花花玉子燒 $78賣相好可愛,玉子燒層次好豐富,外層白色蛋白包住玉子燒感好滑溜。•螢光魷魚 $68口感嫩滑,入口爆膏鮮甜•高野豆腐什菜鍋 $68高野豆腐質感細密彈性,吸收曬湯汁,好好食。•自家製甲羅燒拌法包 $138香濃甲羅燒入面有滿滿蟹膏,味道鮮甜,配法包同竹炭麵包二種不同口感配搭。•鹽燒大白鱔 $68皮脆肉嫩,肉質肥美。•西班牙橡木豬果肋骨肉串 $48肉味香濃,油脂滿滿,口感爽脆•免治雞肉串 $42點上蛋汁,口感滑溜豐富•青椒仔 $29外皮特別薄身,味道微甜•日本BB番薯仔 $28味道香甜軟熟•熊野山里 備長炭熟成梅酒 $68醇厚甘甜清爽熟成梅酒,好岩女士飲

•花花玉子燒 $78

•螢光魷魚 $68
口感嫩滑,入口爆膏鮮甜

•高野豆腐什菜鍋 $68
高野豆腐質感細密彈性,吸收曬湯汁,好好食。

•自家製甲羅燒拌法包 $138

•鹽燒大白鱔 $68
皮脆肉嫩,肉質肥美。

•西班牙橡木豬果肋骨肉串 $48
肉味香濃,油脂滿滿,口感爽脆

•免治雞肉串 $42
點上蛋汁,口感滑溜豐富

•青椒仔 $29
外皮特別薄身,味道微甜

•日本BB番薯仔 $28
味道香甜軟熟

•熊野山里 備長炭熟成梅酒 $68
醇厚甘甜清爽熟成梅酒,好岩女士飲

2024-03-24
2024-03-25 39 views
朋友介紹話呢間新開居酒屋食物不錯,好多款式串燒選擇,小食熟食也多選擇。店名好有特色Hea Ha Hea Ha好適合現在的我,慢活人生享受生活。✦螢光魷魚螢光魷魚飽滿多膏,口感爽脆好鮮甜。✦花花玉子燒可愛到不得了造型!吃起來軟嫩,份量絕對不少,玉子燒充滿層次,質地厚實之餘仲好軟滑,賣相充滿日本風味。✦自家製甲羅燒拌法包 蟹膏甘香鮮甜,吃起仲有一絲絲蟹肉,配搭法包香脆口感,而竹炭麵包口感則較柔軟。✦鹽燒大白鱔肥美好厚肉,皮脆肉嫩,鱔肉爽甜。✦西班牙橡木豬果肋骨肉串帶少少筋膜,肉質爽彈肉味濃,油份豐富,略帶橡果油潤甘香,口感爽脆。✦免治雞肉串雞肉串𥚃面軟骨爽脆,做出來的口感不錯。✦青椒仔較細小外皮好薄,吃起來微甜後味微苦。✦日本BB番薯仔一口一粒,味道香甜。✦高野豆腐什菜鍋高野豆腐海綿般細密的口感,彈性非常好,雜菜鍋以鮮甜蔬菜與豆腐配搭濃郁美味。✦熊野山里 備長炭熟成梅酒 13%酒精濃度,醇厚甘甜,回味清爽。

✦螢光魷魚
螢光魷魚飽滿多膏,口感爽脆好鮮甜。

✦花花玉子燒

✦自家製甲羅燒拌法包

✦鹽燒大白鱔
肥美好厚肉,皮脆肉嫩,鱔肉爽甜。

✦西班牙橡木豬果肋骨肉串

✦免治雞肉串
雞肉串𥚃面軟骨爽脆,做出來的口感不錯。

✦青椒仔
較細小外皮好薄,吃起來微甜後味微苦。

✦日本BB番薯仔
一口一粒,味道香甜。

✦高野豆腐什菜鍋

✦熊野山里 備長炭熟成梅酒
13%酒精濃度,醇厚甘甜,回味清爽。
2024-03-23
2024-03-17 10 views
食串燒可以好隨意,好容易就食完一串,今晚黎咗Hea Ha Hea Ha 居酒屋食串燒。坐低後,店員便送上熱茶和前菜。🌸前菜有3款醃製的漬物,蘿蔔、薑片和青瓜。我較喜歡蘿蔔,爽口微甜,令人開胃。🌸枝豆枝豆爽口,外面加咗鹽粒鹹鹹地。🌸花花玉子燒上枱時已聞到蕃茄香,蛋白幾滑包着雞蛋,口感很滑。🌸燒油甘魚鮫油甘魚鮫可以點蘿蔔酸汁食,又或者加青檸甘桔汁食,我鍾意加青檸甘桔汁,除咗提升油甘魚香味,仲有微酸的香氣,味道清新。🌸免治雞肉串外脆內有粒粒軟骨,雞蛋加豉油,醬汁微鹹香。🌸雞腳筋雞腳筋有嚼勁的骨,帶有膠質。🌸熊本豬腩肉串外表燒得焦香,皮的口感煙韌,肥膏軟腍肥美,腩肉較乾身。🌸雞翼雞翼頗肥美,咬開時冒出煙,皮脆肉結實。🌸大蔥雞肉串大蔥鮮嫩多汁,仲有少少鹹香,雞肉嫩滑。🌸日本BB番薯仔細細粒BB番薯仔帶蜜糖甜味,質地軟糯。🌸燒日本淮山淮山超脆口,醬汁微鹹,木魚很香。果然係Hea Ha Hea Ha又一串。

坐低後,店員便送上熱茶和前菜。
🌸前菜
🌸枝豆
枝豆爽口,外面加咗鹽粒鹹鹹地。
🌸花花玉子燒
上枱時已聞到蕃茄香,蛋白幾滑包着雞蛋,口感很滑。
🌸燒油甘魚鮫
🌸免治雞肉串
外脆內有粒粒軟骨,雞蛋加豉油,醬汁微鹹香。
🌸雞腳筋
雞腳筋有嚼勁的骨,帶有膠質。
🌸熊本豬腩肉串
外表燒得焦香,皮的口感煙韌,肥膏軟腍肥美,腩肉較乾身。
🌸雞翼
雞翼頗肥美,咬開時冒出煙,皮脆肉結實。
🌸大蔥雞肉串
大蔥鮮嫩多汁,仲有少少鹹香,雞肉嫩滑。
🌸日本BB番薯仔
細細粒BB番薯仔帶蜜糖甜味,質地軟糯。
🌸燒日本淮山
淮山超脆口,醬汁微鹹,木魚很香。

果然係Hea Ha Hea Ha又一串。
2024-03-17 7 views
尖沙咀開旺返一點,到處的食肆也很多人,還是想找個地方可舒服用餐的,見到Hea Ha這麼有趣的店名就選了這間。枝豆,粒粒分明,豆軟硬適中,鹽的味道剛剛好不會太多。免治雞肉串,免治雞肉裏面有軟骨做到卜卜脆的效果,蛋加醬油使雞肉更滑溜,醬香的味道很濃。熊本豬腩肉串,腩肉的醬油味道濃烈,肉質有咬口,脂肪比例均勻。雞腳筋,這個很少見的,腳筋燒出來沒有我預想的硬,質感是軟中帶硬,味道鹹鹹香香,值得一試。大蔥雞肉串,蔥爽脆清身,每啖也是索索聲的,雞肉燒得嫩滑可口,醬汁味道較淡口可吃到雞的原味。燒日本淮山,淮山新鮮爽脆,外表燒得乾身,味道鮮甜。燒帶殼岩手生蠔,蠔肉細滑,味道鮮甜,吃後有淡淡的回甘味道。雞翼,廚師燒得脹卜卜做到外脆內軟,肉汁還可保留在雞翼內,這是用心之作,平時會清走部分雞皮的我也忍不住要全部吃了。燒油甘魚鮫,魚皮燒得金香,魚鮫肉厚質感嫩滑,而且油脂豐富香味十足,魚肉加上酸汁使鮮味更加特出。味道: 可以一試環境: 可以Hea吓衛生: 整潔服務: 殷勤價錢: 正常
枝豆,粒粒分明,豆軟硬適中,鹽的味道剛剛好不會太多。

燒日本淮山,淮山新鮮爽脆,外表燒得乾身,味道鮮甜。
燒帶殼岩手生蠔,蠔肉細滑,味道鮮甜,吃後有淡淡的回甘味道。
味道: 可以一試
環境: 可以Hea吓
衛生: 整潔
服務: 殷勤
價錢: 正常
2024-03-14 21 views
午餐友人推介這間小店一聚,在寶勒巷的商廈9樓。店中充滿日式味道,有點特色。前菜漬物蓮藕十分爽口。而麵豉湯配料都十分豐富,不是一般開水的湯。生薑豚肉飯與汁煮牛肉飯也不欺場,肉汁滿滿,而豚肉有淡淡薑味,充滿日本小店的風味。

2024-03-12
Lunch
2024-03-13 16 views
尖沙咀居酒屋林立,有同事介紹响寶勒巷有間叫Heaha Heaha 嘅樓上居酒屋,話啲嘢抵食性價比高,今晚就去試吓Menu好多選擇花多眼亂,生嘅熟嘅煮物燒物都叫啲試吓🌟帆立貝刺身由北海道直送,爽口鮮甜,新鮮度足🌟原隻燒雞翼由日本直送,表皮燒到香脆,入面保持肉汁,調味剛好鹹度適中🌟燒雞心就選擇咗汁燒,少少甜加辣粉食好惹味,而且冇一般內臟嘅怪味🌟串燒雞頸肉好爽口,越咬越香有雞味,燒到表皮少少焦香特別好食🌟青椒仔燒完後加上少少木魚絲調味,屬於日式嘅味道🌟燒茄子雖然等嘅時間耐啲,但一上枱嘩一聲,成隻手臂咁長嘅茄子上面鋪滿木魚絲同蒜蓉,好香好惹味,等咁耐都值得🌟牛筋大根味噌煮,牛筋炆到非常腍又入味,加上大根蘿蔔,簡直係絕配🌟燒沖繩豬手做法應該係將豬手炆到又腍又入味,上枱之前用火槍燒香,呢個餸可以話係全晚嘅高潮,因為豬手炆到完全入哂味,表皮再用火槍燒香,果特別好食🌟玉子燒即叫即整,味道偏甜,蛋味勁香🌟最後加個牛肉烏冬,牛肉應該先燒過,然後放到係烏冬入面,湯汁吸收咗牛嘅脂肪香,好濃好好味我哋每人飲咗兩杯大啤,再加上食咗咁多嘢都係大約$1000。果然性價比係高,而且味道都唔錯,下次再約多幾個friend
Menu好多選擇花多眼亂,生嘅熟嘅煮物燒物都叫啲試吓

🌟帆立貝刺身由北海道直送,爽口鮮甜,新鮮度足

🌟青椒仔燒完後加上少少木魚絲調味,屬於日式嘅味道

🌟玉子燒即叫即整,味道偏甜,蛋味勁香

我哋每人飲咗兩杯大啤,再加上食咗咁多嘢都係大約$1000。果然性價比係高,而且味道都唔錯,下次再約多幾個friend一齊嚟食
2024-03-10 12 views
尖沙咀居酒屋真係何其多,今日朋友介紹間比較特色啲嘅居酒屋,喺寶勒巷上樓位置。餐廳一貫日式居酒屋嘅裝修,坐低見到個前菜顏色醃得個豐富,仲有個好得意嘅筷子座,感覺有啲似日式家庭料理。呢度是日推介都幾有特色菜,好多平時少見菜式。沖繩味噌豬手$38,上枱賣相已經好精緻,有啲日式小店嘅感覺,木魚絲及蔥花,入口又香又淋,非常之入味。大根味噌牛根$78,日式居酒屋必食菜式,入口味道香濃,牛筋份量非常之豐富,入口黏口又彈牙,加上蘿蔔嘅清甜,個汁仲有少少花椒八角香料,所以味道很有層次。玉子燒$68,餐廳即叫即做,所以等嘅時間會長一點,但一口即是食到外皮充滿蛋香,再加上高湯嘅甜味,味道出色。串燒有燒雞翼$42,這裏大部份雞嘅材料都係日本進口,有一夜干嘅處理,所以外皮特別香脆焦香,一咬開裏面肉汁即刻滲晒出嚟!燒雞心$32,入口沒有內臟燥味,處理得好好,爽身又香口。燒雞頸肉$30,入口非常彈牙,雞肉部份有肉啲甜味。原隻燒茄子,充滿蒜香及木魚絲,慢火由生燒到熟,醬汁味道深入茄子,肉身清甜又不肥膩。最後叫咗個牛肉烏冬68,出奇地牛肉用料好多,個烏冬仲係日本烏冬,非常彈牙。餐廳的確非一般居酒屋,所以上枱賣相都精緻啲
呢度是日推介都幾有特色菜,好多平時少見菜式。
燒沖繩豬手
牛筋大筋味噌煮
串燒雞翼
燒雞心$32,入口沒有內臟燥味,處理得好好,爽身又香口。
燒雞頸肉$30,入口非常彈牙,雞肉部份有肉啲甜味。
牛肉烏冬
餐廳的確非一般居酒屋,所以上枱賣相都精緻啲,時間相對地會等耐啲,而大部份食物都即叫即造,用心製造,絕對唔Hea你,價錢仲要好合理,為咗食好嘢,值得等待!
燒沖繩豬手
牛筋大筋味噌煮
串燒雞翼
牛肉烏冬
2024-02-24 16 views
朋友最鍾意居酒屋飲兩杯落肚~放工就去尖沙咀寶勒巷樓上居酒屋Hea Ha😂吹下水~|雞腳筋| $30煙煙韌韌又幾有嚼頭~送酒一流~|唐揚炸白膳| $68炸至金黃色,外層香脆唔油膩,魚肉滿滿有肉汁~|豬肋骨肉| $48口感唔油膩,脂肪比例剛剛好~咬落軟嫩有嚼勁|沖繩味噌豬手| $38好腍滑入味~要時不時食下豬手補充骨膠原~|味噌牛什煮| $108牛什份量好多,有牛肺牛膀腸都好入味~食到停唔到口~|油甘魚餃| $138油脂及膠質重,蛋白質豐富,營養價值非常高,肉厚肥嫩,魚肉細緻,真係入口甘香油份充足。|蟹肉湯飯|$98自家熬製蟹湯,當然更加鮮濃,啖啖鮮味,上面舖有一絲絲蟹肉,湯飯暖身一流~

|雞腳筋| $30
煙煙韌韌又幾有嚼頭~送酒一流~

|唐揚炸白膳| $68
炸至金黃色,外層香脆唔油膩,魚肉滿滿有肉汁~

|豬肋骨肉| $48
口感唔油膩,脂肪比例剛剛好~咬落軟嫩有嚼勁

|沖繩味噌豬手| $38
好腍滑入味~要時不時食下豬手補充骨膠原~

|味噌牛什煮| $108
牛什份量好多,有牛肺牛膀腸都好入味~食到停唔到口~

|油甘魚餃| $138

|蟹肉湯飯|$98