2024-09-10
//02 09 24 晴天🌞18:45 尖沙咀 K11 Art Mall爽玩露營 ☺︎夏天想去𝘨𝘭𝘢𝘮𝘱𝘪𝘯𝘨,最怕又熱又焗,蚊叮蟲咬。如果想避免以上嘅問題,咁「尖沙咀」𝘒11嘅火土燒肉,就一定啱晒大家。以露營風做主題,裏面所有嘅裝修、枱凳、佈置同餐具,都令人仿似置身於𝘨𝘭𝘢𝘮𝘱𝘪𝘯𝘨當中🏕️,能夠喺冷氣底下享受𝘤𝘩𝘪𝘭𝘭爆嘅露營體驗,簡直係無比興奮啊!𖤐ˊ會有加一服務費🔻全牛特選拼盤 HKD$478ꕀ牛肋肉 啖啖肉汁 會連住少少筋位 有咬口 但又唔會好韌 肉味同油香 平衡得相當完美薄牛舌嫩中帶脆 有牛味 配以大量蒜茸及蔥花一齊網燒出嚟嘅味道又香又惹味牛胸腹肉質軟嫩有嚼勁 油脂細膩 而且油筋位多豐富嘅油花 燒完之後香氣四溢 牛里脊肉超級𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺 脂肪位相對較少 但肉味係當中最濃雪花牛小排會食到脂肪帶嚟嘅柔嫩口感 肉汁份外甘甜再將佢邊位燒至酥脆 每啖都令人徹底著迷🔻岩手縣玄米牛 HKD$148追加 越見松露醬汁 + HKD$10ꕀ玄米牛雪花分布均勻 細緻 肉質軟腍 入口即化隨住咀嚼嘅時候 豐厚嘅油脂及肉汁會不斷蔓延於口腔裏面而呢種感覺唔油膩之餘 仲非常柔順 再蘸上生雞蛋嘅松露醬汁 可以話
02 09 24 晴天🌞
18:45 尖沙咀 K11 Art Mall