2022-10-13 174 views
這間位於鑽石山的西餐廳,最近推出的澳洲和牛西冷套餐,大大份250g 都不用$300,平過自己屋企煮,性價比高。餐廳還提供多款晚市套餐選擇,價錢由$168起,同樣包餐湯、自家製麵包、前菜/沙律、餐飲及甜品,均屬精明之選。🌸是日餐湯及自家製麵包忌廉磨菇湯口感濃稠,自家製麵包配士多啤梨醬,質感軟熟,若可以翻一翻熱會更討好。前菜🌸手製意式濃郁蕃茄醬肉丸🌸燒薯仔藜麥田園沙律 伴日式油醋汁主菜🌸澳洲和牛西冷 $288選了五成熟,生熟度剛剛好,肉質粉嫩有彈性,牛味濃郁,肉汁非常豐富,質素不錯,250g份量對牛魔王來說非常滿意,配菜還有車厘茄、烤蒜頭及炸薯條。🌸燒雜菌薄餅 $168雜菇份量超多,鋪滿整個薄餅表面,薄餅屬薄脆餅底,邊邊位比較脆身,中間部份則較腍。🌸Oreo 蛋糕份量輕巧,味道偏淡,甜度不高。🌸餐飲可選檸檬茶或水果茶,另加$10可轉即磨咖啡。

🌸是日餐湯及自家製麵包

前菜
🌸手製意式濃郁蕃茄醬肉丸

🌸燒薯仔藜麥田園沙律 伴日式油醋汁

主菜
🌸澳洲和牛西冷 $288

🌸燒雜菌薄餅 $168

🌸Oreo 蛋糕
份量輕巧,味道偏淡,甜度不高。

🌸餐飲
可選檸檬茶或水果茶,另加$10可轉即磨咖啡。
2022-10-09 150 views
我哋嗌咗澳洲和牛西冷($288)同埋煙三文魚薄餅($112)嗰個套餐包括咗餐湯、餐包同埋沙律我覺得最特別嘅係嗰個餐包(我哋一開始心諗唔係應該配牛油嘅咩🤔🤔)點知呢個餐包係配紅莓醬嘅😱😱食落去真心比我哋想像中Match咁首先講咗嗰個和牛西冷先啦我哋就嗌咗五成熟嘅食落去有少少入口即化嘅感覺🤩🤩因為真係好腍,一啲都唔韌而且牛肉味都真係好濃郁👍👍但係又唔會覺得好Heavy之後嗰個薯條亦都係新鮮滾熱辣炸起嘅🔥🔥所以真係好脆口跟住就講埋嗰個煙三文魚薄餅先啦我第一眼見到係有啲驚訝嘅🤔🤔因為無諗過係會有咁大塊煙三文魚所以真心好足料🥳🥳而且嗰個批底食落去真係好脆(有少少似食緊脆片咁😂😂)再配埋Pizza入面嘅芝士就更加夾最後就講埋嘢飲方面啦嗰個套餐本身就包咗一杯嘢飲嘅(我朋友就揀咗飲凍奶茶)我就叫咗一杯Oreo脆趣($42)飲落去好重Oreo香味之餘☺️☺️而且又唔會太過甜

嗰個套餐包括咗餐湯、餐包同埋沙律
我覺得最特別嘅係嗰個餐包
(我哋一開始心諗唔係應該配牛油嘅咩🤔🤔)
點知呢個餐包係配紅莓醬嘅😱😱
食落去真心比我哋想像中Match

咁首先講咗嗰個和牛西冷先啦
我哋就嗌咗五成熟嘅
食落去有少少入口即化嘅感覺🤩🤩
因為真係好腍,一啲都唔韌
而且牛肉味都真係好濃郁👍👍

我第一眼見到係有啲驚訝嘅🤔🤔
因為無諗過係會有咁大塊煙三文魚
所以真心好足料🥳🥳
而且嗰個批底食落去真係好脆
(有少少似食緊脆片咁😂😂)
再配埋Pizza入面嘅芝士就更加夾

最後就講埋嘢飲方面啦
嗰個套餐本身就包咗一杯嘢飲嘅
(我朋友就揀咗飲凍奶茶)
我就叫咗一杯Oreo脆趣($42)
飲落去好重Oreo香味之餘☺️☺️
而且又唔會太過甜
2022-10-02 183 views
星期日新增之中午套餐有麫包,餐湯,主菜(羊架有口感),餐凍奶茶,很豐富,味道很不錯,服務也很親切,價錢合理,環境很不錯。另自加甜品,很精美,好食,值得分享👍👍👍

另自加甜品,很精美,好食,值得分享👍👍👍

2022-10-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2022-09-13 1817 views
//< Hoko Farm >小編同朋友玩完tufting去食晚餐,見接近9:00既呢間餐廳仲入得,就試下喇!😏————————————- 精選二人餐 $338 -呢個價錢有7樣items!➕埋一都唔洗$400,夜晚食西餐呢個價錢性價比極高😎時日餐湯 + 自家製麵包餐湯🥣係蘑菇🍄忌廉湯~ 菇菇味都夠,唔會好綢,唔錯~ 自家製麵包正常,但係配果醬而唔係牛油🧈硬係覺得怪怪的🤣前菜:水牛雞翼4隻雞翼尚算大隻,炸得香脆~ 配埋酸酸甜甜既水牛城汁好味道🥰 呢間既sauce唔算好辣~雞翼隔離仲有黑醋既沙律🥗菜!飯:黑松露芝士野菌燴飯小編覺得呢個飯唔夠chewy!菇菇份量幾多,黑松露醬攪拌均勻後覺得唔算好濃郁~🤓主菜:燒黑毛豬扒配薯菜雖然賣相睇落乾,但係食落okay的😝 配埋焗左既蒜頭🧄幾好~ 呢度既薯條🍟幾好食!炸得香脆有肉地😍甜品:榛子朱古力蛋糕雖然細細件,但係味道還好,唔難食🤣飲品:水果茶正常發揮,有d似fruit punch個種味道🤪————————————評分:7.3/10地址:鑽石山荷李活廣場2樓288號舖營業時間:08:00-22:30
< Hoko Farm >

主菜:燒黑毛豬扒配薯菜
燒黑毛豬扒配薯菜

甜品:榛子朱古力蛋糕
榛子朱古力蛋糕

雖然細細件,但係味道還好,唔難食🤣

飲品:水果茶
水果茶

正常發揮,有d似fruit punch個種味道🤪
————————————

Dinner
水牛城雞翼
燒黑毛豬扒配薯菜
2022-08-27 476 views
行完荷里活廣場,比呢間西餐廳嘅環境吸引,感覺幾舒服同開揚,所以入左去試吓。晚市都有套餐,幾抵食,我哋兩個人叫咗:一人套餐另加小食&白酒,咁樣可以試多啲野。賣相幾好但略嫌有啲清淡,感覺好似健康嘅西餐,重口味人仕可叫其他款式試吓😋。最欣賞係Pizza:好多芝士可以拉絲,餅皮夠薄好脆口,不過要趁熱食,凍左會硬冇咁好食。甜品就麻麻,應該係木糠布甸嚟嘅。入座嗰陣,侍應話限時個半鐘,但最後都無趕我哋走,可以慢慢傾吓偈。👍🏻👍🏻👍🏻

2022-08-25 405 views
今次黎到鑽石山,估唔到都有幾多食肆選擇,未到lunch時間,已經見依間要排隊拎飛,一於試試Lunch時間,所有菜式都會跟餐湯,餐包同野飲品,一定夠飽藍梅醬, 個人表示幾喜歡黎個All day breakfast 先,個黑松露醬好正磨菇炒得幾香,不錯經典燒烤汁手製 和牛煙肉漢堡伴薯條見到OpenRice食評咁多人都推介,一於試試感覺上lunch時間就開始供應薯條,夠熱夠香夠脆總結:價錢正常,Fusion菜,多選擇

Lunch時間,所有菜式都會跟餐湯,餐包同野飲品,一定夠飽
藍梅醬, 個人表示幾喜歡

黎個All day breakfast 先,個黑松露醬好正
磨菇炒得幾香,不錯

經典燒烤汁手製 和牛煙肉漢堡伴薯條

見到OpenRice食評咁多人都推介,一於試試
感覺上lunch時間就開始供應薯條,夠熱夠香夠脆

總結:價錢正常,Fusion菜,多選擇

$150 (Lunch)
地點: 非常方便,地鐵站,巴士站上蓋;服務:員工服務非常好;食物:多元化多種鎮,fusion,新式有創意得黎大人細路都啱食, very nice choice for family & friends!!叫咗:夏威夷風情薄餅$102,個餅底意外驚喜好脆,好香口,又多料,推介,好味!!巴馬臣芝士番茄醬闊條麵$98,都幾大份,又係好足料多肉醬,番茄醬夠惹味,夏天好醒胃;經典燒烤汁手製和牛煙肉漢堡,轉竹炭包$126,竹炭包幾特別,個和牛煙漢堡夠大舊。
地點: 非常方便,地鐵站,巴士站上蓋;

服務:員工服務非常好;

• 夏威夷風情薄餅
  • 巴馬臣芝士番茄醬闊條麵
  • 番茄醬闊條麵
2022-08-06 422 views
Badboy因為買咗飛喺荷里活廣場睇戲,所以嚟咗呢間餐廳食嘢。Badboy叫咗個尊享一人餐+$120升級主菜做燒美國頂級肉眼扒,盛惠$308!-前菜🥙煙鴨胸藜麥田園沙律正正常常無特別,賣相一般。-主菜🥩燒美國頂級肉眼扒厚係幾厚,但口感太結實同乾身,無乜肉汁,唔係幾值呢個價錢。食扒都係去番d扒房會好d。-甜品🍋檸芝士餅唔錯,檸檬味清新,酸酸地。-另外badboy叫咗兩碟小食😗-金沙甜薯條$75無哂蕃薯條就轉咗普通薯條,不過果層金沙先係重點,真係幾好食,好食過跟餐個薯條。-水牛雞翼(5隻)$68雞翼味道ok,口感都ok,但當中有一隻食咗一半發現未熟哂,唔敢食埋佢。-Oreo脆趣奶普$42都係普普通通無咩特別
前菜
🥙煙鴨胸藜麥田園沙律
正正常常無特別,賣相一般。
主菜
🥩燒美國頂級肉眼扒
甜品
🍋檸芝士餅
唔錯,檸檬味清新,酸酸地。
另外badboy叫咗兩碟小食😗
金沙甜薯條$75
水牛雞翼(5隻)$68
Oreo脆趣奶普$42
都係普普通通無咩特別
2022-07-30 617 views
一般我們都在家自製ADB,但昨天太忙, 沒時間補充食材,今日就唯有外出食啦。自從搬到附近住,呢間餐廳一早已在我的收藏夾內, 今天終於有機會一試。 早上8:30去到,已有多枱食客,不過都唔洗等位。 今次分別叫咗和牛漢堡扒(E餐)及全日早餐(K餐),兩個餐都👌🏻,但我希望牛角包熱啲,咖啡都是正常。 價錢合理。我地應該都會間中嚟再幫襯😊

早上8:30去到,已有多枱食客,不過都唔洗等位。

我地應該都會間中嚟再幫襯😊
全日早餐
和牛漢堡扒烤香腸⋯
全日早餐
和牛漢堡扒烤香腸⋯
餐廳環境及服務都不錯,座位寬敞舒適,適合二人約會或家庭聚會🥂 價錢中等,食物質素正常,份量正常,餐廳人流較多,不適合久坐,喺荷里活廣場行完街可以試吓~☺️═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖人均消費約$200以下便夠飽肚-𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓🥖自家製麵包配果醬 Homemade Bread With Jam✨𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆 🍗秘製香草即烤原隻燒春雞(900g) 伴薯條 Herb-Roasted Poussin(900g) With Fries ($148)✨抵食!即叫即製🔥 大約等10分鐘,燒春雞大小適中,雞肉算嫩滑,配薯條十分飽肚😆(如覺得dry 可另外向店員要燒汁)🐠鹽煎比目魚柳伴海膽明太子忌廉汁闊條麵 Salt-Grilled Flatfish Fettuccine With Mentaiko Sea Urchin Cream Sauce ($145)✨醬汁有驚喜,夠香濃,配搭魚柳及明太子一流!🍄黑松露芝士野菌意式燴飯 Black Truffle & Mixed Mushroom Risotto ($98)✨燴飯夠香濃,鋪滿黑松露及芝士碎,多野菌!飯份量偏少🫧餐廳收

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

人均消費約$200以下便夠飽肚
𝑨𝒑𝒑𝒆𝒕𝒊𝒛𝒆𝒓

𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆

醬汁有驚喜,夠香濃,配搭魚柳及明太子一流!

燴飯夠香濃,鋪滿黑松露及芝士碎,多野菌!飯份量偏少

🫧餐廳收取加一費用🫧
2022-06-06 620 views
今次帶大家嚟到位於鑽石山嘅一間西餐廳,個Set份量太多所以就叫咗一個👍🏻。是日餐湯及自家製麵包:餐湯就係忌廉湯嚟,麵包焗得好鬆脆煙三文魚田園沙律配意大利汁:三文魚配意大利汁味道非常豐富😋巴馬火腿薄餅:份量非常之大,薄薄一片非常正意式蛋糕&水果茶:感覺還好🙂

是日餐湯及自家製麵包:餐湯就係忌廉湯嚟,麵包焗得好鬆脆

煙三文魚田園沙律配意大利汁:三文魚配意大利汁味道非常豐富😋

巴馬火腿薄餅:份量非常之大,薄薄一片非常正

意式蛋糕&水果茶:感覺還好🙂
2022-05-30 621 views
鑽石山荷里活廣場餐廳不算多, 晚飯隨意選了一間不用等位的餐廳 - HOKO FARM。店員安排我們坐的位置較為清靜,尚算舒適。座下不久, 店員送上餐包,藍莓果醬不錯喔~~~其後點餐選了三道菜和兩杯餐飲。首先上來的是小食拼盤, 內有水牛城雞翼, 三文魚芝士墨西哥卷, 炸蘑菇, 蕃茄醬肉丸, 沙律。本人覺得最好吃的是水牛城雞翼, 炸蘑菇也很juicy~~~然後主食是芝士莎樂美腸薄餅。味道及賣相都一般,沒有莎樂美腸的味道,有點失望最後一道是有骨黑毛豬排配燒汁伴薯菜。雖然豬排很腍,但薯條好像有點未有炸透的感覺,整體性價比較為低。餐飲點了Regular Coffee, 味道挺不錯; 還有一壺名為Golden Sunrise的花茶。總結: 方便到達,座位舒適,但性價比略為低

座下不久, 店員送上餐包,藍莓果醬不錯喔~~~
餐包

其後點餐選了三道菜和兩杯餐飲。

小食拼盤

本人覺得最好吃的是水牛城雞翼, 炸蘑菇也很juicy
~~~

然後主食是芝士莎樂美腸薄餅。
水牛芝士莎樂美腸薄餅

味道及賣相都一般
,沒有莎樂美腸的味道,有點失望

最後一道是有骨黑毛豬排配燒汁伴薯菜。
有骨黑毛豬排配燒汁伴薯菜

Golden Sunrise & Regular Coffee

總結: 方便到達,座位舒適,但性價比略為低
2022-05-29
$220 (Dinner)
餐包
小食拼盤
  • 水牛城雞翼
2022-05-30 380 views
星期六沒有set lunch性價比立即急降,唯一好處是唔洗等位同坐得舒服。唔係難食不過就係唔值。坐低一人一個麵包,硬身嘅,配果Jam。夏威夷風情薄餅($102),配料有煙肉火腿同菠蘿,餅底是薄Pizza但唔脆,個Pizza的Size亦比想像之中細,話晒都要百幾蚊。黑松露芝士野菌意大利燴飯($98),份量極細,黑松露唔香(好彩亦唔臭,無乜電油味),煮得都夠乾身。總結:同薩X亞的質素差不多,不過呢間野的價錢貴咗起碼一倍。
坐低一人一個麵包,硬身嘅,配果Jam。

總結:同薩X亞的質素差不多,不過呢間野的價錢貴咗起碼一倍。
2022-05-28 292 views
今日經過鑽石山,見到有特色二人餐朋友同我都好想試,點知真係有驚喜餐湯配麵包,麵包非常鬆軟,抵讚!餐湯係南瓜湯,酸酸甜甜,幾特別。主食有肉丸意粉,肉丸好大粒,燒雞都幾嫩滑,兩個女仔食都真係食唔晒辣肉腸pizza,熱辣辣出爐,咬落去啖啖芝士香味,仲要係我最鍾意簿批,真係100分之後仲有甜品,朱古力蛋糕10分滿分,我會俾8分,平時唔太鍾意食朱古力嘅我都覺得好好味😋 蛋糕面上有脆脆,同蛋糕非常夾!其實最好飲嘅係,佢杯水果茶睇佢個樣好似平平無奇,茶底非常濃郁!唔似出面死甜嘅感如果經過鑽石山不妨一試
今日經過鑽石山,見到有特色二人餐

朋友同我都好想試,點知真係有驚喜

其實最好飲嘅係,佢杯水果茶
睇佢個樣好似平平無奇,茶底非常濃郁!唔似出面死甜嘅感

如果經過鑽石山不妨一試

二人餐
二人餐
2022-05-28 192 views
呢間西式餐廳喺商場入邊好方便,好啱放咗工之後去,算係開放式餐廳🍴今晚我哋叫咗個二人套餐,有一款前菜,兩款主菜包甜品同飲品環境好舒服,而且可以影下相 叫完餐之後坐低好快就上咗麵包同餐湯俾我哋,麵包好軟熟,配上果醬好夾!餐湯飲落酸酸甜甜好開胃,沙律好新鮮,叫咗個肉丸意粉同埋燒雞, 份量都好大碟,因為係全隻雞上!我覺得個肉丸意粉好好食, 肉丸好多汁, 燒雞係有少少乾,但係整體都唔錯,好入味,之後令我驚喜嘅係甜品今日係朱古力蛋糕, 有埋甜品真係好正!佢哋送個杯水果茶都幾好飲整體嚟講如果想食西餐,呢一間都咁嘅價錢同質素都可以一試!
環境好舒服,而且可以影下相
整體嚟講如果想食西餐,呢一間都咁嘅價錢同質素都可以一試!
2022-05-27