2016-06-11 404 views
What are u waiting for? 🙆🏼🙆🏼cheeeeeeese🧀原先想去既餐廳無開到,於是就黎左依度食芝士控應該會心心😍眼🧀D芝士多到一個點包入面只有芝士同香草其實個味道幾好嫁不過朋友同我都係食肉獸,覺得無咩肉會好寡仲有叫左一碟名為估你唔到又喪食薯條!個汁辣辣地,愈食愈想食 建議唔係好食得辣既人士唔好叫因為我就辣到流鼻水食完辣野一定要叫番杯野飲!呢杯Oreo lover, 朱古力味幾濃一層厚厚既cream鋪面今次肥死了
What are u waiting for? 🙆🏼🙆🏼
cheeeeeeese🧀
原先想去既餐廳無開到,於是就黎左依度食
芝士控應該會心心😍眼🧀
D芝士多到一個點
包入面只有芝士同香草
其實個味道幾好嫁
不過朋友同我都係食肉獸,覺得無咩肉會好寡
黐線芝士黐住芝士絲治
仲有叫左一碟名為估你唔到又喪食薯條!

個汁辣辣地,愈食愈想食
建議唔係好食得辣既人士唔好叫
因為我就辣到流鼻水
估你唔到又喪食薯條
食完辣野一定要叫番杯野飲!
呢杯Oreo lover, 朱古力味幾濃
一層厚厚既cream鋪面
今次肥死了
Oreo  lover
估你唔到又喪食薯條
Oreo  lover
  • 黐線芝士黐住芝士治
2016-06-09 363 views
地方有點偏僻,找左好一會先搵到。訂左位所以不用等。不過黎呢度食,一定要訂位。walk in真係有排等。。。蕃茄南瓜湯 (左上角)有南瓜味道,但又帶點蕃茄果。酸酸甜甜,真係幾正👍🏻個杯好靚☺️,不過如果可以大杯d就好抹茶奶昔 (左下角)抹茶香濃,又不會太甜太膩。食到飽哂黎飲都不覺有膩嘅感覺我朱古力香蕉奶昔 (右上角)朱古味超濃,但俾我想像中無咁甜。但飲完有點膩。如果輕食配呢杯飲品會比較好蟹肉沙律配日式芝麻醬加水波蛋 (右下角)超like呢個沙律😍😍首先將水波蛋𠝹開,等d蛋汁流出,再混合埋個芝麻醬,然後再同蔬菜mix埋一起。蟹肉尚算鮮甜,不過份量就少了點。沙律菜同蟹肉同時食,更覺美味👍🏻😋忌廉蟹肉意粉 (左下角)意粉軟硬度適中,有咬口,係我最中意嘅質感。個汁好creamy,但蟹肉就有點太少了。黑松露意粉 (左上角)👍🏻👍🏻陣陣松露香味,加再上少許芝士,賣相不錯。意粉同野菌都已吸收左個汁,再加上淡淡的黑松露味,味道確實不錯。😋呢度嘅意粉軟硬度,控制得幾好。不錯不錯蒜片鯷魚車厘茄意粉 (右上角)呢個對我來說不點太乾。我還是不太欣賞。Pizza (右下角)比較油,而且有點dry。再黎食的話,不會揀

蕃茄南瓜湯 (左上角)

抹茶奶昔 (左下角)
抹茶香濃,又不會太甜太膩。食到飽哂黎飲都不覺有膩嘅感覺

我朱古力香蕉奶昔 (右上角)

蟹肉沙律配日式芝麻醬加水波蛋 (右下角)
忌廉蟹肉意粉 (左下角)

黑松露意粉 (左上角)👍🏻👍🏻
呢度嘅意粉軟硬度,控制得幾好。不錯不錯

蒜片鯷魚車厘茄意粉 (右上角)
呢個對我來說不點太乾。我還是不太欣賞。

Pizza (右下角)
比較油,而且有點dry。再黎食的話,不會揀pizza了。
2016-05-31
Type of Meal
Dinner
2016-06-02 336 views
餐廳座落係車房隔離,唔留意真係比較難搵。店鋪門口好有特色,店鋪唔大,不過裝修幾靚,坐係入面幾舒服,點餐後,先上來的是免費贈送的南瓜蕃茄湯,很細杯,但酸酸甜甜,好開胃。客蟹肉拌日式沙律酱蔬菜加水波蛋:這個沙律好好味,水波蛋割開後,流出蛋汁,蛋汁再流入蔬菜到,令蔬菜更加香滑。蟹肉好滑流,夾住沙律一口放進口,好清新朱古力香蕉奶昔:綿花糖鋪係面,好濃朱古力味。飲完好飽肚忌廉蟹肉意粉:意粉硬度岩岩好,唔會過淋。果醬汁好creamy。不過好細碟,多人食既話就每人只可以分到幾啖。
餐廳座落係車房隔離,
唔留意真係比較難搵。
店鋪門口好有特色,
店鋪唔大,不過裝修幾靚,
坐係入面幾舒服,

點餐後,先上來的是免費贈送的南瓜蕃茄湯,
很細杯,但酸酸甜甜,好開胃。
客蟹肉拌日式沙律酱蔬菜加水波蛋:
這個沙律好好味,水波蛋割開後,
流出蛋汁,蛋汁再流入蔬菜到,
令蔬菜更加香滑。蟹肉好滑流,
夾住沙律一口放進口,好清新
朱古力香蕉奶昔:
綿花糖鋪係面,好濃朱古力味。
飲完好飽肚
忌廉蟹肉意粉:
意粉硬度岩岩好,唔會過淋。
果醬汁好creamy。
不過好細碟,多人食既話就每人只可以分到幾啖。
2016-06-01
2016-05-31 6299 views
由長沙灣地鐵站行上泥,真係要行10分鐘(Openrice資料準確,讚!)轉角位嘅小店,門面擺設得好有心機,應該係俾等嘅人影影相打發下時間。因為未人齊嘅關係,我就出左泥餵下蚊咁啦~佢會俾張卡你,張卡同卡片都設計得唔錯,Good food with good people,令人都有啲期待一陣嘅食物。入到去,我呢個家品控第一時間俾啲碗碟吸引左,有好多款,望落同用落質料都幾好,店員話啲碗碗碟碟都係店主親自買番泥(店主品味唔錯,心情指數up,又讚!)睇完餐牌,order連pay係一條龍~然後店員就會跟你叫左幾多個主食送幾多杯蕃茄湯,呢杯espresso size嘅蕃茄湯,聞已經好香~~~好濃郁嘅質感,好味!相信都有好多人會泥試下呢個痴線痴線芝士痴痴痴痴痴住啲痴線多士,店員話呢個痴線系列,星期一至五,同星期六、星期日唔同。一場泥到,都要痴一痴,平日呢個係紅菜頭包加pesto醬,啲芝士拉起有絲,唔係好咸,同個香草醬都幾夾,多士厚身香脆,加埋側邊審左調味粉嘅薯條,滿足程度可以媲美一個漢堡包餐。至於南瓜煙肉卡邦尼意粉,乾身左少少,南瓜味未算突出,但係啲粒粒煙肉就好有𡁻頭,好煙韌,炒得又夠香口,送酒一流~
至於南瓜煙肉卡邦尼意粉,乾身左少少,南瓜味未算突出,但係啲粒粒煙肉就好有𡁻頭,好煙韌,炒得又夠香口,送酒一流~係略嫌肥左少少。另外薯條不過不失啦,加啲自家制嘅醬,酸酸甜甜辣辣地。辣肉腸Pizza就最一般~
總結呢間轉角小店,餐具、佈置、食物都唔錯,店員服務幾好,好有耐性解答客人嘅問題(讚多個!)
  • 黐線芝士黐住芝士治
2016-05-30 323 views
適逢Happy Friday, 最啱嚟到呢度chill out relax下。位置不難找,但距離長沙灣地鐵站要10分鐘路程,轉角會遇到Holy Chef。店子只有約20個位,坐得ok舒服。Menu上嘅菜式都唔多,每星期都可能有唔同,但專點推介嘅準無錯!首推左下角碟南瓜煙肉意粉,好creamy好rich, 個醬味道好特別,有南瓜味、蛋黄味,啱哂重口味人士!啲煙肉肥肉部份好有咬口,煙煙靭靭好有趣!其次係右上嘅招牌拉長長cheese三文治,紅卜卜嘅外型原來係紅菜頭嘅化身,三文治脆身唔太燶,不過略嫌偏乾。Cheese都夠重口味,再double cheese都仲得呀!每個主菜都會送杯的骰杯子蕃茄湯,直情係一試難忘!好濃郁嘅蕃茄味,好似濃縮咗一個蕃茄落個杯度,唔酸較甜,仲有啲茄肉,力推!後記:對呢度枱枱凳凳,甚至杯杯碟碟都好喜愛,有啲杯子可以喺香港買到,有啲就係老闆專程邊去旅行邊搜羅返嚟,真係心心眼!

每個主菜都會送杯的骰杯子蕃茄湯,直情係一
2016-05-17 339 views
今次係我第三次黎食野但感覺啲野食無進步過今次食左南瓜carbonara,對唔住,真係好甜,完全無芝士味,煙肉又好咸,一pat野好似漿糊咁唯一慶幸份量少,惜食還是食晒佢。例湯蕃茄湯好稠,好似飲茄膏咁。其實我第三次黎既原因都係為左杯野飲,上次飲orea特飲覺得賣相好靚,今次飲coffee orea無咁甜,味道更佳。今次黎俾錢方式轉左做自助形式,餐具都要自己拎,其實holy chef算係一間價錢偏高既西餐廳,做好少少服務可以嗎?眼見入面有位,只係未執枱,店員都係一句出返去等,我覺得服務比快餐店更為遜色。
今次係我第三次黎食野

但感覺啲野食無進步過

唯一慶幸份量少,惜食還是食晒佢。

例湯蕃茄湯好稠,好似飲茄膏咁。

tomato  soup
pumpkin  carbonara
coffee  orea
coffee  orea
  • orea  coffee  milkshake
2016-05-17 324 views
認識Holy Chef是源於痴線芝士三文治,三文治是特多的芝士加多士,味道不俗但太濃,淺嚐一兩次還好。想不到其意粉和特飲才是真。大師出品♥️蟹黃蟹肉意粉♥️♥️♥️♥️♥️全香港最好味的意粉!可惜holy chef每天的menu不同,可遇不可求!幸好終於有這天給我遇上😋雖然只售約130港元,但食物絕不欺場!蟹黃和蟹肉份量足夠你每一口都吃到!蟹黃一般予人比較漏,但Holy Chef掌握得很好,蟹香忌廉之餘下了一些青檸累椒平衡,吃到撐還是想繼續吃!希望把蟹黃意粉放到恆常的menu吧♥️
認識Holy Chef是源於痴線芝士三文治,
三文治是特多的芝士加多士,
味道不俗但太濃,
淺嚐一兩次還好。

想不到其意粉和特飲才是真。大師出品♥️

蟹黃蟹肉意粉♥️♥️♥️♥️♥️
全香港最好味的意粉!

可惜holy chef每天的menu不同,
可遇不可求!
幸好終於有這天給我遇上😋
雖然只售約130港元,
但食物絕不欺場!
蟹黃和蟹肉份量足夠你每一口都吃到!
蟹黃一般予人比較漏,
但Holy Chef掌握得很好,
蟹香忌廉之餘下了一些青檸累椒平衡,
吃到撐還是想繼續吃!
希望把蟹黃意粉放到恆常的menu吧♥️
蟹黃蟹肉意粉
$130 (Dinner)
蟹黃蟹肉意粉
2016-05-10 4182 views
又到星期六,緊係一如以往,周圍試下d新餐廳,香港地雖少,餐廳卻認真不少。今次就去佐呢間近期大熱既芝士餐廳。去到既時間已經心知不妙,有5-6 group人等緊,而餐廳比較細間,坐滿大概可以有10零人啦,所以我就周圍行下街先。但係其實佢個location附係冇野行既,只有車房,到處也是車油既味道,所以都係算啦,乖乖地去番餐廳等....等佐約45分鐘,終於有位啦。黎呢度我唸十個有九個都係想搵黐線芝士治既,望下餐牌,竟然係冇...原來佢地平日同埋weekend既餐牌係唔同既...冇辦法,唯有點其他比較似既首先黎既係南瓜番茄湯,細細碗,味道都幾濃,幾好味主菜點佐黑媽媽芝士治,冇想像中咁芝士,都係都係好味既,薯條用厚身既,炸得都好好味飲品係latte,不算突出,都係一般餐廳既latte埋單$98,正常價錢,但係冇得食佢地個signature dishes有d失望,強烈建議signature dish要長期放在menu

今次就去佐呢間近期大熱既芝士餐廳。

等佐約45分鐘,終於有位啦。

首先黎既係南瓜番茄湯,細細碗,味道都幾濃,幾好味
飲品係latte,不算突出,都係一般餐廳既latte
2016-04-16
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$98 (Lunch)
2016-05-07 3830 views
一直比份黐線芝士治吸引住,今次終於約埋班fd試下首先請下個地理位置,距離地鐵站都吾近 要行十零分鍾,而且間鋪亦吾易搵 大家記得去到昌暉大廈旁既車行要轉入去先搵到⋯去到已經有四組人等緊⋯⋯而再望下間鋪入面⋯原來得四張台!!!所以都係要等半個鐘左右啦(因為之前有人放棄個位)個裝飾同周邊設計都幾得意首先每人都會有杯南瓜蕃茄湯⋯南瓜味我就飲吾到,但真係好好好好飲!好新鮮,好酸甜既蕃茄湯 真係好想再飲蟹肉沙律既份量都好多 而且加佐車厘茄同薯條 又新鮮又香脆啊 好食!呢份火腿芝士治真係麻麻⋯好失望,而且所以包類都烘得太耐 d邊位都黑埋 點食啊吾記得咩意粉啦,但吾太好食 有d求期喎雞肉pizza, 值得一試 而且蕃茄醬好濃 好酸甜野飲都有好多款揀,我地就揀佐最甜既Oreo lover(左)同埋coffee Oreo (右),真係好膩,不過鐘意甜既你應該好like, 個人認為coffee Oreo milkshake 香d好飲d⋯
一直比份黐線芝士治吸引住,今次終於約埋班fd試下

所以都係要等半個鐘左右啦(因為之前有人放棄個位)
個裝飾同周邊設計都幾得意
吾記得咩意粉啦,但吾太好食 有d求期喎
雞肉pizza, 值得一試 而且蕃茄醬好濃 好酸甜

2016-03-30 1626 views
成日都想嚟呢間cafe,但因為地點唔算好方便,硬係無動力專登走過來..今日咁啱嚟到呢頭,終於可以試下聞名已久嘅紅魔鬼芝士魔力~Soup of the Day: 南瓜番茄湯杯仔裝嘅濃香南瓜湯加上酸甜的蕃茄籽蓉,感覺開胃醒神!呢杯紅菜頭製成的Bloody Smoothie ,以紅菜頭和碎冰打成,入口清新自然,感覺清涼健康!終於來到最期待嘅 「黐線芝士黐住芝士絲治」紅菜頭汁製成的紅色麵包,烘得鬆脆而不乾涸,內裏夾雜著半融芝士,加上香草醬,即刻無咁大罪咎感~拉出嚟嘅黐線芝士絲內藏西蘭花碎,健康而不肥膩。好喜歡啊!呢間小店樣樣都係誠意之作,雖然地理位置唔係好搶眼,但勝在用心製作,食品由賣相到份量到味道,都比好多集團餐廳做得出色!得閒過嚟俾啲鼓勵支持啦!
今日咁啱嚟到呢頭,終於可以試下聞名已久嘅紅魔鬼芝士魔力~

Soup of the Day: 南瓜番茄湯

杯仔裝嘅濃香南瓜湯加上酸甜的蕃茄籽蓉,感覺開胃醒神!
終於來到最期待嘅 「黐線芝士黐住芝士絲治」
拉出嚟嘅黐線芝士絲內藏西蘭花碎,健康而不肥膩。好喜歡啊!

得閒過嚟俾啲鼓勵支持啦!

2016-03-21 2461 views
今次這個題目可說是 「文青 x BURGER x BOLOGNAISE」這次找上了這邊的小店,近期這個區域有很多新的小店開設而且價格又相宜。這次找上了HOLY CHEF,想試一下那個「痴線芝士三文治」但好可惜,這次沒得吃,因為原來三文治通常發售時間是平日的。周六周日只有這些PASTA類別的。小店位子不多,只有約十五至二十人的位子,所以很多時候都是要等等啦~不過很快便有位子了。我們坐了在角落的小桌子,想了一下便點了兩個主食和兩杯甜點。1. MEATBALL MAN2. GOD DAMN CHESSYYY BOLOGNAISE3. CREME BRULEE LATTE4. CLASSIC CHOCOLATE先來一個鮮茄餐湯,超滿滿的茄粒,口感非常豐富,味道很濃厚! 完美!1. MEATBALL MAN這個3吋這的漢堡仔,一定足夠兩個女仔食,漢堡仔有很厚的漢堡牛肉,芝士,炸洋蔥圈。旁邊還有薯條和黑醋沙拉。漢堡仔當中利用了千島汁和黑椒汁發揮到漢堡加上配料的不同的味道,但還差一點點的就是漢堡牛肉肉質太實,沒有肉汁,就只差這一點,要是這點都OK!完美啦!2. GOD DAMN CHESSYYY B
餐湯
這次找上了這邊的小店,近期這個區域有很多新的小店開設
而且價格又相宜。
但好可惜,這次沒得吃,因為原來三文治通常發售時間是平日的。
周六周日只有這些PASTA類別的。
不過很快便有位子了。
我們坐了在角落的小桌子,想了一下便點了兩個主食和兩杯甜點。
1. MEATBALL MAN
3. CREME BRULEE LATTE
4. CLASSIC CHOCOLATE
1. MEATBALL MAN
完美啦!
GOD DAMN CHESSYYY BOLOGNAISE
這個比較普通,但亦是很大份! 所以這兩樣,可以夠三人吃的啦LOL
GOD DAMN CHESSYYY BOLOGNAISE
這個味道太普通,還有芝士不太夠,可以再多一點點! 才可以叫CHESSYYYY啦XD
3. CREME BRULEE LATTE
CREME BRULEE LATTE
這個超好喝,停不了的好喝,LATTE細滑和香,杯面的焦糖加上LATTE,
好喝到不得之了!!!
4. CLASSIC CHOCOLATE

這個也很OK! 加上棉花糖,女孩子一定喜歡。
提醒大家,吃畢完主食才開始點飲品,因為熱飲是要「熱喝」!
好吃度: ❤❤❤❤
舒適度:❤❤❤❤
價格: ❤❤❤❤
服務: ❤❤❤❤
所有項目最高為5分。

Other Info. : 1. MEATBALL MAN 2. GOD DAMN CHESSYYY BOLOGNAISE 3. CREME BRULEE LATTE 4. CLASSIC CHOCOLATE
2016-03-20
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$160 (Lunch)
餐湯
CREME BRULEE LATTE
2016-03-12 1654 views
長沙灣又一特色小店。位置比較隱蔽,由地鐵站走過來都有一段距離,而且旁邊全是車房,還在擔心走錯了方向。餐廳走黑白型格路線,設有開放式廚房,牆身和地板都鋪了瓷磚。座位不多,難怪經常爆滿呢! <黐線芝士火腿黐住芝士絲治>真的沒有改錯名字!把兩塊多士切半,中間搽了番茄醬,夾著芝士溶和厚火腿,可見澎湃的芝士震撼地湧出來,而掀開中間可清楚看見拉絲的效果,真是芝味無窮!伴碟的沙律菜新鮮爽口;薯條炸得香脆,另灑了辣粉提升味道。吃完這個芝士治已經超飽了。 <番茄濃湯>奉送一小杯暖湯,番茄蓉夠濃稠,味道不錯。 <Holy Matcha>Smoothie磨得很幼滑,完全沒有冰粒,灑滿了抹茶粉令抹茶濃香從口腔散發出來。加了蜜糖星星cereal多了一層口感。

<黐線芝士火腿黐住芝士絲治>

<番茄濃湯>

奉送一小杯暖湯,番茄蓉夠濃稠,味道不錯。
番茄濃湯

<Holy Matcha>

Holy Matcha
2016-03-11
$153 (Lunch)
Holy Matcha
  • 黐線芝士火腿黐住芝士絲治
2016-03-10 1597 views
啱啱開嘅時候專登嚟食過一次,對於上次嘅味道係點,已經唔記得咗。新工喺附近返工,就同啲新同事嚟試吓,順便補返個食評環境:黑白地磚配合充滿塗鴉嘅白色瓷磚,簡約得嚟又好舒服,絕對係weekend嚟嘆嘅好地方。但奈何地方太細,好難慢慢食完再坐低enjoy,因為總有人喺出面等緊位....有趣位係,呢度冇set lunch,但每位客人落咗單之後都有一小杯番茄湯,店員話,每一個餐一杯湯。但唔係冇set㗎咩?蕃茄味好濃而且帶酸,湯本身好杰,杰到似落咗好多茄膏...南瓜Carbonara ($118):金黃色嘅意粉令人心情大好(我鍾意黃色)。意粉煙韌而且每一條都沾滿南瓜茸,有南瓜嘅天然甜當然唔需要再多加調味,但理論上南瓜咁甜,碟意粉都應該甜先啱㗎,但係點解冇甜味㗎呢?煙肉嘅數量非常多,本身我唔鍾意食嘅因為佢通常都好鹹,但奇怪喇點解呢個唔鹹㗎呢?唔緊要啦照食囉,食到差唔多到底喇,真係嚇到個心都離一離.... 油好平嗎?點解可以多油得咁緊要?如果浪費食物係唔會折墮嘅話我諗我見到呢堆油已經唔想再食落去,其實而家啲人都講求健康,盡量都少油少鹽,但係點解呢個係多油無鹽呢?其實啲客睇唔到就當冇㗎啦,如果上菜前可以細
南瓜Carbonara ($118):金黃色嘅意粉令人心情大好(我鍾意黃色)。意粉煙韌而且每一條都沾滿南瓜茸,有南瓜嘅天然甜當然唔需要再多加調味,但理論上南瓜咁甜,碟意粉都應該甜先啱㗎,但係點解冇甜味㗎呢?煙肉嘅數量非常多,本身我唔鍾意食嘅因為佢通常都好鹹,但奇怪喇點解呢個唔鹹㗎呢?唔緊要啦照食囉,食到差唔多到底喇,真係嚇到個心都離一離.... 油好平嗎?點解可以多油得咁緊要?如果浪費食物係唔會折墮嘅話我諗我見到呢堆油已經唔想再食落去,其實而家啲人都講求健康,盡量都少油少鹽,但係點解呢個係多油無鹽呢?其實啲客睇唔到就當冇㗎啦,如果上菜前可以細心啲隔一隔油就已經好好多啦
南瓜Carbonara
Black ginger latte ($40):黑糖加薑嘅latte,應該係甜甜辣辣,但呢個只有黑糖嘅香味加上薑嘅辣辣辣。越飲越辣,飲到最尾仲發現杯底有好多舊細薑,真係驅風咯.... 不過都幾好飲嘅!
服務:還可以
Other Info. : 下次唔會再嚟喇
2016-03-09
$158 (Lunch)
Black ginger latte
聽聞Holy Chef經常大排長龍,星期二下午經過,看到店內沒有坐滿,於是想也不用想立刻試過究竟。 店內大約有16個座位,以木製枱櫈為主,白色牆上的塗鴉,加上從玻璃窗投進內的陽光,感很悠然自得,自成一角。 Menu的設計簡單,白底黑字,簡約而有特色。 點菜後店員送上小杯紅湯,很濃味而且偏酸,十分開胃。 All Day Breakfast Mr. Big $108 份量很大,大胃如我都未能一個人食晒。全部即點即整。特別喜愛其炒蛋,嫩滑有蛋汁,加上雜菌及多士,一流配搭。 黐線咖喱芝士黐住芝士絲治 $88 會決定一試其實最主要為左這個爆多芝士的多士。咖喱好香,但又不會搶了芝士的香味。不過我一直以為芝士是偏流質的那一種,原來是有咬口及比較結實的,所以一定要熱食,否則芝士很快便結成一塊。 當拿起上面半塊多士時基本上裡面的芝士都掉晒出黎,留不到在2塊包裡面。 反而最得我心的是那2塊黑色的多士,可能我實在太偏愛黑色的食物了。焗得香脆但一點都不會太乾太硬,反而有好順滑的麵粉香味。加上裡面的咖喱,就算沒有加芝士都已經好夠味了! 飲品方面點了一杯

Menu的設計簡單,白底黑字,簡約而有特色。

點菜後店員送上小杯紅湯,很濃味而且偏酸,十分開胃。

All  Day  Breakfast  Mr.  Big

份量很大,大胃如我都未能一個人食晒。

全部即點即整。

特別喜愛其炒蛋,嫩滑有蛋汁,加上雜菌及多士,一流配搭。

黐線咖喱芝士黐住芝士絲治 $88
黐線咖哩芝士黐住芝士絲治

會決定一試其實最主要為左這個爆多芝士的多士。

咖喱好香,但又不會搶了芝士的香味。

飲品方面點了一杯Oreo Lover Milkshake($52)。
Oreo  Lover  Milkshake

很滑很足料,感覺不只像Oreo,味道甚至跟Cookie and Cream類似。
Oreo  Lover  Milkshake
  • All Day Breakfast
終於可以book到LEE間CAFE試一試 好在朋友book 左位 , 一開鋪無耐已經開始多人。 店雖小,座位不多,但裝修比人好舒服的感覺 , 好old school* 叫完野食, 就上左個蕃茄湯, 用個杯仔裝, 好得意~ 雖少但勁濃郁蕃茄味~ 好開胃 煙三文魚炒滑旦牛角飽 ~ 份量都OK大~蛋夠滑,個牛角包好鬆軟,好香~ D SALAD 好新鮮, 用芝麻醬真係冇得輸!!  仲有即炸薯條~~ 超級芝士火腿芝士治~~ 真係勁多芝士! 仲可以玩拉絲添*  配左SALAD & 炸薯條~~ 飽晒~~最尾個咖啡當然無敗北到啦 都有很好既水準。 仲拉埋花~
終於可以book到LEE間CAFE試一試

仲有即炸薯條~~
超級芝士火腿芝士治~~ 真係勁多芝士!
最尾個咖啡當然無敗北到啦 都有很好既水準。 仲拉埋花~

2016-02-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)