2023-05-24 57 views
今日同媽咪嚟到大埔呢間餐廳撐枱腳!🦞龍蝦湯好正,濃郁同好creamy,餐廳落重手,有好多隻蝦仔,肉質鮮嫩,暖胃之後開始食主菜😆🍝63度溫泉蛋卡邦尼意粉意粉係手工架,同比其他意粉比較肥啲,口感好彈牙,配埋帕瑪森起司嘅香味同蛋汁,食落好有層次感! 🐖🍎伊比利亞豬肩肉搭配蘋果蓉跟薯蓉可以揀全熟或者慢煮嘅8成熟,我揀咗慢煮。豬肉肥瘦適中,煮得好入味,肉質鮮嫩多汁。蘋果蓉甜中帶酸,同豬肉嘅鹹味形成咗完美嘅味道平衡,真係好正啊。🦪蒜香辣味炒蜆簡單但係好味。蜆肉鮮嫩、多汁,配上蒜香同埋微辣嘅調味,食落好過癮。餐飲方面我哋叫左花茶同熱朱古力奶!好滿足嘅一餐😁
今日同媽咪嚟到大埔呢間餐廳撐枱腳!

🦞龍蝦湯

🍝63度溫泉蛋卡邦尼意粉

🐖🍎伊比利亞豬肩肉搭配蘋果蓉跟薯蓉

🦪蒜香辣味炒蜆

餐飲方面我哋叫左花茶同熱朱古力奶!好滿足嘅一餐😁
今晚真係好開心啊!同朋友嚟咗呢間🍝🍴大埔Homeland意大利菜餐廳,真係好正呀!😋.我叫咗嘢都唔少,有蕃茄濃湯🍅,啖啖都係蕃茄嘅香味,再加埋啲酸酸甜甜嘅調味,好開胃啊!溫泉蛋卡邦尼意粉🥚🍝,蛋黃流出嚟同意粉餅混合,啖啖都係柔滑嘅口感。仲有超👍好食嘅蜂蜜柚子酥炸雞翼🍗,雞翼酥脆多汁,再加上柚子嘅酸甜味,真係好好味!😍.加埋杯海鹽奶蓋抹茶🍵,奶味香濃,抹茶味道夠濃郁,兩種味道完美咁融合埋一齊,啱晒我嘅口味啊!😋.我朋友叫咗慢煮雞胸凱撒沙律🥗,雞肉嫩滑多汁,沙律醬汁又夠香濃。仲有超👍👍好食嘅Oreo曲奇奶蓋🍪,曲奇餅底香脆,夾埋啲滑滑嘅奶蓋同Oreo碎,好好味!最後嚟咗個伊比利亞豬肩肉配蘋果蓉及蔬菜🐷🍎🥕,豬肉香口多汁,加上蘋果蓉嘅甜味,同埋啲蔬菜嘅清爽口感,真係幾搭!佢都好鍾意啊!😍.嚟到呢間餐廳,最吸引嘅就係佢嘅裝潢啦!好繽紛🌈,好浪漫💕,好啱情侶或閨蜜嚟chill一下。👩‍❤️‍👨.服務員都好友善,令我哋感受到好溫暖嘅招待。🤗整體黎講,呢間意大利菜餐廳係大埔嘅一個好選擇,食物好味,環境又舒適,下次一定會再黎啦!💯.地址:大埔東昌街2號地舖港鐵大埔墟站 A1 出口, 步行約9分鐘價錢:精
今晚真係好開心啊!
地址:
大埔東昌街2號地舖
港鐵大埔墟站 A1 出口, 步行約9分鐘
價錢:
精選套餐$148(前菜+主菜+小食+飲料)
2023-05-19
Type of Meal
Dinner
2023-05-22 70 views
間中都會去大埔四圍搵吓嘢食,呢間小店喺一條較靜嘅內街,我諗唔係本區人都未必識去,但印象中佢喺大埔都有啲名氣。我同男朋友係其中一日平日夜晚去食,到達餐廳時只係6點幾,但樓下已經坐滿,所以侍應安排我哋坐樓上,而我哋食緊嗰陣都陸續有人坐埋上去,走時落到樓下仍然有唔少客人。👍🏻Dinner set都好多選擇,所以我哋都無懸念地淨係睇set menu,簡單而言都係前菜+主菜+飲品,額外可以加小食同甜品。前菜煙三文魚凱撒沙律:細細個已經有3塊煙三文魚,唔係hea你就咁俾1塊就算,醬汁唔算好多,係健康嘅感覺👍🏻而啲沙律菜都無好苦嘅味道~鮮打法式龍蝦湯:呢個要加$18先有,但我哋見好似好勁咁,當然就要試吓喇!飲落好濃,仲有啲龍蝦肉😋😋但份量同比例調得幾好,唔會太膩。主菜香城和牛漢堡薯條:和牛有得揀幾成熟,我哋揀5成,食落好juicy,最緊要係組裝得好好,我哋切開share都唔會散晒👍🏻好難得!薯條要特別讚吓,好脆口同埋落咗啲香料好惹味,忍唔住係咁食完再食🤤🤤63度溫泉蛋伊比利亞火腿卡邦尼意粉:見到有溫泉蛋通常都覺得係有忌廉嘅卡邦尼,但呢碟意粉又唔覺有忌廉味,而係有好濃嘅蛋香味😋特別一提係意粉質感好正,

前菜

主菜

63度溫泉蛋伊比利亞火腿卡邦尼意粉:見到有溫泉蛋通常都覺得係有忌廉嘅卡邦尼,但呢碟意粉又唔覺有忌廉味,而係有好濃嘅蛋香味😋特別一提係意粉質感好正,比一般意粉粗,但都係因為咁,感覺比較易掛汁;而呢個意粉蛋香味都較重。

小食

額外叫咗個蜂蜜柚子雞翼,一碟有六隻,甜度同酸度都適中😋😋

飲品

水果乾洛神花花茶:酸酸哋幾好味

皇胎菊花茶:飲完自己嗰杯,再飲呢杯就特別覺呢杯好清,唔甜,可以清清喉嚨。

特別一提成壺嘅份量都唔少,而且有得坐熱,所以個人幾喜歡,感覺好養生😌

總結:再來大埔都可以encore呢間,真係唔錯嘅Cafe~
2023-05-21 59 views
大埔真係唔係成日去😆,今次都係因為要幫同事才入去😅。同事見我咁辛苦就決定帶我食返啲好嘢🥰,佢帶咗我去東昌街嘅Homeland。入到舖頭裝修非常之有特色,有兩層高,就叫左兩個Dinner set,其中香城和牛漢堡🍔配薯條🍟,真係超級推介!和牛🐃7成熟,飽滿牛肉汁,肉香味好足,夾有芝🧀同沙律醬,味道極配!另一個主食係墨西哥芝士餡餅🥙,裡面有好多芝士🧀,幾多幾特別嘅菜,入邊有三色椒🫑,而且食落去辣辣地,仲有濃濃嘅芝士🧀。其次配菜叫咗三文魚沙律🥗,仲有呢間舖頭秘製嘅龍蝦湯真係🦞勁濃郁,而且入邊真係有幾隻龍蝦仔🦞。配菜叫左牛油白酒蒸青口🦪,青口好新鮮,配上牛油🧈香味,非常好惹味🥰。冬陰功炸雞翼 ,最推薦係尅雞翼炸得啱啱好,肉質飽滿🥰,而且配上冬陰功味,酸酸甜甜,真係一流!最後益左2️⃣杯野飲,草莓🍓梳打多多同埋青檸水果梳打多多,兩杯都有好濃既水果味😍,好fresh,飲完覺得好清爽😋。

2023-05-13
2023-05-20 42 views
去大埔找舊同事聚舊,就去了 Homeland 食晚餐,晚餐 $148 起,有沙津/湯+主菜 +飲品。湯是羅宋湯及秘製法式龍蝦濃湯,龍蝦湯夠濃夠鮮味,還有龍蝦肉。抹茶鮮奶,茶味濃郁回甘,又帶牛奶順滑。另外點了花茶,皇胎菊,茶壺精緻,菊味芳香怡人。小食 蒜香辣椒炒蜆,蜆肉鮮甜又惹味冬蔭功赤蝦闊條麵陣陣冬蔭功香味,少辣惹味,有芝士粉增加層次。和牛漢堡配薯條賣相吸引,薯條香脆漢堡鬆軟,有煎蛋、厚厚的和牛漢堡、蕃茄、菜等,整體味道不錯。

抹茶鮮奶,茶味濃郁回甘,又帶牛奶順滑。

另外點了花茶,皇胎菊,茶壺精緻,菊味芳香怡人。

小食 蒜香辣椒炒蜆,蜆肉鮮甜又惹味

冬蔭功赤蝦闊條麵
陣陣冬蔭功香味,少辣惹味,有芝士粉增加層次。

和牛漢堡配薯條
賣相吸引,薯條香脆

2023-05-19 53 views
原來大埔人普遍都知呢間餐廳,話開左好耐😂😂大鄉里早排經過一次見好似唔錯都諗住第日嚟開做嘢就試下結果隔冇耐,朋友就話不如食呢間👍👍🙌入到去見鋪仔細細坐滿人原來仲有上層,上層仲有高凳位,都幾靚小食叫左白酒蜆,份量都幾多啊,味道亦唔錯主菜叫左豬肩肉,仲可以揀全熟同8成根據過往其他餐廳經驗,全熟實瀨嘢🤣所以叫左8成幸好,8成剛剛好,唔會鞋口乾爭爭個汁係有加蘋果,都好正最驚喜係薯蓉,本身唔太好薯蓉,成日覺得一pat pat好漏,但呢度嘅薯蓉係有少少細細粒薯仔,唔會完全打到爛曬,好正😋😋另一主菜叫pizza, 不過不失
原來大埔人普遍都知呢間餐廳,話開左好耐😂😂
大鄉里早排經過一次見好似唔錯
都諗住第日嚟開做嘢就試下
結果隔冇耐,朋友就話不如食呢間👍👍🙌

入到去見鋪仔細細坐滿人
原來仲有上層,上層仲有高凳位,都幾靚

小食叫左白酒蜆,份量都幾多啊,味道亦唔錯

主菜叫左豬肩肉,仲可以揀全熟同8成
根據過往其他餐廳經驗,全熟實瀨嘢🤣
所以叫左8成
幸好,8成剛剛好,唔會鞋口乾爭爭
個汁係有加蘋果,都好正

另一主菜叫pizza, 不過不失

• 香煎西班牙伊比利亞豬肩肉
  • 西班牙伊比利亞豬肩肉
大埔特別多小店食肆,源住廣福道行到最尾,就會發現-間色彩好繽紛+高CP值既西餐。樓高兩層,牆身及樓梯掛滿油畫,充滿藝術氣息。晚上有套餐選擇,菜式賣相富藝術感,份量大,性價比高。原本想試西冷扒𖠅(只需+$68),可惜當日6點半太早,㕑房未準備好,留待下次再試。🄳🄸🄽🄽🄴🅁 🅂🄴🅃 $1͓̽4͓̽8͓̽ @ (沙律/湯+主菜+飲品)𖣶鮮打法式龍蝦湯 +$18必試!濃郁湯底原汁原味,完全唔腥,啖啖龍蝦肉,好足料,飲完唔會渴喉~𖣶黑松露牛肝菌薄餅原本以為實的的,餅皮1mm 咁薄,食落好脆口,如果再多啲料更好!𖣶伊比利亞豬肩肉 配蘋果蓉及薯菜 +$18慢煮豬,可選8成或全熟,細膽既我選了全熟,食落-邊較乾較鞋,另一邊較多油脂好juicy鬆軟。所以建議大家揀8成熟,配埋蘋果蓉可中和油膩感,薯蓉亦好幼滑。𖣶脆炸粗直薯條 配松露蛋黃醬 +$38外脆內軟,松露醬好香!➎⓿% 🅞🅕🅕勿忘我花茶 - 店員推介,但無乜味Rose Latte - 玫瑰味濃,但又唔會遮蓋咖啡味,甜左少少

🄳🄸🄽🄽🄴🅁 🅂🄴🅃 $1͓̽4͓̽8͓̽ @
(沙律/湯+主菜+飲品)

𖣶鮮打法式龍蝦湯 +$18
鮮打法式龍蝦湯

𖣶黑松露牛肝菌薄餅
黑松露牛肝菌薄餅

𖣶伊比利亞豬肩肉 配蘋果蓉及薯菜 +$18

𖣶脆炸粗直薯條 配松露蛋黃醬 +$38
外脆內軟,松露醬好香!
脆炸粗直薯條 配松露蛋黃醬

➎⓿% 🅞🅕🅕
勿忘我花茶 - 店員推介,但無乜味
勿忘我花茶

鮮打法式龍蝦湯
2023-05-18 38 views
今次去咗Homeland餐廳食嘢,真係食得好開心!首先嚟緊嘅慢煮雞胸凱撒沙律同蕃茄蓉濃湯就已經帶嚟咁多驚喜。雞胸肉好滑好嫩,配上新鮮嘅生菜同埋醬汁,真係好好味。蕃茄蓉濃湯就更加唔得了,濃郁嘅湯汁同蕃茄嘅酸甜味道完美結合,加上蕃茄係原隻磨碎,仲有好多茄肉係度,令人食嘢食得好開胃。接著嚟緊嘅伊比利亞豬肩肉薯菜,真係好驚艷。豬肉煮得好入味,熟度啱啱好,口感鮮嫩多汁,而薯菜都煮得好恰到好處,唔會太腍又唔會太硬,薯蓉好香。墨西哥芝士雞肉餡餅同柚子炸雞翼都係好推介嘅菜式。芝士同雞肉嘅組合好啱口味,餅皮香脆,加上牛油果醬同酸忌廉,真係食得好過癮。柚子炸雞翼就更加特別,唔同傳統嘅炸雞翼,柚子味道帶嚟啲清新感,而且炸得好香脆,真係好好食。最後,嚟緊嘅白桃氣泡伯爵茶同皇胎菊花茶,都係好好飲嘅茶水。白桃氣泡伯爵茶帶嚟啲氣泡,清爽嘅口感同桃味道好搭,而皇胎菊花茶就有啲苦澀味,可以幫助消化。總括嚟講,Homeland餐廳嘅食物質素真係唔錯,味道好好,而且份量都好足夠。加上餐廳嘅環境舒適,服務態度好好,真係一個好好嘅用餐經驗。
今次去咗Homeland餐廳食嘢,真係食得好開心!

2023-05-17
$440 (Dinner)
  • 香煎西班牙伊比利亞豬肩肉
2023-05-15 48 views
餐廳地方闊落,有上下兩層。店舖嘅裝修比較俏皮,門口用彩色嘅霓虹燈做招牌,店內充滿色彩繽紛既掛畫、木製桌椅等,燈光偏向昏暗,氣氛唔錯。Set Dinner ($148)分別有前菜 (湯/沙律)、主菜同飲品。前菜我地揀左煙三文魚同慢煮雞胸凱撒沙律,煙三文魚同雞胸都好足料,配上濃郁嘅凱撒醬同新鮮沙律菜,十分清新。伊比利亞豬肩肉配蘋果蓉及薯菜揀左8成熟 ,慢煮製作,豬肩十分厚身,食落肉質夠軟腍,一啲都唔鞋口,肉味香濃好juicy。配埋蘋果蓉醬汁,酸酸甜甜好夾。伴碟既薯蓉亦算出色,薯蓉滑身,中間仲有一粒粒嘅薯塊,令口感更豐富。黑松露牛肝菌芝士薄餅表面有滿滿既芝士同牛肝菌,黑松露好香濃,批底又夠薄夠脆口,令人忍唔住食多幾舊。蒜香辣椒炒活蜆 (+$58)蜆肉飽滿,爽口彈牙,小食分量黎講都唔少,味道帶有小小辣,幾惹味。爆炸糖玫瑰荔枝梳打 (跟餐飲品半價升級)除左預先放入飲品既爆炸糖,另外仲會跟多一包俾你邊食邊飲/慢慢倒落去飲,幾特別,仲有淡淡玫瑰花香同荔枝味。青檸水果梳打多多充滿青檸嘅清香,入口清新,飲落微酸有汽幾開胃,又可以平衡反食物既油膩感。
Set Dinner ($148)
黑松露牛肝菌芝士薄餅
蒜香辣椒炒活蜆 (+$58)
爆炸糖玫瑰荔枝梳打 (跟餐飲品半價升級)

青檸水果梳打多多
2023-05-15 39 views
第二次食大埔呢間homeland, 上次食lunch, 今次試下dinner set😁一人叫左一個dinner set, 有沙律/湯+手工意粉/主菜+1款小食+基本野飲套餐價$148小食我地叫左🔺香草蒜香焗田螺配薯蓉(+$58)🔺好濃的香草味, 薯蓉creamy有牛油香, 田螺咬落都幾爽湯我地叫左🔺秘製法式龍蝦濃湯(+$18)🔺好香濃好creamy, 好濃郁的龍蝦鮮味🦞🔺慢煮雞胸凱撒沙律🔺沙律菜新鮮, 雞胸唔會un🔺烏克蘭獵人豬肩肉燉飯🔺第一次食烏克蘭🇺🇦的菜式, 賣相吸引, 豬肩肉擺成玫瑰花的圖案, 燉飯有車厘茄同腸仔粒, 有番茄酸酸地, 燉飯lum得黎粒粒分明🔺冬蔭功赤蝦闊條面🔺闊條面掛滿冬蔭功的湯汁, 冬蔭功汁的辣度剛剛好, 好開胃, 手工闊條面一如既往好彈牙好爽口🍝

套餐價$148

小食我地叫左🔺香草蒜香焗田螺配薯蓉(+$58)🔺
好濃的香草味, 薯蓉creamy有牛油香, 田螺咬落都幾爽

湯我地叫左🔺秘製法式龍蝦濃湯(+$18)🔺
好香濃好creamy, 好濃郁的龍蝦鮮味🦞

🔺慢煮雞胸凱撒沙律🔺
沙律菜新鮮, 雞胸唔會un

🔺烏克蘭獵人豬肩肉燉飯🔺

🔺冬蔭功赤蝦闊條面🔺
2023-05-14 44 views
今日同朋友慶祝生日去食西餐叫咗烏克蘭獵人牛面頰燉飯擺盤好靚燉飯由和牛牛面頰豬肉 煙肉 洋蔥 酸菜 蘋果制成和牛牛面頰十分嫩口牛味濃 好好食燉肉的精華濃縮在每一粒米之中一試難忘伊比利亞豬肩肉配蘋果蓉及薯菜餐廳可以揀全熟和慢煮八成熟我選了慢煮八成熟豬肩肉外脆內嫩蘋果蓉散發淡淡果香減少豬肩肉的油膩感十分好食我朋友生日正好遇到Homeland birthday x Anniversary gift set光顧甜品可享免費甜品畫碟免費送一杯汽酒仙女棒即影即有一張Homeland gift card仲有免切餅費朋友覺得好驚喜好開心!餐廳環境舒適一定會再嚟
今日同朋友慶祝生日去食西餐

仙女棒
即影即有一張
Homeland gift card
仲有免切餅費
朋友覺得好驚喜好開心!

餐廳環境舒適
一定會再嚟
2023-05-13 34 views
最近見Homeland出咗Dinner一人set,$148 就有沙律/湯、主菜同埋基本飲品,好似比以前仲抵咗,所以嚟試吓!⭐️ 西蘭花忌廉湯及煙三文魚凱撒沙律 ❤️7.5兩樣嘢正正常常~ 忌廉湯好creamy,沙律雖然細細兜,但幾新鮮同埋有4塊煙三文魚,比想像中多,幾正👍🏻 ⭐️ 冬陰公赤蝦闊條麵 ❤️8.0冬陰公汁依然惹味(my favourite☺️),闊條麵有咬口又掛汁☺️ 今次有兩隻赤蝦,兩個人分啱啱好!如果佢再彈牙啲就更好喇🙊⭐️ 伊比利亞豬肩肉配蘋果蓉及薯菜(+$18) ❤️8.0豬肩肉可以揀慢煮八成熟,食落好Juicy又嫩滑,又重豬味,配埋蘋果蓉好夾😍 薯蓉同蔬菜都唔錯,抵加$18試吓!⭐️ 蒜香辣椒炒活蜆(+$58) ❤️7.5活蜆份量幾多又鮮甜,唔係細細隻冇乜肉嗰啲👍🏻 不過身為重口味人士,會想佢再辣少少再重啲蒜味🙊⭐️ 柚子氣泡玄米茶(+$38) ❤️8.5⭐️ 雪糕氣泡焙茶 (+$38) ❤️8.0兩款氣泡茶真係好正😍 兩款嘅茶味都好突出,有氣飲落好爽好似飲氣泡酒咁🙊 柚子玄米茶會清新啲,而雪糕焙茶就有啲雲呢拿嘅甜味,兩者唔同style~ 不過嗰日天氣有啲熱,所以鍾意柚子玄米茶多少少😚整體而

⭐️ 西蘭花忌廉湯及煙三文魚凱撒沙律 ❤️7.5

⭐️ 冬陰公赤蝦闊條麵 ❤️8.0

⭐️ 伊比利亞豬肩肉配蘋果蓉及薯菜(+$18) ❤️8.0

⭐️ 蒜香辣椒炒活蜆(+$58) ❤️7.5

⭐️ 柚子氣泡玄米茶(+$38) ❤️8.5
⭐️ 雪糕氣泡焙茶 (+$38) ❤️8.0

整體而言,Dinner set嘅性價比幾高,好似我咁又加小食又upgrade飲品兩個人都係四百幾,大家不妨一試!

2023-05-11 40 views
東昌街近年開左好多小店,Homeland算係開得最耐個間,之前晏晝有帶狗狗去食,今日晚市都多人,我地兩公婆自己慢慢嘆晚餐都有set dinner,份量不少,價錢不貴店舖小店經營,擺設亦有心思Set dinner有得揀湯同沙律,我地一人嗌一個,兩者之下,沙律係好食啲小食我地嗌左黑松露醬薯條,薯條熱辣辣呢個pizza好食,夠薄脆,又夠多餡,值得推介再來個和牛Burger,嗌左五成熟,真係處理得不錯,好食呀飲品我地嗌左薄荷朱古力,同埋熱情果多多,都幾好飲,唔會死甜

晚餐都有set dinner,份量不少,價錢不貴

店舖小店經營,擺設亦有心思

小食我地嗌左黑松露醬薯條,薯條熱辣辣

呢個pizza好食,夠薄脆,又夠多餡,值得推介
再來個和牛Burger,嗌左五成熟,真係處理得不錯,好食呀

飲品我地嗌左薄荷朱古力,同埋熱情果多多,都幾好飲,唔會死甜
2023-05-10 31 views
Homeland 大埔好耐之前都同朋友聚會食過呢間,環境都好好,今次又有大埔人朋友推介我嚟呢間西式Cafe食晚餐,原來仲有兩層,座位闊落、燈光昏暗,有唔同掛畫,食落感覺真係好chill🥰Dinner Set($148)前菜分別揀咗廚師精選湯同飯煮雞胸凱撒沙律冬陰功闊條麵上枱已經聞到浸浸冬陰功味,再加上賣相真係一流,裝飾得好靚,手工意粉食落煙韌同有咬口,加上小小嘅檸檬汁,正,上面仲有兩隻大蝦🦐🦐tim伊比利亞豬肩肉配蘋果蓉及薯菜🐖豬堅肉我哋叫咗全煮,煮得香口,蘋果蓉醬微甜開胃,薯蓉好好味香草牛油白酒青口青口鮮味十足,非常肥美,有埋牛油同白酒既香蝶豆花士多啤梨牛奶🍓真係好靚呀,顏色層次分明,好適合打卡,飲落好重士多啤梨味😆香蕉朱古力🍌🍫淡淡香蕉味又濃朱古力,我中意
Homeland
大埔

Dinner Set($148)
前菜分別揀咗廚師精選湯同飯煮雞胸凱撒沙律

冬陰功闊條麵

香草牛油白酒青口
青口鮮味十足,非常肥美,有埋牛油同白酒既香

蝶豆花士多啤梨牛奶🍓
真係好靚呀,顏色層次分明,好適合打卡,飲落好重士多啤梨味😆

香蕉朱古力🍌🍫
淡淡香蕉味又濃朱古力,我中意
2023-05-09 38 views
之前都去過大埔間homeland,荃灣呢間空間大好多,仲有唔少打卡位!嗌咗兩個Dinner Set $148,包前菜主菜同埋嘢飲,仲可以加錢要小食。前菜揀咗煙三文魚凱撒沙律同秘製法式龍蝦濃湯(另加18蚊),煙三文魚、沙律菜新鮮,加埋蒜蓉味嘅麵包粒;龍蝦濃湯,入面有三四粒龍蝦肉,不過不失。主菜龍蝦汁鐵鍋海鮮炒飯其實就係西班牙海鮮炒飯😂 海鮮份量都算多,有青口、虎蝦、蜆、魷魚,都算新鮮,青口有一兩隻有沙,反而龍蝦汁唔太出,飯底無乜味。伊比利亞豬肩肉配薯菜 (另加18蚊)豬肩肉餐廳推介八成熟,燒得啱啱好,肉質嫩滑,豬味都幾濃。薯菜份量算多,唔單止有薯蓉,仲有好多蔬菜,幾好!小食香草牛油白酒煮青口 (另加58蚊)唔算大份,都有8隻青口,平均粒粒都大隻,味道還好。飲品海鹽抹茶奶蓋真係有海鹽鋪喺面,抹茶味濃,不錯!熱香芋牛奶拿鐵熱飲就有拉花喺面,香芋略為淡,奶泡打得細緻順滑!

前菜

主菜
龍蝦汁鐵鍋海鮮炒飯

伊比利亞豬肩肉配薯菜 (另加18蚊)

小食
香草牛油白酒煮青口 (另加58蚊)
唔算大份,都有8隻青口,平均粒粒都大隻,味道還好。

飲品
海鹽抹茶奶蓋
真係有海鹽鋪喺面,抹茶味濃,不錯!

熱香芋牛奶拿鐵
熱飲就有拉花喺面,香芋略為淡,奶泡打得細緻順滑!
  • 西班牙伊比利亞豬肩肉