Restaurant: Homeland (荃灣廣場)
Terms & Details:
2024-11-13 0 views
同朋友去荃灣廣場食呢間西餐廳的確唔錯,份量多,成晚keep住好多人幫襯,眼見有幾枱都係慶祝生日,氣氛熱鬧!✨️法式龍蝦海鮮濃湯龍蝦湯呈深啡色,有青口同蜆,味道濃郁又唔會覺得鹹。✨️黑松露牛肝菌蘑菇湯 湯質感屬於比較稀身,有唔少蘑菇碎粒,黑松露味好出冇蓋過蘑菇味,兩者味道平均。意式鮮茄大蝦意粉特別鐘意鮮茄醬調味酸酸甜甜,意粉沾滿醬汁令人愈食愈開胃~牛面頰墨西哥餡餅餐前小食必叫✨️薄餅皮口感又軟又脆,內裡三色椒、牛面頰、洋蔥等餡料被溶左既芝士包住,帶微辣,再塗上附送牛油果醬一齊食,正! 香芋牛奶淡淡芋香味,入口順滑榛子朱古力平時鐘意飲朱古力既人會好鐘意,朱古力味夠濃郁,面層加上厚厚忌廉絕對滿足~

✨️法式龍蝦海鮮濃湯
龍蝦湯呈深啡色,有青口同蜆,味道濃郁又唔會覺得鹹。

✨️黑松露牛肝菌蘑菇湯

意式鮮茄大蝦意粉
特別鐘意鮮茄醬調味酸酸甜甜,意粉沾滿醬汁令人愈食愈開胃~

牛面頰墨西哥餡餅
餐前小食必叫✨️

香芋牛奶
淡淡芋香味,入口順滑

榛子朱古力

2024-11-05
Type of Meal
Dinner
2024-11-12 0 views
今日我叫咗個Pizza套餐同frd share,真係食得非常滿足!套餐入面有兩碗西式湯同埋一個沙律,我仲加錢轉咗做龍蝦湯,同埋龍蝦Pizza,真係好抵食!龍蝦湯真係一大亮點,裡面有青口、龍蝦肉同蜆肉,鮮味十足,每一口都係海洋嘅味道,濃郁得嚟又唔會太膩,真係令人陶醉。龍蝦肉鮮嫩,完全將海鮮嘅鮮味發揮到淋漓盡致,食完真係唔想停。然後就係龍蝦Pizza,入面有煙熏三文魚、明太子醬、木魚絲、蟹籽同埋龍蝦肉,味道層次非常豐富。每一㗳都可以感受到煙熏三文魚嘅獨特風味,加上龍蝦肉嘅飽滿,真係好享受!明太子醬微咸,加上木魚絲嘅香氣,令整個Pizza更加立體,絕對唔會悶。小食拼盤亦唔可忽視,裡面有炸魚柳、炸雞柳、炸蠔同薯條,搭配兩個醬,口感多樣,非常適合分享。炸魚柳外脆內嫩,炸雞柳又香脆可口,炸蠔就保持住海鮮嘅鮮味,每一樣都令人回味無窮。真係一個唔可以錯過嘅海鮮餐廳,無論係龍蝦湯定係Pizza,每一道菜都充滿鮮味,絕對值得一試!

2024-10-22
$300 (Dinner)
2024-11-12 0 views
太耐冇同班朋友仔一齊聚會啦💕藉住今次朋友仔生日一齊慶祝,終於可以見下😉之前已經比佢地既甜品畫碟畫功已經吸引住😍店鋪員工服務非常好👍🏻而且店鋪環境氣氛好舒適,真係好適合慶祝既西餐廳👏🏻今次我地叫左二人海鮮套餐,套餐包括:🦞新奧爾良海鮮盤✨真係好抵食💕海鮮份量又多👍🏻海鮮有海虎蝦、墨魚仔、鮮鮑魚、青口等等....仲有腸仔、蔬果做配菜😋海鮮味道鮮甜,蒜味十足👍🏻個個朋友都大讚👏🏻🫕黑松露牛肝菌蘑菇湯黎到已經好香黑松露味😍忍唔住即刻開動😋黑松露嘅味道已經滲透成個味蕾✨🥗泰式柚子蟹肉沙律鐘意食泰式辣野既人可以叫下😍味道清新,配埋🧅洋蔥食落好有層次👍🏻🍽 滋味小食拼盤又係好抵食既拼盤😍入面有🧀芝士薯條、炸雞、廣島蠔同魚手指.每件都炸到勁香脆✨尢其係魚手指,真係外脆內軟💕🍰焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕期待已久既畫花甜品終於黎到🩷記得畫碟要提早預約定呀❣️畫功真係靚到不得了😍濃郁既伯爵茶味道😍仲有淡淡既芝士奶蓋💕呢個組合真係好夾👍🏻
太耐冇同班朋友仔一齊聚會啦💕

今次我地叫左二人海鮮套餐,套餐包括:

🦞新奧爾良海鮮盤✨
真係好抵食💕海鮮份量又多👍🏻
海鮮有海虎蝦、墨魚仔、鮮鮑魚、青口

🫕黑松露牛肝菌蘑菇湯
黎到已經好香黑松露味😍忍唔住即刻開動😋
黑松露嘅味道已經滲透成個味蕾✨

🥗泰式柚子蟹肉沙律

🍽 滋味小食拼盤

🍰焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕
濃郁既伯爵茶味道😍仲有淡淡既芝士奶蓋💕呢個組合真係好夾👍🏻
2024-11-12 0 views
打算食埋晚飯就去睇戲見呢間都幾多人推薦,就過黎試下Handmade Pizza Set黑松露牛肝菌蘑菇湯黑松露味好香,蘑菇香氣濃郁香濃又不油膩,配搭香脆蒜蓉法包,幾滋味泰式柚子蟹肉沙律有唔少蟹肉,沙律酸酸甜甜夠晒開胃松露牛肝菌雞肉芝士薄餅份量十足,薄餅外皮酥脆,松露同芝士濃郁搭配雞肉跟蘑菇,令口感更加豐富寶雲酥法式焗田螺配薯蓉底下薯蓉好綿密田螺夠彈牙另外朋友仲叫左蘭王蛋卡邦尼意粉蘭王蛋非常香、味道濃,煙肉非常焦香呢款意粉較乾身,唔係平時果種creamy口感
打算食埋晚飯就去睇戲
見呢間都幾多人推薦,就過黎試下

Handmade Pizza Set

黑松露牛肝菌蘑菇湯
黑松露味好香,蘑菇香氣濃郁
香濃又不油膩,配搭香脆蒜蓉法包,幾滋味

泰式柚子蟹肉沙律
有唔少蟹肉,沙律酸酸甜甜夠晒開胃

松露牛肝菌雞肉芝士薄餅

份量十足,薄餅外皮酥脆,松露同芝士濃郁
搭配雞肉跟蘑菇,令口感更加豐富

寶雲酥法式焗田螺配薯蓉
底下薯蓉好綿密
田螺夠彈牙

另外朋友仲叫左蘭王蛋卡邦尼意粉
蘭王蛋非常香、味道濃,煙肉非常焦香
呢款意粉較乾身,唔係平時果種creamy口感
老友仔仔生日,我連埋囡囡一行4打算同佢食生日飯,話說小壽星近期好鍾意Chiikawa公仔,不過買一個公仔蛋糕又食飯,又會食唔哂,網上睇到Homeland 嘅甜品+畫碟好靚,於是決定去果度食飯慶祝👏我哋叫咗個handmade pizza set $398/2位,set入面包Pizza,餐湯x2,沙律同埋小食。Pizza 揀咗 松露牛肝菌雞肉芝士薄餅,pizza 超足料,牛肝菌嘅香加埋接絲芝士,超好食餐湯我地叫左黑松露牛肝菌蘑菇湯同法式龍蝦海鮮濃湯(+22蚊) 各一,兩款都超濃郁,小朋友好鍾意飲;沙律就係煙三文魚凱撒沙律(+18蚊) ,而小食就要左香脆炸薯條🍟我哋另外點左2個Child meal ($78/Set),有3款可以揀,配以炸雞塊,哈哈笑酱餅,果凍,雜果,仲有橙汁/蘋果汁,連擺餐嘅車仔顔色都可以揀❤️而全晚最期待嘅環節,甜品點咗半份(因為真係已經好飽)開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕,開心果味好濃,加埋奶蓋唔太漏,感覺啱啱好,而寫字畫碟,只要加$35蚊就有,當然係老友仔仔大愛❤️嘅Chiikawa系列,畫得真係超靚❤️ (不過要留意返,餐廳會提前安排好寫字畫碟甜品,所以要預先將「寫字畫碟」嘅文

而全晚最期待嘅環節,甜品點咗半份(因為真係已經好飽)開心果奶蓋巴斯克芝士蛋糕,開心果味好濃,加埋奶蓋唔太漏,感覺啱啱好,而寫字畫碟,只要加$35蚊就有,當然係老友仔仔大愛❤️嘅Chiikawa系列,畫得真係超靚❤️ (不過要留意返,餐廳會提前安排好寫字畫碟甜品,所以要預先將「寫字畫碟」嘅文字俾餐廳,英文字要26個 字內

餐廳仲會影即影即有送俾壽星,唔怪得之食飯期間發現唔少人慶祝生日,囡囡話佢生日都要嚟到慶祝🤣
2024-11-07
$200 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 黑松露牛肝菌芝士薄餅
有兩個人最近幫咗我好多,所以要請佢食飯表謝意😆 餐廳環境ok都幾大,之前食過一次,覺得食物好味lunch價錢都幾抵,見到甜品可以寫字畫碟,好靚好有紀念性😘所以今次約朋友去食,最驚喜係仲有得影即影即相,記住一刻🩷 今次叫咗3個set lunch+開心果奶蓋蛋糕🍰澳洲安格斯肉眼扒.配薯菜塊扒都幾大份,5成熟剛好,調味得唔錯,有肉味,薯菜好新鮮,有心思👍🏻日式咖喱煙牛舌焗飯好大份,相當足料,咖喱汁唔錯好香濃燒春雞 肉嫩清香,健康之選加咗兩款小食:焗田螺同炸蠔都好出色,炸蠔外脆內軟,即叫叫製!重點甜品開心果奶蓋蛋糕入口就品嘗到開心果獨有嘅香甜,加埋奶蓋口感好幼滑💓伴碟畫得好可愛😍隔離枱見到都話想畫一份!
有兩個人最近幫咗我好多,所以要請佢食飯表謝意😆

今次叫咗3個set lunch+開心果奶蓋蛋糕🍰

澳洲安格斯肉眼扒.配薯菜

日式咖喱煙牛舌焗飯
好大份,相當足料,咖喱汁唔錯好香濃

燒春雞 肉嫩清香,健康之選

伴碟畫得好可愛😍隔離枱見到都話想畫一份!

• 牛扒
  • 寫字甜品
2024-11-10 39 views
Homeland門面到內裡裝修都好靚⋯好鍾意天花既佈滿韓式乾花,牆上面一幅幅搞鬼既荷里活人物,幾得意一入去見到原來有甜品碟服務,好壯觀~畫得好精美~同埋個個都Happy Birthday,小朋友真係可愛😂今日個生日大食會開始喇,一碟碟野食都陸續上枱🍽️🦞火焰桂花啤酒雞店員一黎就淋酒再點火,好有視覺效果,醃料幾香,肉嫩多汁,雞胸都唔鞋口🦞西班牙蒜油大蝦配酸種麵包係Tapas喎,大蝦浸係蒜油度,配埋酸種麵包多士,好西班牙feel🦞香煎澳洲M5和牛肉眼配薯菜和牛肉眼扒肉質好靚仔,外焦內嫩,油脂豐富肉味好濃👍🏻🦞原隻波士頓龍蝦明太子海鮮簿餅打卡菜式~龍蝦肉放左係Pizza入面同明太子好夾,餅皮好酥好脆,海鮮味同配料好balance🦞黑松露蟹肉三文魚子意大利雲吞雲吞口感柔滑,黑松露同蟹肉加埋一啲都唔膩🦞新奥爾良海鮮盤成盤好豐富~有波士頓龍蝦、珍寶赤蝦 、蜆同蟶子、海蝦、小龍蝦、墨魚仔同青口,其餘配菜仲有德國腸、西蘭花、薯仔 同粟米,我揀左香辣蒜蓉個盤食,好惹味,海鮮食得出好新鮮,同辛香味好match~仲有一盤蒜蓉牛油就岩晒小朋友食其餘黑松露牛肝菌蘑菇湯、法式龍蝦花膠湯、煙三文魚凱撒沙律、甚至泰式柚

🦞火焰桂花啤酒雞

🦞西班牙蒜油大蝦配酸種麵包

🦞香煎澳洲M5和牛肉眼配薯菜
和牛肉眼扒肉質好靚仔,外焦內嫩,油脂豐富肉味好濃👍🏻

🦞原隻波士頓龍蝦明太子海鮮簿餅

🦞黑松露蟹肉三文魚子意大利雲吞
雲吞口感柔滑,黑松露同蟹肉加埋一啲都唔膩

🦞新奥爾良海鮮盤

其餘黑松露牛肝菌蘑菇湯、法式龍蝦花膠湯、煙三文魚凱撒沙律、甚至泰式柚子蟹肉沙律,款款都係好精緻,味道幾好,估唔到荃灣都有好味
西餐
2024-11-09 0 views
這間位於荃灣的【Homeland】,主打西餐,有薄餅、意粉及扒等,可以單點亦有套餐,價錢貼地。逢星期一至五7:00前離座更可享八折優惠,早鳥優惠適用於旺角及荃灣分店。煙三文魚凱撒沙律羅馬生菜新鮮爽脆,配上麵包粒、煙三文魚,清新開胃。芥末蜜糖雞翼雞翼炸至金黃香脆,表面淋上芥末蜜糖汁,香甜開胃。松露牛肝菌雞肉芝士薄餅薄餅餅底鬆軟,餅邊香脆,表面舖滿了芝士,濃郁的牛肝菌香味。英式酥炸比目魚配薯條比目魚表面被金黃的炸漿包裹,炸至香脆,魚肉雪白嫩滑,配上香脆的粗薯。

煙三文魚凱撒沙律
羅馬生菜新鮮爽脆,配上麵包粒、煙三文魚,清新開胃。

芥末蜜糖雞翼
雞翼炸至金黃香脆,表面淋上芥末蜜糖汁,香甜開胃。

松露牛肝菌雞肉芝士薄餅
薄餅餅底鬆軟,餅邊香脆,表面舖滿了芝士,濃郁的牛肝菌香味。

英式酥炸比目魚配薯條
可能被大眾忽略左既荃灣廣場B1層🪜 其實下面都有幾多野食架😆 俾呢間多國菜「 Homeland 」既寫字畫碟甜品吸引了🍴✨Seafood Platter Set (Small) $698 / 2ppl• Seafood Platter 新奧爾良海鮮盤有7款星級海鮮在內 已包括「海虎蝦 鮮大蜆 青口 墨魚仔 鮮鮑魚 蟶子」; 另外再自選「新鮮波士頓龍蝦」或者「北海道松葉蟹腳」😍 全部海鮮都好新鮮好豐富好正❕而味道方面可以揀「蒜香牛油」🧄🧈或者「香辣蒜蓉」🌶️🧄 盤內仲有德國腸 燒薯仔 西蘭花同粟米😌• Soup 餐湯有「黑松露牛肝菌蘑菇湯」同 +$22「法式龍蝦海鮮濃湯」🍲 我地嗌左各一都試下🤪 而餐湯仲跟埋蒜蓉包😆• Salad 沙律有4款沙律提供選擇😌 因為已經有個海鮮盤 沙律方面我地就健康啲揀左「慢煮雞胸胡麻沙律」🥗• Snacks 小食有11款小食同共享拼盤系列提供選擇😆 而我地 +$18 「寶雲酥法式焗田螺配薯蓉」🐚 味道濃郁滋味😋跟餐飲品用左優惠價加配 +$20凍蜂蜜柚子茶 同 +$17橙汁🥤焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕 $98蛋糕有半件或一件提供選擇🍰 我地食左超多野所以嗌左

• Seafood Platter 新奧爾良海鮮盤

• Soup 餐湯

• Salad 沙律

• Snacks 小食

焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕 $98
蛋糕有半件或一件提供選擇🍰 我地食左超多野所以嗌左半件就夠了😂 芝士蛋糕底系巴斯克芝士蛋糕 甜而不膩 入口即溶 散發出啖啖既伯爵茶味😳 最可愛系蛋糕碟上畫左最近爆紅既Chiikawa😛

2024-10-21
$480 (Dinner)
  • 焦糖無花果伯爵茶奶蓋芝士蛋糕
  • SeafoodPlatterSet(Small)
2024-11-07 425 views
為左同友人預早慶生,呢次搵左一間適合打卡,環境又舒服既餐廳,成功製造surprise🤭除左慶祝特別日子,餐廳都幾幾適合一大伙人gatheringPizza Set $398/兩位餐湯|沙律|小食🍄‍🟫黑松露牛肝菌蘑菇湯湯汁creamy幼滑,好香蘑菌味🤤蒜蓉包點少少點湯食,好惹味🦞法式龍蝦海鮮濃湯幾香龍蝦鮮味,😋仲有青口、蜆肉、龍蝦肉等材料,口感豐富🥗蘭王蛋素煙肉凱撤沙律蛋味香濃,沙律新鮮爽脆,多士脆卜卜、芝士咸香,拌勻所有食材一齊食,口感好豐富,咸咸香香,好快就俾我地清盤🦐🥖西班牙蒜油大蝦配酸種麵包 包包烘至外層微脆焦香,內裏柔軟中略帶少許煙韌,仲有好香既橄欖油味😋嗜麵包既朋友必食🥴蒜油大蝦好大隻好香🤤🇲🇽牛面頰墨西哥芝士餡餅 $148餡餅外脆內軟,有牛面頰肉、芝士、紅黃椒、洋蔥等多種材料,口感豐富,配埋酸忌廉同牛油果醬,酸甜清新,中和肉類肥膩感🍍仲夏菠蘿梳打 $36酸甜又fresh🌺水果乾洛神花茶 $29酸酸地,幾開胃清爽,而且利尿降血壓、補血養氣、調節血脂,好飲又健康🍰焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕(半件) $98字畫碟甜品夠晒吸睛打卡😍真係好靚,蛋糕食落唔太甜,幾香伯爵茶味。
幾適合一大伙人gathering

Pizza Set $398/兩位
餐湯|沙律|小食

🍄‍🟫黑松露牛肝菌蘑菇湯

🦞法式龍蝦海鮮濃湯
幾香龍蝦鮮味,😋仲有青口、蜆肉、龍蝦肉等材料,口感豐富

🥗蘭王蛋素煙肉凱撤沙律

🦐🥖西班牙蒜油大蝦配酸種麵包

🇲🇽牛面頰墨西哥芝士餡餅 $148

🍍仲夏菠蘿梳打 $36
酸甜又fresh

🌺水果乾洛神花茶 $29

🍰焦糖無花果伯爵茶奶蓋巴斯克芝士蛋糕(半件) $98
字畫碟甜品夠晒吸睛打卡😍真係好靚,蛋糕食落唔太甜,幾香伯爵茶味。職員仲會送我地一張即影即有既相,記住開心既moment ☺️甜品字畫碟寫字服+影相係幾細心既用餐體驗
網上見到呢間有得畫碟,水準超級高,滿滿的儀式感我最鐘意,立即訂枱品嘗下先🌟🥰榛子朱古力脆脆🍫任何甜品需要早一日預訂畫碟,留下字句,所以十分期待,果然冇令我失望,仔仔mario食得好開心,yeahyeahyeah,餐廳仲會幫忙影一張即影即有相作為留念,真係儀式感滿滿,服務認真一流💫黑松露雪山芝士炸薯條🍟薯條外脆內軟,面頭有滿滿芝士碎,再加埋黑松露醬,口味超正🐣🥚蘭王蛋卡邦尼意粉🍝蘭王蛋非常香味道又濃,相信係人都知,再配埋濃郁的卡邦尼醬汁,令到所有意粉掛汁,令到意粉味道更加昇華🥢酥脆雞翼拼盤🍗雞翼外層全部都金黃酥脆,食落脆卜卜,小朋友食到好開心,雞翼肉質鮮嫩,仲有三隻不同口味,讓人難以抗拒不得不點🐽🦞原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅🍕真係有原隻波士頓龍蝦係面頭,非常震撼,龍蝦肉質爽口鮮甜,明太子份量都好多,邊邊位脆得黎又唔會硬,難怪網評甘好飲品蘋果汁🍎☕熱咖啡榛子朱古力🍫呢度儀式感好滿意,環境又舒服,價格又唔太貴,必定再來光顧😍#homelandkitchen #HKCAFE #西餐廳 #foodieHK #高質 #荃灣 #荃灣美食 #香港美食 #生日飯 #打卡 #慶祝

榛子朱古力脆脆🍫

黑松露雪山芝士炸薯條🍟
薯條外脆內軟,面頭有滿滿芝士碎,再加埋黑松露醬,口味超正🐣

🥚蘭王蛋卡邦尼意粉🍝

酥脆雞翼拼盤🍗

🦞原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅🍕

飲品
蘋果汁🍎
☕熱咖啡
榛子朱古力🍫

呢度儀式感好滿意,環境又舒服,價格又唔太貴,必定再來光顧😍

2024-11-06 359 views
最近好洗版的畫碟甜品😍終於到我黎朝勝呢排畫碟甜品好出名既 Homeland終於約齊到朋友們陪我去😆環境確實係好打卡 有好多花花外😍店內既巨型晝特色牆都係打卡必影👍🏻今次成班FD去可以食到好多野 當中有幾款比較出色:▪️火焰桂花啤酒雞店員即叫即點火 非常吸晴啤酒雞肉質幾嫩口 而且唔會好重酒味 仲幾香添👍🏻▪️原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅一上枱已經有D震撼🤓 portion 都幾大用咗原隻波士頓龍蝦 肉質彈牙 搭配明太子既香氣口感好豐富▪️香煎澳洲M 5 和牛肉眼 配薯菜油脂分佈均勻 一啖咬落去唔單止有肉汁爆出仲帶有一陣濃郁的牛味鎮店之寶 晝碟甜品真係好打卡眼見周圍每一枱都有叫真係有夠誇張眼見店員真係冇停手咁晝而且每一碟都真係好用心機 而且仲送埋即影即有 好有心思👍🏻生日慶祝黎呢到真係唔錯❤️
最近好洗版的畫碟甜品😍

而且每一碟都真係好用心機

而且仲送埋即影即有 好有心思👍🏻

生日慶祝黎呢到真係唔錯❤️

2024-11-05 341 views
今次去慶祝拍拖8週年🤣實在太欣賞佢地既寫字畫碟甜品服務畫咗老公最愛嘅蠟筆小新😆佢地仲有影即影即有相紀念👍🏻⭐️原隻波士頓龍蝦明太子海鮮薄餅:波士頓龍蝦拆肉,兩隻巨型龍蝦鉗好eye-catching,明太子咸香味都好出,啖啖都係海鮮滋味。餅底喺薄身款焗得夠香脆有麵粉香!⭐️紅酒汁慢煮牛臉頰闊條麵:慢煮牛面頰肉份量多,入口即化,煮得好腍,牛肉味重,闊條麵亦彈牙,有咬口👍🏻⭐️香濃芝士焗西蘭花: 焗完出來聞到好香既芝士味,仲落咗蒜蓉,同芝士味好夾!⭐️脆炸粗薯條:落單即叫即炸,熱辣辣上枱,外脆內軟⭐️繽紛水果茶:酸酸甜甜,果味濃,超好飲⭐️焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋:濃濃的咖啡味,芝士奶蓋份量啱啱好⭐️開心果巴斯克奶蓋芝士蛋糕蛋糕質地非常順滑,唔會太甜。口感細膩滑順、輕盈,開心果味道濃郁👍🏻
今次去慶祝拍拖8週年🤣
實在太欣賞佢地既寫字畫碟甜品服務
畫咗老公最愛嘅蠟筆小新😆
佢地仲有影即影即有相紀念👍🏻

⭐️紅酒汁慢煮牛臉頰闊條麵:

⭐️脆炸粗薯條:落單即叫即炸,熱辣辣上枱,外脆內軟

⭐️繽紛水果茶:酸酸甜甜,果味濃,超好飲

⭐️焦糖鴛鴦烏龍芝士奶蓋:濃濃的咖啡味,芝士奶蓋份量啱啱好

⭐️開心果巴斯克奶蓋芝士蛋糕

2024-11-05 271 views
上次見到朋友社交平台有畫碟甜品,特登問咗餐廳地址去試😌見到個海鮮拼盤餐好正,叫咗個二人餐試下☺黑松露牛肝菌蘑菇湯蒜蓉包好脆,不過蒜蓉味唔係太濃😗湯黎到嗰下就已經聞到好香松露味,比較濃稠,匀起會有少少拉絲🧀蘭王蛋素煙肉凱撒沙律個組合好新穎,好食但唔算特别🙈德國腸拼盤配薯蓉有紐倫堡肉腸,意式蔥油腸同墨西哥辣肉腸,三款都好食,最鐘意辣肉腸😋海鮮拼盤海鮮種類同份量都好多,好似食自助餐咁,雖然望落上面好多蒜蓉,但係因為大份,撈返匀唔會過鹹👍招牌甜品拼盤落單嗰陣會問要唔要寫字,唔係好諗到寫咩,就求其叫寫咗Happy Halloween就算😂揀咗兩款甜品嘅拼盤,焦糖無花果伯爵茶奶盖芝士蛋糕🧁睇個名咁長就知會試到好多味道,但係又真係會食得岀嗰隻味而同其他冇沖突,夾得幾好👍榛子朱古力脆脆嘅黑朱古力慕絲好香滑,不過食食下就覺得好甜🍫甜品可以寫碟同點蠟烛好啱慶祝生日,遲啲朋友1️⃣月生日可以帶佢黎😏

黑松露牛肝菌蘑菇湯

蘭王蛋素煙肉凱撒沙律
個組合好新穎,好食但唔算特别🙈

德國腸拼盤配薯蓉

海鮮拼盤

招牌甜品拼盤

2024-11-05 230 views
老公生日諗住搵間特別d 既餐廳慶祝見到荃灣西依間有得畫碟仲有即影即有送依家有早鳥優惠,星期一至五19:00 前離座仲有八折添!裡面裝修都好靚有唔同既油畫,部分天花仲掛滿乾花🩷意式鮮茄大蝦意粉有四隻大蝦食落都幾彈牙意粉個醬汁好夠蕃茄味🩷德國香脆炸豬手超大隻豬手外皮好脆,入面好多肉底下仲有好多蔬菜同埋薯蓉🩷香濃芝士焗西關花面頭舖滿芝士份量都唔少🩷繽紛水果茶味道酸酸甜甜好開胃又解膩🩷榛子朱古力脆脆最期待既甜品環節畫碟隻公仔仲係依家最熱門既chiikawa榛子味幾濃郁同朱古力真係好夾!同人慶祝生日/紀念日真係好岩黎依度!
老公生日諗住搵間特別d 既餐廳慶祝

見到荃灣西依間有得畫碟仲有即影即有送

依家有早鳥優惠,星期一至五19:00 前離座仲有八折添!

裡面裝修都好靚
有唔同既油畫,部分天花仲掛滿乾花

🩷意式鮮茄大蝦意粉
有四隻大蝦
食落都幾彈牙
意粉個醬汁好夠蕃茄味

🩷德國香脆炸豬手
超大隻豬手
外皮好脆,入面好多肉
底下仲有好多蔬菜同埋薯蓉

🩷榛子朱古力脆脆
最期待既甜品環節
畫碟隻公仔仲係依家最熱門既chiikawa

榛子味幾濃郁
同朱古力真係好夾!
同人慶祝生日/紀念日真係好岩黎依度!
2024-11-04
Type of Meal