2024-04-15 31 views
🟠今天和男友來到本場,都是吃燒肉的,每一枱中間會有一個燒烤爐,供我們去自助燒,環境和枱上都好整潔,而我和男友一起吃上品牛肩胛放題,這個放題先會有一份頭盤,這份頭盤都是合拼六種不同的款式,材料如下🟠⚫️頭盤有:牡犡、海老、帶子、牛小排、牛頸脊、牛舌❗️⚫️吃過頭盤會覺得非常好吃,味道鮮美,每一份牛肉的味道濃厚,更加為牛肉愛好者而設❗️🟠我們都吃得很多,其中有二款特別印像深刻,骨付牛肋肉,非常好吃,平常都好少機會品嘗,所以覺得今次的口感體驗十分好,網燒一口牛已經分好是一粒粒,所以好容易入口,整個口裡都充滿著牛肉,愈吃愈起勁❗️🟠再來一個中華沙律,有一股清新的味道,是一個冷盤❗️🟡芝士豚肉腸是獨特地加上芝士,豚肉腸味道好豐富,燒好之後即食就可,不用再加調味都一樣好味❗️🟡這個是今川燒,日式的甜品小吃,好香,質感軟軟的,這是大人小朋友都很喜歡❗️🟡如果食到最後仲差一點,不仿吃牛肉湯烏冬,薄薄的一層牛肉與烏冬的質感相融,還有湯汁的味道和烏冬非常相襯,牛肉都有一份牛香呢❗️
⚫️頭盤有:牡犡、海老、帶子、牛小排、牛頸脊、牛舌❗️

🟠再來一個中華沙律,有一股清新的味道,是一個冷盤❗️

2024-04-15 13 views
•頂級澳洲和牛海鮮放題 154品🔸頭盤一開頭每一枱都有一個就係一個九宮格,包括有牛舌,牛板腱,極上牛小排,牛骰,M8和牛封門柳,大頭蝦,牡犡,北海道帆立貝和帶子。每一款牛肉油脂分佈都好靚,牛味適中,當中最愛係牛舌和M8和牛封門柳,咬口係最好的,唔會過硬!而海鮮都是大大隻又新鮮又肥美,仲要有牡犡真係要食爆先得啊!🔸肉類食咗好多款牛肉,當中印象最深刻三款係封門柳,牛頸脊和牛小排。個人比較鍾意食肉味比較濃郁的,呢三款都係相對比較重的!而且油脂不會太多,可以一試。🔸海鮮真的要食爆海鮮特別係牡犡,每人食咗8隻左右!而其他海鮮還有北海道帆立貝,鰻魚海老原,味醂魚乾,鯖魚一夜乾等等。
•頂級澳洲和牛海鮮放題 154品
🔸頭盤
🔸肉類
🔸海鮮
海老原,味醂魚乾,鯖魚一夜乾等等。
2024-04-12 35 views
放假,Dinner就要食好D!作為日本菜既粉絲,😆一定要試下呢個頂級澳洲和牛海鮮放題。🍀🍀🍀🍀首先,頭盤的帶子、牛肉和生蠔帶子的鮮甜和牛肉的豐富口感相互輝映,而生蠔則帶有鮮嫩的海鮮風味。🎄🎄🎄🎄泡菜作為一道配菜,豐富的口感,還帶有微妙的酸辣風味。🌵🪵🪵牛舌口感柔軟且多汁,充滿了牛肉的香氣,同時也提供了豐富的蛋白質和維生素B12。🍀🎍封門柳切到好薄,好快熟好好食。😁😂😁牛頸脊富含蛋白質、鐵和鋅等營養物質,同時擁有嫩滑的口感和濃郁的牛肉風味。😋🥰😎雞腿肉是嫩滑多汁,富含蛋白質和維生素B6。🤪🤪🤨牛油廣島搭配濃郁的牛油烹製而成。這道菜結合了海鮮的鮮美和牛油的香濃,帶來了獨特的風味體驗。依個價錢依個質素黎講都係唔錯既選擇!有機會過來玩既朋友,一定要試下。😆

🍀🎍封門柳切到好薄,好快熟好好食。
😋🥰😎雞腿肉是嫩滑多汁,富含蛋白質和維生素B6。

2024-04-12 26 views
放假更系食好野,作為大胃王的我,怎可以抵抗美食的魅力?今次Lunch時段比我發現左呢間餐廳既上品牛肩胛放題性價比極高,食物都系滿分! ⚓️今日既無敵餐單:♥️套餐頭盤(帶子,牛肉,生蠔)♥️♥️豚五花♥️♥️牛柳粒♥️♥️金錢展♥️♥️骨付牛肋肉♥️♥️蜜糖豚肉腸♥️♥️套餐頭盤包括了帶子、牛肉和生蠔,聽起來非常豪華。帶子通常有鮮甜的海洋風味。牛肉可能會是嫩嫩的牛柳或牛肉塊,♥️味道豐滿、多汁。生蠔則帶有濃郁的海洋味道和輕微的鹹味。♥️♥️豚五花,♥️富含脂肪,通常具有豐富的油脂香氣和口感。♥️豚五花可以經過燒烤或煎炒等方式烹調,使其外皮酥脆,內部保持嫩滑。♥️牛柳粒♥️通常具有嫩滑的質地和濃郁的牛肉味道。金錢展♥️有口感,而且肉味濃郁。♥️骨付牛肋肉是指帶有肋骨的牛肉部位♥️肉質變得極為軟嫩,帶有濃郁的牛肉香氣和口感。♥️蜜糖豚肉腸都唔錯。同行朋友都好鍾意呢度既裝修風格,好放鬆、食物都唔錯,個個食得舔舔利。

今日既無敵餐單:
♥️套餐頭盤(帶子,牛肉,生蠔)♥️
♥️豚五花♥️
♥️牛柳粒♥️
♥️金錢展♥️
♥️骨付牛肋肉♥️
♥️蜜糖豚肉腸♥️
2024-04-10 22 views
突然想食日式燒肉, 醒起朋友之前介紹呢間好正就來試試!喺網上訂座,等埋老公收工就行得🥰平時我食開單點嘅,今次可以盡情嗌啦🤣呢度有各式各樣嘅放題套餐,今次我哋就選了❇️頂級澳洲和牛海鮮放題❇️除左燒肉之外,仲要其他品項。例如菇類、沙律等等,好多樣化😆唔洗淨係食肉💗✳️極品牛小排✳️ 牛味好濃,油脂唔重,口感一啲都唔油膩。✳️M8 和牛封門柳 ✳️封門柳為牛橫隔膜肌肉,較為罕有。肉味較重,油花較少,分布好平均,入口即溶。非常適合喜歡肉味濃嘅朋友☺️✳️金錢展✳ 佢是牛腱肉的其中兩塊,呢個部位的肉非常結實、同佈滿哂牛筋。食落肉質口感比較煙韌,味道比較鮮美🥰✳️牡犡✳️ 白白軟軟的,鮮甜帶有水果甜味。燒到咁上下,嗌咗✳️中華冷烏冬✳️彈牙的冷烏冬麵,係燒到㷫烚烚嘅時候食感覺立刻清新涼快起來!✳️鯛魚燒✳ 口感都幾酥脆,仲有少少焦糖嘅味道,幾香口!即叫即整熱辣辣,記得趁熱食💗鯛魚燒凍左嘅口感會冇咁好食🤤餐廳坐位都坐得算舒服,空間略大,同隔離檯相距都好遠,令我食得好放心舒適!
平時我食開單點嘅,今次可以盡情嗌啦🤣
呢度有各式各樣嘅放題套餐,今次我哋就選了
❇️頂級澳洲和牛海鮮放題❇️
除左燒肉之外,仲要其他品項。
例如菇類、沙律等等,好多樣化😆唔洗淨係食肉💗
✳️極品牛小排✳️
牛味好濃,油脂唔重,口感一啲都唔油膩。
✳️M8 和牛封門柳 ✳️
封門柳為牛橫隔膜肌肉,較為罕有。
食落肉質口感比較煙韌,味道比較鮮美🥰
✳️牡犡✳️ 白白軟軟的,鮮甜帶有水果甜味。

燒到咁上下,嗌咗✳️中華冷烏冬✳️
彈牙的冷烏冬麵,係燒到㷫烚烚嘅時候食感覺立刻清新涼快起來!

2024-04-10 14 views
呢到可以話係食肉獸天堂😂今次介紹呢間日式燒肉放題啱晒一班食肉獸,我地揀咗厚切豚肉放題一開始先送上一次性拼盤,包括有牛頸脊、牛小排、牛板腱、牛舌、香草牛油帶子,全部都係高級套餐嘅肉類鰹魚豆腐湯好惹味😋特別要讚下佢啲豆腐真係好滑嘟嘟🥰今川燒(吉士味)可以細火輕輕燒兩邊,燒到脆脆地就食得,好味😋唐揚雞軟骨外層爽脆,香脆惹味,裡面軟骨更加有咬口博多雞肝辛味醬汁,每一粒的體積較大,口感較棉,雞肝味十分濃郁,未食都能聞到雞肝味,配以辛味醬汁好惹味😍雞腿肉不錯,燒完仲鎖到肉汁但並沒有過老的問題,外層雞皮燒到勁香脆🔥日本白豚梅肉非常嫩滑,肉質鮮嫩多汁,即使燒耐咗都絕不老韌😁豚五花肥瘦比例均勻,燒炙過後脂香肉軟,燒完之後油脂滴晒出來十分出色💯
鰹魚豆腐湯好惹味😋特別要讚下佢啲豆腐真係好滑嘟嘟🥰

唐揚雞軟骨外層爽脆,香脆惹味,裡面軟骨更加有咬口
日本白豚梅肉非常嫩滑,肉質鮮嫩多汁,即使燒耐咗都絕不老韌😁

2024-04-10 20 views
🎏旺角開餐🔥本場🍽️位於旺角非常中心位置瓊華中心16樓,餐廳環境闊落,抽風做得唔錯。放題有豚肉、牛肉、海鮮選擇,選擇既款式唔同亦會有唔同收費💰可以了解咗有咩食先再決定揀咩餐😉我選擇既係🐮上品牛肩胛放題(113品) 肉類有頂級肩脊肉、牛胸腹、骨付牛肋肉、網燒一口牛、金錢展、豬頸肉以及蜜糖豚肉腸另外可以無限追加冷盤、小食、野菜、甜品、飲品‼️基本上款式都好夠選擇,除咗燒肉之外亦都有飯有麵一定夠飽😋
🎏旺角開餐🔥本場🍽️

我選擇既係🐮上品牛肩胛放題(113品)

基本上款式都好夠選擇,除咗燒肉之外亦都有飯有麵一定夠飽😋
2024-04-09 22 views
正所謂民以食為天,因為我朋友佢鍾意食日本野,Lunch特意BOOK左呢間既上品牛肩胛放題。☎️(8.8/10)頂級肩脊肉🌷🌷肉質鮮嫩多汁。鮮美和柔軟質感同埋醬汁相結合得好好。令人回味無窮。🍢(9.9/10)套餐頭盤(帶子,牛肉,生蠔)呢個上台即刻相機食先!好新鮮、而且全部擺得好精緻,每一款都係獨特的味,肉汁十足。大大舊淡淡肉。🍗(9.2/10)牛柳粒🌸🌛全部都要大讚!。肉質變得軟嫩,充滿了醬汁的風味。好彈牙,肉味濃,完全沒有渣。(9.1/10)牛胸腹🌸🍂呢個軟熟D,但係都好好食,肥瘦均勻。(8.8/10)章魚小丸子🌝🌼大大粒,好足料。
(8.8/10)頂級肩脊肉🌷🌷
(9.9/10)套餐頭盤(帶子,牛肉,生蠔)
(9.2/10)牛柳粒🌸🌛

(9.1/10)牛胸腹🌸🍂
呢個軟熟D,但係都好好食,肥瘦均勻。
(8.8/10)章魚小丸子🌝🌼
大大粒,好足料。
2024-04-09 9 views
第一次去到本場食厚切豚肉放題,呢度既食物都包羅萬有,放題黎講既質素都係高質,加上係一個價錢就可以無限咁食,我地食得好飽,好抵食,佢有一個92品既食物,有7碟⭐️分別有豚五花、日本白豚梅肉,汁燒豚大腸,雞翼,雞腿肉,博多雞肝,博多雞腎,我覺得全部都好好食,而最好食可以話豚五花,豚味好濃,日本白豚梅肉超好食,白豚梅肉超香,雞翼既肉質好鮮嫩,博多雞腎都食得過🔥⭐️蒜香牛油蘆筍係一個幾特別既小食,放入去慢慢等佢燒,見佢個爐好靚,燒既位置好均勻,好快就食得,牛油味令到蘆筍多一份香我地係食⭐️極尚牛小排海鮮放題139品,而佢就會有一個6格既頭盤,好似一個皇帝級享受咁,個盤都咁有睇頭,顏值滿分⭐️ 真係食過先知,先來一盤華麗既頭盤,牡犡、海老、帶子、牛小排、牛頸脊、牛舌。淨係呢樣已經值得係度讚,比足五星係無錯,都好好食 再講小小既小食⭐️男爵薯餅好大塊,薯餅炸到好香脆,而呢個中華冷烏冬有好多日式菜係度,營養好豐富又有日式既感覺,仲有烏冬好滑阿

2024-04-08 43 views
今日我同 食肉獸老公 🥩來到琼華中心 最高的16樓食我至愛嘅 #燒肉放題 🥩🤤日式裝潢 🇯🇵 座位舒適 燈光柔和 ❌不設自助吧 乖乖坐下手機下單就有食物送到桌面上🤳服務員醒目貼心一早準備十多片乾濕紙巾。。☺️✅牛䐁食材色澤紅卜卜🥩✅雞腿肉肉質嫩滑🍗✅有不同醬汁,燒肉汁/味噌/辛味 不同配搭✅牛胸腹 基本食了5,6回✅金錢展,雞腎夠脆爽。✅熟食炸雞,炸蝦 夠熱 脆卜卜✅主菜 紫菜飯 🍚壽喜燒烏冬🍜✅甜點:榴槤糯米糍, 吉士餅🍘泡芙。。。✅飲品:好多選擇,飲左五款。。今晚戰績唔錯下次再來挑戰海鮮。。💪
今日我同 食肉獸老公 🥩來到
琼華中心 最高的16樓
食我至愛嘅 #燒肉放題 🥩🤤

日式裝潢 🇯🇵 座位舒適
燈光柔和 ❌不設自助吧
乖乖坐下
手機下單就有食物送到桌面上🤳

服務員醒目貼心
一早準備十多片乾濕紙巾。。☺️

牛胸腹

✅牛䐁食材色澤紅卜卜🥩
✅雞腿肉肉質嫩滑🍗
✅有不同醬汁,燒肉汁/味噌/辛味 不同配搭

✅牛胸腹 基本食了5,6回
✅金錢展,雞腎夠脆爽。

✅熟食炸雞,炸蝦 夠熱 脆卜卜

✅主菜
紫菜飯 🍚壽喜燒烏冬🍜

✅甜點:
榴槤糯米糍, 吉士餅🍘
泡芙。。。
雪糕

✅飲品:好多選擇,飲左五款。。

飲品

今晚戰績唔錯
下次再來挑戰海鮮。。💪
雞䐁牛
2024-04-04
Type of Meal
Dinner
牛胸腹
雪糕
雞䐁牛
2024-04-08 16 views
🍽️上品牛肩舺放題 $348px-🔹頂級肩脊肉🔹牛胸腹🔹胃付牛肋肉🔹網燒一口牛🔹金錢展🔹豬頸肉🔹蜜糖豚肉腸🔸冷盤🔸小食🔸野菜🔸主食🔸甜品、飲品-呢個套餐總共有113樣食品,種類好多,食落好滿足,推薦既肉有頂級肩脊肉,有牛味,肥瘦均一👍🏻 最推薦就係紫菜飯,我另外叫左一隻溫泉蛋加落紫菜飯,更加好食🤩 最後每人會送返一份movenpick雪糕做完結,爽啊‼️-📍 本場 (旺角)@honba.nikuyaki 旺角彌敦道628號瓊華中心16樓-#foodbitxh_mk #平民美食 #糧尾恩物 #糧尾之選 #糧尾救星 #平民小食 #平民小吃 #旺角美食 #旺角 #放題 #燒肉放題 #燒肉 #本場 #旺角好去處 #和牛 #街坊小店 #香港小店 #留港消費 #留港
🍽️上品牛肩舺放題 $348px
🔸小食
🔸野菜
🔸主食
🔸甜品、飲品
📍 本場 (旺角)
@honba.nikuyaki
旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
2024-04-02 46 views
呢期同班朋友好耐無見🤔️我地商義食咩好,佢地鐘意食既野都唔同,咁多人一齊食,放題就最癮陣,我地去到本場食放題,呢度有海鮮同埋好多和牛,😋和牛睇上去好靚,就係旺角既瓊華中心16樓,上面好多人,聽到佢地講好食,我地預先預約,😋都仲有位,人齊就入得入面既選擇好豐富,💯我地咁多人既決定下,就係擇頂級澳洲和牛海鮮放題(154品)💯先來一個好大既盤,🙀分有九格咁多,好誇張,佢有九格,全部都食過,呢份M8和牛牛板腱好重牛味,M8和牛封門柳既牛肉味一樣香一樣重,😊極品牛小排既牛好靚,好有牛汁,伊比利亞黑毛豬肋條可以加些燒肉汁,好食,車海老燒出來剛好,😋少少黑黑地先好食,原隻魷魚筒放係度燒既味仲香,牡犡好新鮮,超熟,北海道帆立貝好甜好厚,鰻魚好香,好鬆軟,鯖魚一夜干好香,雞泡魚乾好有口感😋封門柳😍味道十足,封門柳既肉一樣咁靚☺️牛頸脊😍質感都好好,就咁睇佢既色澤咁紅,係好新鮮☺️牛小排😍同頭先食既極品牛小排一樣好食☺️海老原😍好食既野係要講多次,燒一陣好快就食得,好食既野要食多幾個☺️食好多肉,都要加下素食既,京蔥段、秋葵、南瓜燒得好好食☺️味道好豐富,今晚餐十分滿意

封門柳😍
味道十足,封門柳既肉一樣咁靚☺️
牛頸脊😍
質感都好好,就咁睇佢既色澤咁紅,係好新鮮☺️
牛小排😍
同頭先食既極品牛小排一樣好食☺️
海老原😍
食好多肉,都要加下素食既,京蔥段、秋葵
、南瓜燒得好好食☺️味道好豐富,今晚餐十分滿意
2024-04-02 27 views
依度嘅放題有好多唔同嘅選擇,我哋今次就揀咗食最貴嗰個餐,亦都係最豐富嘅,有和牛任食!前菜小食有好多唔同選擇,特別啲嘅有男爵薯餅,薯餅炸到外脆內軟,全部都係即叫即炸,唔怕唔新鮮❗️想開胃嘅亦都可以食沙律,蟹籽沙律充滿蟹籽同埋菜絲,口感好好❗️之後頭盤係一個好有霸氣嘅九宮格,入邊好多款式,有極尚牛小排、M8和牛封門柳、牛板腱、牛舌、牛柳粒、扇貝、帶子、生蠔、虎蝦,肉同海鮮都有❗️牛柳粒好大粒,而且口感好好,肥肥地燒完出嚟油香滿滿,海鮮方面亦都好出色,全部都好新鮮食得好放心❗️任食既海鮮亦唔失禮,好似鯖魚一夜乾味道好特別,鹹香味十足❗️其他好似味醂魚乾同牡犡亦同樣新鮮鮮味好食❗️任食既肉有唔同和牛,M8和牛牛板腱,M8和牛封門柳,又有極品牛小排,夠晒高檔❗️而且全部質素都好好,和牛嘅口感更加細膩,入口即溶,超級滿足❗️甜品既芝士蛋糕亦好正,細細件又香芝士味,幾飽都要試吓!

甜品既芝士蛋糕亦好正,細細件又香芝士味,幾飽都要試吓!
2024-04-02 15 views
上品牛肩胛放題,113品料理,牛肉都有5款,加上豬頸肉同蜜糖豚肉腸,另外仲有前菜,小食,野菜,主食,甜品,飲品,一個價錢食到不同食物,淨係頭盤都有6款,認真之抵!牛肉品種唔差,好似網燒一口牛就夠晒大粒,牛肉肉質柔韌有質感;頂級肩脊肉肉質相當細嫩,富含油花,油香滿分,香味四散;牛腹腹就靠近肚既位置,所含油脂豐富,油花層次分明,牛味甚為濃郁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)而豬頸肉亦係估唔到咁出色,肥美富油香,肉質嫩滑有彈性,肉香十足,蜜糖豚肉腸既肉質都好好架,肉味重,燒到咁上下點啲蜜糖就更香更好食(´▽`)仲有唔同既小食呢,好似男爵薯餅咁,炸到香甜香脆,口感味道都無可挑剔(^з^)
2024-04-02 14 views
忽然好想食燒肉,二話不說就約埋朋友仔一齊去呢間試吓先頂級澳洲和牛海鮮放題首先會安排海鮮同一啲靚牛部位比你,海鮮有帶子,蠔同海蝦,真係落足本㗎🐮極品牛小排油脂分佈平均,呢款就要燒耐少少,因為有點厚度,但係肉味超濃👍🏽🐮M8和牛封門柳肉味很濃郁肉汁豐富啖啖好味,肉紋粗但好嫩滑好軟腍😋🐮M8和牛板腱油花算幾均勻,薄薄一大片,幾好食😋🥗鮮蝦柚子沙律清新開胃而又很健康,大大件柚子咬落不太酸又多水,混入了秘製醬汁十分惹味😍大蝦份量唔少,肉質彈牙新鮮令食慾大增😄🐟鰻魚肉厚肥美有魚油既油脂香,食落味道口感唔錯

🐮極品牛小排

🐮M8和牛封門柳
肉味很濃郁肉汁豐富啖啖好味,肉紋粗但好嫩滑好軟腍😋

🐮M8和牛板腱
油花算幾均勻,薄薄一大片,幾好食😋
🥗鮮蝦柚子沙律
🐟鰻魚
肉厚肥美有魚油既油脂香,食落味道口感唔錯