2024-03-20 37 views
💟蟹籽沙律💟前菜之一既沙律,蟹籽沙律充滿香甜既沙律醬,蟹籽數量好多,爽脆口感,配埋菜絲,口感味道都清新!💯頭盤💯牛小排、牛頸脊、牛舌,三款既牛肉,都算豐富,牛頸脊肉質係最柔軟既,牛味都好濃;車海老、帆立貝、生蠔,三款海鮮入面最正一定係生蠔,肥美又飽滿,正呀!🅰️牛肉🅰️任食既牛肉都有6款,除佐頭盤食到果啲亦有壼漬牛肋條呢啲特別啲既,牛肋條有啲筋位連住啲肉,牛味特別濃,又有咬口,唔同牛肉都有驚喜呀!⭕️豚肩肉⭕️豚肩肉有適量既肥肉位置,肉質柔軟,口感細膩,油香十足,香味濃濃!💢海鮮💢香草牛油帶子同墨魚片都好食,帶子咁樣整就夠晒香夠晒鮮甜,燒到仲保持到軟腍既口感,而墨魚片就煙煙韌韌,都好正!仲有唔同既小食,章魚小丸子熱辣辣,又有大粒既章魚,仲好食過專門店呀!
💟蟹籽沙律💟
💯頭盤💯
🅰️牛肉🅰️

⭕️豚肩肉⭕️
💢海鮮💢

2024-03-19 58 views
😸前菜小食😸鮮蝦柚子沙律酸酸地甜甜地,食到柚子嘅果香又食到鮮蝦嘅鮮味,爽口彈牙嘅口感;枝豆好新鮮,鹹鹹地幾好食;吉列蝦炸得好脆,新鮮熱辣,唔會油淋淋,蝦肉好滑嫩!😽頭盤😽牛小排肉質鮮嫩,肥瘦均勻;牛頸脊口感柔軟,牛味香濃;牛舌薄薄地口感好好;車海老大隻鮮甜好彈牙;帆立貝大大粒,味道好香;生蠔肥美大隻,蠔味香濃!😻任食肉類😻蜜糖豚肉腸爽嫩彈牙;骨付牛肋肉牛味重,有咬口;牛胸腹肥美肉味香;頂級肩脊肉肉質入口即化,非常軟嫩;網燒一口牛煙煙韌韌,好有口感;豬頸肉夠晒肥美,油香十足!另外仲有唔同嘅前菜小食蔬菜甜品飲品任食任飲,超級豐富
😸前菜小食😸
😽頭盤😽
😻任食肉類😻

另外仲有唔同嘅前菜小食蔬菜甜品飲品任食任飲,超級豐富
2024-03-19 33 views
估唔到咁快同Friend再去翻「本場」食上品牛肩胛放題(2位)🔥.肉類🥩燒牛胸腹🐂頂級肩脊肉🐄金錢展🐮日本白豚梅肉、豚五花🐖牛肉肉味都幾重😋帶有油花,而且唔會太韌😉意外地豚肉質素都唔錯,必點月見汁沾蛋🥚.蔬果類🥬牛油本菇🍄‍🟫杏鮑菇🍄推介再Order蒜片連同菇菌一齊燒🧄更加惹味👍🏻.小食🥢鰹魚豆腐湯🥣和風醋蕃茄🍅鮮蝦柚子沙律🦐蟹籽沙律🥗泡菜🌶️沙律最啱Balance燒肉油膩感🤤.炸物🍤唐揚炸雞🍗吉列蝦、炸芝士年糕🧀.主食🍜溫泉玉子牛肉飯🍚洋蔥牛肉加上溫泉玉子🧅🍳日式風味🇯🇵.甜品🍮泡芙、芝士蛋糕🍰吉士味今川燒、泡芙、日式麻糬、西米椰汁糕🧁榴槤糯米糍、鯛魚燒🐟榴槤麻糬充滿濃滑榴槤蓉😛今川燒同鯛魚燒同樣滋味😌香甜吉士醬同紅豆蓉🫘.飲品🥤樂天錫蘭檸茶🍋蜂蜜綠茶🍵
炸物🍤唐揚炸雞🍗吉列蝦、炸芝士年糕🧀
主食🍜溫泉玉子牛肉飯🍚洋蔥牛肉加上溫泉玉子🧅🍳日式風味🇯🇵
飲品🥤樂天錫蘭檸茶🍋蜂蜜綠茶🍵
2024-03-18 36 views
瓊華中心不嬲多美食😉今次去試下「本場」嘅上品牛肩胛放題(2位)🔥.燒肉拼盤🐄有牛頸脊、牛小排🐂牛板腱、牛舌、一口牛、帶子🐚牛肉油脂分佈平均,肉味頗香濃😋.肉類🥩燒肉汁頂級肩脊肉、辛味醬汁牛胸腹🐮燒肉汁金錢展、辛味醬汁網燒一口牛、蜜糖豚肉腸🍖幾款肉類都好適合點月見汁🥚.蔬果類🥬杏鮑菇🍄‍🟫牛油本菇🍄秋葵、蒜香牛油露荀🧈🫛蒜片🧄菠蘿🍍杏鮑菇同菠蘿好Juicy🤤.小食🥢章魚小丸子🐙明太子蕃茄🍅蟹籽沙律🥗胡麻醬豆腐、明太子櫻花蝦豆腐🦐泡菜,明太子蕃茄冰凍爽口😗酸酸甜甜,好開胃👍🏻.炸物🍤炸芝士年糕🧀吉列蝦、唐揚炸雞🍗男爵薯餅🥔.麵食🍜泡菜牛肉湯烏冬🌶️中華冷烏冬❄️.甜品🍮芝士蛋糕🍰榴槤糯米糍、西米椰汁糕、泡芙、吉士味今川燒、鯛魚燒🐟日式麻糬同MOVENPICK雪糕🍨今川燒同鯛魚燒燒到外脆內軟😆今川燒有滿滿流心吉士醬💛真係好好味.飲品🥤蜂蜜綠茶🍵薑味汽水🫚解茶
炸物🍤炸芝士年糕🧀吉列蝦、唐揚炸雞🍗男爵薯餅🥔
麵食🍜泡菜牛肉湯烏冬🌶️中華冷烏冬❄️
飲品🥤蜂蜜綠茶🍵薑味汽水🫚解茶
2024-03-15 38 views
好耐都冇食放題料理, 👩🏼❤️👨🏻👩🏼❤️👩🏼見朋友極力推介呢間餐廳,一於走去試試。間餐廳好就腳,地鐵站行沒耐就到。我朋友大贊呢度嘅嘢食好多元化,難怪咁有人氣。🌟套餐頭盤 ▶️▶️▶️▶️▶️▶️▶️▶️Lunch▶️▶️選擇多樣豐富,有帶子,牛肉,生蠔,超大海蝦等等9樣野食,口味獨特。豚五花▶️▶️ 日本白豚梅肉大質感細緻,入口即化,帶來濃鬱的豬肉味。博多雞肝&辛味醬汁鮮紅色澤和口感結實,肉質鮮美。本菇牛油同埋麻油燒蒜粒有新鮮的風味。鷄翼肉質潔白細嫩,帶有淡淡的甜味,令人回味無窮。牡犡有豐潤的口感和濃鬱的海味。▶️▶️ 牛肉湯烏冬,帶來了濃鬱的牛肉和和風日式烏冬的風味。。▶️▶️甘醋車釐茄,味道幾特別。總體來說,呢間真係性價比非常之高值得推介! 💯💯
套餐頭盤 ▶️▶️▶️▶️▶️▶️▶️▶️Lunch

博多雞肝&辛味醬汁鮮紅色澤和口感結實,肉質鮮美。

▶️▶️甘醋車釐茄,味道幾特別。

總體來說,呢間真係性價比非常之高值得推介! 💯💯
2024-03-14 37 views
明太子蕃茄🍅其中一款既小食,蕃茄一片片夠晒鮮甜,酸酸地好開胃,配上明太子醬,咸香味十足,酸得黎又開胃!極尚牛小排🥩牛小排充滿大理石紋脂肪,肉質鮮美,厚實既肉質,而且油花分佈均勻,質地柔軟甘甜,燒肉最岩!M8和牛封門柳🥩M8和牛特別鮮味,肉質既油脂分佈同油香營造絕妙既平衡,肉質非常嫩滑,帶有濃厚的味道!M8和牛牛板腱🥩M8和牛牛板腱係牛隻肩膀中最嫩既部位,油花豐富細緻,和牛用天然穀物飼養,風味獨特,肉質甜而不膩,薄切後帶筋既口感有啲嚼勁,口感好!海鮮🐟鰻魚,北海道帆立貝,香草牛油帶子,唔同海鮮都搵得到。鰻魚厚肉大件,帆立貝大粒有膏,帶子加上牛油香草特別香!
明太子蕃茄🍅
極尚牛小排🥩
M8和牛封門柳🥩
M8和牛牛板腱🥩
海鮮🐟
今日午餐食乜好?去到旺角瓊華中心食呢間本場真係超級推介!我哋選擇嘅套餐就係呢個店員極力推薦嘅頂級澳洲和牛海鮮放題!係最豐富嘅套餐嚟㗎🤪呢到有我最鍾意食嘅牛油粟米,小食種類都好多元化,仲有牛油蝦仁、牛油帶子等等。總之有牛油嘅食物都超級好味!😛牡犡超級新鮮嘅海鮮,非常有鮮味!😍極品牛小排肉質鬆軟,而且牛肉香味極為濃郁,超級高質素嘅牛肉選擇。😉和牛封門柳嘅味道又更加突出,賣相極為吸引🥰和牛板腱🥹唔同部位嘅和牛食落嘅口感截然不同,牛板腱就相對比較煙靭,同樣有十足嘅牛肉香味。
今日午餐食乜好?去到旺角瓊華中心食呢間本場真係超級推介!

牡犡超級新鮮嘅海鮮,非常有鮮味!😍
和牛封門柳嘅味道又更加突出,賣相極為吸引🥰
2024-03-14 36 views
頂級澳洲和牛海鮮放題有成154種食物,全部無限任食,喘哂大胃王的我地。呢間餐廳重量同樣重質,佢無限得黎,食材亦係優惠,新鮮又乾凈,食都食得安心。🐂🐂這家燒烤放題餐廳提供了一系列美味的牛肉,其中包括極品牛小排、M8 和牛封門柳、M8和牛板腱和午舌,好正嘅牛全宴!😋 牛肉新鮮,鮮嫩多汁,絕對能滿足肉食愛好者的味蕾。🦪🐟🦐🦪🦪牡犡非常大隻脹卜卜,入面充滿蠔的精華,蠔鮮味更是誘完。燒過的蠔零舍香,味道亦更加濃縮,滋味無比。🐟雞泡魚魚乾,🦐車海老和🤩北海道帆立貝都是海鮮愛好者的絕佳選擇。這些海鮮食材新鮮美味,口感鮮嫩,讓人回味無窮。🦪鮑魚也是招牌之一,肉厚彈牙,肉質鮮嫩風味絕佳。🥓🥓芥末豚肉腸是必點之一。燒過嘅豚肉腸影相芥末醬一齊食,豬肉的香氣和芥末的辛辣都有,味道更豐富更惹味。🥢🥢香蔥胡麻醬烏冬,烏冬Q彈清爽可口,搭配香蔥和胡麻醬的香氣,油香味中帶有清新,做得非常出色。🍜🍡🍡日式麻糬係抹茶粉味道,甜品唔會太甜,口感煙勒有彈性,抹茶的苦甘味和麻糬糯香甜味平衡得非常好,係到好有日式風味的甜品🍮。
🐂🐂
🦪🐟🦐🦪
🥓🥓
🥢🥢
🍡🍡
2024-03-11 37 views
同朋友聚會一於過嚟呢間燒烤放題店,一邊燒嘢食一邊傾偈,享受各種美味的食物。🥳🤩🥳🤩🥳🤩🥳🤩🥳🤩🥳🤩🥳🤩🥳牛肉🐂我哋點了牛頸脊,牛肉嫩滑多汁,在燒烤的過程中散發出濃郁的牛肉香,伴隨著微微的炭燒味,令味道更香。接著,又食了牛小排,那肉質鮮嫩入口即化嘅口感,真心令人幸福,回味無窮。牛舌亦是一個好好的選擇,薄薄的牛舌片在烤盤上翻燒,見到肉汁開始流出嚟,而家流晒口水🤤肉汁彈牙味道又濃郁。甜辣辣辣嘅壼漬牛肋條更係豐富,牛肋條經過醃製,更加吸收咗醬汁嘅味道,入口時伴隨著壼漬的香氣,讓他們的味蕾充滿了滿足感。豚肉🐖除了牛肉,仲有豚肩肉,豚肩肉肥瘦相間,燒嘅時候多餘嘅油脂出咗嚟,豚肉嘅邊緣慢慢變成金黃色,帶有焦香烤得剛剛好,食落去每一口都充滿了豬肉的鮮香,令人垂涎欲滴。海鮮🦐海老原和半殼生蠔是海鮮首選。海老原🦐經過烤製後,散發出濃郁的海鮮香氣,肉質鮮嫩彈牙,鮮甜得令人難以抗拒。半殼生蠔🦪則帶著海水的氣息,鮮甜多汁,每一口都像是品嚐到大海的味道。炸蝦🍤炸得金黃酥脆,蝦散發著誘人的香氣,外層的酥脆和內部的鮮美蝦肉形成了絕妙的對比,令人愛不釋手。今川燒燒到外皮香脆,入面的吉士香甜幼滑,但又唔會太甜,係一件好好
🥳🤩🥳🤩🥳🤩🥳🤩🥳🤩🥳🤩🥳🤩🥳
牛肉🐂
豚肉🐖
海鮮🦐
今川燒燒到外皮香脆,入面的吉士香甜幼滑,但又唔會太甜,係一件好好嘅日式甜品。這場燒烤放題的聚會享受咗好多美食,又增加咗我哋嘅回憶,好推薦一班人會過嚟食。
2024-03-11 35 views
夜晚去咗呢間本場到食嘢真係好旺,見到有勁多人排隊!但冇計呢度呢間真係食過覺得幾唔錯!所以排都值得嘅👌🏻🥹上品牛肩胛放題套餐有113品,我覺得呢個套餐都好夠食,同埋應有嘅都有齊!最緊要係平靚正!頭盤😋😋✔️牛小排✔️牛肩頸✔️牛舌牛肉方面,三款都係唔同嘅部位,各有特色!而且牛肉非常新鮮!✔️生蠔✔️鮑魚✔️生蝦海鮮方面呢到都好新鮮,淡淡肥美嘅生蠔,大隻煙靭嘅鮑魚,同埋超級新鮮彈牙嘅生蝦都一樣咁好食。芝士年糕😋😋超級推介呢個小食芝士年糕,煙煙韌韌韌。牛油金菇😋😋牛油金菇呢個配搭,簡直係絕配!海蜇和風沙律😋😋海蜇超級有咬口,加上沙律撈埋一齊食,就係一個好好嘅前菜。網燒一口牛😋😋一口牛超級邪惡,燒完之後有少少油脂,仲要細細粒方便一啖食晒。金錢展😋😋金錢展口感相當彈牙,同埋都好新鮮。豬頸肉😋😋豬頸肉咬落煙煙韌韌,肥瘦分明。骨付牛肋肉😋😋牛肋肉食落非常之嫩滑,而且佢唔會太肥,幾鍾意佢呢種口感。

頭盤😋😋
✔️牛小排✔️牛肩頸✔️牛舌
牛肉方面,三款都係唔同嘅部位,各有特色!而且牛肉非常新鮮!
✔️生蠔✔️鮑魚✔️生蝦
芝士年糕😋😋超級推介呢個小食芝士年糕,煙煙韌韌韌。

牛油金菇😋😋牛油金菇呢個配搭,簡直係絕配!

金錢展😋😋金錢展口感相當彈牙,同埋都好新鮮。

豬頸肉😋😋豬頸肉咬落煙煙韌韌,肥瘦分明。
2024-03-11 27 views
I recently moved to Hong Kong to marry my long time fiancé. My daughter came to visit for the event from America. My daughter has never been to a restaurant where you grill your own food. So, my new wife treated us. The restaurant was clean and staff were very friendly and explained everything we might need to know. They changed the grill plate out regularly for us and the food was absolutely amazing! The wide range of cuts for the different meats, being chicken, pork, beef, and sea food was exp

They changed the grill plate out regularly for us and the food was absolutely amazing! The wide range of cuts for the different meats, being chicken, pork, beef, and sea food was expansive. Then there were cooked sides, vegetables, sauces and unlimited drinks as well.

There are 4 levels to choose from for the all you can eat, each person at table must order same level, this is understandable.

We were never rushed to finish after our time was up, we couldn’t order more, but we could finish what we had at our pace.
2024-03-10
Type of Meal
Dinner
2024-03-11 36 views
上星期我同男朋友已經食咗一次哩間日式燒肉店「本場」好好食,今天我哋又黎食過,今次揀🔓 頂級澳洲和牛海鮮放題Lunch,好期待呀💑同上次一樣有個幾格嘅頭盤🍱有幾種海鮮、幾樣唔同嘅牛(網燒一口牛、車海老、牡犡、北海道帆立貝、M8和牛牛板腱、M8和牛封門柳、極品牛小排、香草牛油帶子、牛舌)我最中意係網燒一口牛🕸️呢啲就係絕對唔可以錯過嘅🔥牛肉烤得香脆,入口即溶嘅口感,食落去仲有濃郁嘅牛肉香氣,真係令人回味無窮!😋唔止咁,我哋仲食到新鮮嘅章魚小丸子🍡外脆內彈,每一口都飽滿咁食落,令人好有滿足感。而青口🐙就鮮嫩多汁,彷彿你喺海邊度假咁🌊係我哋最愛嘅牛‼️ M8和牛牛板腱係個好細緻又有啲纖維嘅部份,但經過燒烤之後🔅變得好軟嫩,帶有一絲絲嘅甜味,入口即化,真係好惹味🈵極品牛小排肉質嫩滑,脂肪分佈平均。外層會燒得微微焦,裡面保持住多汁💦每一口都可以品嚐到牛肉嘅鮮美,同時享受到脂肪嘅香濃口感👅M8和牛封門柳係牛嘅胸腹部位,肉質比較厚實。燒成金黃色,裡面仲保持住嫩嫩嘅口感。一咬落去,肉汁嘅爆發💥不得了🥰再追加仲北海道帆立貝🐚勁新鮮,有海洋嘅鮮甜,入口即化,上面仲有少少蟹籽一齊食,更提鮮🥳總括嚟講,呢間燒肉餐廳

總括嚟講,呢間燒肉餐廳絕對係一個令人滿意嘅用餐體驗!而且佢哋嘅服務態度都好友善,令我哋有種回到屋企嘅感覺👏
2024-03-11 14 views
午市既放題都認真豐富,淨係前菜有幾款,其中最好食係味付八爪魚同鮮蝦柚子沙律,八爪魚好爽彈,好有咬口,加上味付,辣辣地,好開胃;而柚子鮮蝦沙律入邊嘅鮮蝦都好大隻,加埋酸酸甜甜嘅柚子,又係好開胃!之後要講既係一個一開頭會提供既頭盤,入面有牛小排,牛頸脊,牛舌,車海老,帆立貝,生蠔。雖然每一種嘅份量都唔多,但係就好適當咁樣可以試到唔同嘅口味,就好似車海老就好新鮮,又大隻,而且蝦肉好爽甜,而唔同嘅牛亦都係好好食!海鮮方面亦都有好多唔同款式可以任食,當中鹽燒鯖魚就好好味,一件件口感好好,厚實嘅魚肉魚味香濃,牛油廣島蠔肉同樣好食,唔會好細隻,而且燒完出嚟好香!肉類方面最鍾意就係極品牛小排,牛舌,芝士豚肉腸,牛小排唔會太肥,肉質柔嫩,牛舌就更加滑身,芝士豚肉腸亦都好香,充滿芝士嘅香味,全部口感味道都好好!
2024-03-11 27 views
之前朋友去左係旺角既本場食燒肉放題,話好食到人生必去。咁啱媽咪生日,佢又好熱愛食燒肉🍗,所以我地一家人就去左食佢既晚餐放題,我地食完都讚不絕口😻✨厚切豚肉放題之頭盤✨;見到放得靚,材料賣相又咁好,爸爸都大讚我哋識揀😼牛小排,牛頸脊,牛舌咬落都軟嫩多汁,十分之香牛肉味,雪花分佈平均,油脂燒起後更香口惹味。仲有帶子,蠔,海蝦,新鮮又彈牙,食到流哂口水😹✨豚五花✨;媽媽表示十分愛,超正啊!豚肉油脂旺盛,食落肉質爽口彈牙,而且肉質好細嫩,燒和後更係香口惹味,豚肉油流哂岀嚟,力推之選😸✨小食✨;最愛食明太子櫻花蝦冷豆腐同味付八爪魚,係燒緊肉時,邊燒邊食,開胃又醒神,止住燒肉香氣引既肚餓感先😹豆腐清新又滑,櫻花蝦更令豆腐香口,超級推介🙌🏻。食材選擇多又好味,真係滿分,建議早啲book,好full🙀

食材選擇多又好味,真係滿分,建議早啲book,好full🙀
2024-03-11 24 views
今日成家人喺瓊華中心呢間叫做本場嘅燒烤放題餐廳食飯,燒嘢食真係大人細路都啱㗎!而且呢度有多款食材可以揀,豐富又滋味。👨‍👩‍👦🐂網燒一口牛:網燒一口牛一口一粒,每一粒都為好味道。餐廳使用最優質的牛肉,每粒都如新鮮麪包柔軟,牛肉粒多汁鮮嫩,每一件紅立方都係精華,好味又吸引。🥬 麻香野菜:麻香野菜由各種新鮮的時令蔬菜組成。蔬菜放在烤盤上烤,滋滋作響,有如蔬菜交醬曲,不論營養還是味道都極豐富。野菜至開始軟身就可以食啦!食落去清新又清爽。想味道更豐富,就加撒特製調味料和醬汁可以更惹味。🦐海蝦:海蝦鮮甜爽口又彈牙,大大隻蝦肉非常多,蝦膏亦鮮甜,烤海蝦時,搭配檸檬汁或特製的沾醬,更可以增添風味。🐚帶子:帶子是一種鮮美的貝類食材,在燒烤時特別受到喜愛。帶子肉質鮮嫩,口感豐富,味道鮮美。帶子烤至外表微焦,內部剛熟就可以保持住帶子嘅柔軟口感。🦪生蠔:生蠔鮮味十足,濃濃嘅海水味令人食過不停,生蠔肉柔較,而且大,絕對係愛蠔人士的福音。🐂牛頸脊:牛頸脊肉質豐潤多汁,非常適合燒烤。薄薄一片好快就燒熟,肉質和油脂滿滿,食落去香味十足。🐂牛小排:牛小排啖啖肉,有著豐富的肉汁,肉甘香鬆化,燒到有微微焦香就更加好味。🐂

🐂牛舌:牛舌有豐富的肉汁和特殊的口感,脂肪唔多,但牛味濃郁烤牛舌時,肉質又彈牙,好味好味!

🐖豚五花:肥肉和瘦肉交錯,有著豐富的油脂和口感,甘香鬆化。

🐂牛胸腹:牛胸腹又係好好味,鮮嫩又多汁。

🐂頂級肩脊肉:頂級肩脊肉是牛肉中的一個高品質部位,肉質嫩滑,口感豐富。烤頂級肩脊肉烤金黃色,滋味更多。
🥓蜜糖豚肉腸:蜜糖豚肉腸是一種燒烤風味濃郁的肉製品。豬肉腸充滿著豐富的香氣,經過烤制後外層會呈現金黃色,內部保持多汁。蜜糖的添加使其帶有一絲甜味,大人細路都鍾意食。