2024-04-02 14 views
老公即將要岀trip,岀trip前去唔切一轉日本,所以特別去左係旺角嘅本場食日式燒肉-上品牛肩胛放題👩🏻‍❤️‍👨🏻之前食過食材優質又好味,環境乾淨,店員又親切,好嘢一定要分享🫂▶️ 套餐頭盤:海鮮加高質靚牛◀️ 大隻蠔、鮮甜帶子加彈牙海蝦,口感超正,最令人滿意係加左蟹子令口感更上一層樓。牛肉肉質爽口多汁,牛味十分濃郁,牛舌仲好軟冧添!頭盤已經好食到停唔到口啊!🙆🏻‍♀️▶️ 頂級肩脊肉、網燒一口牛、牛胸腹◀️ 老公超級喜愛!夠哂濃郁嘅牛肉味!賣相係雪花分佈即脂肪,未燒已經感受到牛肉既香味,一落爐燒油脂香氣十足,越燒越起勁,入口又即融,真係食過翻尋味🧏🏻‍♀️▶️ 香蔥玉子飯 ◀️ 令人驚歎🫶🏻無飯不歡既我,超鐘意呢個非常滋味既香蔥玉子食!蔥味夠哂香,玉子又滑溜,啲飯更無得彈,軟嫩可口!一定要嗌完再嗌!🙋🏻‍♀️多款式既食物選擇,由小食、冷盤、野菜、主食、醬油、甜品、湯至飲品都花多眼亂,作為全都要既我地好滿足,必定會再回頭🙆🏻‍♀️

2024-04-02 12 views
同朋友黎左旺角嘅本場食燒肉,揀左上品牛肩胛放題$328/位,有120分鐘用餐時間😋店家好快就安排入坐,睇下食咩先🤤時間尚早未多食客,坐了窗邊的一張卡位,地方濶落,店內抽風唔錯,完全無油煙味。每枱都會送的一份頭盤,蠔同蝦都新鮮喎,燒起黎好鮮甜。隨意點左啲牛肉同豬肉,有厚味、燒肉汁或辛辣醬汁揀,第一輪就先燒原味吧😋個爐火力夠猛亦唔黐底,肉香口幾好食,個蒜蓉露筍好正,番兜左幾次😆其他小食都好有水準,炸物即炸熱辣辣,雞軟骨香脆,薯餅好重薯仔味,仲有軟綿綿嘅小丸子,正喎🤤冷盤有數款沙律,食得肉多食返啲沙律酸酸地平衡下,個人覺得蟹籽沙律同柚子沙律都正,仲有明太子蕃茄都正🍅食左好多肉好多菜,又係時候食下甜野,鯛魚燒係紅豆餡,車輪餅係吉士餡,慢火燒一燒又香又甜🤤飲品方面有罐裝野飲,啤酒就要額外加錢了。不得不提係醬料選擇好多,落左好多款唔多醬汁黎點肉,仲有蘭王蛋添㗎😆最後食埋雪糕,好飽呀,完美的一餐😘
每枱都會送的一份頭盤,蠔同蝦都新鮮喎,燒起黎好鮮甜。
最後食埋雪糕,好飽呀,完美的一餐😘
2024-03-27
$360 (Dinner)
2024-03-30 24 views
好耐都冇食放題了😋 襯住復活節假去左旺角食呢個日式燒肉放題肉類同小食都好多選擇!一坐低會有個歡迎盤先!-🥢歡迎盤有牛小扒,牛舌,牛頸脊,蠔,海蝦同帶子!隻蝦有手掌咁大隻仲勁厚肉🦐賣相都非常高質,唔會好似岀面比一大盤歡迎盤就飽到食唔到其他野咁😋-🥢肉類之後我哋就嗌左好幾款肉,有牛肋肉,肩脊肉,豚五花,雞翼等。牛肋肉既調味啱啱好,好夠肉味😋 一咬就好輕易骨肉分離!-🥢小食佢哋既小食種類勁多,其中章魚小丸子同唐揚炸雞好正!即叫即整熱辣辣,外皮都唔會食落成啖份🥰🥰另外仲有一d日式小食包括麻醬豆腐,醋蕃茄等都好清爽,又開胃又解膩!另外如果同我一樣中意食生蛋既一定要嗌月見汁沾蛋!🥚佢哋係用蘭王蛋,蛋香味超濃,用黎沾肉食一流🙌🙌-🥢飯/麵類見到佢哋有個中華冷烏冬同溫泉玉子牛肉飯好似幾正就都嗌左黎試下,烏冬好多配料食落好清新,牛肉蛋同蛋汁融為一體都好正🤭-🥢甜品食放題最後緊係要用甜品收尾,我哋叫左個西米椰汁糕,雕魚燒,日式麻糬同今川燒,都幾唔錯,另外仲有movenpick雪糕添🥰
好耐都冇食放題了😋
襯住復活節假去左旺角食呢個日式燒肉放題
肉類同小食都好多選擇!
一坐低會有個歡迎盤先!
🥢歡迎盤
🥢肉類
🥢小食
🥢飯/麵類
🥢甜品
今天要介紹呢間餐廳位於旺角瓊華中心,是一家打日式燒肉放題餐廳。餐廳用qr code 落單,方便又環保而且上菜速度都幾怏。餐廳有4個放題套餐揀,包左不同肉類,海鮮同小食。餐廳設計以木為主調,環境舒服同空間幾大,坐得舒服。🌟上品牛肩胛放題 $328🌟拼盤呢個拼盤係比高一級的牛肉同海鮮,一共6款不能添食。其中蝦同生蠔係不錯的,兩款都大大隻,非常新鮮。🌟牛肉呢個餐包左5款牛肉,有牛胸腹、頂級肩脊肉、骨付牛肋肉、一口牛同金錢展。其中金錢展係燒肉店到比較少見,但燒完都唔靱同幾重牛肉味。🌟雞肉,豬肉豬肉黎講豬頸肉就最好食,燒完都仲係咁好厚。而雞肉可以試下博多雞肝、博多雞腎都係比較少見。🌟小食小食類應該都係即叩即整因為叫完都要等一陣先有得食,可以一試既係炸雞軟骨同炸雞,另外燒牛油金茹都不錯。🌟醬料醬料亦有好多選擇,最正應該係有蘭王蛋揀,沾上蛋汁後可以有少少食有啲壽喜燒感覺同減輕油膩感。🌟 甜品有D可以燒既甜品,係燒肉店比較亦可以用盡個爐。有鯛魚燒同今川燒,可以燒到外脆內軟同埋要用細火燒呢個係小貼士。最後仲附送一杯雪糕。📌本場旺角彌敦道628號瓊華中心16樓港鐵旺角站 E2 出口, 港鐵旺角東站 B 出

🌟上品牛肩胛放題 $328

📌本場
旺角彌敦道628號瓊華中心16樓
港鐵旺角站 E2 出口, 港鐵旺角東站 B 出口
2024-03-28 2997 views
放題餐廳最怕就係食到成身味又煙霧迷漫餐廳空間感幾好.坐得舒服唔會同隔離台太近畢竟疫情之後都慣左保持社交距離另外抽風做得好唔會燻到全身都係燒肉味今晚食既上品牛肩胛放題, 先黎頭盤有蠔, 蝦, 帆立貝同埋牛頸脊, 牛舌同牛小排3款海鮮都算新鮮對得住價錢, 難怪閒日既夜晚都滿座呢個餐包左有113品任叫由冷盤, 小食,主食,甜品到飲品都應有盡有特別喜歡佢有月見汁揀, 刺身級既本身都唔平做放題可以任叫真係唔明點做到呀!肉肉沾左月見汁之後真係嫩滑到不得了款式太多了所以試唔晒, 精選左幾項燒肉方面除左牛肩胛, 最有記憶點係豬頸肉, 雞腎同雞翼豬頸肉厚切, 肉質爽脆一啖咬落去非常滿足雞腎係內臟比較容易接受到既款式彈韌有嚼勁雞翼超巨型, 同樣有4款口味揀最鍾意味增個款慢慢比心機燒到脆皮更加正前菜最出式係和風醋蕃茄酸酸甜甜好清爽, 即時減低燒肉一既罪惡感鮮蝦柚子沙律都非常足料有誠意小食叫左好幾樣全部都好味例如吉列蝦, 小太子同埋雞軟骨全部都係熱辣辣, 唔會因為係小食就HEA上
放題餐廳最怕就係食到成身味又煙霧迷漫
餐廳空間感幾好.坐得舒服唔會同隔離台太近
畢竟疫情之後都慣左保持社交距離
另外抽風做得好唔會燻到全身都係燒肉味
今晚食既上品牛肩胛放題, 先黎頭盤有蠔, 蝦, 帆立貝
同埋牛頸脊, 牛舌同牛小排
3款海鮮都算新鮮對得住價錢, 難怪閒日既夜晚都滿座

呢個餐包左有113品任叫
由冷盤, 小食,主食,甜品到飲品都應有盡有
特別喜歡佢有月見汁揀, 刺身級既本身都唔平
放題可以任叫真係唔明點做到呀!
肉肉沾左月見汁之後真係嫩滑到不得了
款式太多了所以試唔晒, 精選左幾項
燒肉方面除左牛肩胛, 最有記憶點係豬頸肉, 雞腎同雞翼
豬頸肉厚切, 肉質爽脆
一啖咬落去非常滿足
雞腎係內臟比較容易接受到既款式
彈韌有嚼勁
雞翼超巨型, 同樣有4款口味揀
最鍾意味增個款
慢慢比心機燒到脆皮更加正
前菜最出式係和風醋蕃茄
酸酸甜甜好清爽, 即時減低燒肉一既罪惡感
鮮蝦柚子沙律都非常足料有誠意
小食叫左好幾樣全部都好味
例如吉列蝦, 小太子同埋雞軟骨
全部都係熱辣辣, 唔會因為係小食就HEA上

2024-03-25
今次去試下日式燒肉放題係旺角區其實都好多燒肉放題選擇但日式既就相對唔算太多 😮環境整潔同埋係用QR code落單快捷方便而且店員親切友善 🤓晚市放題分別有4種唔同餐🙈(厚切豚肉放題、上品牛肩胛放題、極上牛小排海鮮放題、 頂級澳洲和牛海鮮放題)超過過百種食物可以試😌仲要無限追加醬料,另外每位客人可免費享用MOVENPICK ®️雪糕一件及💰$48暢飲啤酒放題🍻🌟上品牛肩胛放題 💰$328牛頸脊、牛小扒、牛舌同香草牛油帶子廣島蠔肉同海蝦🦞拼盤打頭陣 🤓非常高質賣相其他仲有豚肉🐖放題同雞類🐓除左食肉之外仲有冷盤、小食等而且可配蔬菜夾肉🤣 再配返個本場紫菜白飯一流 👍🏻仲有飯後甜品雪糕🍦等其他指數:🐻🐻🐻🐻/4粒本場 (旺角)📍地址:旺角彌敦道628號瓊華中心16樓☎️ 電話:31089192#香港美食#港島美食 #新界美食#九龍美食#銅鑼灣美食#啤啤遊食團#假日好去處 #港人推介美食 #相機食先 #香港美食打卡 #窮遊美食 #平民遊#日本菜#烤肉 #hkfoodblogger #foodie #hkfoodie #hkig #dinner #hkstyle #852#bearbearea
今次去試下日式燒肉放題
係旺角區其實都好多燒肉放題選擇
但日式既就相對唔算太多 😮
環境整潔同埋係用QR code落單快捷方便
而且店員親切友善 🤓
晚市放題分別有4種唔同餐🙈
超過過百種食物可以試😌

🌟上品牛肩胛放題 💰$328

牛頸脊、牛小扒、牛舌同香草牛油帶子
廣島蠔肉同海蝦🦞拼盤打頭陣 🤓非常高質賣相
其他仲有豚肉🐖放題同雞類🐓
除左食肉之外仲有冷盤、小食等
而且可配蔬菜夾肉🤣 再配返個本場紫菜白飯一流

☎️ 電話:31089192

#日本菜#烤肉
#bearbeareat
#bearbeareat旺角
之前同媽咪去完日本之後就一直冇再食過燒肉😆媽咪口痕了咁緊係即刻識做啦 帶佢去位於旺角瓊華中心一間靚靚既日式燒肉店💕餐廳木系裝潢好帶到比我地好似係日本既感覺✌🏻而且好乾淨 冇油膩感有四種放題套餐選擇 我簡左上品牛肩胛放題🤤先會上一個頭盤比我地🥰海鮮非常新鮮 生蠔勁飽滿 燒完後都係好鮮甜 成個擺盤都好吸引 都係用番Qr code自己落單好放便 食物品類都好多選擇 有牛有豬 有炸物、小食、甜品、蔬菜等等。牛方面我最中意係頂級肩脊肉、牛胸腹 、網燒一口手😚雪花均勻肥瘦適中 味道濃郁🤤中意配搭燒汁同點蛋汁🤭加埋生菜泡菜一齊食 好正啊🫣小食都有好多選擇 最好開心係有章魚小丸子食😍係我既favourite 仲要勁多紫菜 而且麵類都有好多選擇 一定會有款岩你🤪放題尾聲就緊係食甜品 日式鯛魚燒、今川燒 輕輕燒脆外皮已經好yummy🤩最後食埋Movenpick雪糕非常滿足😋

有四種放題套餐選擇 我簡左上品牛肩胛放題🤤

而且麵類都有好多選擇 一定會有款岩你🤪

2024-03-21 42 views
今日lunch time來到呢間人氣餐廳打卡—厚切豚肉放題! 📸!真係食到好爽,越食越好食,而且質素好高所以大家都可以嚟試下。套餐頭盤非常豐富多樣化,包括帶子、牛肉和生蠔。帶子鮮嫩多汁,入口即化,散發出淡淡的海洋香氣。牛肉則經過適度的烹調,保持了肉質的鮮嫩,搭配上醬汁更加美味。生蠔新鮮,口感清脆,帶有海水的味道。❇️✅❎除了套餐頭盤,仲有燒汁豚大腸和豚五花,都是用豬肉製作而成,燒汁豚大腸酥脆可口,豚五花則肥瘦適中,入口即化。日本白豚梅肉,豬肉蘸上梅子醬汁,酸甜的味道讓人驚艷。🚹🛗鷄翼和天婦羅炸蝦都。鷄翼外酥內嫩,搭配上特製的醬汁更加美味。天婦羅炸蝦外層酥脆,蝦肉鮮嫩多汁。🛃🛄🛂最後,牛油粟米。粟米的甜味與牛油的香濃相互融合,口感豐富。✅❇️間野都算交通方便,而且地方夠大夠闊落,下次可以同朋友仔再encore!❤️🔥💕

2024-03-20 28 views
💟蟹籽沙律💟前菜之一既沙律,蟹籽沙律充滿香甜既沙律醬,蟹籽數量好多,爽脆口感,配埋菜絲,口感味道都清新!💯頭盤💯牛小排、牛頸脊、牛舌,三款既牛肉,都算豐富,牛頸脊肉質係最柔軟既,牛味都好濃;車海老、帆立貝、生蠔,三款海鮮入面最正一定係生蠔,肥美又飽滿,正呀!🅰️牛肉🅰️任食既牛肉都有6款,除佐頭盤食到果啲亦有壼漬牛肋條呢啲特別啲既,牛肋條有啲筋位連住啲肉,牛味特別濃,又有咬口,唔同牛肉都有驚喜呀!⭕️豚肩肉⭕️豚肩肉有適量既肥肉位置,肉質柔軟,口感細膩,油香十足,香味濃濃!💢海鮮💢香草牛油帶子同墨魚片都好食,帶子咁樣整就夠晒香夠晒鮮甜,燒到仲保持到軟腍既口感,而墨魚片就煙煙韌韌,都好正!仲有唔同既小食,章魚小丸子熱辣辣,又有大粒既章魚,仲好食過專門店呀!
💟蟹籽沙律💟
💯頭盤💯
🅰️牛肉🅰️

⭕️豚肩肉⭕️
💢海鮮💢

2024-03-19 55 views
😸前菜小食😸鮮蝦柚子沙律酸酸地甜甜地,食到柚子嘅果香又食到鮮蝦嘅鮮味,爽口彈牙嘅口感;枝豆好新鮮,鹹鹹地幾好食;吉列蝦炸得好脆,新鮮熱辣,唔會油淋淋,蝦肉好滑嫩!😽頭盤😽牛小排肉質鮮嫩,肥瘦均勻;牛頸脊口感柔軟,牛味香濃;牛舌薄薄地口感好好;車海老大隻鮮甜好彈牙;帆立貝大大粒,味道好香;生蠔肥美大隻,蠔味香濃!😻任食肉類😻蜜糖豚肉腸爽嫩彈牙;骨付牛肋肉牛味重,有咬口;牛胸腹肥美肉味香;頂級肩脊肉肉質入口即化,非常軟嫩;網燒一口牛煙煙韌韌,好有口感;豬頸肉夠晒肥美,油香十足!另外仲有唔同嘅前菜小食蔬菜甜品飲品任食任飲,超級豐富
😸前菜小食😸
😽頭盤😽
😻任食肉類😻

另外仲有唔同嘅前菜小食蔬菜甜品飲品任食任飲,超級豐富
2024-03-19 33 views
估唔到咁快同Friend再去翻「本場」食上品牛肩胛放題(2位)🔥.肉類🥩燒牛胸腹🐂頂級肩脊肉🐄金錢展🐮日本白豚梅肉、豚五花🐖牛肉肉味都幾重😋帶有油花,而且唔會太韌😉意外地豚肉質素都唔錯,必點月見汁沾蛋🥚.蔬果類🥬牛油本菇🍄‍🟫杏鮑菇🍄推介再Order蒜片連同菇菌一齊燒🧄更加惹味👍🏻.小食🥢鰹魚豆腐湯🥣和風醋蕃茄🍅鮮蝦柚子沙律🦐蟹籽沙律🥗泡菜🌶️沙律最啱Balance燒肉油膩感🤤.炸物🍤唐揚炸雞🍗吉列蝦、炸芝士年糕🧀.主食🍜溫泉玉子牛肉飯🍚洋蔥牛肉加上溫泉玉子🧅🍳日式風味🇯🇵.甜品🍮泡芙、芝士蛋糕🍰吉士味今川燒、泡芙、日式麻糬、西米椰汁糕🧁榴槤糯米糍、鯛魚燒🐟榴槤麻糬充滿濃滑榴槤蓉😛今川燒同鯛魚燒同樣滋味😌香甜吉士醬同紅豆蓉🫘.飲品🥤樂天錫蘭檸茶🍋蜂蜜綠茶🍵
炸物🍤唐揚炸雞🍗吉列蝦、炸芝士年糕🧀
主食🍜溫泉玉子牛肉飯🍚洋蔥牛肉加上溫泉玉子🧅🍳日式風味🇯🇵
飲品🥤樂天錫蘭檸茶🍋蜂蜜綠茶🍵
2024-03-18 34 views
瓊華中心不嬲多美食😉今次去試下「本場」嘅上品牛肩胛放題(2位)🔥.燒肉拼盤🐄有牛頸脊、牛小排🐂牛板腱、牛舌、一口牛、帶子🐚牛肉油脂分佈平均,肉味頗香濃😋.肉類🥩燒肉汁頂級肩脊肉、辛味醬汁牛胸腹🐮燒肉汁金錢展、辛味醬汁網燒一口牛、蜜糖豚肉腸🍖幾款肉類都好適合點月見汁🥚.蔬果類🥬杏鮑菇🍄‍🟫牛油本菇🍄秋葵、蒜香牛油露荀🧈🫛蒜片🧄菠蘿🍍杏鮑菇同菠蘿好Juicy🤤.小食🥢章魚小丸子🐙明太子蕃茄🍅蟹籽沙律🥗胡麻醬豆腐、明太子櫻花蝦豆腐🦐泡菜,明太子蕃茄冰凍爽口😗酸酸甜甜,好開胃👍🏻.炸物🍤炸芝士年糕🧀吉列蝦、唐揚炸雞🍗男爵薯餅🥔.麵食🍜泡菜牛肉湯烏冬🌶️中華冷烏冬❄️.甜品🍮芝士蛋糕🍰榴槤糯米糍、西米椰汁糕、泡芙、吉士味今川燒、鯛魚燒🐟日式麻糬同MOVENPICK雪糕🍨今川燒同鯛魚燒燒到外脆內軟😆今川燒有滿滿流心吉士醬💛真係好好味.飲品🥤蜂蜜綠茶🍵薑味汽水🫚解茶
炸物🍤炸芝士年糕🧀吉列蝦、唐揚炸雞🍗男爵薯餅🥔
麵食🍜泡菜牛肉湯烏冬🌶️中華冷烏冬❄️
飲品🥤蜂蜜綠茶🍵薑味汽水🫚解茶
2024-03-15 33 views
好耐都冇食放題料理, 👩🏼❤️👨🏻👩🏼❤️👩🏼見朋友極力推介呢間餐廳,一於走去試試。間餐廳好就腳,地鐵站行沒耐就到。我朋友大贊呢度嘅嘢食好多元化,難怪咁有人氣。🌟套餐頭盤 ▶️▶️▶️▶️▶️▶️▶️▶️Lunch▶️▶️選擇多樣豐富,有帶子,牛肉,生蠔,超大海蝦等等9樣野食,口味獨特。豚五花▶️▶️ 日本白豚梅肉大質感細緻,入口即化,帶來濃鬱的豬肉味。博多雞肝&辛味醬汁鮮紅色澤和口感結實,肉質鮮美。本菇牛油同埋麻油燒蒜粒有新鮮的風味。鷄翼肉質潔白細嫩,帶有淡淡的甜味,令人回味無窮。牡犡有豐潤的口感和濃鬱的海味。▶️▶️ 牛肉湯烏冬,帶來了濃鬱的牛肉和和風日式烏冬的風味。。▶️▶️甘醋車釐茄,味道幾特別。總體來說,呢間真係性價比非常之高值得推介! 💯💯
套餐頭盤 ▶️▶️▶️▶️▶️▶️▶️▶️Lunch

博多雞肝&辛味醬汁鮮紅色澤和口感結實,肉質鮮美。

▶️▶️甘醋車釐茄,味道幾特別。

總體來說,呢間真係性價比非常之高值得推介! 💯💯
2024-03-14 33 views
明太子蕃茄🍅其中一款既小食,蕃茄一片片夠晒鮮甜,酸酸地好開胃,配上明太子醬,咸香味十足,酸得黎又開胃!極尚牛小排🥩牛小排充滿大理石紋脂肪,肉質鮮美,厚實既肉質,而且油花分佈均勻,質地柔軟甘甜,燒肉最岩!M8和牛封門柳🥩M8和牛特別鮮味,肉質既油脂分佈同油香營造絕妙既平衡,肉質非常嫩滑,帶有濃厚的味道!M8和牛牛板腱🥩M8和牛牛板腱係牛隻肩膀中最嫩既部位,油花豐富細緻,和牛用天然穀物飼養,風味獨特,肉質甜而不膩,薄切後帶筋既口感有啲嚼勁,口感好!海鮮🐟鰻魚,北海道帆立貝,香草牛油帶子,唔同海鮮都搵得到。鰻魚厚肉大件,帆立貝大粒有膏,帶子加上牛油香草特別香!
明太子蕃茄🍅
極尚牛小排🥩
M8和牛封門柳🥩
M8和牛牛板腱🥩
海鮮🐟
今日午餐食乜好?去到旺角瓊華中心食呢間本場真係超級推介!我哋選擇嘅套餐就係呢個店員極力推薦嘅頂級澳洲和牛海鮮放題!係最豐富嘅套餐嚟㗎🤪呢到有我最鍾意食嘅牛油粟米,小食種類都好多元化,仲有牛油蝦仁、牛油帶子等等。總之有牛油嘅食物都超級好味!😛牡犡超級新鮮嘅海鮮,非常有鮮味!😍極品牛小排肉質鬆軟,而且牛肉香味極為濃郁,超級高質素嘅牛肉選擇。😉和牛封門柳嘅味道又更加突出,賣相極為吸引🥰和牛板腱🥹唔同部位嘅和牛食落嘅口感截然不同,牛板腱就相對比較煙靭,同樣有十足嘅牛肉香味。
今日午餐食乜好?去到旺角瓊華中心食呢間本場真係超級推介!

牡犡超級新鮮嘅海鮮,非常有鮮味!😍
和牛封門柳嘅味道又更加突出,賣相極為吸引🥰