2023-04-15
Honor Knight Restaurant and Bar📍屯門海皇路23號御海灣地下24-26號舖🌄環境環境十分之好,成間鋪嘅色調偏暖,啲裝修都幾有feel,簡約得嚟核突或者俗。枱與枱之間好闊落,唔會覺得逼。如果身邊有朋友生日或者想小聚chill一chill,呢度絕對適合!🧡食物🍝 香煎帶子蘑菇醬扁意粉 $168意粉嘅蘑菇醬係手打嘅,味道超級濃郁,片咗喺面嘅芝士同蘑菇醬結合得好好,令到個醬濃而不膩。同埋個醬汁嘅質地偏濃稠,可以掛到喺每一條嘅意粉上面,每一啖都有好香濃嘅蘑菇醬味。意粉質地都好好,軟硬適中。帶子就煎到半生熟,面層好香又脆脆地,入面就好腍好鮮甜。成個意粉整體嚟講十分出色!推薦度:😋😋😋😋😋🥩 威靈頓牛扒 $328最面層嘅酥皮薄薄地,唔會有好厚粉嘅感覺,同時間好香脆,口感唔錯。入面嘅蘑菇醬雖然味道無意粉嗰隻咁濃味,但微微嘅蘑菇香味作為牛扒嘅陪襯感覺十分之fresh,唔會喧賓奪主~牛扒方面用上菲力,係整到完美嘅三成熟,咬落完全唔會韌,亦好有牛味。推薦度:😋😋😋😋😋🥞 騎士鬆餅 $58個名好型!鬆餅嘅表面係脆脆地,面層好香楓糖味,但係又唔會過於膩。入面就好軟腍,好香蛋味,蛋漿
📍屯門海皇路23號御海灣地下24-26號舖
🌄環境
🧡食物
🍝 香煎帶子蘑菇醬扁意粉 $168
🥩 威靈頓牛扒 $328
🥞 騎士鬆餅 $58
個名好型!鬆餅嘅表面係脆脆地,面層好香楓糖味,但係又唔會過於膩。入面就好軟腍,好香蛋味,蛋漿浸透每一寸麵包。
☕️ 路西法咖啡&烏列爾咖啡
我哋見呢兩個咖啡都用咗天使嚟起名,就各嗌一杯例試下。路西法咖啡方面我哋嗌咗熱嘅。佢嘅泡沫好綿密,上面嘅拉花唔會一啜就散晒。飲落嘅口感香醇順滑,味道上就偏澀少少,好有咖啡香味~
烏列爾咖啡就嗌咗凍,佢同路西法嗰杯唔同嘅地方就係面嗰層泡沫有啲焦糖,攪拌咗一下之後令到杯咖啡味道上比較甜,fresh啲。如果鍾意飲甜啲嘅咖啡,烏列爾咖啡應該會適合你多啲~
推薦度:😋😋😋😋