2024-02-03 187 views
真係唔好睇小$100 100支啤酒嘅威力,仲要係味道唔錯嘅德國啤。上次同一班損友嚟開咗個plan,諗住起碼飲50支,點知個個講就凶狠,結果都係飲咗12支,仲有88支要喺兩個月內完成,於是今日又來幫襯,可惜原先五個人今晚得返兩個,我哋已經好盡力,每人飲咗4支,呢隻幾好飲,大家有機會可以試吓。至於啲嘢食其實都唔錯架,就以呢個響鈴為例,即叫即炸,攞到埋嚟仲係熱辣辣,非常有誠意。呢個羊肉真係幾新鮮,又唔會有瘀紅色一撻撻,雖然切得唔算好薄,但係放落湯度淥一陣就食得。呢個黑毛豬柳條好好食,肉質嫩豬肉味濃而且又有得咬吓,俾黑毛豬片更勝一籌。聖子超新鮮,好清甜。貪得意叫咗個冰豆腐,都唔錯。
聖子超新鮮,好清甜。
貪得意叫咗個冰豆腐,都唔錯。
2024-01-16 265 views
呢間火鍋店火鍋配料質素高但價錢合理,性價比高,淨係睇呢碟安格斯就知道夠晒靚,佢呢度用牛小排,打邊爐一流。呢個西班牙橡果黑毛豬柳條好好食,有咬口得黎豬肉味濃。鱔片好新鮮,厚薄度啱啱好,滾一陣就食得。即叫即炸響鈴唔係咁多地方食得到,真係要趁熱同睇熱。蟶子好鮮甜,滾10秒就食得,呢個真心推介。其他火鍋料都夠新鮮。湯底叫咗皮蛋芫茜,無咁熱氣啦。另外我地仲叫咗兩個小食:炸墨魚餅夠鮮味夠彈牙。炸雞軟骨都幾大碟,餸酒最啱。
呢間火鍋火鍋配料質素高但價錢合理,性價比高,淨係睇呢碟安格斯就知道夠晒靚,佢呢度用牛小排,打邊爐一流。

呢個西班牙橡果黑毛豬柳條好好食,有咬口得黎豬肉味濃。
鱔片好新鮮,厚薄度啱啱好,滾一陣就食得。
即叫即炸響鈴唔係咁多地方食得到,真係要趁熱同睇熱。
蟶子好鮮甜,滾10秒就食得,呢個真心推介。
其他火鍋料都夠新鮮。
湯底叫咗皮蛋芫茜,無咁熱氣啦。
另外我地仲叫咗兩個小食:
炸墨魚餅夠鮮味夠彈牙。
炸雞軟骨都幾大碟,餸酒最啱。
2024-01-10 165 views
特選美國穀飼牛雖然係呢度最平嘅牛肉,不過味道同質素比想像中好,起碼都仲見到油花而唔係大部份都係白色脂肪。新鮮農場雞子係細細粒嘅,比平時食開嗰D雞子起碼細一半,食落又唔錯,一定要用佢比你的大罩呢去淥,否則會唔知去晒邊好難搵返出黎。黑豚肉都OK,肉質唔錯。自家製三色餃有水餃、雲吞同韭菜餃,每樣有3粒,呢個真係好食,D餡料好新鮮,呢個就係自己包嘅好處。即炸紫菜響鈴又係好正,即叫即炸,可以當即食小食,又可以落湯淥。呢個炸蝦餅又係好好味,佢D蝦膠好新鮮同埋佢蝦嘅成份都應該幾高。羊肉片無羶味,刨得都夠薄,淥兩淥就食得。手打蝦丸拼墨魚丸,又係好鮮味,我鍾意墨魚丸多D,勁正。西班牙橡果黑毛豬柳片呢個最有驚喜,食橡果嘅豬果然係唔同D,而且D脂肪分佈都唔錯。南瓜片都OK。衣家呢間火鍋店做緊$100 100支德國啤,真係誇張,第一次打邊爐飲啤酒唔洗就住就住。

黑豚肉都OK,肉質唔錯。

羊肉片無羶味,刨得都夠薄,淥兩淥就食得。
手打蝦丸拼墨魚丸,又係好鮮味,我鍾意墨魚丸多D,勁正。
南瓜片都OK。
$100 100支啤酒係咩玩法?真係未試過打邊爐飲啤酒唔洗就住就住咁叫都米話唔爽呢﹗我地好努力之下都係飲咗12支,仲有88支可以兩個月內用埋佢,即刻Mark時間再黎啦,計返條數,$1一支,仲要係德國啤,9款任揀,上面呢幾隻都幾好飲,真係抵到無朋友。一開始開咗個啤酒Plan之後先叫個炸雞軟骨食吓餸吓酒先。跟全叫咗個龍蝦刺身,然後再椒鹽兩食。隻龍蝦都算大隻,兼且幾新鮮。本來想食美國桶蠔,不過呢度無,所以改食廣島蠔,一份有6隻,雖然細隻過D美國桶蠔,不過味道都唔錯。碟牛望落去就瘦咗少少,不過食落又唔錯woo,新鮮度高,其實少D脂肪仲好啦。即炸紫菜響鈴,可以淥或者就咁食,我就覺得淥一淥先食正D。呢度D餃類都唔錯,叫咗個三式餃拼盤,有雲吞水餃加韭菜餃,三款都好食,三款都似係自己整嘅。另外仲叫咗勝子,一人一隻,好鮮味好好食。炸魚片頭同埋鯪魚滑就後加嘅,都唔錯。
$100 100支啤酒係咩玩法?
一開始開咗個啤酒Plan之後先叫個炸雞軟骨食吓餸吓酒先。
即炸紫菜響鈴,可以淥或者就咁食,我就覺得淥一淥先食正D。
另外仲叫咗勝子,一人一隻,好鮮味好好食。
炸魚片頭同埋鯪魚滑就後加嘅,都唔錯。
2023-11-04 357 views
環境雖小,但食材新鮮足料,價錢小貴,但勝在好味!叫左個芫茜皮蛋湯底,皮蛋好味!紫菜響鈴,萵筍正,三味丸中蝦丸好正,爽滑。只係唔飲酒既人,飲品比較少!可以增加多d款既飲品。
2023-11-01 328 views
天氣終於凍返少少,係時候去打邊爐,鍾意黎呢間因為貪佢有德國啤酒飲。叫咗個炸蝦餅餸啤酒等齊人,個蝦餅彈牙好食。啤酒就主力飲呢兩隻,來自德國嘅,左面係黑啤右面係西柚啤,衣家仲要做緊特價$10一支,平過飲汽水。湯底揀咗豬骨湯,都幾多豬骨,另外D粟米都幾甜。呢度D韭菜餃都幾新鮮,味道唔錯,D韭菜好香,新鮮就係好食D啦。我地仲叫咗個手打蝦丸,一份有八粒,晶瑩剔透,幾新鮮幾爽口彈牙。打邊爐如果無肉又點得呢?不過我地反傳統,無叫一般肥牛,反而叫咗牛白肉同埋手刨羊肉。牛白肉基本上焯一焯一見佢縮就食得,好爽口,呢個真係好好食。羊肉嘅羊味都幾濃,不過就唔羶。
叫咗個炸蝦餅餸啤酒等齊人,個蝦餅彈牙好食。

湯底揀咗豬骨湯,都幾多豬骨,另外D粟米都幾甜。

2023-07-21 873 views
今晚來了這間火爐店來個海鮮邊爐盛會,估唔到深水埗區都有食材高質素的火鍋店。話明係海鮮盛會一黎就叫咗個龍蝦刺身,仲兩食埋。龍蝦刺身夠晒爽口,真係活龍蝦刺身,因為我地就坐喺魚缸同刺身師傅旁邊睇住佢整,$880黎講都算大隻。之後個龍蝦頭同埋D腳嗰D就椒鹽,都幾惹味。大隻蟶子都好好食,勝在夠新鮮,一人一隻,每隻都連少少粉絲。我打邊爐好鍾意叫脆肉鯇魚片,貪佢有好爽嘅口感。即叫即炸紫菜響鈴,黎到時仲熱辣辣,就咁食或者放落湯滾佢一滾都一樣好味道。牛肉都幾靚,唔算好肥。牛白肉反而好好食,雖然有D人話係脂肪,不過又無食過D脂肪咁爽口。呢個三拼都好食,有水餃雲吞同韭菜餃,三款都係自己包,夠晒足料,而且D料都新鮮。最後想講呢間野衣家有個好誇張嘅啤酒Promotion,$100可以飲100支德國啤酒,兩個月內有效,$1一支,打邊爐飲野唔洗就住就住了。
之後個龍蝦頭同埋D腳嗰D就椒鹽,都幾惹味。
大隻蟶子都好好食,勝在夠新鮮,一人一隻,每隻都連少少粉絲。
我打邊爐好鍾意叫脆肉鯇魚片,貪佢有好爽嘅口感。
牛肉都幾靚,唔算好肥。
2023-05-12 1052 views
自從開咗個100蚊100支德國啤的Plan之後今次已經係第4次來打邊爐,飲埋今次都仲有43支未飲,呢個$100 100支啤酒都真係好勁,9款啤酒之中我最鍾意西柚啤,是相中左邊嗰3支橙色的,易入口而且酒精度又低,啱晒女仔飲。湯底叫了番茄牛尾湯,佢個番茄湯底好正,D牛尾亦好入味。侍應仲推介我地試吓個加拿大象拔蚌,味道又真係幾好,侍應話加拿大象拔蚌嘅級數比加州的象拔蚌更高,口感更爽更鮮味,咁我地食落感覺上都真係幾正,最緊要新鮮兼爽口。脆鯇片好爽口,淥一陣就食得。碟安格斯牛小排D脂肪紋好靚,牛肉味都好出。牛柏葉都OK,無雪捉藏味,幾爽口。鮮蝦雲吞都好食,佢地自己包嘅,感覺上D餡料好新鮮。另外叫咗兩份菜。

脆鯇片好爽口,淥一陣就食得。
碟安格斯牛小排D脂肪紋好靚,牛肉味都好出。
牛柏葉都OK,無雪捉藏味,幾爽口。
鮮蝦雲吞都好食,佢地自己包嘅,感覺上D餡料好新鮮。
另外叫咗兩份菜。
2023-04-30 766 views
今晚嚟呢間火鍋店打邊爐皆因有個friend之前嚟咗開咗個100蚊100支嘅啤酒Plan所以就叫我哋嚟幫手,我哋梗係義不容辭啦,不過今晚我哋都只係飲咗十幾支,仲有七十幾支,好彩仲有個幾月時間可以再嚟幫襯繼續努力飲。全部都係德國啤酒,味道唔錯,我就鍾意右手邊深啡色嗰隻麥啤,我啲friend就話左手邊白色嗰隻都唔錯。啤酒慳咗唔少錢所以今晚火鍋都幾豪,一開始已經叫咗個龍蝦刺身, $880都幾大隻,睇住佢喺魚缸攞出嚟好新鮮。另外又叫咗鮑魚,$68一隻,都係喺魚缸新鮮攞出嚟。海鮮方面我哋仲叫咗個白鱔片同廣島蠔,佢整體啲料都幾新鮮。叫咗個牛伯肉口感唔錯,淥一陣就食得,好爽口。呢度嘅西班牙黑毛豬柳粒又估唔到都幾好食,有機會真係要試吓。脆炸午餐肉可以當火鍋料又可以當小食,其實就係將午餐肉切條再炸,勝在即叫即炸而且又唔係好多油。呢間嘢嘅自家製手打墨魚丸都幾好食,識到墨魚味而且彈牙。羊肉片都幾新鮮。

另外又叫咗鮑魚,$68一隻,都係喺魚缸新鮮攞出嚟。
海鮮方面我哋仲叫咗個白鱔片同廣島蠔,佢整體啲料都幾新鮮。
叫咗個牛伯肉口感唔錯,淥一陣就食得,好爽口。
呢度嘅西班牙黑毛豬柳粒又估唔到都幾好食,有機會真係要試吓。
呢間嘢嘅自家製手打墨魚丸都幾好食,識到墨魚味而且彈牙。
羊肉片都幾新鮮。
2023-04-29
2023-04-24 553 views
呢間喺深水場的火鍋店嘅啤酒真係好好好好抵飲,$100有100支即係$1支,D啤酒唔差架,德國啤酒,我地3個人好努力先飲到7支,下次再黎飲,因為呢100支啤酒可以2個月內慢慢飲,我最鐘意左邊起第二三支啡色招紙嗰支。湯底叫了番茄牛尾湯,個番茄味幾濃,D牛尾又林又入味。每人一隻鮑魚,$68都幾大隻兼幾新鮮。即炸紫菜響鈴幾好食,始終係即叫即炸,所以熱辣辣,就咁食好正,落湯淥一淥食都OK。佢有農場雞子同新鮮雞子兩款,我地兩款叫晒睇吓有乜野分別,左邊係農場雞子右邊係新鮮雞子,農場雞子就係我地平時食開嗰D。味道同口感其實差唔多,係大粒同細粒的分別。碟牛好靚,叫了安格斯牛。脆鯇片都幾新鮮,打邊爐至愛之一。萵苣打邊爐都唔錯woo。

湯底叫了番茄牛尾湯,個番茄味幾濃,D牛尾又林又入味。
每人一隻鮑魚,$68都幾大隻兼幾新鮮。
碟牛好靚,叫了安格斯牛。
脆鯇片都幾新鮮,打邊爐至愛之一。
萵苣打邊爐都唔錯woo。
2023-04-11 596 views
去年疫情期間光顧過這家火鍋店念念不忘,除了火鍋配料新鮮外,它的德國啤酒優惠真的非常驚人,是$1一支德國啤酒,而且味道不錯,有330ml亦有500ml的,今天再來打邊爐,竟然仍有這個100支德國啤酒$100的Promotion,我真的很幸運。因為朋友未到齊,所以先點了一個皮蛋夾酸薑餸啤酒。還點了這個炸墨魚餅,即叫即炸,新鮮熱辣。牛肉選了安格斯牛小排,質素不錯。另外點了一份牛白肉,跟牛肉一樣灼一會就可以吃,很爽口。由於大家都是食肉獸,所以還點了羊肉片及西班牙橡果豬柳片,此西班牙橡果豬的味道真的不錯。接著還點了魚皮餃和萵筍。是晚也飲了不少啤酒呢,個人最愛西柚啤。

因為朋友未到齊,所以先點了一個皮蛋夾酸薑餸啤酒。

還點了這個炸墨魚餅,即叫即炸,新鮮熱辣。
牛肉選了安格斯牛小排,質素不錯。
另外點了一份牛白肉,跟牛肉一樣灼一會就可以吃,很爽口。
接著還點了魚皮餃和萵筍。
是晚也飲了不少啤酒呢,個人最愛西柚啤。
2023-04-06 438 views
確實係因為大概10日前係 open rice 推介下睇到 $100/100支德國啤所以想同朋友去試吓 🤓可能翌日係清明假期8:30pm 都坐滿9成人只剩2張細枱鋪面咁算大但有閣樓我哋被安排最入-張枱,雖然客人多但招待我哋嘅四眼哥哥好耐心、有禮向我哋提供/意見先試邊啲啤酒 👍🏽😍食物方面:因為刺身冇乜特別吸引,都係象拔蚌、三文魚…. 唯一吸引就係剩番1隻龍蝦🦞 $888 可刺身但又吾夠7人分享所以今晚冇叫刺身🔥鍋叫咗瑤柱花膠湯底但真心冇乜兩舊花膠流流哋 👎🏽食材方面吾係差,不過不失,但冇乜嘢吸引你下次-定要再嚟,哩-點老板要下啲工夫冇理由用$100/100支啤酒只想吸咗人嚟食1次冇下次掛 🤔 哩過推擴吾算成功 食物方面我哋都叫咗好多款餐前小食: 炸水餃、魚角、椒鹽鯇魚腩、炸鯪魚球,椒鹽鯇魚腩過咗火有啲乾、柴口感🔥鍋料:聖子皇/頂級牛小排/鱔片/鵝腸/牛柏葉(冇黑葉)脆鯇(有淨腩)/ 鵝腸 / 農埸新鮮雞子/魚皮餃/鮮蝦丸/炸午餐肉/炸響玲/韮菜餃/雲吞/水餃其中鱔片係好👍🏽夠彈牙、牛小排賣相、油花、口感都好好(雖然 $398 係偏貴少少)真心好味哩兩様都encore 叫多1碟 😋😋😋我吾

可能翌日係清明假期8:30pm 都坐滿9成人只剩2張細枱

🔥鍋叫咗瑤柱花膠湯底但真心冇乜兩舊花膠流流哋 👎🏽

食物方面我哋都叫咗好多款
我吾食雞子但亦聽過細細粒農埸雞子比大大粒火雞子好食得多,價錢亦差好遠 $148 vs $68 我哋當然係叫咗份好嘢啦!冇失望 😊 只不過初初以為真係成碟咁抵原來下面有厚厚-層椰菜絲 😂
不過喜歡食雞子嘅你應該選貴的 (朋友話)👍🏽👍🏽👍🏽
本來想叫脆鯇腩但佢哋係腩+急片雙拼收$98 係哩度食(格局)就吾算貴!

要彈嘅係「響玲」-上枱已經知道炸吾透、吾夠脆,應該係油吾夠溫度就放咗落去有啲失望!平時響玲係冇得剩要 encore 哩個係放係度冇人夾 🤣 如果班 friend 嘅飲得又吾介意飲德國啤可以去試下,飲吾晒可以存起下次光顧再飲 😜😂

抱歉今日冇乜咩好影相 🤓😉

100枝德國啤
2023-04-04
$460 (Dinner)
100枝德國啤
  • 脆炸午餐肉
  • 鱔片、牛小排、農場新鮮雞子
2023-04-05 225 views
100支德國啤酒$100真是一個瘋狂的啤酒優惠,因為D Friend都鍾意飲,所以揀呢間深水埗火鍋店打邊爐。齊人前叫個炸魚片頭食住等,一邊飲$100 100支德國啤。今晚都算係咁,飲咗8支。叫咗條象拔蚌,紐西蘭嘅,$880算係價錢合理,上次唔記得喺邊間食過平D嘅不過係南美洲象拔蚌完全唔掂,雖然係平不過唔好食所以有D浪費。牛肉就揀咗安格斯牛小排,幾靚幾好食,牛肉味都幾出。新鮮鮑魚$68一隻都係合理價錢,size算大而且都幾新鮮,食得出海鮮的鮮甜味。呢間野有兩款雞子,一款係農場雞子,另一款係新鮮雞子,我地叫咗新鮮雞子睇吓有幾新鮮,黎到先知道新鮮雞子細粒好多,而我地平時食開大粒嗰隻原來係火雞雞子。呢隻細細粒,味道都OK。

牛肉就揀咗安格斯牛小排,幾靚幾好食,牛肉味都幾出。
2023-04-04 248 views
有Friend話要黎呢間深水埗火鍋店打邊爐,因為佢有幾十支啤酒quota未飲晒叫我地一齊去飲。坐低即叫啤酒然後叫咗個三文魚刺身,厚切嘅,都新鮮woo。呢碟係A4日本和牛拼安格斯牛小排,$398黎講都算抵食。水魷都唔錯,D魷魚鬚比想像之中大條,都幾新鮮幾爽口。紫菜響鈴熱辣辣應該係即叫即炸嘅,就咁食都好正,不過我鍾意放落湯淥一淥先食。佢個水餃味道都幾好,D餡好新鮮。醉雞都幾入味(其實想食醉雞點解唔叫醉雞鍋呢?有時都唔明D Friend係D乜野構造)。再食咗個娃娃菜。今晚飲咗咁多,$100有100支啤酒真係太得人驚嘅Promotion,仲要唔係難飲嗰D古怪啤,抵到爆。
坐低即叫啤酒然後叫咗個三文魚刺身,厚切嘅,都新鮮woo。
呢碟係A4日本和牛拼安格斯牛小排,$398黎講都算抵食。
水魷都唔錯,D魷魚鬚比想像之中大條,都幾新鮮幾爽口。
再食咗個娃娃菜。
2023-03-20 273 views
上星期黎咗一次,$100  100支德國啤真係嚇死人,開咗個Plan,伙記話兩個月內慢慢飲,於是今個星期即刻翻焯,繼續用埋個Plan佢,上次飲咗16支,今晚戰鬥力麻麻地,飲咗10支,仲有74支慢慢玩。今晚湯底叫咗蕃茄牛尾湯,個湯底好濃蕃茄味,同埋蕃茄同牛尾本身D味好夾嘅,所以唔打邊爐就咁飲都好正。今晚牛就點了安格斯,係牛小排部位,D脂肪花紋都靚,師傅唔會切得厚薄適中,所以口感唔錯,太厚難熟又易韌,太薄就一陣風咁樣麻麻地。呢度仲有牛白肉叫,正,爽口,滾兩滾就食得。蟶子好新鮮,又係滾兩滾就食得,10秒左右就掂晒。雲吞同韭菜餃都唔錯,用料新鮮,食得出係好野,特別係韭菜餃,好好食。

呢度仲有牛白肉叫,正,爽口,滾兩滾就食得。

蟶子好新鮮,又係滾兩滾就食得,10秒左右就掂晒。