2023-04-30 91 views
等一次嚟銅鑼灣店度食,星期六夜晚,竟然唔使排隊,可以直接入座;尖沙咀嗰邊雖然大間啲,但成日都full。由於唔係太餓,只係點咗一個main 同一個salad,兩個人share。🍔『吉列釀波特菇素漢堡』$158上枱時,超級熱辣辣,要小心啲食;用咗菇蓉釀嘅波特菇,係炸完無耐就上枱,加上好juicy,啲汁好易辣襯;味道的確唔錯,個個餡實在太濕,底嗰片包食到中間已經溶咗⋯⋯🥗『海葡萄蘑菇柚子沙律』$88哩個沙律好日系,除咗海葡萄外,仲有唔少醃蔬菜;鹹鹹酸酸嘅醃菜,配埋新鮮嘅沙律菜同白蘑菇,口感好豐富⋯⋯🤩喺哩度食嘢,次次都有味覺驚喜!。📍 How To Live Well (希慎廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖。好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑回味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

🍔『吉列釀波特菇素漢堡』$158
吉列釀波特菇素漢堡

⋯⋯
🥗『海葡萄蘑菇柚子沙律』$88
海葡萄蘑菇柚子沙律

⋯⋯
🤩喺哩度食嘢,次次都有味覺驚喜!

銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
回味指數:🌕🌕🌕🌕🌑
2023-04-29
$135 (Dinner)
吉列釀波特菇素漢堡
海葡萄蘑菇柚子沙律
*✲゚*。 🍔多次回訪嘅高質木系裝修cafe💛之前HOW喺觀塘工廠區嘅時候我已經好鍾意去 😆宜家喺3區都開左分店 加埋我應該回訪左10次以上🤣今次第一次去銅鑼灣分店食☺️慢煮美國封門柳牛肉味好香 我叫左5成熟 咬落幾腍🤗另外個日式照燒烤雞扒竹炭漢堡都好食 幾鍾意佢加咗紫菜同照燒汁喺雞扒上面😋飲品推介Genmai Tea Latte同Baby Cigar😍
平時都係飲Matcha Latte多 呢度有玄米茶Latte 好特別😆另外果杯Baby Cigar 賣相超靚 入面有Coffee Jelly, Milk, Double Espresso, Tiramisu Sauce☕️
我覺得好似一杯飲得嘅tiramisu 好正🤣呢度有得堂食 @grandmas_scones 不過我今次食左其他甜品冇叫到🤣
Hazelnut Tart 個撻皮好脆😋
另外一款Hojicha Roll Cake 蛋糕部分鬆軟 焙茶味好香☺️
兩款甜品賣相都好吸引 個人覺得甜度低番少少就perfect😝p.s. 我星期五Dinner 時間去都幾多人 記得上openrice book 定位🙆🏻‍♀️-✨ 慢煮美國封門柳 脆薯角
*✲゚*。 🍔
多次回訪嘅高質木系裝修cafe💛

之前HOW喺觀塘工廠區嘅時候我已經好鍾意去 😆
宜家喺3區都開左分店 加埋我應該回訪左10次以上🤣
今次第一次去銅鑼灣分店食☺️

慢煮美國封門柳牛肉味好香 我叫左5成熟 咬落幾腍🤗

我覺得好似一杯飲得嘅tiramisu 好正🤣

Hazelnut Tart 個撻皮好脆😋

✨ 慢煮美國封門柳 脆薯角 烤蔬菜 ($238)
✨ 日式照燒烤雞扒竹炭漢堡 ($158)
✨ Genmai Tea Latte ($48)
✨ Baby Cigar ($78)
✨ Peach Fruit Tea ($68)
✨ Hojicha Roll Cake ($48)
✨ Hazelnut Tart ($58)
+10% service charge
📍HOW to live well @how_dept
▫️ 銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖
▫️ 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖
▫️ 荃灣大壩街4-30號荃灣廣場L3樓343-345號舖
Baby  Cigar
Baby  Cigar
  • Baby Cigar
2023-04-19 95 views
🥂有驚喜高質cafe系列—▫️餐廳: How to love well @how_dept ▫️地點:全香港🇭🇰有3️⃣間分店此為:銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖▫️營業時間⏰:星期一至日 12:00-22:00▫️價錢:~$200+—美味:🥩🥩🥩🥩+0.1🥩環境:🥂🥂🥂🥂價錢:💰💰💰+0.86💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳+0.8👨‍🍳—👧🏻👦🏻聽朋友介紹依間就去試吓😁佢哋咖啡及多國菜式都唔錯🌞有水準‼️—👧🏻👦🏻叫咗幾樣野📍 慢煮美國封門柳 • 脆薯角.烤雜菜價錢:$238分數:🥩🥩🥩🥩封門柳好香牛肉味,夠肉汁🥩叫5成熟啱啱好😍😍仲有薯角都好脆夠味😍😍Jeng 📍 日式照燒烤雞扒竹炭漢堡價錢:$158分數:🍔🍔🍔🍔雞肉好嫩滑🐥同個包好夾,仲好juicy🤩📍 日式脆炸芝麻雞翼價錢:$98分數:🐥🐥🐥🐥外層好香脆🤩🤩入面好滑💯夠熱又香口—Drink 1️⃣ Bouncing Bee 特飲價錢:$58分數:🍸🍸🍸🍸+0.1🍸好特別💯🤩有蜜糖味,仲有白茶白😍成杯野好夾🤓🤓有驚喜2️⃣ Lime Mints Soda 特飲價錢:$48分數:🍸🍸🍸🍸檸檬味好出🍋好fresh😆但唔會好酸,幾開胃3️⃣
🥂有驚喜高質cafe系列

分數:🥩🥩🥩🥩

📍 日式照燒烤雞扒竹炭漢堡
價錢:$158
分數:🍔🍔🍔🍔
雞肉好嫩滑🐥同個包好夾,仲好juicy🤩

📍 日式脆炸芝麻雞翼
價錢:$98
分數:🐥🐥🐥🐥
外層好香脆🤩🤩入面好滑💯夠熱又香口

Drink
1️⃣ Bouncing Bee 特飲
價錢:$58
分數:🍸🍸🍸🍸+0.1🍸
好特別💯🤩有蜜糖味,仲有白茶白😍成杯野好夾🤓🤓有驚喜

2️⃣ Lime Mints Soda 特飲
價錢:$48
分數:🍸🍸🍸🍸
檸檬味好出🍋好fresh😆但唔會好酸,幾開胃

3️⃣ 蜜樹茶
價錢:$68
分數:🍵🍵🍵🍵
好香濃既茶味🍵🫖好解膩

#hkcafe #銅鑼灣美食 #fusioncafehk
#latte_art #多國菜cafe #精品咖啡# 日啡晚酒
#cocktail #risotto #pizza #Sleepless #HK #foodie #meal #旺角 #wanderlusting #tsuenwan #餐廳 #french #likeforlikes #amy_in_cwb
2023-04-12 82 views
今日同朋友嚟咗希慎呢間好舒服嘅cafe 入面行無印木系文青風🍽️坐低都覺得好寬敞🥰重點推介:👍🏻明太子忌廉汁煙肉意粉呢個意粉濃郁超級多明太子醬,而且非常濃郁,條條意粉都沾滿醬汁唔會乾爭爭🍝而且有啲海苔同一粒粒明太子,口感非常豐富✨👍🏻雙層芝士和牛煙肉蛋漢堡超級足料嘅漢堡🍔入面除咗有計時黃牛同煙肉,而且都有沙律醬蕃茄同沙律菜🥗和牛非常嫩同多肉汁,煙肉脆卜卜,超級大滿足😍👍🏻焦糖咖啡好重焦糖味同究竟濃濃嘅咖啡香👍🏻南瓜湯南瓜湯係套餐加$18就可以有,加咗啲忌廉上去,非常濃郁飽肚😋

重點推介:

👍🏻明太子忌廉汁煙肉意粉

👍🏻雙層芝士和牛煙肉蛋漢堡

👍🏻焦糖咖啡
好重焦糖味同究竟濃濃嘅咖啡香

👍🏻南瓜湯
2023-04-11 95 views
再次到訪是為了對那杯焙茶latte念念不忙,可惜的是焙茶latte已換成玄米茶latte了,味道沒有原本的那麼香濃,但仍是可以的,這次卻發現了另一推介小食炸池魚,原條炸起,香脆可口,我們還點了韓式炸雞小食和杏仁朱古力tart,朱古力味香濃,tart皮是曲奇底,好好味,同樣推介;至於韓式炸雞就一般啦!我們坐在玻璃窗前面,可以一邊食,一邊欣賞到年輕人的滑板表演,scones 上次幫襯已經試過,推介 milk tea favour.

炸池魚

韓式炸雞
2023-04-09 92 views
第一次食呢間西式cafe☕️係希慎廣場4樓,餐廳同廚房屬於開放式可以睇到廚師係入面整野食裝修唔錯,坐位都坐得好舒服環境唔算太嘈吵,大家都自成一角傾計唐揚池魚份量都好多下,好少見炸魚咁嘅size幾大條,有個酸酸地嘅汁可以點不過魚嘅骨感都幾犀利🤭三文魚西京燒,彩椒莎莎三文魚黎到賣相好特別,有好多彩色粒粒包住成舊魚,食落去魚肉嫩滑,啲彩色粒粒好香脆有口感,仲有幾塊nacho同小彩椒伴碟,幾豐富海鹽焦糖雪糕三文治賣相精緻,焦糖味又唔會太甜,好岩幾個人share鬆餅grandma’s scones有幾款唔同味道選擇我地揀左伯爵茶同芋頭鬆餅入邊仲有麻糬🫣啲麻糬可以拉絲😋好夠熱,又唔會太甜,有兩款醬跟不過就咁食都唔會dry,好味道啊👍🏻大致上呢間cafe幾唔錯,店員好有禮貌,值得加分🫶🏻
第一次食呢間西式cafe☕️
係希慎廣場4樓,餐廳同廚房屬於開放式
可以睇到廚師係入面整野食
裝修唔錯,坐位都坐得好舒服
環境唔算太嘈吵,大家都自成一角傾計
唐揚池魚
份量都好多下,好少見炸魚咁嘅size
幾大條,有個酸酸地嘅汁可以點
不過魚嘅骨感都幾犀利🤭
三文魚西京燒,彩椒莎莎

海鹽焦糖雪糕三文治
賣相精緻,焦糖味又唔會太甜,好岩幾個人share

鬆餅grandma’s scones
有幾款唔同味道選擇
我地揀左伯爵茶同芋頭
鬆餅入邊仲有麻糬🫣啲麻糬可以拉絲😋
好夠熱,又唔會太甜,有兩款醬跟
不過就咁食都唔會dry,好味道啊👍🏻
大致上呢間cafe幾唔錯,店員好有禮貌,值得加分🫶🏻
2023-04-09 138 views
餐廳好大 位都好多 就算多人聚餐都完全冇問題👌🏻餐廳風格好woody 成個感覺好舒適 好似喺森林入面嘅coffee shop咁☕️感受到佢地好認真製作每一樣食物 滿滿嘅誠意 店員服務態度都十分良好💗.📌廚師推介精選餐湯-周打海鮮湯 +$38料料好豐富: 青口, 北寄貝, 煙肉, 紅蘿蔔, 薯仔, 西芹粒 質地唔算好濃稠 但都唔稀🍲海鮮嘅味都落晒個湯到 所以就咁食味道就較淡🤫可能攞嚟熬湯 北寄貝同煙肉都有啲鞋🥓青口, 薯仔, 紅蘿蔔好淋 味道正常發揮🦪🥔🥕餐湯會跟餐包🍞迷迭香味好突出好香濃 本身包嘅鹹味已經好夠 再加埋鹹香牛油 仲夾🧈口腔味道會回甘 就咁已經好好食 唔洗特別點湯🤤.📌三文魚西京燒.彩椒莎莎 $198原來彩椒莎莎係三色椒顏色炸過嘅米通🫑西京燒鱈魚就聽得多 三文魚就第一次試 估唔到味道又幾夾👅西京燒係用西京漬醃製魚肉後直接燒 醬汁係用咗白味噌, 酒, 味醂調味🍶加埋360度粘滿三文魚扒嘅米通 口感好得意 脆脆地 啲米通真係有少少三色椒嘅味🤣三文魚腩好新鮮 熟得嚟好鮮嫩🍣旁邊白色醬汁好特別 有啲可爾必思乳酸味 同時帶點奶香 淡淡嘅酸甜唔會搶走魚味🥛炸魚板輕微焗過 帶少少鬆脆🐟三色

📌廚師推介精選餐湯-周打海鮮湯 +$38
廚師推介精選餐湯-周打海鮮湯

📌三文魚西京燒.彩椒莎莎 $198
原來彩椒莎莎係三色椒顏色炸過嘅米通🫑西京燒鱈魚就聽得多 三文魚就第一次試 估唔到味道又幾夾👅西京燒係用西京漬醃製魚肉後直接燒 醬汁係用咗白味噌, 酒, 味醂調味🍶加埋360度粘滿三文魚扒嘅米通 口感好得意 脆脆地 啲米通真係有少少三色椒嘅味🤣三文魚腩好新鮮 熟得嚟好鮮嫩🍣旁邊白色醬汁好特別 有啲可爾必思乳酸味 同時帶點奶香 淡淡嘅酸甜唔會搶走魚味🥛炸魚板輕微焗過 帶少少鬆脆🐟三色椒用青醬煮過 帶淡淡羅勒味 仲有啲橄欖油, 洋蔥, 蒜香味 同三色椒好夾🌿🫒🧅🧄配上沙律菜 營養均衡🥗
三文魚西京燒.彩椒莎莎

📌唐揚池魚 $78
池魚輕輕炸過 加埋調味香料香口脆身🤩食呢啲魚仔比較費時 雖然細細條 但係好多骨 小朋友同老人家真係要注意️⚠️建議自己切開挑骨 順便挑走埋黑色薄膜 味道其實係好食 不過有少少內臟苦味🤏🏻醬汁係橄欖油藜麥醬油 唔會死鹹 仲好提鮮😚

📌海鹽焦糖雪糕三文治 $88
三文治第一層係伯爵茶海棉蛋糕🍵第二層係薄脆朱古力🍫第三層係比較厚身實淨嘅海鹽焦糖🍮第四層係朱古力海綿蛋糕🍰雪糕係movenpick焦糖味🍦仲有啲開心果仁碎💚先會食到伯爵茶味 繼而會充斥住少少朱古力苦澀 淡淡海鹽焦糖味慢慢滲出 夾埋雪糕 焦糖味就好出 混合少少碎碎果仁 全部一齊食口感味道層次都好豐富🥳
旁邊嘅水果都好甜 沾上草莓醬更甜🍓
海鹽焦糖雪糕三文治

📌Grandma's Scones原味楓糖 $38/1pc (take away)
堂食必須要order兩個 外賣就可以單買🥡好多味道 但都係鍾情原味😗用氣炸鍋180度焗7分鐘就可以 香噴噴🔥外表金黃色熱辣辣 外脆內鬆化帶點微濕潤🥰鬆餅奶香味濃 甜而不膩🥛就咁食已經好好食‼️加埋Clotted Cream & Homamade Strawberry Rhubarb Jam(+$10/set) 凝脂奶油 奶味唔算特別香 比較淡口 自家製草莓果醬微甜🍓
Grandma's Scones原味楓糖

📌Passion Bloom $58
表面鋪上熱情果果籽 中間係梳打水 底層係利賓納 味道清香好清爽 冇稀釋到啲味🍹旁邊仲有半個新鮮熱情果 可以自己加落去😌利賓納嘅甜味再加埋熱情果嘅酸味 中和得啱啱好🙌🏻
Passion Bloom

📌Bouncing Bee $58
茶底係冷泡蜜桃烏龍茶 淡淡蜜桃清香味🍑再加咗蜜糖同檸檬汁 酸酸甜甜 仲有啲極細粒嘅果凍🍯🍋梳打水氣泡提升晒成個清爽嘅感覺 成件事好夾好出色 推薦🌟
Bouncing Bee

📌Honey Bush 蜜樹茶 $68/Pot
蜜樹茶果香味好出 仲有淡淡蜂蜜同花香味🍯🌼不含咖啡因 功效亦好好 可以降低血糖, 膽固醇, 血壓 又抗氧化 仲好抵飲可以refill❣️
蜜樹茶
廚師推介精選餐湯-周打海鮮湯
三文魚西京燒.彩椒莎莎
Grandma's Scones原味楓糖
Passion Bloom
Bouncing Bee
蜜樹茶
2023-04-07 67 views
相信大家對依間咖啡店唔陌生☕️ 佢哋另外有售日本優質傢俬及生活用品✨ 咖啡店係以木為主,播住好chill嘅音樂 令人有一種好似番咗家嘅感覺⭐️ 舒適及休閒氛圍幾啱同朋友傾吓計☺️ 食物以日式同西式為主,最近出咗新menu🍴 試試新款式!🍴三文魚西京燒•彩椒莎莎 $198: 三文魚扒大件厚身,一邊用西京燒醬彩椒莎莎調味再烹調 草,口感微脆 並帶點蔬菜原本嘅味道!  伴菜有烤鱈魚片及烤蔬菜,健康又有營養✨⭐️煎北海道帶子•伏特加蕃茄奶油長通粉 $178: 見到Vodka意粉就試吓,蕃茄味比較濃郁,加上忌廉更滑,長通粉掛汁 配鮮甜北海道帶子😍🥗 日本半熟卵燒雞凱撤沙律 $88: 半熟雞蛋呈深橙紅色,拌勻嫩滑燒雞、麵包粒及沙律,豐富又美味😚🍊 Old Rubbish 特飲 $58: 以益力多、橙汁及西柚汁調成,3種熟悉嘅味道混合成一杯特調,配一片新鮮檸檬 感覺更加清新!🍵 熱玄米茶拿鐵 $48: 玄米茶厚醇 比抹茶更加特別,散發陣陣茶香~

🍴三文魚西京燒•彩椒莎莎 $198

⭐️煎北海道帶子•伏特加蕃茄奶油長通粉 $178

🥗 日本半熟卵燒雞凱撤沙律 $88

🍊 Old Rubbish 特飲 $58

🍵 熱玄米茶拿鐵 $48
: 玄米茶厚醇 比抹茶更加特別,散發陣陣茶香~
2023-04-07 48 views
“慢煮四元豚・薯蓉・肉桂蘋果醬”($198)“明太子忌廉汁煙肉意粉”($178)“日式甜泡菜炸雞配日式芥末醬”($88)“味噌湯大蜆”($88)“Bouncing Bee/Boozy”($58)之前同朋友食過一次尖沙咀HOW覺得食物質素好唔錯☺️所以今次同男朋友嚟咗銅鑼灣店食晚餐😚入坐後店員十分熱情推介菜式🥰我地點咗2款主食2個小食share首先係慢煮四元豚🐷豚肉非常厚切又juicy😋配上甜甜嘅肉桂蘋果醬十分match🍎🤤另外點咗明太子忌廉汁煙肉意粉🍝每條意粉都沾滿咗明太子忌廉汁😍配上紫菜碎,木魚碎味道更豐富😚小食就叫咗泡菜炸雞🐔,味噌湯大蜆炸雞香脆唔油膩☺️點埋芥末醬超開胃😆味噌湯大蜆每隻蜆都大大隻味噌湯吸哂蜆嘅精華飲落夠哂鮮甜😙飲品方面點咗2杯無酒精飲品Bouncing Bee用上蜂蜜🍯,檸檬汁🍋,白桃烏龍茶等🍑Boozy就用上檸檬汁🍋,菠蘿汁,菠蘿🍍2杯都清清甜甜,唔錯☺️
“慢煮四元豚・薯蓉・肉桂蘋果醬”($198)
“明太子忌廉汁煙肉意粉”($178)
“日式甜泡菜炸雞配日式芥末醬”($88)
“味噌湯大蜆”($88)
“Bouncing Bee/Boozy”($58)

之前同朋友食過一次尖沙咀HOW
豚肉非常厚切又juicy😋
配上甜甜嘅肉桂蘋果醬十分match🍎🤤
另外點咗明太子忌廉汁煙肉意粉🍝
每條意粉都沾滿咗明太子忌廉汁😍
配上紫菜碎,木魚碎味道更豐富😚
小食就叫咗泡菜炸雞🐔,味噌湯大蜆
炸雞香脆唔油膩☺️點埋芥末醬超開胃😆
味噌湯大蜆每隻蜆都大大隻
味噌湯吸哂蜆嘅精華飲落夠哂鮮甜😙
飲品方面點咗2杯無酒精飲品
Boozy就用上檸檬汁🍋,菠蘿汁,菠蘿🍍
2杯都清清甜甜,唔錯☺️
2023-04-02 73 views
一路幫襯開k11 how,係銅鑼灣個頭翻工都未食過依間分店,平日放工完全唔洗等直入,仲可以睇人玩滑板🛹🥰坐得舒服,同朋友食飯傾偈一流,又可以飲啡又可以飲酒,但價錢就少貴.澳洲草飼牛肉眼 🍖薯角$248勁大塊!好香牛味,一個女仔都幾難食得晒😂啱晒食肉獸!.日式甜泡菜炸雞 配日式芥末醬 $88有驚喜!炸雞個調味好香,加埋泡菜好開胃💓💓但佢唔算係好脆個種,但我鍾意!再加上芥末醬,多個層次,所以食落都無咁膩~~~正.忌廉芝士焗露筍 $98露筍完全無根,好爽口,但本身無乜味!加埋忌廉芝士,先有翻啲味😂食得多會有啲膩!

澳洲草飼牛肉眼 🍖薯角$248
勁大塊!好香牛味,一個女仔都幾難食得晒😂啱晒食肉獸!
日式甜泡菜炸雞 配日式芥末醬 $88
忌廉芝士焗露筍 $98

• 日式甜泡菜炸雞
2023-03-29 80 views
食物都幾好味,但只可惜全部都唔夠熱。落單後約5分鍾食物便開始送上,本來是好事,代表餐廳有效率,可是所有食物在10分鐘內全部嚟哂,跟本食唔切,食嘅時候就更加凍,下次要分開落單。希望餐廳會注意食物溫度!
2023-03-28 102 views
HOW To Live Well (希慎廣場)📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖🍾用餐體驗去到希慎廣場見到呢間餐廳非常之靚,室內設計好簡約休閒,又有梳化位坐,就畀佢吸引住!☺️☺️希望同朋友舒舒服服咁enjoy our dinner🫶🏻🤍慢煮美國封門柳 •脆薯角 •烤雜菜 $238朋友係牛魔王🥰見到有封門柳就果斷點左黎試,叫左七成熟。擺盤好有心思,美美的,好岩打卡🤭🤭入口好有牛味,同佢個source好match。可能係慢煮嘅關係,我覺得下次可以試下五成熟都得😙份量都好夠,仲有脆薯角、枝豆同烤雜菜,好豐富😍正正🤍慢煮厚切日本四元豚肉•薯蓉•肉桂蘋果 $198另一款主食試左佢嘅慢煮厚切日本四元豚肉☺️豚肉慢煮得好淰,配上肉桂蘋果,成件事口感、味道層次都豐富左好多😋薯蓉有薯仔粒粒,無脆薯角咁熱氣,對生左飛之嘅我黎講真係恩物呀😭👍🏻🤍焙茶自家製卷蛋 $48好多焙茶蛋糕入口都會比較淡味,但呢款個cream非常濃郁😍好有焙茶香味,細細舊share食唔怕太膩。甜品令成餐好完滿🥳🍸Bouncing Bee 特飲 $58(Honey, Lemon Juice, Ice Jelly, Col
HOW To Live Well (希慎廣場)
📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場4樓414-417號舖

🍾用餐體驗

🤍慢煮美國封門柳 •脆薯角 •烤雜菜 $238

🤍慢煮厚切日本四元豚肉•薯蓉•肉桂蘋果 $198

🤍焙茶自家製卷蛋 $48

🍸Bouncing Bee 特飲 $58
(Honey, Lemon Juice, Ice Jelly, Cold Brew Peach Oolong Tea, Soda)
🍹Passion Bloom 特飲 $58
(Ribena, Fresh Passion Fruit, Soda)
同朋友吹水吹得耐,所以各自叫左兩款飲品黎試!我呢啲想試新嘢嘅人黎講,特飲非常吸引,一來佢mix and match左好多野,味道神秘有驚喜,二來佢賣相都相當討喜😘😘Bouncing Bee因有蜜糖甜甜地好滋潤,又有愛玉岩晒牙痕嘅我!而Passion Bloom有成半個熱情果,本身有啲怕佢太酸,但佢又調教得好好,加左利賓立,好開胃清新!

☕蕎麥茶 $68
🍵水蜜桃果粒茶 $68
朋友有少少唔舒服,所以叫左熱飲黎試😊店員好細心咁為我地加水,又提醒我地水蜜桃果粒茶要浸耐少少先出味!兩款茶聞落都好香,色香味俱全🫖

味道 🤍🤍🤍🤍
環境 🤍🤍🤍🤍🤍
服務 🤍🤍🤍🤍🤍
衛生 🤍🤍🤍🤍🤍
抵食 🤍🤍🤍🤍
2023-02-04 283 views
銅鑼灣How To Live Well.味道:8/10🌟抵食:7/10🌟環境:8/10🌟.忙裏偷閒的高質午餐🍝小編叫咗明太子忌廉汁煙肉意粉加配蘑菇餐湯同Flat White ☕️ 意粉第一啖就係大滿足😋明太子份量好夠,再配上章魚碎🐙同好濃好香嘅忌廉汁🥰好味👍🏻不過食到後尾有少少滯,建議搭配清爽嘢飲🍹蘑菇湯同配嘅餐包都普普通通,可加可唔加🤔Flat White沖得濃咗,應該落咗兩shot咖啡☕️(小編本身想飲淡啲😢),不過味道係好飲嘅,值得叫🤭.#香港 #食評 #foodie #食好西 #instagram #香港好去處 #香港美食 #打卡 #銅鑼灣 #銅鑼灣好去處 #咖啡 #cafe #銅鑼灣打卡 #意粉 #明太子 #蘑菇湯 #howtolivewell
銅鑼灣
How To Live Well
味道:8/10🌟
抵食:7/10🌟
環境:8/10🌟
【食物、環境都高質💛 良心日式fushion咖啡店✨】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●◐○———嚟到希慎以為商場冇咩得選擇,原來都仲有高質咖啡店☕️✨ 安排咗落地玻璃嘅窗邊位,望住個skatebaord個場,靜態地望住出面充滿活力嘅滑板者,相映成趣🤣🥚 日式櫻花蝦芝士玉子燒|$98雞蛋味非常出眾,加埋芝士整個奶羶味好正!口感好綿密,唔會過熟好實正,輕輕帶fluffy感👍🏻✨ 沙律醬有少少搶咗櫻花蝦嘅咸香味,但加咗醬料更有濕潤感,幾夾!🥗 和風雞胸白菌嫩菠菜沙律|$88雞胸有5~6件,好足料🙌🏻 食落好嫩滑一啲都唔鞋口,沾上滿滿嘅燒汁,好惹味💛 沙律底好fresh,除咗燒汁亦食到少少黑醋味酸味,加埋咸香都好有層次得嚟好夾✨ 食落唔膩,好開胃!白菌份量略嫌偏少~🍹 Lime Mints Soda|$48好清新~ 正常發揮,冇咩特別🤣☕️ Hot Mocha|$48可自選Fruity或Nutty豆,好貼心🙌🏻 揀咗Nutty豆,入口香醇而唔苦澀,屬易入口~ 可可底唔會太甜,整體唔錯~
【食物、環境都高質💛 良心日式fushion咖啡店✨】

推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●◐○

———

🥚 日式櫻花蝦芝士玉子燒|$98

🥗 和風雞胸白菌嫩菠菜沙律|$88

🍹 Lime Mints Soda|$48
好清新~ 正常發揮,冇咩特別🤣

☕️ Hot Mocha|$48
  • 日式櫻花蝦芝士玉子燒
2023-01-18 247 views
【🥗#kurin沙律地圖 】📍@how_dept 🥬和風雞胸白菌菠菜沙律 $88Mushroom, Spinach and Chicken Breast Salad 銅鑼灣希慎裏面既how to live well平日唔算多人,樓底好高夠舒服💖沙律有3-4大薄片雞肉份量絕對足夠🥰菇同菠菜夠新鮮,值得一試🥗: 4/5份量:商場內CP高份量夠醬汁:日式芝麻醬 建議少醬😚想睇更多我既食評同分享 可以follow我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑🍮...#hkfoodie #hkfoodies #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfood #hkhealthyfoodblogger #hkgirl #healthyblogger #銅鑼灣美食 #食好西 #hksalad #香港區美食 #lamoomoos #howtolivewell #銅鑼灣沙律 #chill #相機食先 #hkigfood #香港グルメ
【🥗#kurin沙律地圖 】
📍@how_dept