Restaurant: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
Terms & Details:
2024-06-11 18 views
放工得閒銅鑼灣走去居酒屋飲兩杯~|檸檬威士忌割水|檸檬味嘅highball味道清新,送小食一流|梅干威士忌割水|有梅干酸酸甜甜特別開胃,|避風塘茄子|鋪滿左蒜蓉碎,炒到非常香口惹味,真係食到停唔到口|芝士蛋奄列|簡簡單單嘅一味菜,但係芝士好滿食拉絲嘅口感,|清酒煮蜆|好似一個禮物包咁樣打開蜆肉飽滿~用清酒煮味道清甜|燒蠔|大大隻,邊位燒到甘香,食住蠔飲兩杯真係人生一大樂事|香煎羊架|羊架肉質嫩滑粉紅色,冇乜膻味~|豆芽韭菜花炒砂肝筋|食咗咁多香口嘅嘢就炒咗一碟韭菜花中和一下~芽菜清甜爽口~|鵝肝炒飯|飯粒每粒分明炒得乾,融合咗鵝肝嘅香氣~|朱古力炸彈|呢款甜品一咬落去香濃嘅朱古力醬爆曬出嚟,食嘅時候要好小心
放工得閒銅鑼灣走去居酒屋飲兩杯~

|檸檬威士忌割水|
檸檬味嘅highball味道清新,送小食一流

|梅干威士忌割水|
有梅干酸酸甜甜特別開胃,

|避風塘茄子|
鋪滿左蒜蓉碎,炒到非常香口惹味,真係食到停唔到口

|芝士蛋奄列|
簡簡單單嘅一味菜,但係芝士好滿食拉絲嘅口感,

|清酒煮蜆|
好似一個禮物包咁樣打開蜆肉飽滿~用清酒煮味道清甜

|燒蠔|
大大隻,邊位燒到甘香,食住蠔飲兩杯真係人生一大樂事

|香煎羊架|
羊架肉質嫩滑粉紅色,冇乜膻味~

|豆芽韭菜花炒砂肝筋|
食咗咁多香口嘅嘢就炒咗一碟韭菜花中和一下~芽菜清甜爽口~

|鵝肝炒飯|
飯粒每粒分明炒得乾,融合咗鵝肝嘅香氣~

|朱古力炸彈|
呢款甜品一咬落去香濃嘅朱古力醬爆曬出嚟,食嘅時候要好小心
  • 清酒煮蜆
2024-06-11 22 views
每日返工總係元氣大傷🤒 好在銅鑼灣勁多正餐廳補補😉 Hungry Monkey 做緊Openrice限定優惠,HK$508就食到原價HK$708嘅二人套餐,即刻捉埋同事去療傷❤️‍🩹🐚辣酒凍風螺 惹味又彈牙,少少辣啫我都接受到;🍏青蘋果蟹籽沙律 清新,酸甜開胃;🦀松葉蟹肉甲羅燒有兩隻小蟹鉗幾好,配青瓜解膩;👅牛舌薄燒 係好味嘅,但我比較懷念上次嚟食厚牛舌嗰種啖啖肉,強烈建議大家叫;🐥唐揚南國鳳尾 香脆,估唔到PATPAT有少少雞軟骨口感;🐙章魚御好燒 OK,唔會好粉;去到最後一道 🥩A5和牛坑腩 已經好飽,但我都堅持食哂啲牛因為呢度嘅牛真係好食😋;甜品 🍫朱古力炸彈 一咬流心,可可味濃,大滿足!Openrice網上預訂先有呢個優惠架,記住BOOK定🫶🏻💕

🐚辣酒凍風螺 惹味又彈牙,少少辣啫我都接受到;

🍏青蘋果蟹籽沙律 清新,酸甜開胃;

🦀松葉蟹肉甲羅燒有兩隻小蟹鉗幾好,配青瓜解膩;

🐥唐揚南國鳳尾 香脆,估唔到PATPAT有少少雞軟骨口感;

🐙章魚御好燒 OK,唔會好粉;

甜品 🍫朱古力炸彈 一咬流心,可可味濃,大滿足!

1K
2024-06-10 99 views
今晚行開銅鑼灣,朋友係這裡早一日訂了這個抵食套餐,一個價錢兩位用,超值抵食!餐廳位置係登龍街金朝陽中心二期地下,地方唔算大,一入去就係見到師傅在煮食嘅吧枱位置,再入就係梳化位置,今晚就係座在梳化位置,套餐都幾豐富,八道菜,先來有青蘋果蟹籽沙律,切成條狀爽甜嘅青蘋果,夾埋蟹柳絲同口感清脆嘅蟹籽,入口清新開胃這個小食佐酒一流,唐揚南國鳳尾,炸得香脆,入口滑嫩接住就係辣酒凍風螺,本身肉質鮮嫩,口感彈牙嘅凍風螺配上辣酒煮後變得更香辣入味,十分刺激然後就係牛舌薄燒,上面鋪滿了香蔥及香蒜,加上煎得彈牙柔嫩惹味嘅牛舌入口,味道十分配合接著就係章魚御好燒,大大份由師傅在鐵板上即製,上面放滿了柴魚片,受熱燙燙嘅御好燒熱氣搖動,細心店員並會跟上紫菜絲及酸薑絲供客人喜好加上,入口味道香濃外內裡還包裹啖啖咬口嘅章魚粒,十分惹味之後就係松葉蟹肉甲羅燒,香濃既蟹膏加鮮甜嘅松葉蟹肉,口感一流,配上青瓜片入口清新,還有配上了一對拆殼蟹鉗,入口啖啖肉,正主食就係A5和牛坑腩炒飯,大大碟之餘,飯身炒得十分香口外還有A5和牛坑腩粒,炒香了的粒粒牛坑腩肉質鮮嫩多汁和脂肪的香濃,配埋香蔥及香蒜入口夠晒惹味最後就係朱古力炸彈,外
餐廳位置係登龍街金朝陽中心二期地下,

這個小食佐酒一流,唐揚南國鳳尾,炸得香脆,入口滑嫩

最後就係朱古力炸彈,外皮酥脆,厚度適中,咬開充滿濃郁朱古力流心,讓人十分滿足

套餐飲品不包飲品,所以都點了杯冰凍嘅三得利啤酒,
咁先至夠晒氣氛之餘配埋今晚嘅豐富套餐
2024-06-09 15 views
是晚和友人到銅鑼灣逛街,路過這間特色小店,發現原來是日本菜,決定試試。店面很像酒吧,像是日式居酒屋的風格。先來一個蕃茄沙律前菜,酸酸甜甜很開胃。友人點了啤酒,當然要配些佐酒小菜。酒煮螺和芥末八爪魚片,兩道菜都很入味。不喝酒的我要了杯蜜桃汽水,配著小菜吃也很棒。接著是清酒煮蜆。賣相很有特色,好像拆禮物一樣,打開後香味濃鬱,湯也很清甜。避風塘茄子很大碟,鑊氣十足。一夜乾雞扒十分特別,用一夜乾的方法烹調雞扒,吃下鹹香可口但又不失雞肉本身的鮮嫩。餐廳招牌是大阪燒,我們點了一份牛肉大阪燒。比起平時的大阪燒肉類和麵粉的比例較多,蔬菜比例少了一點。但更適合配啤酒。北海道燒蠔十分大隻,但肉質比較淋。友人比較大食,還要了一個鵝肝炒飯。炒飯粒粒分明,和鵝肝一起吃油香可口。雖然我已經很飽,但也忍不住吃了大半碗。

先來一個蕃茄沙律前菜,酸酸甜甜很開胃。

避風塘茄子很大碟,鑊氣十足。

北海道燒蠔十分大隻,但肉質比較淋。

2024-05-22
2024-06-03 27 views
位於登龍街的人氣餐廳「Hungry Monkey 」🔥✂︎❥$𝟮𝟴 蕃茄蒜口子沙律:蕃茄爆汁,開胃之選🍅✂︎❥$𝟲𝟴 辣酒凍風螺:爽口的螺肉沾滿辣辣的醬汁,愈吃愈開胃🐚✂︎❥$𝟯𝟴 芥辣八爪魚:煙煙韌韌氣味清新🐙✂︎❥$𝟵𝟴 松葉蟹肉甲羅燒:加了蟹籽口感豐富,夾著青瓜平衡了甲羅燒的咸香🥒✂︎❥$𝟴𝟴 煎明太子:切片的明太子咸咸的,是一道佐酒小食🍺✂︎❥$𝟭𝟲𝟴 A5和牛坑腩:肉味濃郁,很邪惡🥩✂︎❥$𝟭𝟳𝟴 明太子御好燒:熱乎乎的御好燒加了不少的椰菜,清新又美味🍕 表層雖加上不少的明太子,不過和椰菜配搭在一起味道剛剛好👍🏻✂︎❥$𝟭𝟰𝟴 日本原隻活帆立貝:鮮爽甜,連湯汁都喝了😙
位於登龍街的人氣餐廳「Hungry Monkey 」🔥
❥$𝟮𝟴 蕃茄蒜口子沙律:
蕃茄爆汁,開胃之選🍅
❥$𝟲𝟴 辣酒凍風螺:
爽口的螺肉沾滿辣辣的醬汁,愈吃愈開胃🐚
❥$𝟯𝟴 芥辣八爪魚:
煙煙韌韌氣味清新🐙
❥$𝟵𝟴 松葉蟹肉甲羅燒:
加了蟹籽口感豐富,夾著青瓜平衡了甲羅燒的咸香🥒
❥$𝟴𝟴 煎明太子:
切片的明太子咸咸的,是一道佐酒小食🍺
❥$𝟭𝟲𝟴 A5和牛坑腩:
肉味濃郁,很邪惡🥩
❥$𝟭𝟳𝟴 明太子御好燒:
❥$𝟭𝟰𝟴 日本原隻活帆立貝:
鮮爽甜,連湯汁都喝了😙
2024-05-31 15 views
餐廳係銅鑼灣人來人往的登龍街,每次經過呢間餐廳入面都有吾少客人,所以食佢既次數少之又少😝 可能今日落雨既關係,竟然可以直入吾洗等位,即刻同朋友入左去大食一餐~🐽餐廳店面吾大,播住音樂,氛圍好熱鬧,好岩同三五知己一齊黎聚下~🍻餐廳既食物好有居酒屋風味,特別鍾意果款御好燒,加左吾少既蔬菜味道相當清新~😻 差吾多係每台指定必叫既食物之一,受歡迎程度好高👍🏻 A5和牛坑腩肉質好嫩,每塊都連住小小脂肪,食落好邪惡~😈

2024-05-20 30 views
Lunch食鐵板燒不會太過份吧🤭Hungry Monkey主打鐵板燒 亦有其他種類嘅日本菜式 例如御好燒都好受歡迎🇯🇵ꕥ 辣酒東風螺惹味之選🌶️入口其實唔會好辣 仲帶有少少麻味 螺肉口感好爽ꕥ 牛舌薄燒牛舌夠油香🐂上面鋪上一層蔥花 令味道再提升ꕥ 南非鮑魚質感細嫩帶嚼勁🥢配嘅醬汁微鹹帶甜 增添鮮味ꕥ 松葉蟹肉甲羅燒蟹膏蟹肉 仲有兩隻小蟹鉗🦀先將蟹膏蟹肉拌勻 再放上青瓜一齊食 青瓜令温和蟹膏濃郁嘅鹹香 帶來清新感ꕥ 鐵板活北寄貝北寄貝甘甜 殼中嘅湯汁亦係精華 鮮味倍增🆙ꕥ 避風塘茄子用大量炸蒜/蔥花同辣椒煮嘅茄子 係店內新菜式 配搭顯然係無敵😆惹味到想配碗白飯ꕥ明太子御好燒御好燒亦係呢度招牌之一 有7至8種選賣 我揀咗私心大愛嘅明太子🤤燒到邊位微脆 中間綿密入面有菜絲同章魚等 面頭就有帶鹹香嘅明太子醬 滿足💯飲品有唔同嘅酒類 亦有soft drink🍹我哋就分別點咗蘋果梳打同烏龍茶

ꕥ 辣酒東風螺

北寄貝甘甜 殼中嘅湯汁亦係精華 鮮味倍增🆙

ꕥ 避風塘茄子

ꕥ明太子御好燒

2024-05-19 31 views
約左朋友去TimeSquare買心頭好,買完就去食lunch, 朋友想食日式鐵板燒,經過呢間睇餐牌見唔錯喎....🐒Hungry Monkey喺TimeSquare後1條街,位置方便。裝潢具日式居酒屋風格,座位可選Bar枱或梳化位,午市價錢都幾抵食。每份套餐都配炒飯, 沙律,漬物,湯,飲品炒飯份量幾大碗,粒粒分明,配上香葱,添幾分美味。..🍴厚燒牛舌*** $1286粒大大粒厚切牛舌,外層燒得香脆,恰好鎖住肉汁,又剛剛熟成,油脂分佈平均,口感彈牙有牛肉香。..🍴香葱牛肉薄燒**$88呢個對我口味,我最喜歡吃葱,燒得微蕉嘅薄切牛肉包裹滿滿香葱,面頭再灑滿香葱。牛肉,香葱加上少少燒汁,滿足曬香葱控嘅味蕾!..🍴章魚御好燒 $108御好燒食材看似簡單,但自己整通常無咁好味嘅,都有啲難度!材料及粉漿份量要搭配得剛剛好,表面煎得脆口,裡面夾住蔬菜,章魚粒,木魚絲及燒汁,口感層次感豐富又惹味。..加錢小食揀左🍴唐揚雞翼**$15 及 海膽溶岩魚餅**$10雞翼炸得香脆,海膽溶岩魚餅外型似冬菇,原來係墨汁魚餅內裡係爆漿海膽,有鮮味。..🥤飲品追加柚子梳打及蘋果梳打果味清新又唔太甜,有汽梳打就更好飲

🐒Hungry Monkey

每份套餐都配炒飯, 沙律,漬物,湯,飲品
炒飯份量幾大碗,粒粒分明,配上香葱,添幾分美味。
🍴厚燒牛舌*** $128
🍴香葱牛肉薄燒**$88
🍴章魚御好燒 $108
加錢小食揀左
🍴唐揚雞翼**$15 及 海膽溶岩魚餅**$10
🥤飲品追加柚子梳打及蘋果梳打
果味清新又唔太甜,有汽梳打就更好飲

話説最近返工好忙好攰,又經常OT … 好彩仲有個好朋友,總會係辛苦一日提醒我,餵食嘢先再做啦,星期一晚嘅晚餐,明知要OT,都竟然係cwb有間幾有氣氛嘅餐廳,引誘左我停低手上工作💼,去飲杯野,食個有日式風味燒烤。先叫咗兩杯飲品🍸,互訴心聲,打工仔就係要個地方,舒減壓力,呢個餐廳可以👌🏼,我叫咗杯柚子梳打,幾啱食跟著落嚟嘅燒烤🍗。個玻璃樽印有富士山。頭盤食左個凍蕃茄沙律,朋友就飲杯三得利啤酒🍻,啤啤佢。酥炸雞心,非常爽口外脆內軟熱辣辣用嚟送酒一流。白鮮,有驚喜幾新鮮,好彈牙👍🏼灒酒煮蜆,超級IG able呢,包到成份禮物咁擺上枱,咁 presentable 都係第一次見。香煎羊架,都唔錯嘅,煎得嚟唔會太油太熱氣,而且鎖住肉汁!A5和牛坑腩,好好味😋,好juicy肉質嫩滑!呢個都會係食過返尋味,下次都會再叫!鵝肝炒飯**必叫!大碟夾抵食,炒飯好惹味又份量多,唔只呀,就連鵝肝嘅份量都好多啊!最後甜點🍮:朱古力炸彈 ,好特別呀,好似一個波波版嘅心太軟,而係少甜嘅,好好食!福餅就正正常堂,不過不失

炸雞心,非常爽口外脆內軟熱辣辣用嚟送酒一流。

白鮮,有驚喜幾新鮮,好彈牙👍🏼

香煎羊架,都唔錯嘅,煎得嚟唔會太油太熱氣,而且鎖住肉汁!

最後甜點🍮:
福餅就正正常堂,不過不失
2024-05-06
  • 清酒煮蜆
  • A5和牛坑腩
  • 鵝肝炒飯
2024-05-17 34 views
銅鑼灣登龍街有好多餐廳,前兩日放假出嚟食飯,想食日本野,就揀咗呢間Hungry Monkey🦍一開始係比門外嘅猩猩招牌吸引住視線,整體嘅裝修都幾型格。朋友鍾意食海鮮,所以主打海鮮類。先嚟辣酒煮東風螺,好夠爽口而且惹味,作為前菜開胃好唔錯👍🏻鐵板活北寄貝,口感都好爽嫩,調味剛好,湯汁鹹鹹地令北寄貝更鮮甜!南非鮑魚嫩得嚟有咬口,Q彈爽口~而甲羅燒就用上松葉蟹肉蟹膏,充滿鹹香,撈勻之後放上青瓜一齊食🥒肉類就揀咗牛舌薄燒,喺牛舌上放上蔥花,一啖入口有齊牛舌嘅油香同蔥花嘅香氣🤤蔬菜類都係揀重口味少少嘅,避風塘茄子,真心正,好惹味,如果本身鐘意蒜香嘅話,呢個必點!而且茄子一啲都唔油膩🍆最後就係招牌菜御好燒,呢款係明太子口味,口味帶鹹香,賣相靚仔,面頭嘅明太子醬,沙律醬同芝士混和咗,好夾啊!

2024-05-16 32 views
朋友話同我去食間好有特色餐廳食lunch set位置銅鑼灣區,買完野就過去食 Hungry Monkey 原來是食鐵板燒Hungry Monkey 霓虹光管招牌Lunch Set 都是性價比高都有好多個SET 可以選擇餐廳店內,以bar 枱為主也有梳化位很舒適頭盤沙律 蕃茄沙律菜,粒粒蕃茄新鮮 味道鮮又甜胡麻醬豆腐麵豉湯薄牛肉包蔥愛吃多蔥又愛吃牛就岩晒口味大大牛, 牛肉包嘅肉汁同豐富滿滿香蔥一入口是蒜及惹嘅味道  厚燒牛舌餐配有炒飯厚切牛舌燒至金黃色外皮中間肉質滑嫩夠爽口,口感味道豐富厚燒牛舌我首次食每口都有濃郁油香味道炒飯用了珍珠米 用牛脂炒香,有香蔥味道章魚御好燒外表又香又脆、裡頭軟嫩的獨特口感入面章魚粒粒非常多。好有咬口非常飽肚一開4份海膽溶岩魚餅 外皮香脆,中間海膽製的流心魚餅口感,一口食柚子梳打味道非常夠汽唔會太甜Hungry Monkey  (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown地下B號舖
朋友話同我去食間好有特色餐廳食lunch set
位置銅鑼灣區,買完野就過去食
 Hungry Monkey 原來是食鐵板燒

Hungry Monkey 霓虹光管招牌

Lunch Set
都是性價比高
都有好多個SET 可以選擇

餐廳店內,以bar 枱為主
也有梳化位很舒適

頭盤沙律
 蕃茄沙律菜,粒粒蕃茄新鮮 味道鮮又甜
胡麻醬豆腐
麵豉湯

薄牛肉包蔥
愛吃多蔥又愛吃牛就岩晒口味
大大牛, 牛肉包嘅肉汁同豐富滿滿香蔥
一入口是蒜及惹嘅味道

厚燒牛舌餐
配有炒飯
厚切牛舌

燒至金黃色外皮
中間肉質滑嫩夠爽口,口感味道豐富

厚燒牛舌我首次食
每口都有濃郁油香味道
炒飯用了珍珠米
用牛脂炒香,有香蔥味道

章魚御好燒

外表又香又脆、裡頭軟嫩的獨特口感
入面章魚粒粒非常多。
好有咬口
非常飽肚

一開4份

海膽溶岩魚餅
 外皮香脆,中間海膽製的流心
魚餅口感,一口食

柚子梳打
味道非常夠汽
唔會太甜

Hungry Monkey  (銅鑼灣)
2024-05-09
$200 (Lunch)
收工去左間氣氛好正既居酒屋放鬆下,位於登龍街有間好熱鬧既居酒屋,客人有好多都係外藉人士。先點左杯Suntory生啤,再食埋頭盤蕃茄蒜子沙律,清新開胃。小食第一次食酥炸雞心,口感似魷魚,比想像中好食,好有驚喜!羊架燒得剛剛好,大約5成熟,食落好juicy同埋鮮嫩!白鱔肉質彈牙,皮脆肉香。A5和牛坑腩,好特別,肉賀有和牛既入口即溶,但又好有咬口,加埋好惹味的日式燒汁,非常之適合做下酒菜。清酒煮蜆既擺盤造型,似份用絲帶包到好靚禮物,份量好多,蜆肉無沙,食落唔係太濃既酒味,即使唔飲酒都會好易入口。鵝肝炒飯足料,炒飯粒粒分明,香氣撲鼻!甜品都幾有新意,朱古力炸彈外表似煎堆仔,好得意,入面係流心朱古力,味道偏黑朱古力,好美味!福餅口感煙韌,唔會太甜,剛剛好!

2024-05-06
$490 (Dinner)
  • A5和牛坑腩
2024-05-13 18 views
蕃茄蒜子沙律蕃茄蒜子沙律口感清新,非常開胃。蕃茄鮮嫩多汁,搭配蒜味令味道層次提升。豆芽韭菜花炒砂肝筋雞腎口感煙韌有嚼勁,豆芽同韭菜花口感清脆,各自都充滿豐富嘅口感,提供左蛋白質同纖維,既好味又有營養價值。避風塘茄子避風塘茄子以蒜末、辣椒等調味,使得它帶有微辣嘅風味。茄子嘅口感軟棉,吸收咗調味料嘅豐富層次,同時帶有香濃鑊氣,令人開胃。芝士蛋奄列芝士蛋奄列呈金黃色,口感鬆軟,芝士帶有流心效果,味道濃郁。更以蔥花提味,令人回味。焗蠔焗蠔鎖住肉汁,令每一口蠔肉都香濃多汁,帶出濃郁嘅海鮮味同奶酪香氣,滋味鮮美。清酒煮蜆蜆肉經過清酒烹煮,保留咗鮮甜嘅口感,並且增添咗清酒嘅香氣。簡單而美味嘅海洋風味,份外令人回味。香煎羊架羊架經過煎烤,外層酥脆,裏面保持嫩滑多汁。羊肉散發出濃郁香氣,口感豐富。鵝肝炒飯鵝肝炒飯帶鑊氣,散發出香濃鵝肝香氣。炒飯中添加一些蔬菜同調味料,如蔥、胡蘿蔔等,增加層次感同口感。梅干威士忌Highball梅干威士忌割水嘅威士忌香味濃郁、口感獨特。梅干嘅酸甜同冰塊嘅清涼令人感覺更清新而爽口。朱古力炸彈最後甜品係朱古力炸彈,酥脆嘅外層,包着流心嘅朱古力,感覺上似心太軟,但係大一點爆炸咁
蕃茄蒜子沙律

香煎羊架

鵝肝炒飯

梅干威士忌Highball

朱古力炸彈

最後甜品係朱古力炸彈,酥脆嘅外層,包着流心嘅朱古力,感覺上似心太軟,但係大一點爆炸咁,刺激感。

2024-05-03 23 views
銅鑼灣性價比鐵板燒✨咁啱去開銅鑼灣行街,同朋友想搵個地方食吓嘢吹吓水,於是嚟咗呢間之前有朋友推介嘅餐廳,係性價比好高嘅鐵板燒。▶️豬茜卷 $88豚肉片包住炸蒜、蔥、芫荽,芫荽愛好者一定要叫!非常Juicy,芫荽、蔥、炸蒜加埋一齊嘅味道都好有驚喜😆!▶️厚燒牛舌 $128厚切牛舌,鐵板燒完之後外表香脆,對面鎖住肉汁,有濃郁嘅牛肉香,份量都好足夠。▶️松葉蟹海膽炒飯 $158大大碟炒飯,唔驚唔夠飽。有滿滿嘅松葉蟹肉&海膽碎,炒飯粒粒分明,好食。▶️燒白鱔 $168難得有得食燒白鱔,即刻嗌咗一份!燒得非常之好!白鱔本身多骨,但呢個食落唔會好多骨,啖啖肉。▶️朱古力炸彈 $38甜品叫咗呢一個朱古力炸彈,好似心太軟咁,一咬開有滿滿嘅朱古力醬,糯米煙靭彈牙。▶️日本生啤 $48同朋友啤啤佢,開心相聚!我哋呢次坐咗吧枱,可以睇住師傅煮嘢食,侍應態度友善,環境都唔差,同朋友傾偈傾得好開心,係一次滿意嘅用餐體驗。
銅鑼灣性價比鐵板燒✨

▶️豬茜卷 $88

▶️厚燒牛舌 $128

▶️松葉蟹海膽炒飯 $158

▶️燒白鱔 $168

▶️朱古力炸彈 $38

▶️日本生啤 $48
同朋友啤啤佢,開心相聚!

2024-05-02 39 views
📍銅鑼灣 Hungry Monkey📍收工搵個地方Chill吓,呢間Hungry Monkey位於銅鑼灣,地點方便熱鬧,而且去到夜晚8點幾9點都仲入客,好難得了!環境有席前Bar枱,都會Table一般枱。環境有霓虹燈,唔會太暗,但又好有feel。服務員態度積極有善,令人有賓至如歸嘅感覺。👍🏻頭盤沙律 $28先嚟一個沙律,係醬油漬蕃茄,清新開胃,酸酸甜甜。👍🏻明太子奄列 $78香滑嘅蛋,包滿滿嘅明太子,每一啖都口感味道豐富!👍🏻唐揚豆池魚 $68佐酒小食必選,雖然係油炸,但唔會太油膩同熱氣。配上檸檬汁辟腥,香口鬆脆,而且份量都好足夠,有10條以上。👍🏻香煎鵝肝 $98入口即溶的鵝肝,表面煎得香脆,裏面軟熟,一入口有滿滿嘅油脂香溢出。底層係青蘋果,搽咗啲醋,解油膩,新鮮又絕佳嘅配搭。👍🏻三得利啤酒 $58啤酒都係50幾蚊一杯,同朋友嚟傾偈食吓嘢飲吓嘢,幾好。
📍銅鑼灣 Hungry Monkey📍

👍🏻頭盤沙律 $28
先嚟一個沙律,係醬油漬蕃茄,清新開胃,酸酸甜甜。

👍🏻明太子奄列 $78
香滑嘅蛋,包滿滿嘅明太子,每一啖都口感味道豐富!

👍🏻唐揚豆池魚 $68

👍🏻香煎鵝肝 $98

👍🏻三得利啤酒 $58
啤酒都係50幾蚊一杯,同朋友嚟傾偈食吓嘢飲吓嘢,幾好。