2018-03-04
好耐無黎荃灣搵食,今次又試下新野,聽說呢度既氫氣氣球甜品🎈食完係會變聲架,好期待~餐廳每日都會有精選既餐牌,又有多個選擇先黎個麵包,一開始就有驚喜,麵包係微溫的,提子包好鬆軟。之後就係松露磨菇,蜜糖雞蛋,牛油果蟹肉釀炸薯皮,一黎到就已經好大陣黑松露香味,蜜糖蛋加左少少柚子醬,味道好清新。 先食牛油果蟹肉,然後再食松露蘑菇,因為黑松露味道比較濃,最後先食蜜糖雞蛋,佢嘅柚子味就可以中和番個味道。再黎就係南瓜湯,熱辣辣嘅南瓜湯,味道正常~之後再叫左道24個月西班牙式脆皮乳豬仔,肉質好嫩,外皮烤到勁脆,值得推介,再配沙律一齊食就無咁膩蒜香辣椒紅蝦意粉,微辣而且有好香既蝦醬味我最期待嘅氦氣氣球,廚師會喺製作前簡單講解一下個食法,就係要成個氣球吸晒入口,之後先再講嘢,咁就會一下子變咗聲,好搞笑,好好玩呀。今晚嘅甜品就係蜜糖Earl Grey 意式奶凍,濃濃既Earl Grey 味配塔蜜糖,味道啱啱好,下次再叫一班人黎食,一齊變聲一定好好笑。
餐廳每日都會有精選既餐牌,又有多個選擇
先黎個麵包,一開始就有驚喜,麵包係微溫的,提子包好鬆軟。
再黎就係南瓜湯,熱辣辣嘅南瓜湯,味道正常~
蒜香辣椒紅蝦意粉,微辣而且有好香既蝦醬味