2023-04-18 4445 views
🤗 兩三年前愛上意大利菜, 特別係西班牙紅蝦. 今日谷友推介嚟到 Involtini, 聽講中午分兩場, 12pm, 130pm, 又話係 “預約困難店”, 但目測 50%滿座.🥢 餐廳裝修簡簡單單, 設多張方枱, 服務OK. 今日散叫一個頭盤, 兩個鎮店意粉, 一個甜品.🥖 麵包. 一般般, 但自家製芝士醬非常出色.🦀 海鮮他他. Seafood Tartare. 材料包括牛油果, 帶子, 松葉蟹, 面頭見到三文魚子, 魚子, 烏魚子. 味道清新, 鮮甜, 一流!🤗 傳統卡邦尼手造意大利幼麵. Handmade Tagliolini Carbonara. 味到濃郁, 豬肉甘香, 可惜我唔鍾意蛋麵.🦐 手造意大利幼麵配西班牙紅蝦. Homemade Tagliolini with Carabineros. 紅蝦唔夠滑溜, 醬汁普普通通, 蛋麵又唔啱口味, 不似預期, 評價一般.🍰 提拉米蘇. Tiramisu. 配朱古力雪葩. 正常發揮.🍸 Baileys Chocolate. Ok喎!🤗 總結: “海鮮他他” 出色, 兩個意粉唔太啱口味, 主角 “紅蝦意粉” 不似預期, 深表遺憾.

開放式廚房
🥖 麵包. 一般般, 但自家製芝士醬非常出色.
麵包
手造意大利幼麵配西班牙紅蝦
提拉米蘇
🍸 Baileys Chocolate. Ok喎!
Baileys Chocolate
🤗 總結: “海鮮他他” 出色, 兩個意粉唔太啱口味, 主角 “紅蝦意粉” 不似預期, 深表遺憾. 整體食物質素OK嘅, 用餐愉快.
2023-04-12 903 views
✨麵包籃有兩款麵包 有一款加咗香草麵包密度好高 好軟熟 ✨海鮮他他上層係用左帶子同松葉蟹肉 味道都幾鮮味 下層牛油果 質感幾厚滑 整體都唔錯✨凍肉拼盤有三款cold cut 包括有帕爾馬火腿 莎樂美腸同開心果意式肉腸 味道鹹香配料另有橄欖同脆條 ✨手造意大利幼麵配西班牙紅蝦西班牙紅蝦 唔算好大隻 肉質軟彈醬汁帶甘香 尚算鮮味 味道偏淡意大利幼麵爽口彈牙 幾有嚼勁個人覺得呢個價錢呢個質素唔太值✨傳統卡邦尼手造意大利幼麵卡邦尼汁只有蛋黃同芝士 冇加到忌廉同奶質感偏稠身 略嫌唔太夠汁 味道幾香但偏淡意大利幼麵爽彈有咬口 煙肉鹹香 ✨青醬水牛芝士意大利吉他麵青醬一樣偏淡口 水牛芝士清香 有少少拉絲意大利吉他麵 偏方型 口感彈牙偏硬 ✨煎澳洲和牛平鐵牛扒是日特別菜式 澳洲和牛 熟度剛好肉味幾濃 肉質結實 但食落有少少渣 配菜有蔬菜 焗薯粒 脆火腿片 ✨提拉米蘇咖啡味淡 酒味亦淡 奶味突出 忌廉軟滑 整體口感偏濕潤 唔太甜✨芝士慕斯雪山賣相唔錯 芝士味淡 冰感偏重 配上開心果碎 餅碎同雜莓 普普通通✨意大利雪糕揀左朱古力口味 朱古力味唔算好濃奶味幾出 食完有少少嗆喉口感似普通雪糕 唔似Gelato
✨麵包籃

未食完主菜已經問你使唔使加嘢
甜品都未食完就比張單你 呢點真係有待改善
價錢還可以 只可以話唔係樣樣嘢都值呢個價
每樣菜都爭少少咁 呢個價錢都會有唔少選擇
適逢生日,朋友提早一個月預約了呢間連續五年獲米芝蓮推介,主打手工意粉的西餐廳。餐廳設有網上預約,但每次一放名額好快就爆滿。試完後,覺得餐廳吹捧得太勁,名過於實,餐廳環境無想像中華麗,擺盤普通,食物定價偏高,但並無一道菜令我特別覺得深刻,無回頭再食嘅衝動。🧀 傳統卡邦尼手造意大利幼麵 ($168) 👅:86.13分意粉質感係幾特別,帶點煙靭,不過就唔係我喜歡嘅質感。餐廳用咗羊奶同埋牛奶製嘅芝士同雞蛋去煮個醬汁,所以顏色比平時食到嘅會更加鮮色,同埋佢地採用意大利傳統做法,唔會落忌廉去煮,所以醬汁會比較濃厚同杰身,但食起上嚟相對會較容易膩。幾欣賞佢地用嘅煙燻豬頰肉,重油脂感,帶陣陣鹹香。🍛 意大利飯配松葉蟹肉及帶子薄片刺身,海膽汁 ($330) 👅:78.21分 Risotto 整體係好食,食材雖然矜貴,蟹肉份量都慷慨,但係嫌味道比較單一,呢個價錢我會有更高嘅期望。🥓 凍肉拼盤($168) 👅:82.23分 Parma Ham質素不錯,份量好多,如果有芝士配埋麵包一齊食,口感會較豐富。🍨 意大利雜莓奶凍撻配Gelato ($88) 👅:60.11分 個甜品完全唔得,奶凍過甜,撻皮好淋身,好似

🥓 凍肉拼盤($168) 👅:82.23分

甜品完全唔得,奶凍過甜,撻皮好淋身,好似擺咗好多日嘅口感,食咗一啖已經放棄,好彩Gelato個味道都不錯。
傳統卡邦尼手造意大利幼麵
意大利飯配松葉蟹肉及帶子薄片刺身,海膽汁
凍肉拼盤
意大利雜莓奶凍撻配Gelato
2023-03-27 478 views
Involtini Italian cuisine慶祝生日既一餐🎂🥳🫕Starter - Beef Carpaccio- Shrimp Bisque🫶🏻😍🍝Spaghetti - Handmade Tagliolini with Carabineros🫶🏻😍- Handmade Fettuccine with Beef Ragu🍰Dessert - Crème Brûlée- Tiramisu🔸紅蝦意粉果然不得了,紅蝦新鮮,意粉吸收了蝦汁😍推介🔸蝦湯蝦味濃郁,另一驚喜之選!📍 11/F, The L. Square 459-461 Lockhart Road, Causeway Bay#carabineros #spahetti #紅蝦 #紅蝦意粉 #手工意粉 #foodblogger #foodiehk #restaurantsinhongkong #wineanddine #預約困難店 #shrimp #tiramisu #carpaccio #cremebrulee #Involtini
Involtini Italian cuisine

🍝Spaghetti

🍰Dessert
- Crème Brûlée
- Tiramisu

🔸紅蝦意粉果然不得了,紅蝦新鮮,意粉吸收了蝦汁😍推介

🔸蝦湯蝦味濃郁,另一驚喜之選!

Celebration
Birthday
  • 紅蝦意粉
2023-03-25 728 views
今日同朋友仔慶祝生日。件冇之前咁難book位,所以就book咗呢度。佢啲嘢其實都幾好食,基本上每一樣上枱嘅我都覺得好唔錯。不過呢就係價錢真係好貴。見到個個人都食紅哈意粉。同carbonara .咁signature . 都真係要試下佢。咁我覺得佢哋都係好食嘅。不過紅哈意粉真心好貴。除咗2分之外,另外叫咗海鮮他他同埋水牛芝士。海鮮他他陣味好清新。都有刺激到我味蕾。水牛芝士就不過不失啦反而甜品方面,tiramisu 我就覺得普通。正常發揮囉。

除咗2分之外,另外叫咗海鮮他他同埋水牛芝士。
海鮮他他陣味好清新。都有刺激到我味蕾。
水牛芝士就不過不失啦

反而甜品方面,tiramisu 我就覺得普通。正常發揮囉。
西班牙紅黑意粉
Carbonara
蕃茄水牛芝士
西班牙紅黑意粉
Carbonara
  • Tiramisu
2023-03-24 500 views
Involtini餐廳的紅蝦手工意粉和Tiramisu都是非常出 第一樣紅蝦新鮮 搭配著手工製作的意粉更是美味係我食過最好味嘅手工意粉. 仲有佢嘅限定和牛好味抵食而Tiramisu更是讓我驚艷,濃郁的芝士味道和咖啡的香氣融合得恰到好處,讓我一口接一口的享受美食的美好加埋手工雪糕一絕屬於高質嘅一間餐廳
屬於高質嘅一間餐廳
紅蝦意粉
紅蝦意粉
2023-03-16 434 views
Involtini Italian Cuisine地址: 銅鑼灣駱克道459-461號 The L. Square 11樓呢間餐廳聽啲朋友講好難book位,之前要排幾個月,熱潮過去,星期六中午去都只有四枱客,waitress好好服務,有加水,仲會上菜嗰陣介紹下個菜落咗啲咩咁,好笑容,呢度俾加一真係應該,出面街qr code 自己落單都收我加一,真係好大對比。🍞🍞餐前面包 $free有整返熱啲麵包,食落去軟淋淋,牛奶味好重,點埋佢旁邊嗰啲sour cream嚟食好開胃。Lunch set $368🫕🫕粟米湯 $跟餐個湯底有好多打爛咗嘅粟米,有啲似粟米羹咁,但係佢加咗啲cream嘅嘢落去,令到佢有少少咬口又順滑,飲落好香粟米嘅香甜味。🍝🦞龍蝦龍粉 $跟餐以呢個價錢嚟講對佢有少少失望,個龍蝦新鮮係煮得好好嘅,咬落去好彈牙多汁,但係個意粉整得唔係咁好,個面質有啲似中式伊麵,一咬落去就碎,可能咁啱唔係我鍾意食嗰個熟度喇。另外個海鮮汁唔係咁啱我口味,可能用咗龍蝦啲膏整,入口有啲苦澀,但係個蝦味好足。🍌🍰香蕉蛋糕 $跟餐+48勁重香蕉味,呢個甜品先係值回票價。🥠🥠小牛肉雲吞 $288呢個心機菜嚟,佢
Involtini Italian Cuisine

🍞🍞餐前面包 $free

Lunch set $368
🫕🫕粟米湯 $跟餐

🍝🦞龍蝦龍粉 $跟餐

🍌🍰香蕉蛋糕 $跟餐+48
勁重香蕉味,呢個甜品先係值回票價。

🥠🥠小牛肉雲吞 $288
呢個心機菜嚟,佢有用到啲芝士嚟收汁,雲吞入面啲牛肉好香,意粉個熟度好啱口味,有少少彈牙咁。我再嚟食會叫多次呢個。

☕☕咖啡 $+48
唔係咁啱我口味,唔係太香。

埋單加埋一都八百幾,以午餐嚟講都幾貴。另外情侶嚟可以叫三個意粉都ok,呢度個份量都偏細。

味道: 3.5/5
服務: 4.5/5
環境: 4/5
番兜: 3/5

𝐁𝐨𝐨𝐤了好久的這家米芝蓮推薦餐廳的裝潢簡約而優雅,店家選用意大利原材料、每天新鮮製作意粉,廚師於前一晚製作麵糰,讓其休息一晚後才製成麵條,口感特佳。提提你,𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫只有𝟔𝐩𝐦和𝟖𝐩𝐦的選擇呢👍🏻 ——— ✤ 餐前麵包 自家製的𝐁𝐚𝐠𝐮𝐞𝐭𝐭𝐞質感柔軟無比,備有𝟐款口味:原味和蕃茄味🍅無論是配上橄欖油黑醋還是香草味𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞,都絕對可以讓你瞬間𝐊𝐎所有𝐜𝐚𝐫𝐛𝐬🥖 ✤ 海鮮他他|$𝟏𝟔𝟖 蟹肉、刺身帶子、蝦和三文魚籽的配搭極為鮮甜,瞬間打開大吃特吃的大門🚪 ✤ 傳統卡邦尼手造意大利幼麵|$𝟏𝟔𝟖 正宗的𝐜𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚𝐫𝐚必須用上意式鹽漬豬頰肉 𝐆𝐮𝐚𝐧𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞。其風味比市面上煙肉更加濃郁,質地也更加細膩,多汁美味、高含量脂肪,味道鹹香,添加後使層次更佳豐富🍖;醬汁的調配更為出色,正宗的𝐜𝐚𝐫𝐛𝐨𝐧𝐚不會加入𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦,以𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞和雞蛋黃就可以達到濃稠掛汁的效果;最後要讚的是店家手造義大利麵嚼勁十足🍝 ✤ 手造意大利幼麵配西班牙紅蝦|$𝟑𝟖𝟎 西班牙紅蝦蝦膏香濃,比一般野生海蝦蝦味濃郁𝟏𝟎𝟎𝟎𝟎倍。 於我而言,蝦肉的鮮甜爽彈度甚至比龍蝦更出色🦐,彈牙的麵條掛上濃稠
———

✤ 海鮮他他|$𝟏𝟔𝟖

✤ 傳統卡邦尼手造意大利幼麵|$𝟏𝟔𝟖

✤ 手造意大利幼麵配西班牙紅蝦|$𝟑𝟖𝟎
西班牙紅蝦蝦膏香濃,比一般野生海蝦蝦味濃郁𝟏𝟎𝟎𝟎𝟎倍。 於我而言,蝦肉的鮮甜爽彈度甚至比龍蝦更出色🦐,彈牙的麵條掛上濃稠紅色醬汁,配搭鮮甜的原隻加勒比海紅蝦,滋味無窮!店家巧妙地把蝦膏融入醬汁之中,感受到紅蝦的鮮在口腔中爆發,品嚐過的人都會一試傾心❤️

✤ 提拉米蘇|$𝟗𝟖
濕潤的蛋糕吸滿咖啡酒,𝐦𝐚𝐬𝐜𝐚𝐫𝐩𝐨𝐧𝐞 𝐜𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞細膩綿密,毫不肥膩🍰(生日還可以𝐫𝐞𝐪𝐮𝐞𝐬𝐭寫名呢🤓)
2023-03-12 872 views
呢間有好多人大推既意大利麵,有米芝蓮推介,見到好多人話book唔到位,又講到好好食,但係我好易咁book到位🍝傳統卡邦尼手造意大利幼麵 $168見個個都介紹呢個signature pasta ,當然叫黎食,賣相望落都吸引,但一食落口,未去到難食,只係普通到無得再普通既意大利麵😮醬汁同麵質都好普通,冇特別😢而且個溫度係暖,唔知係已經放左一陣定係點我有懷疑自己係唔係去錯第2間🤭🌟 Lamlam脷指數 😋😋 (2/5)🍛意大利飯配雜菇,牛肝菌粉 $128食完carbonara我已經失去曬所有期望🙁醬汁好香濃,每啖都食到菇👍不過意大利飯食落去都係普通😵但係整體嚟講我覺得佢好食過carbonara🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋 (3/5)🌟整體評價:一句講曬好失望,完全唔建議去食,價錢略貴,又只係食到好普通既質素🙁🌟 Encore指數 ⭐️ (1/5)
呢間有好多人大推既意大利麵,有米芝蓮推介,

🍝傳統卡邦尼手造意大利幼麵 $168
賣相望落都吸引,
但一食落口,未去到難食,只係普通到無得再普通既意大利麵😮
醬汁同麵質都好普通,冇特別😢
而且個溫度係暖,唔知係已經放左一陣定係點
我有懷疑自己係唔係去錯第2間🤭
🌟 Lamlam脷指數 😋😋 (2/5)
🍛意大利飯配雜菇,牛肝菌粉 $128
食完carbonara我已經失去曬所有期望🙁
醬汁好香濃,每啖都食到菇👍
不過意大利飯食落去都係普通😵
但係整體嚟講我覺得佢好食過carbonara
🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋 (3/5)
意大利飯配雜菇
🌟 Encore指數 ⭐️ (1/5)
2023-03-10 251 views
出晒名一位難求嘅米芝蓮三星餐廳Involtini Italian Cuisine ,🖤黑白配⚪️專登過嚟試吓佢嘅手工意粉🍝,成個餐廳環境時尚優雅,坐得都幾舒服,不過位置唔多,所以想食嘅朋友仔記住提早訂位啦🤥講返餐廳嘅食物質素,始終餐廳連續攞五年米芝蓮一定有質素嘅保證,手工意粉的確係幾出色,而且性價比高👍🏻👍🏻👍🏻Cherry Tomato & DOP Mozzarella 🍅 $108小蕃茄配水牛芝士,清新開胃🫶🏻Handmade Tagliolini Carbonara $168呢度嘅卡邦尼係餐廳嘅招牌菜,用咗傳統嘅意大利手法製造,冇落任何cream同埋奶,只係用咗兩款芝士,雞蛋同豬面頰肉,🖤黑白配⚪️係卡邦尼嘅忠實fans😂😆所以對卡邦尼嘅味道會要求特別高同埋講求😌豬肉鹹香味好出👍🏻意粉個口感都幾煙韌,意粉好掛汁,好重嘅芝士味同埋蛋香味Handmade Fettuccine with Beef Ragu $208寬面有嚼勁,而且和牛肉粒嘅份量都幾多🐮 ,食落去肉汁味好濃郁Tiramisu $98Tiramisu嘅酒香同埋咖啡味好平衡,食落去口感好香滑 🍰

小蕃茄配水牛芝士,清新開胃🫶🏻

Tiramisu $98

2023-03-09 277 views
喜歡貓耳朵多年,近年已有較多餐廳提供這款意粉,不過Involtini的是手造意粉,所以比較特別,令我很想去試。可能因為和好友一齊去食,碟意粉特別好食。餐廳職員十分貼心,上菜時為我們解釋材料味道,還有意粉的質感。分食意粉時,看到意粉上芝士拉絲,吃得出濃厚的芝士味。大概因為舞茸菇切成細絲,沒有很豐富的味道,但平衡著口感煙韌厚實,醬汁濃稠的貓耳朵。擔心友人會覺得意粉硬實,但發現我們都覺得剛剛好。另外一款主菜係燒澳洲和牛,牛肉正常,配菜有好吃的薯角和舖滿芝士和乾火腿片的娃娃菜。最後還有Tiramisu配上雲呢拿雪糕,Tiramisu屬於沒有酒味的款式,雲呢拿雪糕有黑色的雲呢拿籽,和其他菜式一樣真材實料。

手造意大利貓耳朵意粉配黑椒汁及舞茸菇

Birthday
手造意大利貓耳朵意粉配黑椒汁及舞茸菇
澳洲和牛
2023-03-09 188 views
Involtini 主打手工意粉係米芝蓮連續幾年推介嘅餐廳所以滿心期待嚟到呢度 果然係非常有水準同有驚喜首先是餐前麵包同平時西餐廳食到嘅餐前麵包好唔同 麵包細細舊同好軟熟 一口可以食哂同好香香草味又不膩嘅 cream cheese 好夾 👍 平時去西餐廳只會將餐前麵包食幾啖嘅我都忍唔住將 Involtini 既餐前麵包食哂 主菜方面,今次點了餐廳嘅 2 款 signature 分別係(1) 傳統卡邦尼手造意大利幼麵 Handmade Tagliolini Carbonara(2) 手造意大利幼麵配西班牙紅蝦 Handmade Tagliolini with Carabineros傳統卡邦尼手造意大利幼麵 Handmade Tagliolini Carbonara 意粉非常彈牙汁好重蛋香同芝士味同豬面頰肉嘅咸香好夾係令人回味、想食過再食嘅 Carbonara手造意大利幼麵配西班牙紅蝦 Handmade Tagliolini with Carabineros紅蝦鮮甜海鮮汁及蝦頭入面嘅蝦膏味道亦非常濃郁只係意粉嘅口感略嫌唔夠彈牙
Involtini 主打手工意粉

平時去西餐廳只會將餐前麵包食幾啖嘅我
都忍唔住將 Involtini 既餐前麵包食哂

主菜方面,今次點了餐廳嘅 2 款 signature
分別係

傳統卡邦尼手做意大利幼麵 Handmade Tagliolini Carbonara

意粉非常彈牙
汁好重蛋香同芝士味
同豬面頰肉嘅咸香好夾
係令人回味、想食過再食嘅 Carbonara

紅蝦鮮甜
海鮮汁及蝦頭入面嘅蝦膏味道亦非常濃郁
只係意粉嘅口感略嫌唔夠彈牙

2023-03-02
$300 (Lunch)
餐前麵包
  • 傳統卡邦尼手造意大利幼麵
首先整體嚟講我都係會推介呢間餐廳但主打只會推介紅汁類嘅pasta💁🏻‍♀️成日睇到al dente 呢個字嚟形容意粉即係嗰種Q彈有咬勁嘅口感煮熟咗表面嘅意粉但入面係半熟不硬而係我試嘅pasta入面除咗貓耳朵之外我都覺得做到呢個口感特別係Tagliolini 真係出色👍🏻醬汁方面食唔到忌廉同牛奶嘅味道主要係芝士同蛋黃汁放咗幾分鐘已經變到非常杰身所以唔似一般香港食到嘅卡邦尼而貓耳朵入口嘅感覺好麵粉同澱粉自己就覺得真係一般🥲Handmade Tagliolini Carbonara⚪️傅統卡邦尼手造意大利幼麵⚪️Handmade Orecchiette with Cacio Pepe & Maitake⚪️手造意大利貓耳朵意粉配黑胡椒汁⚪️至於紅蝦同當晚chef’s special 嘅龍蝦就真係我從未食過嘅咁香嗰陣蝦頭嘅鮮味每啖都會食得到每條意粉都充份掛住汁雖然份量比較少價錢亦唔平但我依然覺得值回票價值得一試😋Handmade Fettuccine with Beef Ragu⚪️意大利寬麵配澳洲和牛肉粒⚪️Handmade Tagliolini with Carabineros⚪️手造意大利幼麵配西班牙紅
首先整體嚟講我都係會推介呢間餐廳

甜品類表現就更加普通
個tiramisu 仲有啲失望添
不過點完餐之後會有幾片麵包上枱
都建議可以嗌一份湯叫侍應分開兩位上
$450 (Dinner)
已經第三次去Involtini ltalian cuisine🫶🏻真係好鍾意呢間Cafe,無論環境/食物/服務都好滿意🤩🤩廚房係半開放式,呢個設計我好鍾意🤣🤣1️⃣傳統卡邦尼手造意大利幼麵用蛋漿整汁真係好正🤤味道好濃,唔會覺得好膩呢個意真係堅好食,去到一定要試下推薦🌟🌟🌟🌟🌟2️⃣餐前麵包麵包有烘過,所以都好香軟軟熟🍞配左香草牛油呢個配搭都好match‼️推薦🌟🌟🌟3️⃣唔記得左咩名!!但佢個汁勁勁勁好食🤣👅上面既係牛尾粒🫶🏻每一粒都好入味🤤🤤推薦🌟🌟🌟🌟4️⃣湯品個湯不過不失,覺得可以再濃啲🥳推薦🌟🌟🌟整過黎講,會再幫襯第四次🤣🤣希望可以再出多啲菜式
真係好鍾意呢間Cafe,無論環境/食物/服務都好滿意🤩🤩
廚房係半開放式,呢個設計我好鍾意🤣🤣
1️⃣傳統卡邦尼手造意大利幼麵
用蛋漿整汁真係好正🤤味道好濃,唔會覺得好膩
呢個意真係堅好食,去到一定要試下
推薦🌟🌟🌟🌟🌟

2️⃣餐前麵包
麵包有烘過,所以都好香軟軟熟🍞配左香草牛油
呢個配搭都好match‼️
推薦🌟🌟🌟

3️⃣唔記得左咩名!!但佢個汁勁勁勁好食🤣👅
上面既係牛尾粒🫶🏻每一粒都好入味🤤🤤
推薦🌟🌟🌟🌟

4️⃣湯品
個湯不過不失,覺得可以再濃啲🥳
推薦🌟🌟🌟

整過黎講,會再幫襯第四次🤣🤣希望可以再出多啲菜式
2023-03-01 213 views
今晚和好朋友一行四人聚舊,選擇了好難book的Involtini。餐廳位於The L Square 11樓,一層一餐廳,餐廳Open Kitchen佔了一大半,目測只有8張4人枱,難怪這麼難訂枱。前菜我們點了海鮮他他和濃蝦湯🦐。海鮮他他有蟹肉🦀,帶子和生蝦,有啲青檸汁的調味,新鮮美味,十分好味!濃蝦湯🦐不像西餐的湯沒有用上忌廉,真正的蝦湯,橙色的湯底配上大類蝦肉。主菜我們點了Flat Iron 5成熟,西班牙紅蝦意粉🍝和海膽海鮮意粉🍝。牛扒🥩非!常!好!吃!切粒上的牛肉每粒都粉嫩,牛味好濃。配菜的薯仔粒亦都是亮點,大家一定要點來試試!兩款意粉都做得彈牙,熟度剛剛好。西班牙紅蝦有兩隻,可惜蝦羔不多,可能個人期望太高,反而對這款意粉有點失望。另一款海膽海鮮意粉用上赤海膽,十分鮮甜。海鮮份量亦都給得很慷慨。

濃蝦湯
牛扒
海膽海鮮意粉
西班牙紅蝦意粉
2023-02-28
$440 (Dinner)
濃蝦湯
牛扒