*💭𝐽𝐸𝑃 𝑏𝑦 𝐼𝑛𝑣𝑜𝑙𝑡𝑖𝑛𝑖早已聽聞𝐼𝑛𝑣𝑜𝑙𝑡𝑖𝑛𝑖的紅蝦意粉相當出色,這天來到位於屯門的姊妹店,終於有機會一試🥰屯門店有戶外座位,採光十足,周不時有輕鐵和路人經過,很有渡假風🫶🏻甫入座,店員便呈上酸種麵包和法式麵包,熱辣辣,好鬆軟😍►3-𝑐𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒𝑠 𝑇𝑎𝑠𝑡𝑖𝑛𝑔 𝑀𝑒𝑛𝑢►高糖日本蕃茄、燒麵豉八爪魚、昆布醋啫喱先食八爪魚,燒得很香,食落不會韌,熟度剛好,配上麵豉醬很惹味😋之後再享用爆甜高糖蕃茄和昆布醋啫喱,甜中帶微酸的組合,很開胃🥰►手造意大利幼麵配西班牙紅蝦、紅蝦膏濃汁蝦肉彈牙,紅蝦膏濃汁超香且濃厚,有濃烈的蝦汁鮮味,手造意粉也有陣陣的蛋香氣,沾上紅蝦濃汁超美味🫶🏻千萬不要忘記蝦頭內的蝦膏,是一大點綴🥹►松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯由外層淡味至內層濃味一層層享用,意大利飯熟度剛好,夾雜大量的絲絲蟹肉,面層更有不少蟹籽增添口感🥰中層的蟹膏超濃郁,入口是滿滿的蟹鮮味🥹而正中間則有一顆小小的鵪鶉蛋黃,撈勻後更添風味😋►提子馬斯卡風芝士、忌廉法式薄脆賣相超美,提子和底層的提子檸檬啫喱猶如寶石般閃閃發光🥹入口酸酸甜甜,配上法式薄脆,層次豐富,有口感🥰
💭𝐽𝐸𝑃 𝑏𝑦 𝐼𝑛𝑣𝑜𝑙𝑡𝑖𝑛𝑖

甫入座,店員便呈上酸種麵包和法式麵包,熱辣辣,好鬆軟😍

►3-𝑐𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒𝑠 𝑇𝑎𝑠𝑡𝑖𝑛𝑔 𝑀𝑒𝑛𝑢

►高糖日本蕃茄、燒麵豉八爪魚、昆布醋啫喱

►手造意大利幼麵配西班牙紅蝦、紅蝦膏濃汁

►松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯

►提子馬斯卡風芝士、忌廉法式薄脆
2023-04-13 149 views
趁着放假入去屯門吃人氣手工意粉😋 依間「JEP by Involtini 」係米芝蓮推介餐廳「Involtini Italian Cuisine」嘅姊妹餐廳 💗高質又有口碑。環境唔錯🫶🏻除咗室內座位,亦可以揀選露天用餐區,係燈火樹影下用餐,吹著涼風,都幾寫意。晚間供應3-COURSE TASTING MENU($458起) ~仲包埋drink x 1 ,好吸引呀。服務生奉上了自家製酸種麵包和法式牛油麵包,香口軟熟。🔶Starter燒麵豉八爪魚入口軟嫩無比,十分香口🫶🏻配拌微酸清爽嘅昆布醋啫喱同埋清甜多汁嘅高糖日本番茄,開胃又滋味。🔶SECONDI▫️松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯(+$80)意大利飯加入咗用咗昆布蜆湯丶蟹湯汁丶松葉蟹肉來烹煮嘅意大利飯,飯粒吸盡蟹汁和湯汁精華,再配上火炙過嘅蟹膏和生鵪鶉蛋😋入口creamy細滑,蟹膏味濃,啖啖鮮香,十分推薦!▫️手造意大利幼麵配西班牙紅蝦(+$160)係店家嘅signature dish 😋不過當天紅蝦剛剛售罄,換上左螢光魷魚,配以紅蝦膏所熬製嘅濃汁,原汁原味,鮮上加鮮💗每日鮮製嘅手工意大利麵,煙韌彈牙富蛋香,相當掛汁,整個組合風味十足🫶🏻🔶DES

服務生奉上了自家製酸種麵包和法式牛油麵包,香口軟熟。

🔶Starter

🔶SECONDI

▫️松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯(+$80)

▫️手造意大利幼麵配西班牙紅蝦(+$160)

🔶DESSERT

賣相精緻🫶🏻提子 Mascarpone 香濃軟滑,加上超輕脆法式薄脆片和晶瑩亮透嘅提子檸檬啫喱,多重口感十分美味!

🔶Drinks

▫️Shakerato
用了Espresso 、新鮮檸檬汁丶糖漬檸檬和梳打水調製的冰搖咖啡,清爽宜人透心涼。

▫️Ms Pink
點咗杯滿有浪漫感嘅Cocktail🫶🏻 上面用了玫瑰花做裝飾。除咗充滿果香,仲有薑嘅清香和Rum酒淡香,挺易入口。

位於屯門的JEP by Involtini 是一家意大利餐廳,亦是連續四年獲米芝蓮推介Involtini Italian Cuisine的姊妹店😍 餐廳主打handmade pasta,堅持每日新鮮即場製作意粉,務求能夠品嚐到最道地的意大利風味🇹🇭✨🐙 高糖日本蕃茄配燒麵豉八爪魚八爪魚表面微焦,內裡鮮嫩多汁,燒得剛剛好😋配上高糖的日本蕃茄,非常開胃,作為前菜一流👏🍝 西班牙紅蝦配紅蝦膏汁意大利麵兩隻鮮嫩西班牙紅蝦放在意粉上,色澤鮮明🤤👍 意大利麵將蝦膏融入醬汁,再配以自家製的semi-dried車厘茄與全蛋麵一起上碟,誠意滿滿🤩🍝 鴨肉醬牛肝菌意大利寬蛋麵寬蛋麵亦非常掛汁,吸盡了鴨肉醬與牛肝菌的精華,口感豐富而濃郁,啱晒喜歡較重口味的朋友😛

🐙 高糖日本蕃茄配燒麵豉八爪魚

🍝 西班牙紅蝦配紅蝦膏汁意大利麵

🍝 鴨肉醬牛肝菌意大利寬蛋麵
2023-04-09 116 views
屯門餐廳,最出名是紅蝦意粉和蟹膏蟹肉意大利飯,食完讓人驚艷不已。3-courses Tasting Menu $458 per person。西班牙紅蝦,味道非常鮮美,口感十分彈牙。自家製意粉,好有蛋香味,配上蝦膏蝦汁好正,味道豐富而不膩口。接下來是蟹膏蟹肉意大利飯。這道菜的材料也是十分新鮮,蟹肉的味道非常鮮美。意大利飯的醬汁用上了勁多蟹膏製成,口感濃郁而不膩口。整道菜的味道非常平衡,每一口都能感受到蟹肉和意大利飯的完美配合,中間還放了一隻鵪鶉蛋黃。

2023-04-07 134 views
Jep by Involtini 由開業至今一直人氣不減·訂位要爭崩頭原來餐廳為米芝蓮推介·Involtini Italian Cuisine既姊妹店同樣由任職米芝連三星餐廳既大廚主理難怪餐廳一位難求慶幸頭未崩就成功訂到閒日晚餐時段!·Set Dinner($458)♡ 餐包提供兩款餐包· 酸種面包同法國面包配上餐廳自家製醋醬· 非常有特式♡Starter高糖日本蕃茄| 燒麵豉八爪魚燒八爪魚口感爽嫩· 味道會偏重一點點配以昆布醋啫喱· 可以中和咸香感而日本蕃茄剛好清清味蕾· 為下道菜色做準備♡松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯(+$80)仲店員介紹由外層慢慢食到內層先感受外層帶蟹香既意大利飯再拌入蟹膏令蟹鮮味更為濃郁· 再混入鵪鶉蛋蛋黃口感變得香濃又creamy · 是蟹飯三重奏嗎?♡ 手造意大利幼麵配西班牙紅蝦·紅蝦膏濃汁(+$160)店家signature 之一 · 賣相很有食慾兩大隻鮮嫩紅蝦· 配以師傅手工意大利麵手工意粉口感彈牙帶點煙韌· 重點是非常掛醬汁醬汁用上紅蝦膏製成· 充滿濃郁蝦香味千萬別忘記紅蝦蝦頭· 鮮甜又啖啖蝦膏♡ 提子馬斯卡風芝士忌廉·法式薄脆·提子檸檬啫喱很精緻的擺盤·

Jep by Involtini 由開業至今
一直人氣不減·訂位要爭崩頭
同樣由任職米芝連三星餐廳既大廚主理
難怪餐廳一位難求
慶幸頭未崩就成功訂到閒日晚餐時段!

Set Dinner($458)
♡ 餐包
提供兩款餐包· 酸種面包同法國面包
配上餐廳自家製醋醬· 非常有特式

♡Starter
高糖日本蕃茄| 燒麵豉八爪魚
燒八爪魚口感爽嫩· 味道會偏重一點點
配以昆布醋啫喱· 可以中和咸香感
而日本蕃茄剛好清清味蕾· 為下道菜色做準備

♡松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯(+$80)
仲店員介紹由外層慢慢食到內層
先感受外層帶蟹香既意大利飯
再拌入蟹膏令蟹鮮味更為濃郁· 再混入鵪鶉蛋蛋黃
口感變得香濃又creamy · 是蟹飯三重奏嗎?

♡ 手造意大利幼麵配西班牙紅蝦·紅蝦膏濃汁(+$160)
店家signature 之一 · 賣相很有食慾

很精緻的擺盤· 優雅貴氣
提子芝士醬·帶芝士咸香又不失提子香氣
很喜歡配上薄脆 · 口感更為豐富
而檸檬啫喱剛好平衡芝士膩感

♡Ms. Pink($88)
很少女的飲品· 還有可愛搶當的心心啫喱
酒味不太重 · 檸檬酸酸甜甜幾易入口

♡Honey Apple Tea with Gingor (($68)
入口慢慢散發的蘋果香 · 繼而是薑汁的衝擊感
是我冬天喜歡的肉桂類飲品·但變了凍飲也不錯
終於吃到傳說中的紅蝦意粉了!這家位於屯門的JEP,為米芝蓮意大利餐廳的姊妹店,前陣子好多人特意入屯門吃手造意粉,可見相當有實力。-3-courses Tasting Menu $458/paxStarter紅蝦刺身薄片·紅蝦頭天婦羅薄片爽口,紅蝦頭天婦羅滲透着蝦香味。-Main手造意大利幼麵配西班牙紅蝦·紅蝦膏濃汁 +$160廚師堅持用蝦頭的膏來造紅蝦膏濃汁,所以可以吃到真的蝦汁鮮味,味道會比較原汁原味,沒有過多調味料的點綴,不過醬汁再多一點就完美。切開蝦頭也有超多汁水。手造意粉富有蛋香氣,口感也更煙韌Q彈。-松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯 +$80想不到有驚喜,超喜歡蟹膏與蟹肉互相帶出的鮮味,包裹每粒意大利飯,推介!-法式反轉蘋果撻·意大利冰糕一反傳統將蘋果肉放在面,撻皮放底,肉桂味滲進果肉。冰糕好香濃的nut味,而且有nut脆脆口感。-Drink士多啤梨奶奶超香濃草莓味,而且有果籽口感。
終於吃到傳說中的紅蝦意粉了!
Starter
紅蝦刺身薄片·紅蝦頭天婦羅
薄片爽口,紅蝦頭天婦羅滲透着蝦香味。

Main
手造意大利幼麵配西班牙紅蝦·紅蝦膏濃汁 +$160
切開蝦頭也有超多汁水。
手造意粉富有蛋香氣,口感也更煙韌Q彈。

松葉蟹甲羅燒蟹膏意大利飯 +$80

法式反轉蘋果撻·意大利冰糕
一反傳統將蘋果肉放在面,撻皮放底,肉桂味滲進果肉。
冰糕好香濃的nut味,而且有nut脆脆口感。

Drink
士多啤梨奶奶
超香濃草莓味,而且有果籽口感。
2023-03-16 307 views
這裡的菜品和服務一流,為食客帶來了絕佳的用餐體驗餐廳的氛圍非常溫馨舒適,簡約而雅致的裝潢讓人感覺放鬆自在。餐廳的燈光柔和,音樂恰到好處,營造了一個非常愜意的用餐環境。工作人員非常友善和熱情,他們提供了非常專業的建議,使用餐體驗更加完美。當然,最令人印象深刻的是餐廳的菜品。他們的招牌菜是紅蝦手工意粉,這是一道非常美味的意大利傳統菜。紅蝦鮮美,意粉煮得剛剛好,口感非常細膩,配以豐富的香料和醬汁,讓人食指大動。除了紅蝦手工意粉之外,Involtini還有許多其他的菜式,非常好吃最後,我想強調的是,餐廳的價格非常合理,尤其是考慮到他們的食材和服務水平。Involtini是一家值得推薦的餐廳,無論是與朋友聚餐還是與家人共享一頓美食,這裡都是一個非常好的選擇。
這裡的菜品和服務一流,為食客帶來了絕佳的用餐體驗

紅蝦手工意粉
紅蝦手工意粉
2023-03-13 277 views
食生日飯去試味道言過其實 好多線稿 計埋加一400幾既紅蝦意粉 係值百幾左右既味道No next time..............................
食生日飯去試
味道言過其實 好多線稿
計埋加一400幾既紅蝦意粉 係值百幾左右既味道
No next time

2023-02-27 376 views
今天和朋友一起去了一家手工意大利粉餐廳,點了墨汁意粉和卡邦尼意粉。餐廳上菜速度挺快的,等了不到十分鐘就送上來了。環境也還不錯,有些簡約風格的裝潢,整體感覺很溫馨。先說說墨汁意粉吧,這道菜色澤黑亮,看起來十分引人注目。嚐起來味道也挺好,意粉口感爽滑,帶有淡淡的墨魚香,讓整道菜層次更加豐富多樣。接著是卡邦尼意粉,這道菜看起來比較平凡,但是味道也相當不錯。麵條的口感非常紮實有嚼勁,搭配上濃郁的奶油, 整道菜的口感非常豐富。兩個食量正常的人可以考慮試三份意粉,分享因為份量不算太多的。不過有個有趣的細節,餐廳提供的麵包,不論你一個人還是兩個人的份量,麵包都只會給你兩個。這點有些好笑,但也不影響食物的品質。總體來說,這家手工意大利粉餐廳的食物品質挺不錯的,口味相對濃郁,份量也合理,餐廳環境和上菜速度都很好,價格也在合理範圍內。如果你想嚐嚐屯門意大利風味的話,不妨來這家餐廳試試看吧。

2023-02-26 327 views
.【自家製手工意粉,冬蔭汁,菇,本地新鮮魷魚】⭐️⭐️⭐️⭐️非常鮮味的一道意粉,本地魷魚咬口有勁道,而且有淡淡的海水味,配合辛辣的冬蔭功汁,有想追著吃的意慾。手工意粉彈牙,做得相當出色。【傳統卡邦尼手造意大利麵】⭐️⭐️⭐️⭐️1/2看着那濃厚的蛋黃加芝士結合而成的卡邦尼醬,便知道這道意粉味道有多濃郁。豬頰肉釋放的油脂香包圍着意粉,即使份量不多,亦已經很滿足。【提拉米蘇】⭐️⭐️⭐️不像傳統的Tiramisu,這裡的是將所有tiramisu原食材分開呈現,由你決定味道的多寡。非常有趣。
【自家製手工意粉,冬蔭汁,菇,本地新鮮魷魚】

⭐️⭐️⭐️⭐️

非常鮮味的一道意粉,
本地魷魚咬口有勁道,而且有淡淡的海水味,
配合辛辣的冬蔭功汁,有想追著吃的意慾。
手工意粉彈牙,做得相當出色。

【傳統卡邦尼手造意大利麵】

⭐️⭐️⭐️⭐️1/2

看着那濃厚的蛋黃加芝士結合而成的卡邦尼醬,
便知道這道意粉味道有多濃郁。
豬頰肉釋放的油脂香包圍着意粉,
即使份量不多,
亦已經很滿足。

【提拉米蘇】

⭐️⭐️⭐️

不像傳統的Tiramisu,
這裡的是將所有tiramisu原食材分開呈現,
由你決定味道的多寡。
非常有趣。
2023-02-26 278 views
我係元朗人,但都鐘意四圍去食嘢,特別鍾情於西餐同埋日本菜,所以會周圍去試唔同嘅嘢Jep係一間我由疫情開始幫襯,到今日都冇退步嘅餐廳,而且有時會有啲新嘗試嘅菜式,會令我keep住去見到有啲食評話佢哋服務態度唔好,但我又唔係好覺,都唔錯呀,佢哋絕對唔係企鵝(佢係度唔做野)起碼見到冇水會斟水,食完啲碗碟會收返,而且好有禮貌,所以我對服務態度唔好嘅食評有啲不解🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣1)餐包老實啲講句,佢哋嘅麵包係出色過銅鑼灣店,夠熱,而且係烤得好鬆軟,但重點在於牛油,留返啲懸念,大家親身去食先知有幾好食2)米蘭式炸牛肚雖然牛肚係港式嘅食品,但係用意識嘅方法去整,估唔到有幾好食,幾夾,炸粉好薄身,牛肚香口,配埋檸檬汁,係真係好夾,雖則我唔鍾意食熱氣嘢,但都覺得好食3)昆布蜆湯我每次嚟,一定會叫嚟飲,因為真係好鮮甜,而且佢哋係用新鮮蜆去整,正到我每次嚟都會叫4)紅蝦意粉咀尖嘅我最鍾意西班牙紅蝦,無他,因為真係好好食,呢度嘅紅蝦意粉絕對冇令我失望,識整紅蝦嘅廚師都知道,一定唔可以將佢哋整到全熟,如果唔係啲蝦會霉,Jep都唔例外,紅蝦好食,但我覺得個重點係喺蝦汁同埋個意粉身上,蝦汁係鮮甜到令我覺得好似飲咗一啖

1)餐包

2)米蘭式炸牛肚

3)昆布蜆湯

4)紅蝦意粉
咀尖嘅我最鍾意西班牙紅蝦,無他,因為真係好好食,呢度嘅紅蝦意粉絕對冇令我失望,識整紅蝦嘅廚師都知道,一定唔可以將佢哋整到全熟,如果唔係啲蝦會霉,Jep都唔例外,紅蝦好食,但我覺得個重點係喺蝦汁同埋個意粉身上,蝦汁係鮮甜到令我覺得好似飲咗一啖海水咁樣,充滿海洋氣色,呢個都係歸功於蝦頭同埋蝦殼嘅功勞,如意粉掛汁亦好犀利,冇嘢講,食到舐舐脷

對餐廳嘅建議:
1)如果有得收信用卡就好
2)希望可以嘗試下整多啲,有關海鮮又唔係炸嘅頭盤(私心)😊
2023-02-23 577 views
我們包場8至10點。部份客人8:00到達,侍應要求即刻上餐包同埋前菜,但係部份客人其實仲未到。即係要我啲食物放喺枱度吹到凍晒?客人一到張枱就已經有食物?前菜食到一半,侍應要求上主菜。1份四至五人量的牛扒,只提供一把扒刀。而每個位置並沒有提供餐刀。大家要share 一把扒刀。或者用口咬開塊牛扒。沒有提供足夠白酒杯。佢哋話唔夠杯。主菜食到一半,侍應要求上甜品。叫咗三個甜品,全部擺埋一碟,當中有咖啡有cream有甜漿,幾樣野,唔知邊樣夾邊樣。完全冇講,冇介紹。最後9:40分,拎個食物垃圾盆過嚟,瘋狂收嘢,部份客人仲食緊,問都冇問收晒啲餐具。拉開晒啲枱。同我哋講話佢地要收工。從來未食過一間餐廳咁嘅服務態度。我哋包左埸至10點未夠鐘就以惡劣嘅態度趕人走。
前菜食到一半,侍應要求上主菜。
沒有提供足夠白酒杯。佢哋話唔夠杯。
主菜食到一半,侍應要求上甜品
同我哋講話佢地要收工。
2023-02-22 250 views
好開心, 朋友一早訂左位, 喺屯門試呢間米芝蓮餐廳, 位置都唔近屯市中心, 係比較入啲嘅區域, 良德街都係食街嚟, 附近好多餐廳包括我好鐘意嘅Canadian Pizza一坐低食嘅牛油餐包好鬆軟蜜瓜火腿忌廉湯香濃龍蝦意粉超超超好味, 龍蝦好大隻新鮮, 蝦頭都有膏醬汁好濃郁比意粉索曬甲羅燒意大利飯牛扒就反而有D失望, 好多筋, 有少少過熟, 個沙津菜冇特別, 值得讚係焗蒜~最尾叫左Tiramisu好好味, 係完美嘅句號.想walkin撞吓運氣最好打去問左先, 果日大年初七JEP收早, 有幾個客2點嚟話喺澳門嚟想食摸左門釘
一坐低食嘅牛油餐包好鬆軟
餐包
蜜瓜火腿
密瓜火腿
忌廉湯香濃
粟米湯

龍蝦意粉超超超好味, 龍蝦好大隻新鮮, 蝦頭都有膏
醬汁好濃郁比意粉索曬
龍蝦意粉
甲羅燒意大利飯
甲羅燒意大利飯
牛扒

最尾叫左Tiramisu好好味, 係完美嘅句號.
Tiramisu

2023-01-28
$600 (Lunch)
  • 龍蝦意粉
  • 蜜瓜火腿
2023-02-17 1487 views
一直都好想食Involtini 嘅紅蝦意粉!平日晏就遠道屯門姊妹店,無book枱都入到!室內採光十足,有吧枱位可以欣賞到廚師嘅手藝,亦設室外位置。店員介紹得好詳細,亦會定期換下碟。不過午市得90分鐘用餐時間 真係趕左啲,食沙律食到一半就上咗意粉,少扣分。不過意粉實在太岀色,價錢又相宜,所以幾趕都好都會encore(夜晚有2個鐘用餐時間 應該會食得舒服啲~)⚠️Cash only𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧𝙨酸種麵包及法式牛油麵包、自家製黑醋牛油🥔Daily Soup +$25是日餐湯 薯仔湯~ 店員知道係for share就主動分左做2碗上。餐湯creamy滑溜,忌廉味唔會太搶,薯仔味好岀,兩者幾balanced。略嫌佢清淡左啲,鹹少少就更好🥗新鮮水牛芝士番茄青醬麵包沙律 +$25青瓜爽脆,番茄多汁,加上黑醋相當清新。麵包糠好脆,仲有我最鍾意嘅水牛芝士𝙃𝙤𝙢𝙚𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 / 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤🧀傳統卡邦尼手造意大利麵 $168傳統卡邦尼不加忌廉,醬汁同樣creamy,入口好濃芝士味!手造意大利麵麵質偏硬,幾有咬口,每一條都掛滿醬汁!風乾豬腩肉為carbonara增添鹹香,更帶焦香。不過真心少

⚠️Cash only

𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧𝙨

酸種麵包及法式牛油麵包、自家製黑醋牛油

🥔Daily Soup +$25

🥗新鮮水牛芝士番茄青醬麵包沙律 +$25

𝙃𝙤𝙢𝙚𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙋𝙖𝙨𝙩𝙖 / 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤

🧀傳統卡邦尼手造意大利麵 $168
傳統卡邦尼手造意大利麵

傳統卡邦尼不加忌廉,醬汁同樣creamy,入口好濃芝士味!手造意大利麵麵質偏硬,幾有咬口,每一條都掛滿醬汁!風乾豬腩肉為carbonara增添鹹香,更帶焦香。不過真心少膩,最好兩個人share

🦐手造意大利幼麵配西班牙紅蝦 • 紅蝦膏濃汁 $38
手造意大利幼麵配西班牙紅蝦 • 紅蝦膏濃汁

估唔到lunch set都有紅蝦意粉同甲羅燒蟹膏意大利飯揀,唔洗散嗌!紅蝦爽彈,好濃蝦味!意大利幼麵超掛汁!紅蝦膏濃汁 果然夠晒濃,毫無苦澀味,擠埋蝦頭嘅膏,更鮮甜更濃郁。整道鹹度適中,啖啖都勁滿足!

𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩𝙨

🍫尼古拉之夜 $85
尼古拉之夜

75% Dark chocolate, Rum, Mixed Berry Puree, Smefreddo, Chocolate Feuilletine
75%嘅朱古力mousses香濃軟滑甜度低,中間包有酸尾尾嘅莓醬,仲有啲朱古力爆炸糖增添口感,個人好鍾意呢個combo!旁邊嘅榛子雪糕重奶味 帶果仁香。美中不足係餅底偏腍左啲

𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
Lemon Tea / Lemon Water / Black Coffee (free)
Mocha +$15

傳統卡邦尼手造意大利麵
手造意大利幼麵配西班牙紅蝦 • 紅蝦膏濃汁
2023-02-16 166 views
想食e間餐廳好耐,因為想試佢d手工意粉同意大利飯講真quantity黎講真係好少,成年男應該會唔夠飽,不過quality黎講真係幾高質紅蝦意粉好鮮味,蝦汁都算幾足夠,意粉掛到汁唔錯蟹膏意大利飯令人驚艷,真係每啖都食到濃濃ge蟹味,好食ar
想食e間餐廳好耐,因為想試佢d手工意粉同意大利飯

紅蝦意粉好鮮味,蝦汁都算幾足夠,意粉掛到汁唔錯

蟹膏意大利飯令人驚艷,真係每啖都食到濃濃ge蟹味,好食ar
2022-11-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 紅蝦意粉好
  • 蟹膏意大利飯