2022-07-11 2863 views
超開心超忙超飽嘅一餐🤣🤣🤣又要去撈蝦又要飲酒又要諗下食咩雪糕最緊要梗係剝殼食蝦😜任飲任食prime牛板腱2小時邊爐7點前離坐HK$228攻略:食平啲嘅穀飼肥牛HK$198, 然後主攻瀨尿蝦(可以自備較剪食得快啲😜)、大頭蝦、醬油蝦、大蜆、甜品同酒👻
任飲任食prime牛板腱2小時邊爐7點前離坐HK$228
2021-03-19
2022-06-25 2369 views
雞煲啲雞幾好食 但係轉做打邊爐啲湯底就變得冇乜味出面啲炸物refill 得好快下 啲焗蠔同吉列蠔都好好食 脆得黎啲肉都幾鮮QR CODE落單好方便 啲餸都黎得好快 個人覺得最好食係三文魚甜品就正正常常冇乜特別總括然而 依個價錢食到咁多靚野 的確係幾抵 地點喺時代廣場格離都好方便 有機人經過可以試下!
雞煲啲雞幾好食 但係轉做打邊爐啲湯底就變得冇乜味
甜品就正正常常冇乜特別

2022-06-06 3616 views
今晚去咗一間位於佐敦站D出口直行就到JK Bother's! 對於肚餓又想快D食到放題嘅人嚟講一定好方便餐廳沒有豪華的裝修~但感覺好似住家一樣簡單!用手機點餐,食物很快便送到!仲好豐及富多元化添!我們一行五人揀咗兩個火鍋底:1) 海鮮鍋2) 芝士雞煲火鍋其實海鮮鍋已經好豐富!夠哂食!撞正今晚 醬油蝦及醬油鮑魚丶刺身任食不用加錢!很幸運呢~~~😋😋😋醬油蝦及醬油鮑魚醃製得好入味! 個鮑魚仲好"林"好大隻! 喺香港未必可以食到呢兩樣韓國菜式!所以一定要試!海鮮任點任食~我們只點了幾樣!蝦~非常爽口!淥得耐都唔怕!鮑魚又大又好味! 好新鮮仲好生猛~識得捲來捲去!之後點了一盤雜錦魚生! 不過不失!今晚餐廳仲安排每人四隻生蠔!不過唔可以生食!要放在火鍋淥熟! 十分肥美~ 好有鮮蠔味!加上可以任點豚肉及牛肉~ 根本一個人食唔到咁多到尾聲雖然真係好飽肚~但超級推介這個流沙牛角包和芝士撻! 新鮮出爐~鬆脆可囗~ 一個已經膩曬! 但無論你幾飽都值得一試除了任點任食之外~飲品也好特別:有梅酒丶麥啤酒及Somersby等~🍶🍻🥤 甜品有雪米糍及我至愛的榴槤雪條丶還有其他選擇 最後店舖仲每人一個movenpi

我們一行五人揀咗兩個火鍋底:
1) 海鮮鍋
2) 芝士雞煲火鍋

海鮮任點任食~我們只點了幾樣!
蝦~非常爽口!淥得耐都唔怕!
鮑魚又大又好味! 好新鮮仲好生猛~識得捲來捲去!

之後點了一盤雜錦魚生! 不過不失!

加上可以任點豚肉及牛肉~ 根本一個人食唔到咁多

甜品有雪米糍及我至愛的榴槤雪條丶還有其他選擇

最後店舖仲每人一個movenpick雪糕🍧🍨🍦及每人送一份生果芝士取走!

今晚的火鍋放題簡直係性價比高! 大家有機會不妨一試♨️♨️♨️♨️😍😍😍😍

2022-06-02
$310 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 甜品
2022-05-10 3240 views
之前食過邊有得自己攞海鮮,仲有大頭蝦食,體驗幾好諗住母親節再帶屋企人去食多次。點知佢餐牌轉咗,冇得自己攞海鮮同熟食。我哋五個人去食,預設嘅材料都幾多,有10幾隻蒸生蠔,魚生同醬油蝦鮑魚等等,食材味道都可以分量夠大,但係相比以前熟食部份就減少咗好多,另外叫嘅豬肉同牛肉十分之薄,不過因為佢本身預備嘅食物都已經太充足,所以就算啲肉咁薄都可以當過吓口癮,其中我哋嗌咗部隊鍋湯底,入面已經有好多預設嘅嘢食,例如公仔麵午餐肉嗰啲,基本上淨係食佢個set入面嘅嘢已經夠飽有突。最後嗰度仲有得自己攞雪糕,仲有每人一盒Movenpick,雪糕櫃入面仲有好多種唔同味道嘅雪糕。雖然感覺冇之前咁好,下次都有可能會再去食嘅不過就再算啦。
去之前見到comment麻麻,但見有第二位半價優惠,所以照同friend 試試。食hkd88價位的,牛肉普通,但豬羊吾錯,一般既火煱配料也有,另外有幾款小食,當中炸薯吾錯,飲品也有7,8款,以hkd150 連加一2位,食2小時來說,性價比高。另外,想講今日星期六中午食,眼見樓面只有2位呀姐,負責帶位,落單,加水,收銀,换gas爐,去服務大约9枱人,服務都ok, 叫肉,加水同换 gas 轉頭都黎,冇拖.
2021-11-27 3881 views
大廈左右兩部𨋢都上到呢間放題。周末晚五點準時食頭圍,限兩小時,付款只收八達通或現金。見餐牌嘅湯底選擇,居然有選擇困難,侍應推介壽喜燒…及後發覺出事,湯底唔係普通甜,係特甜!所有冬菇、魚腐、肉丸之類,浸超過5分鐘,撈起送入口全部得番啲勁甜䜴油味…冇哂食物本身味道,自調嗰兜生蒜蔥醬油完全派唔上用場…只有鮮肉片類或響鈴、炸魚皮因灼嘅時間短先冇咁受影響。落單留意1係指一片非一碟,魚生切得比平常一般食嘅短同薄一半,間中嚟嘅三文魚刺身肉質有啲散,赤貝唔係新鮮即開較似雪藏,件頭較細,魷魚螺片類刺身頗靭。雪糕建議都係攞moven 就好,雖然只有士多啤梨味但品質保證,另外那個叫咩大阪雪糕(香港造),攞左薄荷味,食落去似食第一啖綠箭香口膠、朱古力味似雀殘嗰種味。叫做有樣嘢食落醒神啲,係個芝士撻,食到咁飽,才食都覺得好食,甜度適中,有少少流心,軟滑。好多食客話侍應態度麻麻,還好我遇到個妹子侍應幾有耐性幾殷勤,我哋煩佢多次喺咁問問題佢都冇西面,叫做加番啲分數。但回家仲係覺得鞋口鞋脷,嗰個壽喜燒真係硬傷…

芝士流心撻
羊 牛 豬
螺片 三文魚 魷魚 八爪魚 赤貝
2021-11-27
$220 (Dinner)
芝士流心撻
2021-11-22 2788 views
一入到去已經覺得好污糟 落單完全漏單冇人理 肉黎到勁雪 一d誠意都冇 d熟食得一兩款 冇乜特別好食 重點係d伙記西口西面 真係以為黃店大哂 比d咁既質素夠膽收咁既價錢 以後唔會再去 難食到

2021-11-08 3043 views
呢個價錢黎講係抵食嘅 選擇都多個牛角包同三文魚都值得一讚 真係好食但海鮮就真係麻麻地 得硯同蝦係ok嘅 啲勝子臭嘅🤮 再黎就係員工服務態度真係不得了冇人過嚟問你要咩湯底都算 我自己叫人成枱都係吉碟同硯殻 冇人執🙂 張檯已經冇位擺嘢食啦 我地執個位比佢地上菜結果佢擺抵就想走 檯面嘅吉碟係咪可以幫手收一收?全部都係叫下 先做一樣 仲要黑面 🙂夠鐘即刻叫交檯 即刻好多員工過黎執檯啦連用緊嘅碟都幫你執埋 呢下明顯趕你走啦都係呢個時候先知原來有咁多員工係度🙂真心 試過一次 5會有下次
呢個價錢黎講係抵食嘅 選擇都多
個牛角包同三文魚都值得一讚 真係好食
但海鮮就真係麻麻地 得硯同蝦係ok嘅
啲勝子臭嘅🤮
再黎就係員工服務態度真係不得了
冇人過嚟問你要咩湯底都算 我自己叫人
成枱都係吉碟同硯殻 冇人執🙂
張檯已經冇位擺嘢食啦 我地執個位比佢地上菜
結果佢擺抵就想走 檯面嘅吉碟係咪可以幫手收一收?
全部都係叫下 先做一樣 仲要黑面 🙂
夠鐘即刻叫交檯 即刻好多員工過黎執檯啦
連用緊嘅碟都幫你執埋 呢下明顯趕你走啦
都係呢個時候先知原來有咁多員工係度🙂
真心 試過一次 5會有下次
2021-10-31 2682 views
服務態度一定唔會再回頭食!!!個4眼短髮女侍應,語氣態度真係博炒mode...冇尾音...唔望人厭惡既樣好似答你都浪費佢口水咁!聽到佢接call訂位,對答冇禮貌到極點。餐廳整體好唔整潔,雖然食平價午市$88+10%...但係d肉既質素真係比你都唔會放落口,片肉有1.5隻手指闊度但係肥膏同肉既比例係8:2仲要雪到黐住上面嗰隻碟嘅碟底,仲要個4眼女侍應放低比你既時候好似派垃圾比乞衣咁😒。。。。。🟡色既餐廳有咁嘅質素真係比佢哋搞彎曬
服務態度
2021-10-29 2394 views
平日晚市時段我哋揀咗美國穀飼肥牛套餐 120分鐘晚市放題 💰248除咗一般出面有嘅火鍋配料任食之外 呢到仲有新鮮海鮮 而且自己海鮮自己夾 出面有個海鮮區 要幾多要邊條都可以自己捉/盛㗎~ 最難捉係啲蝦🦐 好生猛彈下彈下😂🍣刺身方面除咗平時嘅 仲有醬油蝦同醬油鮑魚 都係任食嫁😎🍤當然唔少得熟食同炸物啦 最特別嘅就數 流心芝士撻🧀 奶黃牛角包🥐 呢兩款包點 芝士超香 牛角包超脆 雖然食完會好飽 但都值得一試呀😍 另外仲有甜品布甸蛋糕等等 但太飽食唔落😂😂😂
🍣刺身方面除咗平時嘅 仲有醬油蝦同醬油鮑魚 都係任食嫁😎
🍤當然唔少得熟食同炸物啦
另外仲有甜品布甸蛋糕等等 但太飽食唔落😂😂😂
Type of Meal
Dinner
2021-10-22 2355 views
傳聞呢間火鍋店好抵食, 當日就約左朋友黎試佢既午市火鍋。$88再加一可以食兩個鐘, 價錢幾抵。驚walk in 會冇位所以就一早上網BOOK定, 但當日唔算多人, 坐左大約鋪頭既一半枱。一揀完個湯底(我地揀壽喜燒湯)就即刻出去拎配料同小食。俾我地拎到呢度出名既牛角包應該係新鮮出爐好香脆, 餐廳寫明每位一個限拎一個牛角包, 不過在場好多人都唔止拎一個炸物佢冇介紹係咩, 所以我地每款都拎一粒試下。最特別有一款係炸香蕉糕, 真係第一次咁食, 但香蕉糕偏甜, 食半粒已經好夠。見D丸, 菜都熟, 我地就食啦, 點知個湯底勁咸完全係豉油味, 搞到全部配料都係得個咸味, 食唔到食物原有既味道, 完全係浪費左D野食。如果揀其他湯底, 我地應該會食到多D野。另外牛肉雖然話可以任叫, 但上完第一碟肥牛, 想再叫既時候, 你係唔見有職員。過左一個鐘之後, 職員就主動每枱上多碟肥牛, 其實同限量冇分別。
傳聞呢間火鍋店好抵食, 當日就約左朋友黎試佢既午市火鍋
$88再加一可以食兩個鐘, 價錢幾抵。
一揀完個湯底(我地揀壽喜燒湯)就即刻出去拎配料同小食。
俾我地拎到呢度出名既牛角包

小食

炸物佢冇介紹係咩, 所以我地每款都拎一粒試下。
火鍋 ( 壽喜燒湯底)

見D丸, 菜都熟, 我地就食啦, 點知個湯底勁咸

如果揀其他湯底, 我地應該會食到多D野。

2021-08-15
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
小食
火鍋 ( 壽喜燒湯底)
2021-10-21 1595 views
話說jk brother都開左,接近1年時間,今日終於去食,2個人打邊爐就叫左個壽喜燒、都幾好味,但湯底太甜,最吸引就係就係任飲醬油蝦同醬油鮑魚,香港好小都地方任食呢兩種野,韓國就多仲有可以撈蝦,花甲,大硯蜆好大隻,錄完唔會縮水蝦好大隻,小心d撈,好生猛,撈完一定要落冰牛肉就一般,食左幾碟就冇叫如果鍾意食海鮮黎到一定好開心,仲有燒蝦,佢燒埋比你食。另外仲有布甸,雪條,雪糕,甜品,248一位好超值,我會再食

仲有可以撈蝦,花甲,大硯

蜆好大隻,錄完唔會縮水
蝦好大隻,小心d撈,好生猛,撈完一定要落冰
牛肉就一般,食左幾碟就冇叫
如果鍾意食海鮮黎到一定好開心,仲有燒蝦,佢燒埋比你食。

另外仲有布甸,雪條,雪糕,甜品,248一位好超值,我會再食
2021-10-19 1100 views
晏晝去食 冇乜人 員工態度差。一入去已經感覺到佢哋嘅吾耐煩 由一入坐兩個員工就一直細細聲耳邊講嘢一路望住我哋坐緊個張枱 就算去拎食物飲品都見到佢哋係一路望住有一位更加用電話對住我哋張枱個邊 唔知係唔係影緊相 另一位員工就一路玩緊電話中途有人送貨係門口 見到員工同送貨員又係一路望住我哋個枱之後細細聲講嘢 因為晏晝加埋我哋得3枱客 全部分開坐所以都幾肯定係望住我哋講 感覺好唔舒服好吾自在一路食一路見到啲員工望住你咁最後未到時間已經開始收野 好似想趕你走咁俾張單個時咩都冇講就將張單拍落枱面 係拍落枱床!佢仲特登拎起睇左張單先至在拍落去食物質素亦都一般 得個平字
晏晝去食 冇乜人
一路食一路見到啲員工望住你咁
最後未到時間已經開始收野 好似想趕你走咁

食物質素亦都一般 得個平字
2021-09-19 11404 views
武漢肺炎唔該你繼續留響你鄉下, 唔好嚟香港呀..... 咁我地就可以繼續食安樂茶飯喇~見到呢間JK brothers 近排多咗咁多差評, 我都唔係好明點解, 因為我都成日去食, 但係我又覺得OK 喎, 冇乜特別問題.唔知會唔會係我通常都係食630 or 7pm, 早D 食, 佢地冇咁忙, 所以SERVE 得好D 呢?! 我都唔知, ANYWAY, 我食咁多次都冇乜事, 都係咁好食~ 我都會繼續食 我地今次4個人食, 依然都係狂食大頭蝦, 蜆, 醬油蝦, 磯煮鮑魚..... 食唔停, 因為真係好正~ 新鮮既蝦真係唔同D, D 蝦肉超彈~ 好好食, 真係超正!! 今次有D小插曲, 我去拎蝦嗰陣, 本來D 蝦響個兜度好乖, 但係當我放一隻好生猛既落去個兜度, 全部蝦竟然一齊跳跳紮, 全部跳返落個缸度.... 激死我呀!!!! 又要再"畢"過...... 好似D BB 咁, 本來好地地, 點知一個喊就全部一齊喊咁..... 同埋到我既時候, D 冰冇晒, 同D STAFF 講, 佢地都即刻REFILL, 都好快手~ 抵讚呀!我地已經食到係常客, 一去到就已經自動自覺, 大家分工合作, 一個用電

我地已經食到係常客, 一去到就已經自動自覺, 大家分工合作, 一個用電話ORDER 嘢, 一個拎嘢飲, 一個拎海鮮, 一個拎熟食, 各施其職~ 大家都好有默契呀~ 食得都好開心!
好大缸蝦~
湯底
酒都任飲~
雪糕雪條任食
2021-09-05
$316 (Dinner)
好大缸蝦~
雪糕雪條任食
  • 大頭蝦
  • 甜品
2021-09-19 2373 views
2百幾蚊,有游水蝦貝類海鮮任食 成個水缸都係鮮貨任食!有酒類各式飲品任飲 雪糕仲要係MOVENPICK 價錢真係好抵食!坐低上左湯底會跟埋2碟牛肉,食完唔夠再落單,牛肉都幾靚仔 肥瘦各半好大盤外面自助區仲有好多小食, 牛角包 甜品任食 所以第一輪集中火力食海鮮同埋牛肉先!最後留少少胃食埋甜品就一定回本!海鮮類全部已經清洗乾淨去沙,鮮甜美味 衛生同服務都係一流 地址: 尖沙咀彌敦道180號寶華商業大廈3樓
2百幾蚊,有游水蝦貝類海鮮任食 成個水缸都係鮮貨任食!
最後留少少胃食埋甜品就一定回本!
海鮮類全部已經清洗乾淨去沙,鮮甜美味
衛生同服務都係一流
地址: 尖沙咀彌敦道180號寶華商業大廈3樓