2018-01-19
今晚同個朋友想去食越南野,見到有間比較新既越南野就走左入去試。一入到去就一見望哂間鋪頭,不太大,但贏在裝修幾新同白色既主題顯得好光猛。由於我地食左個下午茶,所以就叫左兩樣野share食同兩杯野飲。我地叫左越式燒豬頸肉,招牌老闆娘炒米,咸檸梳打同滴滴咖啡。燒豬頸肉都幾大碟,而且好爽口。最正係佢地唔會燒得太老,所以仲好嫩滑多汁😋老闆娘炒米就夠鑊氣,用紅椒,青椒,黃椒,銀芽同洋蔥去一齊炒,十分之惹味。除此之外仲有豬頸肉同蛋係入面,而碟邊就有酸蘿蔔絲同青瓜伴碟,令人更加開胃😋👍🏻滴滴咖啡就係傳統既越南做法,係個壺仔滴落個杯到。而且服務員都好細心👏🏻,叫我地唔好掂到個壺仔,因為好熱。由於我地叫左杯凍既,所以要等滴完先再倒去有冰既杯到。而咖啡入面係有煉奶,所以甜甜地不太苦。而咸檸梳打就不過不失食到最後既時候,原來食晚餐係會送甜品😋👍🏻就係每人一杯布甸,有朱古力味同芒果味揀。食落去兩杯既味都好重,而且好滑好好食👍🏻整體黎講,依間餐廳d野食都做得唔錯,而且服務態度好好,裝修都幾新幾舒服👍🏻有機會我都會再黎食