2010-07-08
點解我會幫襯?因為是日行完山好肚餓想去火鍋任食, 但找了五間酒樓都話父親節火鍋要八九點後, 嘉豪亦不例外, 但我們這一家太累了, 為了盡快醫肚只好叫小菜晚飯有戲睇?話說隔離食客投訴食物有問題, 包括白飯係隔夜冷飯, 乳鴿冷冰冰, 青菜超咸等等... 接住大吵大駡近半小時... 食客還擾攘著再唔結帳就報警(酒樓唔比佢走), 結果都比佢走人, 講返我自己先講服務態度, 話明唔做火鍋, 但我見到有兩張枱係食緊火鍋囉, 跟住講一大篇偉論, 接住每次有食客查詢火鍋, 佢都再重複那篇偉論, 換轉任何人都不滿喇, 將心比己呀我們落order時, 明明叫左沙薑雞腳, 落order位阿姐仲返轉頭覆單都話左係雞腳, 跟住黎燻蹄, 我話我無叫燻蹄, 係叫左雞腳, 其他餸到左, 雞腳都未到, 我再問阿姐, 阿姐應完我就算數, 最後一碟餸都到了, 雞腳依然未到, 我叫阿姐取消碟雞腳, 我唔想餐前小食變左宵夜, 佢check 完電腦話根本無落單, 最離譜既係埋單時佢又計埋碟雞腳喎, 分明係想駁我唔check單比錢喇, 服務差已經令我對嘉豪印象不好部份食物甚至係唔合格, 果條斑蒸到過哂時間, 食魚好似食香口膠咁,
部份食物甚至係唔合格, 果條斑蒸到過哂時間, 食魚好似食香口膠咁, 海鮮冬瓜湯裏面只得果四條蟹柳就叫做海鮮, 碟雞係無整返熱就上枱囉, 荷葉飯就正如其名, 荷葉包住飯(無料&只係微暖), 飯仲要係一舊舊, 咁樣埋單要七百幾都認真貴(無飲啤酒汽水)