Restaurant: Ka Ho Restaurant
Info:

2017-05-30 700 views
難得得閒平日去飲茶,同屋企人等到下午茶時間終於有野食啦呢到好大,下午茶唔洗等位下午茶最吸引既係$25.8就有燒味飯食叫左個叉燒飯同燒腩飯鹹水角令人失望,份量係ok既但係不但唔夠熱,直程連暖既感覺都冇春卷唔錯又特別,好脆,沙律同蝦好match炸兩都唔錯,好大舊味道比平時d炸兩有d唔同,甜甜地炸雲吞係必叫既,夠脆蝦餃燒賣當然唔少得啦大大粒熱辣辣(掛住食,唔記得影蝦餃) 牛肉球都ok, 啖啖肉馬拉糕係飲茶必食既甜品
難得得閒平日去飲茶,同屋企人等到下午茶時間終於有野食啦
呢到好大,下午茶唔洗等位

下午茶最吸引既係$25.8就有燒味飯食
叫左個叉燒飯同燒腩飯

鹹水角令人失望,份量係ok既
但係不但唔夠熱,直程連暖既感覺都冇

春卷唔錯又特別,好脆,沙律同蝦好match

炸兩都唔錯,好大舊
味道比平時d炸兩有d唔同,甜甜地

炸雲吞係必叫既,夠脆

蝦餃燒賣當然唔少得啦
大大粒熱辣辣
(掛住食,唔記得影蝦餃)

牛肉球都ok, 啖啖肉

馬拉糕係飲茶必食既甜品

2017-05-29
$60 (Tea)
2017-05-21 555 views
難得家庭聚會就搵左間大家都就腳既酒樓食餐飯,呢晚有7個大人兩個10歲既小朋友,我地就叫左一席,呢個餐有龍蝦有龍躉有燒鵝,16xx一席覺得都ok由於遲左收工,之前幾味餸都食得7788喇,另外有個黑松露帶子羹味道都唔錯,好過食碗仔翅,不過其他野試左d就覺得味道一般般燒鵝好大碟,份量都幾多,不過有d位就偏肥,食左兩舊都唔係好敢食喇其實菜式都好多,但個人感覺味道就真係好一般,不過由於做街坊生意,阿姐既服務都好周到,仲有得送埋糖水,呢餐真係不過不失咁啦
2016-10-04 1824 views
家有一老,如有一寶。親戚的家寶喜歡到這茶樓飲茶吃懷舊點心,是日小人作東,特意陪家寶到此。咸水角:中層有空間,糯而不脆。叉燒酥:完全不夠酥脆,叉燒很肥還有些靭。煎腸粉:明顯煎得不夠火候,加醬後更是軟身黏口。腸粉:皮厚餡少,莫說粉皮滑與不滑。咸魚肉片飯:餸少到無朋友,就是豉油撈飯。馬拉糕:勁乾,跟傳統馬拉糕大相徑庭。餐包:唯一好食的,也超油。服務員勁寸,愛理不理的,有點心情的回應半下,加水?追加點心?免問!小人只為求和家寶吃他喜愛的一盅兩件,誰料到會有此下場……😱

咸水角:中層有空間,糯而不脆。

叉燒酥:完全不夠酥脆,叉燒很肥還有些靭。

煎腸粉:明顯煎得不夠火候,加醬後更是軟身黏口。

腸粉:皮厚餡少,莫說粉皮滑與不滑。

咸魚肉片飯:餸少到無朋友,就是豉油撈飯。

馬拉糕:勁乾,跟傳統馬拉糕大相徑庭。

餐包:唯一好食的,也超油。
咸水角
馬拉糕
餐包
Lunch
2015-09-28 2404 views
比起同區連鎖的貴,沒什麼特價點心,這次吃和之前的味道不一樣了。金錢肚:入味,易咬不痴牙。芋頭素餃:裡面有芋頭粒,是中點,本以為外皮是軟pet pet的,幸好不是,也吃得過。芋頭糕:記得以前吃有很多芋頭,現在變成只有幾粒芋頭,麵粉過多。鳳爪:不過不失薑粒雞包仔:麵包厚實。咖喱魷魚:好吃,喜歡他的濃濃的醬汁,不會過鹹,不痴牙揶絲pancake:難吃,pancake皮軟pet pet,沒有咬口,椰絲不香口

金錢肚:入味,易咬不痴牙。

鳳爪:不過不失

薑粒雞包仔:麵包厚實。

咖喱魷魚:好吃,喜歡他的濃濃的醬汁,不會過鹹,不痴牙

食咗咁多年嘉豪 佢d質素真係越做越低魚片粥稀到好似水咁d魚多骨到食唔到腸粉凍到好似啱啱係雪櫃攞出黎同個服務員講番 點知比人串番轉頭冇態度 冇味道 冇份量 冇質素 好失望 冇下次
食咗咁多年嘉豪 佢d質素真係越做越低

冇態度 冇味道 冇份量 冇質素
好失望 冇下次
Lunch
2015-05-21 1891 views
小編喺中學時期經常嚟呢間食任食邊爐,價錢比起其他任食火鍋較貴,但勝在環境闊落同埋冷氣夠勁唔會食到成身汗。食物種類都唔差,而且比起平價嘅任食邊爐嘅質素好少少,牛肉都算新鮮,有D茶樓嘅真係會瘀血色。呢度D蝦都幾大隻同新鮮,特別係水餃雲吞嘅皮好薄好好食,丸類都幾爽口。最緊要就係有啤酒同埋雪糕杯任食,啱晒一家大細嚟食!
最緊要就係有啤酒同埋雪糕杯任食,啱晒一家大細嚟食!
2015-01-14
2015-03-08 1336 views
諗住間野新開張,所以試試味道,以前都有食過,不過味道一般。叫左7個小食3個飯,第一次食野要等咁耐,坐足1個鐘先黎左4個菜,問題係頭半個鐘已經食哂d野,得番d白飯,摧左幾次都無黎,最後cut單埋單走人出去食其他,一肚火咁走,收費又貴。味道方面,d汁好多,咸到極點,咸到要用水過一過先食到,個廚師係咪有問題?份量少,價錢貴,無下次囉!
諗住間野新開張,所以試試味道,以前都有食過,不過味道一般。

份量少,價錢貴,無下次囉!
2015-03-08
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2014-12-21 1267 views
星期日同媽咪飲茶,落車見呢間酒樓重開(之前關門一輪,唔知裝修定關閉),上去攞位紙,裝修比之前光鮮,但都係比較娘!金光閃閃,在門口等位時,冷氣勁到吹到頭髮貼晒,頭痛! 所有人都有帽戴帽!好誇張,我們唔介意搭枱就快啲有位!坐大廳中間細圓枱!樓底幾高,人多都唔覺太嘈,坐低即刻有店員沖茶!人唔多都唔好點太多!每人揀一樣都差不多!韮黃鮮蝦腸(特)(25.8)--好滑,蝦肉好爽,甜豉油剛好!潮州粉果子(小)(15.8)--粉果皮煙韌!餡料足,粉葛尤其爽口!大愛!豉汁蒸鳳爪(中)(20.8)--豉汁味道唔錯,但鳳爪唔夠透!爭啲!香煎蝦米腸(中)(20.8)--煎得香脆,外脆內軟,但無跟甜辣醬!要再問店員攞!畔塘馬蹄糕(中)(20.8)--煎得表面金黃,馬蹄爽口,榚身唔硬!唔錯!咸蛋燒腩雞飯(碟)(41.8)--呢個好普通,腩肉硬,雞肉無味,薑茸又唔夠多蔥!咸蛋黃又實又硬!茶位數8一個食物唔錯!店員上茶都好爽手!比錢時有意外,大廳有個收銀櫃台,打好單先知蔥呢個櫃台可以碌卡,好在收銀即刻去搵部長帶我去門口大收銀度碌卡,我再表示門口冷氣太勁,佢都話會跟進!態度積極!
,在門口等位時,冷氣勁到吹到頭髮貼晒,頭痛!

茶位數8一個

2014-11-16
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$50 (Breakfast)
Christmas
因為老人家的行動不便及方情意結,每一次生日都要食呢間野,每一次就硬食。野食難食到嘔。我地係叫小菜,乳豬,可以又油又燶,實在難得!魚,又鞋又“un,“炸子雞,係凍盤!係我近5年最難食的飯!!!!!
野食難食到嘔。我地係叫小菜,
乳豬,可以又油又燶,實在難得!
魚,又鞋又“un,“
炸子雞,係凍盤!
係我近5年最難食的飯!!!!!
2013-11-16
Dinner
Birthday
2013-01-18 969 views
由中學時代,去到現在,前前後後都有10年,次數雖然唔密,但都有幫襯呢間酒家食火鍋火鍋食品種類咁多年都係差唔多,無點變過。主要喜歡價錢比較抵食,同埋地方大,唔需要點等位星期5晚出面好多地方會收價日價,但呢度收平日價錢,比較合理個人覺得特別好食的,有水餃、雲吞、墨魚丸、魚皮等粟米就更加鮮甜到不得了(就算拿去做湯底的頭頭尾尾都鮮甜,粟米豬骨湯底,家人成日食到得翻豬骨)見好多任食火鍋店已經無左西生菜,但呢度仲有,而且份量唔少(當然賣清另計)而其它食品質素都唔差,好多時有些食品賣相比出面火鍋店差,但煮左之後,竟然又會好食過出面其它火鍋店。除了一種食品:肥牛,質素總係好一般有一樣o野必食的,雖然同火鍋無幾大關係,就係糖水,真係用足料去煲,好夠火喉紅豆沙真係好沙之餘仲要非常之濃,雖然比較飽肚同比較甜。出面好多大酒樓的糖水,好多都有攪拌機制作,唔覺有幾多火喉,豆沙非常幼滑放5分鐘豆沙會沉澱左落底因為糖水係熱住,有時食完火鍋先去拿的話,會熱到食唔到所以一般都係開始食的時候就拿定2碗,等打完邊爐凍左容易食而且糖水有時好搶手,多人時,8點幾糖水就會比人拿光
火鍋食品種類咁多年都係差唔多,無點變過。

主要喜歡價錢比較抵食,同埋地方大,唔需要點等位
星期5晚出面好多地方會收價日價,但呢度收平日價錢,比較合理

個人覺得特別好食的,有水餃、雲吞、墨魚丸、魚皮等
除了一種食品:肥牛,質素總係好一般

紅豆沙真係好沙之餘仲要非常之濃,雖然比較飽肚同比較甜。
出面好多大酒樓糖水,好多都有攪拌機制作,唔覺有幾多火喉,豆沙非常幼滑
放5分鐘豆沙會沉澱左落底

因為糖水係熱住,有時食完火鍋先去拿的話,會熱到食唔到
所以一般都係開始食的時候就拿定2碗,等打完邊爐凍左容易食
而且糖水有時好搶手,多人時,8點幾糖水就會比人拿光
2013-01-17
  • 糖水
2012-01-03 773 views
今年聖誕節假期幾天溫度都低至10度左右, 實在很有冬日聖誕氣氛.但這麼冷的天氣, 又令人有打邊爐的衝動了.所以趁假期, 跟另一半2個人去打邊爐.由於單點那種邊爐雖然食物質素會比較好, 但價格怎樣都是有點貴,所以我們找了家任飲任食3小時的.食物選擇也比較多.湯底要了羅宋湯, 有點特別, 感覺沒那麼熱氣任點的通常食物也預不會來齊, 這家也出現這情況, 不過漏單的程度不算嚴重.肥牛點了一個但來了超大盤. 芝士丸跟蟹子丸不錯.飲品也是任飲, 有汽水, 啤酒, 都是罐裝的另外還有糯米飯任吃, 不過肚皮太漲吃不了.單點了一碟鱔片 ($30)催了半小時才來, 一碟只有5片. 肉質還可以但不爽的. 如果不是十分喜歡就不用點了.2個人慢慢吃, 吃了個半小時, 埋單每位連加一大約$120, 算幾抵.食物質素是十分普通但以這價錢來說可以接受的.
但這麼冷的天氣, 又令人有打邊爐的衝動了.
所以趁假期, 跟另一半2個人去打邊爐.
所以我們找了家任飲任食3小時的.
食物選擇也比較多.
湯底要了羅宋湯, 有點特別, 感覺沒那麼熱氣
肥牛點了一個但來了超大盤. 芝士丸跟蟹子丸不錯.
飲品也是任飲, 有汽水, 啤酒, 都是罐裝的
另外還有糯米飯任吃, 不過肚皮太漲吃不了.

單點了一碟鱔片 ($30)

食物質素是十分普通但以這價錢來說可以接受的.
$120 (Dinner)
Christmas
2011-01-29 469 views
預先book左枱~所以唔洗等!糯米飯還是足料的,有蛋絲這個節瓜瑤我無食,好多酒樓都有同類菜式一般炸子雞,好滑!翅就一般..淡了少少海鮮卷,最好食的!吃了3件~外脆內軟!連入面都有沙律sauce!*周圍見好多人打邊爐,所以大家都不妨可以一試~不過環境較狹窄!
預先book左枱~所以唔洗等!

糯米飯還是足料的,有蛋絲
這個節瓜瑤我無食,好多酒樓都有同類菜式
一般
炸子雞,好滑!
翅就一般..淡了少少
海鮮卷,最好食的!吃了3件~
外脆內軟!連入面都有沙律sauce!

*周圍見好多人打邊爐,所以大家都不妨可以一試~

不過環境較狹窄!
2011-01-22
$150 (Dinner)
Chinese New Year
2010-12-16 753 views
等位耐左少少吧,,,第一次打邊爐,,,有糯米飯食肥牛算多啦,,,唔似其他酒樓得個幾條仔,,,肥牛,魚皮餃,粟米,豆腐,水餃,蝦,魚肉,魚丸肥牛,羊肉,豬頸肉,金菇,蟹柳,獅子狗,玉子豆腐酒水任飲,,,但要+1,,,每位埋單百多元~~~
2010-12-15
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$108 (Dinner)
糯米飯
肥牛,蝦,玉子豆腐,豬頸肉
肥牛,魚皮餃,粟米,豆腐,水餃,蝦,魚肉,魚丸
肥牛,羊肉,豬頸肉,金菇,蟹柳,獅子狗,玉子豆腐
2010-09-27 178 views
中秋節約左幾個fd 去打邊爐響網上搵到呢間...睇完食評,已經對佢無咩期望.. 6 點半左右上到去,坐低,個阿姐就好快咁問我地飲咩茶,我地話諗下先...佢就好悔氣咁走左,過左幾分鐘,佢又問,佢好唔奈煩,就同我地講,香片好唔好啊....之後到湯底喇,我地話要清湯,佢話:你地剔紙啦,我點記得姐,有咁多隻湯底,但係其實得 1 隻係清湯底,覺得個待應好似唔太想做咁.....到點野食喇,剔紙仔既...同之前 d 食評差唔多,都係好慢先上野,所以我地都叫多幾碟,費時要叫幾次..第 1 次叫果陣都幾快黎到,大約 10 分鐘,到第 2 同第 3 次,差唔多都要等成 4 個字.. d肉係有雪既,真係同之前 d 食評差唔多...所以有晒心理準備不過,呢度104蚊,有得任飲(百事可樂、美連達、啤酒、夏枯草、橙汁、仲有隻唔記得)任食,重要唔限時,算係咁架喇,埋單每人都係 104 蚊(計晒加一,茶芥,酒水)。
中秋節約左幾個fd 去打邊爐
響網上搵到呢間...睇完食評,已經對佢無咩期望..

2010-09-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2010-09-11 139 views
等位時間我吾知...應該吾洗(雖然我係遲d join...)火鍋其實都係個d...禁整體來座位,吾會好密ok醬汁自己"搞"ok野飲有"新鮮橙汁"夏枯草"菊花茶"酒"百事"個d....不錯!野食,係吾靚ja,吃落都ok...湯低都夠味...ok呵呵,不過同女朋友,可能開心會影響味道...一百蚊有找,係個區黎講,算係ok架la(...個人來說)
火鍋其實都係個d...禁整體來
座位,吾會好密ok
醬汁自己"搞"ok

野食,係吾靚ja,吃落都ok...
湯低都夠味...ok

呵呵,不過同女朋友,可能開心會影響味道...

一百蚊有找,係個區黎講,算係ok架la(...個人來說)
2010-09-10
$95 (Dinner)