Restaurant: Ka Ho Restaurant
Info:

(Non-member)
2007-09-16 10 views
昨天是為我爸爸慶祝生日食飯,首先不說食物的質素,先說說他們的服務態度:1. 我們點了流沙奶皇包,但當我們落單時,侍應說已售完,那麼我們取消.點知我們食到中間的時候,竟然遞上奶皇包,之後我們說沒有點,之後那阿姐說有落單(語氣係好差)..之後我們看單時,單上真的有打上奶皇包此一項...咁我地好心要埋,但我說可否食完飯後上,那阿姐說落單時無講飯後上喎...我覺得他們實在太過份了,我們好心要埋,但又話我地麻煩之類的說話..真的食得谷氣2.我們點了冬瓜盅,點知過了十分鐘後,那侍應話賣0西,唔係掛,那時大約七點鐘左右,晚飯時間剛開始,那麼快就售完,還要係此酒樓的賣點菜色,我覺得有少少搵笨囉,但重點是..我們是落單比隔離枱的人還早,但不知為什麼別人會有冬瓜盅囉,我地同經理講,點知佢話不是他落單,他什麼都不知道,之後就一句唔好唔意都無說就走了..連經理都是這麼的態度,何況係普通的侍應呢3.餸菜上枱的速度快過乜咁...根本我地係趕住食咁,如我地唔食快一些,就連碗筷都無位放囉4.食到差不多最後的時候,另一經理走過來問:你們的菜齊未? 我說齊...點知經理用責怪我們口吻說:咁你地又話唔齊餸?我走入廚房問左一

2.我們點了冬瓜盅,點知過了十分鐘後,那侍應話賣0西,

4.食到差不多最後的時候,另一經理走過來問:你們的菜齊未? 我說齊...點知經理用責怪我們口吻說:咁你地又話唔齊餸?我走入廚房問左一輪都唔知你地欠乜餸..我立刻好不滿說:我地沒有催你們餸喎,你地上菜的速度過快,連我十二人的枱都無位放,我又點會催你地呀...點知問番個阿姐,阿姐佢攪錯,我地係有催佢,但係係催佢啤酒未0黎,而唔係餸囉..又屈我地一次..

總之,呢間酒樓不值大家去的,我覺得比錢食飯,又要加一,又要菜芥等等的額外雜費,加上呢餐晚飯我地都要食左千七元,但竟然係如此的服務,我覺得大排檔的服務好過他十倍囉..
2007-09-12 17 views
主題同佢地既宣傳口號一樣, 平得有水準! 佢地真係做到呢一點, 不過d野食黎得比較慢同唔齊, 要成日追order, 呢一點真係要改, 因為之前食過好多次都係咁
2007-09-02 16 views
禽晚0係淘大碌完Ling就來呢度食任食火鍋。我地一行9人,9:00pm來到等位,等左一個鐘頭至入到去食。0個時大家已勁肚餓,我地已經好醒目0敢一坐低就比張點菜單侍應,但d0野食好耐都未0黎,起碼等左四至五個字,等到我地催左兩次,佢一碟都唔上比我地!!~差d想搵人投訴0既時候,d0野食先到!~至於d0野食就幾新鮮,味道都唔錯,款式不是非常多,但基本的都有!~大概有鯪魚肉、牛丸、火腿丸、魚蛋、芝士腸、豆腐卜、生根、栗米、墨魚滑、豬潤、豬腸等,不能盡錄,當然唔少得雪花肥牛啦!~飲品也是任飲的,有罐裝汽水、鮮橙汁、菊花茶及夏枯草。即食的也有碗仔翅,質素亦比好多其他地方的好!~值得一題0既係,我覺得佢地0的0野都幾乾淨,d食用器皿”Ling Lap Lap”的,坐的環境都乾淨,但就較迫!~下次會早0的去,或者book定位!~

下次會早0的去,或者book定位!~
2007-08-28 17 views
父親生辰, 來這裡試試小菜, 全部散叫1. 燒腩: 雖然皮不脆, 但肉肥相間, 而且沒有肉身不咸, 足証沒有隔夜2. 京都骨: 骨肉平均, 味道甜了一點, 送飯的話實在很好3. 白灼蝦: 每隻都好飽滿, 沒有軟殼4. 魚腐雜菜煲: 一般水準, 很足料, 湯底也不油5. 京葱炒牛仔肉: 葱跟肉很配, 加上一點點辣, 很惹味6. 燒乳鴿: 算是bb鴿, 肉很嫩滑, 沒太多脂肪7. 蒸老虎班: 敗筆之處, 不足秤, 百多塊的價錢, 魚身郤只有筷子長, 當然也不會厚肉吧8. 羅宋湯牛筋腩: 以鑊仔上, 有火溫著, 羅宋湯會越燒越乾, 味亦會變濃郁, 味道偏甜了一點9. 壽包一打: 即叫即蒸, 味道一般總結: 白飯2 個, 餸菜的份量也足夠5 人, 不過再來的時候, 還是只要小炒就好了. 整晚人手不足, 枱卡點菜入單後, 要等到上了3 個菜才回來, 茶壺當然也不會有人自動來補滿吧
父親生辰, 來這裡試試小菜, 全部散叫
3. 白灼蝦: 每隻都好飽滿, 沒有軟殼
4. 魚腐雜菜煲: 一般水準, 很足料, 湯底也不油
5. 京葱炒牛仔肉: 葱跟肉很配, 加上一點點辣, 很惹味
6. 燒乳鴿: 算是bb鴿, 肉很嫩滑, 沒太多脂肪
9. 壽包一打: 即叫即蒸, 味道一般

2007-08-21 13 views
$58火鍋全食,醉雞鍋吾駛另加$,抵.d食物都ok~又有混醬吧同任飲.埋單$85/人,ok啦~
$58火鍋全食,醉雞鍋吾駛另加$,抵.d食物都ok~
又有混醬吧同任飲.
埋單$85/人,ok啦~
2006-05-01 17 views
5-1假期,好多人出去消費,連依間地區平假酒樓都好爆.等0左半個鍾先有位喎...一坐低,就叫0左野食..寫0左個點心紙俾阿姐...等候點心期間,見到推車仔的煲仔飯,就叫0左一煲雞脚排骨飯同一個油菜...個飯幾好,夠乾爽,排骨入味,豉油係煮過既,值得一食..油菜就冇特別囉.等下等下,半個鍾過0左,都未見d點心喎,一問之下,竟然!!! 冇入單,個阿姐收0左我地張紙,冇幫我地寫桌號,因為咁樣,我地d點心就冇喇...最緊要係,個阿姐一句對唔住都唔講,仲要好rude咁話"你再寫過張啦"...你老闆請著你真係多謝曬啦!!! 再入紙,等0左幾個子d點心黎啦..冇咩特別,唔難食囉...最好係燒賣同雞扎囉...以佢咁既價錢,佢既出品係算ok,我亦唔expect佢d service會好好,不過唔可以差到咁ga ma...
5-1假期,好多人出去消費,連依間地區平假酒樓都好爆.

等0左半個鍾先有位喎...

一坐低,就叫0左野食..寫0左個點心紙俾阿姐...

個飯幾好,夠乾爽,排骨入味,豉油係煮過既,值得一食..

油菜就冇特別囉.

2006-01-12 20 views
聖誕假同朋友去自助火窩,任飲任食都係$97 per head.首先,呢間酒樓非常寬敞,可能係因爲離開旺角一帶。我地七個人坐十人,而且同隔離有好多空位,完全唔駛逼。出去野飲,款色其多,汽水有十幾款,連特別版都有,仲有啤酒,五花茶等。叫野食,張單應有盡有,連駝鳥肉,羊肉都有,仲有要d加錢gei海鮮。我第一口氣叫左十樣倒,話gum快就黎到。順帶一提,d waiter/waitress 周圍都係,完全唔會搵唔到人serve我地,仲要個個都好有禮貌,有笑容。野食黎到,一d偷工減料gei感覺都無,每碟都好滿,各樣仲好新鮮。食落都發覺唔錯,d肥牛同雞好好食,d蝦好鮮甜,菜都好新鮮。最後,仲有得出去甜品糖水,真係食得好飽。下次有機會一定會再返去食P.S. 非假日平$10, 九點后入座又平d,好抵食
首先,呢間酒樓非常寬敞,可能係因爲離開旺角一帶。
我地七個人坐十人,而且同隔離有好多空位,完全唔駛逼。
食落都發覺唔錯,d肥牛同雞好好食,d蝦好鮮甜,菜都好新鮮。
最後,仲有得出去甜品糖水,真係食得好飽。
下次有機會一定會再返去食
P.S. 非假日平$10, 九點后入座又平d,好抵食
2005-04-25 11 views
自大東江事件後, 大家工友5人都一致認同要另覓地方打邊爐, 要打得開心, 開懷大飲大食.當晚只係week day, 但晚巿的確幾多人, 仲估不到年青人佔多, 甚至有著校服幾個一打邊爐, 因為初到貴境, 諗住唔駛打電話訂位咁大陣仗, 但無預計全晚full house, $78 第一輪火鍋全爆, 於是惟有等至約9點打後第二輪$58 火鍋. 哇...當時都已經好多人排住隊等入去. 未食就領教到呢間唔通咁好?當真, 先來個鴛鴦湯底, 大家鑽研火鍋紙後, 一於大手交易, 火鍋紙料乜都齊, 應有就有, 海蝦, 片, 肥牛狂order, 而本人就劃埋鴕鳥柳, 個人覺得肥牛已老套, 鴕鳥肉似牛, 又好食亦更健康. 不出一會, 食物話咁快就到, $58 火鍋料依然新鮮, 真正任叫任食, 源源不絕, 長叫長有. 真係誠意十足, 食得快, 一掃大東江不愉快之陰霾.但伙計人手不足, 叫人比較困難, 飲亦係自己出去任斟隻, 以牛頭角呢頭, 有好食又抵食, 呢間可以繼續再去.

2005-02-27 19 views
今日朝早要返學,放學後幾個同學都好肚餓,大家都拿拿臨搵野食。附近野食肆好多都食過,但係冇咩特別想食,於是當有人提議飲茶既時候,大家為左醫肚既緣固,就咩都冇所謂喇。之前有o的同學話呢間好食又抵食,所以就去左呢間。入到去,門口完全冇人,我地行左入去都好一陣,先有人理下我地,佢問我地幾多個,我地答佢4個,佢話幫我地搵下,點知答完我地之後就走左去,我地行入去,有個人叫我地搭枱,我地就是但啦,就餓死喇~~坐低就梗係拿拿聲叫野食啦,叫左牛肉,蝦腸,千層糕,麻蓉包,粉果同埋一碟芝士蝦炒伊麵。以上咁多樣真係冇一樣野好食...牛肉---呢樣都算叫做咁多樣最好架喇,正常貨色蝦腸---都ok既,不過特點又唔多值囉~千層糕----差差差差差,我食過咁多間酒樓佢都真係最差喇,林到好似水咁(人地o的屋村酒樓都好食過佢)麻蓉包---個包皮好唔掂,o的麻蓉好似糖水咁粉果--正常,算過得去芝士蝦炒伊麵---水到爆...o的蝦又唔剝,咁慳水呀!?間酒樓都幾dirty,地下好多圬垃圾,service麻麻~~我地order o的野食追左好耐先黎~雖然個價唔錯,但係我絕對唔會再去,我寧願唔去~
牛肉---呢樣都算叫做咁多樣最好架喇,正常貨色
蝦腸---都ok既,不過特點又唔多值囉~
麻蓉包---個包皮好唔掂,o的麻蓉好似糖水
粉果--正常,算過得去
芝士蝦炒伊麵---水到爆...o的蝦又唔剝,咁慳水呀!?
酒樓都幾dirty,地下好多圬垃圾,service麻麻~~
我地order o的野食追左好耐先黎~
雖然個價唔錯,但係我絕對唔會再去,我寧願唔去~