2024-07-28
勁好feel❗️勁好view❗️勁chill 💯🔥尖沙咀人氣酒吧餐廳KABOOM~🏝️主打峇里海灘風格,西泰fusion菜 😋仲擁有飽覽維港景色嘅室外天台花園~擁有咁多大眾鍾意嘅元素,難怪勁難book枱!「🍹Enough Is Enough & Padang」佢地有好多款Cocktail and Mocktail ~估唔到同個friend咁心有靈犀❤️嚟到兩杯基本上係一樣(有酒精同冇酒精嘅分別)~都係有大大片🍉西瓜,顏色都好似日落一樣咁靚~味道方面有淡淡嘅西瓜味混合青檸🍋🟩同桃香~都係一個好夏日嘅感覺☀️☀️「🥗Thai Green Mango & Green Papaya Beef Salad」食泰國菜一定唔可以冇青木瓜沙律,呢款仲配埋青芒同燒過嘅牛肉~味道唔太辣,配上輕量嘅燒牛,酸酸辣辣咁又開胃又惹味~「🪿Curry Duck Confit」以綠咖喱配一個油封鴨髀,旁邊仲有燒過嘅🍍菠蘿~鴨髀嫩滑又濃郁惹味,配上綠咖喱及菠蘿後不失清新感~值得一提,佢哋嘅綠咖喱非常清香而且細滑,而菠蘿更加燒後極度多汁又甜~鹹辣甜,配合埋一齊和諧又好味😋「🦪Tom Yum Risotto with King Oys
勁好feel❗️勁好view❗️勁chill 💯
🔥尖沙咀人氣酒吧餐廳KABOOM~
🏝️主打峇里海灘風格,西泰fusion菜 😋
仲擁有飽覽維港景色嘅室外天台花園~
擁有咁多大眾鍾意嘅元素,難怪勁難book枱!
「🍹Enough Is Enough & Padang」
佢地有好多款Cocktail and Mocktail ~
都係有大大片🍉西瓜,顏色都好似日落一樣咁靚~
味道方面有淡淡嘅西瓜味混合青檸🍋🟩同桃香~
都係一個好夏日嘅感覺☀️☀️
味道唔太辣,配上輕量嘅燒牛,酸酸辣辣咁又開胃又惹味~
「🪿Curry Duck Confit」
以綠咖喱配一個油封鴨髀,旁邊仲有燒過嘅🍍菠蘿~
鴨髀嫩滑又濃郁惹味,配上綠咖喱及菠蘿後不失清新感~
鹹辣甜,配合埋一齊和諧又好味😋
「🦪Tom Yum Risotto with King Oysters」
對於冬陰+生蠔呢一個組合係完全不能抗拒🤤
risotto充斥住冬陰椰奶香🥥配上大大隻嘅甘香燒蠔~
一啖一Creamy, 一啖一幸福❤️