2022-03-27 461 views
我叫左一個免治牛肉飯想喺屋企加隻蛋黎食,但佢竟然比左一個牛肉肉片飯我…如果我要食肉片飯我洗鬼去你嗰度咩…去其他地方買喇…吾識煮嘅你咪吾好攞上menus..頌要聞都聞到好咸嘅調味料味…食完要飲1L水
頌要聞都聞到好咸嘅調味料味…
食完要飲1L水
2022-03-27
TakeAway
2021-12-26 488 views
去完街,因爲夜晚8點左右又下雨,諗住試下。點知就中左伏。已經餐具好唔乾淨,洗左幾次都係咁油。咁我4個人就點4個菜啦。泰式炒菜,超油又硬,阿媽食唔到。避風塘4寶算是可以,不過一樣好油。猪肝滑雞煲,冰鮮味好重,尖椒回鍋肉,冰鮮味一樣重,而且回鍋肉好硬。唔會有下次啦
去完街,因爲夜晚8點左右又下雨,諗住試下。點知就中左伏。
唔會有下次啦
2021-12-26
2021-09-20 705 views
今晚我們共五人在金沙閣晚飯,結果上當受騙,這樣經營手法太過份,絕對不會再光顧。點菜的建議清蒸蒜蓉蒸蝦一斤,我們點了四餸一湯,包括清蒸蒜蓉蝦。結果上菜的蒜蓉蝦比基圍蝦更小,既不新鮮,也不好吃👎每隻小得可憐的蝦分半卻只有若十件,估計粉絲加蒜蓉蝦加碟才總共有一斤吧,即是蝦連半斤也不足。埋單清蒸蒜蓉蝦竟然收$400,絕對斯騙手法,太過分了!這個在大排檔吃的晚飯實在氣人,點菜的這樣推銷,收這種價錢絕對不合理😡惡劣評價
2021-09-19
2021-05-08 795 views
又一日,屋企人提議食大排檔,就落咗去食呢間。是日有帶住隻小狗所以坐咗喺出面既枱,熱屎辣辣,風扇都冇係幾影響食慾。大排檔黎講,個人覺得餐牌上既選擇係比較少,都可能比較少食唔知隱藏美食😅太熱胃口一般唔知食咩叫咗蝦仁炒蛋,份量算多,蝦仁大隻爽口,叫埋飯食比較好,偏咸。阿叔聲稱經典菜既牛肉炒菜芯,味道唔錯,主菜加埋少少蔥頭草姑薑清炒,個人幾推薦呢味菜,惟一美中不足既係,菜芯太粗,大部分既菜葉位被切走。現場環境尚可,雖然係疫症期間,不過食客依家都多,除堂食外都不少人外賣自取。至於防疫措施方面則有待加強。
2021-05-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 菜芯炒牛肉
  • 蝦仁炒蛋
2020-11-26 827 views
同朋友們踩完單車,做完劇烈運動後的晚餐,諗住食小菜輕食,點知4個女人叫左6個菜加飯,椒鹽九肚魚(我係唔食的)魚香茄子煲係必叫,黑椒牛仔骨,金銀蛋豆苗,同羊腩煲!因為我唔食九肚魚而佢地食得津津有味嘅時候,叫左個椒鹽鮮魷俾我😂今次好似換左新師傅,啲小菜都好夠鍋氣!大排檔風味!
原來上星期接載我的的士佬講嗰間喺博康邨好出名嘅中式點心冬菇亭係呢間,阿爸不嬲淨係鍾意幫襯酒樓,趁阿爸未出院,今朝我喺呢度買咗三個點心都超好食👇1. 鮮蝦粉果$19,正!食之前將對筷子濕少少水咁就唔會黐住雙筷子,餡料是傳統鮮蝦粉果的餡料,果皮做得剛好 2. 牛柏葉$19,其實係買點心的那個姐姐問我食唔食牛柏葉的,原來每碟牛柏葉有很多配料,有白蘿蔔紅蘿蔔絲和蔥,色香味俱全,好正!3. 炒米粉$19,有西芹椰菜等等的蔬菜切絲一齊炒,好好味!不過呢個有少少味精。呢三樣嘢好食過我尋日早上食嘅雞絲粉卷,粉卷的皮很好吃,粉卷的餡料唔夠實肉,都是少點$19。雖然疫情緩和,我還是買外賣穩陣啲!而且呢度嘅座位唔太多,想人與人坐得開啲未必會咁容易。

炒米粉
牛柏葉
鮮蝦粉果
2020-10-31
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$29 (Breakfast)
炒米粉
牛柏葉
鮮蝦粉果
2020-10-30 247 views
因為阿爸入咗醫院,早餐求其食,早排聽到的士佬話博康邨啲冬菇亭最出名係點心,今朝去7–11便利店行過,買咗雞絲粉卷做今朝的早餐,覺得都OK,啲餡係鬆嗰隻,$19。原來佢哋落嗰啲豉油係有熟油的。不過返到屋企啲豉油倒瀉咗,可能包裝的時候打側左。
雞絲粉卷
2020-10-30
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$19 (Breakfast)
  • 雞絲粉卷