2021-01-26
呢排都好掛住日本嘢 冇得去旅行 就索性喺香港搵高質嘅拉麵食 呢間舖做落嘅位置比較寧靜 有遠離煩囂嘅感覺 餐廳有套餐 我哋揀二人餐因為比較抵食 會係兩款主食 兩款小食 加兩個飲品我要左白雞湯沾麵 沾麵非常大兜 個汁打得非常濃郁 但又唔會好鹹 面質好彈口 加上配料好多 送曬啲面都仲有餸 正 阿媽鍾意食飯 要咗咖哩炸雞飯 感覺同我揀嘅小食有幾分相似 就係唐揚炸雞 因為其實都係嗰款炸雞 但係超級需要讚既係佢嘅雞炸得外皮鬆脆 入面好滑 仲保留咗好多水份 一啲都唔會乾 超大嚿啖啖肉 勁鍾意食肉嘅我大滿足 至於凡方面嘅咖哩汁 都做得唔錯 平日食日式咖哩最驚就係佢唔夠香 令我感覺同食豉油得冇乜分別 但呢個難得保留到咖哩嘅香氣 值得一讚另外一款小食係炸日式餃子 想到枱熱辣辣 都係非常脆口 而且餃子size比較大 入面有好多餡 質素都係唔錯嘅