2023-07-09
今晚同朋友去左中環蘇豪區飲嘢😋見到呢間餐廳門面型格時尚,入面裝修以日本武士為主題,設計大部份係bar枱燈光偏暗,氣氛很好。待應親切服務好👍🏻提供多款日式串燒,正合我哋心意😍我哋叫下叫下…叫左好多串燒😂✦ 安藝虎 土佐錦 無濾過純米吟釀🍶來自日本清酒🍶酒精濃度15%,採用無濾過釀製而成。清酒口感清爽,香氣撲鼻,容易入口。✦燒鱈魚干燒🉐️好香口,佐酒小食一流👍🏻✦粟米烤粟米好香嘅焦香味,口感不會太乾硬,好清甜~✦串燒~雞皮、雞心椗、雞肝、自家制月見免治雞肉軟骨、燒鳥組合(鹽燒雞蠔肉,汁燒/柚子胡椒 雞上髀肉)、厚切牛脷芯、荔枝豬肉卷、鹽燒牛小排、白鱔同冬菇🩷我比較鍾意🩷✅自家制月見免治雞肉軟骨 內嫰多肉汁,沾上香滑蛋黃汁,好好食~✅ 柚子胡椒雞上髀肉 用上柚子胡椒調味 酸酸微微幾開胃~✅ 厚切牛脷芯 爽口彈牙 牛味濃郁✅ 荔枝豬肉卷 入口即時爆發出荔枝嘅清甜✅ 白鱔 肉質厚身,外皮香脆,魚油豐富✦柚子/菠蘿 雪葩菠蘿雪葩造型好靚🤩原隻菠蘿仔🍍,味道酸酸甜甜,解膩一流👍🏻柚子雪葩也相當可愛😍味道清甜~
✦ 安藝虎 土佐錦 無濾過純米吟釀🍶
✦燒鱈魚干
燒🉐️好香口,佐酒小食一流👍🏻
✦粟米
烤粟米好香嘅焦香味,口感不會太乾硬,好清甜~
🩷我比較鍾意🩷
✅ 柚子胡椒雞上髀肉 用上柚子胡椒調味 酸酸微微幾開胃~
✅ 厚切牛脷芯 爽口彈牙 牛味濃郁
✅ 荔枝豬肉卷 入口即時爆發出荔枝嘅清甜
✅ 白鱔 肉質厚身,外皮香脆,魚油豐富
✦柚子/菠蘿 雪葩