2018-11-11 78 views
一向很少來港島區,但經朋友介紹,這次就在銅鑼灣登龍街尋到美食-勝八居酒屋。餐廳位置方便,在港鐵站B出口走到永光中心都只是幾分鐘路程。看到門口便已經以為自己到了日本,而餐廳裡的感覺亦很像日本居酒屋,環境舒適,平日晚上也有不少人來到這裡輕鬆一番。吃日本菜當然要點刺身,看到這盤新鮮刺身簡直口水直流,最喜愛真鯛的鮮味,除了比較特別,真鯛魚配上黑松露油的香味,相比平日吃的魚生鮮味得多,兩個人很快就把這盤刺身吃清光。吃完刺身來點熱食-煮和牛尾。和牛尾很軟腍,而且很入味,蘿蔔同樣吸盡精華,連湯底我們也不放過,全部喝光!白子是日本人的補身良品,我們選擇以天婦羅方式烹調,味道特別。天婦羅皮炸得脆而薄,十分出色!下次光顧必定會再試試其他款式的天婦羅。最期待是餐廳新推出的黑松露龍蝦石鍋飯,賣相非常吸晴!黑松露味道香濃,龍蝦啖啖肉,而且肉質彈牙,用料十足,簡直物超所值!加上飲品和飯後雪糕,完全是大滿足!下次會再和朋友來勝八居酒屋試試其他美食,滿足肚皮!

2018-11-10 86 views
早前跟朋友食過勝八,覺得很滿意。今天跟媽媽在銅鑼灣逛街,她說想食日本菜,我第一時間想到勝八,決定帶她來嚐嚐。每個定食配有麵豉湯、沙律和前菜。麵豉湯香濃,有海帶和櫻花蝦。沙律蔬菜新鮮,醬汁酸甜清新。前菜是芝麻醬菠菜,菠菜鮮嫩,加上芝麻帶點香口。黃金蟹肉飯定食上枱賣相非常吸引,飯面鋪滿蟹肉,多的像一個小山丘,上面還有滿滿的蟹子和三文魚子。三文魚子粒粒脹卜卜,鮮味多汁,一點都不腥。主角蟹肉鮮甜,真正啖啖肉。廚師亦加入烚雞蛋粒,混和淡淡的蛋黃醬,配上蟹肉、魚子和蟹子,非常鮮甜清新,食下一整碗都不膩。豆乳地雞火煱定食天氣微涼,食煱物最適合。豆乳湯底有豆香,奶白色的,有點滋潤的感覺。地雞件有8件,雞是燒過的,食落有淡淡炭燒味,肉質紥實但不鞋口,唔錯。各種蔬菜吸收了湯汁,煮得十分淋甜。我們最後還喝下了整煱湯。

豆乳地雞火煱定食

無lala 星期六要開OT,未食早餐就要返工都真係灰灰地☹️好彩我快手快腳搞掂晒啲嘢仲趕得切去食返個lunch,一於同埋同事去搵食極都唔厭嘅日本野cheer up下大家先😊登龍街真係好多日本餐廳,今個lunch同事介紹我去左永光中心嘅勝八居酒屋,可能係星期六嘅關係,人少少唔需要等位,最開心嘅係竟然星期六都有好多款set lunch 比我地選擇😊「黃金蟹肉飯定食」我選擇咗一個黃金蟹肉飯定食真係分量十足!每一個定食都附送前菜、沙律面鼓湯,都真係好豐富。講返主菜先,個黃金蟹肉飯啊完全被蟹肉蟹子同明太子舗滿整個飯面,真係餸仲多過飯,而且啲蟹肉又多又鮮甜,每啖擺入口嘅都係蟹肉蟹子同明太子,真係以為自己只係叫咗個先拆蟹肉加明太子同蟹子,呢個飯真係啖啖肉,餸仲多個飯性價比極高。呢個跟餐的面鼓湯都唔好睇小佢,味道一流而且仲有好多櫻花蝦係入邊增加佢嘅鮮甜度!我真係有啲衝動想嗌多碗來湯飲。同事就不嬲都有選擇性困難嘅,佢就貪心啲叫咗一個自選一人套餐嚟食!今次佢選咗「三文魚他他冷烏冬」併「西班牙豬肋骨丼」!同事話三文魚他他冷烏冬嘅烏冬夠晒彈口,好QQ,而三文魚他他係火炙三文魚完全將鮮味提升,由於口感清新唔使三2

「黃金蟹肉飯定食」

黃金蟹肉飯定食

同事話三文魚他他冷烏冬嘅烏冬夠晒彈口,好QQ,而三文魚他他係火炙三文魚完全將鮮味提升,由於口感清新唔使三2分鐘佢就食晒唔肯比我食,但雖然冇試過,單睇買相就真係好吸引我下次一定要試試。
哈哈,至於個西班牙豬肋骨因為份量實在太多嘅關係我就有幸可以試到一件西班牙豬肋骨啦!
嘩!呢個西班牙豬肋骨真係唔係講笑,真係豬有豬味,豬味濃,而且肉質嫩滑,有好多肉汁,如果係食緊西餐的話我一定係估佢係用slow cook嘅方法來煮先會有咁鮮嫩嘅感覺,但日式嘅煮法我就真係唔識啦,我真係有啲衝動想問吓廚師佢究竟係點樣煮嘅,不過都係再幫襯多幾次同廚師熟啲我先問啦!

最後食埋呢個跟餐送的雪糕甜品就真係大滿足,將呢一個要開OT嘅星期六而變得灰爆嘅我變返做一個開心快活人去享受埋餘下嘅星期六日假期。
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
2018-11-09 60 views
今日同朋友去銅鑼灣一齊做Facial,之後有d肚餓,去登龍街附近搵野食,朋友想食日本野,咁我地就選左間居走屋試試。店內環境唔算大,但坐起上嚟10分舒服,店員好有善有禮。我們叫左豆乳地雞火鍋定食,黃金蟹肉飯定食,同一個自選壽司定食。店員好好同我地講逢星期一至四午事 有85折前菜是沙律,沙律菜新鮮番茄好甜👍🏻👍🏻黃金蟹肉飯定食,蟹肉很多好鮮甜美味,配埋魚子和蟹子口感特別豐富。😋😋😋豆乳地雞火鍋,湯底是用豆奶和雞湯整成,湯底好清糖,雞肉鮮嫩,好好食😍😍自選壽司定食可以任意揀七件壽司再配手卷,我地揀咗海膽,赤貝,鰻魚,牡丹蝦,吞拿魚,特別是吞拿魚值得介紹,入口即溶十分新鮮👍🏻👍🏻👍🏻

店內環境唔算大,但坐起上嚟10分舒服,店員好有善有禮。

前菜是沙律,沙律菜新鮮番茄好甜👍🏻👍🏻

• 黃金蟹肉飯定食
2018-11-02 91 views
今日喺銅鑼灣收工,順道約埋老婆一齊晚膳,享受下二人世界。喺永光中心樓下嘅水牌是但點一間,就揀咗呢間勝八居酒屋。先呢個炸池魚仔做前菜,配埋杯啤酒一流。之後就叫咗三種魚嘅刺身。薄身嘅係黑鯛魚, 魚生師傅用黑松露油塗上黑鯛魚表面,食落口 嘅味道幾特別。秋刀魚魚生我都係第一次食。 油甘魚bb刺身就夠曬肥美。跟住再嚟一條燒香魚,條魚唔算大條,不過入面有好多魚春。點埋個汁,好食。平時食蝦天婦羅就食得多。不過呢度出名嘅係松葉蟹腳天婦羅,揸住隻蟹腳食,啖啖蟹肉,正。另外叫咗個限量發售嘅辛口牛腸鍋。 牛腸完全去曬肥膏,一啲都唔肥。 如果可以再辣多少少,就更加啱我個人口味。最後,這裏的服務相當高質,值得一讚!

先呢個炸池魚仔做前菜,配埋杯啤酒一流。

辛口牛腸鍋

最後,這裏的服務相當高質,值得一讚!

2018-11-01
Type of Meal
Dinner
辛口牛腸鍋
2018-10-21 102 views
去到餐廳,一坐低,店員就遞上面豉湯、沙律同埋前菜。面試湯味道不過不失,有少量櫻花蝦、海帶同埋小豆腐粒。沙律感覺清新,配上微酸啲汁,很開胃。前菜係木魚菠菜。勝八刺身定食- 刺身非常新鮮,有海膽、三文魚子、牡丹蝦、珍寶帶子、吞拿魚腩、三文魚魚腩、油甘魚同埋劍魚。海膽份量算比較多,非常新鮮,鮮甜美味。三文魚子粒粒脹卜卜,我最鍾意用嚟撈飯食,又係一個字鮮。牡丹蝦已經去咗個頭,冇得食蝦膏,但係蝦身爽滑鮮甜。帶子非常大隻,軟滑味甜。刺身全部厚切,食得極之亨受。吞拿魚藍非常肥美,咬下去真有是入口即溶的感覺,魚油散滿口中。三文魚腩亦係肥鮮無筋。油甘魚同埋劍魚,魚味濃,正。勝八便當- 非常豐富,每樣食物都做得絕不馬虎。凍食係蟹膏凍豆腐,蟹膏份量絕不吝嗇,正。石鍋鵝肝飯,鵝肝煎得外面香脆,內裏軟滑,味道10分甘香。配上燒汁同埋蔥花炸蒜片,撈埋飯一齊食,很惹味。靖魚燒得剛好,外面乾身香口,裏面有魚肉軟,魚味濃。刺身方面,同樣新鮮肥美,有厚切三文魚、同埋兩隻甜蝦。洋蔥煮肥牛,洋蔥味甜,肥牛不會太肥,肉質亦唔鞋。炸雞炸漿做得非常好,薄而且很脆。我哋最後先食炸雞,但仍然外脆內軟。炸雞不肥膩,吸油紙上幾乎沒有油,值

勝八便當- 非常豐富,每樣食物都做得絕不馬虎。凍食係蟹膏凍豆腐,蟹膏份量絕不吝嗇,正。石鍋鵝肝飯,鵝肝煎得外面香脆,內裏軟滑,味道10分甘香。配上燒汁同埋蔥花炸蒜片,撈埋飯一齊食,很惹味。靖魚燒得剛好,外面乾身香口,裏面有魚肉軟,魚味濃。刺身方面,同樣新鮮肥美,有厚切三文魚、同埋兩隻甜蝦。洋蔥煮肥牛,洋蔥味甜,肥牛不會太肥,肉質亦唔鞋。炸雞炸漿做得非常好,薄而且很脆。我哋最後先食炸雞,但仍然外脆內軟。炸雞不肥膩,吸油紙上幾乎沒有油,值得一讚。
今日星期六去了銅鑼灣行街,午飯時間來到登龍街永光中心,這裏很多間日本餐廳,選了這間名叫勝八居酒屋。我們二人各點了一個午市套餐,分別叫了勝八便當( $188 ),及勝八刺身定食( $168 )。這兩個午市套餐包括前菜、沙律、湯及甜品。前菜是菠菜及一些木魚片,沙律有蕃茄、粟米粒、生菜紫洋蔥等等,醬汁不是平時的日式麻醬,是帶酸辣味的。同事面試湯,材料一點也不馬虎,有櫻花蝦在裏面。勝八便當內容相當豐富😋,首先有個冷盤,是蟹粉蟹肉豆腐,蟹粉蟹肉很鮮味,分量亦多。然後有刺身小平盤有兩件厚切三文魚及兩隻連蝦頭的蝦。三文魚肥美沒筋,蝦頭很多膏。另外一個小格子裝了一件燒鯖魚,外層煎得香脆,內裏肉汁豐富,不作。然後有三件炸雞,炸漿很薄, 十分惹味。雞肉嫰滑,值得一提的是炸雞炸得一點也不油膩。另一格裝了洋蔥炒肥牛,肥牛不嚡,醬汁惹味。此外,還有一窩石鍋鵝肝飯,鵝肝笑得落外脆內或,配上炸蒜片相當惹味另外,飯的醬汁亦很香濃,吃不停口。勝八刺身定食有八款刺身,包括三文魚魚腩、海膽、拖羅、魚子、油金魚、劍魚、牡丹蝦以及巨型珍寶帶子。三文魚腩魚油豐富,沒筋,海膽份量非常多而且新鮮鮮味十足,拖羅肥美同樣魚油甘香魚油分布

勝八刺身定食
有八款刺身,包括三文魚魚腩、海膽、拖羅、魚子、油金魚、劍魚、牡丹蝦以及巨型珍寶帶子。三文魚腩魚油豐富,沒筋,海膽份量非常多而且新鮮鮮味十足,拖羅肥美同樣魚油甘香魚油分布平均,一咬即溶,無得頂👍🏻。魚子粒粒飽滿,十分鮮味,油甘魚魚味濃郁,劍魚爽滑,牡丹蝦蝦味濃爽滑。帶子十分巨型,鮮甜可口。所有刺身都是厚切,份量足。

最後,甜品是朱古力雪糕,雪糕香滑,內裏還有朱古力碎。總括而言,今餐非常滿足,價錢合理,值得下次再來試其他午市套餐款式。
2018-10-20 126 views
20181018 星期四 今天為我好姊妹🎊慶祝生日飯🎂每次有朋友生日,我真係頭痕,點解?因為個個朋友都會唔想去想食什麼,所以推佐我身上,今次好好彩,壽星女有意見,話今次想食日本嘢,噢!無難度,因為食日本料理,我立刻想到「勝八」,刺身又新鮮🍣帶子大大粒,生牡丹蝦又甜🦐老闆介紹佐時令秋刀魚🐟日本蠔囗感好Creamy,炸白蝦食到停唔到好,味淋魚干食完一碟再Order 多一碟🍤個口完全未停個😋見到個餐牌樣樣都想Order, 我每次介紹「勝八」比朋友,都無失手😋因為D朋友同我講,都未食過日本嘢,可以飽到第二日🤣🤣🤣
炸白蝦
蒲燒鰻魚
燒三文魚頭
  • 燒銀雪魚
2018-10-18 78 views
以前在銅鑼灣返工時,一直都頗喜歡食這家日式料理餐廳,呢家餐廳的魚生刺身幾新鮮,菜色選擇多,價錢稍高但在銅鑼灣區久不久吃一餐還算可以。其中有個特選午市套餐我很喜歡吃,可以叫兩款主食。今次點了蟹肉蟹膏丼同牡丹蝦三文魚丼兩款。點餐後很快就上菜了,丼的份量不會很大,但食完兩碗就剛剛好。先吃蟹肉蟹膏丼,這是我每次來必吃的蟹肉與蟹膏攪拌好,少少鹹香,同時散發蟹的鮮味,好食另外的牡丹蝦三文魚丼,牡丹蝦好大隻,新鮮鮮甜,三文魚有三片,也頗新鮮。不知是否很久沒有來的關係,感覺丼好像較之前細碗了。但現在不在銅鑼灣上班,久不久才來一次也沒緊要。
蟹肉蟹膏丼
牡丹蝦三文魚丼

蟹肉與蟹膏攪拌好,少少鹹香,同時散發蟹的鮮味,好食
2018-08-17
$140 (Lunch)
蟹肉蟹膏丼
牡丹蝦三文魚丼
2018-10-16 3287 views
銅鑼灣時代廣場有米奇做主題,所以我和細妹就一起身去了時代廣場看米奇。看完米奇就順便去了附近的勝八居酒屋用膳。整體感覺好好,刺身又新鮮,大蝦真是大到無法抗拒,我平時都有在其他餐廳食大蝦天婦羅,但從未食過如此大件的大蝦,體形超級正。跟餐又有前菜,沙律,湯和甜品。很豐富啊。食得開心滿足之餘,都覺得幾抵食,價錢好合理。雜錦魚生飯,158元。飯量適中,有7種不同的魚生,例如是蟹籽,海膽,三文魚,甜蝦,帶子等等。特別是蟹籽,加上飯一齊咀嚼時明顯吃到層次感,其他魚生也吃到魚生的鮮味,各自的甜味,我只是加上少許的日本豉油,就已經覺得好好味。感覺就好像日本豉油增強了各自的鮮味。另外,餐廳有附上生姜,所以當我每品嚐一種魚生,再嚐一口生姜,感覺就是另有一番滋味。再配上熱茶,飲一口,令滿足感增加,好滿足!大蝦天婦羅定食,108元。裡面的大蝦真是大到不得了,我從未食過那麼大的大蝦天婦羅,食下去,啖啖肉,外皮炸漿又薄,好味道。還有南瓜天婦羅和冬菇天婦羅等都好好味。冬菇天婦羅體型又是很大件,好正,哈哈。湯:味道適中,有好香既蔥花味,帶有蝦乾碎,較別的店略有心思,幾好幾好。(>^ω^<)沙律和甜品:沙

雜錦魚生飯,158元。

沙律和甜品:沙律新鮮,加上有麻醬這個百搭組合,好味。甜品是雪糕一球,再加一個雪米糍,食飽之後加一個甜品,令整餐飯畫上一個完美嘅句號。好滿足!

賣單293元,兩個人,平均每人146.5元。
2018-10-15
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$146.5 (Lunch)
  • 雜錦魚生飯
  • 大蝦天婦羅定食
2018-10-14 2361 views
我一向都知登龍街有好多日本餐廳,但登龍街中的永光中心原來都一樣隱藏好多日本食肆,今日朋友就推介了勝八居酒屋。門面的裝修已充滿日本居酒屋的氣氛,店內更播住日本歌曲,更加有氣氛。餐廳的lunch set有好多選擇,仲有多款配撘。每個set 都包了前菜,沙律同湯。前菜中我好欣賞一碟疑似係豆腐,但原來是玉子的前菜,配合麻醬同齊,好味。主菜我叫了waitress 推介的勝八便當,勝八便當相當豐富,有一碗好香既蒜片鵝肝飯,鵝盰入口即溶,油脂豐富,配上炸蒜片,正。前菜有凍豆腐,配上魚仔,蟹子, 口感豐富,不再是麻醬豆腐那麼普通。刺身有三文魚,甜蝦,十分新鮮。燒鯖魚,魚皮燒得脆卜卜,肉質仍然嫩滑,魚油豐富。炸雞,炸得香脆,不會太厚粉漿。洋蔥牛肉,個汁甜甜的,牛肉嫩滑, 最岩送飯。朋友叫了一個牛舌便當,是用鐵板上的,上枱熱啦啦,牛舌雖然是厚切的,但煎得好軟身,好易咀嚼,再配上蒜蓉香蔥,好岩送飯。最後仲有cookies & cream 雪糕,令整個午餐更完美。

刺身有三文魚,甜蝦,十分新鮮。
燒鯖魚,魚皮燒得脆卜卜,肉質仍然嫩滑,魚油豐富。
炸雞,炸得香脆,不會太厚粉漿。
洋蔥牛肉,個汁甜甜的,牛肉嫩滑, 最岩送飯。
鐵板牛舌便當

2018-10-13
$150 (Lunch)
鐵板牛舌便當
2018-10-08 75 views
今天約了媽咪到銅鑼灣的勝八居酒屋吃午飯,這是因為同事們之前去食過,個個都讚不絕口,於是我也和媽咪也要去光顧一下啦甫入門口,地方雖不大,但很有日本風格,侍應帶領我們入座,非常有禮地為我們介紹餐牌,我們點了勝八刺身定食,及勝八便當。每個定食,已配沙律、麵豉湯及前菜,首先要讚的是前菜,牛舌燘得很焾及入味。而兩個定食一送上枱時,賣相非常好,真的很有驚喜!勝八刺身非常新鮮,入口即溶化,鮮味十足,而且食材矜貴,百多元的定食,真是很超值而勝八便當🍱食物豐富,有燒鯖魚、炸雞、燘牛肉、魚子豆腐、三文魚蝦刺身,及一個鵝肝飯,每款都很用心烹調,食物擺放得很精美細緻,而且非常美味,吃得出廚師的心思最後還有甜品雪糕。整頓飯確是要用大滿足來形容,下次一定會再來吖

2018-10-08
$196 (Lunch)
2018-10-08 1415 views
是日Girl Talk揀了一間好有氣氛的日式居酒屋談天說天同食好東西,勝八居酒屋位於銅鑼灣登龍街,由銅鑼灣地鐵站B出口行過去只須數分鐘。勝八居酒屋店內的設計與日本常見的居酒屋好相似,最吸引的莫過於Bar枱上放滿新鮮的海鮮和魚生,店員推介我們出去看看是日新鮮的魚生再落單,好吸引,真係可以見到邊樣新鮮食邊樣,做到不時不食。經過一輪望聞問切後,我們揀了加拿大海膽、赤貝刺身和帶子刺身。刺身擺盤漂亮,做到日本人的執著。加拿大海膽好大隻,原整一片好吸睛,鮮甜美味,入口即溶。赤貝原隻開出來好大片,立立令,入口爽彈,貝味鮮甜。帶子刺身也是立立令,鮮嫩厚身。刺身高水準,推介。左口魚邊壽司即叫即握,壽司飯力度握得剛好,左口魚邊微微火炙過,入口油脂豐富美味。鐵板牛舌上枱仍是吱吱聲,熱辣辣,本身洋蔥已經好甜,吸收了牛舌味更美味。牛舌好厚身,唔好以為好硬好難咬,原來係外脆內軟,軟諗諗,口感好好,配合埋秘製醬汁,推介。松葉蟹腳天婦羅有幾條好大條兼且原條的蟹腳,有成隻筷子咁長,粉漿透薄,脆而不膩,高水準。拌碟還有厚大的冬菇、賬卜卜的茄子和好甜的南瓜及蕃薯。最後,我們還叫了一杯巨峰提子梳打及水蜜桃梳打一邊食一邊傾。
經過一輪望聞問切後,我們揀了加拿大海膽赤貝刺身帶子刺身刺身擺盤漂亮,做到日本人的執著。加拿大海膽好大隻,原整一片好吸睛,鮮甜美味,入口即溶。赤貝原隻開出來好大片,立立令,入口爽彈,貝味鮮甜。帶子刺身也是立立令,鮮嫩厚身。刺身高水準,推介。
左口魚邊壽司
松葉蟹腳天婦羅
最後,我們還叫了一杯巨峰提子梳打水蜜桃梳打一邊食一邊傾。
巨峰提子梳打
水蜜桃梳打
2018-10-05
$470 (Dinner)
左口魚邊壽司
巨峰提子梳打
水蜜桃梳打
2018-10-06 77 views
勝八居酒屋成個feel都幾似日本既居酒屋🏮燈光黑黑地,播住d音樂🎵,真係好啱收工過黎傾下計飲杯野食d嘢( ̄▽ ̄)我地叫左兩杯嘢飲,我叫左水蜜桃梳打,好好飲,男朋友就飲梅子果酒。墨魚嘴炸得好香好脆,而且鹹鹹地作為送酒小食很不錯~松葉蟹腳天婦羅,是我的最愛!係真真正正用蟹腳整既天婦羅,唔係個d蟹柳天婦羅!d蟹腳食落去係新鮮既,完全比平時食既蝦天婦羅好味太多了!刺身我地叫左胡麻鯖、帶子、系撚鯛~呢到刺身好新鮮,d帶子係超大舊!!好鮮甜!鍾意食帶子既人一定要叫~系撚鯛-都係第一次聽呢個名😂第一次食呢隻刺身,waitress推薦我地食,個口感都係入口即溶個d感覺,加埋佢夠新鮮,未試過既人可以試一試~煮和牛尾🐂男朋友話好補佢一個人差唔多食曬所有牛尾😂湯都比佢飲曬😂😂😂蘿蔔好林,估唔到牛尾好好食,好入味!
勝八居酒屋成個feel都幾似日本既居酒屋🏮

墨魚嘴炸得好香好脆,而且鹹鹹地作為送酒小食很不錯~

刺身我地叫左胡麻鯖、帶子、系撚鯛~

系撚鯛-都係第一次聽呢個名😂第一次食呢隻刺身waitress推薦我地食,個口感都係入口即溶個d感覺,加埋佢夠新鮮,未試過既人可以試一試~

煮和牛尾🐂
2018-10-06 79 views
今次又係銅鑼灣搵食啦😋呢次我地搵左呢間勝八居酒屋☺️一上到去,坐左一陣已經full曬了,好多人都黎食😂我地叫左刺身,墨魚咀,牛尾等刺身系列:系撚鯛真係好鬼正,個名都好得意😂店員話係日本既三文魚,好鬼新鮮,個口感有d似平時食既三文魚但好味好多👍帶子雖然40蚊一舊但真心好味,鮮甜就是用黎形容它的😋同埋好大舊塞滿個口🤤胡麻鯖 都係十分新鮮上面加埋蔥粒別有一番滋味😍煮和牛尾 我覺得十分好味😂 個湯汁都比我飲曬,覺得好鬼補😂牛尾唔會話要唔爛,煮得好林但又有咬口,我好鍾意👍👍👍松葉蟹腳天婦羅 真心要推介👍平時食得蝦天婦羅多,今次係真蟹腳做既天婦羅仲要蟹腳係新鮮既,鍾意食蟹既人必食!
今次又係銅鑼灣搵食啦😋呢次我地搵左呢間勝八居酒屋☺️

一上到去,坐左一陣已經full曬了,好多人都黎食😂

我地叫左刺身,墨魚咀,牛尾等

胡麻鯖 都係十分新鮮上面加埋蔥粒別有一番滋味😍