2017-08-23 444 views
最近天耀開左間新既日本野,主打丼飯,睇落幾吸引,平時鐘意食日本野我去到門口,見裝修都幾有風格!同埋入面已經滿晒人,睇黎都幾受歡迎。坐得好舒服而且好光猛。餐廳新開,選擇但唔算少。最後點左一份蟹肉沙律、一份火灸四色丼、蟹籽軍艦同一份炸蠔。蟹肉沙律味道正常,份量都幾夠。而沙律太多沙律醬,蟹肉份量充足至於吉列炸蠔就中規中矩,賣相唔錯,炸得金黃色。蟹籽軍艦好食,蟹籽夠多,飯亦唔會太多,搶晒蟹籽既味。黎到重點,原來呢間餐廳既主打係丼飯 (落哂order先知 ,慘)火灸四色丼,就係最好食既,種類夠多,望下張圖,四種刺身燒得十分靚仔,香口而保留刺身應該有既鮮味,呢個價錢黎講性價比真係超哂班!(後來先知原來蟹皇丼係主打,幾乎1/3到一半客都有見呢樣,先知丼飯係主打,不過價錢真係唔貴,會係天水圍既飯堂!!)
坐得好舒服而且好光猛。

餐廳新開,選擇但唔算少。
最後點左一份蟹肉沙律、一份火灸四色丼、蟹籽軍艦同一份炸蠔。

至於吉列炸蠔就中規中矩,賣相唔錯,炸得金黃色。

蟹籽軍艦好食,蟹籽夠多,飯亦唔會太多,搶晒蟹籽既味。

2017-08-20 433 views
平時真係好少會入天水圍,果日甘岩返完大陸係深圳灣坐巴士到天水圍,見肚餓就係度搵食啦!六點零鐘,見啲餐廳都開始多人,因為想食日本野,就揀左呢間啦!一豊似係新開既餐廳,好新淨,裝潢別緻,以竹作主題,入門口位有條石仔路,座位以竹支同葉分隔,俾人舒服既感覺。估唔到係呢度會有黑松露薯條食,哈哈薯條粗薯,熱辣辣,好脆口,有少少紫菜粉係上面。好中意個黑松露醬,好香,好好味,個主角好似係黑松露醬而唔係薯條甘上野壽司鰻魚好長!燒到焦焦地,皮位有少咬口,夾埋鰻魚汁食,正!海膽份量算多,幾鮮甜。蔥花吞拿魚蓉手卷,新鮮,啖啖肉,有少少蔥既香味!其他壽司仲有甜蝦、、帆立貝、炙燒三文魚同油甘魚等,味道鮮甜。生薑黑豚肉丼珍珠米,黑豚肉同雜菌炒香,有少少汁係飯度,材料滲入左生薑既味道,撈混晒食唔錯,好開胃,又唔會太濟。豬軟骨湯烏冬豬骨湯唔算太濃,但豬軟骨入晒味,好林!烏冬好彈牙,正!食物整體上唔錯,座位亦坐得舒服,價錢唔貴,可以再去!

估唔到係呢度會有黑松露薯條食,哈哈

黑松露薯條

上野壽司

鰻魚好長!燒到焦焦地,皮位有少咬口,夾埋鰻魚汁食,正!

海膽份量算多,幾鮮甜。

蔥花吞拿魚蓉手卷,新鮮,啖啖肉,有少少蔥既香味!

豬軟骨湯烏冬
豬骨湯唔算太濃,但豬軟骨入晒味,好林!烏冬好彈牙,正!

豬軟骨湯烏冬

食物整體上唔錯,座位亦坐得舒服,價錢唔貴,可以再去!
黑松露薯條
2017-08-17 252 views
一次機緣巧合下跟家人來到天耀然後就找了一間日本料理吃,結果出乎意料地還不錯,首先價錢方面還不貴而且環境看起來衛生整潔,食物方面,日本菜水準中上,釋除都叫幾新鮮嘅,壽司魚生一粒都不錯。
2017-08-14 277 views
無黎天耀一排,原來改變左好多,街巿唔見左,變左做商場低層,有賣衫的店、有餐廳等,而天耀街坊買餸,就要過天盛果邊,方便左定唔方便左,見人見智,但近來天水圍食肆真係多左唔少,唔再係美食沙漠。好似呢間一豊,就係元朗好出名果間「丼家」班底開嘅,比丼家大間好多,坐得舒服又無咁趕住走。夏天日日熱辣辣,假期最好節目係嘆冷氣訓到自然醒,然後舒舒服服去商場食嘢。鰻魚炒飯:炒到香口,唔會太濕或太乾,啱啱好,醬汁亦唔會太多,好怕太重口味嘅鰻魚飯,鰻魚切到一粒粒,細粒左少少,但肉質都有彈性有魚香,炒飯配埋紫菜、蛋、紅蘿蔔等,口感豐富。西京麵豉炒雜菜:欣賞雜菜種類夠多,有椰菜、西蘭花、翠肉瓜、冬菇、紅蘿蔔、本菇等,蔬菜都新鮮,但煮得較腍,而且麵豉味唔太夠,較清淡,炸蒜應是罐裝貨,較硬。芝士焗生蠔: 可能我地沒即刻食,芝士層已變硬,但芝士幾濃郁,內裡好多忌廉醬汁,生蠔煮熟後縮細左少少,但蠔味夠滿濃郁唔腥。鹽燒三文魚頭:食鹽燒魚頭,個靈魂在於個汁,呢度有酸汁、蘿蔔蓉、檸檬做成個好酸醒美味嘅汁,點咩都加好多分,三文魚頭肉夠滑,唔腥,燒到皮脆口,只係肉算係比較少。金菇牛肉卷:可能唔係肥牛關係吧,牛肉係實淨左少少,又有少

,只係肉算係比較少。

金菇牛肉卷:可能唔係肥牛關係吧,牛肉係實淨左少少,又有少少乾,金菇就軟淋多汁,旁邊沙律菜加芝麻醬都唔錯。

葡萄梳打:雖然無果汁,但個葡萄味又幾真喎,呢個牌子嘅日本罐裝飲品都唔差。
尋晚食完板長,差唔多價錢比較下,一豊比板長抵食同埋嘢食夠多元化、多選擇,天水圍想食日本嘢有個唔錯選擇啦!
2017-08-14 262 views
呢次係第二次黎呢間餐廳食午市首先,餐牌比上一次黎既時候(大約一個月前)已經轉左,價錢提升左唔小,每個SET都要58元以上另外飲品方面更加係0選擇,只有罐裝烏龍茶,轉汽氣要加8蚊 食物質素亦很差,叫左叉燒拉面,結果舊叉燒又多根又厚,根面就係明將級數,絕對唔值58既SET囉到食完,坐左唔夠兩三個字,已經有職員分3次咁問要唔要加水,又大動作咁係你面前執台,意圖快D趕人走 (但明明出面根本無人等緊,店內亦有不少空位) 趕客行為令人十分反感
呢次係第二次黎呢間餐廳食午市
首先,餐牌比上一次黎既時候(大約一個月前)已經轉左,
價錢提升左唔小,每個SET都要58元以上
另外飲品方面更加係0選擇,只有罐裝烏龍茶,轉汽氣要加8蚊
2017-08-14
$58 (Lunch)
2017-08-13 181 views
好友最近搬入天水圍,咁岩今晚大家屋企冇飯食,於是即興約佢食呢間日本餐廳~一坐低睇完menu 就已經決定左食海膽炒飯、鐮倉卷、燒牛舌、雞軟骨、油甘魚頭 =]海膽炒飯$98上既海膽真心好鮮美,炒飯亦炒得好香!鐮倉卷$128 有8舊,用料新鮮,每一啖都充滿海膽、吞拿魚、三文魚子,份量好多,好正!雞軟骨炸得岩岩好,唔會話好咸/ 油膩~油甘魚頭多肉多汁,質感黏牙 =]燒牛舌唔好講笑,遠處都聞到燒牛舌既香味,食上口肉質厚身但唔會韌。overall 每人都係around $150, 好抵呀!!

海膽炒飯$98上既海膽真心好鮮美,炒飯亦炒得好香!
雞軟骨炸得岩岩好,唔會話好咸/ 油膩~
油甘魚頭多肉多汁,質感黏牙 =]
2017-08-12
2017-08-13 136 views
今晚同朋友入左天水圍做義工,完左之後決定食好D ~我地揀左附近商場既日本餐廳 "一豊" =]先黎個蟹籽蟹肉沙律~蟹籽、蟹肉既份量很多,材料新鮮,愈食愈開胃! 之後黎個美人丼,超級推介比中意食吞拿魚既朋友!!它入面既多刺身,包括:中拖羅、吞拿魚他他、吞拿魚蓉及三文魚 =]用料睇得出唔係HEA,而係貴價食材,食上口好有鮮味,冇記錯 $ 128 咋,抵食! 另外,朋友想要少少熟食既壽司~於是揀左玉子、北寄貝沙律、熟蝦,味道都好唔錯! 另外我地亦點左個煎餃子食,層皮煎到脆卜卜,正~食入口d 肉都熱辣辣,好推介! OVERALL :味道:★★★★★環境:★★★★★服務:★★★★★衛生:★★★★☆抵食:★★★★★
今晚同朋友入左天水圍做義工,完左之後決定食好D ~
我地揀左附近商場既日本餐廳 "一豊" =]

先黎個蟹籽蟹肉沙律~
蟹籽、蟹肉既份量很多,材料新鮮,愈食愈開胃!

之後黎個美人丼,超級推介比中意食吞拿魚既朋友!!

另外,朋友想要少少熟食既壽司
於是揀左玉子、北寄貝沙律、熟蝦,味道都好唔錯!

另外我地亦點左個煎餃子食,層皮煎到脆卜卜,正~
食入口d 肉都熱辣辣,好推介!

OVERALL :

味道:★★★★★
環境:★★★★★
服務:★★★★★
衛生:★★★★☆
抵食:★★★★★
2017-08-12
2017-08-12 1593 views
最近開左唔少新商場,而舊商場都紛紛加入戰團來個大變身,迎合番時下新一代。而天耀哩個商場都唔例外,除左翻新左原有既商場之外,仲將樓下街市都變埋商場,對區內市民黎講,我諗有好有唔好吧。今次都黎到由街市變成既商場,地方唔係好大,不過都有幾間唔同風味既食肆選擇。仲有時下年輕人好愛既日本野食添!美人丼…有中拖羅、吞拿魚他他、吞拿魚蓉、三文魚。雖然份量唔多,但勝在刺身都算新鮮,當中最愛中拖買同三文魚,夠嫩夠肥美!底下既飯亦好味,粒粒黏糯,亦有用壽司醋調過,淨食飯都有味道。芝心軟殼蟹卷…一客有四大卷,有蟹子、蟹膏、蟹棒,飯卷入面就係炸軟殼蟹,蟹炸得好脆!唔會太油膩。仲加左沙律醬令整體唔會太乾,不過所謂既芝心原來淨係得芝士粉,如果有埋cream cheese就正喇海膽帶子卷…海膽雖然有d散,不過味道都夠鮮甜冇醒味,帶子亦甜美嫩口。

2017-08-09
  • 芝心炸軟殼蟹卷
天水圍係之前也許有一個不好既名字 但係而家既天水圍紀對比我地大西北區既朋友黎好熱鬧 對於有小朋友既我黎講,更加羨慕到極點 單單一個天水圍區已經兩大間既遊戲室 但係我地住既屯門區係一間都冇.... 唯有我地呢d 住屯門既就約下d 媽媽們過去玩下係啦 早前有媽媽介紹叫我過去天耀食下飯 因為天耀係領匯裝修之下,將原本既街市改左為幾間既食市 其中有一間日本餐廳仲幾好食咁啵,叫我有機會一定要黎試下 有日同小朋友去完PlayHouse後捉老公過黎搵野食 去到天耀村,原來商場分高低兩座 低個座就係舊陣時既街市,好彩老公對於天水圍都熟路 唔係真係搵餐飽都唔知間野係邊 去到低座附近已經見到有一豊既廣告牌 係行到最盡頭就見到呢間餐廳啦 不過位置佢地唔大,我地都冇拎bb車入去 同埋門口會有一幾行用石頭既切法設計 幾特別的,但係大家出入時要留意一下 要知道帶住小朋友去食飯,最著緊都係問定會唔會有BB登呀? 冇就要問定可唔可安排坐卡位呀? 今次係餐廳就可以又有BB登又有卡位坐 而本身我地係打算叫一個飯一個拉麵一個壽司加多個刺身併盤 但係個日爸爸係坐定冇耐就話個肚唔舒服 就係咁我就話唔點過刺身好啦,個刺身盤都
天水圍係之前也許有一個不好既名字
但係而家既天水圍紀對比我地大西北區既朋友黎好熱鬧
對於有小朋友既我黎講,更加羨慕到極點

單單一個天水圍區已經兩大間既遊戲室
但係我地住既屯門區係一間都冇....
唯有我地呢d 住屯門既就約下d 媽媽們過去玩下係啦
早前有媽媽介紹叫我過去天耀食下飯
因為天耀係領匯裝修之下,將原本既街市改左為幾間既食市
其中有一間日本餐廳仲幾好食咁啵,叫我有機會一定要黎試下

有日同小朋友去完PlayHouse後捉老公過黎搵野食
去到天耀村,原來商場分高低兩座
低個座就係舊陣時既街市,好彩老公對於天水圍都熟路
唔係真係搵餐飽都唔知間野係邊

去到低座附近已經見到有一豊既廣告牌
係行到最盡頭就見到呢間餐廳啦
不過位置佢地唔大,我地都冇拎bb車入去
同埋門口會有一幾行用石頭既切法設計
幾特別的,但係大家出入時要留意一下

要知道帶住小朋友去食飯,最著緊都係問定會唔會有BB登呀?
冇就要問定可唔可安排坐卡位呀?
今次係餐廳就可以又有BB登又有卡位坐

而本身我地係打算叫一個飯一個拉麵一個壽司加多個刺身併盤
但係個日爸爸係坐定冇耐就話個肚唔舒服
就係咁我就話唔點過刺身好啦,個刺身盤都幾抵食架
好似冇記錯係$168

咁就最後叫左兩個丼丼飯,
首先有我男人點既蝦皇丼$88/客
呢個丼飯有5種既蝦類
分別有甜蝦,櫻花蝦,牡丹蝦仲有兩款我唔知係咩蝦
老公就話總括而言好新鮮但係冇咩特別
但係D 飯都好夠飽,唔知係佢當日唔舒服定係真係咁夠呢?

然後就到我既蟹皇丼$128
蟹皇丼就唔係有五種不同既蟹,但係有五種既蟹食
首先有蟹棒,蟹膏,蟹鉗,蟹肉碎同埋蟹籽

真心的,雖然呢個飯真係唔平但係對比於係大阪既蟹道樂
佢就認真抵食兼超曬班,首先d蟹膏真係好鮮甜
撈飯食一係好一流連埋d蟹肉碎真係正到呢
另外蟹肉棒同蟹鉗就好啖啖肉
而呢碗飯認真我食就真係飽到呢...

最後就有這個芝心吉列蝦卷$68/客
以櫻花蝦做點綴,加上熱辣辣既炸蝦
食落啖啖肉好滿足,不過食完飯再食就飽上加飽

其實我地大有一碗餃子手打烏冬比Hugo 享用
認真的它家的烏冬好好食,好彈牙加上d 湯底唔會偏去過咸
整體而言我地都覺得係好食既,但係價錢會有點少貴
可能我地食左四種食品,都差唔多$400 埋單
但係老公就話如果單單黎食兩個蟹皇丼
仲平過係日本食蟹道樂,兩個Set

2017-07-30
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 蟹皇丼
  • 芝心吉列蝦卷
2017-08-04 306 views
老婆難得有空,當然要帶她食好嘢。聞說天耀商場經翻新後,感覺喚然一新,有不少新商店新餐廳進駐。走進商場內,見到有間新開張的日式餐廳,價錢合理,決定試一試。餐廳環境舒適,裝飾以竹為主,猶如置身於竹林的感覺。美人丼超多刺身款式,有中拖羅,吞拿魚他他,吞拿魚蓉及三文魚,全都選用了貴價食材,每款都很有鮮味,100多元的價錢可品嘗多款刺身,非常超值。咖哩吉列豬扒飯豬扒卜卜脆,肉質嫩滑,咖哩亦很惹味。蟹捧壽司/火灸蟹捧壽司/火灸三文魚壽司蟹捧超大條,鮮味十足,帶有點點蟹味。三文魚經火灸後更有入口即溶的感覺。

餐廳環境舒適,裝飾以竹為主,猶如置身於竹林的感覺。
咖哩吉列豬扒飯
豬扒卜卜脆,肉質嫩滑,咖哩亦很惹味。
蟹捧壽司/火灸蟹捧壽司/火灸三文魚壽司
2017-07-31
Type of Meal
Dinner
2017-08-02 329 views
新鮮魚生!位於天水圍的日本料理餐廳,主打魚生丼!其中蟹皇丼真係無得輸,飯上鋪滿蟹肉,加上蟹膏和蟹籽,將蟹膏和蟹籽撈勻後,整個飯滲透著蟹膏香味,拌埋蟹肉食一流!鐘意食魚生嘅朋友,就可以試究極丼,海膽、魚子、魚生和蟹肉都有,一次過滿足多個願望!內有蟹腳、蟹鉗、蟹肉、蟹膏和蟹籽,份量大,真係一點都不吝嗇而且好鮮味究極丼($168):有選擇困難症的可以選,內有12款刺身,連海膽、魚子、魚生和蟹肉都有打開上面的刺身,是豉油和wasabi沖繩六品刺身盛($138):有三文魚、油金魚、八爪魚、左口魚、甘蝦、北寄貝,刺身新鮮油脂夠,而且全部都係厚切,食落啖啖肉鹽燒三文魚腩($48):三文魚腩是最高脂肪嘅地方,廚師燒到岩岩好,外皮內嫩,筷子破開,啖啖魚油咇岀嚟芝麻雞翼($42):炸得好脆,上面佈滿芝麻,好香加州反卷($28/4件)
新鮮魚生!

蟹皇丼

打開上面的刺身,是豉油和wasabi
沖繩六品刺身盛

芝麻雞翼
芝心吉列蝦卷
究極丼
2017-07-30 274 views
最近去到天水圍做野 估唔到屋邨商場都可以食到高水準日本料理 餐廳都幾大 環境闊落上野壽司(8件)HKD128有火灸三文魚,劍魚腩,甘蝦,油甘魚,鰻魚,帆立貝,海膽同吞拿魚蓉手卷賣相相當唔錯 鰻魚仲好大條 食壽司最緊要係新鮮 全部都唔會有腥味 美人丼 HKD128估唔到咁大碗 女仔應該食唔哂 入面仲有中拖羅 吞拿魚他他 吞拿魚蓉同埋三文魚 哩個價錢仲可以食到質素唔錯嘅中拖羅 抵食!三文魚腩刺身 HKD65三文魚腩好肥美 咬落去口感好好 同埋都好新鮮鹽燒鯖魚 HKD48鯖魚唔會燒得好乾 味道岩岩好 送酒一流!餐廳仲有一個招牌菜蟹黃丼 見到都幾多人食 下次一定要試下!

上野壽司(8件)HKD128

美人丼 HKD128
三文魚腩刺身

三文魚腩刺身 HKD65
三文魚腩好肥美 咬落去口感好好 同埋都好新鮮
鹽燒鯖魚

鹽燒鯖魚 HKD48
鯖魚唔會燒得好乾 味道岩岩好 送酒一流!

餐廳仲有一個招牌菜蟹黃丼 見到都幾多人食 下次一定要試下!
2017-07-22
三文魚腩刺身
鹽燒鯖魚
上野壽司
朋友tag左我喺fb post度叫我去試吓食呢間新開嘅餐廳,之前經天耀見開左好多間新食店,但未有機會食,尋晚終於有啦!其實地下呢層都係茶餐廳,吉野家,泰菜果d,唯獨是呢間裝修呀格局呀係特別靚嘅餐廳位置喺角落頭,既獨特又低調。我同媽兩個人食,7點30去到,已經坐滿8成人,見到都是一家大細去食嘅比較多。行到成身汗好想嘆冷氣,一去到見到嘅係~燈光好光猛嘅環境,門口waiter即刻有笑容咁問「請問幾多位」咁樣,加分呀!坐低~冷氣夠晒凍!份點餐單我同媽睇左成10mins最後揀左only 三樣野因為我地細食,廢時浪費。點左 特選五目丼(三文魚,劍魚腩,油甘魚,拖羅&時令鮮魚),和風海鮮沙律and大蝦天婦羅。佢碗丼d刺身好正,油脂都好夠吓,好肥美食落口感好正,雖然唔算話超級新鮮但都好大一片同幾厚吓,好回味d油脂香味,但如果再大碗d就好了因為其實有點細碗,同埋d飯如果可以再軟身d會更好囉,但好貴,138一碗 。天婦羅炸蝦勁爆脆好好食,食落脆卜卜口感好好,雖然好熱氣但真係勁脆,廚師仲炸得超靚,影相影唔出果種靚but實物炸得好靚,阿媽都不禁講左句「佢d蝦炸得好靚喎」咁囉,只係略嫌味道淡左dd,食慣濃味野嘅

,只係略嫌味道淡左dd,食慣濃味野嘅人就可能唔慣。個海鮮沙律就...我地都覺得份量太少,如果d蝦同魚生放多d就好因為唔會顯得d生菜好多咁,不過佢太健康了完全冇沙律醬,阿媽話太dry所以叫waiter拎左碗沙律醬倒落去撈黎食。

其他野,有炸蠔呀烏冬呀芝士年糕呀果d我地冇叫到,唔清楚果方面嘅食物水準係如何不過d魚生的確好掂
。兩個人點左3樣野,其實已經好夠因為細食,如果好大食嘅人又唔同講法,3樣野一定唔夠食。唯一不滿之處的就係價錢太貴,如果平返少少咪好。不過服務真係好好,d侍應好留意你嘅需要&主動問你需唔需要加熱茶,成個用餐時間內係咁幫你斟返d熱茶,有個男waiter態度仲特別友善,語氣好親切
。成間舖嘅環境都好靚好舒服,位與位之間唔會好逼,又乾淨,好光猛好舒服。埋單包埋加一服務費就$290囉
都算係咁上下架啦兩人食
特選五目丼
和風海鮮沙律
大蝦天婦羅
2017-07-28 179 views
天耀街市大裝修後,多左好幾間食店,家姐話想食海膽,就去呢到試下啦~家姐一貫想食乜就叫乜性格,即使晏晝流流都一樣唔睇價錢(≧∇≦)海膽盛丼(北海道、韓國、紫海膽)家姐淨係話好新鮮、好好食、好滿足(≧∇≦)三種海膽我都有試,反應同家姐係一模一樣XD我唔識點形容,只能夠話能夠係天水圍一次過食到三種層次既海膽飯,好幸福啊!不過佢舊炸金菇扇好硬唔好食(牽牽死都要食,我先知道原來好鬼硬)鰻魚炒飯(下午茶餐)我同個仔都係鰻魚控,下午茶計呢碟飯份量都唔少,日本米煮得粒粒分明,軟熟又有咬感,鰻魚粒雖然細細粒,但總算啖啖都吃到,口感爽彈,唔係我最唔鍾意淋身個隻。下午茶餐可加12蚊要多碗烏冬,我覺得唔太好食,烏冬質感有點過淋。媽咪最近有少少唔舒服,食過對面海南雞飯個間鋪話佢啲飯超難食,又乾又旱,但佢就對一豊既各類型飯好欣賞,早兩日細佬買左滑蛋鰻魚飯返屋企比媽咪(係特別叫的,餐牌無架),媽咪話好好食,佢食左超過一半有多;今晚細佬買左魚生飯比佢,媽咪食晒,好開心可以搵到間有質素既食店,令到媽咪有胃返胃口,多謝你呀^^希望一豊可以keep住水準啦~
海膽盛丼(北海道、韓國、紫海膽)
鰻魚炒飯(下午茶餐)
希望一豊可以keep住水準啦~
2017-07-27 165 views
放假懶出城,再去呢度tea。上一次放平日,呢度啱啱開,試過都覺得可返兜,男朋友怕熱,話再黎一次。今次叫左餃子烏冬同鰻魚炒飯,仲有冇上鏡小食吉列蠔。餃子炸得香口,皮脆,烏冬質感有咬口,湯底唔太鹹,唔錯唔錯。鰻魚炒飯炒得香,又夠大份,食左半已覺好飽。蠔,唔識對佢評價,因我超鍾意食蠔,只識話好食。今次送罐裝烏龍茶,但點解唔入日本嘢係韓文黎。但我同男朋友唔飲凍飲,問可唔可以換唔凍,職員即刻換,超快手,服務態度好好。呢間嘢食唔錯,真係要搵次食夜晚先。
放假懶出城,再去呢度tea。

今次叫左餃子烏冬同鰻魚炒飯,仲有冇上鏡小食吉列蠔。

餃子炸得香口,皮脆,烏冬質感有咬口,湯底唔太鹹,唔錯唔錯。

鰻魚炒飯炒得香,又夠大份,食左半已覺好飽。

蠔,唔識對佢評價,因我超鍾意食蠔,只識話好食。

呢間嘢食唔錯,真係要搵次食夜晚先。
2017-07-27
$50 (Tea)