2009-02-11 16 views
在港島想食中價日式烤肉,唔易, 最近有朋友話, 米芝連本書入面有個推介,叫桐燒日本燒肉, 係世貿裝修後其中一家新野,前晚去, 我地3個人, 有卡位坐, 坐得幾舒服, 人均消費只係HK$350 左右,就有得食雪花和牛、澳洲牛、美國牛,雪花牛上面d 雪花, ,真係睇得出仲數得出粒粒雪花狀...咁抵, 真係ok. 因為市面上好多日式燒肉真係幾貴架.如果係酒店入面的每人一般都要成千元埋單, 除了烤肉, 佢地的炸物、壽司、刺身都好平好味, 各樣都只係$80左右, 真係ok.不過, d 服務就可以改善下, 落單慢,要嗌先加茶,出面好多日本餐廳的waiter都好好服務,比較下呢方面就差d喇 ..
在港島想食中價日式烤肉,
唔易, 最近有朋友話, 米芝連本書入面有個推介,
叫桐燒日本燒肉, 係世貿裝修後其中一家新野,

前晚去, 我地3個人, 有卡位坐, 坐得幾舒服,
雪花牛上面d 雪花, ,真係睇得出仲數得出粒粒雪花狀...
咁抵, 真係ok. 因為市面上好多日式燒肉真係幾貴架.
如果係酒店入面的每人一般都要成千元埋單,
除了烤肉, 佢地的炸物、壽司刺身都好平好味, 各樣都只係$80左右, 真係ok.
不過, d 服務就可以改善下, 落單慢,要嗌先加茶,
出面好多日本餐廳的waiter都好好服務,
比較下呢方面就差d喇 ..

• 炸蝦
  • 雪花和牛
2008-12-27 21 views
There are many disappointments ever since we made reseravation at Kiriyaki. My husband called and booked a room for people of 10, the staff had called my hubsand over 10 times to re-confirm the table. That's really annoying. If they don't trust us will show up, why can't they ask for deposit? But they didn't ask for deposit, just keep calling each day to confirm the table! We expect the Japanese 和牛 and Aus Wagyu Beef will be tender and no need to chew so hard to swallow. However, they are

We expect the Japanese 和牛 and Aus Wagyu Beef will be tender and no need to chew so hard to swallow. However, they are as HARD as CHEWING GUM and we need to chew for a long time to swallow them. The beef are so "UN", unbelievable bad quality. We have spent almost $6,000 for all the food, the most expensive dishes are the WORST among all as the beef are so " UN" (hard)... anyway, we will NEVER go there again, I think they have used a cheaper kind of beef instead of Japanese 和牛 and Aus Wagyu Beef. The beef texture is even worse than the standard Korean BBQ beef that we ate from other restaurants.

2008-12-15 112 views
八月十四‧晴周六下午,朋友說想吃燒肉,還不容易,就來這裡吃個燒肉午餐。這裡新張不久,早已訂了卡座,空調充足,一點油煙味也沒有的,環境很不錯。跟別的日本料理店一樣,這裡也不是「專門店」,午市也景賣刺身、照燒、烏冬等等的,那我專誠來吃燒肉的,就順理成章的要了餐牌中的兩個「自家燒」定食,俱以澳牛及豚肉做膽,分別只是配雞翼或雞腿肉而已。這裡有生啤,是朝日,沒有工事在身的,當然要喝一喝。冰凍順喉,喝得暢快,只賣48蚊1品脫,不可錯過;爐火開動,我吃燒肉的習慣一向也是「燒燒燒‧吃吃吃」,就是燒定一堆,再和飯吃,而不會邊燒邊吃。定食的牛肉說是「澳洲和牛」,但肉質很一般,雖然也略具紋理,燒得靠生一點也都略韌,燒得熟就絕對變得難咬,絕不鬆化,吃過伊呂波的就知我在說什麼了;反而豚肉就很不錯,有油脂滲在肉內的,燒得焦香,吃起來也鬆化,不錯;雞肉兩款,雞腿肉及已開邊的雞翼,燒起上來也很好吃,將雞皮燒得香脆,而雞肉也很嫩滑,美味;奉上的燒肉醬汁帶甜味,跟雞肉較夾味,吃豚肉或牛肉的話,還是什麼也不用醮最好。周邊的食物也出色,先付是牛膀跟泡菜,而沙律是蘆薈沙律,俱清新不錯。味噌湯材料十足,有不少豆腐卜及海帶在內的,
八月十四‧晴

周六下午,朋友說想吃燒肉,還不容易,就來這裡吃個燒肉午餐。

周邊的食物也出色,先付是牛膀跟泡菜,而沙律是蘆薈沙律,俱清新不錯。味噌湯材料十足,有不少豆腐卜及海帶在內的,湯底還是蜆肉湯底,認真。吃燒肉,除了肉,白米飯也是很重要的一環。這裡的是日本產米,軟熟可口,夾著燒得香噴噴的燒肉來吃,吃完一碗,再添一碗,絕對滿足。再加的白米飯盛惠10蚊一碗,但物有所值。

侍應們服務態度是不錯的,但有時就有點甩漏,如餐牌是擺至我們走也未收回的。

連每人兩杯啤酒,埋單每人二百多。不計啤酒,定食只賣108而已,以地方及食物水準計,值得一吃的,至少朋友是吃的甚滿意,連問下次輪到那間店。

當然陸續有來。
兩個「自家燒」定食
豚肉的品質不錯
絕頂美食~燒肉蓋飯
不錯的爐烤
$210 (Lunch)
  • 「自家燒」定食
昨晚去了吃晚餐。向來愛去金百利商場的德家,這次決定試新店。店員安排我們坐在角落的位置。我們以為會靜一點,豈料原來那是出菜口以及點菜電腦位。我們由於六時許去到,店內人客不多,店員時常聚集在「吹水」,頗為嘈吵。店員以年青男女為主,雖不算是沒禮貌,但總是怪怪的。例如有店員問我們要不要加茶。明明我的茶杯已喝得空空的,為甚麼還要問?到了點菜時候。我們點了兩個「大皿」,但把不同配料放在一大碟。以為是套餐但又不是,因它只有一碟配料,飯、湯甚麼都要另叫,這就很不細心了。餐牌上甚至沒有白飯,只有六、七十元的石頭飯或五、六十元的稻庭烏冬,不是屈你叫貴嘢是甚麼?而且令食客很不方便囉。幸好它的食物質素和分量也不錯。我們叫了一碟雜肉大皿和一碟海鮮大皿。雜肉中雞肉很嫩滑,牛舌也很彈牙。而海鮮方面的蝦和大蜆也很不錯。但上檯時竟然還有些少雪在肉面。而且似乎爐面的鐵架和火隔得太遠,令熱力不夠,很難燒得均勻。若以兩個人 $720 計算(晚餐),這個價錢比德家還要貴。但論細心,德家的店員醒目和有禮得多,套餐也很有心思地設有多種不同食物配搭。食物質素也與這家店差不多。我實在很難想到有任何理由要再光顧這裏。
昨晚去了吃晚餐。向來愛去金百利商場的德家,這次決定試新店。

$360 (Dinner)
2008-08-24 11 views
開業初的食評。世貿翻新後將十二~十四樓劃作F&B,感覺煥然一新,同一樓層分別有韓國料理及日式燒肉。吃完海南雞,就跟同事來試試新店,看著得意裝潢,如同事所言,是一間幾玩life concept的新派燒肉店,景致不如同一層坐擁海景的名家,但都算得上光猛舒適。看看午市餐牌,午市套餐選擇不少,價錢由七十元起跳,吃燒肉自然要自己動手,於是放棄廚部待為炮製的燒肉定食。自選燒肉定食A.B(澳洲和牛、雞翼).C(牛小排、牛舌),午市就只得這檯客,已告知只得四十分鐘時間吃飯,侍應卻要三催四請才走來落單。等了又等追了又追,食物才來,這裡是用媒氣明火爐,抽風做得好,烤起肉來企理亦「夠力」。Set B比C好,自己的澳洲和牛帶著平均的雪花炆理,肉靚自然不須醃,汁是後淋上的,而同事的牛小排,其實是牛仔骨,多年沒吃雪藏的牛仔骨,偏偏在這裡遇上,真的哭笑不得,兩款肉同一問題,就是硬淨得「落地有聲」,解凍處理是多間日式燒肉中做得最差的。事前準備功夫做得不好,肉再靚也是浪費,難以高溫短時間將牛仔骨烤熟,中火烤亦不行,結果不是焦乾就是未熟。西冷比較好一點,慢慢烤也能做到想要的效果,不加汁,直接放到飯上,珍珠米配起牛油吃,是
開業初的食評。

事前準備功夫做得不好,肉再靚也是浪費,難以高溫短時間將牛仔骨烤熟,中火烤亦不行,結果不是焦乾就是未熟。西冷比較好一點,慢慢烤也能做到想要的效果,不加汁,直接放到飯上,珍珠米配起牛油吃,是比較滿足的吃法。

牛舌倒是不錯,是芯位,充滿著油甘香,亦是伴飯的良友。雞翼已去骨,醃得夠味,比起牛仔骨好上百倍,不過燒肉要燒埋雞翼,都算是件奇事。

是日最好是甜品,末茶雪糕,日本貨香濃美味;價錢唔貴坐得倒算舒適,但食物得啖笑,亦不見得店方有落過心機,一百元午餐有九十元交到餐廳裝修費上,不是味兒。
落地有聲牛仔骨
$100 (Lunch)
2008-08-23 1 views
星期四同屋企人行經CWB,是但揀左間餐廳。上到去,見到個女侍應係度玩緊電話,好似見唔到我地咁,我地就話三個唔該,佢就望都冇望我地,再睇下個預約牌,睇下有乜位俾我地,然後就拎起兩份menu,自己行左入去。整個過程,佢都冇講一聲歡迎字句,又冇指示我地入去,我地只好跟住佢行。入到去,只係覺得好黑,佢安排我地坐左係一張長枱既再左手邊﹗而張枱只係得兩支吊燈係中間,光線有限,其實唔係好睇到個爐入面燒緊既野。佢地既上菜速度都算快,好快有得食。我地order左一個和牛石飯、肉拼盤(澳洲和牛、雞肉、日本豚肉、牛舌等)、海鮮拼盤、芝士豚肉同埋一杯冇酒精特飲(個名唔係好記得)。先黎個飯,有專人幫我地撈,再分埋三份。d飯好硬,應該係好似過左少少火,有點兒燶…肉粒過少…肉拼盤內個澳洲和牛同埋牛舌最好食,好滑﹗海鮮拼盤好普通…有兩只大蝦、魷魚等…本人再欣賞個芝士豚肉﹗因為好肥美,同埋個芝士味勁濃﹗最後埋單八百蚊。野食方面其實都算唔錯,本人只係對戈度既服務有少少不滿。比得咁既價錢,係咪應該有返相應既服務呢?其實只係個別員工有問題,食飯當中有個少插曲,就係有個女仔見到我地個爐好大火,走左埋話幫我地教細少少,點知俾佢整
星期四同屋企人行經CWB,是但揀左間餐廳。
上到去,見到個女侍應係度玩緊電話,好似見唔到我地咁,
然後就拎起兩份menu,自己行左入去。

入到去,只係覺得好黑,佢安排我地坐左係一張長枱既再左手邊﹗

佢地既上菜速度都算快,好快有得食。
海鮮拼盤、芝士豚肉同埋一杯冇酒精特飲(個名唔係好記得)。

先黎個飯,有專人幫我地撈,再分埋三份。
d飯好硬,應該係好似過左少少火,有點兒燶…肉粒過少…
肉拼盤內個澳洲和牛同埋牛舌最好食,好滑﹗
海鮮拼盤好普通…有兩只大蝦、魷魚等…
本人再欣賞個芝士豚肉﹗因為好肥美,同埋個芝士味勁濃﹗

最後埋單八百蚊。

野食方面其實都算唔錯,本人只係對戈度既服務有少少不滿。
比得咁既價錢,係咪應該有返相應既服務呢?
其實只係個別員工有問題,食飯當中有個少插曲,
就係有個女仔見到我地個爐好大火,走左埋話幫我地教細少少,點知俾佢整熄左,
期間佢係咁禁個制,有好多Gas由個爐噴上黎…
之後有個應該比較高級既走埋黎,捉住佢隻手喝住佢,
問做乜整熄佢,同埋明知係咁禁個制會有GAS噴打黎會整到客人。
之後個女仔第一句就話冇…竟然話唔係佢整熄,而語氣係唔多好咁反駁…
同埋我地一路食飯,一路有員工係度玩…同埋好大聲咁傾計,
傾個風球打得成就唔駛返工。

我諗唔會有下次幫襯,因為我唔鍾意係呢d咁既環境度食飯﹗不知所謂,唉﹗
2008-07-26 1 views
上星期和薯片小姐去完對面的名家韓國餐廳食 lunch, 環境不錯, 食物質素不俗, 路過呢間桐燒, 個RECEPTION 幾有笑容, 所以約埋可樂小姐 和雪糕先生 今日食 lunch.訂位的時候, 我要求望海景窗果邊, 個waitress好有禮貌咁話 : "桐燒呢邊係望唔到海景, 俾個卡位你啦."可是…一點唔妥之一: 一入門口, 好大陣奶茶味???一點唔妥之二: 成點鍾, 仲有好多位???set lunch選擇好多,有魚生, 壽司, 拉麵、燒烤…, 幾十種, 價錢 大概 一百元上下.我和可樂小姐 叫咗個和牛稻庭烏冬定食 和牛美味,肉質鬆軟,脂肪分佈均匀, 烏冬也很煙韌彈牙, 但湯底咸咗D.薯片小姐叫咗個自家燒定食, 有澳洲和牛, 雞肉, 日本豚肉, 冬菇, 青椒和雜菜, 賣相唔錯, 問佢好唔好食, 佢話 : " 好耐冇去盛八, 可樂小姐, 你未去過, 下次一齊去啦.” 一點唔妥之三: 薯片小姐没有回答我的問題, 即係否定的答案???一點唔妥之四: 雪糕先生食佢最鍾意的魚生飯定食, 喃喃自語: “點解D魚生和飯之間有醬, 奇怪…”???成百蚊嘅午餐, 咖啡D 奶唔係另上, 檸茶
可是…
一點唔妥之一: 一入門口, 好大陣奶茶味???
一點唔妥之二: 成點鍾, 仲有好多位???
我和可樂小姐 叫咗個和牛稻庭烏冬定食
“點解D魚生和飯之間有醬, 奇怪…”???
成百蚊嘅午餐, 咖啡D 奶唔係另上, 檸茶D糖水都係溝咗嘅. 咖啡一到, 薯片小姐即刻呱呱叫 :
“好難飲, … “
一點唔妥之五::敦厚的雪糕先生成餐飯冇講過一句難食, 但望著佢果杯差不多完封不動的咖啡, 我知道呢一餐有負於佢...

和牛稻庭烏冬定食
成點鍾, 仲有好多位?
$105 (Lunch)
2008-07-14 11 views
星期五跟朋友看电話后便来这会合另一位好友共进晚餐!我们都愛吃肉,这儿便很適合,因主要是吃烧肉的!首先每人来了一客前菜, 是辣的萝卜,埋单时发现要收$20!!叫了蘆薈海鮮沙律,很清新,蝦,蜆同菜都好新鮮,跟蘆薈配搭得很好再叫了一個大滿足肉类拼盘,有鹿儿岛和牛, 牛肋骨,牛舌, 豬, 羊同雞, 跟拼盘有另一個沙律,主要是青瓜,西芹同红萝卜。鹿儿岛和牛十级美味,入口即溶,肉質松軟,脂肪分佈均匀!牛舌好香牛肉味,爽口!其他的肉反而很一般,不试也吧!下次黎都係散叫好d~
星期五跟朋友看电話后便来这会合另一位好友共进晚餐!

我们都愛吃肉,这儿便很適合,因主要是吃烧肉的!

其他的肉反而很一般,不试也吧!
下次黎都係散叫好d~

蘆薈海鮮沙律
正大滿足肉类拼盘
正大滿足肉类拼盘
  • 鹿儿岛和牛
2008-07-12 12 views
兩個人, 因為要去食甜品只係叫左一個'滿足'大盛'同埋一個蘆薈海鮮沙律海鮮沙律D菜同埋海鮮都好新鮮除左蝦冇蝦味(而家係街都好少食到有蝦味GE, 而又稍為大隻D GE蝦, 所以算數啦)其他海鮮都算OK最好味係蜆, 甜同似係即開GE新鮮蜆滿足'大盛'有和牛, 牛肋骨,牛舌, 豬, 羊同雞和牛同牛舌都好味和牛好味, 有牛肉脂肪GE甘甜同埋質感都唔錯我覺得好味過跟團去日本,導遊介紹GE所謂神戶牛羊好硬, 豬,雞都好普通我同朋友都認為下次黎都係散叫好d埋單500幾...差唔多啦p.s. 佢地一開始送前菜黎ge時侯冇同我地講話要收$20...因為我同朋友都唔鍾意食青瓜,我又唔鍾意生食紅蘿白如果個日心情差, 真係會投訴lor...
兩個人, 因為要去食甜品
只係叫左一個'滿足'大盛'同埋一個蘆薈海鮮沙律

海鮮沙律D菜同埋海鮮都好新鮮
除左蝦冇蝦味
其他海鮮都算OK
最好味係蜆, 甜同似係即開GE新鮮蜆

滿足'大盛'有和牛, 牛肋骨,牛舌, 豬, 羊同雞

和牛同牛舌都好味
和牛好味, 有牛肉脂肪GE甘甜同埋質感都唔錯
我覺得好味過跟團去日本,導遊介紹GE所謂神戶牛
羊好硬, 豬,雞都好普通
我同朋友都認為下次黎都係散叫好d

埋單500幾...差唔多啦

因為我同朋友都唔鍾意食青瓜,我又唔鍾意生食紅蘿白
如果個日心情差, 真係會投訴lor...

2008-07-10 15 views
說到最近流行的食店,應該是日式的烤肉店,就是一般像是韓國燒烤的料理,不過在香港的話平民化的燒烤不知道為甚麼都會跟任食劃上等號。這些日本燒烤店裝修都會偏向日式一點(廢話),而且食物的選擇也比較多,間中還會有韓國風的小吃例如煎餅,牛肉刺身之類的。香港出名的有盛八,和宴,隨著這個市場越來越大,很多地方也有日式烤肉店,今天要寫的是位於銅鑼灣的桐燒,這家的感覺應該是比較高級的,而且因為新開的關係服務也比較好(吧..)每次的定番,梅酒。$38由於這個是我曾經喝過的品牌(梅乃宿),所以也沒有甚麼特別的地方。吃的東西一般都是牛(原來它是和牛專門店喔!),前菜是牛舌 (<- 完全沒有興趣)主菜方面有:凡立貝,連殼一起放到爐上面燒,我還是喜歡吃生的呢…燒芝士年糕,不過因為太肚餓而沒有燒,直接吃掉了…可是最好吃的就是這個!然後還有肉拼盤,有牛舌,澳洲和牛,日本和牛,牛肋骨肉(最好吃最嫩的部分!),還有雞肉。最後還有很好吃很好吃的柚子雪芭。雖然圖片怎麼看也像是橘子,但是味道非常非常的好,有酸有甜而且很冰凍,吃完熱氣得烤肉還是應該喝酒和吃冰啊~結論,請原諒我是平民,我還是覺得盛八比較好吃,而且款式也比較
說到最近流行的食店,應該是日式的烤肉店,
間中還會有韓國風的小吃例如煎餅,牛肉刺身之類的。

今天要寫的是位於銅鑼灣的桐燒,

每次的定番,梅酒。$38

主菜方面有:
凡立貝,連殼一起放到爐上面燒,我還是喜歡吃生的呢…
燒芝士年糕,不過因為太肚餓而沒有燒,直接吃掉了…
可是最好吃的就是這個!

最後還有很好吃很好吃的柚子雪芭。
雖然圖片怎麼看也像是橘子,但是味道非常非常的好,
有酸有甜而且很冰凍,吃完熱氣得烤肉還是應該喝酒和吃冰啊~

結論,
請原諒我是平民,我還是覺得盛八比較好吃,而且款式也比較多,
也比較便宜。
這餐兩個人吃了600元,雖然不覺不失,但是這個價錢在盛八真的能夠吃到你傻了…
而且說裝修也沒有特別的風景,
甜品也不吸引(沒錯我是很挑剔難服侍的喔~),所以我還是沒有特別推介囉~
梅酒
桌面
凡立貝 $68
肉拼盤
$300 (Dinner)
梅酒
桌面
凡立貝 $68
肉拼盤
餐廳的環境相當不錯,服務態度很好很有禮貌餐廳的燒爐是最新式的底下抽風式,所以完全沒有油煙味,而且燒肉也不會黐底這次吃了午市套餐--照燒牛肉定食$98前菜很好吃,照燒牛肉的牛肉和照燒汁也很好味,伴碟的生菜非常鮮甜爽脆,絕對新鮮,夾著牛肉吃就最好了令人驚喜的是那碗飯用的是正宗日本米,煮得剛剛好,煙UN軟糯.日本米就是特別好吃的,如果像吃某些港式日本料理那樣連米都不對路的話,那不如還是吃中菜的好在所有細微之處都做得很好很認真,這樣算起來價錢也不算貴了,在香港難得找到這樣的日本料理
餐廳的環境相當不錯,服務態度很好很有禮貌

這次吃了午市套餐--照燒牛肉定食$98

$110 (Lunch)
  • 照燒牛肉定食
2008-07-04 4 views
今晚同女朋友去桐燒食佐個total $500的晚餐, 價錢我覺得好正路!!!之前去過"盛8" 同"燒鳥亭", 都好好味, 但今次泥呢間都一定唔比他們差, 反而比盛8好呀!!!佢地用的唔係普通SALT, 係自己磨的晶salt(係日本築地見過, 不過唔知係唔係同一種), 味道fresh,加埋黑招一起燒出泥的味道好日本taste feel!!! 地方大, 坐得好, 招待客人一流!!!!上食物快, clean!!食完哂後佢地仲換杯新的熱茶比我地, 門面做得好好有心!!!
食完哂後佢地仲換杯新的熱茶比我地, 門面做得好好有心!!!
$250 (Dinner)
  • all!!! especially the 立豆beef
  • very good!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2008-06-28 5 views
excellentthere are at least 12 choices for lunch setall are goodfrom 48 - 338fresh meatgood servicenice environmenthigh class restaurent with reasonable pricewill try againlove the wagyu!!! (set lunch : 98 only!!!)
excellent
all are good
from 48 - 338

fresh meat
good service
nice environment

will try again
2008-06-25 3 views
原本想到對面的韓國店吃,但沒有位子,於是就來這裡試試運氣.晚上7.20,空桌還有很多.我們點了一個滿足大拼盤(忘了全名是甚麼),南瓜沙律,日本發菜酸物,豚肉泡菜鍋.最喜歡的是南瓜沙律裡面的南瓜.是沒有完全磨爛的泥狀,很甜(應該沒有放糖吧?).我很喜歡.但那些菜就很一般.日本發菜酸物是我喜歡的前菜類的食物,酸酸的,非常開胃.不過,不是人人都接受得了.豚肉泡菜鍋比較普通,豚肉少,泡菜也不特別入味.而且加了椰菜和金菇,有點奇怪.滿足大拼盤有雞肉,羊肉,兩種牛肉(其中一樣是和牛),牛舌,應該還有豬肉.因為沒有餐牌對照,有些認不出是甚麼肉.羊肉不好吃,很乾的(不是燒過頭的乾),也沒有羊肉鮮味.不過牛肉很不錯.其中一款脂肪比重比較多,很"鬆化".到結帳時才發現那個不太好吃的前菜是要收一人$10的.看餐牌時真的沒留意.如果事先看到應該不會要.總之,食物算是可以,但吃後覺得沒有甚麼特別,應該不會再回來.

$234 (Dinner)
  • 南瓜沙律
2008-05-21 5 views
嗜愛日式燒肉料理既我, 見桐燒開左咪叫埋幾個同事lunch初試小牛.... 因為通常2人晚餐都要食成$800+,試左好食先叫埋老公去食嘛!set lunch選擇都幾多,有魚生飯、sushi 定食、拉麵、燒肉都有,價錢都係幾十到百鬆d不等。我點左自家燒肉的Set C,包括和牛3片、豚肉3片、雞翼3件、南瓜、茄子等.....配飯,湯,前菜&飲品。老實講食物質素真係麻麻, 鮮味不足, 調味不夠, 配汁只有1款.... 想自己調味都難!唯一可取, 服務質素真係唔錯, 地方都見闊落! 坐得幾舒服架!食個燒肉lunch都係$98+10%, ok啦!夜晚可以唔使試lu~

$110 (Lunch)