放工經過入去試下~店員都是日本人~很有置身在日本拉麵店的感覺☺️☺️Menu有湯拉麵及沾麵~湯底是我最愛的豬骨+魚介為基礎🙌🏻🙌🏻 👉🏻 牡蠣山椒辛味噌ラーメン $160冬季限定拉麵🙌🏻以單價來說稍貴,但真的好好味🤤🤤湯底除了豬骨及魚介外還有牡蠣的鮮!很濃郁🥰 加上山椒的麻感很強~很爽😍不會很辣~主力是麻香~牡蠣大隻飽滿,個人很推這碗🤤🤤🤤 👉🏻 櫻海老沾麵 (大) $110麵質比拉麵粗身~口感更煙韌老闆給的櫻花蝦一點都不手軟滿滿一堆泡在沾麵汁內~超香~超鮮🥰🥰 沾著麵條真的一口接一口🥳半熟蛋也很完美這個也很推🙌🏻 👉🏻唐揚炸雞 $30 -新鮮熱辣~外脆內軟嫩😋👉🏻餃子 $40 -底部煎得香脆,肉餡也入味好吃👍🏻 🎈總歸一句: 喜歡魚介湯底的朋友😊真心推來這店~~
放工經過入去試下~
湯底是我最愛的豬骨+魚介為基礎🙌🏻🙌🏻

👉🏻 牡蠣山椒辛味噌ラーメン $160
冬季限定拉麵🙌🏻以單價來說稍貴,但真的好好味🤤🤤
湯底除了豬骨及魚介外還有牡蠣的鮮!
很濃郁🥰 加上山椒的麻感很強~很爽😍
不會很辣~主力是麻香~牡蠣大隻飽滿,個人很推這碗🤤🤤🤤

👉🏻 櫻海老沾麵 (大) $110
這個也很推🙌🏻

👉🏻唐揚炸雞 $30 -新鮮熱辣~外脆內軟嫩😋
👉🏻餃子 $40 -底部煎得香脆,肉餡也入味好吃👍🏻

🎈總歸一句:
喜歡魚介湯底的朋友😊真心推來這店~~
📍黑龍(灣仔)呢間2014年開業·由日本人主理嘅黑龍拉麵,真係夠晒正宗,太好味啦!🍜山椒辛味噌拉麵一上來就可以聞到好香嘅味,湯頭好濃厚,飲咗啖湯真係後勁十足,雖然唔算特別啦,但麻味十足,配上麵一齊食勁有口感。真係好過癮!拉麵吸附湯汁好浓味,搭配叉燒、溏心蛋,真係一碗超滿足嘅拉麵。🐂牛筋BLACK沾麵 $100 (細)我個人最鍾意食沾麵,呢個真係好啱我心水沾麵好有彈性叉燒好大嚿。醬汁好香好濃味,入邊仲有一嚿嚿牛筋,煮得好腍真係好正,配埋一齊食好滿足。🐙章魚燒 $30外皮脆卜卜,內餡章魚粒,好彈牙,配埋燒汁一口一粒,正👍🦑燒魷魚一夜干弧呢個我譽為「送酒第一名」,燒醬汁甜口味,魷魚味好足好香,有咬口唔會硬,食落成個嘴都係鮮味。🍗炸雞非常出色,炸雞好大件,即叫即炸擺咗一陣再食都係熱辣辣而且好脆。外皮好薄但係非常香脆,一啲都唔會油膩,雞肉肉汁爆棚,推薦必嗌!餐廳每月都會有唔同優惠,只要惠顧一碗拉麵同埋追蹤社交平台就可以有期間限定既小食送,今期就係送吉列蝦一隻,快啲去試下啦!♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡🍴餐廳:黑龍 (灣仔)📍地址:灣仔汕頭街29號地舖💸消費:360♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
📍黑龍(灣仔)

🍜山椒辛味噌拉麵
🐂牛筋BLACK沾麵 $100 (細)
🐙章魚燒 $30
外皮脆卜卜,內餡章魚粒,好彈牙,配埋燒汁一口一粒,正👍
🦑燒魷魚一夜干弧
🍗炸雞
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

🍴餐廳:黑龍 (灣仔)
📍地址:灣仔汕頭街29號地舖
💸消費:360

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
2024-11-24 134 views
正宗日本拉麵非「黑龍」莫屬,原來至今已經開咗10年!2014年日本人🇯🇵開業,今日終於嚟朝聖🍜~當晚落住大雨,老闆細心地用英文同我哋講暫時得1個空位!好彩好快就有位👍🏻!而且拉麵店喺用手機QR code落單,所以唔洗擔心只係講これ(This的日文),唔識日文都唔怕🤣!麵度三揀一:可揀「軟」、「基本」、「硬」!店內好貼心更設有熱湯,比大家自行調較湯底濃度👍🏻!🧂🐖🍜沖繩鹽味豚骨拉麵:$90有一塊簿切豚肉,亦配有半隻溏心蛋、蔥花、紅薑絲、荀、白芝麻和酸菜,湯底濃郁,較稠,酸菜可解膩👍🏻。🌶️🍜山椒辛味噌拉麵:$120重口味之選😆,濃烈味噌味和濃厚麻辣口感。(因為我唔太食得辣,只嚐了一條麵🤣亦感興到其麻辣程度🥵)配料亦有一塊豚肉、半隻溏心蛋、蔥花、粟米🌽。🧂🐖胡椒鹽味叉燒:$50因為我哋略嫌拉麵嘅一塊豚肉唔太足夠🤣,所以追加叉燒小食嚟配麵食。叉燒半肥瘦,軟身,亦灑上很多蔥花👍🏻,好吃😋!🐙章魚燒:$30章魚燒味道二揀一:可揀「燒汁」或「鹽味」。章魚燒比較似大阪風味,口感軟嫰,配有木魚絲同紫菜,好吃😋!🍺Whiskey High Ball:$58‼️仲有每月優惠,每人凡惠顧拉麵一碗及Follow黑

🧂🐖🍜沖繩鹽味豚骨拉麵:$90

🌶️🍜山椒辛味噌拉麵:$120

🧂🐖胡椒鹽味叉燒:$50

🐙章魚燒:$30

🍺Whiskey High Ball:$58

‼️仲有每月優惠,每人凡惠顧拉麵一碗及Follow黑龍社交平台,會送小食‼️今個月送一隻吉列蝦🍤😋

總結:店內格局同埋氣氛都令我置身日本🇯🇵。一有新單,老闆同員工會用日文覆單比廚房師傅~所以想感受日本風味🤩嘅就快啲嚟試吓由日本人開咗10年拉麵🍜!If you want to feel the authentic Japanese ambience, be quick to have a bowl of mouth-watering ramen at Kokuryu!!!
2024-11-16
2024-11-23 135 views
同神虎一街之隔仲有間黑龍都係賣牛沾麵既好耐之前去大球場睇亞洲賽之前食過一次就覺得一般正常啦無咩印像但呢幾年耐唔耐都見到有人話灣仔就係食黑龍同神虎既然聽得多又去試左次約左朋友去書展之前就順便食埋個麵先出發星期日大約十二點頭黎到前面都排左六個左右等左十分鐘左右入得入面地方都幾細就係L型bar檯加幾張細檯個位同神虎比就窄好多檯底摸左好耐都搵唔到勾貌似就掛唔到袋不過最特別係檯面有即棄筷子同普通重用筷子可以揀岩晒d防疫L門口有餐牌可以望下入面就QR code落單雖然話係細麵但都有200G大就多100G上次去山口麵商店試過貓飯同叉燒飯都OK今次又想試下叫個牛筋飯share但個賣相就頹頹地就咁白飯同兩舊仔牛筋仲有d牛汁咁樣無咩特別而個麵入面都有牛筋呢個就真係唔需要點炸雞同個飯一樣價上檯果時都好熱咬落去唔鞋不過唔算好多肉汁都唔錯既不過虎神就比較juice我地兩個都係要左black沾200G同300G既分別就係300G係滿好多既而叉燒都係一樣兩個半塊有些少厚度咁有跟原隻蛋都算係個完整既拉麵咁個沾湯同六年前第一次黎食果時就分別好大以前果個係更加似豚骨湯底但而家呢個係更深色更濃厚起埋沙湯入面有牛筋雖然應該唔
同神虎一街之隔仲有間黑龍都係賣牛沾麵既

都唔錯既
不過虎神就比較juice

我地兩個都係要左black沾
200G同300G既分別
牛筋BLACK沾麵(大 300G)
就係300G係滿好多既

更加就唔洗提鬼金棒
呢個麵就真係值得再戰既
2024-07-21
10 Minutes (Dine In)
$135 (Lunch)
炸雞
牛筋BLACK沾麵(小 200G)
牛筋BLACK沾麵(大 300G)
2024-11-23 169 views
今晚去咗灣仔嘅黑龍拉麵,呢間正宗日本拉麵店由2014年開業以嚟就好受歡迎,係日本人主理㗎,食之前已經對佢猛烈期待!😆揀咗人氣之選黑龍豚骨拉麵,湯底用豚骨熬製,味道濃郁,但唔會太鹹,真係perfect!配料豐富,有荀、蔥、洋蔥、紫菜同叉燒,麵質可以自選硬度,我嗰碗掛湯力高,好滿足!有秘製辣椒醬嘅加持,味道真係一絕!🐽仲試咗櫻海老沾麵,呢個超有驚喜,凍麵配搭櫻花蝦湯底,表面鋪滿蝦香撲鼻!麵條粗身煙韌,配料有溏心蛋、辣木耳、酸筍,每一啖都好滋味!🦐當然唔少得試埋其他小食:胡椒鹽味叉燒:肥瘦均勻,厚切但唔乾,juicy到爆!🐖雞皮餃子:香脆不油膩,配檸檬汁食清爽得嚟又特別!🐓章魚燒:外脆內軟,搭埋木魚花,好滿足~🐙炸雞:即叫即炸,外酥內嫩,嚟pic點嘅鹹香好滋味!🍗整體來講,黑龍拉麵真係無得輸,老闆仲識少少廣東話,好親切,幾乎無加一服務費,CP值超高!食完仲想再去試其他菜式!💯

當然唔少得試埋其他小食:
胡椒鹽味叉燒:肥瘦均勻,厚切但唔乾,juicy到爆!🐖
雞皮餃子:香脆不油膩,配檸檬汁食清爽得嚟又特別!🐓
章魚燒:外脆內軟,搭埋木魚花,好滿足~🐙
炸雞:即叫即炸,外酥內嫩,嚟pic點嘅鹹香好滋味!🍗

2024-11-20 161 views
好耐之前食過心心念念!因為這間由日本人開設的正宗拉麵店係我係香港暫時食過最正宗,店員都識講日文同廣東話。自2014年開業以來,這間小店的裝潢和氛圍都讓人有置身日本的感覺,晚市時分人氣爆棚,但等位時間卻意外地短暫。我嘗試了山椒辛味噌拉麵,湯頭濃厚,雖然不算太辣,但後勁十足,麻味十驗,讓我嘴唇震震,十分過癮!另外,辣三枚肉沾麵可選擇熱麵或冷麵,我個人認為熱麵更能吸附湯汁,麵質韌性良好,搭配火炙的叉燒和流心蛋,味道更是惹味。此外,雞皮餃子的皮脆餡鮮,配上店家特調的Whiskey High Ball,飲一啖便有置身日本的感覺。整體而言,這間拉麵店無論在味道還是服務上,都讓我印象深刻。11月更有優惠,Follow 社交平台即送1隻吉列炸蝦,實在值得一試!
2024-11-13
  • 山椒辛味噌拉麵
  • 辣三枚肉沾麵
  • 雞皮餃子
  • 餃子
2024-11-18 290 views
同同事一致想食拉麵 就嚟到黑龍 呢間由日本人開設嘅正宗拉麵店2014年就已經開店今年啱啱十年好彩唔使排好耐就有位未入去已經諗好晒食咩 大家share🦪牡蠣山椒辛味噌拉麵呢個新推出嘅產品 有蠔食仲要辣味湯好吸引 今日涼涼哋 叫一碗保暖🌡😆3隻蠔 隻隻都厚身肥美 個湯底推介俾鍾意嚐辣嘅朋友仔湯底好濃郁 辣中帶麻 鍾意刺激嘅朋友就可以試吓另外本身配咗一大塊腩肉 半肥瘦好正 🐷黑龍豚骨拉麵 相比下呢碗會變咗無咁濃味有2大塊豚肉 另外我哋再加咗配料玉子 紫菜 同辣木耳飽晒🥟餃子一碟5隻 煎得皮脆肉嫩餃子皮夠薄 食落唔會痴口同埋個汁啱啱好好香口
同同事一致想食拉麵 就嚟到黑龍

一碟5隻 煎得皮脆肉嫩
餃子皮夠薄 食落唔會痴口
同埋個汁啱啱好好香口
2024-11-16 255 views
呢間由日本人主理嘅拉麵店,2014 年喺灣仔開到依家,每次經過都見到有人排隊 🙈 一入去,店員就會大叫「いらっしゃいませ」歡迎你!店面唔算大,多數係吧枱位~ 佢哋主打濃湯拉麵同沾麵,每月仲有唔同限定優惠!今次我 Follow 咗佢哋嘅 社交平台,就送雞軟骨餃子一隻,口感香脆 #好食 💥 我同阿姨揀咗招牌黑龍豚骨拉麵 ($90),個湯濃得嚟膠質滿滿 😋 叉燒薄切偏瘦,配料有溏心蛋、筍片、紫菜同埋蔥花,麵條細幼,軟硬可以自己揀,啱晒唔同口味嘅人~ 如果唔想食熱辣辣嘅拉麵,可以試下佢哋嘅期間限定叉燒牛蒡天婦羅涼拌拉麵 ($90)。炸過嘅牛蒡一啲都唔苦澀,叉燒同麵條都比湯麵粗身,叉燒仲要有少少燒香味!佢哋嘅章魚燒 ($30) 外皮脆卜卜,咬落去仲有彈牙嘅章魚粒,有埋少少燒汁更好味 😍~#必嗌!最後,因為天氣實在太熱,我哋仲叫咗個生啤+餃子套餐 ($90)~ 餃子皮煎得香脆,咬落有肉汁,配埋冰凍生啤,爽呀 🍺
雞軟骨餃子
生啤餃子套餐
雞軟骨餃子
生啤餃子套餐
2024-11-14 164 views
位於灣仔既黑龍拉麵係2014年開業,係由日本人開設既正宗拉麵店🍜💫 辣三枚肉沾麵 大$110 細$100揀咗冷沾麵❄️加埋一個熱辣辣嘅湯底🐷簡直係絕配,湯底方面就比較濃味,同埋都有啲辣🌶️重口味同埋鍾意食辣嘅人一定要試下🫶🏻💫 櫻海老沾麵 大$110 細$100同樣地都係揀咗冷沾麵🤗呢個湯底入面有大量嘅櫻花蝦🦐所以蝦鮮味都比較突出🍜覺得太濃郁嘅話可以叫店員幫忙加湯,咁每一啖都會食到熱厚嘅沾麵💫 餃子 $40/5隻食落都比較軟身🥟肉餡飽滿,完完全全係好開胃嘅前菜🥰💫 章魚燒 $30/4粒感覺佢係炸出嚟嘅口感🤣好特別🐙💫 炸雞 $30/2件每件都好大件,食完一件已經超飽🥳放耐咗都保持炸雞外脆內軟嘅口感💫 明太子飯 $30呢個飯食落辣辣地幾惹味👍🏻食落都唔會覺得好飽肚咁🤤🥳 而家follow 社交平台仲贈送吉列蝦一隻🍤
💫 辣三枚肉沾麵 大$110 細$100

💫 櫻海老沾麵 大$110 細$100
💫 餃子 $40/5隻
食落都比較軟身🥟肉餡飽滿,完完全全係好開胃嘅前菜🥰
💫 章魚燒 $30/4粒
感覺佢係炸出嚟嘅口感🤣好特別🐙
💫 炸雞 $30/2件
💫 明太子飯 $30
呢個飯食落辣辣地幾惹味👍🏻食落都唔會覺得好飽肚咁🤤
🥳 而家follow 社交平台仲贈送吉列蝦一隻🍤
係灣仔有好多間主打日本拉麵既鋪頭,但有幾多間係真係由日本人主理架呢?今次介紹既呢間主打由日本人開,拉麵店2014年已經開業,希望可以比香港人食到最正宗既日式拉麵~拉麵店內位置唔算大,夜晚比較多人可能要排隊,不過都唔會話要等好耐🤔餐廳每月都會有唔同既優惠,只要惠顧一碗拉麵同埋追蹤社交平台就可以有期間限定既小食送,例如雞軟骨餃子、一個麵底🤭今期就係送吉列蝦一隻🍤另外老闆好貼心設有鰹魚熱湯,可以自行調較湯既濃度♥️大家食晒成碗拉麵之後可以特登望下個碗既圖案,碗邊有個囍字,唔知老闆既用意係咪想襯番隔離條囍帖街呢🙈—————————————————————————————♦️ 黑龍豚骨拉麵🍜(加紫菜,特別要求:麵質硬,一倍辣):麵質軟硬適中好掛湯,湯底唔算辣下次可以再揀辣啲,配埋秘製辣椒醬夠晒惹味🤭湯比較濃質感較稠,豚肉好腍身而且肥瘦適中夠晒大塊👍🏻♦️ 白雞鹽味拉麵🍜(特別要求:走筍、唐辛子絲):湯底唔會好鹹但有濃郁雞味 ,拉麵同湯底好夾,而且湯底唔算好漏~雞叉燒一啲都唔諧好易咬開,有種入口即溶感覺,你會想食多幾舊🙈啲湯滲晒入雞叉燒兩者味道好夾👍🏻另外仲有隻糖心蛋,蛋白好嫩滑而蛋黃亦做到流心效果🥚♦️

—————————————————————————————

♦️ 燒魷魚一夜干🦑:燒醬汁甜甜地,魷魚勁香有咬口但唔算好韌仲帶有鮮味
♦️ 炸雞🐓:即叫即炸,雞件好大件,外皮炸得好味而且超薄,一啲都唔厚粉,雞肉夠晒肉汁亦唔會覺得好油膩,絕對推薦🥰
♦️枝豆🫛:味道正常,表面有撒鹽,份量都幾多🤭
♦️Whiskey High Ball🍺:夠晒冰涼,飲落去一啲酒精味都冇岩晒女士們飲,有淡淡既威士忌味道又唔會苦,同拉麵都幾夾可以解除拉麵湯底較濃既口感😌

評分🖍️(滿分為5個🌕)
抵食指數:🌕🌕🌕🌕🌑
服務質素:🌕🌕🌕🌕🌕
環境:🌕🌕🌕🌕🌕
味道:🌕🌕🌕🌕🌑

📍 黑龍 (灣仔)
灣仔汕頭街29號地舖
2024-11-12 279 views
必食TOP.1招牌黑龍豚骨拉麵,湯底質感非常濃厚,係自家熬製湯底,香濃美味,識落好好味。另外,亦有沾麵,分兩個 size ,溏心蛋有醬油香,而麵質煙韌,吸收晒湯底嘅精華,無論沾麵定拉麵都一樣咁好食。日式叉燒飯,日本米,粒粒香,日式叉燒好入味,好有日本嘅風味。另外,小食性價比高,餃子煎到好多脆,章魚燒配上燒汁,外脆內軟,真係好似係日本食嘅味道。店家最近推出咗優惠,凡惠顧一碗拉麵,再follow店家社交平台即送餃子2隻

即送餃子2隻
沾麵
日式叉燒飯
餃子
招牌黑龍豚骨拉麵
Other Info. : 必食TOP.1招牌黑龍豚骨拉麵,湯底質感非常濃厚,係自家熬製湯底,香濃美味,識落好好味。 另外,亦有沾麵,分兩個 size ,溏心蛋有醬油香,而麵質煙韌,吸收晒湯底嘅精華,無論沾麵定拉麵都一樣咁好食。 日式叉燒飯,日本米,粒粒香,日式叉燒好入味,好有日本嘅風味。 另外,小食性價比高,餃子煎到好多脆,章魚燒配上燒汁,外脆內軟,真係好似係日本食嘅味道。 店家最近推出咗優惠,凡惠顧一碗拉麵,再follow店家社交平台 即送餃子2隻
2024-11-06
沾麵
日式叉燒飯
餃子
招牌黑龍豚骨拉麵
2024-11-10 175 views
❤️黑龍豚骨拉麵 薄薄的豚肉片配大量紫菜和荀同吃,十分豐富~❤️牛筋BLACK拉麵  牛筋軟腍易咬,滿滿骨膠原~還有大大嚿牛肉👍🏻。湯底還有洋蔥粒,令麵吃起來十分香口。❤️黑龍叉燒飯(小) 未食先被一分為二的溏心蛋呈流心狀的蛋黃吸引住了😍。還有木耳、蔥和荀片。叉燒份量足,蓋過飯面。❤️玉子和辣木耳裝埋一碟辣木耳爽脆,有少許辣,刺激味蕾,令我胃口大開🤤!❤️餃子 皮薄餡靚,點埋醋食更滋味~😋❤️雞皮餃子和章魚燒也是裝埋一碟—雞皮餃子炸皮炸得夠香口,外脆內軟。唧埋檸檬角解油膩👍🏻。—章魚燒加上甜甜的燒汁,十分滋味~😋 章魚燒內粒粒章魚粒,口感十足~惠顧拉麵一碗及追蹤餐廳即可享免費炸蝦1隻。我當然唔執輸即刻follow啦~炸蝦🍤香脆可口~👏🏻
❤️黑龍豚骨拉麵
薄薄的豚肉片配大量紫菜和荀同吃,十分豐富~

❤️牛筋BLACK拉麵

❤️黑龍叉燒飯(小)

❤️玉子和辣木耳裝埋一碟
辣木耳爽脆,有少許辣,刺激味蕾,令我胃口大開🤤!

❤️餃子
皮薄餡靚,點埋醋食更滋味~😋

❤️雞皮餃子和章魚燒也是裝埋一碟

—雞皮餃子炸皮炸得夠香口,外脆內軟。唧埋檸檬角解油膩👍🏻。

👏🏻
2024-11-09 179 views
估唔到喺灣仔可以搵到依間隱世高質拉麵地方唔算大 除咗吧枱 仲有一兩張二人枱由日本人喺2014年開一聽到日文 就好似置身🇯🇵咁😍 好有feel~日本人整齊到…..😂👍🏻⭕️ 牛筋BLACK拉麵 似乎係餐廳招牌 好多人都叫牛筋好~好~味 一入口就溶左湯底比起櫻海老果款冇咁濃但一樣咁出色 拉麵🍜好掛湯⭕️ 櫻海老沾麵個湯底勁香櫻花蝦味 🌸有誠意揀左凍麵 湯底好濃郁塊叉燒一啲都唔鞋口 好軟熟流心蛋💯⭕️ 章魚燒細細粒 一啖一粒唔會食飽晒個胃醬汁好到位👍🏻好傳統丸子粒粒做到外脆內軟經過灣仔一定要試✅
估唔到喺灣仔可以搵到依間隱世高質拉麵
地方唔算大 除咗吧枱 仲有一兩張二人枱
由日本人喺2014年開
一聽到日文 就好似置身🇯🇵咁😍 好有feel~
日本人整齊到…..😂👍🏻

經過灣仔一定要試✅
  • 牛筋Black拉麵
  • 櫻海老沾麵
2024-11-07 166 views
有國內同事來港旅遊,佢好鍾意食日本拉麵,我帶咗佢去灣仔食,黑龍拉麵係正宗日本人主理嘅拉麵,除咗味道正宗,餐廳內嘅裝潢都好有日本拉麵店風格。白雞鹽味拉麵+玉子和叉燒:用雞肉做成雞卷再切片,肉質鮮嫩,冇骨啖啖肉,湯底濃郁鮮甜,口感順口,玉子生熟程度啱啱好,做到流心兼滑溜,加追叉燒,肉質一樣鮮嫩,整體口感和味道都非常豐富。黑龍豚骨拉麵+玉子:半肥瘦叉燒滷到好軟淋入味,湯底味道夠濃,濃而不膩,拉麵掛湯力強,入口鮮味兼彈牙。配料還有筍片、紫菜絲增加左口感。SUNTORY 生啤+餃子:餃子煎得好香脆,餡料有肉汁,配搭生啤一流!雞皮餃子、章魚燒配燒汁:即叫即做,熱辣辣香噴噴,香脆可口。

雞皮餃子、章魚燒配燒汁:即叫即做,熱辣辣香噴噴,香脆可口。
2024-11-04 286 views
黑龍拉麵這家位於香港灣仔的正宗拉麵店給人一種置身日本的感覺,從濃郁的湯頭到彈牙的麵條,每一樣都散發出濃烈的日式風味。他們的牛筋BLACK拉麵帶有濃郁的牛筋風味,湯頭醇厚濃郁,絕對是一碗讓人欲罷不能的美味。而黑龍豚骨拉麵則展現了豚骨湯底的深厚香氣,配上入口即化的豚肉,讓人彷彿置身於日本的拉麵小店中。除了拉麵,這裡的餃子外脆內嫩,每一口都散發出鮮美的香氣,令人驚艷。叉燒則是肉質鮮嫩多汁,配上店家特製的醬汁,簡直是完美的組合。值得一提的是,這家店是由日本人在香港開設的,保留了傳統日式拉麵的製作秘訣,讓顧客能夠品嚐到正宗的日式拉麵風味。只要係社交平台 FOLLOW ,每月都有限定優惠!今次我就贈送左1客雞軟骨。
黑龍拉麵