之前嚟銅鑼灣係附近食糖水嘅時候 見到隔離呢間“九鬼居酒屋”夜晚都幾多人應該唔錯 呢晚終於嚟到試下🤤日本武士風裝潢 大大個霓虹燈招牌 有少量吧枱位 每張椅背都披上“武士斗篷”😎店員好細心咁為我哋介紹餐牌 仲有黑牌上嘅推介款式 生蠔壽司刺身串燒炸物應有盡有😆 🍣海膽拖羅蓉卷 💰238一份有四件 每件都鋪滿海膽 仲有小花作點綴 拖羅蓉入口即溶 味道新鮮🤤🤤 🦀甲羅燒 💰88甫上枱已經聞到超香嘅蟹味☺️蟹殼上滿滿嘅蟹膏 仲有隻蛋黃 配有壽司海苔&飯 可以自己包成四小份嘅蟹膏壽司 又可以直接用小餐匙食用 味道咸咸哋十分香濃😋 🐷蘭王黑豚串 💰78黑豚肉唔止豚肉咁簡單 一串圓碌碌咁 其實係豚肉包溏心蛋 切開見到隻蛋好流心 配黑豚肉食兩者味道都唔會被掩蓋 豚肉都好香😊 🥚蘭王玉子燒 💰58平時都鍾意食玉子燒 見呢到都係其中一款推介 果然冇令人失望 味道香甜 口感濕度硬度適中👍🏻 🐚牛油焗蜆 💰98錫紙鋪底嘅焗蜆 超香牛油味 蜆肉都幾大隻而且鮮甜 配上牛油洋蔥煮成嘅汁 好天然嘅甜味😉🔔另設加一

🍣海膽拖羅蓉卷 💰238

Dinner
蘭王玉子燒
牛油焗蜆
2022-08-18 42 views
夏日炎炎個人無咩胃口,晏就想食清D食日本野就最岩喇耀華街呢間細鋪仔,裝飾好別緻,好多和風擺設,連筷子🥢托都系可愛貓貓呢午市套餐包沙律同味噌湯生薑豚肉定食$78豚肉定食薑汁落得幾重,鐘意薑汁的朋友應該幾鐘意豚肉真心多,撈飯汁幾爽特上壽司配湯烏冬$168特上壽司八盛,價錢雖然唔算平,但系物超所值,包左好多平時出面少見的刺身壽司估唔到會有真鯛,魚脂十分甘香,壽司飯細細舊正宗日式食法甜薯$28無諗過甜薯都可以咁好食,燒完逼左D蜜汁出黎,好甜好清新
夏日炎炎個人無咩胃口,晏就想食清D食日本野就最岩喇

午市套餐包沙律同味噌湯
生薑豚肉定食$78
豚肉定食薑汁落得幾重,鐘意薑汁的朋友應該幾鐘意
豚肉真心多,撈飯汁幾爽

特上壽司配湯烏冬$168
估唔到會有真鯛,魚脂十分甘香,壽司飯細細舊正宗日式食法

甜薯$28
無諗過甜薯都可以咁好食,燒完逼左D蜜汁出黎,好甜好清新

銅鑼灣行完街,見到呢間居酒屋好吸引餐廳裝潢充滿日式風味,Lunch Set款式好正除咗有丼飯之外,仲有壽司.刺身定食✨沙律.麵豉湯跟餐嘅前菜 好味又精緻✨日式豆腐滑嘟嘟嘅豆腐,加入麻醬令味道更香仲有唔同款式嘅乾果✨特上壽司八貫8款唔同款式壽司特別喜歡帶子.目鯛魚,好鮮甜壽司飯都是日本珍珠米跟餐仲有烏東,加入魚湯底,份外鮮甜。✨ 生酮餐定食 <五款串燒>豬肉.牛舌.雞心.雞腎.翠玉瓜.甜蕃薯牛舌好正,大大粒好juicy雞心爽口串燒必食翠玉瓜,燒完唔乾身.仲好多汁下次晚市時段再嚟,試下其他菜式,仲可以飲下sake

銅鑼灣行完街,見到呢間居酒屋好吸引

餐廳裝潢充滿日式風味,
Lunch Set款式好正

除咗有丼飯之外,仲有壽司刺身定食

✨沙律.麵豉湯
跟餐嘅前菜 好味又精緻

✨日式豆腐
滑嘟嘟嘅豆腐,加入麻醬令味道更香

仲有唔同款式嘅乾果

✨特上壽司八貫

8款唔同款式壽司

特別喜歡帶子.目鯛魚,好鮮甜

壽司飯都是日本珍珠米
跟餐仲有烏東,加入魚湯底,份外鮮甜。

✨ 生酮餐定食 <五款串燒>

豬肉.牛舌.雞心.雞腎.翠玉瓜.甜蕃薯
牛舌好正,大大粒好juicy
雞心爽口

串燒必食翠玉瓜,燒完唔乾身.仲好多汁

下次晚市時段再嚟,試下其他菜式,仲可以飲下sake

2022-08-17
Type of Meal
Lunch
2022-08-16 34 views
無錯今次又係居酒屋😎上個星期五放工同朋友去左銅鑼灣搵食😋見到呢間居酒屋剌身壽司串燒炸物咩都有得食😃所以就試下:🍴香蔥拖羅蓉小卷🍣 $88拖羅蓉份量好多而且新鮮💕口感好綿滑食落淡淡魚油香🐟食落好滿足😍🍴甲羅燒🦀 $88必點⭐️蟹蓋裝住勁量既蟹膏同蟹肉😏一羹飯一羹蟹肉再用紫菜包住就係飯團啦🍙蟹膏撈左生蛋黃之後增添鮮味😄食唔停口!🍴自家製免治雞肉棒🍗 $68串燒中最中意就係食呢個🤪將雞軟骨同雞肉混合真係提升成個質感😳配上特調既鰻魚醬汁同埋生雞蛋🥚令整體口感更加嫩滑😍不過個醬汁略為鹹左少少🤏有改善空間🤓🍴大蔥雞🐔 $48雞肉好嫩滑而且好juicy😝雞味好濃🤭配上醬燒過既大葱😎令口感更清新之餘又多一點層次感😌有驚喜!🍴厚切牛舌👅 $68牛舌厚切得來燒得岩岩好😆唔會好韌😏食落有濃郁牛味又充滿油香!口感鮮嫩爽口😗唔使調味已經好正👍🏻🍴唐揚一口雞🐔 $68呢個就係正常發揮🤣脆漿唔會好厚😌雞肉依然嫩滑多汁😳食落又唔覺得特別油膩😏係唔錯既佐酒小吃🍻整體來講,食物質素不錯👌餐牌選擇非常多🍙🍤🍡服務態度好好👍知道我係第一次來會逐一介紹有啲咩係必食☺️上菜速度夠快! 唔洗諗啦今個Happy Friday一於同朋友來

🍴香蔥拖羅蓉小卷🍣 $88

🍴甲羅燒🦀 $88

🍴自家製免治雞肉棒🍗 $68

🍴大蔥雞🐔 $48

🍴厚切牛舌👅 $68

🍴唐揚一口雞🐔 $68

整體來講,食物質素不錯👌餐牌選擇非常多🍙🍤🍡服務態度好好👍知道我係第一次來會逐一介紹有啲咩係必食☺️上菜速度夠快! 唔洗諗啦今個Happy Friday一於同朋友來飲返杯🍶食完仲可以去隔離食埋甜姨姨先走😂
2022-08-11
$250 (Dinner)
  • 甲羅燒
  • 大蔥雞
2022-08-12 38 views
超正嘅拖羅用配蘭王蛋丼($138)淨係個賣相都贏曬🤤肥美香滑嘅拖羅同蛋香味重嘅雞蛋都不特止,個底仲要係調過味嘅香菇飯,誠意滿滿。不過我就比較鍾意分開蛋黃同拖羅蓉食😛另外甲羅燒($88)亦係必叫之選!麵豉醬汁加埋好多蟹肉製成,附上一小份白飯同紫菜,自製蟹肉飯團超正😇特上壽司8貫($168)重點連埋魚湯烏冬,八件都係唔同款式,上菜嘅時候仲會逐一介紹好貼心,而且夠晒飽肚啊🥰餐廳服務好唔錯,而且氣氛好好,推介大家嚟試吓午市夠哂抵食~
2022-08-12
2022-08-11 27 views
特上刺身定食$198日式和牛烏冬配太卷定食$158好味指數:😋😋😋😋抵食指數:💲💲💲💲💲環境舒適:😌😌😌😌環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹服務質素:💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️推介原因:朋友在銅鑼灣工作,想跟她吃午飯,便走到銅鑼灣試一間以武士做主題的居酒屋🏮。午市有套餐,價錢不太貴,最貴的都只是$200左右。跟朋友各點了一份套餐。每份套餐都有包日式胡麻醬蕃茄沙律🥗和麵豉湯。喜歡麵豉湯不太咸。特上刺身定食有6款刺身,包括目鯛魚、帆立貝、玉子、油甘魚、吞拿魚、三文魚。厚切的刺身好新鮮,吃得出是上乘刺身,而不是廉價貨。尤其喜歡那件肥美三文魚及那大大件的帆立貝。日式和牛烏冬的牛肉夠腍,吸盡湯汁。烏冬湯底魚味極濃郁。烏冬夠彈牙,不是那種港式腍腍的烏冬。玉子太卷內卷著玉子、蟹柳、青瓜等。特別之處是那些飯不是普通白飯,而是混了點醬汁。好喜歡餐廳門口位的壁畫,打咭一流。貓貓筷子🥢座可愛度滿分💯。另要讚一下侍應的服務態度。朋友比我早到,當朋友知道我差不多到達餐廳時,要求侍應準備多一杯茶給我。但侍應竟跟她說怕會凍,還是待我到達才送上茶會較好,超細心呀!另外,當送上刺身時,會逐一介紹刺身。又會主動為我們添加
日式和牛烏冬配太卷定食
好味指數:😋😋😋😋
抵食指數:💲💲💲💲💲
環境舒適:😌😌😌😌
環境衛生:🧹🧹🧹🧹🧹
推介原因:

日式和牛烏冬
玉子太卷

另要讚一下侍應的服務態度。朋友比我早到,當朋友知道我差不多到達餐廳時,要求侍應準備多一杯茶給我。但侍應竟跟她說怕會凍,還是待我到達才送上茶會較好,超細心呀!另外,當送上刺身時,會逐一介紹刺身。又會主動為我們添加熱茶,真的值得一讚👍🏻
最後要提的就是餐廳有供應生酮食物,這是在其他餐廳比較少見。下次會選擇晚飯時間去試試他們的串燒。
日式和牛烏冬
玉子太卷
2022-08-08 30 views
♡九鬼居酒屋好少係lunch time去居酒屋食野,今日心血來潮黎到銅鑼灣呢間九鬼居酒屋到試下佢地呢度既lunch set😆估唔到又俾我想像中多選擇,我地就一人叫左一set喇~♥︎五款串燒定食($178)即叫即燒,需然要等既時間長一啲,但係就可以確保食到熱辣辣既串燒~佢地既串燒款式日日都唔同,可以落單前問下今日既串燒係食咩😋特別鍾意佢地既雞翼燒到個皮夠乾身有少少脆,口感一流!♥︎安格斯牛小排定食($158)用左好香甜既燒汁,令到個牛小排味道更好,而且佢肥瘦適中均勻,咬落去一啲都唔覺韌,薄薄一片片切好哂好易入口😜💰人均消費:約$200📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號鋪
♡九鬼居酒屋

♥︎五款串燒定食($178)

♥︎安格斯牛小排定食($158)

💰人均消費:約$200
📍銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號鋪
2022-08-02 54 views
這次在附近忙完趕上last order就任意點了一堆🤤甲羅燒就當然好吃啦🥰自家製免治雞肉棒也很出色😋拖羅入口即化超新鮮超鮮甜又厚切🥰🦀也很鮮甜🥰還有我最愛的燒牛舌💯這樣厚切燒真的是第一次吃到 但真的好好吃👍🏻燒🦑跟清酒煮蜆也很不錯😋P.S. 這裡的🍶也很不錯的~
P.S. 這裡的🍶也很不錯的~
  • 甲羅燒
  • 牛舌芯
武士牆畫、日本酒、日本卡通、貓貓筷子托,一入去已經好有日本感覺🎌星期日下午好彩仲有丼飯同定食 lunch set(包前菜同味噌湯)前菜沙律竟然有埋刺身粒,真係估唔到咁豐富!味噌湯唔會太咸,不過不失甲羅燒🤌🏻滿滿嘅蟹膏🦀雖然第一眼望落去有啲似泥漿🤣但加咗蟹肉 mix埋半生熟蛋黃真係好好食,加上紫菜同飯包住一齊食好,真係好「蟹」!😎推介北海丼🤌🏻刺身丼好足料,好多刺身而且新鮮,入面有三文魚、油甘魚、蜜甘真鯛、蟹肉等等,刺身最緊要鮮甜佢做得到,另外飯底用咗平時不一樣嘅白色醋飯,而係加咗紅醋煮嘅米黃色飯,就咁食飯都正👍🏻特上壽司定食八質 配湯烏冬🤌🏻每日精選壽司都唔同,而呢日有玉子、蜜柑真鯛、池魚王、飛魚、左口魚、三文魚腩等,大家落單前可以詢問店員當日款色,每個都鮮甜新鮮無腥味,百幾蚊嘅價錢喺銅鑼灣食到幾款特別刺身真係好滿足。最後個湯烏冬用鰹魚煲,有好濃魚味,而鳥冬煙韌不錯整體性價比高,環境舒適,店員樂意親身介紹每款不同壽司刺身👍🏻🚩九鬼居酒屋銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖#addifoodie #addifoodie銅鑼灣#foodie #hongkongfood #drawing

星期日下午好彩仲有丼飯同定食 lunch set
(包前菜同味噌湯)

前菜沙律竟然有埋刺身粒,真係估唔到咁豐富!
味噌湯唔會太咸,不過不失

甲羅燒🤌🏻

北海丼🤌🏻

特上壽司定食八質 配湯烏冬🤌🏻
最後個湯烏冬用鰹魚煲,有好濃魚味,而鳥冬煙韌不錯

🚩九鬼居酒屋
銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖

#addifoodie #addifoodie銅鑼灣
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫
2022-07-10
2022-07-18 35 views
 以日本武士做主題的居酒屋裝修特色除左有武士壁畫仲有招牌霓虹燈呢間居酒屋happy hour package有free flow 啤酒 sake 梅酒 燒灼 whiskey等等 岩曬一班愛酒人士甲羅燒 $88滿滿嘅蟹膏配上紫菜同白飯入口係絕配蟹膏足料蟹膏唔腥 有小小過咸 配多小小飯就balance反串燒方面都吾錯廣島蠔 $48燒完既廣島蠔香氣逼人但放耐左小小 稍微有dd腥 要趁熱食啊燒牛舌 $68燒牛舌好好食牛舌嘅肉質嫩滑爽口 厚切增添到牛舌口感焦糖蘋果鵝肝 $128個底整成平時甜品tart 底甘好特別上面放左鵝肝&肉桂味蘋果粒粒 配上生菜一齊食鵝肝唔腥但未完全到入口即溶既狀態如果有小小醬汁會更好更容易入口燒飯糰 $28飯團燒至微焦,香脆可以一試
 岩曬一班愛酒人士

燒飯糰 $28
飯團燒至微焦,香脆
可以一試
2022-07-05
九鬼居酒屋 (銅鑼灣)同朋友去左銅鑼灣行街睇戲😚😚經過就試下呢間裝修好靚既居酒屋,環境都幾舒服❤️北海丼🍱 $168有蟹柳,玉子燒,三文魚、油甘魚、三文魚籽、吞拿魚、等等魚生🥰超新鮮,又鮮甜,個日本米好特別,飯質唔錯,同埋好重醋味,配搭魚生食好正😝推薦推薦!特上壽司八貫(配湯烏冬)🍜 $168烏冬彈牙,麵質好好,表面有蔥花,個湯都幾好飲,濃郁味道佳🥰❤️壽司有吞拿、油甘,三文、池魚、連子、玉子燒、蟹籽,拖羅🥰超多款式,物超所值,又係鮮甜美味,配烏冬好正❤️定食包前菜、味增湯🥘前菜:薯仔🥔沙律,美味😍😍味增湯有好多柴菜❤️❤️柚子蜜 $28 🍯柚子蜜好濃郁,好飲☺️同朋友下次可以夜晚嚟食下野飲下酒,傾下計都好唔錯🥰大家可以嚟試試❤️地址:銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖整體評分:5/5味道:5/5環境:5/5抵食:4/5
九鬼居酒屋 (銅鑼灣)

北海丼🍱 $168

特上壽司八貫(配湯烏冬)🍜 $168

定食包前菜、味增湯🥘
前菜:薯仔🥔沙律,美味😍😍
味增湯有好多柴菜❤️❤️

柚子蜜 $28 🍯
柚子蜜好濃郁,好飲☺️

地址:銅鑼灣耀華街21號華耀商業大廈地下7號舖

整體評分:5/5
味道:5/5
環境:5/5
抵食:4/5
呢間係銅鑼灣嘅九鬼居酒屋裝修好有心思♥️武士牆畫同霓紅燈都好靚 入面仲放咗好多酒同卡通例如超人同傻鴨 連筷子托都好得意係貓貓🐱!好有日本嘅感覺🇯🇵~~ʕ •ᴥ•ʔ食材新鮮而且啲嘢食好食😋我哋星期日下午去都有丼飯同定食set可以叫😽包埋前菜同味噌湯 我個人覺得港島區嚟講呢個價錢真係好抵食 最估唔到嘅係佢前菜沙律既竟然有埋刺身粒粒 仲要都係新鮮嘅😻!而且味噌湯都唔錯唔會太咸~✻ 特上壽司定食八質 配湯烏冬($168〉佢每日提供嘅壽司都唔同 我嗰日有三文魚腩 玉子 蜜柑真鯛 池魚王 飛魚 左口魚等等 (唔記得其他叫咩名🤣)每款都好鮮甜新鮮 估唔到呢個價錢都可以食到蜜柑真鯛同池魚王🥰 特別想讚下池魚王超好食!炙燒左口魚都好正(*¯︶¯*)~~ 另外個湯烏冬都好有心思 佢係鰹魚湯底好濃魚味 烏冬煙韌煙韌🫶🏻✻ 甲羅燒 ($88)滿滿滿滿滿滿嘅蟹膏🦀 蟹膏上面加咗啲蟹肉 mix埋半生熟蛋黃再用紫菜同飯包住一齊食好match🧡大大大滿足!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 我自己好中意食 超推介👍🏻✻ 北海丼 ($158)刺身丼好足料有好多刺身😍有三文魚 油甘魚 蜜甘真鯛 蟹肉絲 三文魚籽等等 全部刺身都好鮮甜而且好厚身
呢間係銅鑼灣嘅九鬼居酒屋裝修好有心思♥️
食材新鮮而且啲嘢食好食😋

我哋星期日下午去都有丼飯同定食set可以叫😽
包埋前菜同味噌湯
我個人覺得港島區嚟講呢個價錢真係好抵食
最估唔到嘅係佢前菜沙律既竟然有埋刺身粒粒
仲要都係新鮮嘅😻!
而且味噌湯都唔錯唔會太咸~

✻ 特上壽司定食八質 配湯烏冬($168〉
佢每日提供嘅壽司都唔同 我嗰日有三文魚腩
玉子 蜜柑真鯛 池魚王 飛魚 左口魚等等
(唔記得其他叫咩名🤣)每款都好鮮甜新鮮
估唔到呢個價錢都可以食到蜜柑真鯛同池魚王🥰
佢係鰹魚湯底好濃魚味 烏冬煙韌煙韌🫶🏻

✻ 甲羅燒 ($88)
滿滿滿滿滿滿嘅蟹膏🦀
蟹膏上面加咗啲蟹肉 mix埋半生熟蛋黃
再用紫菜同飯包住一齊食好match🧡
大大大滿足!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
我自己好中意食 超推介👍🏻
甲羅燒

✻ 北海丼 ($158)
刺身丼好足料有好多刺身😍
有三文魚 油甘魚 蜜甘真鯛 蟹肉絲 三文魚籽等等
全部刺身都好鮮甜而且好厚身!!
要特別讚下佢嘅飯唔同平時一般嘅白色醋飯
佢加咗啲紅醋煮好好味😋加分加分

甲羅燒
近排返工真係好攰, 假期真係要食返餐好嘅慰勞自己😮‍💨見到呢間餐廳個menu好吸引, 咁多好評, 食材又咁好高級, 有和牛又有蘭王蛋🫣! 真係要去試試😌蘭王蛋安格斯牛小排丼, 蘭王蛋真係望落都唔同d, 望落去同一般蛋有分別, 香濃蛋味, 撈飯食一流🤩 配埋安格斯牛小排, 煮得tender好食!和牛牛肉烏冬配太卷定食, 係饅魚太卷配和牛烏冬, 太卷有6舊, 因為包咗青瓜, 所以食落爽口. 另外和牛烏冬用咗魚湯做底, 如果唔太鍾意食魚嘅, 建議選蘭王蛋安格斯牛小排丼👌🏻 和牛入口即融, 都幾好食.另外佢嘅set lunch都包咗沙律同味噌湯. 都幾大方咁喺沙律加咗魚生, 唔係淨係食菜😂 整體都幾好食!

如果每個人心裡面都有一隻鬼,我相信我至少有兩隻,一隻餓鬼一隻酒鬼。好簡單,我解釋一下,我每次食飯,我一定係狼吞虎嚥,拿呢d咪餓鬼投胎囉。又舉例一下,去得居酒屋,你唔飲返枝清酒又枉為人,唔通就係酒鬼作祟?👇📌串 燒 -▪️ 雞 皮 - $28 ▪️ 雞 翼 - $48▫️ 黎呢到第一件事一定嗌串燒,第一個必食「雞皮」,唔係每一間居酒屋都做得高質,但呢到燒既雞皮極之脆口,食到少少鹽調味,但味道已經夠哂;而「雞翼」無多餘油脂,燒得夠乾身,肉質又夠嫩滑,食得出師傅功架所在。▪️ 山 芋 - $28▪️ 大 蔥 雞 - $48▫️ 第二樣幾有特色既「山芋」入口味道濃厚,外層帶焦香,質感食落幾腍身,我幾鍾意;「大蔥雞」用左新鮮雞腿肉,所以口感相當嫩滑,加埋大蔥非常香口又有驚喜,抵讚!▪️ 甲 羅 燒 - $88 ▪️ 魔 鬼 魚 翅 - $88▫️ 哇呢個「甲羅燒」一定要推介,蟹蓋上面放滿蟹膏、蟹肉加埋鵪鶉蛋再撈埋一齊,食落甘香鮮甜,配搭紫菜同埋日本飯,口感相當豐富;另一必食佐酒小食「魔鬼魚翅」燒到外層淡淡焦香,口感煙韌,一啖一件認真過足口癮。📌2小時限時內·無限添飲 - ▪️ 清 酒 之 旅 - $288/位▫️ 有
如果每個人心裡面都有一隻鬼,我相信我至少有兩隻,

一隻餓鬼一隻酒鬼。好簡單,我解釋一下,我每次食飯,

我一定係狼吞虎嚥,拿呢d咪餓鬼投胎囉。又舉例一下,

去得居酒屋,你唔飲返枝清酒又枉為人,唔通就係酒鬼作祟?👇

📌串 燒 -
▪️ 雞 皮 - $28

▪️ 雞 翼 - $48
雞翼

▫️ 黎呢到第一件事一定嗌串燒,第一個必食「雞皮」,
唔係每一間居酒屋都做得高質,但呢到燒既雞皮極之脆口,
雞皮

食到少少鹽調味,但味道已經夠哂;而「雞翼」無多餘油脂,
燒得夠乾身,肉質又夠嫩滑,食得出師傅功架所在。

▪️ 山 芋 - $28

▪️ 大 蔥 雞 - $48
大蔥雞

▫️ 第二樣幾有特色既「山芋」入口味道濃厚,
外層帶焦香,質感食落幾腍身,我幾鍾意;
山芋

大蔥雞」用左新鮮雞腿肉,所以口感相當嫩滑,
加埋大蔥非常香口又有驚喜,抵讚!
▪️ 甲 羅 燒 - $88

▪️ 魔 鬼 魚 翅 - $88
魔鬼魚翅

▫️ 哇呢個「甲羅燒」一定要推介,蟹蓋上面放滿蟹膏蟹肉
加埋鵪鶉蛋再撈埋一齊,食落甘香鮮甜,配搭紫菜同埋日本飯

口感相當豐富;另一必食佐酒小食魔鬼魚翅」燒到外層
淡淡焦香,口感煙韌,一啖一件認真過足口癮。

📌2小時限時內·無限添飲 -
▪️ 清 酒 之 旅 - $288/位

▫️ 有串燒又點少得「清酒之旅」送酒呢?呢2個鐘比你任飲
純米大吟釀無瀘過生原酒純米生原酒吟釀生詰酒純米超辛
清酒之旅

總有一款岩你口味;當然佢地係按每月推出不同主題,每個月
都會有新鮮感,想對清酒有更多認識,可以一戰!
2022-07-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
清酒之旅
餐廳紅色嘅門口本身已非常吸睛,望入去見到武士霓虹燈和近門口的武士牆畫好靚好吸引,好奇心驅使下、入去幫襯試試食物嘅味道吸唔吸引先蒲燒鰻魚丼・前菜・味噌湯・白飯Kabayaki Eel Don▪︎Side Dish▪︎Miso Soup▪︎Rice> 鰻魚比例多過飯!鰻魚燒得唔錯質素新鮮好香沒有腥味、肉有質感,個汁調味好落得亦夠撈飯,係有少少幼骨;鰻魚底放了蛋皮,煎得薄薄的有蛋香;飯煮得幾好、飯粒分明有咬口,提升個丼整體好感度。跟丼的薯蓉球有洋蔥、煙肉片,黑椒,青瓜等味道很豐富幾好食。味噌湯內有厚厚的海帶片份量幾多,清淡的口味好啱我山梨縣蜂蜜蛋糕 Japanese Honey Castella> 蛋糕皮帶點焦香,上面放了甜甜哋嘅菠蘿粒和味道輕盈嘅淡忌廉,醬細細件做飯後甜品做份量啱啱好 青檸梳打Lime Soda> 建議餐廳給客人附上匙羹以攪勻底部的糖漿;天氣咁熱飲杯夠冰凍嘅梳打個人都爽啲

・前菜・味噌湯・白飯
Kabayaki Eel Don