1K
2024-11-22 361 views
“終極之 廣島牡蠣濃湯拉麵”($138)“基礎 真鯛白湯拉麵”($78)“北海道芝士年糕”($26)“日本蜜瓜/提子梳打”($9)長沙灣有間大受好評嘅拉麵店🍜即使位置完全唔近地鐵站到訪當晚又落住大雨都坐無虛席必點嘅一定係終極之廣島牡蠣濃湯拉麵🦪湯底用上大量廣島蠔去煮味道真係超濃超鮮😍好正呀🤤配料方面,除咗有3大隻肥美廣島蠔仲有好多醬瀆牡蠣,溏心蛋,3片慢煮叉燒🐷麵底用上幼麵,軟硬岩岩好😋另一碗點咗真鯛白湯拉麵湯底用上鯛魚去煮,冇再加忌廉/其他魚🐟口味點咗小辣,食落幾惹味鯛魚片十分嫩滑清甜☺️仲有半隻溏心蛋,2片慢煮叉燒😋小食就點咗北海道芝士年糕年糕外脆內軟糯,芝士奶香十足😙希望下次嚟會試到今次賣哂嘅貝汁拉麵😝
“終極之 廣島牡蠣濃湯拉麵”($138)
“基礎 真鯛白湯拉麵”($78)
“北海道芝士年糕”($26)
“日本蜜瓜/提子梳打”($9)

長沙灣有間大受好評嘅拉麵店🍜
即使位置完全唔近地鐵站
到訪當晚又落住大雨都坐無虛席
必點嘅一定係終極之廣島牡蠣濃湯拉麵🦪
湯底用上大量廣島蠔去煮
味道真係超濃超鮮😍好正呀🤤
配料方面,除咗有3大隻肥美廣島蠔
仲有好多醬瀆牡蠣,溏心蛋,3片慢煮叉燒🐷
麵底用上幼麵,軟硬岩岩好😋
另一碗點咗真鯛白湯拉麵
湯底用上鯛魚去煮,冇再加忌廉/其他魚🐟
口味點咗小辣,食落幾惹味
鯛魚片十分嫩滑清甜☺️
仲有半隻溏心蛋,2片慢煮叉燒😋
小食就點咗北海道芝士年糕
年糕外脆內軟糯,芝士奶香十足😙
希望下次嚟會試到今次賣哂嘅貝汁拉麵😝
2024-11-14 417 views
同朋友去咗長沙灣嘅極之拉麵,想試佢哋招牌嘅蠔湯拉麵。呢間鋪頭主打用日本廣島蠔熬湯,真係好吸引。終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138湯底一上嚟已經聞到濃濃嘅蠔香,仲未食已經流口水。湯頭好濃稠,真係好有層次感,蠔味鮮甜豐厚,飲落去好似真係食緊新鮮嘅蠔咁,簡直係蠔味爆炸!有數隻大嘅廣島蠔,蠔味濃郁又好肥美,仲有好多細嘅蠔仔,鍾意蠔嘅必食。拉麵軟硬適中,吸晒湯底之後每一口都充滿蠔嘅鮮香。拉麵入面嘅糖心蛋都好好食,仲有一小碟嘅酸瓜可以清新口腔。極之真牡蠣醬油拉麵 $99再加$1加炸魚皮。相比起濃湯,呢個醬油湯底清爽啲,但依然保持住濃郁嘅蠔味。湯底鹹中帶鮮,唔會過於厚重,炸魚皮脆卜卜,配埋麵食口感一流。北海道芝士年糕係一個邪惡嘅選擇,年糕煙韌,芝士溶化後嘅濃香味直撲味蕾。炸雞皮餃子雞皮香脆,餡料飽滿,食落去唔會覺得太油膩。最後配返罐凍日本蘋果汁,酸甜清爽。

終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138

極之真牡蠣醬油拉麵 $99再加$1加炸魚皮。

北海道芝士年糕
係一個邪惡嘅選擇,年糕煙韌,芝士溶化後嘅濃香味直撲味蕾。

炸雞皮餃子
雞皮香脆,餡料飽滿,食落去唔會覺得太油膩。

最後配返罐凍日本蘋果汁,酸甜清爽。
《極之拉麵》長沙灣隱世人氣港人日式濃湯拉麵🍜🍜🍜🍜🍜店內主打三款湯底的拉麵,分別有鯛白湯、多重貝湯及蠔湯拉麵可以選擇。當天8:00後去到,大熱的多重貝湯已售罄。終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 ($138) 湯頭中加入了大量的蠔肉熬煮,每啖都感受到非常濃郁蠔的鮮味。除了三隻漲卜卜的廣島蠔外,還有很多蠔仔在碗中,非常多料。另外加配了一隻半殼醬漬鮑魚 ($22),入味又夠淋。極之真鯛白湯拉麵 ($98) 由鯛魚熬煮的成濃厚的鯛白湯,點了推薦的微辛香料,入口帶有微微的辛辣感,除了魚片外,還有兩片脆脆魚皮。每份拉麵都配有慢煮叉燒及溏心蛋,叉燒夠嫩,溏心蛋亦入味流心。另外點了兩款小食,炸雞皮餃子 ($28)及北海道芝士年糕 ($26),雞皮餃子外皮香脆,帶有雞油香;芝士年糕軟糯帶有奶香味。
《極之拉麵》
長沙灣隱世人氣港人日式濃湯拉麵
🍜🍜🍜🍜🍜

長沙灣看似平凡, 🫡藏身咗間具誠意的拉麵店🥢🌟主打蠔湯及真鯛魚湯拉麵🥣每日用心熬製湯底🧑🏻‍🍳🔆逢星期一休店鑽研湯底和食材🔍如質素未符合要求, 會休店重煮 (留意官方社交媒體網站)🇯🇵具有日本匠人精神, 值得支持🫡📍位於大街的凹位, 唔小心好易錯過🫣🚇地鐵站步行約10分鐘, 隔離係恆生🏧💰店舖只收現金, 排隊嘅時候可以㩒定錢🤣店內約有20個座位, 一半是吧枱座🪑📖滿佈日本動漫海報和擺設🇯🇵, 枱上更提供髮圈, 十分細心☺️⏰拉麵即叫即煮, 約等10-15分鐘~🔸終極之廣島牡蠣濃湯拉麵🦪 $138 7/10+$18 慢煮叉燒(2枚)|+$1 迷你魷魚鬚(2件)‼️每日限量20碗‼️終極 = 使用大量蠔經9小時慢火熬煮成濃湯🥣湯底鮮香濃郁🦪廣島蠔有大細兩種size, 數量超過10粒!🫨3粒大的蠔味較出, 🦪鮮甜飽滿😋🐷粉嫩色的叉燒, 肉質軟腍, 沒有過多的調味🥚溏心蛋略嫌唔夠入味🥢拉麵有勁道, 軟硬適中👍🏻每碗跟配:慢煮叉燒3片|溏心蛋1隻|筍2片|蔥花🔸極之真鯛魚白湯拉麵🐟 $98 7/10+$18 慢煮叉燒(2枚)|+$1 盲盒小食🥣湯底用大量鯛魚熬製, 真材實料🙂‍↕️🙅🏻沒有添加任
長沙灣看似平凡,
🫡藏身咗間具誠意的拉麵店🥢
🌟主打蠔湯及真鯛魚湯拉麵🥣
每日用心熬製湯底🧑🏻‍🍳
🔆逢星期一休店鑽研湯底和食材🔍
如質素未符合要求, 會休店重煮 (留意官方社交媒體網站)
🇯🇵具有日本匠人精神, 值得支持🫡

📍位於大街的凹位, 唔小心好易錯過🫣
🚇地鐵站步行約10分鐘, 隔離係恆生🏧
💰店舖只收現金, 排隊嘅時候可以㩒定錢🤣
2056 views

店內約有20個座位, 一半是吧枱座🪑
📖滿佈日本動漫海報和擺設🇯🇵,

枱上更提供髮圈, 十分細心☺️

⏰拉麵即叫即煮, 約等10-15分鐘~

🔸終極之廣島牡蠣濃湯拉麵🦪 $138 7/10
+$18 慢煮叉燒(2枚)|+$1 迷你魷魚鬚(2件)

‼️每日限量20碗‼️
終極 = 使用大量蠔經9小時慢火熬煮成濃湯
🥣湯底鮮香濃郁
🦪廣島蠔有大細兩種size, 數量超過10粒!🫨
3粒大的蠔味較出, 🦪鮮甜飽滿😋
🐷粉嫩色的叉燒, 肉質軟腍, 沒有過多的調味
🥚溏心蛋略嫌唔夠入味
🥢拉麵有勁道, 軟硬適中👍🏻

每碗跟配:
慢煮叉燒3片|溏心蛋1隻|筍2片|蔥花

🔸極之真鯛魚白湯拉麵🐟 $98 7/10
+$18 慢煮叉燒(2枚)|+$1 盲盒小食

🥣湯底用大量鯛魚熬製, 真材實料🙂‍↕️
🙅🏻沒有添加任何忌廉的奶白色湯頭⚪️
🤍偏向清新路線, 不油膩, 側重魚的鮮甜味

🐟無骨鯛魚片軟滑彈牙
伴有2大塊炸魚皮, 乾身香脆😙

🔸北海道芝士年糕🍘 $26 6/10
年糕半煎炸至外微脆內軟
如果用燒嘅方式, 乾爽啲會更開心🤪~

🔸盲盒小食 +$1
貪得意加咗個盲盒😛
🎊抽中一小碟炙燒肉片🥓
👻中意驚喜/嘗鮮的朋友, 不妨嚟抽吓~
可能會抽中甜品♪(´ε` )
2024-10-16 1007 views
小編近排都留意到長沙灣有唔少值得試吓嘅拉麵店,今日就揀咗呢間嚟試吓。據聞 @kyoku_ramen 老闆非常之有性格同堅持,覺得湯底唔滿意,就會倒咗佢重煮/休息。平日夜晚嚟到,8:00已經售罄。可以見到佢實係非常受歡迎嘅小店。終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138食拉麵當然試一試佢嘅湯底先,湯底面層有層泡,相信係用咗大量豬骨/海鮮,先有咁豐富蛋白質,湯底嘅質感濃稠厚身。入口蠔嘅味道非常衝擊,之後會慢慢習慣,變成食到豬骨濃香嘅味道。至於麵質偏幼身,彈牙偏爽,似博多豚骨拉麵嗰種高加水麵,配合濃湯非常合適,掛湯力唔錯,但麥香就一般般。佢嘅配料廣島蠔雖然唔算好大隻,但數量非常多。質感嫩滑,蠔味明顯,但冇乜腥味同金屬味。至於慢煮叉燒比較薄身,口感軟身易咬,唔會乾柴,肉香突出。糖心蛋醬油漬嘅味道唔算好強,配搭一個濃郁嘅湯底係非常正確嘅選擇。唔會搶走風頭,反而可以食多啲蛋香,但食落小編就覺得熟咗少少。終極多重貝汁湯拉麵 $138呢個嘅湯底明顯比較清澈,因為佢係用咗醬油同埋大量嘅配汁咬成湯底鮮甜,海鮮味其實唔算好重,係清幽嗰種,飲落口都舒服。最重要係佢嘅配料真係好豐富由太涼嘅蜆鮑魚同帆立貝亦都有好,大多鮮甜

終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 $138

終極多重貝汁湯拉麵 $138

呢個嘅湯底明顯比較清澈,因為佢係用咗醬油同埋大量嘅配汁咬成湯底鮮甜,海鮮味其實唔算好重,係清幽嗰種,飲落口都舒服。最重要係佢嘅配料真係好豐富由太涼嘅蜆鮑魚同帆立貝亦都有好,大多鮮甜可口。叉燒蛋同麵就同上一個差唔多喺度就唔重複。

芝士年糕 $26

芝士年糕上枱,熱辣辣外脆內軟面嘅年糕煙煙韌韌仲有芝士留心非常香口

罐裝烏龍茶 $9/1

食完咁濃郁嘅拉麵,真係要配杯凍冰冰嘅烏龍茶!

味道:8.2/10

抵食:8/10
環境:7.6/10
服務:7.8/10

極之拉麵 (長沙灣)

終極多重貝汁湯拉麵
終極多重貝汁湯拉麵
  • 終極之多重貝汁湯拉麵
2024-10-11 554 views
廣島牡蠣濃湯拉麵+雞皮餃子*Time : Lunch*Price : $ 1xx - HKD *Place : 極之拉麵*Review : 又是一間充滿動漫裝飾的小店。- 廣島牡蠣濃湯拉麵 :沒改錯名,湯底非常之濃,口感已經去到creamy的感覺,味道有極濃厚的蠔味,鮮味,甜味相當突出,每口湯也像在吃蠔的味道,配料也相當出色,幾粒大大的廣島蠔,及很多細細的蠔,配合入味的大义燒,很滿足整體好評,單是湯底味道已令人難以忘記,吃罷也不會有膩的感覺,翻食之選

廣島牡蠣濃湯拉麵+雞皮餃子

*Time : Lunch
*Price : $ 1xx - HKD
*Place : 極之拉麵
*Review : 又是一間充滿動漫裝飾的小店。

2024-10-08 633 views
終於試到最近好紅既拉麵❣️星期六果然遲左少少到餐廳就無曬「終極之廣島牡蠣濃湯拉麵」🥲🥲🥲🥲🥲🥲🥲.唯有試終極之多重貝汁湯拉麵😍大推!湯底超鮮味!食晒成碗拉麵都唔覺得好膩。配料超豐富,絕對唔會hea 得幾款海鮮做樣,食得出有落心思去煮!花甲同牡蠣👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 叉燒應該係慢煮,好味!.極之真鯛魚白湯拉麵呢個對比多重貝汁湯,略為遜色左少少,配菜算入味,但湯底可以再濃味少少!.大約兩點幾食完走人,見到門口寫住湯底賣曬😳😳😳😳下次要試終極之廣島牡蠣濃湯拉麵🥲

唯有試終極之多重貝汁湯拉麵😍大推!

極之真鯛魚白湯拉麵

大約兩點幾食完走人,見到門口寫住湯底賣曬😳😳😳😳

下次要試終極之廣島牡蠣濃湯拉麵🥲
2024-10-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$140 (Lunch)
  • 終極之多重貝汁湯拉麵
weekend 12點幾嚟到,要排一陣隊。叫咗$99嘅蠔湯拉麵,仲加咗一蚊要魷魚。湯底好足料,濃得嚟唔會死咸,有好多隻蠔、一隻鮑魚、兩片肉、一隻糖心蛋,份量好足,食完超飽xd 相比起X蘭$108埋單得個兩片肉,呢間真係抵食。開業初期嘅時候埋單老細仲有問覺得咩地方可以改善,睇得出有心機做。希望大家多多支持小店啦。
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈今日介紹位於長沙灣元州街有一間日式拉麵小店,位置雖然不起眼,但人流依然旺盛~晚上七點到訪座無虛席。小店主打鯛魚湯、海鮮醬油湯等拉麵,份量足價錢相宜,難怪這麼多人光顧。┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜終極之多重貝汁湯拉麵 $139 (8.3/10)推薦✨,第一次試到這麼鮮甜的湯,好有驚喜!湯底由貝類、鮮蠔及鮑魚長時間熬製出來的貝汁湯底,配料有齊鮑魚、鮮蠔、帶子、花甲及叉燒等😍非常豐富。拉麵份量亦很多,口感軟硬適中,一口湯一口麵好滿足。𐂐 ⠜極之真鯛白湯拉麵 $99 (8/10)比起雞白湯,好吃的鯛白湯真的好難得!奶白色湯底完全沒有魚腥味,入口濃郁順喉,相當掛湯🥰。鯛魚片滑溜無骨,還配有三大塊叉燒,口感柔軟,溏心蛋亦不錯👍🏻。𐂐 ⠜炸雞皮餃子 $28 (7.8/10)一份有4件,餃子充滿雞油香,肉質有咬口,雖然邪惡但好味🤤。𐂐 ⠜北海道芝士年糕 $26 (8/10)年糕外脆內軟,年糕屬於軟綿綿口感,咬開有芝士流心🤩,有驚喜。┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈Ig @cheri_foodiary

┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜終極之多重貝汁湯拉麵 $139 (8.3/10)
推薦✨,第一次試到這麼鮮甜的湯,好有驚喜!
拉麵份量亦很多,口感軟硬適中,一口湯一口麵好滿足。

𐂐 ⠜極之真鯛白湯拉麵 $99 (8/10)
比起雞白湯,好吃的鯛白湯真的好難得!
還配有三大塊叉燒,口感柔軟,溏心蛋亦不錯👍🏻。

𐂐 ⠜炸雞皮餃子 $28 (7.8/10)
一份有4件,餃子充滿雞油香,肉質有咬口,雖然邪惡但好味🤤。

𐂐 ⠜北海道芝士年糕 $26 (8/10)

Ig @cheri_foodiary
極之拉麵長沙灣元州街399號喜漾地下2號舖Score 分數:S / 95位置: 元州邨對面 / M記邪對面價錢: ~HK$80 - 100/人味道:可能係香港三大好食拉麵服務: 細店仔,相信應該係老闆親身上陣清潔: 大致ok乾淨環境: 細細間,坐位唔多特色: 調魚拉麵講堅,這間拉麵店係我食過咁多間拉麵店最好食嘅其中一間。佢嘅鯛魚湯底真係無敵,好濃味,真才實料,不知不覺間飲晒佢嘅湯添。可惜,可惜,佢嘅位置差。話就話近地鐵站,其實都要由地鐵站行10分鐘先到,加上唔係當區居民,真係好難搵到。只好認住間M記邪對面,咁樣就易搵d。
極之拉麵

Score 分數:S / 95

位置: 元州邨對面 / M記邪對面
價錢: ~HK$80 - 100/人
味道:可能係香港三大好食拉麵
服務: 細店仔,相信應該係老闆親身上陣
清潔: 大致ok乾淨
環境: 細細間,坐位唔多
特色: 調魚拉麵

鯛魚拉麵
鯛魚拉麵
2024-09-19 799 views
完全唔知道呢個位開咗間拉麵店!成日夜晚經過都超多人排隊,而今次食完之後,都覺得好值得一試!雖然見呢間舖頭嘅蠔湯底比較出名,但今次叫左終極之多重貝汁湯拉麵,加一蚊可以配多一個小食,加咗魷魚鬚!非常抵食!再額外叫咗炸雞皮餃子~ 新鮮炸起!拉麵湯底非常濃,而且配料好多,所以去到最後係食唔晒🤣🤣🤣拉麵非常彈牙唔會煮得太腍太硬!糖心蛋都好好食~~~ 店舖樓底高,雖然地方唔大,不過店員服務好好~ 整體體驗都唔錯!
再額外叫咗炸雞皮餃子~ 新鮮炸起!

2024-09-17 1546 views
自從告別了最喜愛拉麵店豚道樂後,我失去了吃拉麵的衝動 差點以為要到日本才吃到的味道,直至朋友介紹了這家在長沙灣住宅區的隱世拉麵🍜 想不到大街的凹位竟藏著家小小的店,平日晚上還有人龍!就像日本找拉麵店都要看看有沒有人排隊一樣 這裡還標榜著逢星期一休店去鑽研湯底食材,還有社交平台有不少po寫著因湯底不合格、倒掉重鍊而閉店,絕對有日本匠人精神👨‍🍳 !店舖大概只有十多個座位,其中一半是吧枱。而且拉麵即點即逐碗煮,難怪需時等待。晚上七時多已有不少湯底售罄,但由於其期間限定湯底有5-6款,且以不同海鮮做主打,剩下的口味仍很吸引,特別是我們最想試的廣島蠔,在門口排隊時已經嗅到好香蠔湯用上9小時熬製,只是略加醬油提鮮但不鹹,且終極版原來有超過十隻蠔!!! 湯底濃郁有厚度、鮮味十足,很難想像熬出這麼多蠔的精華在湯頭,但蠔肉一點也不會老,我大膽假設是用蒸的方法吧,將蒸出的精華入湯,才能夠保持每顆蠔身飽滿多汁🦪 碗邊還貼心的放了漬生薑片清清口腔另外鯛白湯也是需要很有心機的湯底,店員推介微辛香的口味,是唐辛子的微辣而非胡椒,刺激性令其味道更多層次,而非用來僻腥(亦無需要)🌶️ 討好的奶白色湯頭雖然質感可以再
自從告別了最喜愛拉麵店豚道樂後,我失去了吃拉麵的衝動
終極之廣島牡蠣濃湯拉麵
另外鯛白湯也是需要很有心機的湯底,店員推介微辛香的口味,是唐辛子的微辣而非胡椒,刺激性令其味道更多層次,而非用來僻腥(亦無需要)🌶️ 討好的奶白色湯頭雖然質感可以再黏稠一點,這裡走清新路線側著重帶出鯛魚的甜🐟皆因沒加添其他魚類或忌廉去做出此等雪白。面頭放了不少片彈牙有質感的無骨鯛魚肉,還有兩大塊炸得乾身的魚皮,實行一魚三吃
極之真鯛白湯拉麵
雖不能選擇麵條硬度,喜愛吃硬麵的我們也覺得這裡的小麥麵條質感不錯,掛湯力好,只是吃到最後在熱湯浸了一段時間才腍了些🍜
終極之廣島牡蠣濃湯拉麵
叉燒薄薄數片圍著碗邊,慢煮得很是軟腍,仍然保留鮮味🐷 溏心蛋流心,夠上色但不會過鹹🥚配入味筍片及蔥花
溏心蛋
鹹的小食價錢也不貴,明太子釀雞翼十分飽滿多汁,無骨的雞翅很容易吃🍗
芝士年糕也比外頭吃的更軟糯🧀
北海道芝士年糕
胃口小點的話,點拉麵+$1加配細份小吃已足夠,其中可選盲盒,適合想嘗鮮/選擇困難的人(如我)
我們得到炸甘薯🍠及忌廉泡芙,作個甜美的收尾

這裡的湯底吃到最後也不會因為冷掉而有腥味,是海鮮湯很難控制的部分,所以喝光湯頭絕對不是問題,而且不會口渴👍 絕對會為了試勻全部湯底而再回頭!
極之 真鯛白湯拉麵🐟($98)
終極之 廣島牡蠣濃湯拉麵🦪($138)
+$1盲盒🍠(隨機小食)
手羽明太子雞翼🍗($36/2pc)
北海道芝士年糕🧀($26/2pc)
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)
極之真鯛白湯拉麵
溏心蛋
  • 芝士年糕
  • 終極之 廣島牡蠣濃湯拉麵
  • 極之真鯛魚白湯拉麵
成日都中意黎長沙灣呢頭食𝘤𝘢𝘧𝘦..都成日會行經呢間拉麵舖果條街..但系一直都無發現到恒生隔離有間拉麵店😳有緣見到就試試佢啦😎佢地開18:00 估吾到開門無耐已經好爆場😆佢地既拉麵都有得custom made..👍🏻可以揀拉麵既軟硬度 / 走洋蔥 / 走荀𖤘 終極之多重貝汁湯拉麵| ᴴᴷᴰ𝟷𝟹𝟿呢款系新出既拉麵🍜湯底用左吾同既甲殼類海產熬成..味道鮮甜得黎又好濃郁😗配料有花甲、帶子、鮑魚、溏心蛋、慢煮叉燒..另外加$1 仲可以有多兩條迷你魷魚鬚🦑超級豐盛😎😎所有海鮮都煮得岩岩好 無overcook👍🏻食落都好鮮甜🥹慢煮叉燒 軟腍😉 但吾可以太大力夾佢 吾系好易散😂另外仲要讚佢個溏心蛋整得好好🥹🥹好入味🥹🥹🥹𖤘 極之真牡蠣醬油拉麵 | ᴴᴷᴰ𝟿𝟿如果中意食蠔既可以試下呢款拉麵🍜湯底用左大量蠔去熬煮所以飲落系勁重蠔味 非常之有鮮味🥹再加入左適量既醬油 整體個湯底吾會好咸👍🏻附上粒粒廣島蠔 細細粒 但都有好多隻👍🏻另外同上面果款拉麵一樣有慢煮叉燒、鮑魚、溏心蛋.配料好豐富☺️ 但佢價錢一d都吾算貴🥹𖤘 北海道芝士年糕 | ᴴᴷᴰ𝟸𝟼呢個真系超好食 我一個人應該可以食4粒🤣熱辣辣咬落去軟綿綿 又
成日都中意黎長沙灣呢頭食𝘤𝘢𝘧𝘦..
都成日會行經呢間拉麵舖果條街..
但系一直都無發現到恒生隔離有間拉麵店😳

有緣見到就試試佢啦😎
佢地開18:00 估吾到開門無耐已經好爆場😆

佢地既拉麵都有得custom made..👍🏻
可以揀拉麵既軟硬度 / 走洋蔥 / 走荀

𖤘 終極之多重貝汁湯拉麵| ᴴᴷᴰ𝟷𝟹𝟿
呢款系新出既拉麵🍜
湯底用左吾同既甲殼類海產熬成..
味道鮮甜得黎又好濃郁😗

配料有花甲、帶子、鮑魚、溏心蛋、慢煮叉燒..
另外加$1 仲可以有多兩條迷你魷魚鬚🦑

湯底用左大量蠔去熬煮
所以飲落系勁重蠔味 非常之有鮮味🥹

再加入左適量既醬油 整體個湯底吾會好咸👍🏻
附上粒粒廣島蠔 細細粒 但都有好多隻👍🏻
另外同上面果款拉麵一樣有慢煮叉燒、鮑魚、溏心蛋.
配料好豐富☺️ 但佢價錢一d都吾算貴🥹

世界級啊😍

• 北海道芝士年糕
  • 極之真牡蠣醬油拉麵
2024-09-13 565 views
平日夜晚都full, 位置易搵, 長沙灣站5分鐘步行距離. 上餐時間較耐, 由落單到上餐用時大約40分鐘. 不過店員解釋咁啱當日個出餐系統壞左所以時間耐左🫡🦪終極之廣島牡蠣濃湯拉麵都好足料, 有三隻脹卜卜嘅蠔✨另外有啲細粒嘅蠔仔, 湯底唔算好濃, 同個環境一樣比較有屋企嘅感覺😂麵質就偏爽口🍜終極之多重貝汁湯拉麵好多種貝類海鮮✨有蜆, 有帶子, 有鮑魚, 有蠔. 湯底有貝類海產嘅味, 都幾甜吓✨甜到以為用咗粟米去煲😂 值得一提係個溏心蛋真係幾好食🙂‍↕️🥟小食 - 炸雞皮餃子呢個出色呀 熱辣辣, 又脆又香口, 餡料幾豐富, 讚✨返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)#終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 ($138)#終極之多重貝汁湯拉麵 ($138)#炸雞皮餃子 ($28)@kyoku_ramen______________________________📍 極之拉麵 (長沙灣)長沙灣元州街399號喜漾地下2號舖#instafood #Instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #元州街 #喜漾 #長沙灣 #長沙灣美食

🦪終極之廣島牡蠣濃湯拉麵

🍜終極之多重貝汁湯拉麵

🥟小食 - 炸雞皮餃子
呢個出色呀 熱辣辣, 又脆又香口, 餡料幾豐富, 讚✨

返食指數: 🥑🥑🥑🥑(5🥑滿分)

#終極之廣島牡蠣濃湯拉麵 ($138)
#終極之多重貝汁湯拉麵 ($138)
#炸雞皮餃子 ($28)

@kyoku_ramen

📍 極之拉麵 (長沙灣)
長沙灣元州街399號喜漾地下2號舖

#instafood #Instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #元州街 #喜漾 #長沙灣 #長沙灣美食 #食好西 #DE九龍篇
  • 終極之廣島牡蠣濃湯拉麵
呢間位於長沙灣拉麵價錢公道,連日式飲料都只係幾蚊就有☺️✨🍜終極之廣島牡蠣濃湯拉麵🦪 $138店員建議先飲咗蠔湯,再開始食☺️湯底真係蠔味濃郁, 仲幾鮮味tim! 呢碗麵有3隻特大廣島蠔、細醬漬牡蠣、3片慢煮叉燒同原隻溏心蛋,夠晒豐富🤩廣島蠔好肥美, 而叉燒大片得黎仲幾嫩tim❗️✨🍜極之真鯛白湯拉麵🐟 $98呢個鯛魚白湯好creamy, 飲得出湯底真材實料😍拉麵配料同樣豐富, 有鯛魚片、慢煮叉燒、原隻溏心蛋及炸魚皮🥳鯛魚片肉質滑嫩, 完全無骨, 好食❗️🌟激安$1優惠🌟🈹依家拉麵加$1就可加配小食1款,我揀咗🦑迷你魷魚鬚同抹茶泡芙, 真係非常抵食❗️✨🧀北海道芝士年糕 $28同平時掃街食到個隻芝士年糕唔一樣, 呢款完全唔油膩,口感較為軟腍煙韌,唔錯!✨🥟炸雞皮餃子(4件) $28餃子餡料滿滿,仲幾juicy
呢間位於長沙灣拉麵價錢公道,連日式飲料都只係幾蚊就有☺️

✨🍜終極之廣島牡蠣濃湯拉麵🦪 $138

✨🍜極之真鯛白湯拉麵🐟 $98

🌟激安$1優惠🌟

✨🧀北海道芝士年糕 $28

✨🥟炸雞皮餃子(4件) $28
餃子餡料滿滿,仲幾juicy