2019-08-14 285 views
👉🏻英國伯爵茶戚風蛋糕🎂🍵💲350Earl Grey Tea Chiffon Cake中意食戚風蛋糕嘅人一定有聽過la famille啦😙好耐之前食過細個版 今次買咗個大嘅🤩其實佢出咗好多新味 仲有其間限定嘅哈密瓜咁🍈 但生日位港女朋友唔食生果中意飲茶所以體貼嘅我緊係揀返最classic嘅伯爵茶味☕️😌蛋糕decoration比較少 唔似宜家賣得盛行盛世嘅超fancy嘅錶花蛋糕啊 獨角獸蛋糕個啲🦄️佢簡約啲但望落都幾得體嘅感覺😹個chiffon cake質感超好 勁spongy仲要係見唔到蛋糕入面有氣泡🤓可想而知佢有幾綿😼(之前食過另一間好出名嘅戚風蛋糕蛋糕叫miss marble 相比之下miss marble嘅chiffon cake都唔夠綿🤣)中間係舊cream 都幾滑不過唔夠香 奶油味唔出 而蛋糕coating嘅cream應該係因為要做到挺身嘅關係相對地冇咁滑 但有淡淡嘅伯爵茶味🍵整體個cake嘅伯爵茶味都幾好(超驚有啲伯爵茶味蛋糕會食到茶葉 雖然感覺好真材實料但口感好差😹)呢間愈做愈大係有原因嘅!👍🏻(每次食戚風蛋糕都要話下ig shop jenjenbakery呃人欺騙我弱小心
👉🏻英國伯爵茶戚風蛋糕🎂🍵💲350
Earl Grey Tea Chiffon Cake

其實佢出咗好多新味 仲有其間限定嘅哈密瓜咁🍈 但生日位港女朋友唔食生果中意飲茶所以體貼嘅我緊係揀返最classic嘅伯爵茶味☕️😌蛋糕decoration比較少 唔似宜家賣得盛行盛世嘅超fancy嘅錶花蛋糕啊 獨角獸蛋糕個啲🦄️佢簡約啲但望落都幾得體嘅感覺😹個chiffon cake質感超好 勁spongy仲要係見唔到蛋糕入面有氣泡🤓可想而知佢有幾綿😼(之前食過另一間好出名嘅戚風蛋糕蛋糕叫miss marble 相比之下miss marble嘅chiffon cake都唔夠綿🤣)中間係舊cream 都幾滑不過唔夠香 奶油味唔出 而蛋糕coating嘅cream應該係因為要做到挺身嘅關係相對地冇咁滑 但有淡淡嘅伯爵茶味🍵整體個cake嘅伯爵茶味都幾好(超驚有啲伯爵茶味蛋糕會食到茶葉 雖然感覺好真材實料但口感好差😹)呢間愈做愈大係有原因嘅!👍🏻(每次食戚風蛋糕都要話下ig shop jenjenbakery呃人欺騙我弱小心靈!😤)
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰
️La Famille (旺角)
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊商場B2層1A號舖
🔗#7eating旺角#7eating銅鑼灣#7eating尖沙咀#7eating中環#7eating甜品
2019-08-14 614 views
位於旺角朗豪坊商場B2層1A號舖的La Famille,主打外賣蛋糕。櫥窗內擺滿了色彩繽紛的蛋糕,每個蛋糕約五十多元,可以一至兩個人享用。總共買了五款甜品,第一款是法國玫瑰 French Rose。戚風蛋糕口感軟綿綿,嘗到淡淡的玫塊味,上面的紅桑子酸酸的,頗開胃,中間的忌廉香甜滑溜。第二款是英國伯爵茶 Earl Grey Tea面頭特別加配了少許伯爵口味的忌廉,吃一口,就好像在喝一杯伯爵茶,味道回甘。第三款是宇治抹茶椰香 Uji Matcha & Coconut 面頭是濃郁的抹茶椰子醬,能夠吃到抹茶的甘味,之後會吃到清甜的椰子味,整體感覺豐富。還試了兩款荔枝紅桑莓巴伐利亞 Lychee Raspberry Bavarois (紫色) ,以及芒果巴伐利亞 Mango Bavarois (黃色)賣相十分精緻,啫喱口感彈彈,味道清新。這兩款甜品加了可食用鮮花作裝飾,賣相十分美觀,個人較喜愛黃色的Bavarois, 芒果味道濃郁。

總共買了五款甜品
第一款是法國玫瑰 French Rose。
戚風蛋糕口感軟綿綿,
嘗到淡淡的玫塊味,
上面的紅桑子酸酸的,頗開胃,
中間的忌廉香甜滑溜。

第二款是英國伯爵茶 Earl Grey Tea
面頭特別加配了少許伯爵口味的忌廉,
吃一口,就好像在喝一杯伯爵茶,
味道回甘。

面頭是濃郁的抹茶椰子醬,
能夠吃到抹茶的甘味,
之後會吃到清甜的椰子味,
整體感覺豐富。

還試了兩款
芒果巴伐利亞 Mango Bavarois (黃色)
賣相十分精緻,啫喱口感彈彈,味道清新。

這兩款甜品加了可食用鮮花作裝飾,
2019-07-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Tea)
  • 法國玫瑰
  • 英國伯爵茶
2019-08-14 213 views
一直以黎都係 lafamillecake 忠粉!收工時間又過左黎朗豪坊分店揀蛋糕。平日收工時間,大部分款式都已經俾客人搶光。上層為花漾巴伐利亞 超級少女!仙女療癒系甜點!下層為各款10cm戚風小蛋糕!買ge期間,人潮依然無減退。另外仲買左一件伯爵茶口味戚風蛋糕,茶味香濃,而且蛋糕體非常鬆軟。蛋糕包裝得非常精美安全,超適合打卡!白桃巴伐利亞淡紫色啫喱加上白桃粒、鮮果同食用乾花,味道酸酸甜甜似乳酸味,一道少女心爆發甜點每個蛋糕中間都注滿日本鮮忌廉,好味之外,顏值又高! 望住小蛋糕,心情好愉快。香芒熱情果微酸熱情果加上香甜愛文芒,味道酸酸甜甜,超搭勁夏日。雙重朱古力朱古力味非常濃郁,蛋糕上仲有6粒朱古力脆脆,連埋鬆軟綿滑蛋糕一齊食,大滿足。意式香草奶凍除左每個戚風都有新鮮忌廉,呢個仲有香草味奶凍,層次豐富,甜而不膩。

平日收工時間,大部分款式都已經俾客人搶光。

上層為花漾巴伐利亞 超級少女!仙女療癒系甜點!

下層為各款10cm戚風小蛋糕!

買ge期間,人潮依然無減退。

蛋糕包裝得非常精美安全,超適合打卡!

白桃巴伐利亞

香芒熱情果
微酸熱情果加上香甜愛文芒,味道酸酸甜甜,超搭勁夏日。

意式香草奶凍
2019-08-08
$60 (Last Night Supper)
蛋糕愛好者一定對「La Famille」不陌生, 從前在大坑只係一間以賣戚風蛋糕而聞名嘅小店, 而家就係港、九都開左好幾間分店。 而今次小編就拜訪左朗豪坊分店,外賣返屋企食~ 除左店招牌戚風蛋糕🍰外, 仲有巴伐利亞蛋糕, 係以鑲入水果和食用花嘅啫喱表層嘅夢幻蛋糕。 不過小編今次係第一次食, 所以都係試返招牌戚風蛋糕先!😏 雙重朱古力($54)香芒熱情果($60) 之前以為得個睇字, 原來味道都相當有水準,真係失覺失覺。🙇🏽雙重朱古力嘅戚風蛋糕鬆軟而不膩,朱古力味香濃, 加上濃厚幼滑嘅70%朱古力忌廉, 身為朱古力愛好者嘅小編表示非常正!😎 香芒熱情果味道則比較香甜清新, 加上可愛熱情嘅花花裝飾, 用黎打卡就啱晒啦!😏 總括來說, $54-60就有一件, 賣相精緻,味道有水準,性價比算幾高! 平時當輕食得, 倆口子慶祝生日亦得,得左!😎
蛋糕愛好者一定對「La Famille」不陌生,
從前在大坑只係一間以賣戚風蛋糕而聞名嘅小店,
而家就係港、九都開左好幾間分店。
而今次小編就拜訪左朗豪坊分店,外賣返屋企食~
除左店招牌戚風蛋糕🍰外,
仲有巴伐利亞蛋糕,
係以鑲入水果和食用花嘅啫喱表層嘅夢幻蛋糕。
不過小編今次係第一次食,
所以都係試返招牌戚風蛋糕先!😏
雙重朱古力($54)香芒熱情果($60)
之前以為得個睇字,
原來味道都相當有水準,真係失覺失覺。🙇🏽

雙重朱古力嘅戚風蛋糕鬆軟而不膩,朱古力味香濃,
加上濃厚幼滑嘅70%朱古力忌廉,
身為朱古力愛好者嘅小編表示非常正!😎
香芒熱情果
香芒熱情果味道則比較香甜清新,
加上可愛熱情嘅花花裝飾,
用黎打卡就啱晒啦!😏

總括來說,
$54-60就有一件,
賣相精緻,味道有水準,性價比算幾高!
平時當輕食得,
倆口子慶祝生日亦得,得左!😎
Type of Meal
Last Night Supper
2019-08-06 620 views
去過朗豪坊嘅朋友都知道,一出地鐵口就有好多蛋糕舖,但係每次一見到咁多蛋糕舖都令人眼花繚亂唔知食邊個好。今次由於我只係口痕想買個平平哋嘅蛋糕食,但係又唔想買咁大個, 又唔想買切開咗一件件嘅蛋糕。視察完每間賣蛋糕嘅店舖,見到呢一間啲蛋糕賣相靚, 尺寸適中得嚟價錢又唔貴,仲要好多選擇喎,即刻買一個。每件蛋糕味道、顏色、賣相都唔同, 每一件都好似藝術品咁,真係好吸引! 最後決定買一個法國玫瑰蛋糕。玫瑰蛋糕上面有一朵玫瑰整得都幾似,仲係食得咖!切開蛋糕亦有驚喜,中間充滿忌廉。玫瑰花味嘅戚風蛋糕配上香濃嘅忌廉, 呢個配搭真係好match!蛋糕上嘅紅桑子雖然有啲酸,但係加埋忌廉同蛋糕食,味道啱啱好!雖然平日喺朗豪坊可能會好快行過miss咗呢一間舖頭,但應該由今日起,我每一次都會心思思喺度買個蛋糕先走!

2019-08-03
2019-08-04 288 views
🤩小資女之選🎂—平時朋友生日,想揀平靚正嘅蛋糕,相信有唔少人都試過La Famille嘅戚風蛋糕, $100內有交易,細細個適合兩個人分,今次就試下佢大個D嘅蛋糕,可以3-4人分。🎂伯爵茶戚風蛋糕整體來說,蛋糕性價比高。一個蛋糕已包生日牌和蠟燭,伯爵茶濃,蛋糕鬆軟,cream好滑,如果cream 份量少D會更好,上面仲有朱古力脆脆,甜甜的。
🤩小資女之選🎂

🎂伯爵茶戚風蛋糕
2019-08-01 277 views
好耐之前都食過一次嫁啦 今次再經過又走去買黎食🤤每次經過都智比佢啲蛋糕吸引左 因為每一個都好靚 .白桃巴伐利亞第一眼就比佢吸引左 外觀好靚呀😍 淡紫色嘅啫喱入面有啲水果仲有啲花嘅點綴 成件事好少女心呀🙈 食落酸酸甜甜 好清新.雙重朱古力鐘意食食朱古力嘅人 我覺得你地一定試下 因為佢嘅朱古力好濃 濃而不膩 每啖都係濃濃嘅朱古力 好滿足 而且上面仲有啲脆脆 令到個cake個口感更加豐富 正呀.日本柚子見到佢有個牌仔話係推介 緊係要試下喇 柚子依款好fresh 好清新 每食一啖都有柚子嘅清香 仲有啲柚子肉 中間嘅cream都好好食 奶味濃 而且一路食一路聞到啲柚子香味 同埋佢嘅柚子香味係慢慢咁樣散發出黎 好舒服 .日本白桃依款佢係新出嘅 上面就舖左唔少桃係上面 一啖桃肉一啖cake好滿足呀🙈 食落桃味唔係好突出 但有種清新嘅感覺.玫瑰紅桑莓荔枝上面舖左啲士多啤梨 聞落唔多覺似係玫瑰紅桑莓荔枝 但食落又另外一回事喎 好香嘅玫瑰味 而且個玫瑰味唔會好假 但另外紅桑莓荔枝就唔多明顯喇 如果鐘意花香味依個都ok
白桃巴伐利亞
日本白桃
2019-07-30 205 views
呢間專做戚風蛋糕的餅店,件件迷你的戚風蛋糕被玻璃蓋罩着,彷彿如藝術品般展示人前,令人讚嘆呢日經過就忍不住買了幾個回家作飯後甜品,順便預祝自己生日快樂餅店製作戚風蛋糕時不添加任何防腐劑和香精,所以蛋香濃郁,質地鬆軟綿細,口感蓬鬆柔軟,入口融化,而且不甜不膩,十分可口日本白桃白桃清甜可口,配上北海道鮮忌廉幼滑輕盈,一點都不覺膩日本柚子食材採用日本高知縣柚子,蛋糕內亦加入柚子皮另到柚子味非常突出皇牌士多啤梨蛋糕入口充滿士多啤梨香味,香甜的士多啤梨加埋幼滑嘅忌廉,難怪是皇牌之選英國伯爵茶蛋糕帶淡淡的伯爵茶香,可中和馬卡龍的甜味瀨戶內檸檬蜂蜜選用日本瀨戶內檸檬再加入台灣蜂蜜製成,味道清爽酸甜

日本白桃

白桃清甜可口,配上北海道鮮忌廉幼滑輕盈,一點都不覺膩

皇牌士多啤梨

英國伯爵茶

蛋糕帶淡淡的伯爵茶香,可中和馬卡龍的甜味

瀨戶內檸檬蜂蜜

選用日本瀨戶內檸檬再加入台灣蜂蜜製成,味道清爽酸甜
2019-07-23
$55 (Other)
  • 日本白桃
  • 瀨戶內檸檬蜂蜜
  • 皇牌士多啤梨
  • 日本柚子
2019-07-29 264 views
約了朋友在朗豪坊吃生日飯,順道到位於地庫通往旺角地鐵站的La Famille 買戚風蛋糕。選了法國玫瑰紅桑苺外,再選了一件北海道忌廉芝士巴代利亞,甜品魅力真的無法擋配上修長的香檳金蠟燭,小小戚風也高貴起來鬆軟濕潤的蛋糕,滿滿的紅桑苺香,配上中心香濃幼滑的忌廉,令人停不了口 巴伐利亞面層的啫喱冰冰涼涼的,配合生果自然的酸甜味,非常醒神!底部的淡芝士輕盈軟滑,想不到與啫喱也蠻搭的。留意啫喱內有可食用真花哦,先抽出來會比較好。二人前的戚風蛋糕,其實一人前也可以哦 回頭率: 4.0/5.0

法國玫瑰紅桑苺

配上修長的香檳金蠟燭,小小戚風也高貴起來

北海道忌廉芝士巴伐利亞

底部的淡芝士輕盈軟滑,想不到與啫喱也蠻搭的。

留意啫喱內有可食用真花哦,先抽出來會比較好。

二人前的戚風蛋糕,其實一人前也可以哦

回頭率: 4.0/5.0
2019-07-15
TakeAway
$50 (Dinner)
Celebration
Birthday
法國玫瑰紅桑苺
  • 北海道忌廉芝士巴代利亞
2014起家 由大坑擴展到各區大型商場 實力不容忽視的而且確 這裡的戚風蛋糕 甜而不膩質地又鬆又軟1. 草莓開心果💚每啖蛋糕到充滿碎碎的nuts 特別香2. 意式香草奶草🍮大大粒藍莓甜入心 上面既奶凍好滑3. 宇治抹茶椰香🍵估你唔到抹茶同椰子🥥的香甜咁又幾夾4. 日本白桃🍑大大塊香甜白桃 清香誘人每個精緻的chiffon cake中間都填滿cream 但一點都不漏因為這專門店堅持用北海道Nakazawa新鮮忌廉 令每一啖蛋糕都充滿著鬆軟的「空氣感」⚗️其實蛋糕櫃有勁多款蛋糕 全部都美美的心大心細就要好似我咁 一次過買幾件唄 哈哈🥰太幸福了——————————————————————————#Mongkok #langhamplace #旺角 #朗豪坊 #lafamille #lafamillehk #chiffoncake #nakazawa #戚風蛋糕 #戚風 #蛋糕 #鬆軟 #抹茶蛋糕 #matchacake #開心果 #pistachiocake #peach #白桃

2014起家 由大坑擴展到各區大型商場 實力不容忽視

大大塊香甜白桃 清香誘人

其實蛋糕櫃有勁多款蛋糕 全部都美美的
心大心細就要好似我咁 一次過買幾件唄 哈哈🥰太幸福了

——————————————————————————
早幾日終於去左La famille試吓佢哋嘅蛋糕 之前已經想食好耐架啦 因為佢哋嘅蛋糕真係太太太太靚啦 呢啲咁有少女心嘅人一定要去試吓 經過朗豪坊就順便買返去 我就揀咗四個口味嘅蛋糕 有近排最新出嘅蜜桃味蛋糕 估唔到蛋糕非常之軟熟 相對上唔會太甜所以都幾適合我 白桃清清甜甜咁樣 一口蛋糕再配上一口白桃非常之滿足 中間仲有啲cream creamy順滑口感哈密瓜蛋糕 我都幾欣賞佢哋生果蛋糕 哈密瓜非常之爽口又香甜 入邊仲有果肉添 口感豐富雙重朱古力我本身就係一個朱古力控 不過呢我就鍾意食黑朱古力多啲 真係估唔到呢個雙重朱古力都唔錯 切開入邊會有啲冧酒 有驚喜 朱古力味都夠香濃抺茶抹茶都其中係一個我最鍾意嘅口味 抺茶非常香濃入邊仲有啲忌廉 鍾意matcha must try 佢哋仲有一啲好似藝術品咁靚嘅布丁不過今次已經買咗四個蛋糕太多啦下次再試吓佢哋嘅布丁

我就揀咗四個口味嘅蛋糕 有近排最新出嘅

蜜桃味蛋糕
非常之滿足 中間仲有啲cream creamy順滑口感

哈密瓜蛋糕

抺茶

2019-07-21 687 views
為甜品控好友買西餅而認識的La Famille,平時只會食散水餅的我也被它美色所吸引,論顏色,完全是七彩萬種來形容配色,論款式,眼也花了都睇唔哂嘅味道種類,論美感,每個西餅都有獨特味道生果配合,一個一個的玻璃蓋蓋著一個一個的餅款,有如保鮮花一樣吸引著少女甚至中女的目光。當人從選擇困難的停頓空間中得到解脫後,最終就會釋放出五官放大的感覺神經🤣! 在我們的喜好、外觀加味道因素之下終於選了六款不同的靚餅。莫希托(新品)起初好奇什麼是莫希托,原來是一種傳統的古巴高球雞尾酒。青檸味的馬卡龍,加上有如在飲雞尾酒一樣但又唔會醉的蛋糕,真的比較少有。日本白桃(新品)非常漂亮的配色,五大件甜甜的白桃與蛋糕顏色合二為一,蛋糕面層與內層都有新鮮忌廉,與鬆軟的蛋糕刺激味覺。法國玫瑰中間的玫瑰形朱古力非常搶眼,幾粒紅桑莓與玫瑰味蛋糕特別被女士欣賞。和茶三色蛋糕中三色分明,估計是抺茶朱古力伯爵茶三種味道的分類,蛋糕面層的抺茶醬濃厚,甜味剛好配上忌廉與蛋糕。日本柚子開胃的柚子味覺享受,配上面層雜果與混合忌廉色香味於一身的美麗蛋糕。士多啤梨巴伐利亞亮晶晶的巴伐利亞非常吸睛,晶瑩剔透的玫瑰味啫喱藏著鮮果花朵,底層有微甜

甜品控好友買西餅而認識的La Famille,
平時只會食散水餅的我也被它美色所吸引,
論顏色,完全是七彩萬種來形容配色,
論款式,眼也花了都睇唔哂嘅味道種類,
論美感,每個西餅都有獨特味道生果配合,
一個一個的玻璃蓋蓋著一個一個的餅款,
有如保鮮花一樣吸引著少女甚至中女的目光。

當人從選擇困難的停頓空間中得到解脫後,
最終就會釋放出五官放大的感覺神經🤣!
在我們的喜好、外觀加味道因素之下終於選了六款不同的靚餅。

莫希托(新品)

日本白桃(新品)

法國玫瑰
中間的玫瑰形朱古力非常搶眼,
幾粒紅桑莓與玫瑰味蛋糕特別被女士欣賞。

和茶三色

士多啤梨巴伐利亞
亮晶晶的巴伐利亞非常吸睛,
晶瑩剔透的玫瑰味啫喱藏著鮮果花朵,
底層有微甜的玫瑰味慕絲,滑溜好味👍

總結六款不同口味的甜點完全滿足吃甜點的友人與我,如果送給喜歡中高級數的蛋糕的好友,又或者作為散水餅也好,都是值得一嗜的口味。

👅美味: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
✨環境: ⭐️⭐️⭐/5
💫回頭: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💡性價: ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
💆‍♂️服務: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
2019-07-19 133 views
甜品除左味道,賣相亦係非常重要既一個評分重點,今日介紹呢間甜品就正正係因為造型而吸引到👧🏻嘗試。呢間店既蛋糕放係櫥窗既時候會用一個透明既蓋蓋住個蛋糕,入面既蛋糕每個都裝飾得好靚,有啲佈滿住水果、有啲就用朱古力同忌廉做裝飾,每款味道既裝飾都別具特色,成個造型靚到好似美女與野獸入面既玫瑰花🌹👧🏻今次就揀左皇牌士多啤梨,蛋糕表面佈滿士多啤梨做裝飾,而成個蛋糕亦係相呼應既粉紅色,呢道賣既都係戚風蛋糕,而蛋糕中間既位置挖空左黎放忌廉,老實講一開始無食到忌廉既部分係覺得只係一個比較鬆軟既海綿蛋糕,但加埋忌廉之後就令蛋糕既質地更濕潤,本身望落無咩特別既蛋糕估唔到係中間收埋左呢個小心思👍🏻每次都會透過以下6大方面試評分(滿分:30分)味道 : 3.75 / 5 環境 : 3 / 5 外觀 : 4.25 / 5價錢 : 3.25 / 5 服務 : 3.25 / 5回頭率 : 3.5 / 5總分 : 21 / 30性價比👧🏻對甜品既外觀非常重視,因為靚既甜品唔只可以令人食慾大增,仲可以令食用者見到既時候更加開心同抒壓,食甜品都係求開心姐,肥呢樣野咩黎架?食得架🤪

每次都會透過以下6大方面試評分(滿分:30分)
味道 : 3.75 / 5
回頭率 : 3.5 / 5
總分 : 21 / 30

性價比
2019-07-18 1807 views
今日lunch經過La Famille見到間店得一個店員,剛剛正在上貨,所以我就去買完東西後再回去看看,每件蛋糕都好漂亮,裝飾也很美,尤其是戚風蛋糕,款式很多,每件都想吃,最後選了幾件帶回家跟家人一齊吃。《雙重朱古力》上面一粒粒的是朱古力脆脆,朱古力味非常濃郁,蛋糕非常柔軟,像海綿一樣,中間還有朱古力碎,除此之外,原來中間的朱古力忌廉夾住麥提莎朱古力,忌廉很滑,還吃到一點點酒香味,整件蛋糕都是滿滿的朱古力,朱古力迷應該會喜歡!《英國伯爵茶》認識我的人都知道我最喜歡喝伯爵茶,所以看到這件蛋糕必買😜吃一口,伯爵茶味很香,蛋糕上以迷你的朱古力味馬卡龍,藍莓,還有伯爵茶味做裝飾,中間唧滿白色的忌廉,但不覺得膩。《法國玫瑰》這件蛋糕真的好美,最令人矚目的就是上面的桃紅色玫瑰花,旁邊除了白色的忌廉做襯托之外,還有幾粒紅桑莓,切開中間是白色的忌廉,不甜。《宇冶抹茶椰香》宇冶抹茶,是其中一種我喜歡的味道,以綠色為主,上面放了一個紅色印有花紋圖案的朱古力波波做裝飾,還有紅色一粒粒很小的,不知道是什麼,但是在很多蛋糕上的配飾都會有它。《玫瑰紅桑莓荔枝》這款好適合女生,顏色好靚,聞起來有淡淡的玫瑰香,味道清

《雙重朱古力》

《英國伯爵茶》

《法國玫瑰》

《宇冶抹茶椰香》

《玫瑰紅桑莓荔枝》
這款好適合女生,顏色好靚,聞起來有淡淡的玫瑰香,味道清淡,也能吃到玫瑰的味道。上面放了士多啤梨和紅桑莓,切開中間是白色的忌廉。

2019-07-16 181 views
好精緻既小蛋糕價錢超平最岩小小人 兩至三個人食有好多款式大既就幾貴下但細既好recommend!食過茶味蛋糕唔多cream 唔漏 口感鬆化價錢都係$5x 仲要有d款有馬卡龍出面閒閒地一舊都$30 超抵
好精緻既小蛋糕
價錢超平
最岩小小人 兩至三個人食
有好多款式
大既就幾貴下
但細既好recommend!
食過茶味蛋糕
唔多cream 唔漏 口感鬆化