2023-12-06 76 views
又有幸發現一間新鮮到冇得頂嘅火鍋店,真係係收工後嘅救贖啊!同班朋友經過,一眼睇到啲菜式就唔忍心再行唞唞,當然係直接入嚟啦!首先我要講嘅係佢嘅招牌菜,就係「龍躉魚煲」。初初以為呢度只係搞得火鍋,佢嘅龍躉魚煲絕對係令人驚艷嘅一絕!啲魚肉新鮮,啲湯底就更係濃郁到爆炸,令人食到就想即刻喊「再黎一碗」。跟住嚟緊就係大閘蟹!經典嘅「大閘蟹」佢地嘅烹調手法簡直係係將蟹嘅鮮味發揮到極致。揭開蟹殼,啲肉豐厚而彈牙,真係令人回味無窮。啲蟹膏更係撲鼻而來,個下我同班朋友都好似變咗食家咁評審。最後,話返安格斯牛肉,曾經以為佢只係火鍋食材嘅配角,佢係絕對其中嘅主角!安格斯牛肉質嫩滑,搭配火鍋湯底更係美味無窮。食完都仲keep住再叫多啲!呢間餐廳係比我地既感覺真係個驚喜,火鍋新鮮食材、龍躉魚煲、大閘蟹同安格斯牛肉三位一體,絕對係收工後最好嘅解放之選!無論係食物質素、服務態度,都係值得一試再試嘅好地方。
龍躉魚煲
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
龍躉魚煲
  • 安格斯牛肉
2023-12-06 71 views
今次係Shopping完即刻衝左呢間叫​​嘅海鮮放題,價錢超抵!係西九龍中心附近,真係食完買完一次過,食嘢始終要睇定D先啦,啱啱坐低 ,餐廳班waiter 超級nice!唔會俾人覺得唔舒服今日啲海鮮真係新鮮到爆!仲有啲我真係冇試過嘅野,例如安格斯牛肉,肉質鮮嫩,一啖啖就係滿滿嘅肉汁,哇,真係令人回味無窮。另外,佢嘅扇貝同大頭蝦都係啖啖新鮮,一啖足滿都係大海嘅味道,真係唔知點形容!最驚喜嘅就係佢嘅大閘蟹啦!新鮮啲嘅蟹肉甜甜地,一啖啖夾住啲蒸氣,啲蟹黃更係濃郁香滑,好味到冇得頂啊!呢度嘅海鮮放題真係係西九龍中心一帶唯一一個食完唔會後悔嘅選擇!
雞湯底
2023-11-29
$300 (Dinner)
雞湯底
  • 安格斯牛肉
  • 扇貝
  • 大頭蝦
2023-12-06 47 views
新發現嘅好味地,深水埗C口行幾條街就到,交通真係超方便。第一次踏入林洪記水產,間新店裝修得好清新,真係令人忍唔住被吸引。今次揀嘅係佢哋嘅招牌套餐 究極蒸氣海鮮火鍋放題,真係所有正海鮮都有齊哂。首先,最吸引嘅係食材嘅新鮮程度。龍蝦、扇貝、大頭蝦、聖子,每樣都新鮮到令我地嘴巴直流水。龍蝦鮮嫩彈牙,扇貝鮮味十足,大頭蝦更係肉厚味美,每一啖都係滿滿嘅幸福感。啲套餐仲貼心,2個鐘任食,真係可以盡情享受究極海鮮嘅饗宴。我認為無論同三五好友約,或者屋企人聚餐,都係絕佳選擇。食得滿足,心情都會跟住被滿足啦。下次再想食好味嘅究極海鮮,我一定會再嚟呢度,真係係深水埗一顆明珠!
扇貝
究極蒸氣海鮮火鍋放題
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$330 (Dinner)
扇貝
究極蒸氣海鮮火鍋放題
  • 龍蝦
  • 大頭蝦
啱啱揾到一間絕對係食靚海鮮既新地方!林洪記水產,係西9龍中心對面。都算好方便,昨晚食咗佢哋嘅「究極蒸氣海鮮火鍋放題」,真係超越預期。先係啲食材,新鮮度啲真係令人驚艷。龍蝦啲肉啱啱一咬就融,生蠔濃郁順滑,扇貝更係鮮嫩有嚼勁,連啲花蟹都係即捉即蒸,新鮮程度啱啱啱好。佢地既龍蝦、生蠔、扇貝、花蟹等等都新鮮到爆!最吸引係,佢啲套餐真係二小時任食,可以盡情咁食海鮮。店內環境清潔整齊,啲服務態度都幾親切,真係令整個食嘅體驗更加滿意。
究極蒸氣海鮮火鍋
2023-11-30
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
$340 (Dinner)
究極蒸氣海鮮火鍋
  • 龍蝦