2024-09-03
一入門口已經感受到L’amour濃濃嘅浪漫氣氛,紅色主題配合精緻嘅裝潢,中間更擺放咗一部白色三角琴同巨型玫瑰,好適合情侶約會!!首先上嚟嘅係澳洲小龍蝦刺身,肉質細嫩鮮甜,好開胃。第二道係焦糖法式鵝肝撻,鵝肝味濃郁,配上脆脆嘅焦糖層,入口即溶。之後係脆炸珍稀軟殼龍蝦沙律,軟殼龍蝦嘅肉質豐厚,配上清新嘅沙律,好開胃啊🤤法式龍蝦湯濃郁Creamy,擺盤亦都好精緻,仲有靚靚嘅拉花。第五道菜係香煎原隻澳洲小龍蝦,佢上枱嘅時候有玻璃罩住煙燻,然後濃濃嘅煙燻味就散發出嚟~之後係法國活龍蝦汁配牛肉,牛肉質感軟身,配合濃郁嘅龍蝦汁,絕對係絕配。第七道係法式香烤龍蝦汁繪薏米飯,龍蝦汁包裹住薏米飯,口感好特別。最後嘅甜品係龍蝦柚子雪葩,清新爽口,為整個晚餐畫上完美句號😍另外我仲試咗忌廉法國海膽意粉,海膽鮮甜Creamy,配合芝士香氣,好好味。飲品方面,我點咗一杯Earl Grey Martini,茶香酒味兼備,好特別。另一杯就係Cabernet Sauvignon,濃郁果香,配合整個晚餐好適合。每一道菜都好精緻,用料十足!
每一道菜都好精緻,用料十足!