2018-07-26 134 views
舊同事退休,俾D面佢約佢係佢公司付近食返餐退休飯,慶祝佢脫苦海當然去一間舒服D好坐D既地方慢慢詳談木枱木椅小食係軟殼蟹紙米卷,真係好好食紙米卷好薄,軟殼蟹好脆點左甜酸汁好開胃,一人2件唔夠喉人多點左個濕炒雞肉河,好濕雞肉同河粉都多,仲有好多配菜,好有口感蟹肉炒飯,面頭有一堆蟹肉,炒飯好軟熟!!!炒得好香,好好味,每人分到2碗都仲有淨~~~最後都仲要打包!!!甜品是送的椰汁糕,好彈牙,甜甜地~~~~

當然去一間舒服D好坐D既地方慢慢詳談

木枱木椅
小食係軟殼蟹紙米卷,真係好好食
紙米卷好薄,軟殼蟹好脆
點左甜酸汁好開胃,一人2件唔夠喉

人多點左個濕炒雞肉河,好濕
雞肉同河粉都多,仲有好多配菜,好有口感
蟹肉炒飯,面頭有一堆蟹肉,炒飯好軟熟!!!
炒得好香,好好味,每人分到2碗都仲有淨~~~
最後都仲要打包!!!
甜品是送的椰汁糕,好彈牙,甜甜地~~~~
2018-07-26 102 views
今天下午要去奥運站中銀中心處理公事,天氣實在熱氣迫人,一想就是泰國芭堤雅,要在港感受泰國風情,可到奧海城二期的(Lemongrass)意會一下。全部蟹類50%off,今天想吃清新類食物,下次到訪再試。無骨海南雞飯$54,雞肉肉質幼嫩柔滑,有很重的香茅味,吃完精神一振。瑪沙曼咖哩牛腩飯$58,咖哩味不會過於濃烈,相信回到office工作時不會被察覺,唯牛腩量比較少,希望可以改善。蟹肉炒米粉$118, 蟹肉絲新鮮由肉蟹拆解, 肉質亦不會太(嚡身),與米粉共炒,米粉掛汁力特強,蟹汁也相當充足,令其吃起來香口濃郁。跟餐加$35有芒果糯米飯,有紫米飯同糯米飯,兩種飯口感軟糯度不一,形成強烈對比刺激味蕾。

全部蟹類50%off,今天想吃清新類食物,下次到訪再試。

2018-07-25
2018-07-24 87 views
之前友人介紹話LEMONGRASS好好食~一於一試~~~ 店員非常推介呢個龍蝦 $98,話抵食又大份我地2個女仔,就叫左一份試試揀左冬陰公湯底 配鬆餅食到龍蝦之餘仲飲到冬陰公湯! SO NICE!龍蝦好新鮮好大隻,啖啖肉~ 2個女仔食都好夠~店仲提供埋手套TIM呀!必叫通菜,唔太辣,野味,開胃!!香芒軟殼蟹卷 又係大大份!軟殼蟹炸得好脆,食落去好有口感芒果軟殼蟹比例完美店員仲推介左明爐烏頭魚,魚肉唔老,加埋佢個酸酸辣辣既汁,幾惹味! 全部野食份量都幾大~ 都幾抵食!
之前友人介紹話LEMONGRASS好好食~
一於一試~~~

店員非常推介呢個龍蝦 $98,話抵食又大份
我地2個女仔,就叫左一份試試
揀左冬陰公湯底 配鬆餅
食到龍蝦之餘仲飲到冬陰公湯! SO NICE!
龍蝦好新鮮好大隻,啖啖肉~ 2個女仔食都好夠~
店仲提供埋手套TIM呀!

必叫通菜,唔太辣,野味,開胃!!

香芒軟殼蟹卷 又係大大份!
軟殼蟹炸得好脆,食落去好有口感
芒果軟殼蟹比例完美
香芒軟殼蟹卷

全部野食份量都幾大~ 都幾抵食!
2018-06-11
今日等埋爹dee收工就黎到奧海城呢到同佢食晚飯,成曰去食中菜,今次就帶佢黎食下泰國野🤭🤭時間可能尚早關係黎到唔算有太多客人在,不過呢到環境寬敞舒適。又會播下D泰文歌,雖然唔係咁聽得明😂😂但都幾relax下😆😆我地兩個人點左3⃣️樣野加兩杯飲品。本人對呢個非常感興趣,$98隻龍蝦真係好抵食飲品方面我地點左一杯藍碟花椰果冰&青檸蘇打E+有優惠做緊任選兩杯$68藍碟花有多項好處,有抗氧化功效,可促進血液循環......如遇酸性會變紫色,如遇鹼性會變藍色,係天然既保健產品。味道酸酸甜甜 不錯!!菠蘿海鮮炒飯$128海鮮非常足料,飯粒炒到粒粒分明,十分有獲氣最為期待既原隻龍蝦$98龍蝦雖然係1⃣️人前,但都好大隻,肉質鮮嫩又多膏,咬落去啖啖肉😍👍🏻有多款煮調方式供選擇,本人揀左咸蛋黃炒,咸蛋非常入味,龍蝦跟配馬來鬆餅,點汁食惹味到不得了!!鬆餅亦整得十分鬆脆可口芒果糯米飯$62最後到本人至愛既甜品出場芒果好甜仲切到好靚,糯米飯食落口仲係熱辣辣,軟綿綿口感1⃣️流🤗🤗

本人對呢個非常感興趣,$98隻龍蝦真係好抵食

飲品方面我地點左一杯藍碟花椰果冰&青檸蘇打
E+有優惠做緊任選兩杯$68

菠蘿海鮮炒飯$128
海鮮非常足料,飯粒炒到粒粒分明,十分有獲氣

最為期待既原隻龍蝦$98

鬆餅亦整得十分鬆脆可口

芒果糯米飯$62
最後到本人至愛既甜品出場

2018-07-23
$165 (Dinner)
2018-07-22 628 views
今日來到奧海城行街,晚餐時候想吃泰國菜,看見這間<Lemongrass>檸檬草。裝修都好像不錯就看看有什麼好吃。看見放門口的餐牌都幾多選擇又精美,就決定進去開餐了。餐廳環境都幾開揚,感覺好舒服。就算多客人都不會覺得侷促。原來餐廳有優惠三寶,看見龍蝦咁平仲可以有三種煮法揀,即刻心心眼。另外還有半價大肉蟹和明爐燒魚都好抵。真係唔知揀邊個好。<泰式蟹肉炒粉絲>粉絲炒得不油膩,口感Q彈又夠味,仲有鮮甜嘅蟹肉,好味好味。<鹹蛋黃炒龍蝦配白飯>主角登場了。鹹蛋黃醬加了椰汁,有鹹蛋的鹹香外還帶點泰式風情,非常特別的一個醬汁。龍蝦仲要係爆多膏之餘啖啖肉,$98真係超值。<紅咖喱雞>非常惹味的咖喱,味道不算辣,醬汁香濃又惹味,淨係靠個汁都可以食幾碗白飯。雞肉夠瘦不會滿是肥膏但非常嫩滑,而且不吝嗇的有好多件下次來奧海城想食泰菜的話絕對可以encore

裝修都好像不錯就看看有什麼好吃。

看見放門口的餐牌都幾多選擇又精美,就決定進去開餐了。

餐廳環境都幾開揚,感覺好舒服。就算多客人都不會覺得侷促。

另外還有半價大肉蟹和明爐燒魚都好抵。真係唔知揀邊個好。

泰式蟹肉炒粉絲

<泰式蟹肉炒粉絲>
粉絲炒得不油膩,口感Q彈又夠味,仲有鮮甜嘅蟹肉,好味好味。

鹹蛋黃炒龍蝦配白飯

<鹹蛋黃炒龍蝦配白飯>
主角登場了。

龍蝦仲要係爆多膏之餘啖啖肉,$98真係超值。

紅咖喱雞

<紅咖喱雞>

雞肉夠瘦不會滿是肥膏但非常嫩滑,而且不吝嗇的有好多件

下次來奧海城想食泰菜的話絕對可以encore

2018-07-16
泰式蟹肉炒粉絲
鹹蛋黃炒龍蝦配白飯
紅咖喱雞
2018-07-18 385 views
到奧海城逛街,見到餐廳門外擺住個牌,有個抵食龍蝦一人前,只收$98, 可選冬陰公煮、咖哩炒或鹹蛋黃炒㖭,仲可以配白飯或馬來鬆餅,真係幾抵食喎,就同朋友入去試下食呢個抵食龍蝦。可能時間尚早,餐廳冇乜人,仲唔使排隊,但七點半之後,就已經座無虛席喇。原隻龍蝦一人前真係有成隻龍蝦,我揀咗用蛋黃炒,貪佢特別啲,果然冇選擇錯,因為蛋黃嘅鹹香,同隻龍蝦好夾,龍蝦好新鮮,啖啖肉,只收$98, 而且仲可以揀配白飯定馬來鬆餅,真係非常抵。鮮菠蘿海鮮炒飯炒飯跟原隻菠蘿上,外型好煞食,飯面嗰隻蝦,直情係珍寶蝦, 材料除咗海鮮之外,仲有鮮菠蘿粒、提子乾……, 甜甜地,好好味。加上飯炒得乾身,粒粒分明,馬拉盞炒泰國椰菜苗椰菜苗炒得火候剛好,爽脆無渣,而且顏色青綠,好吸引。加上馬拉盞味香,而且不過鹹,食得炒通菜多,呢個係更佳選擇。椰汁千層糕椰味濃,QQ的,上桌時仲係暖暖地,少少甜,比較適合不愛太甜的我。總括來說,這間泰國菜館食物幾正宗,味道唔錯,有機會下次會再來嘗試其他菜式。

鮮菠蘿海鮮炒飯

馬拉盞炒泰國椰菜苗

椰汁千層糕

2018-07-18 188 views
這間位於奧海城二期的「Lemongrass」其實之前已經黎過好幾次,但由於每次都只係喺lunch time時間食set lunch為主,所以講到order餐牌上的食物都只係第一次!作為Lemongrass於海外的授權分店,菜色方面當然會跟足原裝正版,無論冬蔭功以至生蝦刺身等等全部都有!由於飯聚的時間尚早,只係七點過少少,所以人唔係太多,但當我地八點幾差唔多完結的時候餐廳已經七八成滿了。原隻龍蝦一人前 ($98)︰$98的龍蝦一人前份量尚算合理。除左傳統冬蔭功煮及咖喱炒外,更加可以試到平日少見的「咸蛋黃炒」,配埋白飯或者馬來鬆餅真係夠晒惹味醒神!原隻芭堤雅鋼管燒雞 ($188)︰坦白講,$188一隻雞的價錢好似貴左少少,不過見到上枱時的賣相已經值回票價。除左燒得火喉剛好,唔會太脆流失雞的鮮味外,燒雞亦跟足原始泰國風味。當配上農場雙花及自製惹味甜酸辣汁後,便會覺得這個「其間限定」的燒雞絕對係不可不點之選。馬來鬆餅 ($40)︰入口時非常鬆軟,但不失煙韌的口感!不枉我喺食完白飯之後再等多十分鐘追加,令我可以原汁原味咁品嚐龍蝦一人前的惹味醬汁!總括黎講,這裏的食物繼續保持一貫的質素,不論中午s

原隻芭堤雅鋼管燒雞

馬來鬆餅

總括黎講,這裏的食物繼續保持一貫的質素,不論中午set lunch定係晚上a la carte都值得我繼續幫襯,係我三五知己飯局的不二之選!
2018-07-17
$150 (Dinner)
原隻芭堤雅鋼管燒雞
馬來鬆餅
2018-07-17 117 views
泰國菜一向係我嘅最愛,朋友經常推介呢間Lemongrass,趁今日黎開奧海城睇戲,就一於黎試下啦。無骨酸辣鳳爪 :對於我來講,鳳爪係泰國菜裡面唔可以缺少嘅小食之一,呢度嘅酸辣鳳爪,入口酸酸地,非常醒胃,辣度亦都剛剛好,仲要係無骨添,咁就唔駛吐骨啦,好方便。冬蔭公:食泰國嘢又點少得飲冬蔭公湯呢,冬蔭公其實係泰式酸辣湯,材料有南薑、酸子、香茅、青蔥、酸檸檬、辣椒、魚露等等,呢度嘅冬蔭公有分大同細兩個size 揀,我見大嘅價錢超值咁多,就梗係揀大架啦。賣相呈橙紅色嘅泰式酸辣湯,上菜時熱辣辣,香料十足,有菇、蕃茄同蝦等等,入口又酸又辣,好開胃。鮮菠蘿海鮮炒飯:原個菠蘿上嘅海鮮炒飯,加埋面頭嘅大蝦,只係賣相已經非常吸引,真係令人忍唔住「相機食先」。炒飯配料都幾多,炒得夠乾身之餘仲好香,份量對於兩個人黎講仲係剛剛好,唔錯。埋單每人唔洗$200,食到飽飽又可以舒舒服服咁坐個幾鐘,都算唔錯啦。

無骨酸辣鳳爪 :

冬蔭公:

鮮菠蘿海鮮炒飯:

2018-07-17 130 views
今日同朋友喺奧海城食飯,諗左好耐都唔知食咩好,最後朋友話想食泰國菜,搵到呢一間餐廳。裝修好清新,好舒服。見到門口大大個餐牌棟喺度,仲要好colourful,都feel到應該好多嘢食,同埋好吸引。果然真係無估錯,食物樣類多不勝數,甜品方面淨係睇相都已經流晒口水。仲有好多唔同款嘅飲品,都係$68/ 2杯。首先黎個炭燒豬燒肉,肉質鮮嫩爽口,炭燒香味亦足夠,燒得唔會太過乾身,依然能夠keep住肉汁嘅味道,仲可以加啲醬汁調下味添。泰式濕炒雞肉河:如果鍾意食濕炒嘅你就啱晒,芡汁絕對足夠。河粉炒得剛剛好,夠晒火喉。雞肉都好夠滑身。仲有栗米、青菜同荷蘭豆伴碟。馬拉盞炒通菜,次次食泰國菜都必點, 師傅手勢好好,啲菜唔會炒得太老,味道亦唔會太鹹,有馬拉盞調味,令到成碟菜都香氣四溢, 加上有少少辣椒更加惹味。食飽飽,本身想叫個熱情島甜品,有4大球雪糕,奈何太飽啦,所以只係一人叫左一球雪糕,滿足下口腹之欲啦。

泰式濕炒雞肉河

泰式濕炒雞肉河:如果鍾意食濕炒嘅你就啱晒

馬拉盞炒通菜

2018-06-27
$180 (Dinner)
泰式濕炒雞肉河
馬拉盞炒通菜
2018-07-17 53 views
成日都俾人話我細食,其實都係睇下心情,想食咩就食咩,唔想食既都可以食D簡單既野幾個女人聚埋一齊就緊係要搵個坐得舒服,又食得開懷既地方食餐飯喇,呢間幾好唔錯嫁,而且店員服務都好好!個menu選擇都幾多,睇到眼花繚亂,而我最中意食既係呢個小食拼盤呢個小食拼盤,有好多唔同既食物係哂入面,蝦餅夠爽口彈牙,炸得香脆,個串燒,燒得好香,其他小食,亦都好香口,最緊要選擇多,岩哂我呢D樣樣都想食,但又食唔到幾多既人....仲可以慢慢食,又唔怕放得耐會唔好食,真心推介俾大家

最近Pull & Bear 大減價,我地就約埋朋友一齊去奧海城掃貨,順路搵好西食!依排個口淡淡就想搵D開胃野食下,就搵到依間Lemongrass。我地去果時仲係好早,唔算話好多人,我地4個人一行到門口,職員就好快安排我地入去坐,仲安排我地坐卡位。餐廳裝修充滿濃濃既異國風情,用木色既餐枱搭配綠色既裝潢,廚房仲有個開放式BAR枱,環境十分舒適。餐廳有好多野食可以揀,可以比貪心既我地一次品嚐到唔同既野!入面當然主打係泰國菜,都仲有提供馬來西亞、新加坡、印尼菜等等,同埋野飲都有好多選擇!貪心既我地就叫左一共叫左5道菜同2款野飲!.L.G. 特定拼盤 $228一次滿足6個願望,拼盤入面有生菜包、泰式鳳爪、蝦串燒、雞串燒、素菜春卷、泰國炸蝦餅......當中最推介炸蝦餅,餅身較厚,配合埋酸酸甜甜既醬汁,一啖咬落去啖啖都係蝦肉,好滿足! 炭燒豬頸肉 $102依道豬頸肉既精粹就係醬汁,有濃濃既檸檬草既香氣,完全配合到店家既名Lemongrass! 泰式蟹肉炒飯 $102有部分既朋友未必話甘鐘意泰國香料味太重,而依道菜就岩晒依D朋友仔。炒飯粒粒分明,配合蟹肉同蔥粒,味道適中,岩港人口味。 .大蝦炒金邊粉

餐廳有好多野食可以揀,可以比貪心既我地一次品嚐到唔同既野!

貪心既我地就叫左一共叫左5道菜同2款野飲!
L.G. 特定拼盤 $228

炭燒豬頸肉 $102

泰式蟹肉炒飯 $102

大蝦炒金邊粉 $98

依道金邊粉好精緻,有一層薄薄既蛋皮包裹住金邊粉,我地食既時候竟可以食到蛋又可以食到金邊粉。另外,金邊粉既味道酸甜少辣,岩晒食唔到太辣既香港人!

馬拉盞炒椰菜苗 $88

馬拉盞係一種幾常係泰國菜見到既調味料,通常都係拿來炒菜用~通常都係由蝦米、紅蔥頭、蒜頭、辣椒,依幾種材料製成,而店家既馬拉盞醬明顯無泰國/馬拉版既馬拉盞甘辣,但就比佢地香,加落脆嫰既椰菜苗到,令人食指大動!

最後,梗係唔少得就係來番杯野飲。而家叫指定野飲$68 任選兩杯~我地就叫左椰青同埋珍多冰!

唔好睇依個椰青仔細細,但真係好鮮甜,同好重椰香味~正!

成日聽珍多冰都覺得好得意~其實依樣野飲就係椰汁配上用綠豆同斑蘭葉既粉條仔而成。食完成餐來番杯,簡直大滿足!

又想嚐泰國菜又怕太辣既朋友,絕對可以來Lemongrass,展開你既泰國之旅!
2018-07-11
Type of Meal
Dinner
  • 大蝦炒金邊粉
  • 蟹肉炒飯
2018-07-16 45 views
最近朋友話我知大角咀個頭開咗間好味嘅泰國菜餐廳,身為食貨嘅我哋梗係唔執輸要去試一試喇。餐廳位於奧海城二期,奧運地鐵站一出就係,行完街再去食野,位置真係非常方便又易搵。門口裝潢已經好有置身泰國既感覺,小佛像加上叢林設計,燈光就採用烏絲燈膽設計,配搭起嚟成個環境又幾特別。我哋一行四人坐咗入去最入面嘅四人位,諗住坐最入會冇人理,點知我哋舉手叫人佢哋都會即刻過嚟。我哋點咗炭燒豬頸肉、L.G.特定拼盤、泰式蟹肉炒飯、馬拉盞炒椰菜苗、金邊粉、椰青同埋泰國珍多冰。😍炭燒豬頸肉菜如店名,香嫰嘅豬頸肉配上濃濃嘅香茅醬汁,惹味十足!幾個吃貨瞬間清碟。😋L.G.特定拼盤適合心大心細嘅我哋,大家唔洗諗唔洗爭,可以一次過試哂串燒、生菜包、酸辣鳳爪等多種小食。🤤泰式蟹肉炒飯係令我驚喜一道嘅菜色,就咁望落去有啲似茶餐廳嘅炒飯咁,但我食左一啖就知係唔同㗎。佢將中式嘅炒飯加入小小泰式風味,再落埋d蟹肉,簡直回味無窮。馬拉盞炒椰菜苗超級鮮嫰,加上有鮮味滿分嘅馬拉盞,連埋蟹肉炒飯一齊食超正。超有賣相嘅金邊粉一上到枱,鐘意呃like嘅朋友就話一定要手機食先。香口嘅蛋皮包住有𡁻頭嘅金邊粉,仲有鮮鹹嘅魚露味同埋微酸嘅青檸汁,內外

L.G.特定拼盤

泰式蟹肉炒飯

馬拉盞炒椰菜苗

超有賣相嘅金邊粉一上到枱,鐘意呃like嘅朋友就話一定要手機食先。香口嘅蛋皮包住有𡁻頭嘅金邊粉,仲有鮮鹹嘅魚露味同埋微酸嘅青檸汁,內外兼備,令人忍唔人食完一啖又一啖。
金邊粉

size細細,點知好驚喜,飲入去香甜兼多汁,好解渴同好新鮮。餐廳揀食材非常用心👍🏼
椰青

泰國珍多冰有甜甜嘅椰漿配埋有煙韌嘅珍多冰,解渴同時又滿足到想食甜品嘅心情。
泰國珍多冰

而且68蚊就可以飲兩杯特飲,抵到爛。🤑

總結整體覺得好正,果頭擺啲相係story依頭有fd見到又話想食,應該好快又嚟食泰國菜啦!😋
L.G.特定拼盤
泰式蟹肉炒飯
馬拉盞炒椰菜苗
金邊粉
椰青
泰國珍多冰
2018-07-14 88 views
Lemongrass 開咗一段時間,相信有不少人係呢度既fans!! 行過見到有原隻龍蝦做緊價惠 ($98) 原價$198,仲可以揀要咸蛋黃炒,配埋酥餅實冇得輸。龍蝦食落都幾鮮甜,但煮得有點兒太耐,食落係煙韌多過爽口🙈 酥餅點埋咸蛋黃簡直係邪惡,食落沙沙地既蛋黃醬都幾惹味。無骨海南雞摻摻喇沙 ($94) 呢度既海南雞食落係幾嫩滑既🤤點埋黑豉油真係好正!!喇沙帶點微辣,椰汁味都幾重,入面仲有油麵同米粉,吸收哂啲湯好好味👍🏻咸魚炒椰菜苗 ($84)又係我最鐘意既菜😆 食過就翻唔到轉頭,超爽脆,炒香埋就更加正🙈

咸魚炒椰菜苗 ($84)
2018-07-13 66 views
下午係附近做完野,就揾下有咩好野食~行下奧海城,見到個門面,幾咁泰風,就吸引左我入去啦!餐廳擺設讓人感覺幾舒服,令我想去泰國D resort度假。2人的午餐,必試炒金邊~大蝦新鮮,肉質鮮甜,金邊粉炒得幾乾身,配少少chili power再將整個味覺提升~香港餐廳的泰式炒金邊平時都比較少會放chili power係旁邊。喇沙用左有2種粉面,有幼面同米粉。雖然湯底一般,但用料都幾豐富,幾隻唔同款嘅蝦、蜆等。不過以這個價錢棧說,會期望更高。好同事話泰菜必食鳳爪,我梗係舉腳贊成啦~無骨鳳爪係懶人之選=)味道剛剛好,辣度對於只係食微辣嘅我黎講係非常適合!魷魚用來送酒係一流,不過餐廳好似冇酒飲嘅。平時好少食貴妃苗,一於試試。幾清甜,不油膩。飲品方面,不得不提,呢個柳橙薑茶正呀~成日坐冷氣地方,飲呢個可驅寒氣,幫我呢個凍人䁔胃!另外同事都幾鍾意藍蝶花個味~加左檸檬會變淺紫色架,靚~環境舒服,加埋食住泰菜,幻想自己係泰國度假有機會黎開呢頭再幫襯先!
下午係附近做完野,就揾下有咩好野食~
行下奧海城,見到個門面,幾咁泰風,就吸引左我入去啦!
餐廳擺設讓人感覺幾舒服,令我想去泰國D resort度假。

2人的午餐,必試炒金邊~
泰式大蝦炒金邊粉
馬來摻摻海鮮喇沙
味道剛剛好,辣度對於只係食微辣嘅我黎講係非常適合!
無骨酸辣鳳爪沙律
魷魚用來送酒係一流,不過餐廳好似冇酒飲嘅。
脆炸魷魚軟骨
平時好少食貴妃苗,一於試試。幾清甜,不油膩。
蒜蓉炒貴妃苗
柳橙薑茶
另外同事都幾鍾意藍蝶花個味~加左檸檬會變淺紫色架,靚~

藍蝶花梳打
環境舒服,加埋食住泰菜,幻想自己係泰國度假

有機會黎開呢頭再幫襯先!
2018-07-04
蒜蓉炒貴妃苗
柳橙薑茶
藍蝶花梳打
2018-07-10 97 views
不嬲都鍾意食泰國嘢嘅,朋友生日揀咗係奧海城度食, 咁岩佢又想食燒物,呢到就啱晒我哋!首先嚟到見到地方好闊落,光猛乾淨,店員服務都唔錯滿面笑容!因為好肚餓所以首先叫咗個招牌海南雞飯雞肉超滑!而且冇骨實在啱晒我哋呢啲懶人!雞油飯都非常香,搞到好想tim飯!朋友最鍾意食炒金邊粉,食餐泰國嘢都一定會叫!呢度嘅蛋網炒得好靚,味道都好岩我胃口,加上砂糖、花生碎、辣粉,簡直一流!等左一陣燒生蠔同燒帶子都黎啦,未食已經聞到陣陣嘅牛油香味!一食落去仲有好多炸香左既蒜頭!真係超邪惡但又難以抗拒!配合埋海鮮嘅鮮味,真係過足口引!食食吓香口野就好想飲番個椰皇,超甜!
首先嚟到見到地方好闊落,光猛乾淨,店員服務都唔錯滿面笑容!
因為好肚餓所以首先叫咗個招牌海南雞飯

朋友最鍾意食炒金邊粉,食餐泰國嘢都一定會叫!

配合埋海鮮嘅鮮味,真係過足口引!

食食吓香口野就好想飲番個椰皇,超甜!