2024-02-04 264 views
農曆新年前,忙大掃除、忙「掉垃圾」、忙買花買賀年食品⋯ 感謝老公忙裡偷閒,帶奴婢外出吃個下午茶兼透透氣,謝主隆恩 🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️😆😆💋 巴西莓乳酪碗 ($85)最近超愛吃穀物片的我,毫無懸念點了這個材料豐富的乳酪碗!😍 底層是健康之選巴西莓乳酪,上面鋪滿穀麥片Granola、奇亞籽和椰絲片,還有滿滿的藍莓、士多啤梨和香蕉片;整體味道由乳酪的酸味帶起,配合香脆口感的Granola和蜜糖杏仁等,完全沒有罪惡感!💋 巴馬火腿布列塔尼可麗餅 ($78)同樣是滿足我這個可麗餅狂迷的一道美點,帶點buckwheat質感的餅底,厚實穩重,配上鹹味配料巴馬火腿、太陽蛋、蘑菇、小蕃茄和火箭菜,配搭得宜,營養又豐富,就是讓人感到窩心的味道!💋 開心果巴斯克芝士蛋糕 ($68)果然是一件讓我無法抗拒的是日精選蛋糕!🍰 據廚師介紹,用上全開心果醬製成的巴斯克蛋糕,開心果與芝士味道非常平衡,那療癒的半溶creamy狀態,每一口都是濃濃的開心果nutty滋味,教人非常享受!💋 Lemonade ($55)味道不會過酸的檸檬梳打,加片薄荷葉,感覺透心涼~💋 Latte ($40)既順滑又creamy的latte,

💋 巴西莓乳酪碗 ($85)

💋 巴馬火腿布列塔尼可麗餅 ($78)

💋 開心果巴斯克芝士蛋糕 ($68)

💋 Lemonade ($55)
味道不會過酸的檸檬梳打,加片薄荷葉,感覺透心涼~

💋 Latte ($40)
既順滑又creamy的latte,奶香一流~

✨ 整體: ✨
✅ 食品質素有水準,亦有素食及健康之選
✅ 餐廳環境寬敞,感覺愜意
✅ 地理位置一流,就在宋王臺港鐵站出口旁
Lemonade
開心果巴斯克芝士蛋糕
2024-01-30
$160 (Tea)
Lemonade
開心果巴斯克芝士蛋糕
邊個話去九龍城一定要食泰國菜 其實仲有好多其他option今次就同大家介紹呢間休閑文青cafe - Lento 🥑三文魚牛油果夏威夷蓋飯 The Salmon Avo Poke Show將夏威夷蓋飯帶上另一個新高度🆙色彩繽紛之餘又健康✨有三文魚,牛油果,蟹籽,中華沙律同枝豆食落又清新又滿足 🍝避風塘蟹肉意粉 Crab Meat Pasta蟹肉同避風塘粒粒都幾多,所以一上枱就聞到香噴噴☺️ 意粉較粗身,有口感,似係手工意粉而且避風塘加意粉唔會怪,加埋京葱同芫荽,微辣,幾惹味 ☕️Hot Latte有咁靚既拉花真係必叫!而且咖啡夠香,奶泡都好滑🍋Iced lemonade好好飲酸甜度都啱啱好,又開胃又清新 🍰朱古力威士忌蛋糕 Chocolate Whiskey Cake 意外地好食🥹先感受到威士忌獨有既香味,存在感拿捏得好好,緊隨其後係濃濃既朱古力味,兩者融合得好好而且蛋糕好smooth,甜度都剛好 .__. .__. .__.🐥🐥🐥.__. .__. .__. 總結: 如果去九龍城又唔想食泰國菜,真心推薦呢間cafe,地方舒適,可以心身放鬆之外,食物不只係for打卡,都幾好食架🤤 環境:🐥
邊個話去九龍城一定要食泰國菜
其實仲有好多其他option
今次就同大家介紹呢間休閑文青cafe - Lento

將夏威夷蓋飯帶上另一個新高度🆙色彩繽紛之餘又健康✨
有三文魚,牛油果,蟹籽,中華沙律同枝豆
食落又清新又滿足

🍝避風塘蟹肉意粉 Crab Meat Pasta
蟹肉同避風塘粒粒都幾多,所以一上枱就聞到香噴噴☺️
意粉較粗身,有口感,似係手工意粉
而且避風塘加意粉唔會怪,加埋京葱同芫荽,微辣,幾惹味

☕️Hot Latte
有咁靚既拉花真係必叫!而且咖啡夠香,奶泡都好滑

🍋Iced lemonade
好好飲
酸甜度都啱啱好,又開胃又清新

意外地好食🥹
而且蛋糕好smooth,甜度都剛好

環境:🐥🐥🐥🐥/5
服務態度:🐥🐥🐥🐥🐣/5
食物質素:🐥🐥🐥🐥/5
性價比:🐥🐥🐥🐥/5
回頭率:🐥🐥🐥🐥/5
  • 三文魚牛油果夏威夷蓋飯
2024-01-30 23 views
這間餐廳鄰近宋皇臺地鐵站,只需要行走4分鐘就能到達。主要以灰黑色作主調,有一面照片牆,而且有一些動漫公仔。肯德雞KFB($168)雞肉很入味,而且雞胸也很嫩滑,配菜還有南瓜蓉醬汁和一串串的蕃茄仔。魷魚蕃茄醬長螺絲粉Squid Pasta($135)這道菜嘅特色是螺絲粉十分長,配料還有魷魚、蕃茄醬和海藻,魷魚很有鮮味,海藻入口滑嫩,口感很好,而且很有嚼勁。Hot Latte($40)Hot Hojicha Latte($55)這是一杯沒有咖啡因的飲品,拉花很特別,是一隻天鵝,抹茶味很重。.....📍Lento (九龍城)📍九龍城太子道西428-430號地舖

肯德雞KFB($168)

魷魚蕃茄醬長螺絲粉Squid Pasta($135)

Hot Latte($40)

Hot Hojicha Latte($55)
📍Lento (九龍城)
📍九龍城太子道西428-430號地舖
2024-01-29 29 views
‼️支持年輕人開設的咖啡店~ LENTO ‼️去左位於九龍城,喺宋王臺站B2出口行不到2分鐘,就到達嘅Chill 爆高質咖啡店LENTO食dinner,呢度開左大約5 個月左右,環境寬敞,水吧帶點型格設計,四圍都擺放咗好多可愛的Figure做裝飾,店員態度親切有禮,食物質素亦相當高,而且好有誠意,係一間回頭率高嘅餐廳👍👍~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~主菜:🔖肯德雞($168)🐓擺盤已經好靚,肯德雞係用三黃雞慢煮烹調而成,所以皮烤得薄脆但肉質仍保持好鮮嫩,沾埋非洲辣汁,更惹味,伴菜亦好講究,橙黃色嘅蕃薯🍠蓉,又滑又甜,微烤過嘅車厘茄營養價值更高,仲有我鍾意筍,值得推介👍👍🔖避風塘蟹肉意大利粉🦀🧄🫒🍝($138)惹味嘅避風塘係由麵包糠、蒜蓉同埋橄欖🫒炒成,鋪喺滿載新鮮蟹肉🦀嘅意粉上,份量都唔少,啖啖肉又Creamy,正呀👍👍~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~餐飲:(跟餐- $15)🔖Lemonade ($55)🍋🍹係用新鮮檸檬皮及果肉製成嘅Lemonade,很香果皮味,但又無苦澀感覺,微酸微甜,清新解渴🤩🔖Hojicha Latte ($
‼️支持年輕人開設的咖啡店~ LENTO ‼️

主菜:

🔖肯德雞($168)🐓

🔖避風塘蟹肉意大利粉🦀🧄🫒🍝($138)

餐飲:(跟餐- $15)

🔖Lemonade ($55)🍋🍹

🔖Hojicha Latte ($55)🍵
用上高級山正小山圓嘅抹茶,即叫即沖,務求鎖住抹茶的原味,不帶苦澀及草腥味,配上好靚嘅拉花,真係唔捨得飲呀🤩

甜品

🔖巴斯克芝士蛋糕🍰($58)
呢個蛋糕係由餐廳自家製的,味道好有日式芝士蛋糕嘅感覺,Creamy 得嚟又唔會漏,好好味,臨走前再order 咗一件外賣比爸爸食🥰
2024-01-26 35 views
近期喜歡到九龍城區覓食~有了屯馬線後都方便很多這家店位於地鐵站出口不到三分鐘地理位置很優越食物也相當有質素!餐廳以灰調裝潢,空間很闊落,還有落地玻璃最驚喜的是充滿酒香的朱古力蛋糕酒味濃得好像在吃酒心朱古力朱古力蛋糕在口內溶化酒味在口腔揮發,很棒的口感!.還有咸香惹味的南乳雞翼再加是拉差辣醬是一絕!咸、香、辣、脆4種口感要來個一打才夠吃呢~脆邊薄餅也是很好吃的味道令人念念不忘😋lemonade也是充滿驚喜的鮮甜!
近期喜歡到九龍城區覓食~
有了屯馬線後都方便很多
這家店位於地鐵站出口不到三分鐘
地理位置很優越
食物也相當有質素!
餐廳以灰調裝潢,
空間很闊落,還有落地玻璃

最驚喜的是充滿酒香的朱古力蛋糕
酒味濃得好像在吃酒心朱古力
朱古力蛋糕在口內溶化
酒味在口腔揮發,很棒的口感!
還有咸香惹味的南乳雞翼
再加是拉差辣醬是一絕!
咸、香、辣、脆4種口感
要來個一打才夠吃呢~

脆邊薄餅也是很好吃的
味道令人念念不忘😋
lemonade也是充滿驚喜的鮮甜!

上次食日本野見隔離開左間cafe,終於去試左😆同豬媽一人叫左個tea加杯latte,食完岩岩好煙三文魚牛油果班尼迪蛋🍳粟米完整咁切出黎,可以直接食,勁貼心個千層薯仔仲要切得好仔細😱炸完好脆巴馬火腿布列塔尼可麗餅店員落枱果時有同我地介紹個餅底係用蕎麥粉去做個餅底碌到好薄身,焗完有啲脆口,而且好香上面材料都多,有蛋、巴馬火腿、炒左既菇、火箭菜兩杯latte都有拉花~好有心思焙茶latte茶味好濃郁好好飲~下次可以去試埋佢個抹茶latte😝
上次食日本野見隔離開左間cafe,終於去試左😆
同豬媽一人叫左個tea加杯latte,食完岩岩好

煙三文魚牛油果班尼迪蛋🍳
粟米完整咁切出黎,可以直接食,勁貼心
個千層薯仔仲要切得好仔細😱炸完好脆

店員落枱果時有同我地介紹個餅底係用蕎麥粉去做
個餅底碌到好薄身,焗完有啲脆口,而且好香
上面材料都多,有蛋、巴馬火腿、炒左既菇、火箭菜

兩杯latte都有拉花~好有心思
焙茶latte茶味好濃郁好好飲~
下次可以去試埋佢個抹茶latte😝
2024-01-19 24 views
而家九龍城真係開咗好多間西餐廳,不過今日俾我搵到一間我心目中好好嘅一間西餐廳,我地今日dinner來,所以叫嘅野都比較heavy不錯超好食!首先一定要講個肯德基 $168,呢個唔係講笑,真係我人生食過最嫩滑嘅雞!!仲要個皮係可以有少少脆脆地,就連調味都係剛剛好,本身唔使點綴已經好好食,不過個homemade piri piri sauce都好正,我有幾啖係就咁食。然後個cherry tomato同asparagus都grill都剛剛好,lightly salted。sweet potato puree都好smooth 好creamy。至於杯mocha $45 我覺得可以話我飲過最好balnced嘅,咖啡同朱古力唔會互相搶風頭, 拉花又勁靚喎!我朋友就要咗卡邦尼意粉 $125同lemonade $55,一上枱我已經比杯lemonade吸引住,我朋友都話唔會過甜,幾清新refreshing,局面都做得好好,口感幾正,加埋有啲碎嘅bacon bits,好滿足。下次我brunch來一定會試埋個poke!

下次我brunch來一定會試埋個poke!
2024-01-16 63 views
🌟今日行經過九龍城發現一間好優雅嘅餐廳,格局休閒路線,店內員工親切笑容而且服務殷勤,亦有客人圖片壁報貼堂,感覺非常窩心。***** ***** ***** ***** *****🍝避風塘蟹肉意粉$135 本身好鍾意食避風塘炒蟹,所以毫不猶豫就點呢個意粉🍝無令我失望,好輕微辣度,每口意大利粉都掛上蟹肉,惹味香口,一口接一口,好快清晒成碟意粉。🍰威士忌朱古力蛋糕$58蛋糕不太甜,最主要都係我最喜愛的香濃朱古力味,非常推薦。☕️Mocha$45拉花好吸引,好唔捨得飲第一口🤩味道都唔錯,香朱古力味的咖啡👍🏻餐廳環境好舒服,渡過了一個很美好嘅下午,一定會再回訪。

***** ***** ***** ***** *****

🍝避風塘蟹肉意粉$135

🍰威士忌朱古力蛋糕$58
蛋糕不太甜,最主要都係我最喜愛的香濃朱古力味,非常推薦。

☕️Mocha$45

餐廳環境好舒服,渡過了一個很美好嘅下午,一定會再回訪。

九龍城多左唔少Cafe同餐廳進駐今日見到有間工業風設計既小店 睇到其中一樣主菜幾有趣 所以就試一試😍KFB 肯德雞🐔比菜名吸引到想試😂燒雞配霹靂醬雞肉肉質頗滑甜薯蓉Creamy 車厘茄焗完之後甜度提升👍🏻紅蝦意大利飯🦐綠色Risotto 其實係青醬飯粒口感適中 紅蝦係用刺身用既食材連同三文魚籽食更帶出鮮味😋😋抹菜芝士蛋糕🍰濃郁芝士 配上抹茶甘香味 令蛋糕整體上唔會偏甜Latte☕️拉花好靚❤️ 咖啡豆味道適中 不會偏酸餐廳整個環境舒適入口旁既梳化 忙裏偷閑飲杯咖啡感覺都幾寫意有一幅放滿茶具既木牆 用餐期間欣賞左一段時間🥰
九龍城多左唔少Cafe同餐廳進駐

餐廳整個環境舒適
入口旁既梳化 忙裏偷閑飲杯咖啡感覺都幾寫意

有一幅放滿茶具既木牆 用餐期間欣賞左一段時間🥰
2024-01-12
$185 (Lunch)
KFB
  • Latte
九龍城呢個舊區,近年來越開越多文青咖啡店,最近同朋友飯聚,約埋係太子道西呢間新開既咖啡室試一試 😉🔹肯德雞搭配甜薯泥、蘆筍和櫻桃番茄粒粒 🍅呢道菜既亮點係自家製的Piri Piri醬汁,為整個餐點帶黎一個特別既異國風味。雞肉外酥內嫩,搭配柔軟甜薯泥和清以及蘆筍,味道非常出色 💕🔸吞拿魚牛油果夏威夷蓋飯一道結合日式和墨西哥風味既菜餚 🇯🇵🇲🇽呢道菜以金魚米飯為底,搭配新鮮既吞拿魚、牛油果和小黃瓜,再加上芒果、毛豆和辣椒醬,菜式色彩繽紛而且口感豐富。吞拿魚的鮮味和牛油果的濃郁相輔相成,加上辣椒醬的微辣,整道菜令人回味無窮,味道新鮮特別‼️❤️‍🔥❤️‍🔥🔹Latte經典的咖啡飲品,以濃郁既咖啡為基底,加入了熱牛奶和少許糖。入口的香氣撲鼻,口感濃郁而順滑,令人係寒冷既天氣中都可以感受到溫暖和舒適 ☕️🔸Tequila Lemonade 餐廳以龍舌蘭、檸檬汁、橙苦酒、接骨木花糖漿、Baigar Gin及櫻花杜松酒既組合,營造出味道既層次感。呢款雞尾酒香氣獨特,口感平衡,味道輕淺易入口 🥂🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸 Lento (九龍城)📍九龍城太子道西428-430號地舖

🔹肯德雞
搭配甜薯泥、蘆筍和櫻桃番茄粒粒 🍅

🔸吞拿魚牛油果夏威夷蓋飯
一道結合日式和墨西哥風味既菜餚 🇯🇵🇲🇽

🔹Latte

🔸Tequila Lemonade

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

Lento (九龍城)
📍九龍城太子道西428-430號地舖

2024-01-04
$200 (Dinner)
2024-01-11 38 views
Lento三文魚牛油果蓋飯 $110plating 精緻, 以牛油果切片砌成花狀包圍住Tuna、青豆、pickles、芒果同飯, 味道都夾, 幾清新巴馬火腿布列塔尼可麗餅 $78自家製的galettes 餅底, 帶有點麥香, 薄身微脆有咬口. 上面係parma ham鹹香加埋一隻半熟蛋 蛋黃汁, 再配有rocket leaves、蕃茄仔同炒香咗嘅磨菇. 呢款菇好香菇味又Juicy.Cake of the day $58當日係Scotland chocolate mousse cake​, 都係佢地自家製. 朱古力味好香濃, 口感軟滑入口即溶, 最正係每一口都帶有酒香, 同甘醇嘅朱古力味相得益彰Hojicha latte 山政小山圓 $55呢杯焙茶latte香濃而不澀, 咖啡師話佢地係用兩款日本嘅焙茶粉mix埋沖, 所以濃得黎唔會太苦同嚡口, 飲得出佢地嘅用心👍 仲有好精緻拉花蜜桃冰茶 Peach tea $58桃和茶味平衡得好好, 唔太甜茶香幾出, 好refreshing!
Lento

三文魚牛油果蓋飯 $110

巴馬火腿布列塔尼可麗餅 $78

Cake of the day $58

Hojicha latte 山政小山圓 $55

蜜桃冰茶 Peach tea $58

2024-01-10 41 views
Lento三文魚牛油果夏威夷蓋飯食剩指數: 0/100夏威夷蓋飯第一次見到咁靚賣相排到咁整齊~用薄切牛油果做邊4個section分別係三文魚、蟹籽、中華沙律、枝豆蓋飯主要靠食材自身味道三文魚同蟹籽夠新鮮枝豆同中華沙律增加口感整體幾light幾健康.避風塘蟹肉意粉食剩指數: 0/100呢個組合好新奇有避風塘炸蒜既脆脆口感再帶輕微辣味配上忌廉意粉幾好食蟹肉仲要係拆哂肉一絲絲咁唔會有殼.ICED PEACH TEA食剩指數: 0/100桃味香甜突出茶底都幾清爽唔會有澀味.Latte食剩指數: 0/100拉花好可愛係浣熊拉花味道都唔錯奶泡好滑咖啡好香
[九龍城]Lento
係浣熊拉花
味道都唔錯
奶泡好滑
咖啡好香
𐐂 套餐𐐚.。主菜。.❥ 紅蝦意大利飯 Shrimp Risotto $138飯粒粒粒分明,黏稠度適中,亦掛汁,散發出清香的青醬汁💕紅蝦半生半熟,味道鮮甜😋碟周圍用了蝦膏來作裝飾.❥ 肯德雞 KFB $168不是肯德基🤣,是肯!德!雞!🐓雞肉很入味,肉質鮑滿鮮美😍,嫩滑多汁🤤,就連雞胸部分亦不柴👍🏻另外附有醬汁,但個人覺得就不沾汁吃也夠好吃了😆配菜有香甜綿滑的南瓜蓉、蘆筍和蕃茄仔.。餐飲。(套餐飲品中享原價-$15).❥ 鮮奶咖啡Latte +$25拉花超可愛,是一隻小熊貓😍而且圖案也維持得很久😙入口時散發出淡淡的莓果香,香醇順口☕️.❥ 冰桃茶Peach Tea +$40桃味突出,香甜冰爽,友人也喜歡.𐐂 單點(散叫) A La Carte 𐐚.。甜品。.❥ 是日蛋糕 - 威士忌朱古力蛋糕 $58慕絲的口感,不會過軟過硬,入口即化😋,巧克力味很濃郁,吃起來感覺用的巧克力像是60左右的甜度吧🤔帶有微微的酒香,另外還有些藍莓和草莓,有助解膩💕.
𐐂 套餐𐐚

。主菜。
❥ 紅蝦意大利飯 Shrimp Risotto $138

飯粒粒粒分明,黏稠度適中,亦掛汁,散發出清香的青醬汁💕
紅蝦半生半熟,味道鮮甜😋
碟周圍用了蝦膏來作裝飾
❥ 肯德雞 KFB $168

不是肯德基🤣,是肯!德!雞!🐓
另外附有醬汁,但個人覺得就不沾汁吃也夠好吃了😆
配菜有香甜綿滑的南瓜蓉、蘆筍和蕃茄仔
。餐飲。
(套餐飲品中享原價-$15)
❥ 鮮奶咖啡Latte +$25
拉花超可愛,是一隻小熊貓😍而且圖案也維持得很久😙
入口時散發出淡淡的莓果香,香醇順口☕️
❥ 冰桃茶Peach Tea +$40
桃味突出,香甜冰爽,友人也喜歡

𐐂 單點(散叫) A La Carte 𐐚
甜品
❥ 是日蛋糕 - 威士忌朱古力蛋糕 $58

2024-01-05
Type of Meal
Dinner
呢間Cafe係灰色做主調,空間感十足,成個環境都令人覺得好舒服,唔會有侷促嘅感覺😌Lento希望每位客人都可以係到慢慢地悠閑地同朋友享受一餐飯☺️呢到嘅菜式有別於平時嘅Cafe menu好有心意設計過,仲有唔同嘅fusion菜式🙌🏻而且Staff都好nice會同客人介紹菜式~1️⃣ 三文魚牛油果夏威夷蓋飯一見到個下忍唔住嘩咁靚嘅!!☺️呢個蓋飯好足料,配料方面有新鮮嘅三文魚、枝豆、中華沙律、海量蟹子同切得好靚嘅牛油果,賣相一流🫶🏻👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟲.𝟱/𝟏𝟎2️⃣ 避風塘蟹肉扁意粉第一次食避風塘味嘅意粉,都幾有新鮮感🤣淡淡嘅避風塘味,唔會太過重口味,再加上蟹肉同蒜撈埋,口感十足😆👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟲/𝟏𝟎3️⃣ Lemonade呢杯lemonade飲落去幾清新,唔會過甜,啱哂解油膩感👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟲.𝟱/𝟏𝟎4️⃣ LatteLatte杯拉花幾靚,咖啡味幾香,算係偏酸嘅咖啡😚👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟲.𝟱/𝟏𝟎

1️⃣ 三文魚牛油果夏威夷蓋飯

2️⃣ 避風塘蟹肉扁意粉
👉🏻 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈 : 𝟲/𝟏𝟎

3️⃣ Lemonade
呢杯lemonade飲落去幾清新,唔會過甜,啱哂解油膩感

4️⃣ Latte
Latte杯拉花幾靚,咖啡味幾香,算係偏酸嘅咖啡😚
2023-12-31 25 views
九龍城有越唻越多餐廳, 今次搵到一間好用心經營嘅cafe, 食物咖啡都好有水準😃煙三文魚牛油果班尼迪蛋 $128好多cafe嘅toast整得好hea, 但係呢個好豐富喎😍egg benedict好正, 令成個包唔乾, 加埋自家製嘅荷蘭醬, 酸酸哋好夾👍🏻伴碟嘅potato pave一層一層好有口感, 連粟米都好鮮甜三文魚牛油果夏威夷蓋飯 $120上枱直頭嘩一聲, 唔用碗上而係砌到咁靚😳佩服廚師嘅刀功同心機, 味道又好, 各種材料都新鮮, 清新又滿足🤭法式西多 $78店員介紹話麵包預先浸咗蛋漿, 所以已經吸晒蛋汁, 我覺得有cream bulee嘅口感🤤custard好特別, 係自家製, 加咗菠蘿粒同姜汁, 減少咗啲油膩感, 有微辣效果當一間店嘅嘢咁好味, 咖啡通常都一般😆(純屬個人觀感), 所以本來就對咖啡冇乜期望, 抱住一試嘅心態, 叫咗杯手沖, 巴西fruity豆, anaerobic washed, 出乎意料咁好味😃果味好岀, 冇唔喜歡嘅厭氧味, 好clean👍🏻另外仲叫咗espresso tonic, 一樣好正, tonic味冇遮咗咖啡味, 好balance, 應該大部份人都會

煙三文魚牛油果班尼迪蛋 $128

果夏威夷蓋飯 $120

法式西多 $78

當一間店嘅嘢咁好味, 咖啡通常都一般😆(純屬個人觀感), 所以本來就對咖啡冇乜期望, 抱住一試嘅心態, 叫咗杯手沖, 巴西fruity豆, anaerobic washed, 出乎意料咁好味😃果味好岀, 冇唔喜歡嘅厭氧味, 好clean👍🏻另外仲叫咗espresso tonic, 一樣好正, tonic味冇遮咗咖啡味, 好balance, 應該大部份人都會鍾意飲

呢度唔只環境舒服, 嘢食好味又有心機, 連service都好好, 每上一道菜, 店員都會簡單介紹做法, 咖啡嘅講解都好詳細, 真心like🧡