2018-01-03
聖誕節當然係同男朋友去撐枱腳,原來約左旺角,但好食既又勁多人,唔好食既又唔想食,所以最後轉去太子搵食。太子出名多小店,今晚我地就揀左呢間裝修都幾靚既小田田餐廳,食番個西餐應下節,浪漫一下。我地點左個Little Farm 套餐同牛柳粒南瓜意大利飯Set。首先黎左兩個湯,一個龍蝦忌廉湯、一個磨菇湯,兩款都好濃味,蘑菇湯仲好有口感,食到粒粒蘑菇。沙律都唔錯,有煙肉碎同火腿。之後到牛柳粒南瓜意大利飯,牛柳粒有安格斯質素,入口重牛肉味,意大利飯略嫌唔夠硬身,但南瓜蘑菇汁就好juicy,好夾。之後到頭盤芝士焗韓國生蠔拼虎蝦,虎蝦好大隻,食落好爽身,焗蠔都好新鮮,芝士煙肉同焗蠔意認真絕配。推介。然後到主菜,鵝肝配bb火雞,喜歡鵝肝既我好滿意,入口即溶,外脆內軟,好香口。而bb火雞同燒春雞好似,肉汁好多,肉質都嫩滑。最後係甜品,我地揀左紫薯心太軟,好特別,濃濃紫薯味同有流心,再配有少少酒味既雪糕,絕配!整體服務都好滿意,好親切。
整體服務都好滿意,好親切。