2022-11-04
之前見到朋友show 啲相,感覺好正好有feel,問開原來係土耳其餐廳。又真係好少食土耳其野,感覺上又幾特別,環境又靚,所以行開深水埗就順路走轉土耳其🇹🇷😂感受下。土耳其早餐 •附土耳其茶 $148聽朋友講起,第一次嚟呢度一定要試一試佢個土耳其早餐。個土耳其早餐一上枱第一個感覺係色彩繽紛,多姿多彩😂。第一眼睇落去已經有四款唔同嘅醬可以用,跟住就係醬碟嘅四種顏色🤣,之後就係大量嘅包同埋芝士。望完之後問題就嚟啦😮💨,諗咗陣究竟應該係點樣食🤣?好彩店員好主動咁清楚解釋點樣享受個早餐。👍👍土耳其包脆卜卜,配搭四款甜,辣都有嘅醬,越食越開胃😋。再搭三款循序漸進食用嘅芝士,真係開眼界,有得食又有得玩咁樣😂。真係好特別嘅嘗試。再加埋杯土耳其茶,甜度自己用糖棒調,好有風味🤌。炸粗薯條配自家制黑蒜醬$58薯條🍟熱辣辣可以話係最緊要嘅一環,上枱嘅時候真係熱到出哂煙,食落好脆口,又唔會有油億味👍。再夾埋個自家製嘅黑蒜醬,真係薯條中嘅高質品😂。坐落環境同食物真係好似去咗轉土耳其🇹🇷,雖然我無去過🤣,但係見到佈置上再加埋好多相,投入少少🤏,feel一feel 都好丫🤣。另外店員都好熱情咁介紹佢哋每逢節日都有節
土耳其早餐 •附土耳其茶 $148
聽朋友講起,第一次嚟呢度一定要試一試佢個土耳其早餐。
再加埋杯土耳其茶,甜度自己用糖棒調,好有風味🤌。
炸粗薯條配自家制黑蒜醬$58
另外店員都好熱情咁介紹佢哋每逢節日都有節日限定推介同特色,可能土耳其人都係咁熱情❤️🔥😂。